پنجشنبه بیست وسوم اردیبهشت ١٣٨٩

پیام جعفر پناهی از زندان اوین به مدیر فستیوال کن

خبرنگار پویا خبر – جشنواره کن – فرانسه- 13 ماه مه 2010

دوستان عزیزم، از سلول تنگ و تاریک زندان اوین سلامهای گرم مرا بپذیرید. شوربختانه امروز در پی ملاقات با اعضای خانواده ام در جریان تلاشهای ارزشمند شما در نخستین روز افتتاحیه شصت و سومین فستیوال جهانی کن قرار گرفتم. از این جا به انساندوستی و شرافت شما درود میفرستم و از تمامی دست اندرکاران فستیوال کن بویژه آقای ژیل ژاکوب صمیمانه تشکر می کنم. هم چنین از آقای برنارد کوشنر وزیر امور خارجه و آقای فردریک میتران وزیر فرهنگ فرانسه برای تلاشهایی که در راستای آزادی من انجام می دهند، سپاسگزارم. صدای شما هم آهنگ صداهایی است که از پشت دیوارهای بلند زندان اوین از سوی همسر، فرزندان و عزیزان هموطنم برای آزادیم می شنوم. در این لحظات با عشق به همه دوستان سینماگرم در هیئت داوران، فیلمسازان و همه شرکت کنندگان در جشنواره کن که نام مرا در صندلی خالی می بینند، زندگی را سپری می کنم. با امید به فردای بهتر جعفر پناهی – ایران- بند 209 زندان اوین


اعتصاب در شهرهای کردنشین ايران در اعتراض به اعدام های اخير

گزار ش ها از اعتصاب در شهرهای کردنشين ايران در اعتراض به اعدام پنج زندانی سياسی در روز يکشنبه حکایت دارد. برپايه اين گزارش ها، شهرهای سنندج، سقز، مهاباد، بانه، بوکان، پيرانشهر و اُشنَويه از جمله شهرهای کردنشين هستند که مغازه ها و برخی ادارات، مدارس و دانشگاهها در آنها تعطيل بودند. در مورد فضای شهر، برخی گزارش ها حاکی است که نيروی انتظامی در سطح اين شهرها حضور دارد اما بجز موارد معدودی مداخله ای برای شکستن اعتصاب نکرده، در حاليکه گزارش های ديگر از تنش در اين مناطق حکایت دارد. به گفته خليل بهراميان، وکيل مدافع سه تن از اعدام شدگان، اجساد هیچ یک از پنج نفره اعدام شده، هنوز به خانوادهايشان تحويل داده نشده است.


روسیه با تشدید یکجانبه تحریم ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا مخالفت کرد

سرگئی لاورف، وزیر خارجه روسیه با تشدید یکجانبه تحریم های ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا ، مخالفت کرد. او به خبرگزاری اینترفکس گفته است که دولت ها تحت هیچ شرایطی نباید با «دور زدن» شورای امنیت، خود دست به تحریم یکجانبه کشورهای دیگر بزنند. اتحادیه اروپا هشدار داده است که در صورت نرسیدن به توافق در این زمینه در شور ای امنیت سازمان ملل، احتمال دارد این اتحادیه بطور یکجانبه تحریم های ایران را تشدید کند. به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد وزارت دارایی آمریکا نیز با سفر به کشورهای مختلف می کوشد با مذاکره با دولت ها، بانک ها و شرکت های بزرگ آنها را به کاهش بیشتر روابط تجاری با ایران ترغیب کند.


اعضای زندانی القاعده در ایران به داخل و خارج از کشور رفت و آمد می کنند

خبرگزاری آسوشیتدپرس بنقل از «منابع اطلاعاتی سابق و فعلی آمریکا» می گوید: آن دسته از اعضای شبکه تروریستی القاعده که پیشتر در ایران دستگیر شده‌اند ، بی‌سروصدا به داخل و خارج از ایران رفت و آمد می کنند. این خبرگزاری در گزارش خود، این احتمال را مطرح کرده است که جمهوری اسلامی کنترل خود را بر اعضای زندانی القاعده کاهش داده تا آنها بار دیگر بتواند نیروهای خود را برای عملیات تروریستی علیه آمریکا سامان دهند.


 صدها افغان در مقابل کنسولگری ايران در جلال آباد تظاهرات کردند

صدها افغان امروز در مقابل کنسولگری ايران در شهر جلال آباد در اعتراض به آنچه که بدرفتاری با پناهندگان افغان در ايران و اعدام شمار از آنها به اتهام قاچاق مواد مخدر خوانده شد، تظاهرات کردند. اين عده بسوی ساختمان کنسولگری تخم مرغ پرتاب کردند و پوستری از آيت الله خامنه ای را نيز سوزاندند.


وزیر خارجه‌ی جدیدی بریتانیا: سخت‌گیری بیشتر بر ایران ضروری است

ویلیام هیگ، وزیر خارجه‌ی جدید بریتانیا، در اظهار نظری در مورد احتمال تحریم بیشتر ایران در شورای امنیت، گفت که سخت‌گیری بیشتر بر ایران امری لازم و ضروری است.

وزیر خارجه‌ی جدید بریتانیا در مورد احتمال استفاده از گزینه‌ی نظامی علیه ایران گفت: «من هیچگاه از اقدام نظامی علیه ایران حمایت نکرده‌ام و هیچگاه احتمال آن را نیز منتفی ندانسته‌ام. همیشه گفته‌ام که ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران فاجعه خواهد بود و اقدام نظامی علیه ایران مصیبت‌بار. بنابر این اقدام نظامی فعلاً برای ما مطرح نیست».

آقای هیگ همچنین گفت که در اواخر هفته‌ی جاری با هیلاری کلینتون، وزیر خارجه‌ی آمریکا، ملاقات کرد. وی اضافه کرد که موضوع ایران از جمله موضوعاتی است که در این ملاقات مطرح خواهد شد.


کاهش تقاضا برای نفت خام ايران

بر طبق آخرين گزارش آژانس بين‌المللی انرژی، با کاهش تقاضا برای خريد نفت خام ايران، تخمين زده می‌شود که ميزان ذخاير شناور کشور به ۳۸ ميليون بشکه رسيده باشد.

آژانس بين‌المللی انرژی می‌گويد با توجه به عدم فروش محموله‌های نفتی، ميزان نفت موجود در کشتی‌های نفت‌کش ايران به ۳۰ تا ۳۸ ميليون بشکه رسيده است. در گزارش آژانس بين‌المللی انرژی، کاهش تقاضا برای نفت خام، دافعه‌ی قيمت و خطر تشديد تحريم‌ها، ازعوامل کاهش خريد نفت ايران برشمرده شده است.

بر طبق اين گزارش، کاهش خريد از جانب کشورهای هند، چين، ژاپن و کره‌جنوبی، ميزان فروش ايران را کاهش داده است.


اتحادیه‌ی اروپا خواستار لغو احکام اعدام دو تن به اتهام «محاربه» شد

کاترین اَشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا از ایران خواست تا احکام اعدام دو نفر، که با اتهام محاربه مواجه شده‌اند را لغو کند.

اشاره‌ی خانم اشتون به احکام زینب جلالیان و حسین خضری است که اکنون در انتظار اجرای حکم در زندان به سر می‌برند.

رئیس سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا با محکوم کردن اعدام‌‌های روز یکشنبه در ایران در بیانیه‌ی خود آورده است: «اتحادیه‌ی اروپا به شدت نگران تکرار احکام اعدام در ایران در مورد افراد متعلق به اقلیت‌ها و نیز کسانی است که در اعتراضات پس از انتخابات شرکت داشتند».

به گزارش خبرگزاری فرانسه در سال جاری میلادی تاکنون دست‌کم ۶۱ نفر در ایران اعدام شده‌اند.


مشکل رژیم برای فروش نفت و واردات بنزین

تحریم‌های سازمان ملل باعث شده که جمهوری اسلامی در پیدا کردن خریدار برای نفت خود مشکل داشته باشد. از شمار خریداران کاسته شده و رژیم تهران نفت مازاد را در کشتی‌‌های نفت‌کش انبار کرده‌است.

به گزارش رادیو آلمان، رژیم ایران هر چه بیشتر با این مشکل رو به رو می‌شود که برای نفت خام خود خریداری بیابد.

بر اساس ارزیابی آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، از اواخر ماه مارس (اوایل فروردین) تا اوایل ماه مه (اواسط اردیبهشت) شمار تانکرهای شناور ایران دو برابر شده‌اند. این تانکرها ۳۰ تا ۳۸ میلیون بشکه نفت را در خود ذخیره کرده‌اند.

روزنامه "فاینانشیال تایمز آلمان" می‌نویسد که بسیاری از مشتریان نفت ایران قراردادهای خود را فسخ کرده‌اند. چین نیز که جزو مهم‌ترین خریداران نفت ایران محسوب می‌شد، از میزان واردات نفت ایرانی خود کاسته است.

رژیم ایران در شرایط بسیار دشوار اقتصادی به سر می‌برد. بسیاری شرکت‌های بزرگ نفتی به دلیل تحریم‌های سازمان ملل و آمریکا، به ارسال بنزین به ایران خاتمه داده‌اند، از جمله شرکت‌های شل، ویتول، ترافیگورا، ریلاینس، لاک‌اویل و گلن‌کور.

از نظر کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی، «کاهش مشتریان نفتی ایران می‌تواند برای ایران مشکلات بسیاری بیافریند؛ به ویژه که ایران با متورم شدن انبارهای نفتی رو به رو است».


خانه شیرین علم هولی در ماکو در محاصره نیروهای رژیم

سایت تغییر برای برابری: از روز گذشته، نیروهای امنیتی در ماکو با استقرار در تپه ای مشرف به خانه شیرین علم هولی و همچنین کوچه ای که خانه در آن واقع است، کنترل خانه را در دست گرفته اند و هر چند ساعت یک بار به تفتیش خانه می روند. آنان که در پی حمله ای به خانه شیرین، با اجبار زنان عزادار را بیرون کرده و درخانه را بسته اند، اجازه ورود افراد را برای عزاداری به این خانه نداده و تنها اجازه ماندن پدر و مادر شیرین را در خانه داده اند. آنان همچنین شماره ماشین عزادارانی که برای ابراز همدردی به خانه آنها رفته اند را برداشته ا ند.

در روزهای گذشته مادر، خواهر، عمو، عموزاده، و پدربزرگ شیرین بازداشت و با قید وثیقه آزاد شده اند. نیروهای اطلاعاتی، پدر بزرگ شیرین را تهدید کرده اند که مادر شیرین را از خانه خارج کند و نگذارد برای دخترش عزاداری کند. آنها همچنین تذکر داده اند که نباید شبها لامپ خانه روشن باشد. با وجود همه این فشارها، مردم بسیاری در طی این روزها به خانه آنها رفته اند.

شیرین علم هولی روز 19 اردیبهشت به همراه فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان اعدام شد. این اعدام بهدون اطلاع به خانواده و وکلای آنها و همچنین بدون ابلاغ قبلی به این زندانیان سیاسی دربند صورت گرفت در حالی که حکم سه تن از آنان از جمله شیرین از دیوان عالی کشور تایید نشده بود.


سفر لولا به ایران؛ آمریکا: آخرین فرصت برای رژیم تهران

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، یک مقام آمریکايی امروز سفر لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برزیل به ایران را آخرین فرصت رژیم تهران برای گفتگو در جهت حل مناقشه هسته ای دانست.

این مقام ارشد آمریکايی در وزرات خارجه که نخواست نامش فاش شود، گفته به نظر ما این آخرین فرصت گفتگو برای رژیم تهران پیش از اعمال تحریمهای جدید است.

رئیس جمهور برزیل برای شرکت در اجلاس موسوم به سران کشورهاى گروه 15 روز شنبه وارد تهران خواهد شد.

وی قرار است در باره بحران هسته ای رژیم تهران با مقامات جمهوری اسلامی از جمله احمدی نژاد گفتگو کند.

گفتگوی روسای جمهور آمریکا و روسیه

از سوی دیگر کاخ سفید واشنگتن امروز اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا روز پنج شنبه تلفنی با همتای روس خود در باره تنطیم قطعنامه جدید شورای امنیت علیه رژیم تهران گفتگو کرده است.

به گفته یک سخنگوی کاخ سفید، رئیس جمهور آمریکا در این گفتگوی تلفنی خواهان سرعت بخشیدن به گفتگوها و تهیه قطعنامه در کوتاهترین زمان ممکن شده است.

این منبع تصریح کرد که رئیس جمهور روسیه با تشدید تلاشها برای تصویب قطعنامه شورای امنیت موافقت کرده است.


رژیم پیکر اعدام شدگان را به خانواده آنها تحویل نمی دهد

خبرگزاری هرانا - خانواده های اعدام شدگان نوزده اردیبهشت که برای تحویل پیکر عزیزانشان، در تهران به سر می بردند روز گذشته در حالی به شهرهای خود بازگشتند که دستگاه امنیتی از تحویل پیکر این 5 تن خودداری کرده و به آن ها گفته است محل دفن اعدامیان را ده روز بعد به آنها اطلاع می دهد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، دستگاه امنیتی در حالی از تحویل پیکر فرزاد کمانگر، شیرین علم هوئی، مهدی اسلامیان، علی حیدریان و فرهاد وکیلی خود داری کرده که خانواده ی ایشان طی روزهای اخیر با اقداماتی محافظه کارانه سعی بر حفظ آرامش داشتند تا مسئولان پیکر عزیزانشان را بنا بر وعده ها تحویل دهند.

دستگاه امنیتی پیش تر شرط تحویل اجساد 5 زندانی سیاسی اعدام شده را تضمین آرامش، خصوصا در کردستان، اعلام کرده بودند.

البته دستگاه امنیتی نه تنها از تحویل پیکرها خودداری می کند بلکه طی روزهای گذشته با بازداشت و احضار اعضای خانواده ها آنها را تهدید کرده اند که حق برگزاری هیچ گونه مراسم ختم و شرکت در تجمع اعتراض آمیز امروز کردستان را ندارند.

بر همین اساس صبح روز سه شنبه 21 اردی بهشت ماه، مادر و خواهر شیرین علم هولی بازداشت شده و اندکی بعد با قید وثیقه آزاد شدند. روز گذشته برای بازداشت تمام خانواده ی کمانگر نیز تلاش هایی از سوی نیروهای امنیتی در مقابل زندان اوین صورت گرفته و ایشان پس از بازگشت به کامیاران در حبس خانگی به سنندج به سر می برند. هم چنین برادر علی حیدریان نیز از سوی اداره اطلاعات سنندج احضار و تهدید شده که او و سایر اعضای خانواده اش حق حضور در هرگونه تجمعی را ندارند.


تندیس مرد اشکانی ایذه خاک شد

وبلاگ (سخنگو) مجتبی گهستونی روزنامه نگار

تندیس مرد اشکانی ایذه پس از ساخت برای جلوگیری از تخریب خاک شد

ایذه به دلیل برخورداری از سنگ نگاره ها و سنگ نوشته ها به شهر کتیبه های سنگی معروف است. وجود سنگ نگاره ها و سنگ نوشته ها در کول فرح، اشکفت سلمان، خنگ اژدر، شهسوار، یارعلی وند، کمال وند و در نهایت کشف مجسمه مفرغی مرد اشکانی در روستایی به نام "شمی" باعث گردید که شهر تاریخی ایذه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

تاکنون درباره مجسمه مفرغی مرد اشکانی که جز مواریث ملی محسوب می شود و در موزه ایران باستان در معرض نمایش علاقمندان قرار دارد اظهار نظر های مختلفی مطرح شده است به گونه یی که عده یی اعتقاد دارند نقش "خونگ اژدر" ایذه متعلق به همان مرد شمی موزه ایران باستان است.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اعلام مطلب گفت: با توجه به اهمیت این مجسمه، شهرداری ایذه به خاطر علاقه مردم برای معرفی تاریخ پر اهمیت این شهر تاریخی و به منظور یادآوری کشف یکی از مهم ترین اشیاء تاریخی ایران در ایذه تصمیم گرفت در میدان ورودی شهر و در نزدیکی قبرستان تاریخی شهسوار، تپه های باستانی چغاکهره و پرچستان، کول فرح و تالاب میانگران اقدام به نصب تندیس زیبای مرد شمی نماید که پس از مخالفت عده محدودی از این اقدام صرف نظر کرد.

مجتبی گهستونی افزود: از حدود یکسال پیش شهرداری شهرستان ایذه واقع در استان خوزستان که یکی از کهنترین مناطق ایران میباشد و از دید باستان شناسان به شهر کتیبه های سنگی معروف شده است قصد بر نصب تندیس مرد پارتی در میدان تازه تاسیس ورودی شهر کرده بود که افرادی با مخالفت سعی بر اخلال در این اقدام شگرف کرده اند و تاکید دارند که این میدان باید به نام دیگری نام گذاری شود.

وی بیان کرد: افراد مورد نظر این اقدام شهرداری را مغایر با تعالیم دین اسلام می داند و آن را ترویج کفر و بت پرستی در جامعه تلقی می کند.

دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اشاره به مخالفت های مورد نظر که جنبه احساسی دارد اظهار داشت: این مخالفت ها بدون توجه به علایق مختلف صورت می گیرد حال اینکه ساکنین ایذه از اقوام بختیاری بوده و دارای قدمتی چند هزار ساله میباشند. این در حالی است که تندیس مرد پارتی که هم اکنون جز میراث ملی در موزه ایران باستان در تهران نگهداری می شود را ترویج کفر و بت پرستی می دانند.

گهستونی گفت: مسئولان شهرداری و مردم هم از ترس تخریب مجسمه ای که هنوز نصب نشده است و به ارزش ۳۰۰ میلیون تومان ساخته شده آنرا در جایی امن مدفون کرده اند تا در فرصتی دیگر آن را در میدان ورودی شهر در نزدیکی روستای تاریخی شهسوار، نقش برجسته های کول فرح و در اطراف تالاب میانگران نصب کنند.

سراورل استین انگلیسی که در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی آثار تاریخی "شمی" ایذه را مورد بررسی و حفاری و قرار داده و کم و کیف این کاوش‌ها را به رشته تحریر درآورده معتقد است:« ۳۰ سال پیش توسط مردم محل که مشغول پی‌کنی ساختمان مسکونی بودند به مجسمه‌ای برنزی تمام قد که فاقد دو دست بود به طور اتفاقی برخورد نمودند. وی قامت این مجسمه را ۱ فوت و ۵ اینچ و عرض آن را ۲ فوت و ۵ اینچ ذکر کرده است.

در ادامه حفاری یک مجسمه کوچک به طول نیم ‌متری، در حالی که پا افزاری چکمه گونه در پاها طناب و یا شالی بر دوش که دست خود را به آن گرفته بود، از زیر خاک بیرون آمد.

در ادامه این کاوش‌های دو دست از سنگ مرمر یافت شد که احتمال می رود به دلیل کوچکی یکی از آنها متعلق به یک کودک باشد. همچنین دو قطعه سنگ مربع مستطیل شکل به دست آمد که جای پای مجسمه روی آن‌ها مشهود بود .

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .