دوشنبه بیستم اردیبهشت ١٣٨٩

 

احتمال كشته شدن يک زندانی سياسی زير شكنجه

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بنا به خبر كاملا موثقي كه به كمپين دفاع از زندانيان سياسي و مدني رسيده ، زنداني سياسي كرد محكوم به اعدام ، عزيز محمد زاده كه در دادگاه شهر سقز به اتهام عضويت در يكي از احزاب كرد مخالف رژيم و اقدام عليه امنيت ملي به اعدام محكوم شده بود و به اعتراض به حكم خود دست به اعتصاب غذا زده بود كه نامبرده از طرف ماموران امنيتي اين شهر به مكان نامعلومي انتقال داده شد كه بعد از گذشت چند ماه بي خبري از وي و پيگري مكرر خانواده اين فعال كرد محكوم به اعدام ، تاكنون هيچ گونه خبري مبني بر سلامتي و مكان نامبرده وجود ندارد. گفتني است و بنا به منبع موثقي كه خبر را براي كمپين فرستاده كه به احتمال زياد ، عزيز محمد زاده در زير شنكجه هاي وحشيانه اطلاعات و در عين اعتصاب غذا جان خود را از دست داده است كه در پي اين خبر ستاد مركزي كمپين در پي پيگري اين خبربوده و از طرفي ديگر تاكنون همه ارگانهاي حكومتي و مربوط به اين پرونده از وجود چنين پرونده و زنداني سياسي محكوم به اعدام در زندانهاي خود اعلام بي خبري و سرباز ميزند كه اين امر موجب نگراني شديد خانواده و اطرافيان وي گرديده و از اين رو احتمال کشته شدن وی زیر شکنجه های ماموران اطلاعات وجود دارد که ستاد مرکزی کمپین توجهه و دفاع نهادهای داخلی و بین المللی مدافع حقوق بشر را برای نجات جان و کسب خبر از مکان و سلامتي این زنداني سیاسی محکوم به اعدام را خواستار میباشد. شايان ذكر است عزیز محمد زاده به اتهام ا قدام علیه امنیت ملی و محاربه با خدا در دادگاه شهر سقز به اعدام محکوم شد. نامبرده فرزند علی و 26 سال سن دارد .و اهل شهر بانه که در تاریخ 21/7/ 1388 توسط نیروهای امنیتی این شهر دستگیر و به بازداشت گاه شهر بانه منتقل میشود که بعد از 3 ماه آزار و شکنجه هاي شدید به زندان شهر سقز انتقال داده شد.


تضمین آرامش کردستان؛ شرط تحویل پیکر اعدام ‌شدگان


رادیو آلمان: خانواده‌های اعدام‌شدگان روز ۱۹ اردیبهشت، هنوز پیکر فرزندانشان را تحویل نگرفته‌اند. از آنان خواسته شده هنگام تشییع پیکرها امنیت شهرها بر هم نخورد. خانواده‌های چهار اعدامی کرد قصد دارند فرزندانشان را در کردستان دفن کنند.
«از دیروز تا الان ما دم در زندان اوین هستیم. امروز صبح رفتیم دادگاه. دادگاه قرار شد که تصمیم بگیرد که وضعیت امنیتی را برقرار کنند. هنوز هم نتوانستند. فکر کنم سنندج هم شلوغ شده. گفتند که باید امنیت کامل را برقرار کنید، تعهد بدهید. آنوقت شاید کاری برایتان بکنیم. گفتند که اگر امنیت کامل را تعهد ندهید و برقرار نکنید، جنازه را تحویل نمی‌دهند. قرار شده که ساعت ۳ امروز جواب بدهند.»
این سخنان برادر علی حیدریان، یکی از اعدام‌شدگان روز ۱۹ اردیبهشت است. او می‌گوید از بعدازظهر روز یک‌شنبه پس از شنیدن خبر اعدام برادرش به تهران آمده و تا بعدازظهر روز دوشنبه هنوز موفق به تحویل پیکر او نشده است.
آقای حیدریان می‌گوید، خانواده‌اش از سنندج به او گفته‌اند که مسجد محل زندگیشان را پلمپ کرده‌اند تا مراسمی برای علی برگزار نشود.
شیرین کمانگر، خواهر فرزاد کمانگر، معلم کرد اعدام‌شده نیز اظهارات مشابهی دارد. او می‌گوید: «ما دیروز با ۱۰ نفر دیگر از اعضای خانواده‌مان و وکیل فرزاد به زندان اوین مراجعه کردیم. ما را به دادسرای انقلاب فرستادند. آنجا وکیل فرزاد با چند نفر صحبت کرد. گویا معاون دادستانی هم آنجا بودند. با او هم صحبت کرده. شاید جسد را به ما تحویل بدهند. منتهی گفتند بسته به این که شرایط و اوضاع آرام باشد یا نه، آن وقت ما می‌توانیم تصمیم بگیریم.»
شیرین کمانگر می‌گوید که الان اولویت اول خانواده کمانگر تحویل گرفتن پیکر اوست. او می‌گوید، با نمایندگان استان کردستان در مجلس هم تماس گرفته‌اند تا بلکه بتوانند فرزاد کمانگر را در زادگاهش دفن کنند.
شیلا علم‌هولی، عمه شیرین علم‌هولی نیز می‌گوید که برادر و عموی شیرین که در تهران هستند برای تحویل گرفتن پیکر او به بهشت‌زهرا رفته‌اند، ولی به آنها گفته شده که باید به پزشک قانونی کهریزک مراجعه کنند.
تا ساعت یک بعدازظهر به وقت تهران هنوز پیکر شیرین علم هولی به خانواده‌اش تحویل داده نشده بود.
نام فرزندان اعدام‌شده‌مان را از رادیو شنیدیم
«اصلا به ما اطلاع نداده بودند. نه به ما اطلاع دادند، نه به وکیل اطلاع داده بودند، نه به خودش. روز قبلش ساعت ۱۰/۵ به ما زنگ زد. با خانم و بچه‌هایش حرف زده بود. اصلا چیزی که به عنوان اعدام باشد، مطرح نکرده بود. روز بعدش دیگر ما طبق معمول گفتیم، فرهاد زنگ میزند. بازجوی او به اسم علی‌آقا قول داده بود که برایش عفو خورده و تمام شده. کارش تمام است، همین روزها به فرهاد ابلاغ می‌کنند. تا دیروز. دیروز دیدم خانمش زنگ زد به دادگاه، گفته بودند رفته اجرای احکام. آنجا گفته بودند بله، پرونده دو روزه آمده اینجا و حکم اعدامش تأیید شده. دوباره من زنگ زدم، گفتند، نه این طور نیست. از وزارت اطلاعات آمدند، پرونده را برده‌اند تا اعدامش نکنند. تا اینکه ساعت یازده که رادیو فردا اعلام کرد پنج نفر امروز صبح، روز یکشنبه توی اوین اعدام شدند. اسم‌هایشان را خواند.اسم فرهاد ما هم بود.»
خواهر فرهاد وکیلی با صدایی گرفته و خش‌دار این سخنان را به بخش فارسی دویچه‌وله گفت. او گفت ما را غافلگیر کردند، همه را غافلگیر کردند.
شیلا علم‌هولی، عمه شیرین علم‌هولی نیز از ناگهانی بودن خبر اعدام برادرزاده‌اش می‌گوید: «راستش ما در چنین انتظاری نبودیم که شهادت شیرین روی دهد. دیروز صبح زود ما داشتیم روی آخرین نامه شیرین که از زندان به دست ما رسیده بود کار می‌کردیم که در سایت‌های مختلف آن را منتشر کنیم که متاسفانه خبر شهادت شیرین علم هولی و چهار تن دیگر را از رادیو شنیدیم.»
او می‌گوید تا امروز یعنی یک روز پس از اعدام شیرین‌، مادر او که در ماکو زندگی می‌کند هنوز خبر اعدام دخترش را نشنیده است.
برادر علی حیدریان از تماس تلفنی برادرش با منزل می‌گوید: «روز شنبه تماس گرفتند، اصلا هیچ چیز مشخص نبود. اصلا خودشان هم نمی‌دانستند، چنین اتفاقی هم قرار نبود بیفتد. بنا شده بود در حکم‌شان تخفیف قائل شوند، اما اصلا هیچ جوابی ندادند. از طرف اطلاعات یا از طرف دادستانی قرار بود به ما جواب دهند، ولی این دوتا هیچ جوابی ندادند و بدون اطلاع ما و بدون اطلاع وکیل‌شان رفتند حکم را اجراء کردند. روز یکشنبه صبح حکم را اجرا کردند.»
شیرین کمانگر ،خواهر فرزاد کمانگر نیز از تاکید چندباره بازجویان او بر تبرئه شدن برادرش می‌گوید: «خیلی برای ما غیرمنتظره بود. باورکردنش خیلی برای ما سخت بود. ما این خبر را در حد یک شایعه که هدفش رعب و وحشت باشد قبول داشتیم. ولی متاسفانه برای ما واقعیت شد. بیگناهی فرزاد خیلی جاها ثابت شده بود. ما بارها و بارها در همین سالن ملاقات اوین با بازجوها که نشسته بودیم، فرزاد هم خودش حضور داشت، و وکیل ایشان هم حضور داشت. بارها و بارها بر بیگناهی ایشان و تبرئه شدن ایشان تأکید می‌کردند و ما خیلی امیدوار بودیم که پرونده روال بهتری را طی کند.»
خانم کمانگر از تماس غیرمنتظره برادرش با منزل یک روز قبل از اعدامش می‌گوید: «روز قبلش ساعت ۴ عصر با مادرم صحبت کرده بود، یک صحبت عادی که هیچ احتمال خطری در آن حس نمی‌شد و احتمالا آن موقع خودش هم از هیچ چیز خبر نداشته. ساعت ۴ به بعد تمام تلفن‌های اوین قطع می‌شود. در همه‌ی بندها قطع می‌شود و گویا صبح فردایش، یعنی دیروز صبح، حکم اجرا شده. ما هم که دیروز تقریباً ساعت ۹ و ۱۰ کم کم از خبرگزاری‌ها متوجه شدیم.»
خواهر فرزاد کمانگر می‌گوید، خبر اعدام این معلم کرد را شاگردانش به مادر او اطلاع دادند. به گفته‌ی وی، مادر فرزاد کمانگر روز اول شنیدن این خبر در شوک بوده. او می‌گوید: «دیروز که کامل در شوک بود. حالت شوک داشت. ولی امروز واقعیت را بهتر قبول کرده و خوشحال است. دلیل خوشحالیش را شاید بعدها بتوانید از خودشان سوال کنید. فقط من این را می‌دانم که حالت امروزش با دیروز خیلی فرق دارد.»
خواهر فرزاد کمانگر در پاسخ تسلیت به خانواده کمانگر می‌گوید: «به عنوان خانواده‌ی فرزاد، به همه‌ی عزیزان و همه‌ی انسان‌هایی که وجدان بیدار دارند تبریک می‌گوییم، از صمیم قلب تبریک می‌گوییم. احتیاجی به تسلیت نیست.»


اجرای حکم زندان یک فعال دانشجوئی در بابل

با اجرای حکم مشفق اسکندری، تعداد دانشجویان زندانی در بابل به شش تن رسید

به گزارش منابع خبری جرس، دادگاه انقلاب شهرستان بابل، حکم شش ماه زندانِ مشفق سمندری را به اجرا گذاشت و این فعال دانشجویی صبح شنبه ۱۸ اردیبهشت، راهی زندان متی کلای بابل شد تا دوران محکومیت خود را سپری کند.

اتهام این فعال دانشجوئی اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده و نامبرده سال گذشته نیز بدلیل فعالیتهای دانشجویی، مدت سه ماه را در بند انفرادی زندان اداره اطلاعات مازندران (ساری) و متی کلای بابل را سپری کرده بود.

هم اکنون محسن برزگر (دبیر فرهنگی سابق انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی نوشیروانی)، ایمان صدیقی (دبیر سابق سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی نوشیروانی)، نیما نحوی (فعال سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی نوشیروانی) هر یک به ده ماه حبس تعزیری و یکسال محرومیت از تحصیل و محمد اسماعیل زاده (فعال دانشجوئی دانشگاه پیام نور و مسئول وبلاگ بوتیمار) به ۹۳ روز حبس تعزیری و یکسال حبس تعزیری به مدت ۵ سال سال تعلیق و حسین جلیل نژاد (فعال دانشجوئی دانشگاه علوم پزشکی بابل) به مدت شش ماه حبس تعزیری محکوم شده اند و دوران محکومیتشان را در زندان متی کلای بابل تحت شدید ترین فشار و کمترین امکانات سپری می کنند.

این گزارش خبری یادآوری می کند دانشجویان دیگری چون سید میلاد حسینی، علی نظری، سیاوش صفوی، شوانه مریخی، مازیار یزدانی، علی عباسی،رحمان یعقوبی، مرجان فیاضی، علی دنیاری، مهدی داودیان، سنکو بابکی، سوگند علیخواه، احسان احسانی، اشکان ذهابیان وعلیرضا کیانی، از فعالان دانشجویی بابل هستند که در انتظار صدور حکم دادگاه تجدید نظر استان مازندران هستند و رضا عرب و بهنام فرازمند و سیاوش رضائیان در انتظار صدور حکم از سوی دادگاه بدوی انقلاب شهرستان بابلسر می باشند.

این دانشجویان در حوادث پس از انتخابات، در زندان اداره اطلاعات ساری و زندان متی کلای بابل بازداشت بودند.


رئیس دیوان محاسبات از تخلفات مالی وزارتخانه های اقتصاد و کشور خبر داد

معوقه های بانکی ۵۰ هزار میلیارد تومان و معادل نقدینگی موجود در جامعه است جــرس: رئیس دیوان محاسبات کشور در توضیحی پیرامون تخلفات و انحرافات دولت از قانون بودجه سال ۸۷، خاطرنشان کرد "وزارت اقتصاد و کشور بیشترین انحرافات را داشته‌اند و در بین شرکت‌ها نیز بیشترین انحرافات در حوزه نفت و بانک‌ها بوده است."

به گزارش سامانه خبری آفتاب نیوز، عبدالرضا رحمانی فضلی روز گذشته در نشست خبری خود با خبرنگاران، پیرامون عملکرد دیوان محاسبات کشور گزارشی را ارائه کرد و با بیان اینکه نقش اصلی دیوان محاسبات صیانت از بیت‌المال است، تصریح کرد "در بررسی‌هایی که از نظر تاریخی در عملکرد دیوان داشتیم مشخص شد سالانه تا ۱۵ درصد تخلفات دستگاه‌های اجرایی همیشگی بوده و متوجه شدیم که اقدامات دیوان در سال‌های گذشته قدرت بازدارندگی نداشته است.

عمده تخلفات دستگاههای دولتی رئیس دیوان محاسبات کشور همچنین وزارتخانه های اقتصاد و کشور را دو وزارتخانه‌ای دانست که بیشترین انحرافات را در سال ۸۷ داشته‌اند و در بین شرکت‌ها بیشترین انحرافات در حوزه نفت و بانک ها بوده است.

وی تصریح کرد در آن سال سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار معوض صورت گرفت، به‌طوری که بنزین وارد شده به کشور بدون مجوز مجلس بود و این رقم در سال ۸۸، ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار افزایش یافت.

رحمانی فضلی ادامه داد: "برخی پرداخت‌های غیر مجوز و غیر قانونی به اشخاص حقوقی و حقیقی در وزارت نفت داشتیم که موضوع در دادسرا دنبال می‌شود از جمله این پرداخت‌ها کمک به چهار حوزه از جمله ورزش بود که طبق ماده پنج قانون تنظیم، مجوز پرداخت وجود نداشته است. "

معوقه های بانکی ۵۰ هزار میلیارد تومان است رحمانی فضلی معوقات بانکی را ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم برابر میزان نقدینگی ریالی موجود در جامعه است. به عبارت دیگر همین معوقه‌ها وارد سیستم شده و اثرات تورمی آن سرجای خود باقی است .

رئیس دیوان محاسبات در خصوص وجوه اداره شده در سیستم بانک‌ها نیز گفت: برخی دستگاه‌ها مکلف می‌شوند از این وجوه برای اجرای وظایف استفاده کنند که متاسفانه خیلی از وجوه در محل هزینه نشده و در بانک‌ها بلوکه شده است و سود هم به آن تعلق نمی‌گیرد. در دو سال گذشته نیز،۲۵۰ میلیارد تومان از محل وجوه اداره شده به خزانه واریز شد که ۱۲۰۰ میلیارد تومان آن وجوه مصرف نشده است.

در مورد شرکت های سپاه و نیروی انتظامی نمی توانیم وارد شویم رئیس دیوان محاسبات در پاسخ به سئوالی مبنی ‌بر اینکه آیا شما بر فعالیت‌های اقتصادی سپاه پاسداران نیز نظارت دارید، گفت: نهادهایی چون ارتش، سپاه، اطلاعات که از بودجه کل کشور استفاده می‌کنند تحت نظارت دیوان محاسبات هستند. اما سپاه و نیروی انتظامی شرکت‌هایی دارند که طبق اساسنامه هیچ کمکی از بودجه عمومی دولت نمی‌گیرند و تا زمانی که در شرکت‌های خود از بودجه عمومی استفاده نکنند، ما حق ورود نداریم اما در باقی موارد ورود پیدا می‌کنیم البته تخلفاتی هم داشته‌اند در مواردی هم همکاری کرده‌اند اسناد و مدارکی را هم ارائه کرده‌اند. لازم به ذکر است در جریان روند خصوصی سازی، بسیاری از مزایده ها و امتیازات، به شرکتهای وابسته به سپاه و نیروی انتظامی رسید که مکانیسم نظارت بر آنها کماکان اعلام نشده است.

یک میلیارد دلار گمشده رحمانی فضلی در پاسخ به سئوال خبرگزاری مهر، مبنی بر اینکه "بحث یک میلیارد دلار کسری حساب وزارت نفت" به کجا رسید گفت: "ما این موضوع را به دادسرا ارجاع دادیم که نتیجه به دست آمده این بود که اعلام کردند اسناد و مدارک این مبلغ از طریق بانک مرکزی ارائه شده است. "

لازم به ذکر است رئیس دیوان محاسبات کشور پیشتر ضمن ارائه توضیح درباره عدم واریز بیش از یک میلیارد دلار از درآمد نفت به خزانه گفته بود: "در گزارش تفریغ بودجه، دو هزار مورد انحراف از بندها و تبصره‌ها و قوانین وجود داشت که در سایه مباحث، این یک میلیارد دلار مغفول مانده است." وی خاطرنشان کرده بود "آنچه توسط رسانه‌ها برجسته و صرفا به آن پرداخته شد بحث یک میلیارد و ۵۶ میلیون دلار بود و متاسفانه باقی موارد تفریغ بودجه که می‌تواند برای افکار عمومی، مردم، مسئولان و نمایندگان مجلس موثر و مفید باشد تحت الشعاع این یک مورد به محاق رفت."


سوالهای خانواده بدرالسادات مفیدی از دادستان

به گزارش کلمه، خانواده مفیدی مطلع شدند وی در تاریخ ۹ اردیبهشت ما با حضور در دادسرای اوین از خود دفاع کرده است همچنین بعد از چهار ماه زندان حکم بازداشت وی که تا پیش از این به او ارائه نشده بود تمدید و به او ابلاغ شد. همچنین آخرین دفاعیات در تاریخ ۱۲ اردیبهشت از او گرفته شده است.

خانواده این روزنامه نگار زندانی با ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی مفیدی به کلمه گفتند: ایشان علاوه بر ناراحتی قلبی دچار شکستگی دندان و عفونت لثه نیز شده که توجهی به آن نمی شود.

خانواده بدرالسادات مفیدی در ادامه سوالاتی را از دادستان تهران و سایر مقامات قضائی پرسیدند. سوالاتی که این روزها نه تنها این خانواده بلکه خانواده دیگر زندانیان سیاسی هم آن را بارها تکرار می کنند. سوالات مشترکی که هیچ یک از مقامات قضایی تاکنون به آن پاسخ روشنی نداده اند.

چرا بند ۲۰۹ زندان اوین؟

یکی از اولین مراکز سرکوب و اختناق رژیم پهلوی که در جریان انقلاب اسلامی مورد تهاجم مردم قرار گرفت مجموعه زندان اوین بود. بدترین و یکی از مخوف ترین بخش‌های زندان اوین بند معروف ۲۰۹ است که گفته می شود توسط اسرائیلی‌ها ساخته شده و هنوز هم در برخی گفت و گو ها به بند اسرائیلی‌‌ها معروف است.

نخستین سوال خانواده مفیدی از مقامات قضایی این است. سوال مشترکی که بسیار دیگری از خانواده های زندانیان سیاسی دارند.

خانواده مفیدی خواستار پاسخگویی شفاف مقامات قضایی درباره دلایل نگهداری طولانی مدت مادرشان در سلول های بند ۲۰۹ هستند.

چرا قرار بازداشت موقت؟ مگر متهم جانی خطرناک است؟

طبق قانون قرار بازداشت شدیدترین نوع قرار است که برای مجرمین خطرناک استفاده می شود یا برای مواردی که امکان تبانی و از بین رفتن آثار جرم وجود دارد.

ماده‌ ۳۷ قانون‌ آئین‌دادرسی‌ کیفری‌ ایران‌ مصوب‌ سال‌ ۱۳۷۸ اعلام‌ می‌دارد: «کلیه‌ قرارهای‌ بازداشت‌ موقت‌ باید مستدل‌ و موجه‌ بوده‌ و مستند قانون‌ و دلایل‌ آن‌ و حق‌ اعتراض‌ متهم‌ در متن‌ قرار ذکر شود. همچنین‌ قاضی‌ مکلف‌ است‌ در کلیه‌ موارد پس‌ از مهلت‌ یک‌ ماه‌ در صورت‌ ضرورت‌ با ذکر دلایل‌ و مستندات‌ قرار بازداشت‌ موقت‌ را تجدید و در غیر این‌ صورت‌ با قرار تامین‌ مناسب‌ متهم‌ را آزاد نماید.»

با توجه‌ به‌ ماهیت‌ قرار بازداشت‌ موقت‌ و ضرورت‌ وجودی‌ آن‌، می‌توان‌ این‌ گونه‌ استنباط‌ کرد که‌ این‌ قرار طبق‌ مواد قانون‌ آئین‌ دادرسی‌ در یک‌ یا چند مورد از موارد ذیل‌ صادر می‌شود:

- شدت‌ مجازات‌ در جرم‌ ارتکابی‌

- بیم‌ فرار و پنهان‌ شدن‌ متهم‌

- جلوگیری‌ از امحای‌ آؤار و دلایل‌ جرم‌

- تبانی‌ با شهود و مطلعین‌ یا سایر متهمان‌ (اگر متهم‌ به‌ لحاظ‌ جلوگیری‌ از تبانی‌ بازداشت‌ شده‌ این‌ موضوع‌ باید در معرفی‌نامه‌ وی‌ به‌ زندان‌ قید شود. ممنوع‌الملاقات‌ بودن‌ متهم‌ نیز تذکر داده‌ شود. ماده‌ ۱۴۷ قانون‌ آئین‌دادرسی‌ کیفری‌)

- بازداشت‌ متهم‌ به‌ عنوان‌ اقدام‌ مراقبتی‌ (جهت‌ جلوگیری‌ از تکرار جرم‌ و حفاظت‌ و نگهداری‌ متهم)

- جلوگیری‌ از اقدام‌ به‌ خودکشی‌ متهم‌

- جلوگیری‌ از تعرض‌ احتمالی‌ که‌ از ناحیه‌ بزه‌دیده‌ یا خانواده‌ وی‌ به‌ متهم‌ پرونده‌ واقع‌ شود.

حال با این تعریف قانونی که وجود دارد خانواده بدرالسادات مفیدی این سوال را می پرسند که آیا بدرالسادات که هر که او را می شناسد وی را نمونه یک زن مسلمان، متدین و پایبند به قانون می داند، یک مجرم خطرناک به شمار می رود که ضروری است پس از گرفتن دفاع آخر هم در بازداشت بماند؟

یکی از اتهام های مفیدی شرکت در تجمعات پس از انتخابات است که خانواده او این سوال را دارند که در صورت بیرون آمدن از زندان چگونه امکان تبانی برای پاک کردن این اتهام وجود دارد که او را آزاد نمی کنند؟

آنها باز می پرسند ، آیا دبیر انجمن روزنامه نگاران که طبق وظیفه ای که هیئت مدیره انجمن بر عهده اش گذاشته متهم شده که با رسانه های خارجی مصاحبه کرده چه راهی برای امحای آثار این اتهامات دارد که موجبات ادامه بازداشت را بیافریند.

این سوالی است که خانواده هایی مانند خانواده های مشاوران میرحسین موسوی که اخیر قرار بازداشت موقت آنها نیز تمدید شده هم می پرسند. سوالی است که خانواده های دیگر از جمله خانواده زندانیان گمنام هم می پرسند.

جناب دادستان مگر دو ماه پیش قول ندادید؟

طبق قانون تمدید بازداشت با موافقت دادستان ممکن است.

خانواده مفیدی می پرسند:جناب اقای جعفری دولت آبادی ایا شما دو ماه پیش ( ۱۷ و ۱۸ اسفند ماه سال گذشته) به خودشان وهمسرشان نگفتید که تلاش می کنید تکلیف وی زودتر روشن شود؟این زمان کی فرا می رسد؟


آخرین واکنش های داخلی و خارجی به اجرای حکم اعدام پنج زندانی

مسئولان زندان اوین با ذکر دلایل امنیتی از تحویل اجساد ۵ زندانی اعدام شده، به خانواده ها خودداری می کنند. جــرس: در واکنش به اجرای احکام اعدامِ دیروز پنج تن از زندانیان ، اعتراضات داخلی و خارجی همچنان ادامه داشته و در آخرین واکنش، جمعی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج با صدور و انتشار بیاینه ای، نسبت به این مسئله اعتراض کردند و همزمان جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران نیز، برای برگزاری تجمعات سکوت در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه همین هفته، فراخوان دادند.

سحرگاه یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۸۹، مسئولان زندان اوین که با قطع تلفن های آن زندان، از دو روز گذشته ارتباط با جهان خارج را قطع کرده بودند، حکم اعدام پنج زندانی بنامهای فرزاد كمانگر فرزند باقی، علی حیدریان فرزند احد، فرهاد وكیلی فرزند محمد سعید، شیرین علم‌هولی فرزند خدر و مهدی اسلامیان فرزند محمد را به اجرا درآوردند. فعالان حقوق بشری اعلام کرده اند این احکام در حالی به اجرا درآمده است که پرونده سه تن از اعدام شدگان در مرحله بازنگری (اعمال ماده ۱۸) قرار داشت و همچنین هیچ یک از وکلا و خانواده ها در جریان اجرای این احکام قرار نگرفتند. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، اتهامات آنها را قصد بمب گذاری، انفجار و عضویت در گروههای کرد مخالف اعلام کرد.

در پیِ این اقدام، واکنش های زیادی در داخل و خارج از ایران برانگیخته شد و بیانیه های متعددی صادر و تجمعات گسترده ای در غرب ایران و همچنین برخی شهرهای جهان شکل گرفت.

واکنش ها خانواده های اعدام شدگان در اولین واکنش نسبت به اجرای احکام اعدام، مهرداد، برادر فرزاد کمانگر، معلم کُردی که از چهار سال پیش در زندان به سر می برد و روز گذشته اعدام شده، با بیان اینکه "مقام‌های قضایی پیش از این قول آزادی وی را داده بودند"، به قول مسئول پرونده که گفته بود "فرزاد گناهی نداشته و باید آزاد شود" استناد کرد و همزمان خاطرنشان ساخت: "در این زمینه حتی رهبری مسئول است. کسی که به عنوان رهبری مملکت آن بالا نشسته، باید جوابگو باشد." به گزارش رادیو فردا،سلطنه رضایی، مادر فرزاد کمانگر نیز معترضانه گفت "حاضرم مقابل گلوله هایشان بایستم و کشته شوم. خون ما از خون دانشجویانی که در خیابانها کشته شدند رنگین تر نیست. نمی دانم تا کی باید با چشمان پر از اشکم انتظار فرزندم را بکشم. می خواهم از مسئولان بپرسم: آیا زندان و اعدام فرزندان این سرزمین، رافت اسلامی و پایبندی به اصول اسلام است؟" مادر کمانگر خواستار برگزاری تحصن اعتراضی در مقابل دانشگاه تهران (برای روز دوشنبه) شد که طبق آخرین اخبار با حاکمیت جو پلیسی و حضور گسترده نیروهای امنیتی و لباس شخصی ها و انسداد ترددها روبرو گردید که خانواده ها نهایتا در مقابل زندان اوین به تحصن دست زده اند.

ملائکه علم هولی، از اعضای خانواده شیرین علم هولی زندانی اعدام شده کرد نیز، با اشاره به خودداری مسئولان زندان از ارائه هرگونه توضیحاتی، اعدام این ۵ این زندانی سیاسی را مغایر با قانون اساسی خواند و گفت: "فرزندان ما هیچ گناهی مرتکب نشده بودند که اعدام و حتی مجازات شوند".

وکیل اعدام شدگان؛ من هم از طریق یک خبرنگار متوجه شدم همزمان خلیل بهرامیان، وکیل مدافع سه تن از اعدام شدگان (فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان)، با اعلام اینکه از اجرای حکم موکلان خود خبر نداشته است، به روزآنلاین گفت "اعدامی که امروز صورت گرفت فاجعه بزرگی بود که در عین ناباوری اتفاق افتاد. نه من و نه خانواده موکلینم از اعدام ایشان خبردار نبودیم و من هم ساعت ۱۰ صبح از طریق تماس تلفنی یکی از خبرنگاران از موضوع مطلع شدم. بلافاصله به دادگاه انقلاب، بخش اجرای احکام رفتم و از دادیار مربوطه سئوال کردم، ایشان گفتند از این پرونده خبری ندارند.

تجمعات اعتراضی در غرب ایران؛حاکمیت جو امنیتی در کردستان در واکنش نسبت به اجرای حکم اعدام های فوق الذکر، گروهی از مردم شهرهای مختلف کردستان ایران، از جمله سنندج، کامیاران (شهر فرزاد کمانگر)، مهاباد و پیرانشهر، دست به تجمعاتِ اعتراضی در نقاط مختلف شهر زده و بنا به گزارش اخبار ارسالی و شاهدان عینی، شهرهای کامیاران و سنندج از روز گذشته حالت حكومت نظامی گرفته و صدها خودرو و مامور از ارگانهای مختلف اعم از یگان ویژه پاسداران و لباس شخصی ها، در سطح شهر بویژه اطراف محل سكونت خانواده كمانگر مستقر هستند.

اعتراض کانون نویسندگان کردستان ایران

این تشکل مدنی کرد نیز، با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن اعدانها، خاطرنشان کرد "این اعدام ها در حالی صورت می گیرد که طی نه ماه گذشته حداقل دو زندانی سیاسی دیگر کرد به نام های احسان فتاحیان و فصیح یاسمنی نیز اعدام شده‎اند. علاوه براین، احکام مرگ در مورد حداقل ۱۶ تن دیگر از فعالان سیاسی و دانشجویی کرد صادر و درصدد اجرای این احکام ناروا هستند. به گونه‎ای که حسین خضری، زینب جلالیان و حبیب‎الله لطیفی؛ هر لحظه احتمال حکم مرگشان قریب‎الوقوع است."

تجمعات اعتراضی خارج از ایران؛ کردستان عراق در اولین واکنش گروهی نسبت به اجرای احکام اعدامِ پنج زندانی ، تعدادی از فعالان سیاسی، مدنی و روزنامه نگاران کرد، در کردستان عراق و شهر سلیمانیه دست به اعتصاب و تجمع و تحصن اعتراض آمیز زدند. در پایان مراسم کردستان عراق، از مردم کردستان خواسته شده روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه، در اعتراض به اعدام زندانیان سیاسی دست به اعتصاب عمومی بزنند.

همزمان برخی از احزاب کرد در بیانیه های مشترک و جداگانه اعدام پنج نفر از فعالان سیاسی کرد را محکوم کردند.

اعتراضات در اروپا در پی‌ انتشار خبر اعدام تعدادی از زندانیان در زندان اوین، گروههای مختلفی از ایرانیان ساکن شهرهای مختلف اروپا، در اعتراض به این اقدام تجمعات اعتراض آمیز برگزار کردند که طبق اخبار منتشره، روز یکشنبه تجمعاتی در شهرهای کلن، لندن، برلین، پاریس، میلان، فرانکفورت، میلان، کپنهاگ، هامبورگ و چند شهر دیگر اروپا برگزار شد.

در گزارش پاریس آمده بود تظاهر کنندگان به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی در فرانسه حمله کرده و ضمن شکستن شیشه آن محل و شعار نویسی، مراتب اعتراض خود را اعلام کردند که موجب دخالت پلیس و دستگیری تعدادی از معترضین شد.

فدراسیون جهانی اتحادیه های معلمان: شوکه شدیم

فدراسیون جهانی اتحادیه های معلمان (بین الملل آموزش- ایی آی) اعلام کرد که عمیقا از شنیدن خبری در مورد معلم عضو کانون صنفی معلمان ایران فرزاد کمانگر مبنی بر این که وی یکی از پنج نفری است که بطور مخفیانه در روز 19 اردیبهشت ماه اعدام شد، غصه دار است.

در ترجمه خبر این وبسایت آمده: فرزاد کمانگر؛ معلم 35 ساله که متاهل و عضو کانون صنفی معلمان کردستان بود، متهم به "به خطر انداختن امنیت ملی" و " محاربه" شده بود، فرزاد از فوریه سال 2008 و در نتیجه حکم اعدامی که توسط دادگاه شرم آوری که کمتر از 5 دقیقه طول کشیده بود، صادر شده بود، همواره در تهدید با مرگ زندگی کرد.

هر چند مقامات ایرانی تجدید نظر حکم فرزاد را پذیرفته بودند، اما پرونده فرزاد بجای اینکه برای بررسی به دادگاه عالی فرستاده شود، راکد شد. پس از مدت ها تاخیر، به وکیل فرزاد گفته شد که پرونده او گم شده است. علیرغم فقدان شواهد مبتنی بر رسیدگی مستقل در مورد اتهامات و در غیاب آئین دادرسی عادلانه، خبر اعدام فرزاد منتشر شد.

دبیر کل بین الملل آموزش، فرد ون لی وون، در این مورد گفت: "ما از شنیدن خبر اعدام فرزاد عمیقا شوکه و غمگین شدیم. پرونده فرزاد بخاطر رفتار مرموزانه و غیر شفافی که در دادگاه او در پیش گرفته شده بود، عدم دسترسی او به حداقل حقوق بنیادین یک زندانی، و این واقعیت که نه خانواده و نه نمایندگان حقوقی از اعدام او خبردار نشده بودند برای همه 30 میلیون اعضای بین الملل آموزش بویژه درآور است. روز اعدام فرزاد یک روز فاجعه آمیز برای معلمان، فعالان اتحادیه های کارگری و حقوق بشر است و بین الملل آموزش همبستگی عمیق خود را با خانواده فرزاد، همکاران و دانش آموزان او اعلام می کند".

اعتراض زندانیان سیاسی در واکنشی دیگر، جمعی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج، با صدور بیاینه ای نسبت به اجرای احکام اعدام روز یکشنبه اعتراض کردند و در بیانیه ای خاطرنشان ساختند "در چنین شرایطی طبیعی است چهره های علمی، مذهبی، اساتید، نویسندگان، هنرمندان، کارگران، معلمان، دانشجویان و دانش آموزان و همۀ وجدانهای بیدار بشری در داخل و خارج کشور، شرف خود را به نمایش گذاشته و بر علیه این بیدادگری ها فریاد خشم و اعتراض سر دهند."

جمعی از دانشجویان سبز تهران؛ فراخوان به تحصن در واکنشی دیگر، جمعی از دانشجویان سبز دانشگاههای تهران ، علم و صنعت ، شهید بهشتی ، پلی تکنیک و دیگر دانشگاه های تهران با انتشار فراخوان هایی در شبکه های اجتماعی و وبلاگ های دانشجویی، از تمام دانشجویان دعوت نموده اند در تجمعاتی که در ساعت ۱۲ روزهای چهارشنبه ۲۲ و پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت در اعتراض به اجرای پنج حکم اعدام در صحن آن دانشگاه ها برگزار خواهد شد، شرکت نمایند.

آخرین اخبار از تحویل جنازه ها؛ عدم موافقت مسئولین آخرین گزارش ها پیرامون اعدام شدگان حاکیست "مسئولان زندان اوین با ذکر دلایل امنیتی از تحویل اجساد ۵ زندانی اعدام شده روز گذشته در این زندان، به خانواده ها خودداری می کنند." گزارشگران هرانا در این زمینه خاطرنشان کردند "خانواده های زندانیان سیاسی اعدام شده با مراجعه به دادگاه انقلاب و زندان اوین خواستار تحویل گرفتن اجساد فرزندان خود شدند اما مسئولان دادگاه انقلاب و اوین عنوان داشته اند تا اطلاع ثانوی و تشخیص بدون مشکل بودن تحویل اجساد از تحویل دادن آنان خودداری خواهند کرد. "

این گزارش یادآور شد مسئولان زندان به خانواده کمانگر پیشنهاد کرده اند که فعلا فقط وسایل فرزاد کمانگر را تحویل بگیرند اما این خانواده ضمن خودداری از تحویل گرفتن وسایل، بر لزوم تحویل پیکر فرزند خود تاکید کرده اند و خانواده شیرین علم هولی نیز، علیرغم ارجاع به بهشت زهرا و پزشکی قانونی کهریزک کماکان همچون سایر خانواده ها موفق به دریافت جسد این زندانی نشده است.


محكوميت قطعي هنگامه شهيدي به 6سال حبس تعزيري

محمد مصطفايي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، درباره اتهامات موكلش اظهار كرد: قاضي شعبه 54 دادگاه تجديد نظر استان تهران بعد از بررسي پرونده محكوميت موكلم را به شش سال حبس تعزيري تقليل داد.

وي با بيان اينكه موكل در بند عمومي زندان اوين تحمل كيفر مي‌كند، افزود: قاضي شعبه 26 دادگاه انقلاب به استناد سوابق موكلم در زمينه‌ي روزنامه‌نگاري و مواد 499، 500، 609، 610، 611 و 47 قانون مجازات اسلامي موكلم را درباره تبليغ عليه نظام به يك سال حبس تعزيري و به اتهام اجتماع و اقدام عليه امنيت كشور به پنج سال حبس تعزيري و به اتهام توهين به رييس‌جمهور به 91 روز حبس تعزيري محكوم كرده بود كه اين حكم در دادگاه تجديد نظر به 6 سال حبس تعزيري تقليل يافت.


اعتراض دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی به حضور محمود احمدی نژاد

گزارش ها از تجمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تهران در اعتراض به حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در این دانشگاه حکایت دارد.

در برخی از ویدیو های منتشر شده در یوتیوب، صحنه هایی از برخورد نیروهای امنیتی و تلاش برای متفرق کردن دانشجویان دیده می شود.

آقای احمدی نژاد امروز (۲۰ اردیبهشت - ۱۰ مه) برای سخنرانی به دانشگاه شهید بهشتی واقع در شمال تهران رفت.

دانشجویان معترض که در تصاویر ویدیویی قرار گرفته در یوتیوب، مقابل در ورودی دانشگاه تجمع کرده اند، با سر دادن شعار به حضور رئیس دولت دهم در این دانشگاه اعتراض می کنند.

شعارهایی چون "دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد،" و "ما اهل کوفه نیستیم، نیمه راه بایستیم" در تصاویر ویدیویی شنیده می شود و همچنین دانشجویان به یکی از برنامه های خبری تلویزیون ایران اعتراض می کنند.

تلویزیون رسمی ایران اعلام کرده است که اعتراض دانشجویان به حضور آقای احمدی نژاد مرتبط نبوده و دانشجویان معترض از حضور رئیس جمهوری در دانشگاه مطلع نبوده اند.

همزمان در تصاویر منتشر شده، دانشجویان با نام بردن از آقای احمدی نژاد، او را به عنوان مسئول کشته شدن کسانی می دانند که در حوادث سیاسی اخیر این کشور جان خود را از دست دادند.

تجمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تنها یک روز پس از آن برگزار می شود که پنج نفر از فعالان سیاسی کرد که چهار نفر از آنها به عضویت در گروه ستیزه جو پژاک نسبت داده شدند، در تهران اعدام شدند.

انتشار خبر این اعدام ها واکنش هایی در داخل و خارج از ایران به همراه داشته است.

برخی خبرگزاری ها گزارش هایی از تجمعات اعتراضی در شهرهای کردنشین ایران مخابره کرده اند.


یارانه ها نقدی بین چه کسانی توزیع می شود؟

همزمان با شروع طرح دور جدید جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوارهای متقاضی یارانه نقدی، دولت ایران آئین نامه ای را تصویب کرده که به نحوه توزیع یارانه نقدی اختصاص دارد.

مرکز آمار ایران دو سال پیش طرح "جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوارها" را اجرا کرد که قرار است مبنای توزیع یارانه نقدی باشد اما تعدادی از خانوارها در اجرای این طرح شرکت نکردند.

با قانونی شدن حذف یارانه ها و عرضه کالاها و خدمات به نرخ های بین المللی از سال جاری، متقاضیان دریافت یارانه های نقدی بیشتر شده اند. برای همین دولت همزمان با آماده کردن مقدمات اجرای این برنامه، سعی دارد تا قواعدی برای نحوه توزیع یارانه ها در نظر بگیرد.

طرح "اطلاعات اقتصادی خانوارها" که نشان دهنده توانایی مالی خانوارهاست، پرسشنامه ای است که سرپرست خانواده باید اطلاعاتی نظیر درآمد ماهانه، واحد مسکونی ملکی یا اجاره ای، سطح زیر بنای واحد مسکونی، ارزش تقریبی واحد مسکونی، ارزش دیگر املاک و مستغلات و تعداد خودروهای شخصی را در اختیار مرکز آمار بگذارد.

فرمهای اطلاعات اقتصادی به نام سرپرست خانوار صادر می شود اما اطلاعات اقتصادی نظیر شغل، میزان درآمد و سایر اطلاعات اقتصادی اعضای خانواده نیز در آن ثبت می شود.

بنابر قانون حذف یارانه ها، یارانه شانزده قلم کالا و خدمات با اجرای قانون جدید حذف و این کالاها و خدمات به قیمت بین المللی عرضه می شود.

یارانه موادی نظیر بنزین، گازوئیل، گاز، نفت، برق، آب، گندم (نان)، شکر، برنج، روغن، شیر، شکر، در مدت پنج سال حذف شده و این کالاها و خدمات با قیمت بازارهای منطقه خلیج فارس عرضه می شود.

بر اساس قانون حذف یارانه ها، دولت می تواند نیمی از درآمد حاصل از افزایش قیمت را به صورت نقدی بین خانوارها توزیع کند. بنابر قانون دولت می تواند در سال جاری 20 هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت کالاها و خدمات و حذف یارانه ها درآمد داشته باشد.

برای مقابله با تورم ناشی از افزایش قیمت کالاها، نیمی از درآمدهای حاصل از افزایش قیمت، در اختیار خانواده های کم درآمد و فقیر قرار خواهد گرفت و بخشی نیز به تولید داده می شود و بقیه نیز در طرح های عمرانی هزینه خواهد شد.

در آئین نامه ای که دولت تهیه کرده، برای پرداخت یارانه ها نقدی، خانوارها به دو دسته تقسیم شده اند "خانوارهای با در آمد متوسط و بالا و خانوارهای کم درآمد."

مشخص نیست که از نظر دولت چه خانوارهای درآمد متوسط یا بالا دارند اما خانوارهای کم درآمد "شامل افراد شناسایی شده توسط وزارت رفاه و تامین اجتماعی و یا مورد تائید وزارت کشور می شوند."

بنابر آئین نامه دولت، خانوارهایی که تحت پوشش نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد یا سازمان بهزیستی قرار دارند، در ردیف خانوارهای کم درآمد قرار می گیرند اما "سازمان هدفمند کردن یارانه ها موظف است حداقل شش ماه پس از اجرایی شدن قانون هدفمند کردن یارانه ها، نسبت به شناسایی خانوارهای با در آمد بالا اقدام کند."

مرکز آمار بعد تصویب قانون حذف یارانه ها اعلام کرده بود که بر اساس اطلاعاتی اقتصادی که خانوارها در اختیار این مرکز قرار داده اند، خانوارها به سه خوشه تقسیم شده اند و به دو خوشه اول و دوم پول نقد پرداخت می شود ولی به خوشه سوم پولی داده نمی شود اما این تقسیم بندی با واکنش های تندی مواجه شد و دولت حرفش را پس گرفت.

اکنون دولت می گوید که به همه یارانه خواهد داد فقط میزان آن متفاوت خواهد بود. تلاش تازه دولت برای شناسایی توانایی مالی خانوارها نشان می دهد که دولت همچنان پیگیر همان طرح پیشین است و می خواهد از این طریق یارانه را توزیع کند حتی اگر به نظر برخی این ضریب خطای این شیوه بالا باشد.

ماموریت های عجیب سازمان هدفمند کردن یارانه ها

البته هنوز شیوه و مبلغ یارانه نقدی مشخص نیست اما آئین نامه دولت تاکید دارد که یارانه به سرپرست خانوار پرداخت می شود.

دولت می گوید که اگر پولی به اشتباه یا به دلیل اطلاعات نادرستی که از طرف سرپرست خانوار (در طرح اطلاعات اقتصادی خانوارها) پرداخت شده باشد، سازمان هدفمند کردن یارانه ها می تواند این پول را از حساب آنها بردارد.

علاوه بر این سازمان هدفمند کردن برای خود مسئولیت های منحصر به فردی را پیش بینی کرده که بر اساس آن می تواند در نحوه هزینه کردن یارانه ها نقدی و در دخل و خرج خانوارها دخالت کند. در این آئین نامه، سازمان هدفمند کردن یارانه ها می تواند "محدودیت برداشت از حساب خانوار به صورت زمانی و ریالی و مدیریت در نحوه هزینه کرد" را اعمال کند.

در بخشی از این آئین نامه آمده که سازمان هدفمند کردن یارانه ها که نهادی دولتی خواهد بود، بخشی از پول های حاصل از افزایش قیمت ها کالاها و خدمات را در سه بخش "گسترش بیمه درمان، بیمه های اجتماعی و امور حمایتی و توانمند سازی" هزینه کند.

مهمترین نکته در این بخش این است که دولت پیش بینی کرده برای "امور حمایتی و توانمندسازی" بخشی از پولها به نهادی اختصاص پیدا کند که در دولت محمود احمدی نژاد به عنوان صندوق مهر رضا تشکیل شد.

در این بخش تاکید شده که بخشی از پول ها برای "اجرای طرح تامین آتیه فرزندان مهر امام رضا" و بخشی نیز برای طرح "گسترش خدمات مالی خرد برای گروههای هدف از طریق مهر امام رضا" هزینه شود.

از همان ابتدا که بحث حذف یارانه ها مطرح شد، نگرانی هایی در باره توزیع نقدی و غیرنقدی یارانه ها از سوی دولت مطرح شد به این مفهوم که اگر پرداخت نقدی در دستور کار باشد، کنترل هزینه های آن بسیار دشوار خواهد بود و ممکن است پرداخت های نقدی و غیرنقدی به خانوارها و شرکت های آسیب دیده، فساد برانگیز باشد.


 اتحادیه اروپا به گفت و گو های اتمی ایران فرصت تازه می دهد

کاترین اشتون Catherine Ashton ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه، گفت، حاضر است به گفت و گو های مستقیم با تهران، در مورد برنامه هسته ای ایران، فرصت تازه ای بدهد.

خانم اشتون که در بروکسل و در پی نشست سالانه وزیران خارجه اتحادیه اروپا سخن می گفت، افزود، تا تحقق یافتن ِ تحریم های تازه علیه ایران، ۴ تا ۶ هفته بیشتر فرصت باقی نمانده است.

کاترین اشتون گفت، اگر ایران علاقه مند است، پیشنهاد دهد که حاضر است در مورد موضوع ِقابلیت تسلیحات هسته ای، گفت و گو های واقعی را با ما انجام دهد، می تواند با من تماس بگیرد و من خوشحال خواهم شد، که با همکارانمان در «گروه ۵+۱» در مورد گام های بعدی صحبت کنم.

به گفته سخنگوی ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خانم اشتون در نشست روز دوشنبه، از احمد داوود اغلو، وزیرخارجه ترکیه خواسته است در این خصوص، نشستی را با منوچهر متکی وزیر خارجه ایران برنامه ریزی کند.


 فرمانده ناتو: نقش ایران در افغانستان «معقول» بوده

ژنرال استنلی مک کریستال (Stanley McChrystal)، فرمانده نیروهای ناتو، روز دوشنبه گفت که به رغم فعالیتهای به گفته او «مغرضانه» ایران در افغانستان، نقش ایران در این کشور معقول بوده است.

مک کریستال که درکاخ سفید این اظهارات را بیان می کرد، افزود که مدارک واطلاعاتی در دست است که نشان می دهد ایران طالبان افغانستان را آموزش داده و برای آنها سلاح تهیه کرده است ولی در عین حال برای برنامه های آموزشی افغانستان نیز کمکهای مالی ارسال کرده است.

جمهوری اسلامی ایران، اتهام ارسال سلاح برای طالبان افغانستان را رد می کند.


جمهوری اسلامی به خانواده های سه کوهنورد آمریکایی اجازه ملاقات به فرزندان زندانی خود داد

بنا به گزارش تلويزيون دولتی «پرس تی وی» ايران، خانواده سه کوهنورد آمريکايی زندانی در ايران، اجازه دارند که با آنها ملاقات کنند.

سارا شاورد ۳۱ ساله، جاش فتال ۲۷ ساله و شين باوئر ۲۷ ساله، سه گردشگر آمريکايی هستند که چند روز پس از انتخابات رياست جمهوری، به هنگام گردش از خط مرزی عراق و ايران در منطقه کردستان عبور کردند و توسط مرزبانان ايرانی دستگير شدند.

منوچهر متکی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، نيز خبر صدور اجازه ملاقات را تائيد کرده است.

خانواده های اين سه کوهنورد آمريکايی گفته اند که« آماده اند که به محض صدور ويزا به ايران سفر کنند.»

حيدر مصلحی، وزير اطلاعات جمهوری اسلامی، ماه گذشته گفته بود اين سه کوهنورد آمريکايی که هم اکنون به اتهام جاسوسی در بازداشت بسر می برند، با سرويسهای اطلاعاتی در تماس بوده اند.


اعدامها؛ اعتصاب غذای زندانیان سیاسی زندان اوین

برگرفته از سایت کمیته گزارشگران حقوق بشر

زندانیان سیاسی زندان اوین، دست به اعتصاب غذا زدند.

به گزارش منابع آگاه، جمعی از زندانیان در اعتراض به «اعدام‌های روز گذشته و انتقال تعدادی از زندانیان به مکان‌هایی نامعلوم»، ظرف‌های غذا را پس داده و اعلام اعتصاب غذا کردند.

زندانیان اعلام کرده‌اند که این اعتصاب غذا تا روز «پنج‌شنبه» ادامه خواهد داشت.

روز گذشته، اخباری مبنی بر انتقال برخی زندانیان از جمله داوود سلیمانی، رسول بداغی، حشمت الله طبرزدی، مهدی محمودیان، رضا رفیعی فروشانی و عیسی سحرخیز به زندان رجایی‌شهر و مکان‌هایی نامعلوم منتشر شده بود.

دیروز، پنج زندانی سیاسی در زندان اوین اعدام شدند. فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی، علی حیدریان، فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان این افراد بودند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .