شنبه  هفدهم مهر ١٣٨٩


يکی از بازداشت شدگان تظاهرات عاشورا به دو سال زندان محکوم شد

وبسايت « کلمه» گزارش داد که حسن سرچاهی، وکيل دادگستری، در دادگاه تجديد نظر تهران به دو سال حبس تعزيری محکوم شده است.

بر اساس اين گزارش، آقای سرچاهی که در تظاهرات عاشورای سال گذشته بازداشت شده بود، در بند ۳۵۰ زندان اوين با تعداد زيادی از زندانيان حوادث پس از انتخابات نگهداری می شود.

وبسايت کلمه همچنين خبر داد که رضا ملک، زندانی سياسی و معاون سابق وزارت اطلاعات، در زندان اوين به سلول انفرادی منتقل شده است.

او که بيش از ۷۰ سال دارد و از ۱۰ سال پيش زندانی بوده است، به نوشته کلمه، شرايط جسمانی نامناسبی دارد. بر اساس اين گزارش، رضا ملک در ارتباط با موضوع قتل های زنجيره ای و فاش کردن آن قتل ها بازداشت شده است .


 

وضعیت نسرین ستوده در اعتصاب غذا و سلول انفرادی،نگران کننده و خطرناک است

گفتگو با رضا خندان- همسر نسرین ستوده- در روز جهانی کودک

تغییر برای برابری : روز جهانی کودک است و از حقوق کودک خبری نیست ، فعالان حقوق کودک در زندان ها گرفتارند و حتی اجازه ملاقات یا تلفن به فرزندان خود را هم ندارند. نسرین ستوده ، حقوقدان ، فعال حقوق زنان ، فعال حقوق کودکان و وکیل بسیاری ازمتهمان دفاع از حقوق بشر و کودکان مجرم و قربانی جامعه ناسالم ، یکی از این زندانیان است.

با رضا خندان همسر نسرین ستوده به گفتگو نشسته ایم و از آخرین وضعیت ایشان می پرسیم . می گوید : دیروز چهارشنبه 14 مهر، نسرین یک تلفن چند ثانیه ای داشت که بسیار نگران کننده بود . او گفت من از 3 مهر ماه در اعتصاب غذا هستم و تا گفت مرا تهدید...تلفن قطع شد و من به شدت ناراحت شدم . من حدس می زدم او در اعتصاب غذا باشد و اعلام هم کرده بودم ، چون در تنها تلفن چند دقیقه ای که از او داشتم گفته بود اگر نگذارند من حداقل چهار روز یکبار به خانه تلفن بزنم و از حال بچه ها جویا شوم اعتصاب غذا خواهم کرد .و متاسفانه آقایان، حداقل حق یک زندانی که تلفن است را هم به او ندادند و او مجبور به اعتصاب غذا شده است و در سلول انفرادی این وضعیت بسیار نگران کننده و خطرناک است .

آخرین پیگیری شما و پاسخ مسوولان چه بوده است ؟
بعد از تلفن نسرین امروز پنج شنبه که روز ملاقات بند 209 زندان اوین است به سالن ملاقات اوین مراجعه کردم و تقاضای ملاقات دادم ک، گفتند او ممنوع الاملاقات است . چاره ای نداشتم و جای دیگری نمی توانستم مراجعه کنم ، چون 5شنبه و جمعه نهاد های مربوطه تعطیل است . نامه هایی برای رئیس قوه قضائیه –رئیس ستاد حقوق شهروندی – کانون وکلا – اتحادیه کانون های وکلا و دادستان تهران نوشته ام که شنبه همه را به جریان خواهم انداخت .

از صدای خانم ستوده در همان چند ثانیه حال جسمی و روحی ایشان را می توانید حدس بزنید؟ صدای شان ضعیف بود؟
صدای شان ضعیف نبود چون ایشان این قدرت را دارند که با صدای قوی و محکم همیشه صحبت کنند ولی بسیار عصبی بودند و نشان می داد درگیر مسائلی هستند. با شناختی که من از ایشان دارم حتمن از روحیه ی بالایی برخوردارند ولی اعتصاب غذا برای ایشان خیلی خطرناک است و چیزی که مرا اذیت می کند این است که من به بازپرس پرونده ایشان در چهارشنبه 7 مهر گفتم که نگران هستم خانم ستوده در اعتصاب غذا باشد و بازپرس گفت : خیر . شاید شما از قبل ، قرار و مداری گذاشته باشید ولی ایشان در اعتصاب غذا نیستند و حالشان هم خیلی خوب است . در حالی که ایشان فقط بخاطر اینکه اجازه نمی دهند حتی با تلفن از حال بچه هایش با خبر شود دست به اعتصاب زده . من به بازپرس پرونده گفتم نگران ام خانم ستوده مثل خانم نرگس محمدی سالم از زندان مرخص نشوند و او گفت خانم محمدی از قبل بیمار بوده و دلیلی برای نگرانی شما نیست در حالی که همان ساعت نسرین در اعتصاب غذا بوده . بهر حال من گفتم او سالم خودش را به دادسرا معرفی کرده و الان من نگران حالش هستم و او را سالم از شما می خواهم .

وضعیت فرزندانتان ، نیما و مهرآوه عزیز، چطور است ؟

بچه ها خیلی ناراحت هستند . نیما ، بهانه مادرش را می گیرد و عصبی شده است و مهرآوه ، ضمن اینکه خودش غمگین و افسرده شده ، نیما را آرام کند. من مطمئن هستم همسرم تبرئه خواهد شد چون هیچ عمل خلاف قانونی انجام نداده فقط می خواهم بدانم خسارت روحی و روانی که این مدت خانوداه دیده اند را چه کسی پرداخت خواهد کرد . اصلن قابل جبران هست ؟ به هیچ قیمتی این خسارت ها قابل جبران نیست . اصلن برفرض که نسرین یک مجرم است . آیا یک مجرم حق تلفن ندارد ، حق ملاقات ندارد ؟ البته من اصلن فکر نمی کردم بتوانم بچه ها را با این همه مشغله کاری اداره کنم ولی به کمک مادرم و دوستان خوشبختانه تا حالا توانسته ام. دوستان ما را خیلی مورد لطف قرار می دهند بخصوص همکاران نسرین ما را هیچ روزی تنها نگذاشته اند وبزرگترین شانس ما همین دوستان و آشنایان و موکل های ایشان هستند که با دل و جان و با عشق و علاقه در کنار ما هستند وگرنه این روز ها برای بچه ها قابل تحمل نبود.


 

قطعی یک ماهه آب گرم و شیوع گسترده شپش در بند 4 زندان رجایی شهر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بند چهار زندان رجایی شهر کرج با وجود جمعیت بیش از ظرفیت، هم اکنون نزدیک به یک ماه است که فاقد آب گرم می باشد و در اثر بی توجهی مسئولین این زندان، این مساله مشکلات بهداشتی حادی را برای زندانیان محبوس در این بند ایجاد کرده است.

بنا به گزارش های رسیده به کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، زندانیان بند چهار زندان رجایی شهر کرج که طی ماه های اخیر تنها در ساعات پایانی شب امکان استفاده از آب گرم را داشتند، بیش از 25 روز است که از داشتن آب گرم محروم بوده و این مساله با توجه به افزایش بی رویه جمعیت زندانیان این بند، در روزهای اخیر موجب شیوع شدید شپش و مشکلات عدیده بهداشتی از جمله قارچ های پوستی شدید در میان زندانیان این بند گردیده است.

بنا بر آخرین آمار موجود، تنها تا پایان هفته گذشته، جمعیت سالن 10 بند 4 زندان رجایی شهر که طی ماه های گذشته بالغ بر 170 نفر بود، به 372 نفر و سالن یازده به 480 نفر (و احتمالا بیشتر) افزایش یافته که این تعداد چندین برابر ظرفیت معمول آن که بین ۸۰ الی ۱۰۰ نفر می باشد بوده و هر روز نیز در حال افزایش است.

حق استحمام هر زندانی 1 نوبت در هفته و آن هم به مدت پانزده دقیقه می باشد، و اگر چه بهترین شیوه دفع شپش که اخیرا در این بند بیش از پیش شایع گردیده، رعایت موازین بهداشت فردی، و بویژه استفاده از آب گرم و صابون می باشد، اما به علت نبود آب گرم، برخی از زندانیان و بویژه زندانیان سالخورده و بیمار، به علت ناتوانی جسمانی از آن صرفنظر کرده و یا در حداقل زمان ممکن آن را به انجام می رسانند که این خود موجب شیوع گسترده تر شپش در میان زندانیان این بند گردیده است.

زندان رجایی شهر کرج که در سال های اخیر به تبعیدگاه زندانیان سیاسی مبدل گردیده است، مانند بسیاری دیگر از زندان های کشور با افزایش بی سابقه جمعیت و بی توجهی مسولین آن روبروست. وخامت وضعیت بهداشتی در این زندان طی ماه های اخیر همواره مورد بحث بوده است، تا جایی که چندی پیش نیز تعدادی از زندانیان سیاسی این زندان در نامه ای به عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران، نسبت به وضعیت حاکم بر این زندان از جمله وضعیت اسفبار بهداشتی و نگهداری زندانیان سیاسی با زندانیان خطرناک و زندانیان سایر جرایم اعتراض کرده بودند.

طی ماه های اخیر بسیاری از زندانیان سیاسی از جمله حشمت الله طبرزدی، عماد بهاور، داوود سلیمانی، مسعود باستانی، احمد زید آبادی، مجید توکلی، شبنم مددزاده، فرزاد مددزاده، فاطمه ضیایی، عیسی سحرخیز، منصور اسالو، علی تاجرنیا و رسول بداقی، خالد حردانی، مریم اکبری منفرد، مهدی محمودیان و رضا رفیعی فروشان از سوی مقامات امنیتی و با هدف تحت فشار قرار دادن ایشان به این زندان منتقل گردیده اند.


 

پشتیبانی پنج زندانی سیاسی و مطبوعاتی و صنفی از پیشنهاد برگزاری رفراندوم
پنج زندانی سیاسی و مطبوعاتی و صنفی در نامه ای از پیشنهاد رفراندوم مهندس موسوی حمایت کردند.

در قسمتی از این نامه که به امضای اسانلو، بداغی، رفیعی فروشانی، سحرخیز و طبرزدی، رسیده و نسخه ای از ان در اختیار جرس قرار گرفته آمده است:" ما (زندانیان سیاسی، مطبوعاتی و صنفی امضاء كننده‌ی این بیانیه) در شرایطی كه دولت احمدی‌نژاد به‌صورت فزاینده به تحقیر دولت‌ها و ملت‌ها پرداخته و پرخاشگری را در صحنه‌ی بین‌المللی جایگزین رفتار عاقلانه و دیپلماتیك كرده است، اجرای اصل 59 و 89 قانون اساسی را فوریت شرایط امروز ایران دانسته و از پیشنهاد خردمندانه‌ی آقای میرحسین موسوی برای برگزاری رفراندومی آزاد و دموكراتیك، با نظارت مستقیم و همه‌جانبه‌ی ملت، پشتیبانی می‌كنیم؛ نظارتی كه از بروز حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 كه منجر به سركوب، دستگیری، بازداشت و شكنجه‌ی فرزندان ایران‌زمین شد، جلوگیری می كند.در این چارچوب حضور نمایندگان نهاد‌های بین‌المللی را نیز برای نظارت بر صحت رفراندوم ضروری و لازم می‌دانیم ."

متن کامل این نامه بشرح زیر است:

به‌نام خداوند جان و خرد

مسئولیت‌پذیری و پاسخگو نبودن حكومت‌ها در برابر رفتار و كردار خود از عمده‌ترین ویژگی‌ها و خصلت‌های دولت‌های اقتدار‌گرا و غیرمردمی است؛ دولت‌هایی كه شفاف عمل نمی‌كنند و مردم را نسبت به امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشور خویش نامحرم می‌دانند. علت این است كه اقلیت حاكم، نفع خود را در بی‌خبری اكثریت ملت و مبهم گذاردن مسائل مهم می‌دانند و نمایندگان مردم را به‌جای «وكیل الرعایا»، «وكیل الدوله» فرض می‌كنند.

ریشه گرفتن این بیماری خطرناك درون حاكمیت ایران، نظامی را طی سال‌های اخیر شكل داده كه در آن، حق مزبور از ملت سلب شده است؛ این حق كه شهروندان، دولت خود را با آرای خویش برگزیند و از سیاست‌های كلان سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی آن در سطوح داخلی، منطقه ای و جهانی آگاه شوند. در عوض، اقلیت حاكم در غیاب نمایندگان واقعی مردم به‌گونه‌ای عمل كرده و می‌كند كه منافع ملی و مصالح كشور بازیچه‌ی تصمیم‌گیریهای نادرست و اقدام‌های بعضا ماجراجویانه‌ای شود كه امنیت داخلی ایران و صلح بین‌المللی را به‌خطر اندازد.

سیاست‌های غلط اقتصادی ضد‌تولید ملی و اشتغال، در جریان برنامه‌ای تورم‌زا كه تحت عنوان حذف یارانه صورت می‌گیرد، در كنار ماجرا‌جویی‌هایی كه به‌نام سیاست‌های هسته‌ای پیگیر می‌شود تاكنون نتیجه‌ای جز انزوای فزاینده‌ی ایران نداشته است.

ملت ایران در شرایطی فقر، گرسنگی، فحشا و خطر جنگ و خونریزی را در چشم‌انداز خود مشاهده می‌كند كه در هیچ‌یك از تصمیم‌های كلان و خرد كشور نقش بایسته‌ای را ایفا نكرده است. درعین‌حال هرگاه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی از موضع ملی و مردمی در این حوزه‌ها به اظهارنظر كارشناسانه و خیرخواهانه پرداخته‌اند، اندك انتقاد ایشان، از سوی دستگاه‌های نظامی – امنیتی حاكم مورد توهین و تهدید قرار گرفته و به شدیدترین وجه تنبیه و مجازات شده‌‌اند.

اقلیت حاكم همچون بسیاری از اصول مترقی قانون اساسی، در عمل جلوی اجرای اصل 59 قانون اساسی را _كه زمینه‌ساز برگزاری رفراندوم در «مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی» جامعه از طریق ساز و كارهای دموكراتیك و مدنی است_ گرفته تا بتواند بدون دخالت مستقیم مردم سیاست‌های بلند‌مدت و خیال‌پردازانه و برنامه‌های ماجراجویانه و غیرعملی دولت احمدی‌نژاد را دنبال كند؛ امری كه تاكنون چهار قطعنامه تحریم علیه ایران را در پی داشته است. آخرین مورد، قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل است كه آثار اقتصادی ، سیاسی ،اجتماعی ناشی از آن در زندگی مردم ایران چیزی جز بیكاری فزاینده، فقر گسترده و ركود همراه با تورم افسارگسیخته نبوده است.

دولت برای تامین مالی خسارت‌های اقتصادی ناشی از برنامه‌های یك سویه و مستبدانه مجبور شده است از طریق اعمال اجباری مالیات بر ارزش افزوده و حذف یارانه‌ها به شهروندان ایران فشار مضاعف وارد آورد و ملت را به‌سمت بیكاری برده و به كام اعتراض‌ها و اعتصاب‌های ناخواسته بكشاند. این در شرایطی است كه قاطبه‌ی نمایندگان مجلس كاری جز تمكین به دولت ندارند و در عمل اجرای اصل 89 قانون اساسی را به‌دست فراموشی سپرده، ملت را از حق استیضاح دولتی ناتوان و ناكارآمد محروم ساخته و بحث بررسی «عدم كفایت دولت» را تعطیل كرده‌اند.

ما (زندانیان سیاسی، مطبوعاتی و صنفی امضاء كننده‌ی این بیانیه) در شرایطی كه دولت احمدی‌نژاد به‌صورت فزاینده به تحقیر دولت‌ها و ملت‌ها پرداخته و پرخاشگری را در صحنه‌ی بین‌المللی جایگزین رفتار عاقلانه و دیپلماتیك كرده است، اجرای اصل 59 و 89 قانون اساسی را فوریت شرایط امروز ایران دانسته و از پیشنهاد خردمندانه‌ی آقای میرحسین موسوی برای برگزاری رفراندومی آزاد و دموكراتیك، با نظارت مستقیم و همه‌جانبه‌ی ملت، پشتیبانی می‌كنیم؛ نظارتی كه از بروز حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 كه منجر به سركوب، دستگیری، بازداشت و شكنجه‌ی فرزندان ایران‌زمین شد، جلوگیری می كند.

در این چارچوب حضور نمایندگان نهاد‌های بین‌المللی را نیز برای نظارت بر صحت رفراندوم ضروری و لازم می‌دانیم .

16/7/1389

منصور اسانلو- رسول بداغی- رضا رفیعی فروشانی- عیسی سحرخیز- حشمت‌الله طبرزدی


 

بی‌خبری از فاطمه رهنما پس از اجرای حکم تبعید

جرس: با گذشت یک هفته از اجرای حکم تبعید فاطمه رهنما که به ۱۰ سال زندان نیز محکوم شده، از وی خبری در دست نیست.

به گزارش رهانا، فاطمه رهنما از بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات که در یک سناریوی امنیتی بازداشت و به ۱۰ سال زندان و تبعید به شهر ایذه محکوم شد. حکم تبعید این زندان که در بند عمومی زنان زندان اوین به سر می‌برد چهارشنبه هفته گذشته اجرا شد.

با گذشت یک هفته از اجرای حکم تبعید، وی تا کنون تماسی با خانواده خود نداشته و خانواده وی در نگرانی از وضعیت و محل نگهداریش به سر می‌برند.

رهنما به شهر ایذه تبعید شده است، با توجه به این‌که شهر ایذه زندان ندارد، مشخص نیست که وی اکنون در کدام زندان نگهداری می‌شود. در روز اجرای حکم تبعید نیز در برگه انتقال وی از زندان اوین اشاره‌ای به محل نگهداری وی نشده بود.

فاطمه رهنما در تاریخ هفتم مرداد ماه ۱۳۸۸ بازداشت و در یک پروسه امنیتی به ۱۰ سال زندان محکوم شد. او هم پرونده شاپور کاظمی برادر زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی بود.


 

وضعیت وخیم جسمانی حسین رونقی ملکی در پی اعتصاب غذا

وضعیت جسمانی حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس و فعال دانشجویی در زندان اوین که به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است، بسیار بد عنوان شده است.

حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس و فعال دانشجویی که در اعتصاب غذا در زندان به سر می‌برد با شرایط جسمانی وخیمی روبه رو شده است.

وی که به تاز‌گی به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است و هم‌چنان در سلول‌های انفرادی زندان اوین نگه‌داری می‌شود، در تماس کوتاهی که شب گذشته با خانواده‌ خود برقرار کرده، از وضعیت بد جسمانی خود خبر داده است.

زلیخا موسوی، مادر حسین رونقی ملکی در این خصوص گفت: زمانی که حسین با منزل تماس گرفت، آن‌قدر حال‌اش بد بود که نمی‌توانست به درستی صحبت کند، فقط گفت که حال‌اش بسیار بد است.

هم‌چنین محمدعلی دادخواه، وکیل این وبلاگ‌نویس زندانی گفت: روز جاری حکم ۱۵ سال زندان حسین رونقی ملکی به دست من رسیده است و من در اولین فرصت بر این حکم اعتراض خواهم کرد.

حسین رونقی ملکی در ۲۲ آذر ماه ۱۳۸۸ بازداشت شده است و پس از گذشت ۱۰ ماه هم‌چنان در بند دو الف زندان اوین به سر می‌برد. علیرغم صدور حکم و بازداشت طولانی مدت وی هنوز به بند عمومی منتقل نشده است.

وی از چند روز گذشته درست به اعتصاب غذا زده و خواسته خود را دیدار با دادستان اعلام کرده است.


 

در شش ماه اخیر 137 نفر اعدام شدند

در آستانه روزجهانی علیه حکم اعدام واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اقدام به انتشار آمار صدور، تائید و اجرای حکم اعدام در شش ماه نخست سالجاری کرد.

بر اساس این گزارش در طی نیمسال نخست سالجاری و طبق آمار ثبت شده 137 تن اعدام شدند که حکم اکثر آنان به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر بوده است استان های تهران با 32 اعدام ، خوزستان با 22 اعدام و اصفهان با 20 اعدام در رتبه های اول تا سوم در اجرای این حکم قرار دارند.

دست کم 11 تن از متهمین در ملاء عام اعدام شدند که در این میان استان خوزستان با اعدام 6 نفر در رتبه نخست و لرستان با اعدام سه نفر در ملاء عام در رتبه دوم قرار گرفته است.

حکم اعدام یازده زندانی سیاسی و امنیتی در طی شش ماه نخست سالجاری اجرا شده است که اکثر متهمان نیز به اتهام محاربه اعدام شدند.

این گزارش در ادامه می افزاید دادگاه های عمومی و انقلاب کشور در نیمسال نخست سالجاری دست کم 101 مورد حکم اعدام را برای شهروندان ایرانی صادر و یا تائید کرده اند. که در این میان دو حکم صادره به شیوه سنگسار است.

هم چنین از میان احکام صادره 29 مورد آن به دلیل فعالیت سیاسی و یا شرکت در تجمعات اعتراضی بر علیه حکومت از طریق محاربه بوذده است که شیوه اعدام دو مورد آن به صورت تیرباران بوده است.

این گزارش در پایان یادآوری می کند آمار اعلام شده تنها مواردی است که از سوی نهادهای حقوق بشری و یا رسانه های حکومتی اعلام شده است و انتظار می رود آمار واقعی بیش از آمار ثبت شده باشد.


 

انواع بیماریها و وضع نامناسب بهداشتی در بند زنان اوین

سایت سحام نیوز: غذاهای بند زنان زندان اوین که با بدترین مواد اولیه غذایی تهیه می شود موجب بیماریهای گوارشی متعدد بین زندانیان این بند شده است .تا جایی که برخی از زندانیان این بند ترجیح می دهند به جای استفاده از غذای آنجا همواره نان و ماست بخورند و در طول هفته از هیچیک از موا د غذایی زندان استفاده نکنند موضوعی که سو تغذیه آنها را به دنبال داشته است

وضعیت نامناسب بهداشتی و رفاهی بند نسوان زندان اوین موجب بیماری تعداد زیادی از زندانیان این بند شده است .بیش از بیست زن زندانی سیاسی حوادث پس از انتخابات در این بند نگه داری می شوند.

به گزارش خبرنگار کلمه، کیفیت غذاهای این بند بسیار نامناسب است و زندانیان نیز ازهر گونه امکانات پحت و پز محرومند. این در حالی است که در سایر بندهای عمومی زندان اوین از جمله بندهای مردان وسایل پخت وپز مهیا ست و زندانیان با خرید از فروشگاه زندان می توانند برای خود غذاهای مناسب تری تهیه می کنند .

غذاهای بند زنان زندان اوین که با بدترین مواد اولیه غذایی تهیه می شود موجب بیماریهای گوارشی متعدد بین زندانیان این بند شده است .تا جایی که برخی از زندانیان این بند ترجیح می دهند به جای استفاده از غذای آنجا همواره نان و ماست بخورند و در طول هفته از هیچیک از موا د غذایی زندان استفاده نکنند موضوعی که سو تغذیه آنها را به دنبال داشته است .

شیوع انواع بیماری های گوارشی و سو تغذیه زندانیان موجب نگرانی خانواده های زندانیان این بند شده است . آنها از مسولان زندان و به خصوص دادستان تهران تقاضا دارند که همچون سایر بندهای عمومی زندان اوین اجازه پخت و پز به زندانیان بدهند تا آنها بتوانند در مدت زندانی بودن سلامت خود را حفظ کنند .

فروشگاه بند نسوان زندان اوین نیز اقلام غذایی محدودی را به فروش می رساند و در میان این مواد غذایی بیشتر کنسرو و سایر مواد غیر مغذی به چشم می خورد. مسولان فروشگاه همین مواد را نیز به قیمت چند برابرخارج از زندان به فر وش می رسانند تا جایی که بسیاری از زندانیان از خرید مواد غذایی انصراف می دهند .

از لحاظ رفاهی نیز این بند شرایط بسیار نامطلوبی دارد و در روز چند بار آب آن قطع می شود و زندانیان مجبورند در طی یکی دو ساعتی که آب وصل می شود با فشار کم و اغلب آب سرد شستشو واستحمام کنند .

زندانیان سیاسی بند نسوان نسبت به زندانیان عادی وضعیت نامناسب تری هم دارند. چرا که فقط یک اتاق از بند نسوان به آنها اختصاص یافته است . آنها در مکان های عمومی نیز وقتی با سایر زندانیان مواجه می شوند مجبورند الفاظ ،جملات و حتی حرکات نامناسب آنان را تحمل کنند . در حالیکه طبق اصل تفکیک جرایم این زندانیان باید در مکانی که فقط زندانیان سیاسی به سر می برند نگهداری شوند .

از هفته گذشته آب نیز در این بند قطع شده و زندانیان را با مشکلات متعدد روبرو کرده است.

بهاره هدایت ،مهدیه گلرو فعالان دانشجویی ،هنگامه شهیدی ، روزنامه نگار ، عاطفه نبوی و جمع دیگری اززندانیان سیاسی در این بند نگهداری می شوند .


 

خانواده فعال سیاسی سالخورده را تهدید به شکنجه کردند

خبرگزاری هرانا - در پی انتشار نامه های اعتراضی دکتر احمد صدر حاج سید جوادی در خصوص عملکرد دولت احمدی نژاد، ماموران وزارت اطلاعات آشکارا خانواده وی را به بازداشت و آزار جسمی و روانی شدید تهدید کردند.

به گزارش کلمه، احمد صدر حاج سید جوادی، وزیر دادگستری دولت موقت و عضو شورای انقلاب، روز پنج شنبه پانزدهم مهر ماه به طور آشکار از سوی ماموران اطلاعات دولت احمدی نژاد مورد تهدید قرار گرفت. ماموران امنیتی تاکید کرده اند که در صورت تداوم انتشار نامه های اعتراضی از سوی این فعال سیاسی، اقدام به بازداشت و آزار جسمی و روانی خانواده وی خواهند کرد.

این تهدیدات از سوی نهاد های حکومتی در حالی انجام می شود که دکتر صدر حاج سید جوادی اخیرا در نامه ای خطاب به دبیر کل سازمان ملل، پاپ بندیکت شانزدهم و رئیس اتحادیه اروپا، خواستار اقدامات فوری این افراد و نهادهای تحت امرشان برای توقف احکام اعدام صادره پیرامون فعالان سیاسی و معترضان به دولت احمدی نژاد شده بود.

صدر حاج سید جوادی که به عنوان کهنسال ترین فعال سیاسی در ایران شناخته می‌شود، با یادآوری این نکته که او پیش از انقلاب ۱۳۵۷ نیز تظلم خواهی بسیاری از زندانیان سیاسی از جمله رهبر کنونی ایران را به سمع مسئولان نهادهای بین المللی می رسانده، خواستار دخالت شورای حقوق بشر سازمان ملل و دادگاه کیفری بین المللی برای رسیدگی به نقض حقوق بشر در ایران و محاکمه احمدی نژاد شده بود.


 

توقیف یک محموله اتمی عازم ایران توسط هلند

خبرگزاری نیمه دولتی "مهر" روز شنبه (۱۷ مهر/ ۹ اکتبر) گزارش داد که یک محموله اتمی عازم ایران، توسط هلند توقیف شده است. گفته می‌شود که همزمان با توقیف این محموله‌ی ارسال شده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مقصد ایران، مقامات هلند اعلام کرده‌اند که ممکن است علیه صادرکننده این محموله – حتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی - به اتهام نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران به “اقدام‌های قانونی” متوسل شوند.



اتحادیه اروپا: ایران تا کنون برای از سرگیری گفت و گوهای هسته ای با این اتحادیه تماسی نگرفته است

سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، می گوید، ایران تا کنون برای از سرگیری گفت و گوهای هسته ای با این اتحادیه اتماسی نگرفته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز سخنگوی مذکور افزود، تا کنون نه تاریخ رسمی ای برای از سر گیری گفت و گوها تعیین شده و نه مکاتبه رسمی در این باره انجام شده است.
منوچهر متکی، وزیر امورخارجه ایران، روز شنبه گفته بود که تهران برای از سرگیری گفت و گوهای هسته ای با 6 قدرت جهانی تا چند هفته دیگر آماده است و دو طرف درباره تاریخ دقیق آن در حال رایزنی هستند.


 

متکی: ماه جاری و آینده میلادی زمان مناسبی برای مذاکرات اتمی است
منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، روز شنبه اعلام کرد برای گفت‌وگوهای هسته‌ای میان تهران و گروه ۱+۵ اواخر ماه جاری یا اوایل ماه آینده میلادی زمان مناسبی است.

منوچهر متکی که با همتای کوبایی خود، رودریگز پاریلا، در یک کنفرانس خبری در تهران شرکت کرده بود، گفت: «اکتبر یا اوایل نوامبر تاریخ مناسبی است که گفت‌وگو‌های نمایندگان ایران و ۱+ ۵شکل بگیرد.»

وزیر خارجه ایران افزود: «تاریخ دقیق این گفت‌وگوها از سوی طرفین درحال رایزنی است و در مورد سطح و محل گفت‌وگوها پس از نهایی شدن تاریخ گفت‌وگوها اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

روز جمعه گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان گفته بود که برلین و آژانس‌‌ بین‌المللی انرژی اتمی، علائمی از علاقه تهران برای از سرگیری مذاکرات دریافت کرده‌اند.

از یکم ماه اکتبر سال ۲۰۰۹ که هیات ایرانی با نمایندگان چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا، ایالات متحده و آلمان در ژنو دیدار و گفت‌وگو کرد، تاکنون مذاکره‌ای با این گروه صورت نگرفته است.

محور گفت‌وگوهای گروه ۱+۵ نگرانی‌ این کشورها از برنامه هسته‌ای ایران است؛ کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که اهداف نظامی را از برنامه هسته‌ای خود دنبال می‌کند.

این کشورها به ویژه نسبت به برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران، ابراز نگرانی کرده‌ و خواستار آن هستند که تهران از غنی‌سازی اورانیوم دست بکشد؛ خواسته‌ای که در همه قطعنامه‌های شورای امنیت که علیه ایران به تصویب رسیده، انعکاس یافته است.

ایران هم‌اکنون در تاسیسات نطنز اورانیوم را تا ۲۰ درصد غنی‌سازی می‌کند.

ایران می‌گوید از آنجا که آژانس از تحویل سوخت اتمی برای رآکتور تحقیقاتی تهران خودداری کرده است، برای تامین سوخت نیروگاه خود به غنی‌سازی تا سطح ۲۰ درصد مبادرت می‌کند.

در همین حال علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در گفت‌وگو با روزنامه خراسان گفت‌وگو با گروه وین را ««یک عامل اعتمادساز و بهانه‌ای برای برون‌رفت سیاسی» دانسته و گفت: «اگر آنها برای این گفت‌وگو آمادگی ندارند ما تولید سوخت را دنبال می‌کنیم و تا شهریور سال آینده سوختمان را برای رآکتور تهران تامین خواهیم کرد.»

گروه وین که متشکل از کشورهای ایالات متحده، فرانسه و روسیه است، در پاییز سال گذشته به ایران پیشنهاد داده بود که ۱۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم ۳.۵ درصد غنی‌شده خود را طی یک محموله به روسیه انتقال داده و پس از طی مدتی، در برابر ۱۲۰ کیلوگرم میله سوخت ۲۰ درصدی از فرانسه تحویل بگیرد.

تهران با پیشنهاد وین درآغاز موافقت کرده اما سپس اعلام کرد خروج اورانیوم از کشور، خط قرمز نظام است و مبادله باید در خاک ایران صورت بگیرد که از سوی گروه وین پذیرفته نشد.

در آن هنگام با هر چه محتمل‌ شدن تصویب دور جدید تحریم‌ه،‌در شورای امنیت، تهران در اردیبهشت ماه، ابتکار عمل ترکیه و برزیل را پذیرفت و توافق کرد اورانیوم خود را در خاک ترکیه به امانت بگذارد.

با این حال کشورهای غربی علی‌ر غم استقبال اولیه، از پذیرش این توافقنامه خودداری کردند و سرانجام در ۲۰ خردادماه امسال دور چهارم تحریم‌ها علیه ایران را در شورای امنیت به تصویب رساندند.

پس از تصویب قطعنامه تحریمی چهارم، اتحادیه اروپا، کانادا، استرالیا و ژاپن همانند ایالات متحده رشته تحریم‌های یکجانبه‌ دیگری علیه ایران به اجرا گذاشتند.


 

تدابیر امنیتی جدید برای جلوگیری از جاسوسی غرب
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، امروز اعلام کرد که این کشور تدابیری برای جلوگیری از فعالیت جاسوسی غرب درمراکز اتمی ایران در پیش گرفته است.

علی اکبر صالحی در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت که درگذشته، کشورهای غربی با برقراری تماس با کارشناسان سازمان انرژی اتمی ایران و اغوای آنان از طریق ارائه امکانات بهتر شغلی و درسی در خارج از کشور، آنان را به خود جلب کرده اند تا به این ترتیب برای فناوری هسته ای ایران مزاحمت ایجاد کنند.

صالحی ضمن اعتراف به اینکه بعضی از مهندسان آژانس در مقابل این پیشنهادات، چنانچه وی می گوید، لغزش داشته اند، از اقدامات جدید سازمان انرژی اتمی برای رفع دغدغه های فکری مهندسان از نظر تحصیل و سربازی فرزندانشان خبر داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تدابیر اتخاذ شده برای حفاظت از اطلاعات اتمی ایران بخصوص در مورد خرید از خارج، اشاره کرد و گفت، اگرچه ایران چیزی برای مخفی کردن ندارد اما ضرورتی هم ندارد که همه افراد از تمامی اطلاعات موجود آگاهی پیدا کنند.

وی افزود افرادی که در سابق لغزشی در آنها ایجاد شده بود متأسفانه اطلاعاتی را به بیرون درز می دادند که به نظر ما امری غیر اخلاقی بود.

علی اکبر صالحی، گفت که مسئله جاسوسی در گذشته هم وجود داشته ولی روز به روز کم رنگ تر می شود.

این سخنان در حالی بیان می شود که هفته پیش وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران مصلحی، بدون دادن اطلاعات دقیق، از دستگیری چند جاسوس هسته ای در ایران خبر داده بود.

خبرگزاری فرانسه یادآوری می کند که ایران در چند سال گذشته نیز در چند نوبت از دستگیری و محاکمه "جاسوسان هسته ای" خبر داده بود.

هم چنین، در نوامبر سال 2008 میلادی، علی اشتری به جرم جاسوسی برای اسرائیل اعدام شد. او متهم به فروش دستگاههائی به مراکز نظامی و هسته ای شده بود که از طریق آن موساد می توانست به مکالمات ایرانی ها دسترسی یابد.

رئیس آژانس اتمی ایران، در سخنان امروز خود بار دیگر تأثیر ویروس استاکس نت را بر اطلاعات رایانه ای مراکز اتمی ایران تکذیب کرد و گفت که سیستم های انفورماتیکی ایران حافظت شده است و خطر عمده ای برای برنامه هسته ای ایرانیان وجود ندارد.


 

سخنگوی شورای نگهبان: راهکاری جز دعا کردن نداریم

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره عدم اجرای مصوبات مجلس از سوی دولت گفت: «ما همچنان مشغول دعا کردن هستیم، شما هم دعا کنید. زیرا راهکار دیگری نداریم.»

مجلس شورای اسلامی و دولت محمود احمدی‎نژاد بر سر برخی مباحث و نحوه اجرای مصوبات مجلس با هم اختلاف دارند.

محمدرضا باهنر، عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق مجلس چندی پیش گفت که دولت اگر قانونی را قبول نداشته باشد به انواع و اقسام راه‌ها متوسل می‌شود که آن قانون را اجرا نکند.

سخنان محمود احمدی‌نژاد درباره در راس امور نبودن مجلس از دیگر موارد مناقشه بین قوه مقننه و دولت است.

سخنگوی شورای نگهبان که امروز، شنبه ۱۷ مهر ماه در یک نشست خبری سخن می‌گفت، با بیان اینکه باید برای در راس امور بودن مجلس هم دعا کنیم، افزود: «اینکه یکی بر دیگری برتری داشته باشد را باید در جای دیگر بررسی کرد زیرا صحبت‌هایی است که بار سیاسی دارد.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، وی در واکنش به سوالات متعدد خبرنگاران درباره در راس امور بودن مجلس، گفت: «اینکه بگوییم کدام یک در راس هستند مشکلی را حل نمی‌کند، اصلا بنویسید شورای نگهبان در راس است.»

محمود احمدی‌نژاد ۲۷ شهریورماه جاری در مصاحبه با روزنامه ایران کسانی را که به سخنان آیت‌الله خمینی درباره «در رأس بودن مجلس» استناد می‌کنند، مورد نقد قرار داد و گفت: «آن‌ زمان رئیس‌جمهور مسئول اداره کشور نبوده بلکه نخست‌وزیر مسئول اداره کشور بوده که از طریق مجلس انتخاب می‌شده‌است. آن موقع مجلس بالاترین بود. اکنون در قانون اساسی قوه مجریه بار اصلی اداره کشور را بر دوش دارد و قوای دیگر باید کمک‌اش کنند.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس و گروهی از نمایندگان مجلس با این اظهارنظر مخالفت کردند، ۱۷۰ نماینده مجلس، نیز ششم مهر ماه با تذکر به این سخنان محمود احمدی‌نژاد خواستار پرهیز وی از «اظهارات مناقشه‌آمیز و مغایر با قانون و بیانات امام و رهبری» شدند.

از سوی دیگر مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز امروز در اجلاس سراسری تنقیح قوانین کشور اظهار داشت که در راس امور قرار داشتن مجلس به خاطر «جایگاه قانون» است و بحث بر سر شخص، میز و افراد نیست.

وی افزود: «اگر امام فرمود مجلس در راس امور است آیا به خاطر آن است که منتخب مردم است؟ مگر مجلس خبرگان، شوراها و ریاست جمهوری منتخب مردم نیستند؟ آنچه مجلس را می‌تواند در راس امور قرار دهد جایگاه و حرمت قانون است.»

سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رای محاکم دادگستری یکی از مراجع چهارگانه تشخیص صلاحیت افراد برای شورای نگهبان است، گفت که این شورا آرایی را که برای هر شخص صادر شده در تشخیص صلاحیت وی برای شرکت در انتخابات آینده در نظر خواهند گرفت.

وی در مورد وضعیت صلاحیت محکومان حوادث پس از انتخابات گفت: «نمی‌خواهم پیشاپیش اظهار نظر داشته باشم، اما آرای صادره در محاکم دادگستری در هنگام بررسی صلاحیت‌ها لحاظ شده و براساس آن اعلام نظر می‌شود.»

در یک سال گذشته شمار زیادی از فعالان سیاسی و مدنی به دلیل اعتراض به «تقلب» در دهمین انتخابات ریاست جمهوری و سیاست‌های دولت دهم، بازداشت شده و به احکام سنگین جزایی محکوم شده‌اند.


 

هشدار آمریکا درباره سفر مردم این کشور به ایران

دولت آمریکا به شهروندان این کشور هشدار داده است که پیش از سفر به ایران به دقت خطرات احتمالی آنرا در نظر بگیرند.

وزارت امور خارجه آمریکا جمعه (۸ اکتبر) با صدور بیانیه ای گفت: "برخی عوامل در ایران با ایالات متحده تخاصم دارند."

این وزارتخانه به ویژه به آمریکایی های ایرانی تبار در خصوص سفر به ایران هشدار داد.

به گفته مقام های دولت باراک اوباما، این خطر وجود دارد آمریکایی هایی که به ایران سفر می کنند قادر نباشند به راحتی این کشور را ترک کنند.

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه اش نوشت: "از سال ۲۰۰۹ مقام های ایرانی از خروج شماری آمریکایی های ایرانی تبار از کشور، در مواردی تا چند ماه جلوگیری کرده اند."

مقام های آمریکایی به افراد توصیه کرده اند پیش از سفر به ایران، از طریق وب سایت وزارت امور خارجه، دولت را از برنامه خود مطلع کنند.

آمریکا در ماه مارس امسال نیز در خصوص سفر به ایران هشدار داده بود.

دو شهروند آمریکا به نام های شین باور و جاش فتال بیش از یک سال است که در ایران به اتهام ورود غیرقانونی به خاک این کشور زندانی هستند.

ایران ماه گذشته یک زن آمریکایی که به همراه دو جوان یاد شده در سال ۲۰۰۹ در مرز مریوان دستگیر شده بود را آزاد کرد.

دولت ایران در عین حال خواهان آزادی شماری از شهروندان این کشور است که در آمریکا زندانی هستند.

آمریکا می گوید که یک مامور بازنشسته پلیس فدرال (اف بی آی) بنام رابرت لوینسون حدود چهار سال پیش در جزیره کیش مفقود شده است.

ایران از سرنوشت این آمریکایی ابراز بی اطلاعی می کند.


 

بزرگترین پروژه راه سازی ایران به قرارگاه خاتم الانبیاء واگذار شد

دولت ایران ساخت بزرگراه قم به مشهد را به شرکت تهران گسترش وابسته به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران واگذار کرده است.

این بزرگراه که حرم تا حرم نام دارد یک هزار و صد کیلومتر طول دارد و حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری گفته که هزینه این طرح بین ۱۳ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

در مراسم کلنگ زنی این بزرگراه که قم را به تهران و تهران را به مشهد متصل می کند روز شنبه ۱۷ مهر (۹ اکتبر) محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران با بیان این که بزرگراه حرم تا حرم بزرگترین پروژه در تاریخ کشور و منطقه است گفت: "پیش از این چشم ما به دست چند شرکت خارجی و پول چند بانک غربی بود که آنها با منت زیاد، سرمایه گذاری می کردند و هر روز هم به یک بهانه کار را متوقف می کردند."

آقای احمدی نژاد در بخشی دیگر از سخنانش با بیان اینکه در بخش سرمایه گذاری ابتدا شرکت های خارجی طاقچه بالا می گذاشتند اما حالا همه به صف شده اند، گفت: "در حوزه بنزین هم، متخصصین ایرانی در یک هفته توانستند تولید بنزین را بالا ببرند، حتی چند محموله هم صادر کنند و آنها که پیشتر از تحریم حرف می زدند حالا برگشته اند."

رئیس جمهور ایران با اشاره به این که با راه اندازی این پروژه سالانه پانزده میلیون نفر در سال از این مسیر استفاده خواهند کرد، گفت: "به نظر من این کار مورد عنایت است چون در میلاد حضرت معصومه آغاز شده است و انتهای این مسیر هم آستان قدس رضوی است و نور هدایت امام رضا دست کم سیصد میلیون انسان دلداده و چند میلیارد انسان خداپرست را دلگرم می کند."

در ادامه این مراسم آقای بهبهانی اعلام کرد که این بزرگراه با مشارکت وزارت راه، بانک ملی ایران و قرارگاه خاتم الانبیاء احداث می شود.

قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، پس از آغاز ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، فعالیت های خود را در حوزه های مختلف گسترش داده و توانسته پروژه های بسیاری را با کمک دولت ایران در دست بگیرد.

در یکی از آخرین قراردادهایی که وزارت نفت طی آن ۲۱ میلیارد دلار پروژه میدان گاز را به شرکت های داخلی واگذار کرد، سهم عمده به شرکت خاتم الانبیا رسید.

آقای بهبهانی با بیان اینکه با راه اندازی این پروژه برای بیش از چهار هزار نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می شود، گفت: "کاهش تصادفات منجر به فوت، صرفه جویی در مصرف سوخت و صرفه جویی در زمان سفر از دست آوردهای این پروزه است."

وزیر راه و ترابری ایران با بیان این که بیش از ۱۱۰ پروژه در ایران وجود دارد که عمری بیش از ده سال دارند، گفت: "جاده خلخال نیم قرن، جاده قزوین _الموت_تنکابن ۴۰ سال، پل شهید کلانتری ۲۸ سال و ترمینال خارجی فرودگاه مشهد بیست سال از جمله قدیمی ترین پروژه هایی هستند که وزارت راه و ترابری سعی می کند هر چه سریعتر آن ها را به پایان برساند."

در دولت های نهم و دهم پروژه های بسیاری با تبلیغات فراوان افتتاح شده اند که بعد از راه اندازی با مشکلات جدی روبرو شده است.

از جمله این طرح ها می توان به راه آهن اصفهان _ شیراز ، کرمان _ زاهدان و هم چنین بزرگراه تهران _ پردیس اشاره کرد که تنها چند ساعت پس از راه انداری بسته شده اند و هنوز از تاریخ دقیق راه اندازی رسمی آن ها خبری در دست نیست.

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .