پنجشنبه هفدهم تیرماه ١٣٨٩

وزیر خارجه بریتانیا: حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی قرون وسطایی است

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی را حکمی قرون وسطایی خواند. در بیانیه وزیر خارجه بریتانیا یادآوری شده است که ایران از امضاء کنندگان کنوانسیون حقوق سیاسی و مدنی است که شکنجه و رفتار بی رحمانه را محکوم کرده است. خانم آشتیانی که 43 سال دارد به جرم زنای محصِنه در ایران به سنگسار محکوم شده و قبلا 99 ضربه شلاق خورده است. او هم اکنون در زندانی در تبریز به سر می برد و دو فرزند ش خواستار لغو حکم سنگسارمادرشان شده اند.


 میر حسین موسوی: ۱۸ تيرماه از رویداهای دلخراش تاریخ ماست

در آستانه ی یازدهمین سالگرد 18 تیرماه، میر حسین موسوی گفت: اگر با آن رویداد درست برخورد می شد و مسببان آن فاجعه شناخته و محاکمه می شدند، بعد از انتخابات باردیگر به خوابگاه های دانشجویی حمله نمی شد. به گزارش سایت کلمه، نزدیک به میر حسین موسوی، وی در دیدار با جمعی که جوانان مجمع نیروهای خط امام توصیف شده اند، رویداد ۱۸ تیر ماه را یکی از وقایع دلخراش تاریخ ایران خواند. میر حسین موسوی همچنین باردیگر تاکید کرد که جنبش ِ سبز، حرکتی متکثر است که نقطه اتصال آن ظهور یک رهبر نیست بلکه اجرای بی و کم کاست قانون اساسی جمهوری اسلامی و بر گزاری انتخابات آزاد و رقابتی غیرگزینشی است. در بامداد 18تیرماه ۷۸، اعتراض دانشجویان در کوی دانشگاه تهران به تعطیلی روزنامه سلام و تصویب کلیات اصلاح قانون مطبوعات، با حمله نیروهای انتظامی و لباس‌شخصی به خشونت کشیده شد. شماری از دانشجویان بشدت زخمی شدند و خسارات مالی زیادی نیز وارد شد. گفته می شود که عزت ابراهیم نژاد نیز در آن حمله به قتل رسید. در دادگاه آن واقعه، تنها یک سرباز وظیفه به جرم سرقت ماشین ریش‌تراشی محکوم شد.

 

فرود اضطراری هواپیما در اصفهان باعث شد تا 34 مسافر از ادامه سفرمنصرف شوند

فرود اضطراری هواپیما در فرودگاه اصفهان باعث شد که 34 نفر از مسافران از ادامه سفر به پکن منصرف شوند. چهار نفر از این عده اعضای تیم ملی شطرنج ایران بودند که به گزارش خبرگزاری ایسنا برای شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا، از فرودگاه امام خمینی رهسپار پکن شده بودند. امروز صبح همچنین پرواز خط هوایی مشهد به ساری لغو شد. خبرگزاری مهر می گوید که به علت برگشت هواپیمای دوم، بسیاری از مسافران خواهان اطمینان پرواز از سوی مسئولان فرودگاه و تغییر داددن هواپیما بودند.


اعتصاب و ناآرامی در بخش هایی از بازار تهران، برای سومین روز متوالی، امروز نیز ادامه داشت

امروز، پنجشنبه، اعتصاب و اعتراض در بخش هایی از بازار تهران، برای سومين روز متوالی ادامه يافت. در همین حال گزارش‌هايی از بروز نا آرامی و حضور نیروهای امنیتی در بازار تهران منتشر شده است. برخی گزارش ها حاکی از دستگیر شدن دو نفر از معترضان، از جمله نماینده صنف پارچه فروشان بازار،توسط ماموران امنیتی است. به گزارش خبرگزاری ایسنا،جلسه امروز شورای اصناف کشور با سازمان امور مالیاتی، به جنجال کشیده شد و بی نتیجه پایان یافت. دراین جلسه، روسای مجامع امور صنفی، با اعتراض به تغییراتی که در تفاهم نامه قبلی دیده می شد، خواهان لغو این تفاهم نامه شدند. براساس این تفاهم نامه که دیروز بدست آمد، انتظار می رفت افزایش ۷۰ درصدی مالیات اصناف منتفی شود. اعتراض و اعتصاب بازاریان تهران از صبح سه شنبه از بازارهای پارچه و طلا آغاز شد.


نشست سران گروه « دی هشت »، با حضور احمدی نژاد، در نیجریه آغاز به کار کرد

نشست سران گروه معروف به « دی هشت »، یا هشت کشور اسلامی درحال توسعه، با حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، کارخود را در ابوجا پایتخت کشور آفریقائی نیجریه آغاز کرد. گروه « دی هشت » در سال ۱۹۹۷ برای تقویت روابط تجاری و همبستگی میان اعضا تاسیس شد. بنگلادش، مصر، ترکیه، اندونزی، ایران، مالزی، نیجریه و پاکستان اعضای این گروه هستند. عبدالله گل، رئیس جمهوری ترکیه و محمود احمدی نژاد، رئیس دولت دهم چهارشنبه شب وارد ابوجا شدند.


امیدواری اتحادیه اروپا به از سرگیری مذاکره با ایران

کاترین اَشتون، نماینده‌ی ارشد اتحادیه‌ی اروپا در امور سیاست خارجی، اظهار امیدواری کرد که مذاکره بر سر برنامه‌ی هسته‌ای ایران، پائیز سال جاری از سر گرفته شود.

خانم اَشتون با اشاره به اینکه نامه‌ی مفصل سعید جلیلی، مذاکره‌کننده‌ی هسته‌ای ایران را صبح چهارشنبه دریافت کرده است، گفت، تنها راه‌حل ممکن برای مسئله‌ی هسته‌ای ایران، مذاکره و گفتگو است.

اتحادیه‌ی اروپا قرار است در ماه جاری میلادی، تحریم‌های جدید یک جانبه‌ای را علیه ایران به تصویب برساند. نماینده‌ی ارشد این اتحادیه‌ در امور سیاست خارجی، با بر شمردن این موضوع تأکید کرد: همه‌ی این اقدام‌ها به معنی جدی بودن کشورهای عضو این اتحادیه و لزوم انجام گفتگو با ایران است.

 
 

دولت کوبا ده‌ها تن از مخالفان سياسی خود را از زندان آزاد می‌کند

دولت کوبا در اقدامی کم‌‌سابقه موافقت کرده است که ۵۲ تن از زندانيان سياسی آن کشور را از زندان آزاد کند. مدافعان حقوق بشر پيشتر اعلام کرده بودند که ۱۶۷ ناراضی سياسی در کوبا زندانی هستند.

دولت کوبا در ماه‌های اخير، بخصوص پس از اعتصاب غذای گيلِرمو فاری‌ناس، ناراضی و زندانی سياسی آن کشور، برای آزادی زندانيان سياسی تحت فشار شديد بين‌المللی قرار گرفته است.

آقای فاری‌ناس، اکنون ۱۳۵ روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد و خواستار آزادی ۲۵ ناراضی سياسی بيمار از زندان است.

 

محاکمه مسئولان يک شرکت ايرلندی به اتهام صدور قطعات جنگنده‌ی اف – ۵ به ايران

مسئولان شرکت ايرلندی مَک‌اَویِيشن به اتهام صدور قطعات هواپيماهای جنگنده‌ی اف – ۵ و ديگر تجهيزات نظامی به ايران، در آمريکا محاکمه می‌شوند.

وزارت دادگستری آمريکا با اعلام اين خبر، اضافه کرده است که اين شرکت ايرلندی از سال ۲۰۰۵ ميلادی، قطعات جنگنده‌های اف ـ ۵، موتورهای هليکوپتر و ديگر تجهيزات هواپيمايی را از شرکت‌های آمريکايی خريداری و سپس به طور غيرقانونی به ايران صادر می‌کرده است.

در صورت محکوم شدن مسئولان اين شرکت در دادگاه، احتمال آن وجود دارد که هر يک از آنها به حبس‌هايی از ۵ تا ۲۰ سال محکوم شوند.


احمدی نژاد: قطعنامه ورق پاره است؛ واکنش پرزیدنت اوباما

به گزارش خبرگزاری فرانسه از ابوجا (نیجریه)، احمدی نژاد روز پنج شنبه بار دیگر قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را ورق پاره توصیف کرد و گفت، تحریمهای بین المللی هیچ تاثیری بر برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی نخواهد داشت.

احمدی نژاد که در حاشیه اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال توسعه "دی هشت" در ابوجا پایتخت نیجریه سخن می گفت، افزود، این سر و صداها و این قطعنامه ها که چیزی جز یک مشت کاغذ نیست، کوچکترین تغییری در برنامه هسته ای ما ایجاد نخواهد کرد.

اظهارات احمدی نژاد در شرایطی بیان می شود که رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی اسرائیل بار دیگر رژیم تهران را به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی متهم کرد و گفت، برای جلوگیری از آن دست به هر اقدامی خواهد زد.

پرزیدنت اوباما در این مصاحبه، دستيابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی را غير قابل قبول دانست و گفت، به همین خاطر گزینه نظامی علیه رژیم تهران را کنار نگذاشته است.


پاسداران به نمایندگی از رژیم بر فعالیتهای حزب ‌الله نظارت دارند

جروزالم پست: طبق گفتۀ یک مقام ارشد ارتش اسرائیل، رژیم تهران یک فرمانده‌ بلندپایه از سپاه پاسداران را در لبنان مستقر نموده است تا به نمایندگی از جمهوری اسلامی بر فعالیت های حزب‌الله نظارت داشته باشد. نام این مأمور "حسین مهدوی" است که تحت عنوان "فرمانده شاخه خارج از کشور نیروهای مسلح رژیم" و در این مورد تحت لوای حزب‌الله لبنان فعالیت دارد، وی یکی از بلندپایگان سپاه قدس است که هدایت عملیات نظامی رژیم در خارج از کشور را بر عهده دارد.

جمهوری اسلامی پس از وقوع دومین جنگ در لبنان، نفوذ خود در این کشور و اعمال قدرتش از طریق حزب‌الله لبنان را به نحوی " قابل ملاحظه و فراگیر" افزایش داده است. قرار دادن مهدوی در این پست می‌تواند برای پر کردن خلاء ناشی از ترور عماد مغنیه (فرمانده سابق حزب‌الله) در سال 2008 باشد که رابطی میان حزب‌الله و سپاه پاسداران به حساب می‌آمد. بخشی از وظایف حسین مهدوی شامل نظارت بر فعالیت های روزانه حزب‌الله و ایفای نقش به عنوان رابط تهران و بیروت می‌شود.

گمان نمی‌رود که با توجه به محتمل بودن حملۀ نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای رژیم تهران و استفاده از حزب‌الله به عنوان عاملی بازدارنده، این گروه بدون دستور جمهوری اسلامی دست به اقدامی نظامی در برابر اسرائیل بزند، چنانکه رهبر این گروهک تروریستی (سیّد حسن نصرالله) از ترس هدف قرار گرفتن از سوی نیروهای اسرائیلی، بیشتر اوقات خود را در سنگرهای زیرزمینی می‌گذراند و فقط از ویدئوکنفرانس استفاده می‌کند. طبق اطلاعات نیروهای دفاعی اسرائیل، تمام تروریست های حزب‌الله برای مدتی در خاک ایران تحت آموزش های نظامی قرار می‌گیرند.


موسوی: اگر عوامل فاجعه ۱۸ تیر کیفر می‌شدند، حادثه کوی دانشگاه را نداشتیم

رادیو آلمان: به گزارش سایت کلمه، میرحسین موسوی موسوی در دیدار با جمعی از جوانان مجمع نیروهای خط امام، حادثه ۱۸ تیر ۷۸ را یکی از وقایع دلخراش تاریخ ایران برشمرد و تاکید کرد که اگر با آن رویداد درست برخورد می‌شد، حوادث حمله به خوابگاه دانشجویی بعد از انتخابات پیش نمی‌آمدند.

میر حسین موسوی سپس اعلام کرد که جنبش سبز از گوناگونی اندیشه‌ها استقبال می‌کند و نقطه اتصال اندیشه‌های گوناگون را پایبندی به اجرای بی کم و کاست قانون اساسی می‌داند و راه تحول را نیز در انتخابات آزاد می‌جوید.

 

تغییرات سن مسئولیت کیفری طی 85 سال گذشته

سایت تغییر برای برابری

کودکان در انتظار تغییر قانون /زهره ارزنی

17 تیر 1389

در سال 1304 همزمان با تصویب قانون مجازات عمومی، برای اولین بار در کشورمان سن مسئولیت کیفری افراد در مقابل قانون تعیین شد.

در این قانون اطفال زیر 18 سال به سه دسته تقسیم شده بودند و حداقل سن قانونی 12 سال تعیین شده بود. طبق این تقسیم بندی اطفال زیر 12 سال، در صورت ارتکاب جرم مجازات نمی شدند. اگر جرمی از سوی کسی که کمتر از 12 سال داشت اتفاق می افتاد، طفل به سرپرستش تحویل داده می شد و از سرپرست کودک تعهدی مبنی بر مراقبت و تربیت کودک از سوی مراجع قضایی اخذ می شد.

این قانون برای جرائم اطفال 12 تا 15 ساله مجازات شلاق تعیین کرده بود و افرادی که در این رده سنی مرتکب جرمی می شدند قانون آنان را محکوم به تحمل 10 الی 50 ضربه شلاق می کرد.

اما سنگین ترین مجازات برای گروه اطفال بالای 15 تا 18 ساله تعیین شده بود که به موجب آن در صورت ارتکاب جرم قضات فقط حق داشتند که از مجازات حبس تا سقف پنج سال استفاده کنند. همچنین قانون معین کرده بود که تمام مدت این حبس باید در دارالتادیب (کانون اصلاح و تربیت آن زمان) سپری شود.

پس طبق این قانون سن مسئولیت کیفری 12 سال بود ه و اطفال بزهکار زیر 18 سال به اعدام یا حبس های طولانی در زندان محکوم نمی شدند .

34 سال بعد یعنی در سال 1338 قانون تشکیل دادگاه اطفال تصویب شد و به موجب این قانون مقرر شد کودکان بزهکار زیر 18 سال در دادگاه اطفال محاکمه شوند. اما این قانون سن مسئولیت پذیری را به 6 سال کاهش داد. این بار قانون اطفال زیر 18 سال به چهار دسته تقسیم کرد که اولین گروه آن اطفال زیر 6 سال و مصون از مسئولیت کیفری بودند.

این بار اطفال بین 6 تا 12 ساله در صورت ارتکاب جرم یا به سرپرستان خود تحویل داده می شدند یا برای تادیب به کانون اصلاح وتربیت فرستاده می شدند.

اطفال بین 12 تا 18 سال در صورت ارتکاب جرم بر حسب جرم به یکی از موارد زیر محکوم می شدند. یا به اولیاء با اخذ تعهد تحویل داده می شدند، یا بدون مجازاتی خاص به وسیله قاضی سرزنش می شدند و در مواردی که جرم سنگینی مرتکب شده بودند به زندان کانون اعزام می شدند. البته قانون قضات را مکلف می کرد که این حکم را فقط درباره کودک بزهکار بالای 15 سال و حداکثر با مجازات حبس تا پنج سال به زندان محکوم کند.

پس در سال 1338 با وجود اینکه قانون گذار سن کیفری را به 6 سال تقلیل داد، اما مجازات حبس را فقط برای مرتکبین بیش از 15 سال پیش بینی کرد و مرتکبین زیر 18 سال به هیچ وجه محکوم به مرگ یا حبس های طولانی نمی شدند .

در سال 1352 قانون مجازات عمومی اصلاح شده و در ماده 33 آن در مورد سن کیفری ونحوه مجازات کودکان بزهکار زیر 18 بحث شده بود. این بحث ها تغییری در قوانین پیش بینی شده در قانون تشکیل دادگاه اطفال نداد. این قانون تا زمان تصویب قانون مجازات اسلامی در سال 1361 اجرا می شد .

چهار سال بعد از انقلاب، در سال 1361 مقنن در ماده 26 قانون مجازات اسلامی (مصوب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس) سن مسئولیت کیفری را تغییر داد که مفاد آن عینا در ماده 49 قانون مجازات اسلامی مصو ب 1370 تکرار شده است . با این تغییر بلوغ شرعی ملاک تعیین سن مسئولین کیفری قرار گرفت. این قانون بلوغ شرعی دختر را نه سال قمری (8سال ونه ماه شمسی )و بلوغ پسر 15 سال قمری ( 14 سال و 7ماده ) تعیین کرده است. به عبارتی سن مسئولیت کیفری برای دختران به 9 سال تقلیل یافته و هر کودکی که به سن بلوغ فیزیکی مقرر در قانون برسد فرد بالغی محسوب است که در صورت ارتکاب جرم مثل بزرگسالان مجازات می شود. پس اطفال بزهکار زیر18 سال نیز ممکن است مانند بزگسالان به حبس های طویل مدت یا اعدام محکوم شوند .

21 سال بعد یعنی در سال 1378 قانون آئین دادرسی کیفری به تصویب رسید. با تصویب این قانون تغییر اندکی در محاکمه کودکان زیر 18 سال رخ داد و آن محاکمه این افراد در دادگاه ویژه بود. این دادگاهها عملکردی متفارت از دادگاههای کیفری عمومی دارند.

در تغییری دیگر قوه قضائیه در سال 1382 قانون رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان را به مجلس ارسال کرده که کلیات آن در شور اول تصویب شده است ولی با گذشت هفت سال هنوز به تصویب نهایی نرسیده است . همچنین لایحه قانون مجازات اسلامی مجددا تدوین و برای تصویب به مجلس تقدیم شده است که مجلس آن را تصویب کرده ولی هنوز به تائید شورای نگهبان نرسیده است. در صورت تصویب این دو قانون در تعیین سن مسئولیت کیفری، نحوه محاکمه و میزان مجازات برای اطفال بزهکارزیر 18 سال تغییراتی بوجود میاید که به نفع کودکان است. با توجه به اینکه هنوز این دو قانون به تصویب نهایی نرسیده و احتمال دارد موارد پیشنهادی در قانونهای یاد شده تغییر یابد هیچ توضیحی در این نوشتار نمی آید. اما برای آگاهی خوانندگان عین مواد در این دو لایحه در ضمیمه آمده است. با نگاهی به این موارد می توان چشم انداز پیش روی مجازات اطفال را دید.

قانون مجازات عمومی مصوب 1304

ماده 34 «اطفال غیمر ممیز را نمی توان جزانا محکوم نمود .در امور جزایی هر طفلی که دوازده سال تمام نداشته باشد حکم غیر ممیز را دارد. در صورتیکه اطفال ممیز غیر بالغ مرتکب جرمی شوند باید به اولیای خود تسلیم گردند با الزام به تادیب و تربیت و مواظبت در حسن اخلاق آنها .»

ماده 35 « اگر اطفال ممیز غیر بالغ که به سن 15 سال تمام نرسیده اند مرتکب جنحه یا جنایتی شوند فقط به ده الی پنجاه ضربه شلاق محکوم می شوند ولی در یکروز زیاد از ده و در دو روز متوالی زیاده از پانزده شلاق نباید زده شود. »

ماده 36 « اشخاص بالغ که سن آنها بیش از پانزده سال تمام بود ولی به هیجده سال تمام نرسیده اند هر گاه مرتکب جنایتی شوند مجازات آنها حبس در دارالتادیب است و در مدتی که زائد بر پنج سال نخواهد بود اگر مرتکب جنحه شوند مجازات ایشان کمتر از نصف حداقل و زیادتر از نصف حد اعلای مجازات مرتکب همان جنحه نخواهد بود.» قانون تشکیل دادگاه اطفال مصوب 1338

ماده 17 « در مورد اطفالی که سن آنان بیش از 6 سال تمام و تا 12 سال تمام است در صورتیکه مرتکب جرمی شوند بر حسب مورد تصمیمات زیر اتخاذ خواهد شد .

1- تسلیم به اولیاء سرپرست یا اخذ تعهد به تادیب و تربیت ومواظبت در حسن اخلاق طفل .

2- اعزام به کانون اصلح و تربیت بمنظور تادیب وتربیت برای مدت یک تا شش ماه (در موارد که به جهتی از جهات ولی یا سرپرست صلاحیت ندارد ویا الزام او بتادیب وتربیت و مواظبت در حسن اخلاق طفل ممکن نباشد.)

ماده 18«در مورد اطفالی که بیش از 12 سال تمام و تا 18 سال تمام دارند هر گاه مرتکب جرمی شوند برحسب مورد تصمیمات زیر اتخاذ خواهد گردید:

1- تسلیم به اولیاء یا سرپرست یا اخذ تعهد بتادیب و تربیت ومواظبت در حسن اخلاق طفل

2- سرزنش و نصیحت بوسیله قاضی دادگاه

3- اعزام به کانون اصلاح و تربیت از سه ماه تا یکسال

4- اعزام به زندان کانون اصلاح وتربیت در مورد اطفالی که سن آنان بیس از 15 سال تمام است از ششماه تا پنج سال تبصره – تصمیم اخیر در مواردی اتخاذ می شود که طفل مرتکب جنایتی گردیده باشد .چنانچه مجازات آن جنایت اعدام ویا حبس موبد (ابد) باشد مدت زندان کمتر از دو سال نخواهد بود .

قانون مجازات عمومی مصوب 1352

ماده 33- نسبت به جرایم اطفال ، قانون تشکیل دادگاه اطفال بزهکار اجرا می شود و در نقاطی که کانون اصلاح وتربیت تشکیل نشده دادگاه اطفال بزهکار بترتیب زیر عمل خواهد نمود .

1-در مورد اطفالی که سن آنان بیش از 6سال و تا 12 سال تمام است در صورتیکه مرتکب جرمی شوند به اولیاء یا سرپرست آنان با اخذ تعهد به تادیب وتربیت ومواظبت در حسن اخلاق تسلیم می شوند ودر مواردی که طفل فاقد ولی یا سرپرست است و یا دادگاه سپردن طفل را به سرپرست یا ولی او مناسب تشخیص ندهد و یا به آنان دسترسی نباشد دادگاه مقرر خواهد داشت که دادستان طفل بزهکار را به یکی از موسسات یا بنگاههای عمومی یا خصوصی که مناسب برای نگاهداری وتربیت طفل است برای مدتی از یک تا شش ماه بسپارد و یا اقدام ونظارت در حسن تربیت طفل را برای مدت مذکور بشخصی که مصلحت بداند واگذار کند. هرگاه سرپرست یا ولی طفل که به او دسترسی نبوده مراجعه نماید دادگاه در صورت احراز صلاحیت وی طفل را با الزام بتادیب به وی خواهد سپرد .

2- نسبت به اطفال بزهکار که بیش از 12 تا 18 سال تمام دارند دادگاه یکی از تصمیات زیر را اتخاذ خواهد نمود: الف- تسلیم به اولیاء یا سرپرست با اخذ تعهد به تادیب وتربیت ومواظبت در حسن اخلاق طفل.

ب-سرزنش ونحصیت بوسیله قاضی دادگاه.

ج-حبس در داراتادیب از سه ماه تا یکسال.

د- حبس در دارالتادیب از شش ماه تا پنجسال در صورتی که طفل بیش از 15 سال تمام داشته وجرم از درجه جنایت باشد و دوتا هشت سال حبس در دارالتادیب اگر مجازات آن جنایت اعدام یا حبس دائم باشد و در این مورد مدت حبس در دارالتادیب کمتر از دو سال نخواهد بود .

تبصره 1- مفاد بند «د» در نقاطی که کانون اصلاح وتربیت اطفال بزهکار وجود دارد از لحاظ مدت مجری خواهد بود .

تبصره 2- دادگاه صادر کننده حکم حسب گزارشهای که از وضع طفل ورفتار او از دارالتادیب می رسد در تصمیمات قطعی سابق یکبار تجدید نظر نماید به این ترتیب که مدتهای محکومیت را یک ربع تخفیف دهد ویا حبس دردارلتادیب را به تصمیم مبنی بر تسلیم طفل به ولی یا سرپرست قانونی تبدیل نماید واین تصمیم در صورتی اتخاذ می شود که طفل حداقل یک ثلث از مدت محکومیت را در دارالتادیب گذرانده باشد. تصمیم دادگاه در این مورد قطعی است.

تبصره3- در جریان تحقیقات مقدماتی دادگاه متهمین بین 6 تا 12 سال تمام را به ولی یا سرپرست می سپارد با قید التزام به اینکه هر وقت حضور طفل لازم باشد، او را معرفی کند والا وجه التزام بدستور دادگاه وصول خواهد شد. در مورد متهمین بین 12 تا 18 سال تمام به تشخیص دادگاه یا به ترتیب فوق اقدام و یا از متهم تامین کفیل اخذ می شود. هر گاه جرم از درجه جنایت باشد دادگاه می تواند متهم را با صدور قرار بازداشت موقت در دارالتادیب توقیف نماید .

قانون مجازات اسلامی مصوب 1375

ماده 49« اطفال در صورت ارتکاب جرم مبرا از مسئولیت هستند و تربیت انان یا نظر دادگاه بعهده سرپرست اطفال و عند الاقتضاء کانون اصلاح وتربیت اطفال می باشد .

تبصره 1 – منظور از طفل کسی است که به حد بلوغ شرعی نرسیده باشد.

تبصره 2- هرگاه برای تربیت اطفال بزهکار تنبیه بدنی آنان ضرورت پیدا کند تنبیه بایستی به میزان مصلحت باشد . لایحه قانون رسیدگی به جرایم اطفال ونوجوانان ارایه شده به مجلس سال 1382

ماده 29- درباره اطفال ونوجوانانی که سن آنان بیش از 9 سال تا 12 سال تمام خورشیدی است در صورت ارتکاب جرم ، دادگاه یکی از تصمیمات زیر را حسب مورد اتخاذ می کند:

الف- تسلیم به والدین یا به اولیاء و یا سرپرست قانونی یا اخذ تعهد به تادیب وتربیت ومواظبت در حسن اخلاق طفل هرگاه دادگاه مصلحت بداند می تواند برحسب مورد از اشخاص مذکور تعهد به انجام اموری از این قبیل اخذ نماید

1- مراجعه به مددکار اجتماعی یا روانشناس وهمکاری با آنان

2- فرستادن طفل یا نوجوان به یک موسسه آموزشی وفرهنگی به منظور تحصیل یا حرفه آموزی .

3- اقدام لازم جهت درمان یا ترک اعتیاد طفل یا نوجوان تحت نظر پزشک .

4- جلوگیری از معاشرت طفل یا نوجوان با اشخاصی که دادگاه ارتباط با آنها را برای طفل یا نوجوان مضر تشخیص دهد .

5- جلوگیری از رفت و آمد طفل یا نوجوان به محل های معین .

ب- تسلیم به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگری که دادگاه به مصلحت طفل یا نوجوان بداند با اخذ تعهد به انجام دستورهای دادگاه در موارد زیر

1- عدم صلاحیت والدین ،اولیاء یا سرپرست قانونی طفل یا نوجوان .

2- عدم امکان الزام والدین ،اولیاء یا سرپرست قانونی با اخذ تعهد به تادیب وتربیت ومواظبت در حسن اخلاق طفل و یا نوجوان .

ماده 30- در باره اطفال ونوجوانانی که سن آنان بیش از 12 سال وتا 15 سال تمام خورشیدی است، در صورت ارتکاب جرم، دادگاه یکی از تصمیمات زیر را حسب مورد اتخاذ می کند:

الف- تسلیم به والدین یا به اولیاء یا سرپرست قانونی یا اخذ تعهد به تادیب وتربیت ومواظبت در حسن اخلاق طفل یا نوجوان

1- مراجعه به مددکار یا روانشناس وهمکاری با آنان .

2- فرستادن طفل و نوجوان به یک موسسه آموز شی وفرهنگی به منظور تحصیل یا حرفه آموزی .

3- اقدام لازم جهت درمان یا ترک اعتیاد طفل یا نوجوان تحت نظر پزشک

4- جلوگیری از معاشرت طفل یا نوجوان با شاخاصی که دادگاه ارتباط با آنها را برای طفل یا نوجوان مضر تشخیص دهد .

5- جلوگیری از رفت و آمد طفل یا نوجوان به محل های معین .

ب-سرزنش ونصیحت به وسیله قاضی دادگاه .

ج- نگهداری در کانون اصلاح وتربیت از سه ماه تا یکسال در مورد جرایمی که مجازات قانونی آن 3 سال یا بیش از 3 سال حبس است .

تبصره: در مورد تصمیمات مذکور در بندهای الف و ب مواد 29 و30 این قانون، دادگاه اطفال و نوجوانان می تواند با توجه به تحقیقات به عمل آمده و همچنین گزارشهای مددکاران اجتماعی از وضع طفل یا نوجوان در تصمیم خود هر چند بار که مصلحت طفل یا نوجوان اقتضاء کند، تجدید نظر نماید.

ماده 31- درباره نوجوانانی که سن آنان بیش از 15 سال و تا 18 سال تمام خورشیدی است مجازات های زیر اجرا می شود:

1- حبس در کانون اصلاح وتربیت تا یک سال و یا پرداخت جریمه نقدی تا یک میلیون ریال، در مورد جرایمی که مجازات قانونی آن تا 3 سال یا مجازات دیگری غیر از حبس باشد.

2- حبس در کانون اصلاح وتربیت از 6 ماه تا 3 سال در مورد جرایمی که مجازات قانونی آن 3 سال یا بیش از 3 سال حبس باشد.

3- حبس در کانون اصلاح وتربیت از 2 سال تا 8 سال در مورد جرایمی که مجازات قانونی آن حبس ابد یا اعدام باشد.

تبصره 1- هرگاه با توجه به وضع محکوم علیه وجرم ارتکابی ، به جای مجازات حبس یا جریمه نقدی موضوع بند 1 این ماده ، انجام دادن خدمات عمومی مانند آموزش حرفه وفن ، کار در مراکز نگهداری معلولان وسالمندان، نظافت یا آبیاری درختان و فضای سبز پارکها مناسب باشد، دادگاه می تواند با رضایت محکوم علیه او را به انجام دادن آن خدمات تحت مراقبت مددکار اجتماعی محکوم نماید، مشروط بر اینکه میزان آن برای افراد غیر شامل بیش از 8 ساعت کار روزانه و در مورد شاغلان جمعا بیش از 12 ساعت نباشد. مجموع ساعات خدمات عمومی نباید بیش از 240 ساعت باشد.

تبصره 2- هرگاه محکوم علیه بدون عذر موجه از انجام دادن خدمات عمومی امتناع نماید دادگاه می تواند پس از در یافت گزارش مددکار اجتماعی ، برای بار اول ، ساعات کار خدمات عمومی را تا یک چهارم افزایش دهد و در صورت تکرار آن را به خدمات دیگر تبدیل یا به یکی از مجازات های مندرج در بند 1 محکوم کند. تبصره 3- دادگاه می تواند با توجه به وضع محکوم علیه و جرم ارتکابی مجازات حبس و یا جریمه نقدی موضوع بند 1 این ماده را به اقامت در محل سکونت در ساعاتی که دادگاه تعیین می کند یا به حبس در کانون اصلاح وتربیت در دو روز آخر هفته تبدیل نماید .

ماده 33- در جرایمی که مجازات قانونی آن قصاص یا حد است ، هرگاه در رشد و کمال عقل مرتکب شبهه وجود داشته باشد دادگاه اطفال و نوجوانان وی را به یکی از مجازاتهای مذکور در بند 2و3 ماده 31 این قانون محکوم می نماید .

تبصره – دادگاه اطفال و نوجوانان برای تشخیص رشد و کمال عقل می تواند از نظر پزشک قانونی یا از هر طریق دیگری که مقتضی بداند، استفاده کند .

لایحه قانون مجازات اسلامی ارایه شده به مجلس سال 1388

ماده 1-141 « منظور از طفل در این قانون کسی است که به سن 18 سال تمام خورشیدی نرسیده باشد. اطفال به سه دسته تقسیم می شوند :

1- نابالغ غیر ممیز که به اطفالی اطلاق می شود، به سن هفت سال تمام نرسیده باشند.

2- نابالغ ممیز به اطفال دارای هفت سال تمام اطلاق می شود که به سن بلوغ نرسیده باشند.

3- بالغ که به اطفالی اطلاق می شود، به سن بلوغ رسیده و کمتر از 18 سال تمام می باشند.

4- تبصره – سن بلوغ پسر 15 تمام و دختر 9سال تمام قمری است

ماده 2-141 : اطفال نابالغ در صورت ارتکاب جرم مبرا از مسئولیت کیفری هستند؛ اما اگر طفل ممیز مرتکب جرم شود، تربیت و مراقبت از وی با نظر دادگاه به عهده ولی یا سرپرست قانونی و عند الاقتضاء کانون اصلاح وتربیت اطفال می باشد .

مادده 3-141 در جرایم تعزیری وبازدارنده مجازات های قانونی در باره اطفال بالغ اعمال نمی شود وبه اقتضای سن آنها، مطابق قانون رسیدگی به جرایم اطفال ونوجوانان در مورد آنها اتخاذ خواهد شد.

ماده 4-141 در جرایم موجب حد هر گاه اطفال بالغ ماهیت جرم انجام شده ویا حرمت آن را درک نکنند و یا در رشد و کمال عقل آنان شبهه وجود داشته باشد حسب مورد با توجه به سن آنها به مجازاتهای پیش بینی شده در قانون رسیدگی به جرایم اطفال و نوجانان محکوم خواهد شد.

تبصره یک – دادگاه برای تشخیص رشد کمال عقل می تواند از نظر پزشکی قانونی یا از طریق دیگری که مقتضی بداند، استفاده کند .

تبصره دو – مسئولیت اطفال در مورد پرداخت دیه و ضرر وزیان های مالی و آثار مدنی مطابق مقررات مربوط است.


یکی از دژخمیان زندان مخوف گوهردشت کرج برکنار شد

حسن آخریان معروف به جلاد بند1 زندان گوهردشت کرج برکنار شد بنابه گزارشات رسیده "به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" حسن آخریان معروف به جلاد بند 1 زندان گوهردشت کرج که در شکنجه و جنایت شهرت خاصی داشت پس از افشاگری گسترده جنایتهای اواز ریاست بند 1 زندان گوهردشت کرج برکنار شد. روز پنجشنبه 17 تیر ماه حسن آخریان رئیس بند 1 زندان گوهردشت کرج که زندانیان به او لقب جلاد بند داده بودند از ریاست بند 1 زندان گوهردشت برکنار شد.این جنایتکار علیه بشریت در شکنجه وحشیانه و قرون وسطائی زندانیان اسیر و بی دفاع نقش موثری داشت.او در زمان به عهده گرفتن ریاست این بند اقدام به ساختن شکنجه گاهی نمود که خود شخصا زندانیان را مورد وحشیانه ترین شکنجه ها قرار می داد. حسن آخریان دستور می داد که به زندانیان بی دفاع پابند ،دست بند از پشت و چشم بند بزنند و همراه با افسر پاسدار آقا میرزائی و پاسداربندهایی مانند محمدی اقدام به تجاوز جنسی،استعمال باتون ،شکستن دست و پا و سایر اعضای بند زندانیان می نمودند. پس از مقاومت گسترده زندانیان و افشای جنایتهای هولناک او، مدتی از حضور در شکنجه گاه بند 1 خوداری می کرد تا اینکه امروز او را از این بند برکنار کردند. علی حاج کاظم رئیس زندان ،علی محمدی معاون زندان به حسن آخریان اختیارات گسترده ای داده بودند که بتواند هر جنایتی را علیه زندانیان در زندان مرتکب شود.افراد فوق الذکر و کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات زندان و رضا ترابی رئیس بازرسی از جنایتکاران علیه بشریت می باشند همدستان این فرد در شکنجه های وحشیانه و قرون وسطائی هستند. زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی به دستور این فرد بیش از یک سال است که به بند 1 زندان گوهردشت کرج منتقل شده است. او اکثر مدت بازداشت خود را در سلولهای انفرادی بند 1 معروف به سگدونی گذراند.حسن آخریان نسبت به زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی کینه ای ضد بشری دارد و در طی این مدت که او رئیس بند 1 بود. تقریبا دائم در سلولهای انفرادی بسر برد.زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی از 9 خرداد ماه در بدترین سلول انفرادی و در شرایط قرون وسطائی قرار داده شده است . فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ،خواستار تحت پیگرد قرار دادن جنایتکاران علیه بشریت در ایران است و ازکمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در ایران خواستار اقدامات لازم برای کشاندن این جنایتکاران علیه بشریت به پای میز محاکمه و مجازات آنها است.

17 تیر 1389 برابر با 8 ژولای 2010

.

گزارشی از درون سپاه در باره وضعیت اعتصاب بازاریان

گزارش دریافتی:

گزارش فرماندهى کنترل سپاه يکم درباره وضعيت اعتصاب بازاريان مرکز فرماندهى کنترل سپاه محمد که مسئوليت مقابله با اعتراضات مردمى در تهران را به عهده دارد، گزارشى از آخرين وضعيت اعتصاب بازاريان تهران تا ساعت ۱۵۳۰ روز چهارشنبه ۱۶ تير به فرماندهى سپاه و فرمانده قرارگاه ثارالله ارسال کرده است. در اين گزارش آمده است: اصناف و مناطقى از بازار تهران که امروز تعطيل بوده به شرح زير است: ۱ . اصناف چاى و مواد غذايى، بيسکويت و شکلات ساعت ۱۰ صبح امروز فعاليت خود را در بازار تعطيل کردند. ۲ . بازار چاى عباس آباد، بازار کيلويىها، بازار حمام چاى و مسگرها کلاً تعطيل بود. ۳ . بازار فرش و پارچه کلاً تعطيل بود. ۴ . بازار طلا و بازار پوشاک و بازار نوروز خان چراغ هايشان را خاموش کردند. ۵ . از کل بازاريها فقط خرده فروشها در بازار طلا فعاليت محدودى داشتند. ۶ . صبح روز چهارشنبه جلسه ای تشکیل شد و نيروهاى امنیتى و مسئولين از بازاريها خواستند فعاليت را شروع کنند ولى بازاريها موافقت نکردند.

 

کاهش 37 درصدی درآمد نفت جمهوری اسلامی

نشريه پلاتز گزارش داد; کاهش 37 درصدي درآمد نفت ايران

روزنامه آفرینش: صادرات روزانه نفت ايران در سال 2009 در حالي با کاهش 8/5 درصدي به 2/232 ميليون بشکه رسيد که به همراه افت قيمت نفت موجب کاهش 37/3 درصدي درآمد صادرات نفت اين کشور به 55 ميليارد دلار شد. به گزارش فارس، نشريه پلاتز در تازه ترين گزارش خود اعلام کرد ميزان درآمد نفت 12 عضو اوپک طي سال 2009 با 43 درصد کاهش نسبت به سال 2008 به 575/3 ميليارد دلار رسيده است. درآمد نفت اوپک طي سال 2008 به بيش از 1/02 تريليون دلار رسيده بود که اين به معناي افت 426/7 ميليارد دلاري درآمد اوپک در سال 2009 است. نيجريه با 64/2 درصد افت بيشترين کاهش درآمد نفتي را در بين اعضاي اوپک در سال 2009 داشته است. عراق نيز با 26/4 درصد کمترين کاهش درآمد نفتي را در اختيار دارد . بر اساس اين گزارش، درآمد نفت عربستان سال گذشته با 44 درصد کاهش به کمتر از 157/407 ميليارد دلار رسيده است. اين رقم در سال 2008 به بيش از 280/998 ميليارد دلار رسيده بود . درآمد نفتي ايران نيز با 37/3 درصد کاهش از 88/66 ميليارد دلار در سال 2008 به کمتر از 55/064 ميليارد دلار رسيده است. بر اين اساس ميانگين توليد نفت اوپک در سال 2009 با 3/183 ميليون بشکه کاهش به کمتر از 28/927 ميليون بشکه در روز رسيده است. اين رقم در سال 2008 به بيش از 32/075 ميليون بشکه در روز رسيده بود. توليد نفت اوپک به استثناي عراق طي سال 2009 با 3/2 ميليون بشکه کاهش به کمتر از 26/591 ميليون بشکه در روز رسيده است. اين رقم در سال 2008 به 29/795 ميليون بشکه در روز رسيده بود. از کل صادرات 22/139 ميليون بشکه اي در روز اوپک در سال 2009 بيش از 11/14 ميليون بشکه به منطقه آسيا اقيانوسيه بوده است. از اين رقم 5/279 ميليون بشکه در روز نيز به آمريکاي شمالي صادر شده و 3/917 ميليون بشکه در روز نيز به اروپا صادر شده است. ميزان کل صادرات اوپک در سال 2009 نسبت به سال 2008 بيش از 1/757 ميليون بشکه در روز کاهش داشته است. صادرات اوپک در سال 2008 به 23/895 ميليون بشکه رسيده بود. علي رغم کاهش صادرات نفت اکثر اعضاي اوپک در سال 2009 صادرات نيجريه و آنگولا با افزايش روبرو شده است. صادرات آنگولا از 1/044 ميليون بشکه در سال 2008 به 1/769 ميليون بشکه در سال 2009 رسيده است. صادرات نيجريه نيز با 3 درصد رشد به 2/16 ميليون بشکه در روز رسيده است. ميزان صادرات عربستان نيز با 14/4 درصد کاهش به 6/276 ميليون بشکه در روز رسيده است. صادرات نفت ايران نيز در سال 2009 با 8/5 درصد کاهش به 2/232 ميليون بشکه در روز رسيده است.


شعار مرگ بر دیکتاتور در تجمع امروز بازاریان در سبزه میدان

گزارش دريافتى: صبح امروز شماری از بازاريان در حوالى سبزه ميدان تجمع كرده و شعار مرگ بر ديكتاتور و نصر من الله و فتح قريب ؛ مرگ بر اين دولت مردم فريب، سر دادند. در میان تجمع کنندگان جوانانی نیز حضور داشتند که می گفتند دانشجو هستند. ماموران نيروى انتظامى و نيروهاى يگان ويژه در محل حضور دارند و تظاهرکنندگان را محاصره كرده و قصد تهاجم به آنها را دارند. مزدوران لباس شخصى نیز تجمع كنندگان را با کلمات رکیک مورد اهانت قرار می دهند.

گزارش قبلی

ادامه اعتصاب در بازار تهران براى سومين روز متوالى

گزارش دریافتی: اعتصاب در بازار تهران براى سومين روز متوالى هم‌ چنان ادامه دارد و مغازهها بسته است. سراسر بازار تهران از جمله طلافروشها، فرش فروشها، پارچه فروشها، سبزه ميدان و بازار كفاشها، سراى بوعلى، بازار عباس آباد تعطيل است و در اعتصاب بسر مىبرند.

از ساعت ۹ صبح امروز بازاريان خشمگين در سبزه میدان، بازار كيلوييها و پارچه فروشها و دركنار امام زاده زيد در خیابان پانزده خرداد انتهای ورودی اصلی بازار بزرگ تجمع كرده اند . ماموران انتظامی و لباس شخصی ها محل را محاصره كرده و هر لحظه امكان درگيرى و برخورد وجود دارد.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .