دوشنبه هجدهم مرداد ١٣٨٩


 

مشاور رهبر جمهوری اسلامی: به حمايت از گروه‌های فلسطينی ادامه می‌دهیم
علی اکبر ولايتی مشاور امور بين‌الملل آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، می‌گويد تهران در هر شرايطی از گروه‌های فلسطينی و لبنانی در مقابل اسرائيل و آمريکا، حمايت خواهد کرد.

آقای ولايتی که در دمشق، پايتخت سوريه با برخی از رهبران فلسطينی ديدار می‌کرد، افزود: تحريم های شورای امنيت سازمان ملل متحد و اروپا امر تازه‌ای نيست و هيچ تأثيری بر ادامه حمايت جمهوری اسلامی از گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، مشاور آيت‌الله خامنه‌ای برای گفتگو با مقام‌های سوری، گروه‌های فلسطينی و لبنانی، در سفری سه روز در دمشق به سر می‌برد
کلینتون: واشنگتن همچنان آماده‌ی مذاکره با تهران است
هيلاری کلينتون، وزير خارجه‌ی ايالات متحده، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که واشنگتن همچنان آماده‌ی مذاکره با تهران است.

در متن مصاحبه‌ی خانم کلينتون با روزنامه‌ی نيويورک تايمز که روز يکشنبه در سايت وزارت خارجه‌ی آمريکا منتشر شد، به نقل از وزير خارجه‌ی ایالات متحده آمده است: مقام‌های ايرانی بايد با حرف و عمل خود به جامعه‌ی جهانی در مورد هدف برنامه‌ی اتمی تهران اطمينان خاطر بدهند.

هيلاری کلينتون با تأکيد بر اينکه واشنگتن همچنان مصرّانه در مسير تحريم ايران حرکت خواهد کرد، افزود که آمريکا بر اين باور است که اين مسير بهترين امکان برای تغيير رفتار مقام‌های ايران را فراهم می‌آورد
 


 

تظاهرات هواداران یک عضو مجلس افغانستان علیه سفارت ایران
هواداران یک عضو پارلمان افغانستان در کابل علیه آن چه که آنها تلاش ایران برای لغو نامزدی این عضو مجلس می خوانند، تظاهرات کردند.
اقدامات این عضو مجلس نمایندگان افغانستان که نجیب الله کابلی نام دارد و سخنان او علیه دولت ایران پیش از این در مواردی خبرساز بوده است.
آقای کابلی مالک شبکه خصوصی "امروز" است که به مخالفت با ایران شهرت دارد و پیش از این هم چند تظاهرات را علیه ایران در کابل سازماندهی کرده بود.
اخیرا پخش برنامه های شبکه تلویزیونی امروز به اتهام دامن زدن به اختلافات مذهبی و تلاش برای بر هم زدن وحدت ملی افغانستان به دستور شورای وزیران این کشور متوقف شد.
نجیب الله کابلی به بی بی سی گفت که سفیر ایران تلاش کرده است که نام او از فهرست نامزدهای انتخابات پارلمانی افغانستان حذف شود.
او گفت: "قبلا سفارت ایران علیه من به کمیسیون شکایات انتخاباتی شکایت کرده بود برای این که (نامزدی) من در انتخابات پارلمانی حذف شود."
آقای کابلی گفت که تظاهرکنندگان "نفرت" خود را نسبت "مداخله" سفیر ایران در امور انتخابات پارلمانی افغانستان نشان دادند.
تظاهرکنندگان که شمار آنها به حدود دویست نفر می رسید، علیه دولت ایران و مقامهای ارشد این کشور شعار دادند و آنها را متهم به مداخله در امور داخلی افغانستان کردند.
نجیب الله کابلی، که می گوید تظاهرکنندگان هواداران او بوده اند، نسخه ای از نامه کمیسیون شکایات انتخاباتی را به خبرنگاران نشان داد که حاکی از شکایت سفارت ایران از او بوده است.
اما احمد ضیا رفعت، سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی این موضوع را رد کرده که سفیر ایران یا دیگر دیپلمات های ایرانی شکایتی را علیه این عضو مجلس افغانستان با کمیسیون شکایات انتخاباتی مطرح کرده باشند.
آقای رفعت در گفتگویی با بی بی سی افزود: "کمیسیون شکایات انتخاباتی نهادی است که از سوی هر نهاد و دولتی شکایت نامه به آن فرستاده می شود."
او در پاسخ به اینکه آیا سفارت ایران شکایت نامه کتبی علیه نجیب الله کابلی به کمیسیون شکایات انتخاباتی فرستاده است یا نه، پاسخ واضحی نداد، اما گفت: "ما مرجعی هستیم که هر کسی که شکایت درج کند، ما شکایتش را به عنوان محرمیت حفظ می کنیم، اما اگر کس دیگری بخواهد آن را افشا کند، هیچ ربطی به ما ندارد."
زمانی که شبکه تلویزیونی "امروز" به دستور شورای وزیران افغانستان تعطیل شد، آقای کابلی این دستور را ناشی از "فشارهای ایران" بر دولت افغانستان دانسته بود.
هنوز سفارت ایران به هیچ یک از ادعاهای نجیب الله کابلی و تظاهرکنندگان واکنشی نشان نداده است.


 

پیام نشست بیروت به گوش ایران و آمریکا می‌رسد؟
جیم میور
گزارشگر بی بی سی در بیروت
ملاقات همزمان و بی سابقه دو تن از پر نفوذ ترین رهبران عرب از لبنان، با وجود اینکه کوتاه بود و چیز زیادی از آن در محافل عمومی اعلام نشد، تصویری ایجاد کرد که چند سال پیش برای کمتر کسی قابل تصور بود.
در آن زمان حزب الله، متحد نظامی سوریه در لبنان، مشغول نبرد در غرب بیروت و نابود کردن دفاتر و مجاری رسانه ای سعد حریری، رهبر سنی های مورد حمایت عربستان و پسر و وارث سیاسی رفیق حریری، نخست وزیر مقتول لبنان بود.
سفیر عربستان سعودی با خشم و ناراحتی از این اتفاق که نشان دهنده بازگشت قدرتمندانه نفوذ سوریه در لبنان بود، این کشور را ترک کرد و روابط سوریه و عربستان به پایین ترین حد ممکن رسید.
اما پادشاه سعودی و رئیس جمهور سوریه هر دو با یک هواپیما برای رساندن پیامی مشترک به لبنانیها، مبنی بر اینکه دیگر هیچ چیز نباید آتش اختلافات فرقه ای و حزبی را چنان شعله ور سازد که کشور مانند ماه مه ۲۰۰۸ در آستانه جنگ داخلی قرار گیرد، عازم بیروت شدند.
به طور قطع، پرسنل پذیرایی دیپلماتیک کاخ ریاست جمهوری لبنان در بعبدا که بر تپه های پوشیده از کاج مشرف به شهر واقع شده، دوران سختی را گذراندند.
سفر ملک عبدالله که اولین پادشاه عربستان سعودی است که بعد از سال ۱۹۵۷ به لبنان سفر کرد، از مدتها پیش برنامه ریزی شده بود اما مشارکت بشار اسد در این برنامه یک روز پیش از این سفر قطعی شد و لازم بود یکروزه، صدها پرچم سوریه تهیه شده و در مسیر حرکت او به اهتزاز در آید.
تمام دعوتنامه های ضیافتی که به احترام این دو نفر برگزار می شد، باید با عجله تجدید چاپ شده و نام رئیس جمهور سوریه در آن ها لحاظ می شد.
خطر جنگ
دلیل این عجله و تغییرات در برنامه، احساس خطر مشترکی بود که بین رهبران سوریه و عربستان وجود داشت. آن ها نگران بودند با تشکیل دادگاه بین المللی تحقیق در مورد ترور رفیق حریری در سال ۲۰۰۵، لبنان دوباره در آستانه جنگ قرار گیرد.
واکنش سریع و خشمگینانه حسن نصرالله، رهبر حزب الله، به این شایعه که ممکن است عده ای از پیروانش توسط این دادگاه محکوم شوند، نگرانی ها در مورد درگیری گروههای شیعه و سنی یا وقوع جنگی مانند سال ۲۰۰۵ بین حزب الله و اسرائیل را افزایش داد.
مسلما عربستان سعودی و سوریه تمایلی به بروز رویدادی مشابه ندارند.
ملک عبدالله این موقعیت را برای منطقه سرنوشت ساز می داند و تلاش می کند اعراب را در این موقعیت، که منطقه بین گفتگوهای احتمالی صلح با اسرائیل یا جنگ بالقوه بین اسرائیل از یک طرف و ایران، سوریه و حزب الله از طرف دیگر قرار گرفته، متحد سازد.
در صورت وقوع چنین جنگی، شرکت نکردن در آن برای دمشق، کار آسانی نخواهد بود.
سوریه سابقه اتحاد استراتژیک طولانی با ایران دارد. محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور تندروی ایران به تازگی پیش بینی کرده بود که اسرائیل به زودی جنگی را با دولتهای منطقه آغاز خواهد کرد. منظور ضمنی او از این دولتها، سوریه و لبنان بودند.
منافع ملی
بنا به دلایل بالا عجیب نبود که رئیس جمهور لبنان در نطق اختتامیه، هیچ اشاره ای به دادگاه بین المللی نکرد و در عوض بر لزوم ترجیح منافع ملی بر منافع گروهی توسط همه گروهها تاکید کرد.
بسیم شعب، معاون مسیحی حزب جنبش آینده متعلق به آقای حریری که در این ضیافت شرکت کرده بود گفت:" مسلما موضوع دادگاه بین المللی، نسبت به لزوم حمایت از ثبات و نقش دولت با همراهی عربستان سعودی وسوریه که تلاش می کنند از در گیری های گروهی جلوگیری نمایند، از اهمیت کمتری برخوردار است."
آقای شعب و دیگران از ظاهر شدن رئیس جمهور سوریه در نقشی جدید به عنوان حامی دولت و گروههای لبنانی، خشنود بودند.
آقای شعب افزود: " حتی در بین مردمی که تا پیش از این شدیدا ضد سوریه بودند، حمایت گسترده ای از این حرکت وجود دارد؛ و آن ها از این ثبات جدید و حمایت از دولت لبنان، حتی از جانب سوریه استقبال خواهند کرد."
زیاد حریر، سردبیر بخش دیپلماتیک روزنامه سوری الوطن، اهداف سوریه از این ملاقات را جمع بندی کرد و گفت: "اگر قرار است دادگاه بین المللی یا هر مساله دیگری، ثبات داخلی لبنان را تحت الشعاع قرار دهد، باید منافع یک لبنان با ثبات بر هر مساله ای اولویت داشته باشد. به نظر من پیام سوری ها و سعودی ها در این نشست این است."
تعادل ناپایدار
رهبران عربستان سعودی، سوریه و لبنان در بیانیه پایانی نشست بر لزوم تداوم گفتگوها و "تعهد به اجتناب از اعمال خشونت علیه یکدیگر، اولویت منافع ملی لبنان بر منافع گروهی، پایبندی به قانون، نهادهای قانون اساسی و دنباله روی از دولت وحدت ملی برای حل اختلافات" توسط گروههای مختلف تاکید کردند.
به رغم اتحاد سوریه با ایران، حامی حقیقی حزب الله، برخی ناظران، امیدوارانه این نشست را علامتی از طرف سوری ها مبنی بر کاهش حمایت از نقش و عملکرد غیر قابل پیش بینی حزب الله می دانند.
اما سوریه برای مدتها تعادلی ناپایدار بین روابط حسنه اش با ایران، که زاده اختلاف مشترک با عراق تحت حکومت صدام حسین بود، و سایر روابطش شامل حضور گاه و بیگاه در مذاکرات صلح با اسرائیل و گرمی موقت روابطش با واشنگتن برقرار کرده است.
قرار بود رئیس جمهور ایران، سفری به لبنان داشته باشد؛ اما این برنامه ظاهرا تا پایان رمضان، به تعویق افتاده است.
چنانچه این برنامه پیش رود، مشاهده پیامهایی که در این سفر رد و بدل خواهد شد جالب خواهد بود.
پرسش های منطقه ای
چند سخنرانی آینده رهبر حزب الله نشان خواهد داد که آیا این نشست سه جانبه اثری در آرام نمودن اوضاع داشته است یا خیر.
در همین حال پیام تعهد به ثبات لبنان و حفظ آن به دیگر افراد و گروههای صاحب نقش هم رسانده شده است.
بشار اسد با نبیه بری، رئیس مجلس لبنان که متحد حزب الله و عضو جنبش امل است دیداری طولانی داشت و همزمان وزیر امور خارجه سوریه و نمایندگان حزب الله در این خصوص ملاقات کردند.
ملک عبدالله نیز در این مدت به خانه حریری، نخست وزیر لبنان رفت تا با سران مذهبی سنی و شخصیتهای سیاسی دیداری داشته باشد.
بدون شک سران عربستان سعودی و سوریه از نفوذ زیادی در بین متحدانشان در لبنان برخوردارند؛ اما این سوال همچنان باقیست که آن ها چقدر در جلب حمایت سه بازیگر اصلی دیگر، یعنی ایران، اسرائیل و ایالات متحده آمریکا موفق خواهند بود.



تحریم اروپا؛ توقیف دارایی بانک وابسته به رژیم در دوبی
مسکو، 18 مرداد، خبرگزاری «ریا نووستی»/ طبق گزارش رسیده از"امارت دوبی" سرمایه های مالی بانک ایرانی Persia International Bank در آنجا توقیف شده است.
روزنامه The National بیانیه مقامات مالی دوبی را منتشر کرده که در ان چنین گفته می شود: دارایی های Persia International Bankبرای اجرای تصمیم مربوطه اتحادیه اروپا درباره توقیف دارایی های شرکت ها، اشخاص حقیقی و ساختارهای دارای ارتباط با برنامه هسته ای ایران توقیف شده است.
در دنباله بیانیه گفته می شود: اقدامات ما علامتی به ایران است که برنامه های هسته ایش باید متوقف شود. ما ارائه خدمات به پروژه های اقتصادی قبلی ایران را متوقف کرده و بدون تحقیقات مقدماتی و هماهنگی با مقامات امارت دوبی اجازه گشایش پروژه های تازه را نخواهیم داد.



سپاه پاسداران نزديکترين نهاد به مواضع رهبری است
روزنامه مردمسالاری: نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با بيان اين که امروز سپاه يکي از نزديکترين نهادها به مواضع رهبر انقلاب است، افزود: سپاه پاسداران قطعا در مسير ولايت حرکت خواهد کرد و در اين راه ترديدي به خود راه نخواهد داد. به گزارش ايسنا، حجت الاسلام علي سعيدي در مراسم توديع و معارفه نماينده ولي فقيه در سپاه عاشورا با اشاره به ريزش ها و رويش هاي بعد از انقلاب گفت: اين ريزش ها و رويش ها از اول تاريخ اسلام بوده و خواهد بود. وي توضيح داد: خيلي سازمان ها و گروه هايي را سراغ داريم که در اول اسلامي بودند مانند سازمان مجاهدين و مشارکت و... که بعدها از ريزش هاي انقلاب شده اند. وي در توصيف ملاک رويش ها و ريزش ها گفت: ملاک ريزش ها و رويش ها به ميزان پيوستگي آنها به نهاد حق بستگي دارد و هر چيزي که به نهاد حق بستگي داشته باشد رويش بوده و هر نهادي که از اين امر دور باشند از گروه ريزش ها خواهند بود و از حضرت آدم تا خاتم آخرت زمان کره زمين از حق بي بهره نخواهد بود. وي اظهار کرد: همه بايد در مسير حق حرکت کنيم و هرکس در اين راه نيامد منحرف است و در جمع ريزش ها قرار دارد. سعيدي افزود: در زمان غيبت امام زمان (عج)، نيز نماد جبهه حق علماي اسلام، حضرت امام خميني (ره) و در حال حاضر مقام معظم رهبري هستند. نماينده ولي فقيه در سپاه گفت: ارزش انسان ها به محور حق بستگي دارد و ملاک رويش پيوستگي به محور حق بوده و ملاک ريزش گسستگي از محور حق است. وي با بيان اين که در طول تاريخ آن قدر رهبرها و مسلک هاي دروغ به وجود آمده است که اگر شناخت از اين ها نباشد تشخيص راه حق براي افراد بي بصيرت مشکل خواهد بود. وي اضافه کرد: نمي شود گفت در خط رهبري هستيم اما جور ديگري عمل کرد و يا سکوت کرد امروز رهبري نداي " اين عمار" سر مي دهد و کساني در خط رهبري هستند که عمار باشند. وي در پايان سخنان خود از زحمات حجت الاسلام کاملي فر تشکر کرد و حجت الاسلام ولائي را به عنوان نماينده ولي فقيه در سپاه عاشورا معرفي کرد.


 

دلار و يورو از سبد ارزی رژیم خارج می شود
صدا و سیمای رژیم: معاون اول رئیس جمهور گفت: ما به دنبال آن هستیم که دلار و یورو را از سبد ارزی خود خارج و ریال را جایگزین کنیم .
محمدرضا رحیمی از سرمایه گذاری 50 هزار میلیاردی توسط چهار شرکت نفتی در جنوب کشور خبر داد و گفت: آنها ما را در بحث بنزین تحریم کردند اما ما در زمانی که تمام شرکت های خارجی قراردادهای نفتی خود را رها کرده و از ایران رفتند با بازگرداندن پول بانک مرکزی که در بانک های خارجی سرمایه گذاری شده بود توانستیم صنعت نفت را فعال کنیم و در دو سال آینده ما صادر کننده بنزین خواهیم شد.
وی به روند قطعنامه های تحریمی علیه ایران اشاره کرد و گفت: پاسخ این تحریم ها این است که ما روز گذشته چهار زیر دریایی را به آبها انداختیم و ملت ما در آینده شاهد پیشرفت های دیگر صنعتگران ما خواهند بود.

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .