چهارشنبه بیست ودوم اردیبهشت ١٣٨٩

وزیر امر خارجه و وزیر فرهنگ فرانسه خواستار آزادی جعفر پناهی شدند

به گزارش خبرگزاری رويترز، برنار کوشنر وزير خارجه و فردريک ميتران، وزير فرهنگ فرانسه روز چهارشنبه در بيانيه ای مشترک، با احترام به حق آزادی بيان، از تهران خواستند جعفر پناهی را آزاد کند.

اين دو وزير دولت فرانسه، در بيانيه خود گفتند:«جعفر پناهی يکی از کارگردانان برجسته ايران است و جای او (نه در زندان) بلکه در هيات داوران فستيوال کن است.»

سازمان عفو بين الملل هم روز سه شنبه از جمهوری اسلامی خواست جعفر پناهی، کارگردان زندانی را آزاد کند تا بتواند در جشنواره فيلم کن حضور يابد.

جعفر پناهی به اتهام ساخت فيلمی درباره انتخابات رياست جمهوری سال گذشته در ايران، بيش از دوماه پيش دستگير وروانه زندان اوين شد.


مادران سه کوهنورد آمریکایی ، موفق به اخذ راوادید ورود به ایران شدند

مادران سه کوهنورد آمريکايی که در ايران در بازداشت بسر ميبرند ، روز چهارشنبه، موفق به اخذ ويزای ورود به ايران شدند.

آنها ابراز اميدواری کرده اند که اوايل هفته آينده به تهران سفر کنند تا با فرزندانشان ديداری داشته باشند.

سارا شاورد ۳۱ ساله، جاش فتال ۲۷ ساله و شين باوئر ۲۷ ساله، سه گردشگر آمريکايی هستند که چند روز پس از انتخابات رياست جمهوری، هنگام گردش در منطقه مرزی ايران و عراق از مرز گذشتند و توسط مرزبانان ايران دستگير شدند.

جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، اعلام کرد که به مادران سه کوهنورد آمريکايی دربند در ايران، اجازه ملاقات با فرزندانشان را می دهد.


کانون مدافعان حقوق بشر در ایراk افزایش اعدام ها را خلاف معاهدات بین المللی دانست

کانون مدافعان حقوق بشر در ايران، از اعدام پنج نفر در روز يکشنبه ابراز شگفتی و تاسف کرد.

اين کانون با محکوم کردن مجازات اعدام، از آن به عنوان خشونتی عريان نام برد که موجبات ناهنجاری در جامعه را فراهم می کند. در بخش ديگری از اين بيانيه، به ضوابط دادرسی ناعادلانه از جمله غير علنی بودن دادگاه پنج نفر اعدام شده، اشاره شده است.

اين سازمان حقوق بشری از مقامهای قضايی جمهوری اسلامی خواسته است تا از اقدامات غير قانونی و سئوال بر انگيز جلوگيری کند.

جمهوری اسلامی روز يکشنبه، پنج نفر را به اتهام دست داشتن در«عمليات تروريستی» به دار آويخت.


حدود یک میلیون و ۲۸۷ هزار نفر دواطلب کنکور امسال در ایران شده اند

به گفته حسین توکلی، معاون سازمان سنجش آموزش کشور در ایران، امسال حدود یک میلیون و ۲۸۷ هزار نفر داوطلب کنکور شده اند. از این عده، ۴۶۳ هزار و ۹۳ نفر در گروه علوم تجربی، ۴۶۰ هزار و ۸۳۰ نفر در گروه علوم انسانی، ۲۵ هزار نفر در گروه هنرو ۱۸ هزار و ۲۲۹ نفر در زبان های خارجی ثبت نام کرده اند. به گفته این مسئول سازمان سنجش به خبرگزاری فارس، برای اولین بار در جمهوری اسلامی، شمار داوطلبان گروه علوم تجربی بیشتر از گروه علوم انسانی است.

 


موسوی: جنبش سبز در مسالمت‌آمیز بودن ثابت قدم است

برای مادران ایرانی و مادران آمریکایی یک شکل حق قائل می‌شوند؟ جرس: مادر در هر جایی که باشد مادر است و حق دارد اجازه‌ دیدار با فرزندش را داشته باشد، اما سوال این است که آیا همان تصمیمی که برای مادران آمریکایی گرفتند، برای مادران ایرانی هم گرفتند؟ آیا همان حقی را که برای آنان قائل می‌شوند برای زنان و مادران و خواهران ایرانی هم قائل خواهند شد؟

میرحسین موسوی صبح امروز در دیدار با خانواده‌ جمعی از زندانیان سیاسی، با اشاره به خبر صدور ویزا برای مادران سه نفر آمریکایی بازداشت شده در زندان اوین گفت: "صدور ویزا و اجازه دیدار برای مادران این سه نفر کار بسیار خوبی است و این حق مادران است و ما هم با این کار موافق هستیم، اما مشکل این جا است که آیا این حق برای مادران ایرانی هم در نظر گرفته می‌شود؟"

به گزارش خبرنگار جرس، موسوی تبیین و بررسی دقیق چنین مساله‌ای را بسیار مهم دانست و افزود: "این مساله اگر خوب شکافته و بررسی شود، حتی می‌تواند به جایی برسد که علت عدم پیشرفت ما در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجی را هم روشن کند. چرا که این موارد هم دنبال هم و مرتبط با یکدیگر هستند."

وی به نقش زنان و مادران در این زمینه اشاره کرد و گفت: "در یک سال گذشته نقش زنان و مادران در شکافتن و پرداختن به مسائل اساسی کشور بسیار بالا بوده است."

جنبش سبز در مسالمت‌آمیز بودن ثابت قدم است

وی در ادامه تاکید کرد: "حرکت ما حرکتی مسالمت‌آمیز است، دنبال خشونت نیست و با گذشت یک‌سال از پا گرفتن این جنبش، می‌توان قضاوت کرد که ثابت قدم بودن جنبش در عدم خشونت تا چه اندازه مهم است. این جنبش با ترور و کشتار از ابتدا مخالف بود؛ چرا که این جنبش، جنبشی عمیق و گسترده است."

موسوی همچنین با اشاره به اینکه این جنبش با کلام و منطق پیش می‌رود اعلام کرد: "ما نه اسلحه داریم و نه می‌خواهیم که داشته باشیم. تروریست‌ها را هم متعلق به هر گروه و قوم و قبیله‌ و فرهنگی باشند محکوم می‌کنیم. ما با کلام به میدان آمدیم. با شعار رای من کجاست. ما با منطق آمده‌ایم و هر چقدر روی منطق بایستیم وزنه را به سمت جنبش سنگین‌تر می‌کنیم. سرمایه‌ای که ما داریم ایستادگی روی همین مطالبات با تمام قدرت است."

مطالبات مردم با تجزیه و تحلیل تغییر کرد

میرحسین موسوی در ادامه به دلایل تغییر اهداف 22 خرداد اشاره کرد و گفت: " آن اهداف ناشی از مسئله‌ای بود که در آن زمان اتفاق افتاده بود و مردم برای پس گرفتن رای خود به صحنه آمدند. وقتی با آن‌ها برخورد شد و مردم مساله را شکافتند و بررسی کردند، مطالبات مردم، نه به حالت تصادفی و یا عصبانیت، بلکه به دلیل تجزیه و تحلیل‌هایی که در جامعه اتفاق افتاد، گسترش پیدا کرد."

وی ادامه داد: "مردم متوجه شدند که اشکالاتی در جامعه وجود دارد که یکی از این اشکالات، باعث شده تا به خیابان‌ها بیایند و یکی شوند. برای اجماع نسبی این جمع عظیم مردم، اجرای بدون تنازع قانون اساسی را مطرح کردیم که تعداد زیادی بتوانند با هم یکی شوند."

موسوی، با اظهار تاسف از اجرای ناقص و سلیقه‌ای قانون اساسی در این چند سال گفت: "مردم به قانون اساسی رای دادند که کامل اجرا شود، نه این که بخش‌هایی مثل آزادی رسانه‌ها و آزادی تجمع به کل نادیده گرفته شوند. نمی‌توان بخشی از قانون اساسی را دید و باقی را نادیده گرفت. این کار بی‌معنا کردن کل قانون اساسی است."

وی ادامه داد: "وقتی قانون اساسی در کشور اجرا می‌شود یک دولت نمی‌تواند در فاصله‌ کمی تمام مدیران یک کشور را کنار بگذارد و دوستان و آشنایان خودش را جایگزین کند. نمی‌شود یک پرونده فساد مالی باز شود و در مجلس هم درباره‌اش صحبت کنند و رئیس قوه قضاییه هم موضع بگیرد و بعد از مدتی ببینیم که پرونده‌ به طور غیرعادی بسته شد و هیچ بحث و گفتگویی هم درباره‌اش صورت نمی‌گیرد."

عدالت قوه قضاییه زیر سوال رفته است

موسوی همچنین به اهمیت استقلال قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: "آیا امروز قوه قضائیه در جهت استقلال حرکت می‌کند؟ آیا قوه قضائیه در ارتباط با متهمین اخیر در همین جهت حرکت می‌کند؟ آیا قوه قضائیه مسلط است بر نیروهای امنیتی یا نیروهای امنیتی بر قوه قضائیه؟ آیا احکامی که قضات می‌دهند مستقل است یا بر اساس ملاحظات؟ در این صورت چرا یک نفر به جرم شرکت در راهپیمایی به چندین سال حبس محکوم می‌شود، حال آنکه در آن راهپیمایی میلیون‌ها نفر شرکت کرده بودند؟ این‌ها همه عدالت قوه قضائیه را زیر سوال می‌برد."

هر نوع اصلاحی در کشور در گرو رسانه‌های آزاد است

وی با اظهار تاسف از نبود رسانه‌های آزاد در کشور، افزود: "هر نوع آزادی در کشور در گرو آزادی رسانه‌ها است؛ حتی اصلاح کوچکترین نهادها و حتی اخلاقیات جامعه."

موسوی در ادامه گفت: "چطور است که در کشوری اسلامی که داعیه انقلاب فرهنگی دارد و در آن از معنویت و نورانیت حرف می‌زنیم بالاترین آمار اعدام وجود دارد؟ مشکل از افراد نیست؛ مشکل این‌جا است که کشور را طوری اداره کرده‌ایم که به این آمار برسیم."

امروز در زندان شکنجه هست، اعتراف‌گیری هست

وی همچنین طرفداری از حق را جزو قوانین و نیز اعتقادات دینی ما دانست و عنوان کرد: "مجرم‌ترین افراد نیز دارای کرامت انسانی‌ هستند و باید در حد جرمی که مرتکب شده‌اند، مجازات شوند. نباید خانواده و حیثیت او مورد حمله قرار بگیرد چرا که در این صورت به حقوق او تجاوز می‌شود." وی سپس خطاب به خانواده‌های زندانیان گفت: "این اتفاقی است که متاسفانه امروز در کشور ما رخ می‌دهد. الان برادران و عزیزان شما بی‌گناه در زندان‌ هستند. چرا که ادعاهایی نامعقول نداشته اند، اما بازداشت شدند. مساله در این جا خاتمه پیدا نمی‌کند. چرا که رفتار با آن‌ها حتی در چارچوب اتهامی که بر آن‌ها وارد می‌کنند هم نیست. شکنجه هست، اعتراف گیری هست و در بیرون هم تعرض به خانواده‌ها هست. این حق خانواده است که بدانند فرزندانشان، عزیزشان در کجا زندانی است و الان چه شرایطی دارد، اما این حق او مورد تعرض است."

موسوی با اظهار تاسف از این شرایط افزود: "این اتفاقات نشان می‌دهد که تا چه حد در جامعه متوسل به خشونت طلبی شده اند آن هم برای رسیدن به منافعی خاص."

قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم

میرحسین موسوی با اشاره به عدم تدبیر در سیاست‌های دولت و اشاره به شرایط امروز که دشمنان خارجی زیادی داریم ، پرسید: "آیا مهمانی دادن به اعضای شورای امنیت با آن وضع خاص می‌تواند مشکلات ما را حال کند؟ آیا اگر حکومت با مردم آشتی کند دست بازتری در مسائل خارجی نخواهد داشت؟ با توجه به شرایط پر جنب و جوش منطقه آیا بهتر نیست که حکومت با مردم کنار بیاید و یک وفاق ملی شکل دهد؟ کدام یک بهتر است؟ بیشتر کردن فشارها و ساختن حجره‌های جدید در زندان اوین به رغم شعارهای اول انقلاب که حذف زندان اوین بود، یا کنار آمدن و کار کردن همراه مردم."

وی توصیه جنبش سبز به حاکمیت را کنار آمدن با مردم دانست و افزود: "ما انتظار داشتیم حکومت قبل از همه به فکر خانواده‌های زجر کشیده باشد و پی‌گیر جنایات انجام شده وگرنه در حالی که یکی را به اسرائیل نسبت دهند و یکی را به امریکا فقط مشکلات کشور را زیاد می‌کنند. قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم. قرار بود مردم حکومت کنند. قرار بود جابه جایی ها به خواست مردم و به صورت مرتب در کشور اتفاق بیفتد. باید ترسید از موقعی که فکر شود راه حل در سرکوب ادامه فشارها و بستن فضا است."


ابراز تاثر مهدی کروبی از اعدامهای اخیر

جرم آنها برای هیچکس محرز نشده است جرس: مهدی کروبی با حضور در منزل علی ملیحی عضو تحریریه روزنامه توقیف شده اعتمادملی و از اعضای زندانی شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم با ابراز تاثر از اعدامهای اخیر و روند رسیدگی به پرونده های قضایی گفت: معلوم نیست آقایان خود را درچه جایگاهی می بینند که به راحتی و بدون درنظرگرفتن عاقبت کار چنین حکم می دهند.البته وقتی جان آدمیزاد چنان ارزان شود که عده ای را به صرف یک اعتراض مدنی در خیابان به گلوله ببندند چنین رفتارهای خارج از رویه ای نیز رواج می یابد.»

بر اساس گزارش سحام نیوز، در این دیدار پدر علی ملیحی با شرح چگونگی بازداشت فرزند خود توضیح داد که ماموران امنیتی به اشتباه برادر کوچکتر علی را در خیابان دستگیر و به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده و سپس با انتقال او به خانه، علی را بازداشت کردند. مهدی کروبی نیزضمن ابراز تاسف از چنین برخوردهایی در جمهوری اسلامی گفت:«هیچگاه فکر نمی کردیم روزی به چنین موقعیتی برسیم و چنین رفتارهایی در این کشور عادی شود و با میراث امام و انقلاب چنین برخورد شود.»

کروبی همچنین درحاشیه این دیدار درپاسخ به پرسشی درباره اعدام فرزاد کمانگر و چندتن دیگر گفت:« طبیعی است که ما از مرگ افراد و اعدام آنها متاثر می شویم و اصولا مخالف رواج یافتن چنین برخوردهایی هستیم. اعدام این افراد در شرایطی صورت گرفته است که هیچکس از چندوچون پرونده آنها باخبر نیست و جرم آنها به دلیل علنی نبودن دادگاه و عدم رعایت آیین دادرسی و قانون، برای هیچکس محرز نشده است. سخنان وکلای اعدام شدگان و اینکه اعدام ها بدون اطلاع آنها صورت گرفته است نیز بسی متاسف کننده و نشان از آن دارد که عدالت نایاب است و رویه فعلی هیچ تناسبی با موازین شرعی و قضایی ندارد. چگونه می توان بدون ضابطه افرادی را اعدام کرد و نسبت به عواقب آن و دامن زده شدن به فضای بی اعتمادی بی تفاوت بود؟ مگر جان آدمیزاد چنین ارزان است که بتوان به راحتی و با کمترین وسواس قانونی و در بی خبری عمومی آن را ستاند؟ معلوم نیست آقایان خود را درچه جایگاهی می بینند که به راحتی و بدون درنظرگرفتن عاقبت کار چنین حکم می دهند.البته وقتی جان آدمیزاد چنان ارزان شود که عده ای را به صرف یک اعتراض مدنی در خیابان به گلوله ببندند چنین رفتارهای خارج از رویه ای نیز رواج می یابد.»

مهدی کروبی همچنین با انتقاد از چنین رویه ای در دستگاه قضایی گفت:« آقایان تکلیف پرونده کهریزک و تجاوزها را روشن نکرده اند و ابهامات آن پرونده ها را نزدوده اند که باری دیگر ابهامی دیگر می آفرینند و البته از کشورداری آقایان بیش از این نیز نباید انتظاری داشت وقتی اجنه در این مملکت به آقایان خبر می دهند که زلزله در راه است و وقتی که یکباره دو روز را تعطیل اعلام می کنند و با این تعطیلی کشور را در یک تعطیلی 5 روزه فرو می برند بی آنکه بفهمند این تصمیم چه ضررهایی می تواند برای اقتصاد خانواده ها داشته باشد. کشورداری آقایان چنین مختصاتی دارد و بنابراین شاید گمان می کنند که بدون رعایت قوانین حقوقی و آیین دادرسی و اطلاع وکیل می توان جوانانی را اعدام کرد.»

مهدی کروبی با این توضیح از شرایط حاکم بر کشور انتقاد کرد و گفت:« شرایط به آنجا رسیده است که مردم یک حرف می زنند و دولت و حکومت یعنی قوه مجریه و قوه قضاییه یک حرف دیگر می زنند. بی اعتمادی به نقطه اوج خود رسیده است و رفتارهای حکومت به گونه ای است که گسستی بی سابقه میان مردم و دولت به وجود آمده است.مسبب این بی اعتمادی نیز البته رواج دروغ و سخنان نسنجیده در کشور است آنچنانکه می بینیم چه ادعاهایی در باب مسائل هسته ای می کنند حال آنکه ما می دانیم این ادعاها چقدر بزرگ و غیرقابل باور است.والله که ما هیچگاه فکر نمی کردیم چنین سرنوشتی در این مملکت حاکم شود و آداب کشورداری به اینجا رسد که مردم به یکسو بروند و دولت به سوی دیگر.»

کروبی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سخنان غلامحسین الهام که میرحسین موسوی را محارب نامیده است، گفت: از بلندگوی اسلامی که فقیه اش آقای الهام باشد باید چنین سخنانی گفته شود. باید گریست به حال اسلام که الهام و حواریون اش بلندگوی آن شده اند. البته همان طور که گفتم وقتی اجنه سکان کشورداری را به دست بگیرند نباید از رواج چنین سخنان بی مایه ای متعجب شد.


بيانات بى دنده و ترمز احمدى نژاد در کهکیلویه

تلویزیون رژیم: آقای احمدی نژاد امروز در سخنان خود در استان کهکیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تا پیش از این ما با سیاستمداران جهان که صحبت می‌کردیم، تقریبا همگی به ما می‌گفتند "ما با شما همراه و همدلیم، اما آمریکا یک قدرت شکست‌ناپذیر است". وی افزود: آنها می‌گفتند "اگر آمریکا تصمیم به انجام دادن کاری بگیرد، کسی نمی تواند در برابر آن ایستادگی کند".

آقای احمدی‌نژاد گفت: این باور، حاصل ده‌ها سال فشار دولت‌های متوالی آمریکاست که سال‌هاست قصد دارند القا کنند اگر آمریکا تصمیمی بگیرد، کسی نمی‌تواند در برابر آن ایستادگی کند. اما اتفاق نیویورک در قلب آمریکا و در جایی رخ داد که در طول تاریخ، غیر از دو - سه کشور تا امروز از دولت آمریکا انتقاد نکرده بودند. به لطف خدا و ایستادگی و هوشیاری شما، حرف و منطق ملت ایران در تریبون کنفرانس بازنگری ان.پی.تی، این باور و اندیشه غلط را در همه ذهن‌ها در هم شکست.

آقای احمد‌ی نژاد افزود: از امروز به بعد شاهد خواهید بود که انشاءالله کشورها، دولت‌ها و ملت‌ها یکی پس از دیگری در برابر خواسته‌های ناحق و زورگویی آمریکا خواهند ایستاد. رییس جمهور تصریح کرد: حادثه رخ داده در واقع کلید افتادن آمریکا به سرازیری سقوط است. وی اضافه کرد: در آینده نزدیک خواهید دید که ریشه اهریمنی، شیطانی و ضدبشری آمریکا از همه جهان برچیده خواهد شد.

آقای احمدی‌نژاد خطاب به دولت‌های زورگو گفت: از خر شیطان پایین بیایید و مثل آدم و انسان‌های سالم بر پایه عدالت، دوستی و محبت زندگی کنید. منطقه را و افغانستان و عراق را ترک کنید و به کشور خود بازگردید و کشور خود را آباد کنید. بدانید اگر به این نصحیت دلسوزانه توجه نکنید، دست همه ملت‌ها که تجلی قدرت خدا و در پیشاپیش آنها دست ملت ایران است ، آنچنان سیلی به شما خواهد زد که راه خانه خود را هم گم کنید.


۱۸ زندانی کرد دیگر، در صف اعدام

 با اعدام پنچ زندانی که چهار تن از آنان کرد بودند، در رسانه‌ها اعلام شد که در کردستان عزای عمومی اعلام شده. همچنین مردم این استان دعوت به اعتصای سراسری شدند. با مسعود کردپور روزنامه‌نگار کرد در این مورد گفت و گو کرده‌ایم.

دویچه‌وله: آقای کردپور اگر ممکن است برای ما بفرمایید که الان شهرهای کردنشین و استان کردستان در چه وضعیتی قرار دارند؟

مسعود کردپور: با توجه به این که این افرادی که در زندان بودند و چندین سال است در زندان هستند، به هرحال تبلیغات خیلی وسیعی از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای انجام گرفته بود که این‌ها بیگناه هستند و در افکارعمومی نسبت به آن‌ها احساساتی بوجود آمده بود، الان با توجه به این که این‌ها اعدام شده‌اند، و با توجه به این که وکیل آقای فرزاد کمانگر هم که در رسانه‌ها اعلام کرده که ایشان بیگناه بوده و عضو هیچ حزب و سازمان و گروهی نبوده و در هیچ کار تروریستی هم شرکت نداشته، به هرحال مردم در این رابطه ناراحت هستند و با مسئله خیلی احساسی برخورد می‌کنند.

در کردستان عزای عمومی اعلام شده و همین طور خبر می‌رسد که ممکن است مردم کردستان دست به اعتصاب سراسری زنند. آیا در این مورد شما چیزی دیده‌یا شنیده‌اید؟

البته با توجه به فضایی که در کردستان وجود دارد، از شبکه‌های ماهواره‌ای اعلام کرده‌اند و از مردم به صورت غیرمستقیم خواسته‌اند که مردم به این قضیه اعتراض کنند. ولی هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است. فقط نیروهای نظامی و نیروهای ضد شورش در اکثر شهرها مستقر شده‌اند که اگر حادثه یا مسائل امنیتی اتفاق بیفتد با آن برخورد کنند. ولی تا الان که من با شما صحبت می‌کنم، اتفاق خاصی نیفتاده.

فضای شهرها به چه صورت است؟ گفته شده که مثلا در مهاباد و سنندج نیروهای انتظامی حتی در خیابان‌ها مستقر شده‌اند! آیا درست است؟

بله، نیروهای انتظامی که اکثراً وجود دارند، همیشه وجود داشته‌اند و در این مقاطع هم حضورشان بیشتر و پررنگتر می‌شود. در اکثر شهرها نیروهای انتظامی وجود دارند و یک حالت آماده باش دارند که اگر اتفاقی افتاد، زود وارد صحنه شوند و دخالت کنند.

آقای کردپور الان چندین زندانی کرد دیگر در زندان هستند، ازجمله آقای کاوه کرمانشاهی و بسیاری دیگر و این بیم وجود دارد که برای آن‌ها هم چنین احکامی صادر شود. خبری از آخرین وضعیت زندانیان کرد دارید؟

زندانیان کرد دو دسته هستند، یک دسته که وابسته به احزاب سیاسی هستند که در اکثر زندان‌های شهرهای مختلف وجود دارند و با توجه به این که این احزاب فعالیت دارند هر روز هم بازداشت‌ها بیشتر می‌شود و تقریبا اکثر شهرها تعدادی از این زندانیان را در خودشان دارند. تعدادی هم مثل آقای کرمانشاهی، فعال مدنی و حقوق بشر بودند که در زندان هستند. البته اکثر فعالین حقوق بشر الان خارج از کشور هستند و بعد از این که بازداشت شدند و فشارهایی از نظر امنیتی به آنها آمد، اکثرا از کشور خارج شده‌اند و به آن صورت دیگر فعال حقوق بشری در داخل کردستان نداریم. سایر زندانیان سیاسی هم که در اکثر زندان‌ها هستند و تعدادشان هم متاسفانه روز به روز زیاد می‌شود، چون به هرحال آزادی‌های اساسی که باید بر طبق قانون اساسی وجود داشته باشد و جزو حقوق شهروندی همه‌ی شهروندان هم هست، الان در ایران رعایت نمی‌شود. از جمله این که احزاب آزاد باشند، یا NGOها آزاد باشند یا تجمعات آزاد باشد، این‌ها رعایت نمی‌شود و خب تعداد زندانیان هم خیلی بالا رفته و این وضعیت متأسفانه با خشونت هم همراه است که می‌دانید در بسیاری موارد برخی از گروه‌های سیاسی با نیروهای دولتی درگیر هستند و بازداشت می‌شوند و احکام سنگینی هم برایشان صادر می‌شود.

اطلاع دارید که چه تعداد زندانی کرد الان محکوم به اعدام هستند، یعنی در دادگاه بدوی حکم اعدام برایشان صادر شده است؟

قبل از این اعدام‌ها حدود ۲۲ نفر بودند، ولی الان با توجه به این که چهار نفرشان اعدام شده‌اند، تعدادشان کمتر شده است. الان هجده نفر باید حکم اعدام داشته باشند که تعدادی‌شان در زندان اوین هستند یا در سنندج و سقز و اورمیه و این‌ها، تعدادی هم هستند که به هرحال احکام‌شان مراحل قانونی را طی کرده و ظاهرا به دیوان عالی کشور هم ارسال و بعضاً تأیید شده و آماده‌ی اجرا است. حالا چه زمانی اجرا می‌شود، این را دیگر «مصلحت» تشخیص می‌دهد که چه زمانی حکم را اجرا کنند. اما با توجه به حوادث و اتفاقات سیاسی گذشته معمولاً این احکام اجرا می‌شود.

مصاحبه‌گر: میترا شجاعی

تحریریه: فرید وحیدی

DW-WORLD.DE


حکم سنگین زندان برای دانشجوی دانشگاه بین المللی قزوین

ارسلان ابدی، دانشجوی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین به 9 سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش دانشجونیوز، ارسلان ابدی دانشجوی مقطع کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه بین المللی قزوین در دادگاه بدوی از سوی قاضی صلواتی به 9 سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد. این فعال دانشجویی در روز عاشورا پیش از بروز هر نوع درگیری و حتی شکل گرفتن تجمعی دستگیر شده و همچنان در زندان اوین بسر می برد. ماموران امنیتی با تهدید خانواده ی وی آنان را وادار به سکوت نموده اند تا آنجا که 2 ماه پس از از دستگیری همچنان از حق داشتن وکیل و تماس تلفنی و دیدار با خانواده ی خود محروم بود.

گفتنی است مدتی پس از بازداشت وی ماموران به خانه ی شخصی نامزد او در قزوین یورش برده و وسایل شخصی اش را ضبط کردند و نامزد وی مدت 17 روز بدون هیچ گونه تفهیم اتهامی در زندان اوین بسر برد و تحت بازجویی و شکنجه های روانی برای اعتراف و تک نویسی علیه دوستان صمیمی و هم دانشگاهیانش قرار گرفت. همچنین 2 خواهر ارسلان نیز بازداشت و از آنان به عنوان اهرمی برای فشار روانی بر وی استفاده می شد تا آنجا که هر نوع امتناع از پذیرش اتهامات دروغین با برخورد سخت بازجویان وتهدید آنان به تجاوز و هتک حرمت نامزد و خواهران وی همراه می شد.

پس از فشارها و شکنجه های فراوان جسمی و روحی پرونده این دانشجو به شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی ارسال و دادگاه وی در اسفندماه تشکیل شد. در کیفرخواست این دانشجو ابتدا اتهام محاربه مطرح شده بود که پس از اعتراض از کیفرخواست حذف شد .نهایتأ طبق اخبار رسیده از بند 350 اوین حکم بدوی 5/9 سال حبس تعزیری صادر و به این دانشجو ابلاغ شده است.


حمایت فعالین سیاسی و مدنی از اعتصاب سراسری کردستان

اعلام حمایت از اعتصاب عمومی کردستان در روز پنجشنبه 23 اردیبهشت

در قرن بیست ویکم ، بربریت و توحش بر زندگی مردم ایران چنگ انداخته و هر نوع صدای آزادیخواهی را از دم تیغ می گذرانند.درسحر گاه یکشنبه 19 اردیبهشت ما ه رژیم اسلامی فرزاد کمانگر، علی حیدریان ، فرهاد وکیلی ، شیرین علم هولی ومهدی اسلامیان را به قتل رساند. فرزاد کمانگروهمراهانش تنها جرمشان مخالفت با اندیشه های ارتجاعی رژیم هار اسلامی بود. جمهوری اسلامی با اعدام زندانیان سیاسی ،حس آزادیخواهی وبرابری طلبی مردم را به دار می کشد . اعتصاب عمومی نمادی از انزجار ونفرت اجتماعی مردم را در برابر بانیان شکنجه وزندان واعدام به نمایش میگذارد. حمایت و شرکت در اعتصاب عمومی روز پنجشنبه 23 اردیبهشت، نه گفتن به سه دهه نسل کشی ، سه دهه تحمیل فقر وفلاکت به زندگی کارگر ، نه گفتن به سه دهه تحقیر و تبعیض بر زنان ،سه دهه بی بهره بودن از ابتدایی ترین حقوق انسانی است. دانش آموزان ، معلمان به اعتراض به اعدام معلم آگاه و اسطوره مقاومت فرزاد کمانگردرروز اعتصاب کلاس درس را رها کنید. به اعتصاب همه مردم بپیوندید. کارگران ، زنان وجوانان مبارز حمایت ازاعتصاب عمومی در شهرهای کردستان ، حمایت از فراخوان شخصیتهای اجتماعی و سیاسی و احزاب سیاسی بار دیگر قدرت اجتماعی ما را درامری مشترک در دل سیاهی موجود به نمایش می گذارد. همه با هم در این اعتصاب شرکت کنیم.

دیبا علیخانی بیستم اردیبهشت ماه هزارو سیصدو هشتادونه

****

به نام لاله های پر پر شده سرزمینمان

همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر

با درود به روح پنچ ستاره درخشان در شب ظلمانی شب پرستان.درود بر معلم آزاده ای که درس ایثار و از خود گذشتگی را به هم میهنان خود آموخت.خبر اعدام پنج تن از رشید ترین فرزندان میهنمان همه ایرانیان آزاده را در بهت فرو برد.برای ما هیچ فرقی بین فرزاد و سهراب وشیرین و ندا وجود ندارد.همه ی آنها عاشق ایران بودند و به ایرانی بودن خود افتخار می کردند.

سحرگاه روز یکشنبه فرزاد کمانگر و چهار زندانی دیگر به نامهای علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم‌هولی و مهدی اسلامیان به جوخه های اعدام ضحاک سپرده شدند.

آیا زمان آن نرسیده است که کشورهای به اصطلاح مدافع حقوق بشر تمامی مناسبات سیاسی،اقتصادی،دیپلماتیک و ... را با حکومت وحشت در ایران قطع کنند؟

هم میهنان بیایید از اعتصاب عمومی روز پنجشنبه در کردستان حمایت کنیم.بیایید ماشین کشتار جمهوری اسلامی را از کار بیاندازیم.

ما از اعتصاب بازاریان،کارگران،معلمان،دانشجویان ودانش آموزان و دیگر مردم غیور کردستان در محکومیت اعدام پنج شهروند بیگناه حمایت می کنیم.در روز پنجشنبه 23 اردیبهشت در خانه ها بمانید.بگذارید دژخیمان از سراسر ایران برای سرکوب به کردستان بیایند! وقتی مردم در خانه بمانند چگونه می توانند آنها را سرکوب کنند!؟ بهترین گزینه در برابر این سرکوبگران اعتصاب است.

زنده باد آزادی و دموکراسی همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر-بخش شهرستانها 89/2/22 خورشیدی


بیانیه معلمان کامیاران به مناسبت اعدام فرزاد کمانگر

خبرگزاری هرانا - معلمان کامیاران با صدور بیانیه ای ضمن ابراز تاسف از اعدام فرزاد کمانگر، برای شرکت در اعتصاب پنج شنبه، 23 اردی بهشت ماه اعلام آمادگی نمودند.

به نام جانباختگان راه آزادی

مردم آزادیخواه و معلمان راستین درسراسر ایران و کردستان

ما معلمان کامیاران در نهایت افتخاربه همکار بودن با معلمی انسان دوست و آزاداندیش و راستین همچون ((شهیدفرزادکمانگر)) ضمن اعلام انزجار و نفرت از اعدام بی گناهانه این معلم شهید از صمیم قلب به خانواده ی ایشان و جامعه فرهنگیان سراسر ایران بخصوص کردستان تسلیت عرض نموده و خود راصاحب عزای این معلم شهید می دانیم. ما معلمان کامیاران هیچ گاه تلاش ها و زحمات اثرگذار این همکار شهید خود را فراموش نخواهیم نمود. و یاد وخاطره او در قلب هایمان جای داشته و خواهد داشت. و آرمانهای انسان دوستانه و عاشقانه این شهید سرلوحه ی کار و پیشه ی مان خواهد بود. ما هرگز شیوه ی معلم بودن او را فراموش نخواهیم نمود و هر روز و هرسال به دانش آموزان مان ازعشق وی به انسان و انسانیت و گذشت و فداکاری و تحمل رنج و مرارت بسیار وی برای آزادی خواهیم گفت.

خواهیم گفت: که در دور افتاده ترین روستاها با چه انگیزه ای به محروم ترین دانش آموزان این مرز و بوم درس ایثار و از خود گذشتگی میداد و چگونه در چندین روستا برای دانش آموزان و جوانان کتابخانه تاسیس نمود.و خواهیم نوشت روی تخته ی کلاس هایمان که فرزاد حقوق ناچیزش را به دانش آموزان بی بضاعت می داد که بی کفش و بی دفتر نباشند.فریاد خواهیم زد که فرزاد با چه خون دلی سعی در راه اندازی انجمن صنفی معلمان کامیاران نمود.و باچه همتی نشریه ی ماندگار((رویان ))را به راه انداخت و هرگزحسادت و طعنه باعث نشد از تاسیس انجمن سبز ((آسک))دلسرد شود. آیا ما معلمان میتوانیم قرائت آتشین بیانیه اولین تحصن معلمان کامیاران را توسط این شهید از یاد ببریم.آیامعلمان کامیاران افشاگریهای صریح وصادقانه ی فرزاد را در مورد تعاونی مسکن و فروشگاه فرهنگیان و دهها کار تاثیر گذار و ماندگار را ازیاد خواهند برد؟

آیا دانش آموزان فرزاد که به همت وی خواندن ونوشتن به زبان مادری را آموختند او را می توانند فراموش کنند؟

فرزاد تا زمانی که در میان ما بود یکپارچه شور وعشق وحماسه ساز بود برای مردم و معلمان کامیاران که تاریک اندیشان به خیال خویش با زندانی نمودن وی معلمان کامیاران دیگرصدایی نخواهند داشت. اماغافل از اینکه فرزاد در زندان به صدای معلمان و تمامی انسانهای آزادیخواه ایران وجهان تبدیل می شود.و با خلق نامه های ماندگارخویش خود و معلمان کامیاران را جهانی می نماید. ما معلمان کامیاران به پاس قدردانی از این معلم شهید روز 19اردیبهشت را به نام روز معلم نامگذاری می نماییم. همچنین یکدل و یک صدا از تمامی معلمان ایران و کردستان میخواهیم که همگام با سایر اقشار مختلف جامعه کلاس های خود را در روز پنج شنبه 23/2/ 89 تعطیل نموده و به اعتصاب سراسری بپیوندند. زنده باد یاد و خاطره معلم شهید فرزاد کمانگر و شهیدان " شیرین علم هولی-علی حیدریان-فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان"

21/2/89 معلمان کامیاران


گزارشگران بدون مرز نگران روزنامه‌نگاران دربند

رادیو آلمان: سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیه‌ای مطبوعاتی در روز سه‌شنبه (٢١ اردیبهشت) نگرانی خود را از سرنوشت روزنامه‌نگاران زندانی در ایران اعلام کرد. در این اطلاعیه از جمله آمده است: «روزنامه‌نگارانی که به شکل خودسرانه بازداشت و ناعادلانه به احکام سنگین محکوم شده‌اند، امروز بسیاری از آنها بیمار و از حق درمان نیز محرومند. برخی دیگر که به شکل موقت آزاد شده‌اند، یا پیوسته از سوی نهادهای امنیتی احضار و بازجویی می‌شوند و از سوی بازجویان با تلفن مورد تهدید و آزار قرار می‌گیرند.» سازمان گزارشگران بدون مرز با اعلام این نکته که بسیاری از روزنامه‌نگاران زندانی چون عمادالدین باقی، بدرالسادات مفیدی، محبوبه کرمی، سعید متین‌پور، هنگامه شهیدی و... نیاز فوری به درمان دارند، خواستار اعزام فوری گزارشگران ویژه سازمان ملل به ایران شده است.


 ۴ مجسمه ربوده شده را شهرداری برده بود

ایسنا: سازمان زیباسازی شهر تهران اعلام کرد: چهار مجسمه به دلیل اجرای پروژه، اصلاح و یا آسیب‌دیدگی در اختیار این سازمان قرار دارد.

سردیس شهید «نواب»، اثر حسین علی‌ عسگری که در منطقه ۱۰ ابتدای – بزرگراه نواب – نصب شده به دلیل احداث تونل توحید برداشته شده و در اختیار سازمان زیباسازی است.

همچنین سردیس «دانته»، اثر هنرمند ایتالیایی که در پارک شهر واقع در منطقه ۱۲ نصب شده بود به دلیل اصلاح پایه و مرمت آن برداشته شده و در اختیار شهرداری منطقه ۱۲ قرار دارد.

مجسمه «ابوسعید ابوالخیر»، اثر محمد بیگ زاده در میدان منیریه و سردیس «اقبال»، اثر حمید رضایی واقع در بوستان مشاهیر شهرری به دلیل آسیب دیدگی برداشته شده و برای مرمت در اختیار سازمان زیباسازی است.

از ابتدای سال جاری بیش از ۱۲ مجسمه‌ شهر تهران به سرقت رفته و یا مفقود شده است.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .