جمعه بیست وچهارم اردیبهشت ١٣٨٩

وضعیت بحرانی عیسی سحرخیز و زندانیان تبعیدی بند۳۵۰ اوین در زندان گوهردشت

نگهداری زندانیان در فضای چهل سانتی متر مربع برای هر نفر

 در راستای انحلال بند۳۵۰ زندان اوین و اقدام به تبعید و پراکنده ساختن زندانیان سیاسیِ آن بند به بخش ها و زندان های دیگر، عیسی سحرخیز، فعال مطبوعاتیِ محبوس در آن بند، به همراه گروهی دیگر به زندان گوهردشت کرج تبعید شده و طبق آخرین اخبار واصله، در حسینیۀ زندان و در شرایط بسیار نگران کننده ای به سر می برند، بطوریکه بعلت بالارفتن حجم زندانیان، برای هر زندانی چهل سانتیمتر مربع، فضا رسیده است.

طی روزهای اخیر و در واکنش به اعتصاب غذای اعتراضی زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین نسبت به اعدام ناگهانی یکی از زندانیان آن بند (فرهاد وکیلی) و چهار زندانی دیگر، مسئولان زندان اوین تصمیم به انحلال بند مذکور گرفتند. پیش از این عیسی سحرخیز بارها نسبت به وضعیتِ زندان و همچنین زندانیان سیاسی اعتراض کرده و به مراجع جهانی نامه ارسال کرده بود.

مهدی سحرخیز، فرزند این روزنامه نگار معترض، که با گذشت بیش از سیصد روز همچنان در وضعیت بلاتکلیف به سر می برد، با تایید خبر فوق و بیان این نکته که "ماموران آنچنان برای انتقال سحرخیز به زندان گوهردشت عجله داشتند که حتی اجازه ندادند وی برای همراه آوردن داروهایش به سلول سابقش باز گردد"، خاطرنشان کرد "زندانیان تبعیدی را به حسینیۀ زندان گوهردشت فرستاده اند و فضای زیستی برای زندانیان تبعیدی نظیر مسعود باستانی، احمد زیدآبادی، عیسی سحرخیز و دیگر زندانیان، به چهل سانتیمتر مربع برای هر زندانی رسیده است."

لازم به ذکر است تبعید عیسی سحرخیز در حالی صورت می گیرد که با گذشت نزدیک به یازده ماه از بازداشتِ وی، هنوز دادگاهی برای بررسی اتهامات این فعال مدنی و روزنامه نگار برگزار نشده است.

مهدی سحرخیز ضمن تاکید مجدد بر اینکه پدرش از بیماری های تنفسی و فشار خون رنج می برد و عدم دسترسی وی به داروهایش موجبات نگرانی خانواده را فراهم ساخته، فاش ساخت: "یکبار نیز وی را پس از اعتراض به معاون دادستان تهران در مورد وضعیت نامناسب زندان و بازداشت غیر قانونی به انفرادی انتقال داده بودند و اینبار نیز بعد از مصاحبه با دادستان و نامه به دبیرکل سازمان ملل وی را به همراه جمعی دیگر از زندانیان اصلاح طلب تبعید نموده اند."

مهدی با اشاره به اینکه روحیه پدرش در آخرین تماس تلفنی همچنان بالا بوده، افزود "زندانیان تبعیدی از تهران را به حسینیه زندان گوهردشت انتقال داده اند و عیسی سحرخیز همچنان با روحیه و مقاوم از اعتقادات خود دفاع می کند."

گفتنی است امروز منابع خبری جرس گزارش داده بودند که مسئولین زندان اوین تصمیم به تبعید داود سلیمانی، عضو محبوسِ جبهه مشارکت و از دیگر اعتصابیون و معترضینِ بند ۳۵۰ به زندان اهواز گرفته اند.


خواهان بازدید فوری گزارشگران ویژه از ایران هستیم

۸ فعال ایرانی نامه ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد فرستادند

 در ادامه واکنش ها به اجرای احکامِ اعدام پنج زندانی، هشت تن از فعالان و کنشگرانِ ایرانیِ حوزۀ سیاست، حقوق بشر و مطبوعات، با ارسال نامه ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواهان "اعزام فوری گزارشگران ویژه حقوق بشر به ایران" شدند

این کنشگران که شیرین عبادی، مهرانگیز کار، عبدالعلی بازرگان، مسعود بهنود، محسن کدیور، عطاالله مهاجرانی، فرخ نگهدار و حسن یوسفی اشکوری می باشند، در نامۀ فوری به خانم ناوانتم پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار آن شده اند که "گزارشگران ویژۀ بازداشت های خودسرانه، اعدام های فراقانونی و شکنجه، از ایران بازدید کرده و در خصوص کسانی که پس از حوادث انتخابات به مجازات مرگ محکوم و به دار آویخته شده اند، در مورد افرادی که به زندان های سنگین محکوم و حکم آنان در حال اجراست، و نیز در مورد کسانی که یا رسیدگی به اتهامات آنان در جریان است و یا بدون هرگونه اتهامی در زندان بسر می برند، تحقیق کنند و گزارش مشاهدات خود را تهیه و به اطلاع مقامات ذی صلاح برسانند.". این نامه برای امضای عموم باز است.

متن کامل ترجمه فارسی این نامه که نسخه ای از آن در اختیار جرس قرار گرفته، به شرح زیر است:

کمیساریای عالی حقوق بشر

سازمان ملل متحد – ژنو – سوئیس

جمعه 14 ماه می 2010

عالیجناب خانم ناوانتم پیلای

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد

چنان که استحضار دارید در ماه دسامبر سال 2009 مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به دولت ایران توصیه کرد تا اجازه دهد که گزارشگران موضوع حقوق بشر به ایران سفر کنند و دولت ایران با گزارشگران همکاری لازم به عمل آورد.

با توجه به این که مقامات دولت ایران تائید کرده اند

گزارش گران ویژه حقوق بشر اجازه دارند در آینده نزدیک به ایران بروند و همکاری لازم با آنان انجام خواهد شد؛ ما، امضا کنندگان این نامه، که همگی برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، اهمیت بسیار و فوریت قائلیم، نیز ازشما تقاضا می کنیم، در اولین فرصت ممکن، گزارشگران ویژه "بازداشت های خودسرانه"، "اعدام های فراقانونی" و "شکنجه" از ایران بازدید کرده و در خصوص کسانی که پس از حوادث انتخابات به مجازات مرگ محکوم و به دار آویخته شده اند، در مورد افرادی که به زندان های سنگین محکوم و حکم آنان در حال اجراست، و نیز در مورد کسانی که یا رسیدگی به اتهامات آنان در جریان است و یا بدون هرگونه اتهامی در زندان بسر می برند، تحقیق کنند و گزارش مشاهدات خود را تهیه و به اطلاع مقامات ذی صلاح برسانند.

تصریح می کنیم بازدیدهای فوق وقتی ثمر بخش است که گزارشگران ویژه به پرونده ها دسترسی یابند، از زندان ها و زندانیان سیاسی بازدید کنند، و از امکان دیدار و مصاحبه با خانواده ها و وکلای مدافع آنان برخوردار شوند.

چنانچه بازدید گزارشگران از ایران هرچه زودتر انجام شود آنگاه ممکن است مصیبت های کمتری را شاهد باشیم. از این روی اطلاع عموم از موانعی که ممکن است هنوز بر سر راه این بازدید گزارشگران، از سوی مقامات ایران موجود باشد، کمک کننده است.

با احترام

شیرین عبادی

مهرانگیز کار

عبدالعلی بازرگان

مسعود بهنود

محسن کدیور

عطاالله مهاجرانی

فرخ نگهدار

حسن یوسفی اشکوری

این نامه برای امضای عموم باز است و همگان می توانند از طریق ارسال ایمیل به آدرس letter.to.navi.pillay@gmail.com از این درخواست حمایت کنند.

کسانی که مایلند مستقیما برای خانم پیلای ایمیل بفرستند از این ایمیل ccanessa@ohchr.org استفاده کنند.


سراشیبی سقوط؛ کاهش روزانه ۷۵۰ هزار بشكه تولید نفت در کشور

 با اِعمال و تشدید تحریم های گسترده بین المللی و همزمان سیاست های نفتیِ دولت که صرفا جنبه تبلیغاتی پیدا کرده، عملا ایران با كاهش تولید ۷۵۰ هزار بشكه ای نفت و سقوط تولید به زیر سه و نیم میلیون بشكه در روز روبرو شده و آمار فروش نفت کشور نیز، از كاهش ۴۵۰ هزار بشكه ای خبر می دهد.

به گزارش منابع خبری موثق، طی یک سال اخیر و بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم، اتخاذ تحریم های "هوشمند" ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، عملا تحریم هایی - بدون اینکه نیازی به تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد داشته باشد- علیه ایران در بر داشته است.

بنا بر این گزارش، با آغاز تحریم های شورای امنیت، دولت آمریكا نیز در چهارسال گذشته بر اعمال تحریم های موسوم به داماتو علیه ایران افزوده ومقررات سختگیرانه ای بر علیه شركت هایی كه در بورس های آمریكا حضور دارند و از سرمایه آمریكایی بهره میبرند ودر بازار نفت ایران نیز مشارکت داشتند، وضع كرده و آنها را مورد پیگیری قرار داده است.

لاز به ذكر است تمام شركتهای مهم نفتی اروپایی مانند شل، توتال، استات اویل و بی پی، در بورس هاس آمریكا حضور فعال دارند واز این رو به خاطر حفظ مصالح سهامداران مجبور به ترك بازار ایران شده اند.

منبع خبری جرس همچنین افزوده است "از سوی دیگر به خاطر فقدان توجه وسرمایه گذاری دولت وتحریم ادوات وابزارهای تكنولوژیكی، عملا تولید نفت ایران روزانه ۷۵۰ هزار بشکه کاهش یافته است. و از سوی دیگر ۴۵۰ هزار بشكه در روز هم كاهش فروش گزارش شده است كه بیشتر مربوط به چین می باشد كه عربستان نیاز چین را تامین می كند.

خبرگزاری فرانسه نیز چندی پیش گزارش داده بود "تولید نفت خام ایران سه دهه پیش روزانه بالغ بر شش میلیون بشکه در روز بود که اینک بدلیل کاهش سرمایه گذاری، بی توجهی، نداشتن برنامه جامعه اکتشاف و تولید و عدم استفاده از تکنولوژی پیشرفته به حدود سه و نیم میلیون بشکه در روز کاهش یافته است. صادرات نفت خام ایران نیز در آن تاریخ روزانه دو و نیم میلیون بشکه در روز بود که این میزان به اندکی بیش از دو میلیون بشکه در روز تقلیل یافته و در صورت ادامه وضع موجود، طی ده سال آینده ایران عملا از صادرات نفت خام محروم خواهد ماند."

در راستای گزارش جرس آمده است هم کانون کشتی های مخزن دار نفتی ایران برای فروش در وسط آبهای خلیج فارس و دریای عمان و اقیانوس هند معطل مانده و بدلیل اینکه نگهداری نفت در کشتی نیز هزینه های هنگفتی دارد و خریداران نیز کم شده اند، دولتمردان جمهوری اسلامی سرمایه ملی را زیر قیمت می فروشند تا وضعیت فعلی کشور را پاسخگو باشند.

سامانه خبری دویچه وله چندی پیش خاطرنشان کرده بود تحریم‌های سازمان ملل، کیفیت پایین و قیمت بالای نفت ایران باعث شده که جمهوری اسلامی در پیدا کردن خریدار برای نفت خود مشکل داشته باشد.

سال گذشته نیز سایت اصولگرای تابناك، نزدیک به محسن رضایی (دبیر مجمع تشخیص مصلحت) به این موضوع اشاذه کرده بود.

منبع خبری جرس همچنین خاطرنشان کرده است "کاهش فروش روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت ایران، آثار تعیین کننده ای بر دیگر بخشهای اقتصاد وابسته ایران داشته است ."

گزارش مذکور افزوده است "در گذشته پالایشگاههای شمال کشور در معاملات سواپ، نفت آسیای میانه را پالایش می کردند که با کسادی بازار به دلیل تحریمهای عملی شرکتهای آمریکائی مواجه شده و بناچار ایران مجبور است نفت آسیای میانه را در خلیج فارس تحویل بگیرد و در نتیجه نفت خود را از جنوب به پالایشگاههای شمال برساند، اما استانداردهای پالایشگاههای شمال با شرائط نفت آسیای میانه تنظیم شده بود و تا تنظیم مجدد آن بر اساس استاندرادهای نفت ایران زمان زیادی لازم است."

از سوی دیگر خبرنگار جرس از منطقه اقتصادی عسلویه گزارش می دهد که سهام شرکتهای خارجی که طرف قرارداد جمهوری اسلامی در عسلویه بوده اند بتدریج توسط کمپانیهای آمریکائی خریداری شده و با تبدیل ملیت این شرکتها مشمول قوانین تحریم کنگره آمریکا شده منطقه را ترک گفته اند

یکی از دست اندرکاران منطقه صنعتی عسلویه به خبرنگار جرس گفت در پایان دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، تعداد کارگران مشغول به کار در عسلویه ۶۰ هزار نفر شغل مستقیم و ۲۰۰ هزارشغل غیر مستقیم بود که مطابق برنامه می بایست به دو برابر و به مرز ۱۲۰ هزارشغل مستقیم طی سال ۸۵ می رسید، ولی هم اکنون اکثر پروژه ها به دلیل سیاست های و اقداماتِ دولت محمود احمدی نژاد، متوقف شده و تعداد کارگران شاغل در عسلویه حداکثر به چهار هزار و پانصد نفر می رسد؛ یعنی در طی پنج سال دولت احمدی نژاد ۹۲ درصد کاهش نیروی کار فقط در عسلویه یعنی فعال ترین قطب صنعتی کشور اتفاق افتاده است."


شش سال حبس تعزیری برای مسعود باستانی

آخرین وضعیت پرونده شیوا نظرآهاری، مسعود آقایی و بدرالسادات مفیدی

وكیل مسعود باستانی از محكومیت قطعی موكل خود به 6 سال حبس تعزیری خبرداد و گفت:‌ شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران،حكم شعبه 15 دادگاه انقلاب را عینا تایید كرد.

محمد شریف در گفتگو با ایلنا در خصوص آخرین وضعیت پرونده‌ موكلان خود، درباره پرونده مسعود باستانی؛روزنامه‌نگار بازداشت شده حوادث سال گذشته گفت:‌طبق اطلاعات رسیده و با مراجعه پدر موكلم،حكم دادگاه بدوی در مورد محكومیت مسعود باستانی بدون تغییر توسط شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید و به قطعیت رسیده است.

وی افزود: تایید این حكم باتوجه به محتویات پرونده و اقدامات موكلم در دادگاه بدوی دور از انتظار بود. اینجانب با توجه به پرونده‌های مشابه در اندیشه نقض این حكم بودم ولی متاسفانه حكم عینا قطعیت یافت.

شریف كه وكالت مسعود آقایی را نیز برعهده دارد،در خصوص پرونده این موكل خود گفت: پرونده مسعود آقایی كه به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتكاب جرم و اغتشاش در جریان رسیدگی بود منتهی به برائت از اتهام اجتماع و تبانی و محكومیت به 6 ماه حبس تعزیری به دلیل حضور در راه پیمایی شد.

وی در مورد پرونده بدرالسادت مفیدی نیز گفت:تاكنون به دلیل عدم اتمام تحقیقات مقدماتی منتهی به صدور كیفرخواست نشده و پرونده كماكان در دادسرا مطرح است.

شریف در ادامه به بیان آخرین وضعیت پرونده شیوا نظرآهاری پرداخت و گفت:در مورد این موكلم دو پرونده در جریان رسیدگی است .پیگیری‌های به عمل آمده حاكی از این بود كه پرونده پس از صدور كیفرخواست به شعبه 26 دادگاه انقلاب ارسال می‌شود اما به دلیل نقص تحقیقات پرونده مجددا به شعبه بازپرسی اعاده شد.

وكیل شیوانظرآهاری با انتقاد شدید از برخی سایت‌های اینترنتی داخلی كه مبادرت به انتشار اخباری در رابطه با موكلش می‌كنند،گفت: باتوجه به اینكه پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است تاكنون به همراه دیگر همكارم خانم مغزی موفق به مطالعه پرونده نشده‌ایم اما رسانه‌های مختلف بویژه سایت‌های اینترنتی مبادرت به پخش مطالبی در مرود اتهامات موكلم می‌كنند كه صرفا در صورت دسترسی به پرونده،ارائه چنین اطلاعاتی میسر است.

وی ضمن تكذیب اتهامات مطرح شده توسط سایت‌های اینترنتی ،تاكیدكرد: امیدوارم مراجع قضایی بویژه دادسرای تهران حداقل در پی بررسی این قضیه برآیند كه این رسانه‌ها چگونه و چرا به این اطلاعات كه حتی وكلای پرونده از آن ناآگاه هستند،دست پیدا می‌كنند.

شریف در مورد پرونده رضا مهابادیان عضو كانون نویسندگان ایران نیز اظهارداشت:برای این موكلم در مورد اتهامات مرتبط با عضویت در كانون نویسندگان ایران قرار وثیقه صادر شده بود كه از اجرای این قرار خودداری و وی كماكان در بازداشت به سر می‌برد.

این وكیل دادگستری كه وكالت محسن دانش‌پور مقدم،احمد دانش پور مقدم ،هادی قائمی،مطهری بهرامی و ریحانه حاج ابراهیم دباغ را برعهده دارد،اتهام آنان را ارتباط با یك سازمان غیرقانونی عنوان كرد و ادامه داد: این افراد در مرحله بدوی وبا حضور وكیل تسخیری محكوم شده بودند كه در مرحله تجدیدنظر به همراه دیگر همكارم خانم دارایی وارد پرونده شدیم.

وی افزود: متاسفانه در مورد محسن و احمد دانش پور به پرونده جهت مطالعه و تنظیم لایحه اعتراضی دست نیافتیم اما در مورد سه متهم دیگر، پرونده مطالعه و لایحه اعتراضی ثبت شد.برای این سه متهم در مرحله بدوی حكم اعدام صادر شده بود كه در جریان رسیدگی در مرحله تجدیدنظر حكم نقض اما تاكنون ابلاغ نشده است اما براساس اطلاعات غیررسمی حاصله،موكلانم به 10 و 15 سال حبس در تبعید محكوم شده‌اند.

شریف درباره پرونده حسین مجاهد دبیرحزب جامعه مدنی همدان و سه عضو دیگرشورای عالی این حزب گفت: بعد از صدور حكم دادگاه بدوی،نسبت به حكم صادره اعتراض و پرونده جهت رسیدگی به مرجع تجدیدنظر ارجاع شد.


تداوم انفرادی دانشجوی المپیادی پس از دوماه بازداشت

عبدالله یوسف‌زادگان در دیدار با خانواده خود از تداوم بازداشت انفرادی خود خبر داد.

به گزارش خبرنگار کلمه یوسف زادگان که با گذشت دو ماه از بازداشت هنوز در سلول انفرادی به سر می‌برد، پس از بازداشت به دلایل نامعلوم به بازداشتگاهی در مشهد منتقل شد و ۲۰ روز پیش مجددا به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل گشت و بازجویی‌هایش ادامه دارد.

به گفته خانواده یوسف‌زادگان وی در سلامت کامل به سر می‌برد اما دچار کاهش وزن شده‌است و در شرایطی که هیچ اتهامی را به خود وارد نمی‌داند از تداوم بازجویی‌های تکرارشونده و ایجاد وقفه در تحصیلات دانشگاهی‌اش ناراضی است.

گفتنی است تاکنون ۱۸۵ دانشجوی المپیادی و تعدادی از فارغ‌التحصیلان مدارس فرهنگ کشور با امضای نامه‌های جداگانه‌ای خطاب به ریاست قوه قضاییه خواستار آزادی فوری عبدالله یوسف‌زادگان شده‌اند و تعداد زیادی از دوستان وی با اتشار یادداشت‌هایی به بازداشت او اعتراض کرده‌اند.

عبدالله یوسف‌زادگاه از نخبگان فرهنگی کشور، دارنده مدال طلای المپیاد ادبی و دانشجوی ممتاز کارشناسی ارشد حقوق در دانشگاه علامه طباطبایی است.


سرقت كتيبه مسجد وكيل شيراز

كتيبه مسجد وكيل شيراز به سرقت رفته است، سازمان اوقاف مي‌گويد وظيفه حفاظت از اين كتيبه به عهده سازمان ميراث فرهنگي بوده، سازمان ميراث فرهنگي حفاظت از كتيبه را وظيفه سازمان اوقاف مي‌داند. مشكل بر سر جاي خود باقي است، كتيبه به سرقت رفته و هنوز پيدا نشده‌است.

رئيس سازمان اوقاف استان فارس به خبرنگار ايلنا، مي‌گويد: سازمان ميراث مستاجر مسجد وكيل بوده و در اين مكان بليط‌ فروشي مي‌كرده و در حال مرمت بنا بوده‌است بنابراين وظيفه حفاظت طبق قانون با مستاجر است. اما رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان فارس نيز به خبرنگار ايلنا، مي‌گويد: يك سال است كه كار مرمت به پايان رسيده و مسجد را به سازمان اوقاف تحويل داده‌است و بنابراين مسئوليتي در قبال اين مسجد ندارد هر چند كه اعلام آمادگي مي‌كند كه در صورت پذيرش سازمان اوقاف مديريت و حفاظت مسجد وكيل را بر عهده مي‌گيرد.

محمدرضا بذرگر، رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگارايلنا اظهار مي‌كند: رئيس سازمان اوقاف استان فارس بايد به حافظه‌شان بيشتر رجوع كنند چون بليط ‌فروشي مسجد جامع متعلق به سازمان اوقاف است و هيات امنايي كه از اوقاف اجازه گرفتند، در اين مكان بليط ‌فروشي مي‌كنند.

او همچنين در رابطه با ادعاي ديگر رئيس سازمان اوقاف استان فارس مبني بر اينكه سازمان ميراث مستاجر سازمان اوقاف است و بر اساس قانون مسئوليت مكان با مستاجر است، مي‌گويد: در حدود يك سال است كه مرمت مسجد وكيل به پايان رسيده و سازمان ميراث مسجد را به سازمان اوقاف تحويل داده است و ديگر مسئوليتي در قبال اين مسجد ندارد.

بذرگر توضيح مي‌دهد: در استان فارس دو هزار و 800 بنا وجود دارد كه به ثبت ملي رسيده‌است كه از اين تعداد فقط مديريت هفت بنا به سازمان ميراث فرهنگي واگذار شده است بنابراين سازمان ميراث فقط در قبال اين هفت بنا مسئوليت حفاظت دارد.

او ادامه مي‌دهد: سازمان ميراث مسئوليت حفاظت از بناهايي را كه مرمت مي‌كند بر عهده ندارد زيرا اگر قرار بود چنين باشد، سازمان ميراث بايد حداقل دو هزار و 800 سرباز داشته‌باشد كه آنها را در كنار بناهاي ثبت‌ شده قرار دهد تا از آنها حفاظت كند و اين غيرممكن است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان فارس همچنين مي‌افزايد: مسئوليت حفاظت از مسجد وكيل در حال حاضر با سازمان ميراث فرهنگي نيست اما اين سازمان از اينكه مسئوليت حفاظت و نگهداري از مسجد وكيل را بر عهده بگيرد استقبال مي‌كند و آمادگي خود را نيز براي حفاظت از اين مسجد تاريخي اعلام مي‌دارد.

اين در حالي‌ست كه به گزارش خبرنگار ايلنا، روي بليط‌هايي كه در اين مكان به ‌مبلغ دويست تومان فروخته‌ مي‌شود و ضميمه‌ اين گزارش نيز شده‌است، به زبان انگليسي نوشته‌شده‌است:«دفتر مركزي اوقاف و امور خيريه در فارس»


عدم دسترسی به امکانات پزشکی برای عبدالله مومنی

 فشارها بر عبدالله مومنی پس از بازگشت دوباره به زندان مجددا سخت تر شده است.

به گزارش ادوارنیوز، مسئولان اندرزگاه ۸ زندان اوین در اقدامی غیرقانونی درحالی که برای سایر زندانیان هیچگونه محدودیتی در مکالمه تلفنی وجود ندارد، به عبدالله مومنی، سخنگوی دربند سازمان دانش آموختگان ایران اعلام کرده اند که تنها حق دارد روزانه کمتر از ده دقیقه تماس تلفنی داشته باشد.

همچنین مسئولان زندان از تحویل البسه و کتاب به وی جلوگیری کرده و درحالی که وی از سرماخوردگی شدید رنج می برده با این توجیه که اخیرا به پزشک مراجعه کرده هرگونه اقدام درمانی را از وی دریغ کرده اند.

گفتنی است، عبدالله مومنی درپی مقاومت در برابر فشارهای غیرقانونی برای موضع گیری علیه رهبران جنبش سبز و سازمان ادوار تحکیم اواخر فروردین مجددا به زندان بازگردانده شد.


محمد رضا نسب عبداللهی به هشت ماه حبس محکوم شد

جرس: محمدرضا نسب عبداللهی،روزنامه نگار شیرازی که خبر و عکس کشف چهار صندوق رای را منتشر کرده بود،به اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه حبس تعزیزی محکوم شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز،این روزنامه نگار را به دلیل انتشار خبر کشف چهار صندوق رای و مصاحبه با تلویزیون های فارسی زبان خارج از کشور در هنگام اعتراضات پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، به هشت ماه حبس تعزیزی محکوم کرده است.

اخبار مربوط به کشف این چهار صندوق برای نخستین بار در تاریخ دهم تیر ماه ۱۳۸۸ منتشر شد و همراه با چاپ تصاویر بازدید استاندار فارس و امام جمعه شیراز از ساختمان نیمه تمام کتابخانه مرکزی شیراز، از وجود چهار صندوق رأی “رها شده و شمارش نشده” در محل این کتابخانه حکایت داشت.

خبر این رویداد برای نخستین بار توسط محمدرضا نسب عبداللهی و در در وبلاگ شخصی او منتشر شد.

پس از انتشار این خبر،دادسرای انقلاب و عمومی شیراز برای این روزنامه نگار دو کیفرخواست جداگانه به اتهام های “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” و “تبلیغ علیه نظام” صادر کرد.

شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی شیراز پس از چند جلسه رسیدگی به کیفرخواست صادر شده،اتهام “نشر اکاذیب” علیه این روزنامه نگار را رد کرد و قرار “منع تعقیب” برای نسب عبداللهی صادر کرد.

در این حکم آمده است که اتهام نشراکاذیب بدون وجود شاکی خصوصی قابل تعقیب نیست و مدعی العموم نیز بدون وجود شاکی خصوصی حق ورود به این پرونده را نداشته و مراجع اعلام کننده و گزارش دهنده از جمله استانداری فارس نیز شاکی خصوصی محسوب نمی شوند و بنابراین قرار “موقوفی تعقیب”صادر می شود.

پس از صدور حکم منع تعقیب توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی و جزایی شیراز برای نسب عبداللهی،شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز علیرغم اعتراض غلامحسین رئیسی وکیل این روزنامه نگار دایر بر اینکه صدور دو کیفرخواست درباره یک عمل،قانونی نیست،اقدام به صدور رای محکومیت علیه نسب عبداللهی کرد.

وکیل این روزنامه نگار به دادسرای انقلاب شیراز گفته است که چون در یک پرونده دو فقره اتهام در دادسرای عمومی و انقلاب شیراز تحت عنوان “نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام” به نسب عبداللهی نسبت داده شده است و دلیل انتساب این دو اتهام نیز عمل واحد “انتشار خبر رویت چهار صندوق رای در کتابخانه ملی شیراز در وبلاگ شخصی” بوده ؛چون فعل واحد دارای دو عنوان مجرمانه اعلام شده است،موضوع از مصادیق ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی است و تعدد معنوی محسوب می شود و به همین دلیل جداسازی دو پرونده با دو کیفرخواست خلاف قانون است.

ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی که درباره تعدد جرم است، می گوید:«در جرائم قابل تعزیر هرگاه فعل واحد دارای عناوین متعدده جرم باشد مجازات جرمی داده می شود که مجازات آن اشد است .»

رئیسی در لایحه خود به دادسرای اعلام کرده بود:« عنصر قانونی اتهام نشر اکاذیب ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی است که حداکثر مجازات در آن دو سال حبس است نسبت به عنصر قانونی اتهام تبلیغ علیه نظام که ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی است که مجازات آن یک سال حبس است؛اشد می باشد.چون مجازات اتهام نشراکاذیب نسبت به اتهام تبلیغ علیه نظام شدیدتر است،بنابراین مرجع صالح برای رسیدگی، دادگاه عمومی و جزایی شیراز است.»

با این حال دادسرای انقلاب و عمومی شیراز این اعتراض را نپذیرفت و خواستار رسیدگی دو شعبه جداگانه برای انتشار خبر کشف چهار صندوق رای شد که در نهایت برای ماجرای خبر کشف چهار صندوق رای،دادگاه عمومی برای این روزنامه نگار حکم منع تعقیب صادر کرد و شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز،او را به تحمل هشت ماه حبس تعزیری محکوم کرد.


احضار مادر پیمان عارف به وزارت اطلاعات بدلیل مصاحبه با رسانه ها

جــرس: ماموران اداره اطلاعات تبریز، مادر پیمان عارف، فعال دانشجویی و روزنامه نگار دستگیر شده در جریان انتخابات ریاست جمهوری را، بدلیل مصاحبه با رسانه ها، به آن اداره احضار کردند.

به گزارش رهانا، در حالیکه پیمان عارف، فعال دانشجویی و روزنامه نگار دستگیرشده در جریان انتخابات، حدود ۳ هفته است که به صورت مشروط آزاد شده، روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ماموران اداره اطلاعات تبریز طی تماس با منزل پدری عارف، از مهناز مدبری، مادر وی می خواهند که بدون اطلاع دادن به فرزندش صبح روز چهارشنبه خود را به اداره اطلاعات معرفی کند.

فرد تماس گیرنده با لحنی غیر مودبانه، دلیل این احضار را مصاحبه‌های وی با رسانه‌های خارجی و بویژه صدای امریکا در دوران زندانی بودن فرزندش اعلام کرده و تاکید می‌کند که جهت حل و فصل موضوع بهتر است بدون اطلاع فرزندش و رسانه ها به اداره اطلاعات مراجعه کرده و به سوال‌های ماموران پاسخ دهد.

روز بعد نیز فرد مذکور با منزل پدری عارف تماس گرفته و در گفتگوی تهدید آمیز با پیمان عارف مجددا خواهان حضور مادر وی در اداره اطلاعات می‌شود. وی در این تماس تهدید به برخورد «غیر دوستانه» می‌کند که در پاسخ این فعال حقوق بشر خواهان احضار رسمی و کتبی مادرش از طرق قانونی شده و از عدم حضور مادرش در اداره اطلاعات در ساعت تعیین شده خبر می‌دهد.

هنوز از پیامدهای این مسئله خبری منتشر نشده است.


تبادل آتش بین نیروهای مرزی ایران و عراق

جرس:یک مقام عراقی می گوید نیروهای مرزی ایران و عراق روز پنجشنبه بسوی یکدیگر آتش گشودند.

به گزارش خبرگزاری ها ژنرال احمد غریب دیسکارا مسئول گارد مرزی عراق در استان سلیمانیه به خبرنگاران گفت: "نیروهای ایران گمان کردند که گارد مرزی (عراق) جزئی از پژاک است و شروع به شلیک کردند."

وی افزود: "گارد مرزی عراق نیز با شلیک آتش پاسخ داد و یک افسر ارتش عراق دستگیر شد."

به گفته ژنرال دیسکارا مذاکره برای آزادی این افسر در جریان است.

مقام های ایرانی هنوز واکنشی به این اظهارات نشان نداده اند.

ژنرال دیسکارا گفت تبادل آتش در کوه های منطقه شامیران واقع در 90 کیلومتری جنوب شرق سلیمانیه دومین شهر بزرگ عراق صورت گرفت.


زندانیان سیاسی در حسینیه زندان نوبتی می خوابند

سایت کلمه: عیسی سحرخیز روزنامه نگار و فعال مدنی به دلیل اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی در بند ۳۵۰ اوین به زندان رجایی شهر تبعید شد.

بر اساس گزارش رسیده به کلمه تبعید سحرخیز به رجایی شهر در حالی صورت می گیرد که با گذشت نزدیک به یازده ماه از بازداشت هنوز دادگاهی برای بررسی اتهامات این فعال مدنی و روزنامه نگار برگزار نشده است

مهدی سحرخیز فرزند وی با تایید خبر تبعید پدرش به زندان رجایی شهر اعلام نمود که ماموران سازمان زندانها آنچنان برای انتقال سحرخیز به زندان رجایی شهر عجله داشتند که حتی اجازه ندادند وی برای همراه آوردن داروهایش به سلول سابقش باز گردد.

این در حالیست که عیسی سحرخیز از بیماری های تنفسی و فشار خون رنج می برد و عدم دسترسی وی به داروهایش موجبات نگرانی خانواده وی را فراهم ساخته است،

فرزند سحرخیز با انتقاد از وضعیت دادگستری تهران فاش ساخت که یکبار نیز وی را پس از اعتراض به معاون دادستان تهران در مورد وضعیت نامناسب زندان و بازداشت غیر قانونی به انفرادی انتقال داده اند و اینبار نیز بعد از مصاحبه با دادستان و نامه به دبیرکل سازمان ملل وی را به همراه جمعی دیگر از زندانیان اصلاح طلب تبعید نموده اند

مهدی سحرخیز با اشاره به اینکه روحیه پدرش در آخرین تماس تلفنی همچنان بالا بوده است افزود: زندانی های تبعیدی از تهران را در زندان رجایی شهر به حسینیه زندان انتقال داده اند و بر اثر کثرت زندانیان حداقلهای امکانات بهداشتی و زیستی برای زندانیان فراهم نیست .

وی اعلام نمود که در روزهای اخیز به علت بالارفتن حجم زندانیان در زندان رجایی شهر فضای زیست برای زندانیانی نظیر مسعود باستانی ، احمد زیدآبادی و عیسی سحر خیز و دیگر زندانیان در حسینه زندان در مساحت بسیار کمی به سر می برند که به همین دلیل ناچارند نوبتی بخوابند.

پسر سحرخیز با علام اینکه پدرش در تماس تلفنی از زندان رجایی شهر بر عدم دریافت داروهایش و عدم همکاری بهداری زندان تاکید کرده افزود :عیسی سحرخیز همچنان با روحیه و مقاوم از اعتقادات خود دفاع می کند.


حکم 13 سال زندان برای یک دانشجوی زندانی

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، حکم سنگین و غیر انسانی 13 سال زندان علیه زندانی سیاسی میثاق یزدان نژاد توسط شعبه 36 تجدید نظر دادگاه انقلاب مورد تایید قرار گرفت. زندانی سیاسی میثاق یزدان نژاد از دستگیر شدگان مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی سال 1367 می باشد که در روزهای اخیر حکم سنگین و غیر انسانی 13 سال زندان توسط فردی بنام صلواتی رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب محکوم شده بود عین حکم صادره شده در شعبه 36 تجدید نظر توسط فردی بنام بابائی مورد تایید قرار گرفت. زندانی سیاسی میثاق یزدان نژاد 23 ساله ،دانشجوی رشته مترجمی پیام نور بود.او در تاریخ 19 شهریور ماه 1386 با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل گردید و بیش از 6 ماه در بند مخوف 209 تحت شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار داشت.که 3 ماه ان را در سلولهای انفرادی بدون داشتن حق تماس با خانواده اش بسر برد . پس از 6 ماه او را به بند 350 زندان اوین منتقل کردند و سپس به دستور صداقت رئیس زندان اوین و مصطفی بزرگ نیا رئیس بند 350 به زندان گوهردشت کرج منتقل شد. دانشجوی زندانی میثاق یزدان نژاد از بیماریهای حاد رنج می برد و سال گذشته هنگامی که برای عمل جراحی به بیمارستان منتقل شده بود در آخرین لحظات از تخت بیمارستان خارج گردید و به زندان گوهردشت کرج تبعید شد و در حال حاضر در بند 4 زندان گوهردشت کرج زندانی است بازجویانی که او را مورد شکنجه جسمی و روحی قرار میداند سربازجوی بند 209 زندان اوین آخوندی با نام مستعار علوی وبازجو رحمتی به عهده داشتند. مشخصات ظاهری بازجویی که با نام مستعار رحمتی معروف است به قرار زیر می باشد.سن این شکنجه گر حدودا 40 سال است قدی کوتاه و موهای او ریخته است و دارای چشمانی روشن است. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، صدور حکم سنگین و غیر انسانی زندان علیه این زندانی سیاسی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای آزادی زندانیان سیاسی در ایران است.

24 اردیبهشت 1389 برابر با 14 می 2010 گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید: کمیساریای عالی حقوق بشر کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا سازمان عفو بین الملل


صدور کیفرخواست علیه عضو سازمان دانش آموختگان

ادوارنیوز: پرونده حسن اسدی زیدآبادی، عضو شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران با صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب ارجاع شد.

دادستانی تهران ضمن صدور کیفرخواست، جهت محاکمه پرونده اسدی زیدآبادی را به شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی که ریاست آن را قاضی مقیسه بر عهده دارد ارجاع کرده است، اما هنوز تاریخ دقیقی برای محاکمه تعیین نشده است.

بنا به کیفرخواست صادر شده، این عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم به "اجتماع و تبانی علیه نظام"، "تبلیغ علیه نظام"، تشویش اذهان عمومی"، "توهین به رییس جمهور"، "شرکت در تجمعات غیرقانونی" و "نشر اکاذیب" متهم شده است

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .