نامه سرگشاده ۱۱۶ استاد دانشگاه به رهبر ایران

 

یکصد و شانزده نفر از استادان دانشگاه تربیت مدرس تهران در نامه ای به آیت الله خامنه ای خواستار آزادی زندانیان سیاسی و توقف برخورد با دانشجویان شدند.

امضاء کنندگان این نامه که تنها یکروز مانده به مراسم راهپیمایی روز ۲۲ بهمن در ایران منتشر شده، از نحوه مواجهه با دانشجویان ابراز نگرانی کرده و خواستار آن شدند تا رهبر ایران با "برخوردهای غیرمتعارف و غیرمعمول با دانشگاهیان" مقابله کند.

در نامه اساتید دانشگاه تربیت مدرس، امضاء کنندگان خطاب به رهبر ایران نوشتند: "زمانی مقرر بود که برای تشویق دانشجویان و اعضای هیات علمی به تضارب افکار و اندیشه‏های گوناگون، فضای امن سیاسی اجتماعی در دانشگاه‏ها فراهم شود؛ از برخوردهای نظامی- امنیتی پرهیز گردد؛ نیروهای امنیتی به حریم دانشگاه‏ها وارد نشوند و مسائل دانشگاه‏ها از مجاری قانونی دانشگاهی پیگیری شود؛ اما شرایط موجود اینگونه نیست."

در بخشی از این نامه از ورود آزادانه نیرو های امنیتی و اطلاعاتی به دانشگاه ها و بازداشت دانشجویان ابراز نگرانی شده است.

"برغم زندانی کردن چند هزار نفر و پخش اعترافات زیر فشار و شکنجه در رسانه ها، مردم دست از اعتراض شان نکشیده اند و با اتکاء به راهبرد عدم خشونت اعتراض خود را نسبت به وضع موجود بیان می کنند."

فراخوان روشنفکران ایران و جهان علیه خضونت در ایران

هاشم آقاجری، معصومه ابتکار، مهرداد بهمنش، بهرام سحابی، علیرضا محجوب، جواد نیستانی به همراه اسامی ۱۱۰ نفر دیگر از اساتید دانشگاه تربیت مدرس، از امضاء کنندگان این نامه اند که خواستار آزادی علیرضا بهشتی و قربان بهزادیان نژاد (از اساتید این دانشگاه) شده و نوشتند: "باید از نقش‏ آفرینی افراطیون که به نظر نمی‏رسد دلسوز اسلام و کشور باشند،جلوگیری به عمل آید و همه امور بر محور قانون اساسی تعریف گردد."

عصر دیروز (سه شنبه ۲۰ بهمن) علیرضا بهشتی حسینی، استاد دانشگاه تربیت مدرس و از مشاوران ارشد میرحسین موسوی با سپردن وثیقه، از زندان آزاد شد.

'به خشونت علیه مردم ایران پایان دهید'

با انتشار نامه ای دیگر ۱۵۰ نفر از روشنفکران، نویسندگان و اساتید دانشگاهی ایران و جهان با انتشار فراخوانی خواستار پایان "خشونت ها علیه مردم ایران" شدند.

این فراخوان که روز سه شنبه (۲۰ بهمن) منتشر شده است، امضا کنندگان با انتقاد از برخورد خشن حکومت ایران در مواجهه با معترضان به نتایج انتخابات خرداد گذشته، خواستار پایان بخشیدن به بکار گیری خشونت علیه مخالفان دولت شدند.

در بخشی از این فراخوان آمده است که "برغم زندانی کردن چند هزار نفر و پخش اعترافات زیر فشار و شکنجه در رسانه ها، مردم دست از اعتراض شان نکشیده اند و با اتکاء به راهبرد عدم خشونت اعتراض خود را نسبت به وضع موجود بیان می کنند".

در میان امضاء کنندگان این فراخوان نام شیرین عبادی، کریم لاهیجی، داریوش آشوری، یرواند آبراهیمیان، اسلاوی ژیژک، ارنستو لالکو و رامین جهانبگلو به همراه بسیاری از روشنفکران و استادان سرشناس جهان مشاهده می شود و این فراخوان در کنار زبان فارسی به زبان های انگلیسی، فرانسه، عربی، و اسپانیایی نیز منتشر شده است.

امضاء کنندگان فراخوان از تمامی مجامع جهانی درخواست کرده اند تا از دولت ایران بخواهند تا حقوق مردم ایران را تأمین کنند و نوشتند: "امروز موج اختناق و سرکوب خونبار تازه ای جامعه مدنی ایران را در معرض خطر قرار داده است و بر تمامی روشنفکران و آزاداندیشان سراسر جهان است که در مقابل چنین خطری بیدرنگ و با تمامی توان به پشتیبانی از مردم آزادی خواه ایران برخیزند."

در همین رابطه و در آغاز هفته جاری آمریکا و اروپا در بیانیه ای مشترک، نگرانی خود را از احتمال برخوردهای خشونت‌بار با معترضان در مراسم سالگرد انقلاب ایران که روز پنجشنبه ۲۲ بهمن (۱۱ فوریه) برگزارخواهد شد، اعلام کرده بودند.

در بیانیه آمریکا و اروپا "بازداشت های گسترده، محاکمه های دسته‌جمعی، خطر اعدام معترضان، ارعاب اعضای خانواده دستگیرشدگان و تداوم جلوگیری از آزادی بیان" مخالف هنجارهای حقوق بشر اعلام شده بود.

http://www.bbc.co.uk/persian/lg/iran/2010/02/100210_l07_iranviolancepreactions_.shtml