شنبه نوزدهم تیرماه ١٣٨٩

تصميم دولت برای تعطيل کردن ادارات، با انتقادهايی روبروشد

تصميم دولت برای تعطيل کردن روزهای يکشنبه و دوشنبه در ۲۱ استان ايران با انتقادهايی روبرو شده است. اوليا علی‌بيگی، نائب رئيس کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور، با انتقاد از اينکه دولت فقط کارمندان را تعطيل کرده است، گفت: اگر گرمای هوا برای کار کردن مضر است، اين ضرر و سختی شامل کارگران نيز می شود. نصرالله ترابی، نماينده مجلس شورای اسلامی وعضو فراکسيون خط امام مجلس نيز با هشدار نسبت به عواقب ادامه يافتن وضعيت ساکن کسب و کار در کشور، از دولت خواست تا دليل واقعی تعطيلات اعلام شده را به مردم اعلام کند. به گزارش پايگاه اطلاع‌رسانی دولت، گرمای شديد و بی سابقه هوا در اين استان ها و صرفه‌جويی در مصرف انرژی، دليل اين تصميم گيری برای تعطيل کردن ادارات بوده است. اين در حالی است که مدير کل پيش‌بينی آب و هوای کشور به خبرگزاری « ايلنا» گفته است که هواشناسی هيچ‌گونه توصيه‌ای برای اعلام تعطيلی نداشته است.


سازمان گزارشگران بدون مرز نسبت به قربانی شدن يک روزنامه نگار در زندان اوين هشدار داد

سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعيه ای به مناسبت هفتمين سالگرد قتل زهرا کاظمی، خبرنگار ايرانی ‌تبار کانادايی، در زندان اوين اعلام کرد که عبدالرضا تاجيک، روزنامه نگار زندانی در اوين، می تواند به قربانی ديگر دستگاه قضايی ايران تبديل شود. گزارشگران بدون مرز در اين اطلاعيه، بازداشت و نگهداری مخفيانه زندانی را شکلی از " ناپديد کردن اجباری" و نقض حقوق بين‌المللی خواند، که به گفته اين سازمان، از مصاديق جنايت عليه بشريت به شمار می آيد. سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعيه خود با اشاره به اينکه عاملان قتل زهرا کاظمی از مصونيت کامل کيفری بهره‌مندند، سکوت و انفعال نهادهای بين‌المللی را مساعد کننده اين مصونيت خوانده است. اين سازمان افزود: بدرفتاری، تجاوز و شکنجه زندانيان در زندان‌های ايران به امری رايج بديل شده است و آمران جنايات در زندان‌ها، پست های مهم نظام را اشغال کرده‌اند. سازمان گزارشگران بدون مرز در اين اطلاعيه به نام سعيد مرتضوی، دادستان سابق تهران، به عنوان يکی از متهمان اصلی قتل زهرا کاظمی اشاره کرد.

 

کنسرت حسام الدین سراج و گروه «بیدل» را بر هم زدند

بر پایه گزارش های رسیده از ایران، در پی حمله روز گذشته، جمعه، به کنسرت حسام الدین سراج و گروه «بیدل»، این برنامه خیریه، که قرار بود امروز و فردا نیز در کرمانشاه ادامه یابد، لغو شد. برپایه همین گزارش ها، مهاجمان، دیروز، ساعاتی پیش از اجرای کنسرت نخست، درهای ورودی تالار برگزاری برنامه را با قفل و زنجیر بستند و به هیچ کس اجازه ورود به آن محل را ندادند.

حسام الدٌین سراج این حادثه را «ظاهراً خودسرانه اما...» خوانده است.

همزمان، رسانه های هوادار «اصلاحگرایان» در ایران «صادق اشک تلخ» سردبیر پیشین «یا لثارات الحسین» را از رهبران این مهاجمان دانسته و او را متهم کرده اند که با حضور در برابر محل برگزاری این کنسرت، تهدید کرده است که "از امروز باید شاهد جنگ خیابانی انصار حزب الله با فساد بود، و از این پس، اجازه برگزاری به هیچ کنسرتی، و به هیچ قیمتی، داده نخواهد شد."

مسوولان جمهوری اسلامی تا کنون، در قبال این خبر خاموش بوده اند.


آمریکا بر مخالفت خود با اعدام سکینه‌ی محمدی آشتیانی، تاکید کرد

سخنگوی وزارت خارجه‌ی آمریکا می‌گوید که واشینگتن با حکم اعدام به هر شکل و روشی، در موضوعِ پرونده‌ی سکینه‌ی محمدی آشتیانی، مخالفت است.

مارک تونر در این زمینه به خبرنگاران گفت: به نظر نمی رسد که مجازات در نظر گرفته شده در این پرونده، با جرم صورت گرفته تناسبی داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه‌ی آمریکا تأکید کرد: ما از مقام‌های ایرانی می‌خواهیم تا به تعهدات خود در قبال پیمان بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی، که تهران از امضاکنندگان آن است، پای‌بند باشند.

محمدجواد لاریجانی معاون امور بین‌الملل قوّه‌ی قضائیه پیشتر در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا، ضمن دفاع از مجازات سنگسار، از احتمال تغییر حکم سنگسار خانم محمدی آشتیانی خبر داده بود.


ترکیه: شاید هنوز مبادله سوخت دربرابر اورانیوم برمبنای بیانیه ی تهران ممکن باشد

احمد داوودغلو، وزیر خارجه ترکیه می گوید بیانیه ی تهران پس از صدورقطعنامه ی اخیر شورای امنیت علیه ایران «مرده» است، ولی در عین حال شاید هنوز مبادله اورانیوم غنی شده ایران با سوخت هسته ای برای راکتور تهران، بر مبنای آن بیانیه ممکن باشد. وزیر خارجه ترکیه در مرکز«چِتم هاوس» در لندن، افزود که ایران باید شفاف تر عمل کند و از سوی دیگر، کشورهای پنج بعلاوه یک نیز باید به دیپلماسی فرصت دهند. احمد داوودغلو روز پنج شنبه در لندن با ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا علاوه بر روابط دو کشور، مسئله عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا و موضوع فلسطینی ها، درمورد برنامه هسته ای ایران نیز گفتگو کرده بود.


اطلاعیه گروه رایزنی برای اتّحاد

اتحّاد برای انتخابات آزاد و دموکراتیک

پیش سخن

به امید ایرانی آزاد، دمکراتیک و سربلند، تحت نام گروه رایزنان، نه راهبران، بر بستر سیاسی معین در پی بهم پیوستگی هستیم با همهء آزاداندیشان که شرط رهائی ایران را هم پیمانی در گستره ای ملّی و دمکراسی برای ایران برمی شمارند. با هم همراه شویم تا با هم اندیشی با یکدیگر طرح منشور رهائی را تدوین کنیم.

ایران یاران!شخصیّت های سیاسی و فرهنگی آزادیخواه!

سه دهه انتخابات غیردمکراتیک در جمهوری اسلامی، و بویژه انتخابات اخیر ریاست جمهوری در 22 خرداد ماه 88 ، اعتراضات گسترده میلیون ها ایرانی عدالتخواه در سراسر ایران و جهان را موجب شد. سرکوب خونین و وحشیانه این اعتراضات قانونی و مسالمت آمیز، خشم و انزجار جهانیان علیه جمهوری اسلامی را برانگیخت.

با وجود حکومت دینی، دموکراسی پایدار و واقعی که با رأی مستقیم مردم و وجود احزاب سیاسی گوناگون معنی می یابد غیر ممکن است. دموکراسی پایدار تنها با مشارکت مستقیم مردم از طریق مبارزاتِ آزادِ مدنی و هدفمند که نهایتا ً به نتایجی بسیارمهّم از جمله همبستگی دموکراتیک مردم، حکومتی غیر دینی و غیر متمرکز با احترام به حقوق دگراندیشان متحقق میگردد.

بدین سبب ما اعتقاد عمیق داریم که حکومت جمهوری اسلامی، نافی ارزش های ملّی و خواست های انسانی همهء اقوام و آحاد مردم ایران است. و باور داریم تنها می توان با اتکاء به حقوق و آزادیهای مندرج در منشورجهانی حقوق بشر به استقرار حکومتی دمکراتیک و سکولار دست یافت. از این رو، اتّحاد برای برگزاری انتخابات آزاد و دمکراتیک (زیر نظر سازمانهای مستقل ملّی و بین المللی) برای تعیین محتوی نظام سیاسی آینده ایران را اولین گام جهت رسیدن به ایرانی آزاد، دموکراتیک و سکولار میدانیم. برگزاری انتخابات آزاد بدون حذف هیچ نیروی سیاسی، موجب گستردگی هر چه بیشتر فضای دمکراتیک و نهادینه شدن بنیادهای دموکراسی در ایران خواهد شد. بی شک در یک چنین شرایط باز و آزاد سیاسی تمامی باورهای مردمی، احزاب و گروه های سیاسی شکوفا میگردند تا آگاهانه نوع نظام سیاسی ایران را برگزینند.

حال در این شرایط حسّاس و سرنوشت ساز، ما بعنوان رایزنان و نه رهبران سیاسی، از همهء روشنفکران و نیروهای لائیک و آزادیخواه ایران می خواهیم تا با تکیه بر آگاهی و اراده ملّی، در یک مبارزه مدنی و مسالمت آمیز، خواست برگزاری انتخابات آزاد را محور شعارها و مبارزات خویش سازیم تا بدین وسیله، ضمن تحکیم بهم پیوستگی نیروهای ملّی به پراکندگی نیروهای سیاسی موجود خاتمه دهیم. از همین رو آمادگی خود را برای همگرایی و پیوند با افراد و نهادهای هم باور به اصول زیرین اعلام میداریم:

1- انتخابات آزاد بدون حذف هیچ نیروی سیاسی بعنوان شعار محوری. 2- ما اعلامیه جهانی حقوق بشر و ملحقات آن را پذیرفته‌ایم و به تحقق و نهادینه شدن مفاد آن در کشورمان ایران التزام داریم. 3- ما خواهان حکومت و دولت غیر دینی هستیم که حافظ و تضمین کننده آزادی مذاهب، احزاب، ارتباطات جمعی، اجتماعات ، برابری جنسیتی ، مذهبی ، قومی و ...، در کشور باشد. 4-ما خواهان انحلالِ کامل زندان سیاسی هستیم و به آزادی بیان اعتقاد راسخ داشته و بر آن پای می فشاریم. 5- ما ضمن تکیه به استقلال و یکپارچگی ایران ، از مناسبات سیاسی– اداری نا متمرکز در ایران حمایت میکنیم تا فرهنگ ، زبان و هنر اقوام درون ایران شکوفا گردند و مشارکت مستقیم مردم در اداره امور خویش، موجب گسترش دمکراسی در همهء عرصه های جامعه شود. 6- ما از جنگ و خونریزی بیزاریم و با هرگونه سیاستهای ماجراجویانه نظامی مخالفیم. از این رو جامعۀ جهانی را به حمایت از مبارزات آزادی خواهانه و دمکراتیک مردم ایران فرا می خوانیم.

گروه رایزنی برای اتّحاد rayzani.grmelli@gmail.com 2010 جولای 4 1389 تیر 13

 

وزارت اطلاعات مراسم سالانه اهل سنت در زاهدان را لغو کرد

تعدادی از جوانان پیش از برگزاری برنامه بازداشت شدند

العربیه: وزارت اطلاعات ایران، مانع شرکت علمای اهل سنت مالزی و سوریه در مراسم سالانه ای شد که یک گروه سنی در ایران بر گزار می کند.

روزنامه فرامنطقه ای الشرق الاوسط به نقل از منابع مطلع در استان سیستان و بلوچستان ایران گزارش داد که وزارت اطلاعات این کشور و همچنین برخی سازمان های وابسته به آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، در برگزاری مراسم سالانه فارغ التحصیلی دانش پژوهان دانشکده دار العلوم زاهدان، مانع تراشی کردند.

به گفته این منابع، این مراسم هر ساله طی چند روز برگزار می شد، امسال اما به دلیل فشارها، برنامه به یک روز یعنی پنجشنبه 8-7-2010 محدود شد.

بنا بر این گزارش، مأموران وزارت اطلاعات، پاسپورت های شماری از مدعوین مراسم را که از مالزی و سوریه به این کشور سفر کرده بودند، از آن ها گرفتند و مانع از شرکت آن ها در مراسم شدند، این در حالی است که پیشتر با حضور آن ها در مراسم موافقت و برای آن ها روادید صادر شده بود.

به نوشته الشرق الاوسط، به هیچکدام از مهمان های خارجی اجازه حضور در مراسم داده نشد و همچنین مقامات جمهوری اسلامی از پخش زنده این برنامه که در آن حدود 100 هزار نفر شرکت کردند جلوگیری کردند.

قرار بود دهها نفر از علما و روحانیون از کشورهای عربی و اسلامی در این مراسم شرکت کنند، اما به دلیل خودداری مقام های ایرانی از صدور روادید برای آن ها، موفق به سفر به ایران نشدند.

منابع اهل سنت ایران اعلام کرده اند که "فشارهای امنیتی" باعث شد که مدت زمان مراسم و همچین شمار شرکت کنندگان در آن کاهش یابد، چرا که به گفته این منابع، قرار بود 200 هزار نفر در این برنامه سالانه شرکت کنند.

سایت "سنی نیوز" در این باره گزارش داد این مراسم سالانه به همت اداره دار العلوم مکی در شهر زاهدان برگزار می شود و برای چند روز ادامه می یابد، اما امسال مسئولان امنیتی ایران اجازه برگزاری این مراسم را فقط در یک روز دادند.

اداره های اطلاعات در شهرهای مختلف ایران، طی روزهای اخیر برخی شخصیت های اهل سنت که قصد داشتند برای شرکت در مراسم به زاهدان سفر کنند ، احضار کردند و پس از بازجویی درباره سفرشان، از آن ها تعهد گرفتند که در این مراسم شرکت نکنند.

برخی سایت های کرد نیز گزارش دادند که مقام های امنیتی پس از اعلام برگزاری مراسم سالانه در زاهدان، برخی از شخصیت های کرد سنی از جمله "کاک حسن امینی" قاضی کردستان و عضو مدرسه قرآن این شهر را احضار و مانع از حضور او در این مراسم شدند.

مقامات امنیتی ایران همچنین در روزهای اخیر مانع از مسافرت اهالی سقز، بانه، مریوان، کامیاران، دهاقان و کرمانشاه به شهر زاهدان شدند و برخی از جوانانی که برای شرکت در مراسم سالانه در مسیر زاهدان بودند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.


تشدید فضای امنیتی در روستاهای اطراف کوهستان شاهو

خبرگزاری هرانا - نيروهاي سپاه مدت يك هفته است كه اقدام به قطع خطوط موبایل و تلفن روستاهاي اطراف كوهستان شاهو در جاده مابين كامياران و مريوان نموده اند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، مسئولان در حالی با اعمال این محدودیت موجبات اعتراض اهالی را فراهم کرده اند که علت مشخصی برای آن عنوان نکره اند.

سال گذشته نیز سپاه پاسداران نزديك به يك ماه به دستور سپاه پاسداران تلفن این مناطق قطع شده بود که باعث به وجود آمدن محدودیت هایی برای ساکنین آن شده بود.

هم چنین سپاه پاسداران در اين مناطق به بهانه وجود نيروهای احزاب كردي اقدام به اعزام تعداد نيروی زيادی از استان لرستان كرده اند و ایشان در محوطه ی مسکونی روستاها مسقر شده اند که باعث بروز مزاحمت برای ساکنین روستا شده است.

اين نيروها با استقرار در مساجد و بشت بام خانه روستایيان از مردم به عنوان سپر انساني استفاده مي كنند که اين امر سبب اعتراض شديد اهالی اطراف كوهستان شاهو شده است.


آخرین گزارشها در باره اعتصاب بازاریان تهران

 از شب گذشته شنیده شد که نمایندگان دولت با وجود ساعت ها رایزنی با برخی چهره های مطرح و معتمد بازار بزرگ تهران برای پایان دادن به اعتصابات حتی با وجود حضور در منازل برخی از آنها و اعلام رسمی اینکه دولت طرح افزایش مالیات را لغو نموده است خواستار آن شدند که از روز یکشنبه و با پایان یافتن تعطیلات بازاریان کار خود را شروع نمایند. اما عدم موافقت چهره های اصیل بازار برای پایان بخشیدن به اعتصابات سبب شد تا دولت برای یافتن راهکاری دیگر به بهانه گرمای هوا برای 2 روز در تهران تعطیلی اعلام نماید. اما خبر رسید که با توجه به بافت سنتی و پیوندهای کهن میان بازاریان تهران و برخی شهرهای بزرگ همچون تبریز، اصفهان، مشهد و شیراز اصناف مختلف در نظر دارند تا با اعتصابی هماهنگ بازار های بزرگ در کل کشور را وارد فاز جدید اعتصاب ها نمایند. دولت نیز مجبور شد تا برای مقابله با این شکست تمام کشور را به مدت 2 روز و به بهانه گرمای هوا تعطیل اعلام نماید. هيئت دولت نیز طي اطلاعيه‌اي روزهاي يكشنبه و دوشنبه هفته جاري را در برخي از استانهاي كشور به دليل گرماي شديد هوا در اين مناطق تعطيل اعلام كرد. مجلس شورای اسلامی در ابتدا با این طرح مخالفت نمود و اداره اخبار مجلس شوراي اسلامي هيئت رئيسه مجلس با صدور اطلاعيه‌اي اعلام كرد که مجلس شوراي اسلامي به منظور بررسي دستور جلسه هفتگي خود روز يكشنبه 20/ 4/ 89 جلسه علني خواهد داشت! مخالفت مجلس با دولت برای تعطیلی باعث شد تا بار دیگر اختلاف بین این دو نهاد روشن تر گردد. بسیاری از نمایندگان مجلس که خود در زمان انتخابات نمایندگی مجلس شورای اسلامی با لابی که با بازاریان شهرهای خود داشتند توانستند به مجلس راه یابند . از این رو با فشار بازاریان، مجلس در ابتدا با این طرح دولت مخالفت کرد. اما با ورود بیت خامنه ای به موضوع و بیان اینکه دولت برای ادامه رایزنی ها با بازاریان نیاز به زمان دارد و همکاری مجلس را می طلبد قوه مققنه نیز با دولت هماهنگ شود و بلافاصاله با دستور حکومتی محسن كوهكن سخنگوي هيات رئيسه مجلس اعلام نمود که با توجه به اعلام تعطيلي روزهاي يكشنبه و دوشنبه بيستم و بيست و يكم تيرماه، مجلس شوراي اسلامي روز يكشنبه (فردا صبح) جلسه علني نخواهد داشت. که برخی از خبرگزاری های حکومت نیز اخبار متناقض این درگیری را ناخواسته مخابره می نمودند. خبرگزاری فارس که اخبار این تعطیلی غیر منتظره را با تناقض گویی مخابره می کند در ساعت 12:25 امروز شنبه اعلام کرد که مجلس فردا تعطیل نیست اما در ساعت 14:09 اعلام کرد که مجلس فردا تعطیل است! با توجه به نفوذ دولت در صدا و سیما، تلویزیون جمهوری اسلامی در ساعات اولیه صبح با زیر نویس اعلام نمود که روزهای یکشنبه و دوشنبه تعطیل خواهد بود و قبل از هماهنگی با مجلس تیر خلاص اعلام تعطیلی را شلیک کرد و دست مجلس برای هرگونه اظهار نظر خالی ماند. دیروز جمعه مجلس ختم حاجی کاشانی از چهره قدیمی بازار پارچه فروشان که توسط نیروهای بسیج با چاقو و قمه کشته شد تحت شدیدترین تدابیر امنیتی برگزار شد و برخی از بازاریان وابسته به حکومت برای گفتگو با چهره های اصیل بازار ماموریت حل این اعتصاب را داشتند که بی نتیجه ماند. به طور حتم کشته شدن حاجی کاشانی که از چهره های مذهبی و خیر بازار تهران بود و چندان رابطه خوبی با جمهوری اسلامی نداشت و همینطور وحشیگری های لباس شخصی ها در سطح بازار بهانه مناسبی برای این فلج سازی بوده که در تاریخ انقلاب سابقه نداشته است. اضافه می شود که بازاریان تهران نفوذ زیادی در بین نمایندگان مجلس دارند چرا که ثروت آنها پله های پیروزی بسیاری از نمایندگان در انتخابات مجلس بوده است. از طرفی همین نمایندگان پس از ورود به مجلس همانند یک جاده صاف کن برای حل مشکلات لابی های بازار کمک بزرگی خواهند بود. اخذ مجوز های ساخت و ساز، برطرف کردن مشکلات گمرکی، کمک برای تسهیل امور اداری و رانت و پارتی بازی های غیر قانونی از جمله دلایلی است که سبب پیوند محکم بازار و مجلس است.


در باره بالا رفتن دمای هوا و دروغ دولت احمدی نژاد

 طبق اطلاعات بدست آمده از سایت هواشناسی مورد استفاده در فرودگاه مهرآباد که اطلاعات هواشناسی خود را به صورت دقیق برای تمام فرودگاه های کشور و همینطور نیروی هوایی و هوانیروز ارسال می کند در یک ماه گذشته دمای هوای تهران و چندین شهر دیگر ایران بارها از مرز 40 درجه سانتیگراد عبور کرده و با وجود بالا بودن سطح آلودگی در آن روزها اما هرگز سبب آن نشده تا دولت اعلام تعطیلی نماید.

این درحالیست که آلودگی هوا در بالارفتن دما موثر است و چندی پیش تهران در اوج آلودگی آلاینده ها و همینطور توده گرد و غبار که از شرق ایران به مناطق مرکزی نفوذ کرده بود دمای بیش از 40 درجه سانتیگراد را گذراند که هرگز باعث تعطیلی نشد.

نگاهی دقیق به به آرشیو هفتگی 2 سایت دولتی هواشناسی در داخل ایران یعنی www.weather.ir و www.havairan.com نشان می دهد که در هفته گذشته هوای تهران و بسیاری دیگر از شهرهای ایران از دمایی که امروز باعث تعطیل شدن کشور شده بالاتر نیز رفته است. اطلاعات سنجش دمای مرکز هواشناسی بی بی سی و یورو نیوز که دقیق ترین اطلاعات خود را با توجه به اطلاعات پیشرفته ترین ماهواره های هواشناسی مخابره می کنند نیز سندی بر این دروغ بزرگ است.

تعطیلی تهران به خاطر گرمای هوا یا از ترس اعتصاب بازار؟

بنا به گزارشهای منتشر شده، صدا و سیمای جمهوری اسلامی جمعه شب اعلام کرد که دولت روزهای یکشنبه و دوشنبه را به دلیل گرمای هوا در تهران و چند شهر دیگر تعطیل کرده است.

به گفته آگاهان، علت اصلی تعطیل کردن روزهای یک‌شنبه و دوشنبه، هراس دولت از اعتصاب از قبل اعلام شده بازاریان تهران است.

روز گذشته اعلام شده بود که بازاریان تهران قرار است از روز یکشنبه 20 تیرماه دست به اعتصاب سراسری بزنند.

 

وضعیت اسفبار بهداشتی بند امنیتی ۳۵۰ زندان اوین

دانشجونیوز: شاید بتوان سیاهترین بخش کارنامه جعفری دولت آبادی در مقام دادستان تهران را دستور احیاء بند سیاسی در زیرزمین مخروبه بند امنیتی ۳۵۰ اوین دانست. دستوری که در دهه اول آبان با انتقال پیمان عارف و آنگاه احمد زیدآبادی و جهانبخش خانجانی به این بند عملیاتی گردید.

از همان ابتدای تجمیع زندانیان سیاسی در آن زیرزمین مخوف و سپردنشان به دست رئیس بند امنیتی ۳۵۰ (فردی به نام بزرگنیا) آشکار بود که این تجمیع برای تشدید آزار زندانیان سیاسی و بویژه زندانیان انتخابات ۲۲ خرداد صورت گرفته و زندگی در ۳۵۰ بدون تلفات و بیماری و انواع آسیبهای جسمی و روانی نخواهد بود.

آسیبهایی که آخرین آن زمانی اتفاق افتاد که به دلیل شرایط بینهایت نامناسب و اسفناک بهداشتی در ۳۵۰ از ماههای گذشته علایم بیماری خطرناک پوستی گال در این بند مشاهده شده و رییس بند علیرغم خواست مکرر زندانیان سیاسی از سمپاشی بند اجتناب نمود.

اجتنابی که در هفته گذشته باعث ابتلای شدید محسن جعفری از زندانیان اعتراضات خیابانی پس از انتخابات به این بیماری پوستی را رقم زد. به گفته یکی از زندانیان سیاسی در گفتگو با خانواده اش وضعیت محسن جعفری به شدت نگران کننده بوده ولی مسئولین زندان از رسیدگی پزشکی به وی خودداری میکنند.

گفتنی است جعفری از سبزهای گمنامی است که در اعتراضات خیابانی هفته اول پس از انتخابات بازداشت شده و پس از انتقال به بند ۲-الف سپاه در جلسه دوم محاکمات علنی تابستان ۸۸ توسط قاضی صلواتی -رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران- محاکمه گردیده و به دلیل امتناع از بازگویی اعترافات مورد توافق با بازجوی سپاه علیه سران اصلاحات و بویژه مهدی کروبی در جلسه محاکمه علنی توسط قاضی صلواتی باصطلاح تنبیه شده به تحمل ۴ سال حبس محکوم گردید.


تجمع خانواده‌های کارگران هفت‌تپه در حمایت از همسران و پدران خود

شهرزادنیوز: در زمان اعلام شده برای برگزاری جلسه هیئت حل اختلاف اداره کار شوش که قرار بود به شکایت کارگرانی که حکم اخراج آنان توسط هیئت تشخیص این اداره صادر شده بود رسیدگی کند، خانواده‌های این کارگران در مقابل اداره کار شوش تجمع کردند. آنان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواهان بازگشت پدران و همسران خود به کار شدند.

به گزارش "اتحادیه آزاد کارگران ایران"، ۶ کارگر اخراجی نیشکر هفت تپه: علی نجاتی، رضا رخشان، فریدون نیکوفر، قربان علیپور، جلیل احمدی و محمد حیدری مهر به ترتیب ١۶ ماه، ۶ ماه و بقیه به مدت ٩ ماه است از کار خود اخراج شده‌اند و در وضعیت معیشتی بسیار نابسامانی به سر می‌برند. ۵ نفر از این کارگران ماه‌ها در زندان بوده اند و رضا رخشان بارها بازداشت شده است. همچنین حراست این شرکت با احضار برخی از کارگران این کارخانه که ماهانه برای همکاران اخراجی خود اقدام به جمع‌آوری کمک مالی می‌کردند ضمن تهدید به اخراج، آنان را بشدت از این اقدام برحذر کرده است.

در جلسه رسیدگی به وضعیت کارگران اخراجی نیشکر هفت تپه چهار تن از کارگران به همراه وکیل خود خواهان رسیدگی همزمان به شکایت هر چهار نفر در یک جلسه شدند، اما جلسه به دلیل عدم حضور 6 تن از 9 عضو هیات حل اختلاف رسمیت نیافت و به تعویق افتاد.

.

رفتار غیرانسانی رژیم اسلامی با مهاجران افغان در ایران

رادیو آلمان: اخراج مهاجران افغان در سیستان و بلوچستان سبب اعتراض مردم و برخی از رهبران دینی این استان شد. با اخراج این مهاجران برخی از شهروندان ایرانی مقیم این استان نیز، به دلیل نداشتن اسناد تابعیت ایرانی، دچار مشکل شدند.

در طول دو ماه بیش از ۸۰ هزار نفر مهاجر افغان از استان سیستان و بلوچستان اخراج شده‌اند. روزنامه‌های ایران نوشتند که بسیاری از مهاجران که حاضر به ترک داوطلبانه‌ی استان سیستان و بلوچستان نشده بودند، دستگیر و به کشورشان برگردانده شدند.

منابع خبری افغانستان گزارش دادند که این مهاجران در ولایت مرزی نیمروز جابه جا شدند و تا کنون هیچ نهاد کمک‌رسانی به ‌آنها کمک نکرده است. آنها با کمبود مواد خوراکی و آب آشامیدنی مواجه هستند.

مهاجران نباید شکنجه شوند

نادر فرهاد، سخنگوی کمیسیون عالی سازمان ملل‌ متحد در امور مهاجران افغان می‌گوید: کسانی که به کشورعودت داده شدند، افرادی هستند که در ایران به عنوان مهاجر ثبت نشده و مدرک قانونی در اختیار نداشتند و مهاجران اقتصادی هستند که بصورت غیرقانونی از مرز عبور کرده‌ بودند.

این مقام افغانستان تائید کرده است، کسانی که اسناد قانونی در اختیار نداشتند یعنی بدون گذرنامه، ویزا و یا توافق میان دو کشور به ایران رفته بودند، دستگیر و اخراج شده‌اند. اما وی همچنین گفت که هیچکس نباید مورد شکنجه قرارگیرد و باید به حقوق انسانی این افراد احترام گذاشت.

۲ میلیون مهاجر افغان در ایران

حسن حسینی روزنامه‌نگارافغان مقیم مشهد که درباره مسائل مهاجران افغان تحقیق می‌کند، به دویچه‌وله می‌گوید: «ایران شرایط خاص خودش را برای ساماندهی مهاجران دارد. مهاجران افغانی در وضعیت کار و تحصیل مشکلاتی دارند. اما این مشکلات در سطح خیلی زیاد نیست. جمهوری اسلامی تا کلاس دوازدهم برای محصلان افغان شرایط را فراهم کرده که بتوانند تحصیل کنند. برای نمونه مهاجران افغان هیچ مالیاتی به دولت ایران نمی‌پردازند.‌ اینها از یک وضعیت امنیت و آرامش برخور دار هستند. در اینجا جنگ نیست. اما از جهت دیگر حدود ۲ میلیون افغان مهاجر ثبت شده و یا بدون مدرک شناسائی در اینجا زندگی می‌کنند».

شرایط امنیتی، علت اخراج مهاجران

حسن حسینی، روزنامه‌نگار افغان مقیم مشهد در ادامه توضیحاتش به دلایل اخراج مهاجران افغان هم اشاره می‌کند: «استان سیستان و بلوچستان برای خود ایران یک منطقه استراتژیک و ناامنی است که مواد مخدر هم قاچاق می‌شود. شرایطی ایجاد شده که در دیگر شهرهای بزرگ ایران مثل مشهد و تهران به وجود نیامده است و مهاجران افغان مجبور شدند به کشورشان برگردند.»

غلام دستگیر آزاد، والی ولایت نیمروز به رسانه‌های افغانستان گفته است که در حال حاضر کسی از مهاجران افغان در استان سیستان وبلوچستان ایران باقی نمانده و روزانه تعداد کمی از این مهاجران از مرز ایران اخراج می‌شوند.

روند بازگشت مهاجران سبب نارضایتی برخی از شهرندان افغانستان و دولتمردان این کشور شد.

حسن حسینی ضمن اشاره به این انتقادها چنین می‌گوید: «مردم ایران مهمان‌نواز هستند. من ۲۰ سال در ایران به حالت یک مهاجر زندگی کردم. البته روند بازگشت مهاجران یا انتقال آنها مثل این نیست که دستگیر بکنند و از مرز خارج کنند. ممکن است از شهروندان خود ایران هم در این میان بوده باشند. مهاجران دستگیر می‌شوند و برای شناسائی دو روز در اردوگاه نگاهداری می‌کنند و به آنها فرصت می‌دهند که از مرز خارج شوند.»

دستگیری مهاجران همراه با ایجاد رعب و وحشت

اما در استان سیستان و بلوچستان و بسیاری دیگر از مناطق دوردست یا شهرستان‌ها طرح اخراج مهاجران افغان همراه با رعب و وحشت بوده است. در استان سیستان و بلوچستان این مسئله موجب اعتراض رهبران دینی از جمله مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان شد.

وی به نحوه‌ی دستگیری و به راه افتادن تفتیش‏های خیابانی و جمع کردن مردم با کامیون‏ها، ایجاد رعب و وحشت عمومی در بازارها و تعطیل شدن بازارها به شدت انتقاد کرده و گفته است: "نیروهای انتظامی باید مایه امنیت و آرامش باشند نه مایه ناامنی و خوف و هراس مردم".

داشتن شناسنامه نشانه‌ی ایرانی بودن نیست

آنچه خشم مردم و رهبران دینی را برانگیخته جمع‌آوری برخی از شهروندان ایرانی استان سیستان و بلوچستان بوده که مدرک شناسایی نداشتند و "مشکوک‌التابعیت" تشخیص داده شدند.

این مسئله باعث نگرانی اهالی این استان شده است که مولانا عبدالحمید در خطبه‌ی نماز جمعه زاهدان درخصوص این مسئله چنین اظهارمی‌کند: «تنها داشتن شناسنامه دلیل ایرانی بودن نیست، بلکه اصالت مطرح است. مردم ما ایرانی هستند و به طایفه‏های مختلف تعلق دارند. ما ایرانی هستیم، ما افغانی و پاکستانی نیستیم. ایران خاک ماست. اگر ما را از این خاک اخراج کنند کجا برویم؟ یک فرد افغانی وقتی از کشور خارج می‏شود، به کشورش افغانستان می‏رود. یک فرد پاکستانی به پاکستان می‏رود، اما وقتی یک فرد ایرانی از دیارش خارج شود او در کشورهای دیگر هیچ ملک و زمینی ندارد، او کجا می‏تواند برود؟»

 

افشاگری متهمین حوادث پس از انتخابات در دادگاه انقلاب بابل

خبرگزاری هرانا - روز سه شنبه 15 تیر دادگاه 8 فعال سیاسی استان مازندران كه در حوادث پس از پس از 22 بهمن 88 دستگیر شده بودند برگزار شد و فعالین سیاسی و دانشجوئی شهرستان بابل به افشای شرایط نامناسب و اسفناك دوران بازجوئی پرداختند و كیفرخواست مطرح شده توسط دادستان را فاقد وجاهت حقوقی دانستند.

به گزارش دانشجونیوز، دادگاه این 8 متهم به ریاست قاضی باقریان در شعبه دادگاه انقلاب بابل برگزار شد.

گفتنی است این دادگاه كه قرار بود به صورت علنی برگزار شود با تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. در این دادگاه ابتدا معاون دادستان به قرائت كیفرخواست طرح شده از سوی دادستان پرداخت سپس هریك از 8 متهم این پرونده به دفاع از خود پرداختند.

دكتر علی اكبر سروش: پاك ترین فرزندان این جامعه را بر اساس بغض و كینه ورزی به قربانگاه نفرستید

متهم ردیف اول دكتر علی اكبر سروش عضو شورای مركزی جبهه مشاركت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون بابل بود كه در تاریخ 22/12/88 توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد و در دوران 50 روزه بازداشت خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی كلای بابل سپری كرد.

وی در ابتدای دفاعیات خود ضمن رد اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام با خطاب دادن قاضی دادگاه گفت: "شما در پیشگاه خداوند و وجدان جامعه مسئول هستید و باید بر اساس عدالت و مستقل قضاوت كنید. رئیس ستاد انتخاباتی دكتر معین در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 خاطرنشان كرد: "بدون اینكه ضابط دستگاه دیگر باشید با حفظ استقلال قاضی به داوری بنشینید و پاك ترین فرزندان این جامعه را بر اساس بغض و كینه به قربانگاه نفرستید."

رئیس سابق اداره آموزش و پرورش شهرستان بابل وضعیت 48 روز انفرادی و بازجوئی های ملال آور را تكان دهنده توصیف كرد و از همه مواضع تحلیل های مندرج در اوراق بازجوئی دفاع كرد و با بیانی از قرآن و كلام حضرت امیر (ع) انگیزه های شرافنمدانه و اصلاح گرایانه خود و دوستانش را تشریح كرد. دكتر علی اكبر سروش در پایان، دفاعیات خود با كلامی از قرآن به پایان رساند: "ان ارید و الا الاصلاح"

سید احمد میری: " اراده سیاسی در حكم قضائی ایران"

متهم ردیف دوم سید احمد میری در تاریخ 8/1/89 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده بود و دوران بازداشت 33 روزه خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی كلای بابل سپری كرد. وی در ابتدای سخنان خود دفاعیات را بی اثر خواند و از اراده سیاسی وزارت اطلاعات كه در تصمیمات دادگاه سایه انداخته اعتراض كرد. به گزارش دانشجونیوز، میری از پایمال شدن حقوق اولیه شهروندی خویش و سایر بازداشتیان در طول دوران بازداشت و حتی بعد از آزادی سخن گفت و افزود: "در واقع دستگاه قضائی به عنوان ضابط وزارت اطلاعات عمل می كند بنا به این شواهد محكومیت ما از پیش تعیین شده است."

وی از اینكه شاكی پرونده وزارت اطلاعات بوده اعتراض كرد و گفت: "وزارت اطلاعات هم نماینده دولت احمدی نژاد است و هم بازجو كننده! به عنوان مثال اگر احمدی نژاد از مهندس موسوی بازجوئی كند و بعد حكم را رئیس قوه قضائیه صادر كند آیا انتظاری جز محكومیت دارید؟ زیرا حكم، بر اساس گزارش القاء شده صادر می شود. وی در ادامه گفت: "آینده روشنی در پیش است و ما حاضریم برای آزادی ملت ایران هرگونه هزینه ای پرداخت كنیم."

فرماندار سابق بابلسر در ادامه خاطرنشان كرد: " ما در صدد اصلاح این راه كج كه توسط دولت فعلی ایجاد شده بود هستیم. این خانه نیاز با اصلاح دارد و گرنه ویران می شود." احمد میری گفت: " اگر راه اصلاح را ببندید راه انقلاب هموار می شود. اگر به مردم اجازه اصلاحات ندهید مردم به حاكمان انقلاب می دهند."

عضو فعال ستاد میرحسین موسوی منابع جرم خود را به سه دسته تقسیم كرد و افزود: "سه مرجع و منبع جرمی برای من و همفكران من بوده است:

1- اعتراف دیگران علیه بنده 2- شنود و مكالمات تلفنی 3- گزارش نیروهای لباس شخصی كه همه موارد فوق واقد وجاهت قانونی بوده است.‍"

قائم مقام جبهه مشاركت مازندران در پایان دفاعیات خود گفت: "ما هیچ جرمی مرتكب نشده ایم و نمی دانیم مصداق اقدام علیه امنیت ملی از دیدگاه وزارت اطلاعات چه بوده است؟ ما به جرم بیان عقیده و مخالفت با دولت احمدی نژاد محاكمه می شویم. همه اتفاقات جاری در یك شهر كوچك اتفاق افتاده و آنها مساله را چنان فربه كردند كه یك جلسه محفل قرآن و یك آهنگ اكنون از دیدگاه وزارت اطلاعات مصداق اقدام علیه امنیت ملی شده است."

علیرضا شهیری: "من بازداشت شده دو نظام هستم"

متهم ردیف سوم علیرضا شهیری رئیس ستاد انتخاباتی مهندس موسوی بوده كه در تاریخ 22/12/88 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شد. وی ضمن رد اتهامات وارده از سوابق انقلابی خود قبل و بعد از انقلاب سخن گفت و افزود: "من بازداشت شده دو نظام هستم. یكی در سال 57 در نظام شاهنشاهی و دیگری در سال 88 در نظام جمهوری اسلامی. همان نظامی كه برای آن سالهای متوالی زحمت كشیده ام ولی اكنون مزد زحمات مرا با زندان می دهند."

رئیس اداره آموزش و پرورش در دوران اصلاحات مجموع دفاعیات خود و دوستانش را به عنوان برگی ثبت شده در تاریخ عنوان كرد.

اتهام آریا آرام نژاد: خواندن آهنگ "علی برخیز"

متهم ردیف چهارم آریا آرام نژاد فعال هنری استان مازندران بوده كه در تاریخ 26/11/88 توسط وزارت اطلاعات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به واسطه خواندن آهنگ "علی برخیز" برای جنبش سبز دستگیر شده و دوران بازداشت خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی كلای بابل سپری كرد. وی در تاریخ 11/1/89 با سپردن وثیقه آزاد شد.

آرام نژاد مجموعه دفاعیات خود را به وكیل خویش واگذار كرد.

علیرضا فلاحتی: "بدون اثبات اتهام مرا از كار بركنار كردند"

متهم ردیف پنجم علیرضا فلاحتی بود كه در تاریخ 28/11/88 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد و دوران یك ماهه بازداشت خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی كلای بابل سپری كرد. وی در ابتدا ضمن رد اتهامات وارده از سابقه انقلابی خود و خانواده اش که چهار شهید را تقدیم انقلاب کرده سخن گفت. وی سپس با اشاره به فعالیت در ستاد 88 ذیل عنوان رییس ستاد ضمن برشمردن فعالیتهای خود، رای 85 درصدی ناشی از این انتخابات را حاصل تلاش شبانه روزی خود و دوستانش در ستاد های کشور اعلام نمود.

رئیس ستاد 88 شهرستان بابل در تشریح شرایط اسفناك دوران بازجوئی عنوان كرد كه به صورت طویل المدت نمی توانست از سلول خارج شود و فقط دستی را می دید که برای او غذا می آورد. او از شرایطی گفت که در بین بازجویی ها ارتباط تلفنی را با منزل ایشان برقرار می کردند و دختر 12 ماهه او پشت خط تلفن او را صدا می زد و بازجویان دیدار نوزادش را منوط به اعتراف علیه خود و دیگران کرده بودند! وی سپس به تشریح وضعیت پدر معلول خود پرداخت که "برای دیدار من ساعت ها با توجه به وضعیت نامناسب جسمی در مقابل اداره اطلاعات می نشست."

مسئول شاخه جوانان جبهه مشاركت استان مازندران سپس به شرایط نامناسب بهداشتی و سلولهای انفرادی زندان متی کلای بابل اشاره کرد که مجبور بود برای رفتن به دستشویی مدت ها در بزند اما کسی جوابگو نبود و در نهایت مجبور به ….

فلاحتی در انتها گفت: "بعد از آزادی موقت، بدون اثبات هیچ گونه جرمی بنده را از کار اخراج كردند."

محمدرضا كربلائی ملكی: "اعترافات در شرایط اسفناك اخذ شده است"

محمدرضا كربلائی ملكی متهم ردیف ششم كه در تاریخ 29/11/88 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد و مدت یك ماهه بازداشت خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی كلای بابل سپری كرد.

این فعال دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ضمن کذب خواندن خیلی از موارد اتهامی موجود در پرونده اش که کاملا مغایر با اعترافات ایشان بود به شرایط بازجویی و فضای بد زندان و فشارهایی که از طرف بازجویان اداره اطلاعات به ایشان وارد می شد پرداخت.

به گزارش دانشجونیوز محمد رضا کربلایی ملکی ضمن مفتضح بودن شرایط بهداشتی و غذایی به مجاور بودن سلول انفرادی خود با معتادان مبتلا به ایدز و هپاتیت و مجرمان خطرناک (که چند فقره قتل را در کارنامه خود داشتند) اشاره نمود. وی سپس به موارد بسیار زیاد خودزنی که اتفاق می افتاد و خون این افراد مبتلا به بیماری های گوناگون در راهروئی که محل رفت و آمد خود و دوستانش بود پرداخت و به آقای قاضی متذکر شد که اظهارات متهمین در چنین فضایی از آنها اخذ شده است.

محمد معصومیان: "پتوی من در انفرادی پر از مدفوع بود"

محمد معصومیان متهم ردیف هفتم كه در تاریخ 8/12/88 توسط وزارت اطلاعات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شده بود، دوران 15 روزه بازداشت خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی كلای بابل سپری كرد. وی كه دانشجوی كارشناسی ارشد در رشته روانشناسی است در مجموع دفاعیات خود عنوان كرد: "من و دوستانم عاشق وطنمان هستیم وگرنه اگر عشق به ایران نداشتیم هرگز خودمان را درگیر نمی كردیم."

معصومیان در ادامه گفت: "همه ما از شرایط نسبتا خوب خانوادگی برخورداریم ولی چیزی كه باعث شد ما نسبت به این شرایط اعتراض كنیم باید مورد بررسی قرار گیرد نه تنبیه و اتهام."

این فعال دانشجوئی استان مازندران با ذکر سابقه دینی و انقلابی خانواده خود خاطرنشان كرد "تمام اظهارات او تحت فشار فضای سلول انفرادی و فشار های اداره اطلاعات بوده است."

وی در پایان به شرح ماجرائی تاسف بار پرداخت و گفت: "پتوئی كه بنده در سلول انفرادی از آن استفاده می كردم از مدفوع زندانی قبلی آلوده شده بود و مسئولین زندان متی كلا و بازجویان هیچ گونه توجهی به این وضع نامناسب نداشتند."

آخرین متهم و متهم ردیف هشتم مصطفی ابراهیم تبار بود كه در تاریخ 8/12/88 توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد و مدت 15 روز بازداشت خود را در زندان متی كلای بابل سپری كرد. وی كه دانشجوی كارشناسی ارشد در حقوق از دانشگاه تهران مرکز است به دفاع حقوقی و قانونی از خود پرداخت و خود را از اتهامات وارده مبرا دانست.

پس از دفاع متهمان نوبت به دفاع وکلا از موکلان خود رسید که به دلیل کمبود وقت ادامه دادگاه به وقت دیگری موکول شد.

از نكات حاشیه ای این دادگاه آن بود كه وقتی برخی از متهمین قاضی باقریان را به استقلال در تصمیم گیری فرا می خواندند قاضی خود را مستقل خواند و عنوان كرد هیچ نهادی تا كنون با من در مورد پرونده شما تماس نگرفته است. ولی متهمینی كه پرونده خود را مطالعه می كردند شاهد آن بودند كه در بخش ملاحضات توسط وزارت اطلاعات خطاب به قاضی پرونده نوشته شده بود: "متهم نامبرده همكاری با وزارت اطلاعات نداشته و خواهشمند است مجازات برای متهم در نظر گرفته شود."

نكته حاشیه ای دیگر این دادگاه كیفرخواست نماینده دادستان بود كه برخی از متهمین این پرونده را به ارتباط با "عناصر افراطی جنبش سبز" فتنه در استان مازندران از جمله "محسن برزگر و اشكان ذهابیان" متهم كرد.

همچنین در ادامه كیفرخواست مطرح شده، دادستان فعالین دانشجوئی را به ارتباط با "سران فتنه" جنبش سبز استان مازندران از جمله " احمد میری، علی اكبر سروش و علیرضا شهیری" متهم كرد كه موجب اعتراض وكلای این متهمین شد. وكلای این متهمین در دفاع از این بند عنوان كردند "هنوز اتهام موكلین ما اثبات نشده و دادستان موکلین ما را «فتنه» یاد کرده و دانشجویان را نیز به ارتباط با آنان متهم می کند".


اطلاعیه عفو بین الملل در باره تغییر شیوه اعدام سکینه محمدی

عفو بین الملل: تغییر شیوه اعدام، بی عدالتی ای که سکینه محمدی با آن روبروست را بهبود نمی بخشد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سازمان عفو بین الملل روز گذشته طی اطلاعیه ای در واکنش به بیانیه سفارت جمهوری اسلامی در لندن مبنی بر عدم اجرای حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی، گفت «تنها، تغییر شیوه اعدام، بی عدالتی ای که سکینه محمدی آشتیانی با آن روبروست را بهبود نمی بخشد و ما بیمناکیم که این تنها تاکتیکی باشد برای انحراف انتقادات». عفو بین الملل در ادامه از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا از اعدام وی به هر شیوه دیگری خودداری کنند.

در پی بیانیه رسمی که طی آن اعلام شد که سکینه محمدی آشتیانی، زن 43 ساله متهم به زنای محصنه سنگسار نخواهد شد، سازمان عفو بین الملل از مقامات جمهوری اسلامی خواست که وی را به هیچ روشی اعدام نکنند.

امنستی اینترنشنال با اشاره به بیانیه روز پنج شنبه سفارت جمهوری اسلامی در لندن که اعلام کرده بود سکینه محمدی آشتیانی سنگسار نخواهد شد گفت، بیم آن می رود که وی که مادر دو فرزند نیز هست و به خاطر «رابطه نامشروع در هنگامی که متاهل بوده» مجرم شناخته شده، به دار آویخته شود.

حسیبه حاج صحراوی نایب رئیس عفو بین الملل در خاورمیانه و شمال آفریقا گفت ما به بیانیه سفارت ایران در مورد حکم سنگار آشتیانی توجه داریم، اما تنها، تغییر شیوه اعدام، بی عدالتی ای که سکینه محمدی آشتیانی با آن روبروست را بهبود نمی بخشد.

وی گفت بیانیه سفارت ایران در لندن مشخص نمی کند که آیا مقامات قضایی در این باره رایزنی کرده اند یا خیر. و موارد عنوان شده در این بیانیه تا زمانی که بصورت رسمی به وی و وکیل ایشان ابلاغ نشود، وی همچنان در خطر اعدام از جمله سنگسار قرار دارد.

سکینه محمدی آشتیانی در 25 اردیبهشت 1385 به جرم داشتن روابط نامشروع با دو مرد به 99 ضربه شلاق محکوم شد. اما چندی بعد وی به جرم «زنای محصنه» که وی نیز آن را انکار کرد به سنگسار محکوم شد.

آشتیانی اعترافات خود در هنگام بازجویی را پس گرفت و گفت که اقرارهایش تحت اجبار و فشار بوده است. گرچه وی توسط سه قاضی از پنج قاضی دادگاه، و صرفا با استناد به «علم قاضی» مجرم شتاخته شد.

در قوانین ایران (قانون مجازات اسلامي) این ماده ای است که به قضات این اجازه را می دهد که بنا بر ادراک شخصی و احتمالا دلخواه، حتی در نبود مدارک قطعی و روشن جرم را تعیین کنند.

حکم مرگ سکینه محمدی آشتیانی دز ششم خرداد ماه 1386 توسط دیوان عالی کشور تائید شد. پرونده وی دوبار ه کمیسیون عفو و بخشودگی فرستاده شد، اما هر دوبار درخواست وی رد شد.

سازمان عفو بین الملل در این بیانیه همچنین از مقامات و مسئولین قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواست تا ضمن روشن کردن فوری وضعیت حقوقی سکینه محمدی آشتیانی، به بررسی کامل پرونده وی و تمامی احکام صادره سنگسار بپردازند.

نایب رئیس عفو بین الملل در خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: «بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی برای حفظ یک زندگی و بوِیژه زندگی سکینه محمدی آشتیانی حقیقتا کافی نیست. ما بیمناکیم که این تنها تاکتیکی باشد برای انحراف انتقادات.»

حسیبه حاج صحراوی گفت: مجازات – و در برخی موارد اعدام – افراد به خاطر روابط توافقی و مبتنی بر رضایت طرفین ارتباطی به دولت نداشته و چنین کسانی به عنوان زندانیان عقیدتی تلقی می شوند.

سازمان عفو بین الملل با اعلام آگاهی از وجود 10 تن دیگر که به سنگسار محکوم شده اند (شامل هفت زن و سه مرد) گفت این سازمان همچنین معتقد است که محکومین دیگری از این دست نیز وجود دارند. در سال گذشته حداقل 3 نفر محکوم به مرگ با سنگسار شدند که نهایتا به دار آویخته شدند.

حسیبه حاج صحراوی گفت: هر گونه قتل دولتی غیرقابل قبول و غیر انسانی است و جمهوری اسلامی می بایستی اطمینان بدهد که سکینه و زندانیان بیشمار دیگری که در انتظار مرگ بسر می برند، به طرق دیگر کشته نخواهند شد.

در بیانیه روز پنجشنبه گفته شده که مجازات سنگسار از پیش نویس جدید قانون جزای جمهوری اسلامی که هم اکنون توسط مجلس ایران در حال بررسی است حذف شده.

سازمان عفو بین الملل همچنین از قانونگذاران ایران خواست تا بیانیه ای سفارت جمهوری اسلامی در لندن را که در رابطه با ممنوعیت مجازات سنگسار در نسخه جدید قانون جزای جمهوری اسلامی - که در حال بررسی است - صادر شده را تائید کنند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .