شنبه هجدهم اردیبهشت ١٣٨٩

شهر هامبورگ آلمان به روزنامه نگاران ايرانى پناهندگى مى دهد

دولت محلى شهر هامبورگ آلمان براى پذيرش شمارى از پناه‌جويان ايرانى و به ويژه روزنامه‌نگاران اعلام آمادگى كرد. به نوشته روزنامه آلمانى «دى‌ولت» دولت محلى هامبورگ قصد دارد، به ده‌ها تن از پناه‌جويان ايرانى و به ويژه روزنامه‌نگارانى كه از ماه‌ها پيش در تركيه سرگردان هستند، پناهندگى بدهد.

اين خبر در حالى منتشر شده است كه جايزه روزنامه‌نگارى «هنرى نانن» آلمان شامگاه جمعه در مراسمى در شهر هامبورگ به روزنامه‌نگاران و خبرنگاران «تحت فشار» ايرانى اهدا شد.


 به گفته وزير نفت ايران شركت هاى داخلى جانشين شركت هاى خارجى در پروژه هاى پارس جنوبى خواهند شد

وزير نفت ايران اعلام كرد پروژه‌هاى معطل‌مانده پارس جنوبى به شركت‌هاى داخلى واگذار مى‌شود.

به گزارش خبرگزارى مهر، مسعود ميركاظمى، وزير نفت ايران، گفت به تعدادى از شركت‌هاى خارجى كه برخى از فازهاى پارس جنوبى را معطل گذاشته‌اند، اعلام شده كه اين پروژه ها به شركت‌هاى داخلى واگذار خواهد شد.

به دنبال تشديد خطر تحريم‌هاى آمريكا عليه شركت‌هاىى كه در بخش نفت و گاز ايران فعالند، شركت‌هاى خارجى مانند توتال، شل، انى و رپسول كه در ايران فعاليت مى‌كردند يا در حال مذاكره براى توسعه بخش‌هاى نفت و گاز اين كشور بودند، مجبور شدند تا از ادامه فعاليت خود صرفنظر كنند.

سرخط‌ خبرها ۶ فاز ميدان گازى پارس جنوبى به پيمانكاران ايرانى واگذار مى شود

على وكيلى، مدير عامل شركت نفت و گاز پارس، از امضاى قرارداد ۶ فاز ميدان پارس جنوبى با پيمانكاران ايرانى در هفته هاى آينده خبر داد. به گزارش خبرگزارى مهر آقاى وكيلى روز شنبه گفت: هم اكنون قراردادهاى شش فاز پارس جنوبى در مرحله تهيه و تدوين قرار دارد.

مدير عامل شركت نفت و گاز پارس افزود: « براى تعيين تكليف توسعه فازهاى باقيمانده پارس جنوبى معطل هيچ شركت خارجى نمى مانيم». در پى افزايش فشار كشورهاى غربى بر ايران بر سر برنامه هسته اى اين كشور، بسيارى از شركت هاى بين المللى نفتى فعاليت خود در حوزه هاى نفت و گاز ايران را متوقف كرده اند.

 

 


 ايران از پيشنهاد تركيه و برزيل براى تبادل سوخت هسته اى استقبال كرد

رامين مهمانپرست، سخنگوى وزارت امور خارجه ايران، گفت كشورهاى برزيل و تركيه پيشنهادهاى جديدى را درباره تبادل سوخت ارائه كرده‌اند كه چنانچه «طرف مقابل هم آمادگى پذيرش داشته باشد، و از خود انعطاف نشان دهد»، مى‌تواند مؤثر باشد.

به گزارش روزنامه ايران، آقاى مهمان پرست، بدون اشاره به محتواى پيشنهاد برزيل و تركيه گفته است: "فرمول هاى جديدى براى مبادله سوخت مطرح شده است." طبق پيشنهاد آژانس بين المللى انرژى ايران قرار بود بخش اعظم اورانيوم غنى شده خود را با سوخت هسته اى براى رآكتور پژوهشى تهران تعويض كند ولى تهران اين پيشنهاد را رد كرد. دولت آمريكا چند روز پيش ايران را به وقت كشى متهم و تاكيد كرد كه براى تشديد تحريم ها عليه اين كشور تلاش خواهد كرد.


ادامه جمع آوری کتابهای بعضی از نویسندگان از نمایشگاه کتاب تهران

مقام های دولتی ایران از ارائه کتاب های تعدادی از نویسندگان و شاعران این کشور در نمایشگاه کتاب تهران جلوگیری کرده اند.

بنا بر گزارش خبرگزاری ها ایران، هوشنگ گلشیری، فروغ فرخزاد و محسن کدیور از جمله نویسندگان و شاعرانی هستند که از ناشران آثارشان خواسته شده کتاب های آن ها را از غرفه هایشان جمع کنند.

پیش از این خبرهایی از جمع آوری آثار آیت الله حسینعلی منتظری و آیت الله یوسف صانعی، از مراجع تقلید شیعه، منتشر شده بود.

محسن کدیور، از روشنفکران دینی، به بی بی سی فارسی گفت صبح روز شنبه ۱۸ اردیبهشت در تماسی که با ایران داشته، خبردار شده که از توزیع کتابهایش در نمایشگاه کتاب جلوگیری شده است.

آقای کدیور این کار را نقض صریح قانون اساسی ایران دانست و با اشاره به جمع آوری کتاب های آیت الله منتظری و ایت الله صانعی و همچنین ممانعت از غرفه داشتن ناشر اقای آیت الله بهشتی گفت: "در سال های قبل سانسور کتاب مخصوص دگراندیشان، اعم از غیر دینی و دینی، بود. اما در نمایشگاه امسال هر کسی که در یک سال اخیر به نحوی از آنها با جنبش سبز مردم ایران همراه بوده، کتاب هایش از نمایشگاه جمع شده یا می شود."

همچنین خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گزارش داده که از انتشارات نیلوفر، ناشر تعدادی از آثار هوشنگ گلشیری، خواسته شده کتاب های این نویسنده ایرانی را توزیع نکند.

شازده احتجاب، باغ در باغ، در ستایش شعر و سکوت، و نیمه تاریک ماه از آثار هوشنگ گلشیری هستند که به گزارش ایلنا از توزیع آنها در نمایشگاه جلوگیری شده است.

خبرگزاری ایلنا همچنین از ممنوعیت توزیع مجموعه شعرهای فروغ فرخزاد، شاعر پیشگام ایرانی، در نمایشگاه کتاب امسال خبر داده است.

طبق قوانین نمایشگاه کتاب امسال، ناشران تنها اجازه توزیع کتاب هایی را دارند که تاریخ چاپ (چاپ اول یا تجدید چاپ) آنها بعد از سال ۸۴ باشد.

با این که مسئولان وزارت ارشاد ایران می گویند دلیل این تصمیم آن است که نمایشگاه محل ارائه کتاب های جدید است و دلیلی ندارد که کتاب هایی که سال ها از انتشار آنها گذشته، مجددا عرضه شوند، بعضی از ناشران و صاحبنظران می گویند ممکن است دلیل واقعی این تصمیم چیز دیگری باشد.

آنها می گویند با توجه به این که آقای احمدی نژاد در سال ۸۴ برای اولین بار به ریاست جمهوری ایران انتخاب شد، با این تصمیم مسئولان، تنها کتاب هایی در نمایشگاه کتاب عرضه خواهند شد که در دولت او مجوز چاپ اول یا تجدید چاپ گرفته باشند.

این تصمیم باعث شده تعدادی از ناشران نتوانند کتاب های بعضی از نویسندگان شناخته شده را در نمایشگاه ارائه کنند.

از جمله مدیر نشر قطره گفته است این ناشر تعداد زیادی از آثار محمود دولت آبادی را در سال ۸۴ منتشر کرده که بر اساس قوعد جدید، اجازه ارائه آنها در نمایشگاه را ندارد.


افزایش فشارها به ناشران و اعتراض کانون نویسندگان ایران

همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، کانون نویسندگان ایران در بیانیه ای، افزایش فشارها به ناشران را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: " کانون نویسندگان ایران فشار روزافزون بر ناشران مستقل را به‌شدت محکوم می‌کند و نسبت به روند رو به افزایش سانسور، اختناق و سرکوب فرهنگی هشدار می‌دهد."

در بخشی از بیانیه کانون نویسندگان آمده است: "تازگی دارد که امسال در بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، گذشته از این که شماری از ناشرانِ سرشناس اجازه‌ی ورود به نمایشگاه را پیدا نکردند و ورود برخی نیز مشروط و ملتزم پذیرفته شد، برگزارکنندگان در آستانه‌ی نمایشگاه کتاب ."

سیمین بهبهانی در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی در این باره گفت: "این نوع سانسور با سانسور در گذشته ها فرق کرده است. حالا به جای اینکه با کتاب ها کار داشته باشند با ناشرها کار دارند. مسئولان ناشرها را زیر فشار قرار می دهند تا نتوانند بعد از این چاپ کنند."

خانم بهبهانی درباره این فشارها گفت: "ناشرها زیر فشار مادی و معنوی هستند. برخی از آنها زندانی اند، برخی اخطار گرفته اند. به این ترتیب، نشر ممکن است صدمه بخورد و ممکن است دیگر حتی مثل سابق هم کتاب منتشر نشود؛ هر چند سابق هم کتاب ها زیر تیغ سانسور بودند."

سیمین بهبهانی درباره تاثیر فشارها بر ناشران گفت:"به ناشر اگر فشار بیاورند قدرت فعالیتش کاسته می شود، دلسرد می شود یا اصلا ورشکست می شود. بسیاری از ناشران ما در آستانه ورشکستگی هستند. بسیاری هم ورشکست شده اند."

"متولیان کتاب در حرکتی بی‌سابقه پروانه‌ی نشر تنی چند از ناشران را لغو و برخی از آن‌ها را به مراجع امنیتی احضار کردند"

بیانیه کانون نویسندگان ایران

او گفت: " فرهنگ با این وضع در چاه می افتد. کتاب، فکر و اندیشه باید در معرض قضاوت عموم قرار بگیرد؛ اگر خوب است مردم می پسندند و اگر خوب نیست هم خود مردم باید رد بکنند، نه اینکه فشاری از بالا باشد."

جلوگیری از شرکت برخی ناشران

در بخشی از بیانیه کانون نویسندگان به جلوگیری دولت از حضور برخی از ناشرانِ مستقل در نمایشگاه کتاب امسال هم اشاره شده است.

"برخی از ناشران را در چنان تنگنا‌های حرفه‌ ای قرار داده‌‌اند که برای تن ندادن به تهدید و توهین و تحقیر، عطای ورود به نمایشگاه کتاب و رویارویی با برگزارکنندگان آن را به لقایش بخشیده‌اند و نامشان به خطی از خطوط قرمز وزارت ارشاد تبدیل شده است."

در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران، محسن پرویز، رییس نمایشگاه، دلیل ممنوعیت ورود برخی ناشران را "جریمه‌ی ناشران متخلف" ذکر کرده بود.

او در عین حال گفته بود دلیل جلوگیری از حضور برخی از ناشران در نمایشگاه کتاب را "به دلایل مسائل اخلاقی و حقوقی" نمی تواند بگوید، اما از آن‌ها "خیلی دلگیر و ناراحت" است.

جمع آوری کتاب ها از نمایشگاه

امسال از حضور ناشرانی مثل دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله بهشتی، انتشارات کاروان و نشر صراط جلوگیری شده است و تعدادی از ناشران هم از جمله انتشارات روشنگران و مطالعات زنان از حضور در نمایشگاه خودداری کردند.

حالا با گذشت سه روز از آغاز نمایشگاه، خبرها حاکی از جمع آوری کتاب های متعددی از داخل غرفه هاست.

این در حالی است که همزمان با آغاز برگزاری نمایشگاه کتاب، محسن پرویز، رئیس نمایشگاه کتاب تهران، گفته بود: "از ديد ما نمايشگاه يك محل فرهنگی است و بهره‌برداری سياسی معنا پيدا نمی‌كند."

ظرف سه روز گذشته، کتاب های آیت الله منتظری و آیت الله صانعی از سطح نمایشگاه کتاب جمع آوری شده اند.

سایت تابناک نیز در گزارشی نوشت:"در دو روز اول نمایشگاه کتاب، تعداد قابل توجهی کتاب از ناشران داخلی و خارجی جمع آوری شد از جمله کتاب هایی که هولوکاست را تایید می کردند."

این سایت از جمع آوری کتاب هایی خارجی از جمله چرا سیاست از دین آزاد نمی شود؟ و قدرت، اسلام و نخبگان سیاسی در ایران نیز خبر داده است.

جز اینها کتاب هایی درباره ذن، بابیت و بهاییت هم جمع شده اند. پلمپ غرفه مصر

در همین حال، فرمانده نیروی انتظامی تهران از پلمپ غرفه مصر در نمایشگاه کتاب خبر داد.

حسین ساجدی نیا در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفت: "این ماموران در حال گشت زنی در نمایشگاه بودند که متوجه توزیع کتابی با عنوان "موسوعه الخلیح العربی" شدند که در غرفه مصر توزیع می شد. موضوع پیگیری شد و غرفه مذکور پلمپ شد."

آقای ساجدی نیا از حضور ماموران 'نامحسوس' نیروی انتظامی در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.

باید دید در روزهای آینده، آیا غرفه دیگری پلمپ خواهد شد و آیا کتاب دیگری به انبار ویژه کتاب های توقیفی نمایشگاه کتاب منتقل خواهد شد یا نه.


دلجویی موسوی و رهنورد از خانواده جعفر پناهی

به گزارش کلمه، مهندس موسوی و دکتر رهنورد با حضور در منزل این کارگردان دربند جویای حال همسر و دختر و پسر او شدند و در جریان آخرین وضعیت پناهی قرار گرفتند.

این کارگردان برجسته ایرانی از ۱۰ اسفند برای بار دوم در سال گذشته بازداشت شد و هنوز در زندان است.

بار اول، پناهی در روز پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۸۸ هنگامی که به همراه گروه دیگری از فیلم‌سازان برای گرامیداشت کشته‌شدگان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم به بهشت زهرا رفته بود، به‌همراه مهناز محمدی، مستندساز بازداشت و پس از چند روز آزاد شد.

او بار دوم در شامگاه دوشنبه ۱۰ اسفند به همراه ۱۸ نفر از اعضای خانواده و دوستانی که در خانه او در تهران بودند، بازداشت شد. پس از چند روز و در چند مرحله، اعضای خانواده و همکاران پناهی آزاد شدند، اما خود او همچنان در بازداشت است. مقام‌های قضایی تاکنون علت بازداشت و اتهام او را به طور شفاف اعلام نکرده‌اند.

در پی این بازداشت، جشنواره بین‌المللی فیلم کن، جشنواره بین‌المللی فیلم برلین، و بسیاری از چهره‌های سینمایی، فرهنگی و سیاسی، در واکنش به بازداشت این سینماگر اعتراض کردند. در واکنشی دیگر، در روزهای آغازین سال ۱۳۸۹، چهل و پنج تن از سینماگران و هنرمندان سرشناس ایران از جمله بهرام بیضایی، کیومرث پوراحمد، ناصر تقوایی، رخشان بنی‌اعتماد، خسرو سینایی، مسعود کیمیایی، تهمینه میلانی و اصغر فرهادی، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسئولان ایران ضمن تاکید بر حق فیلم‌سازی، آزادی بیان و حق اعتراض برای همگان، خواهان آزادی نامشروط جعفر پناهی و محمد نوری‌زاد شدند. همچنین صدها تن از سینماگران مطرح جهان، با انتشار نامه‌ای دیگر خطاب به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران، ضمن اعتراض نسبت به زندانی کردن بی‌دلیل جعفر پناهی، که از او به عنوان کارگردان مطرح بین‌المللی یاد کرده‌اند، و نیز ناعادلانه خواندن بازداشت او، خواهان آزادی سریع پناهی شدند.


تمجید میرحسین موسوی از تلاشهای فداکارانه عماد الدین باقی در دفاع از حقوق بشر

 جرس: میر حسین موسوی در دیدار با خانواده عماد الدین باقی از مجاهدتهای باقی در دفاع از حقوق بشر تمجید کرد و اظهار داشت: کارهای دین پژوهانه وبشر دوستانه او در خاطره ها باقی می ماند. این روزها سپری می شود اما آنچه باقی می ماند کارنامه افراد در دفاع از حقیقت است.”

به گزارش خبرنگار کلمه، میر حسین موسوی و زهرا رهنورد با خانواده عمادالدین باقی روزنامه نگار و فعال سیاسی دیدار کردند.

موسوی پرهیز از برخورد های سلیقه ای و شخصی در اجرای قانون را موضوع مهمی در شرایط فعلی دانست و فقدان تمرکز در تصمیم گیری را از مشکلات اساسی مدیریت کشور شمرد.

و ی افزود:” در حال حاضر اجرای بدون تنازل قانون اساسی و قوانین دیگر کشور می تواند حقوق تمامی افراد از جمله زندانیان سیاسی و عقیدتی را تامین کند.”

موسوی با اشاره به سوابق علمی و فکری باقی گفت:” کارهای دین پژوهانه و بشر دوستانه او در خاطره ها باقی می ماند. این روزها سپری می شود اما آنچه باقی می ماند کارنامه افراد در دفاع از حقیقت است.”

در این دیدار دکتر رهنورد نیز با اشاره به وضع خانواده زندانیان سیاسی و عقیدتی ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد آزادی همه آنها باشیم . وی از باقی به عنوان فداکار در دفاع از حقوق بشر یاد کرد.

در این دیدار همسر باقی ضمن تشکر از حضور مهندس موسوی و دکتر رهنورد گزارشی از آخرین وضعیت عمادالدین باقی را بیان و ابراز تاسف کرد از اینکه نویسندگان و پژوهشگران و فعالین سیاسی و مدنی و دانشجویان، عمر خود را به دلایل واهی در زندان بگذرانند و باقی به عنوان یک نویسنده حتی از داشتن یک قلم و خودکار و یا کتاب در سلولش محروم است و در این چند ماه از دادن این امکانات به او که طبق قانون مجاز شمرده شده ، ممانعت می کنند و کسی که باید طبق قانون آزاد باشد و وثیقه برای او صادر می شود در ماه پنجم بازداشت، نه تنها او را به بند عمومی منتقل نمی کنند بلکه از داشتن ملاقات حضوری هم محروم است.


بازگشت به سیاست اصلاح‌طلبان

صادق زیبا کلام

صادق زیبا کلام معتقد است محمود احمدی‌نژاد به همان نتیجه اصلاح‌طلبان رسیده است که غنی‌سازی با چه هزینه‌ای؟ در مقابل اعتقاد دارد اصلاح‌طلبان هم نباید وی را در تنگنای سیاسی قرار دهند و به خاطر منافع ملی باید در قبال این تغییر سیاست سکوت کنند.

دکتر صادق زیباکلام در خصوص تغیر و تحولات صورت گرفته در پرونده هسته‌ای ایران در گفتگو با فرارو اظهار داشت: «آدم وسوسه می‌شود که بگوید اقدامات ایران به منظور خریدن زمان و دفع‌الوقت برای پیگیری برنامه‌هایش است؛ اما بعید می‌دانم که چنین چیزی باشد.»

وی ادامه داد: «این که ایران حاضر شده تبادل سوخت را با شرایطی که گذاشته، بپذیرد و حاضر شده تا ترکیه و برزیل به عنوان حکم بین ما و 5+1 قرار بگیرد، از نظر من نشان‌گر این است که آقای احمدی‌نژاد متوجه شدند هزینه‌ای که جمهوری اسلامی برای غنی‌سازی می‌پردازد، بسیار بیشتر از فایده‌ای است که از غنی‌سازی می‌برد.»

استاد دانشگاه تهران افزود: «اگرچه ایران در شعار، ظرف 4 سال گذشته بر روی مسئله انرژی هسته‌ای مانور بسیاری داده و این گونه تبلیغ شده که غنی‌سازی مساوی با پیشرفت در همه زمینه‌های فنی، صنعتی و پزشکی است، اما گمان می‌کنم آقای احمدی‌نژاد دارند به این مسئله می‌رسند که آیا بهای وحشتناکی که ایران از لحاظ منافع ملی می‌پردازد، این ارزش و صرفه را دارد؟»

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی با تشریح وجود دو رویکرد در قبال مسئله هسته‌ای در ایران گفت: «آقای احمدی‌نژاد سمبل تفکری است که در 5 سال گذشته قائل بوده که برنامه غنی‌سازی تحت هر شرایطی پیش ببرد. طرز فکری که در مقابل، در زمان اصلاحات حاکم بود و تیم مذاکره‌کننده آن را پیش می‌برد آن بود که برنامه هسته‌ای را باید به گونه‌ای جلو ببریم که دنیا در برابر ما موضع نگیرد و حداقل هزینه از منافع ملی در راستای پیشبرد غنی‌سازی صورت گیرد.»

وی ادامه داد: «آقای احمدی‌نژاد و اصولگرایانی که از نیمه دوم سال 84 به قدرت رسیدند، عکس این رویکرد را پیش گرفتند و معتقد بودند که برنامه غنی‌سازی را باید با تمام قوا پیش ببریم و این مسئله هر قدر که به لحاظ اقتصادی و ... هزینه داشته باشد، باید این هزینه را بپردازیم.»

زیباکلام سپس گفت: «احساس من این است که نگاه اصول‌گرایان در حال تغییر است و آنان متوجه این قضیه شدند که هزینه بالا برای پیشبرد غنی‌سازی کار صحیحی نیست. اینک برای آن‌ها این مسئله طرح شده است که غنی‌سازی به چه بهایی؟ آیا هزینه هنگفتی که به لحاظ اقتصادی و اجتماعی و از لحاظ تحریم‌ها می‌پردازیم، ارزشش را دارد؟»

وی با ذکر این نکته ادامه داد: «اصول‌گرایان در حال نزدیک شدن به رویکرد اصلاح‌طلبان هستند که غنی‌سازی با چه هزینه‌ای صورت می‌گیرد؟»

صادق زیباکلام در خصوص تبعات داخلی تغییر رویکرد سیاست خارجی اصول‌گرایان اظهار داشت: «اساساً مسئله بسیاری از مردم، غنی‌سازی و انرژی هسته‌ای نیست. برای بسیاری مسائل اقتصادی، مسئله فساد، معضلات سیاسی پس از انتخابات، مسائل بسیار مهم‌تری است. می‌ماند طرفداران اصولگرایان که هر تصمیمی که اتخاذ شود برای آن‌ها قابل قبول خواهد بود.»

وی در توضیح نظر خویش اظهار داشت: «یک سال پیش وقتی مسئله تبدیل سوخت مطرح شد، آقای احمدی‌نژاد و هم‌فکرانشان مخالفت کردند، آقای لاریجانی حرف از کلاه‌برداری غربی‌ها زدند و نهایتاً هم آقای احمدی‌نژاد گفتند ما فقط حاضر به خرید اورانیوم 20درصدی هستیم. اگر یادمان مانده باشد، آقای احمدی‌نژاد به دکتر صالحی دستور غنی‌سازی 20درصدی را دادند. طرفداران اصول‌گرایان این سیاست را تایید کردند.»

وی افزود: «امروز که آقای متکی می‌گوید حاضر به مبادله سوخت هستیم، بازهم طرفداران آقای احمدی‌نژاد موضع او را تایید خواهند کرد.» وی ادامه داد: «اصلاح‌طلبان هم نباید آقای احمدی‌نژاد را در تنگنای مواضع قبلیش قرار دهند. به نظر من اصلاح‌طلبان باید سکوت کنند و اجازه انجام چیزی را بدهند که به خیر و صلاح منافع ملی است. ما نباید فرصت‌طلبی سیاسی کنیم و از این مسئله بهره‌برداری نماییم. چرا که هر گونه توافقی با 5+1 مفید خواهد بود.»

استاد دانشگاه تهران در خصوص تاثیر سیاست‌مداران مجمع تشخیص مصلحت و فشارهای آنان در تغییر سیاست پدیدآمده گفت: «مثلث رضایی-روحانی-هاشمی به هیچ‌وجه قدرتی ندارد که احمدی‌نژاد را به تغییر مواضعش وادار نماید. من مطلقاً این سه نفر را در این مسئله دخیل نمی‌دانم و اگر فرض تغییر در سیاست‌ها را بپذیریم، این تغییر زاییده تفکر آقای احمدی‌نژاد است.»

صادق زیباکلام درباره حضور رئیس دولت در آمریکا و ضیافت شام وزیر امور خارجه که با حضور دیپلمات‌های آمریکایی برگزار شد، بیان داشت: «مسئله اصلی در آن‌جا همان مسئله هسته‌ای بوده است. آمریکا و 5+1 ترجیح می‌دهند وارد مسئله تحریم‌ها نشوند. چون هم پیچیده و دشوار است و هم رسیدن به اجماع در میان خودشان مشکل است.»

وی ادامه داد: «طبیعی است که آمریکایی‌ها و سایر اعضا ترجیح می‌دهند بدون استفاده از اهرم تحریم‌ها به نتیجه‌ای در خصوص ایران برسند. لبیک دیپلمات‌های آمریکایی به ضیافت شام آقای متکی بسیار طبیعی است؛ چرا که آن‌ها معتقد نیستند که ما حتماً باید در رویارویی و تنش با ایرانیان حرکت کنیم. آمریکایی‌ها اگر علایمی در تغییر مواضع ایران ببینند، از آن‌ استقبال خواهند کرد.»

منبع: فرارو


آیت الله صانعی: مبادا به جايی برسيم که دين وسيله و ابزار حفظ قدرت قرار بگيرد

 جرس: آيت‌الله صانعي اظهار داشت:مبادا به جايی برسيم که دين وسيله و ابزار حفظ قدرت قرار بگيرد. به گزارش ايلنا؛آيت‌الله صانعی در ديدار با اعضای «نهاد تجدد» دانشکده حقوق واحد تهران مرکز و جمعی از فرهنگيان استان مرکزی داشت: من در خصوص پروژه امام زدايی بارها هشدار داده‌ام و شما دانشجويان و فرهنگيان عزيز و همه ارادتمندان به امام هم وظيفه داريد که به جامعه هشدار بدهيد که زمينه امام‌زدايی فراهم شده است و شاهد آن هم حذف برخی اصول انديشه‌ای امام، توهين به بيت امام و حذف ياران امام و انقلاب است.

وي با بيان اين که محبوبيت برخی افراد، وابسته و منوط به امام‌زدايی از سطح جامعه است،اضافه كرد: عده‌ای امروز دارند خواب‌های خودشان را تعبير می‌کنند و متأسفانه در فضای کنوني،عده‌ای از اقتدارگرايان متعدی به حقوق مردم علاوه بر در اختيار گرفتن سياست و اقتصاد سعی در زمينه‌سازی برای سلطه بر افکار و انديشه‌های دينی مردم هم دارند.

وی افزود: مبادا به جايی برسيم که دين وسيله و ابزار حفظ قدرت قرار بگيرد.

وي ادامه داد: البته نبايد مأيوس شد؛ روزی خواهد رسيد که مخالفان حقوق مردم از کارهای خود خسته خواهند شد و من اميدوارم که وجدان انسانی و دينی آن‌ها بيدار شود و دست از اين کارها بردارند. آيت‌الله صانعي تاكيد كرد:شما نيز وظيفه داريد به مردم آگاهی بدهيد و اين آگاهی را توسعه بدهيد به گونه‌ای که عوام فريبان و مخالفان حقوق مردم بفهمند که مردم هم متوجه عوام فريبی آن‌ها هستند و هم با عوام فريبی آن‌ها مخالفند، البته اين آگاهی بخشی را از طرق اسلامی و شرعی ابراز کنيد.


ادامه فشار بر اعضای سازمان ادوار تحکیم وحدت

تایید حکم سه سال حبس کوهزاد اسماعیلی

 رهانا:در حالی که همچنان دبیر، سخن‌گو و بعضی از اعضای سازمان دانش آموختگان دفتر ادوار تحکیم وحدت در بازداشت به سر می‌برند و برخی نیز ممنوع الخروج شده‌اند، در ادامه برخورد با این گروه قانونی، سید کوهزاد اسماعیلی مسئول شعبه گیلان این تشکل از تایید حکم سه سال حبس تعزیری خود در دادگاه تجدید نظر گیلان تنها ظرف چند ساعت خبر می‌دهد.

اسماعیلی در گفتگویی با ادوار نیوز با بیان این مطلب می گوید: "اتفاق عجیب و منحصر به فردی رخ داده است. حکم سه سال حبس در شعبه اول دادگاه انقلاب گیلان در روز سوم اسفند به وکیل اینجانب ابلاغ شد، به این ترتیب تا روز ۲۳ اسفند مهلت قانونی برای تجدیدنظرخواهی وجود داشته است وکیل بنده نیز در آخرین روز لایحه تجدید نظر را تقدیم دادگاه کرد و این لایحه را به ثبت رساند. از آن تاریخ و بعد از آزادی از زندان هر روز برای پیش گیری از اتفاقات غیر عادی که در گیلان کم هم نیست به شعبه مورد نظر مراجعه می کردم و روند ارجاع را به دقت زیر نظر داشتم و نهایت در روز ۲۷ اسفند پرونده به شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان به ریاست قاضی حشمتی، رییس کل دادگستری استان گیلان و دادرسی قاضی احمدی گرمابدشتی ارجاع شد."

او ادامه می‌دهد: "چند روز پیش ماموران اجرای احکام دادسرای انقلاب رشت با حکم جلب اینجانب که توسط قاضی جاویدنیا، دادستان رشت صادر شده بود به منزل پدری من مراجعه می کنند در حالی که بنده نه تنها از صدور حکم در دادگاه تجدید نظر آگاه نبودم بلکه در دو نوبت با دیدار با رییس کل دادگستری گیلان در مورد پرونده صحبت کردم و ایشان هم نظر مثبتی داشتند به عبارتی حتی رییس کل دادگستری استان هم از صدور حکم بی خبر بود. سرانجام متوجه شدم شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان در اقدامی بی سابقه و عجیب تنها در چند ساعت در همان روز ۲۷ اسفند رای دادگاه بدوی را تایید کرده است."

سید کوهزاد اسماعیلی با ارائه گزارشی از پرونده خود می گوید: "اکنون با رد درخواست اعمال ماده ۱۸ توسط حوزه ریاست قوه قضاییه و رییس کل دادگستری گیلان تنها راه قانونی ممکن برای از بین بردن این اجحاف اعاده دادرسی است و من امیدوارم قضات دیوان عالی خارج از اعمال نفوذ نهادهای غیر صالح و غرض ورزی های شخصی در گیلان حکم به اعاده دارسی بدهند و حق ضایع شده را باز پس بگیرند."

تبرئه محمد یوسفی از تمامی اتهامات پس از پنج ماه بازداشت

محمد یوسفی دانشجوی دانشگاه امیرکبیر که پیش از این به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود، در دادگاه تجدیدنظر از کلیه اتهامات خویش تبرئه شد.

به گزارش دانشجونیوز، پس از گذشت ۵ ماه از بازداشت محمد یوسفی دانشجوی کشتی سازی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی موحد وی را از کلیه اتهامات وارده تبرئه کرد.

محمد یوسفی که از پیش از برگزاری مراسم روز ۱۶ آذر در بازداشت به سر می برد، در تمام طول مدت بازداشت خود توسط تیم بازجویی تحت فشارهای شدید جسمی و روحی قرار گرفته بود تا مسئولیت تجمع ۱۶ آذر دانشگاه پلی تکنیک را بر عهده بگیرد. علی رغم اینکه یوسفی روز ۱۶ آذر و قبل از برگزاری مراسم اعتراضی دانشجویان بازداشت شده و در طول دوران بازجویی هیچ یک از اتهامات خود را نپذیرفته بود، قاضی صلواتی در دادگاه بدوی و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی وی را به ۴ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

گفتنی است پرونده این دانشجو پس از سه ماه بلاتکلیفی، اردیبهشت ماه امسال به دادگاه تجدیدنظر ارسال شده بود.

عدم آزادی مهدی مرتضی پور با وجود تودیع وثیقه سنگین

خانواده مهدی مرتضی پور، یکی از زندانیان حوادث پس از انتخابات که با موافقت دادستانی تهران وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی برای آزدی فرزندشان تودیع کرده اند، اعلام کرده اند که همچنان پس از دو هفته، خبری از آزادی او نیست.

به گزارش کلمه، مهدی مرتضی پور، از شهروندان معترض به نتیجه انتخابات است که در خرداد سال ۸۸ توسط سپاه بازداشت و به بند دو الف منتقل شد. اتهام وی شرکت در اعتراض های مردمی نسبت به نتیجه انتخابات از جمله راهپیمایی ۲۵ خرداد ماه است. او اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین با دیگر زندانیان سیاسی هم بند است. هم اکنون حدود ۲۰۰ زندانی سیاسی که عمدتا در حوادث پس از انتخابات و به بهانه های مختلف امنیتی بازداشت شده اند، در بند ۳۵۰ زندان اوین نگه داری می شوند.

خانواده مهدی مرتضی پور به زحمت توانسته اند وثیقه مورد درخواست دادستانی را تامین کنند. آنها برای تامین این وثیقه ناچار شده اند که بخشی از مبلغ وثیقه را به صورت نقد بپردازند، پولی که از طریق قرض از دیگران تهیه شده است.

با این همه و پس از گذشت دو هفته کوچکترین امیدی به آزادی مهدی ندارند. پرسش خانواده این اسیر جنبش سبز این است که اگر قرار نیست و نبوده که او را آزاد کنند، چرا آنها را واداشته اند که به سختی این وثیقه را تامین کنند و از نظر روحی آنها را در فشار و استرس شدید قرار داده اند.

خبرهای رسیده حاکی از این است که همین رفتار با تعداد دیگری از زندانیان حوادث پس از انتخابات صورت گرفته است. برخی از دست اندر کاران، اختلاف نظر بین وزارت اطلاعات و دادستانی را دلیل این رفتارها می دانند. به گفته این آگاهان وزارت اطلاعات راضی به آزادی این افراد نیست. اما دادستانی معتقد است که باید شرایط را برای آزادی و مرخصی رفتن زندانیان سیاسی فراهم کرد.

محکومیت یک شهروند کرد به حبس در پاوه

طی روزهای اخیر یک شهروند کرد اهل پاوه به اتهام همکاری با احزاب کرد به یک سال حبس محکوم شد.

به گزارش رهانا، بی‍ژن مرادی، که پیشتر با قرار وثیقه ۶۰ میلیون تومانی از زندان آ‍زاد شده بود، از سوی دادگاه انقلاب به اتهام همکاری با احزاب کرد به یک سال حبس محکوم شد.

محکومیت این شهروند کرد درحالی است که در هفته گذشته نیز حسن صالح زاده، عضو هیات مدیره انجمن صنفى معلمان استان کردستان، از سوی دادگاه انقلاب به اتهام همکاری با احزاب کرد به یک سال حبس تعزیری به مدت ۲ سال تعلیق محکوم شده بود.

فشار بر یک شهروند عادی برای پذیرش برخی اتهامات

فاطمه خرم جو، شهروند 53 ساله، برای پذیرش دسته ای از اتهامات تحت فشار بازجویان است.

به گزارش وبسایت تا آزادی زندانیان سبز، وی که دی ماه 88 با حضور ماموران در منزلش بازداشت شد، راننده تاکسی تهران- قم و سرپرست خانواده 6 نفره شان است.

پس از بازداشت، اتهام اصلی وی، تماس با تلویزیون 1 و شهرام همایون مطرح شده است. بازجویان وی، در طول مدت بازجویی در تلاش بوده اند تا او را اقناع کنند بپذیرد هسته ای به نام 021 تشکیل داده تا به این وسیله اعلامیه های شهرام همایون را پخش کنند. در هنگام بازجویی برای وی صدایی را در حال مصاحبه با شبکه تلویزیونی شهرام همایون پخش کرده اند که وی این موضوع را رد کرده و می گوید صدا متعلق به وی نیست. همچنین او متهم به این شده که فیلم تظاهرات را به خارج از کشور ارسال کرده است.

اتهاماتی که تاکنون به وی ی تفهیم شده «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن نظم و امنیت عمومی» و «اخلال در نظم» است.

خرم جو از طریق فشار بازجویان بر فرزندانش تحت فشار گذاشته می شود و بازجویان با تهدید فرزندانش سعی دارند او را به قبول اتهامات وادارند.

هم اکنون وکلا برای آنکه اجازه حضور در دادسرای اوین را ندارند، نمی توانند بر روی پرونده وی اعلام آمادگی کرده و وضعیت پرونده را پیگیری کنند.


انجمن روزنامه نگاران زن ایران، برخوردهای حذفی و امنیتی حاکمیت را محکوم کرد

 انجمن روزنامه نگاران زن ایران (رزا)، با انتشار بیانیه ای در خصوص "ضرورت حفظ نهاد های مدنی و مراقبت مداوم برای تداوم حیات آنها"، برخوردهای امنیتی و حذفی صورت گرفته توسط حاکمیت در برابر جامعه را محکوم کرده و تصمیم اخیر کمیسیون ماده ده احزاب پیرامون توقیف دو سازمان اصلاح طلب مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت، مورد انتقاد شدید قرار داد.

این تشکیلات مدنیِ مستقل و غیردولتی، در بیانیه خود ضمن اشاره به این نکته که "كلیتی به نام نهاد مدنی در دنیای امروز مهمترین جایگاه را برای انتقال نظارت اجتماعی بر رفتارهای دولتها و تعاملات سیاسی مرسوم در جامعه داشته و احزاب سیاسی نیز به عنوان بخشی از این نهادهای مدنی، رسالت بزرگی به نام نهادینه ساختن مشاركت و تداوم نظارت اجتماعی و حضور در عرصه تعاملات سیاسی را دارا هستند"، هرگونه خدشه به آنها را "بستری برای بروز عدم تعادل اجتماعی" ارزیابی کرد.

انجمن روزنامه نگاران زن ایران تصمیم اخیرکمیسیون ماده ده احزاب مبنی بر توقیف پروانه فعالیت دو حزب اصلاح طلب را نیز محکوم کرده و متذکر شد: "این تصمیم اهداف قانون گذار از ایجاد رفتارهای شفاف و روشن سیاسی كه تحت مراقبت های قانونی باشند را نادیده انگاشته است و به نظر می رسد جریان سیاسی حاكم نه تنها با روح قانون آشنا نشده بلكه به نوعی سعی در تغییر شرایط قانونی نیز دارد ."

تشکیلات مدنی رزا همچنین حاكمیت تمایلات جناحی بر اصول حقوقی را، "از جدی ترین نگرانی های اجتماعی در هر جامعه" ذکر کرد و کم توجهی عقلای جریانات سیاسی - خصوصا جریان حاكم به حداقل اصول مورد توافق- را، سبب تشدید و ایجاد شكاف های اجتماعی عمیق دانست.

انجمن روزنامه نگاران زن ایران ضمن انتقاد از جریاناتی كه با برخورد حذفی سعی در نادیده گرفتن مسائل جامعه دارد خواستار آن شد که : "کمیسیون ماده ده احزاب نسبت به تصمیم اتخاذ شده بازنگری نماید و دو حزب مشاركت و سازمان مجاهدین بار دیگر در مسیر فعالیت شفاف در حوزه تعیین شده فعالیت خودرا از سر گیرند. این بیانیه از نمایندگان مجلس "به عنوان دومین قوه مستقل حاكمیت جمهوری اسلامی" خواست تا "هر چه زودتر نسبت به رفتار جانبدارانه كمیسیون مذکور موضع گیری نماید" و افزود: "قوه قضاییه نیز باید نسبت به رفتار قوه مجریه با حساسیت بیشتر نظر كند و اقدامات خلاف قانون را ترمیم نماید".

این بیانیه در پایان با تأکید بر این که "عقلا و فضلای جریان سیاسی حاكم نیز می دانند كه مبنای جمهوریت، گردش نخبگان است" پرسید: "آیا روزی را نمی بیند كه تأسف اقدامات اینچنینی را بر خود ببینند؟"

گفتنی است انجمن رزا متشکل از زنان فعال در حوزه مطبوعات و رسانه هاست که چهره هایی چون جمیله كدیور، زهرا نژاد بهرام، اشرف گرامیزادگان، ژاله فرامرزیان، صدیقه ببران، فرشته رفیعی، شهیندخت مولاوردی، محبوبه پلنگی و فروغ میرطهماسب، از اعضای شورای مرکزی آن قرار هستند.


شکایت سازمان انتقال خون از رسانه ها به دنبال افشای نحوه واردات و صادرات خون

جــرس: به دنبال انتشار دو گزارش از چگونگی صادرات و واردات خون، سازمان انتقال خون ایران، اقدام به شکایت از نویسنده و روزنامۀ منتشر کننده مطالب و همچنین یکی از سایت های خبری کرده است.

به گزارش منابع آگاه خبری، سازمان انتقال خون ایران علی رغم آنکه هرگونه دخالت در امر واردات و یا صادرات خون را طی تکذیبیه هایی انکار کرده بود، اما در اقدامی نادر، علاوه بر شکایت از محمدرضا شاه حسینی، مدیر مسئول روزنامه پول، از نویسنده گزارش، امیرهادی انواری، همچنین مسئولین سایت خبرآنلاین (به مدیریت حسین انتظامی، عضو هیات نظارت بر مطبوعات) نیز به دلیل باز انتشار گزارش روزنامه پول شکایت کرده است.

بر اساس احضاریه های غیابی که برای این افراد ارسال شده، آنها باید روز ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری در شعبه دوم کارکنان دولت در جلسه بازپرسی حاضر شوند.

لازم به ذکر است انواری در اواخر فروردین ماه امسال در مطلبی تحت عنوان «خون انگلیسی در رگ ایرانی»، به واردات ۱۱۹ میلیون دلار خون اروپایی، آمریکایی و عربی به ایران اشاره کرده بود و بلافاصله بواسطه چند روز، در مقاله تحقیقی دیگری با عنوان «خون ایرانی ارزان تر از نوشابه»، نوشته بود "کیلویی ۵۰۰ تومان خون صادر می کنیم" و از "صادرات ۱۳ هزارتن خون ایرانی به کشورهای جنگ زده با قیمت نازل" خبر داده بود.

این محقق همزمان به اظهارات رییس سازمان انتقال خون اشاره کرده بود که با تکذیب خبر فروش خون و پلاسمای ایرانی به کشورهای همسایه گفت: "خون ایرانی فقط و فقط برای سلامت ایرانیان اختصاص می یابد."

نویسنده این مقالۀ جنجالی، در واکنش به شکایت و احضار انجام شده، در وبگاهِ خود نوشته است: "دانشگاه بودم و در حال کنفرانس کلاس استادی که نمیشه توش نفس کشید، یک دفعه حضرت سردبیر تماس گرفت و گفت بیا که احضاریه ت اومده. سر چی؟ گزارش انتقال خون! تا جایی که من میدونم (با توجه به سابقه کوتاه کاری) عموما از روزنامه شکایت می کنند و نه شخص نویسنده مطلب، حالا شأن سازمان طویلی مثل انتقال خون انقدر شده که از من خبرنگار کذاب و بی اطلاع (به نقل از خودشون) شکایت کنه به درک، مدیر مسئول روزنامه هم ازش شکایت شده... یعنی تو اون روابط عمومی یه نفر روزنامه نگار نبوده که به اینا مشاوره بده که از خبرآنلاین بیچاره واسه چی شکایت کردید؟"


پروژه امنیتی گزینش دانشجویان کارشناسی ارشد؛ در راستای انقلاب فرهنگی نرم

جــرس: دو هفته مانده به اعلام نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد سراسر کشور، تعداد زیادی از شرکت کنندگان و فعالین دانشجویی که در این آزمون شرکت کرده بودند، به واحد گزینش استاد و دانشجو واقع در سازمان سنجش احضار شده اند.

به گزارش اخبار ارسالی از تهران، داوطلبانی که طیّ تماسی تلفنی به بهانۀ "نقص پرونده" به واحد گزینش سازمان سنجش فراخوانده شده اند، اکثرا دارای سوابق فعالیّتهای فرهنگی و سیاسی بوده و در مصاحبه های گزینشی سازمان سنجش نیز در مورد پیشینۀ سوابق خود مورد بازخواست قرار می گیرند.

این گزارش خاطرنشان می کند "طی مصاحبه های انجام گرفته با احضار شدگان، ضمن بازجویی در مورد فعالیّتهای قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری، از آنها خواسته می شود تا تعهّدنامه ای را مبنی بر عدم انجام فعالیّتهای سیاسی امضاء کنند و بازجویی کنندگان ضمن تهدید دانشجویان مبنی بر عدم پذیرش آن ها در تحصیلات تکمیلی، بعضاً چندین ساعت آن ها را مورد فشار قرار دادند. "

لازم به ذکر است با روی کار آمدن دولت نهم، ستاره دار کردن دانشجویان و ممنوع التحصیل کردن فعّالین دانشجویی در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه به شکلی جدّی انجام گرفت و در سال جدید، دولت نحوۀ برخورد با این دانشجویان را عوض کرده است. به نظر می رسد دولت دهم قصد دارد تا قبل از اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد، با تغییر در رتبه ها این دانشجویان را از تحصیل محروم کند تا ضمن انجام پروژۀ انقلاب فرهنگی نرم، از حجم اعتراضات قبلی نیز بکاهد.

گفتنی است با اینکه احمدی نژاد و مدیران دولتِ وی، بارها در مصاحبه ها و موارد مشابه، وجود دانشجویان محروم از تحصیل را تکذیب کرده اند، اما کمیته ای تحت عنوان «دفاع از حق تحصیل»، به همراه فعالین حقوق بشری، اخیرا اقدام به انتشار لیست آمار دانشجویان محروم از تحصیل نمودند و خاطرنشان کردند شصت تن از دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور، از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شده اند.


آیت الله بیات زنجانی: علّت وضعیت کنونی ما، برداشت های شخصی و مِن عِندی از اصول است

دیدار انجمن اسلامی معلمان قم با آیت الله بیات زنجانی

جرس:اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان همراه با جمعی از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی شاخه قم، با حضور در دفترآیت الله بیات زنجانی با ایشان دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش دفتر در ابتدای این دیدار که به مناسبت ایام سالروز شهادت استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری(ره) برگزار شد، جمعی از معلمان استان به بیان نظرات خود پرداختند.

آیت الله بیات زنجانی(مدظله العالی) پس از استماع سخنان حضار، ضمن تقدیر و تشکر از حضور آنها، گرامیداشت نام و یاد شهید بزرگوار حضرت آیت الله مطهری(ره) را زنده نگهداشتن نام علم و آزادی بصورت توأمان دانست و گفت: به جد معتقدم که یکی از مهمترین آسیبهای وارد شده به انقلاب اسلامی، از دست دادن نیروهائی همچون استاد بزرگوارم آیت الله مطهری(ره) بود که اگر امثال ایشان امروز بودند، دچار گرفتاریهایی که همگان شاهد آن هستیم، نبودیم.

ایشان با اشاره به دغدغه های مطرح شده از سوی حضّار و اشاره به وضعیت خاص حاکم بر جامعه گفت: مراجع بزرگوار، انقلابیون با سابقه، مدیران سطوح عالی کشور در دوران امام و بعد از آن، همه و همه نسبت به وضعیت موجود نگرانند؛ اما برخی تریبونها در اختیار افرادی قرار گرفته که با کمال تأسف و به واسطۀ تحلیل غلط، احساس می کنند که با نگفتن مشکلات و سرپوش گذاشتن بر روی آنها و با معکوس نشان دادن برخی واقعیات در بعضی مقاطع، می توانند امور کشور را به پیش ببرند در حالی که غالب مشکلات کشور به واسطه همین نوع نگاه به وجود آمده است.

وی سپس با اشاره به ارائه شدن راه کارهائی برای برون رفت از وضعیت موجود اضافه کرد: در بسیاری از موارد تذکراتی از جانب علماء و بزرگان به برخی حاکمان داده شده و این تذکرات از زمانی جدیتر شده که سئوالات پیرامون اصل دین و حکومت دینی در جامعه زیاد شده است.

وی تأکید کرد: با مراجعه به نهج البلاغه و کتب روائی مختلف می بینید که دین در نگاه امیر المؤمنین(ع) و فرزندان پاکش، در بسیاری موارد با آن چیزی که در جامعۀ ما در حال پیاده شدن است، تفاوت دارد.

وی به موارد متعدد این قبیل روایات اشاره کرد و گفت: راجع به همین اعترافات پخش شده و عکس العملهای پس از آن در جامعه صحبتهای فراوانی شده است. بسیاری از بزرگان و علماء گفته اند و تأکید کرده اند که این اعترافات، عاری از وجاهت شرعی و قانونی است و در کمال تعجب، به عمده آنان تهمتهای ناروائی وارد شده است. این موضوع در حالی است که نصّ روایات، موضع آن بزرگان را تأیید می کند.

نمونه آن، روایتی از مولی امیرالمومنین(ع) است که در جلد بیست و هشتم وسائل الشیعه آمده است که اگر شخصی تهدید به زدن، بازداشت و تحقیر شود و در این حالت اعتراف کند، این اعتراف اثری ندارد و قابل تکیه نیست. مهم است که امام می فرماید اعترافی که با تهدید به بازداشت شدن و یا تهدید به ضرب و جرح بیان می شود، قابل استناد نیست و جالب است که ما اعترافاتی را قابل ارزش بر می شماریم که نه در حال تهدید، که در زمان بازداشت افراد ایراد شده است و این در تقابل کامل با بیان معصوم(ع) است.

ایشان با اشاره به ضعف دستگاه قضائی در رسیدگی به بسیاری از اتهامات فرمودند: در رساله نیز اشاره کرده ام که بنده اجتهاد مطلق را برای قاضی، شرط لازم می دانم چراکه اگر قاضی مجتهد نباشد، نمی تواند موضوع را درست تشخیص دهد و کسی که در تشخیص موضوع، دچار اشکال است نمی تواند حکم کند و اگر حکم کند، کار خلاف مرتکب شده و حقوق دریافتی اش هم مشروع نیست.

وی با اشاره به روایات متعدّد در باب قضا و اهمیت آن در نگاه معصومین افزود: عین عبارت امام علی(ع) در مورد قضات این است که در حدیث شماره ۱۸۸۹ از کتاب دعائم الاسلام آمده و در آن بیان فرموده است که قضات بر سه قسم هستند. یکی از اینها در بهشت و دو دستۀ دیگر در جهنم خواهند بود؛ اول کسانی هستند که در عین علم، حُکم اشتباه صادر میکنند، دوم کسانی که از روی خطا، حکم غلط می دهند که هر دوی اینها در جهنم هستند و سوم هم کسانی که از روی علم، حکم درست صادر می کنند، که این دسته در بهشت خواهند بود. امام(ع) وضعیت را به صراحت بیان فرموده که کار قضات، کار ساده ای نیست و باید در بیان احکام قضا، علم و تقوا را در کنار یکدیگر قرار داد.

ایشان تأکید کردند: اگر بنا باشد به احکام اسلامی همانطوری که مدّ نظر معصومین است عمل شود یقیناً جامعه اسلامی، وضعیتی به مراتب بهتر از این خواهد داشت که ما شاهد آن هستیم. علّت وضعیت کنونی ما، برداشت های شخصی و مِن عِندی از اصول است. برای مثال وقتی امام علی(ع) مطابق با روایت (شماره ۱۵۵۲) نقل شده در کتاب دعائم الاسلام به قنبر دستور می فرماید که شخصی را حد بزند و قنبر سه ضربه بیش از حد معین به او می زند، امام او را خوابانده و آن سه ضربه را به او می زند. این کار امام نشان از این دارد که آقای مسئول! شخص حتی اگر متهم و محکوم باشد، نباید بیش از آن چیزی که مورد نظر شرع مقدس است را تحمل کند. اگر شمای مسئول این کار را انجام دادید، باید پاسخگو باشید. ولی بیننا و بین الله الآن وضعیت جامعه اینگونه است؟

یا در مورد دیگری که بسیار مهم است از رسول الله(ص) چنین نقل شده که آن حضرت فرمودند: “اذا کان فی الحدّ لعلّ و عسی، فالحدّ معطل” به این معنا که اگر در اثبات حد، به قول ما «اما و اگر» باشد، آن حد جاری نخواهد شد. این روایات یعنی اینکه گناههایی که اسلام برای آنها حد در نظر گرفته است، در لسان روایات با یک اما و اگر از اجرا ساقط میشود؛ چرا ما به دنبال این هستیم تا افراد را حین ارتکاب یک گناهی بگیریم و بعد بر او مثلاً حد جاری کنیم در حالیکه همان روایات تأکید دارد که چنین کاری مفسده اش از آن گناه بیشتر است.

وی تاکید کرد: من سئوال می کنم اگر بنا بود در موارد مورد ابتلای همین روایاتی که نقل شد، طبق دستور ائمه و نظر آن بزرگان عمل می شد، آیا چنین وضعیتی در جامعه پیش می آمد؟

ایشان اضافه کردند: مطابق روایات متعدد در جامعه اسلامی کسی حق تهمت زدن حتی به یهودیان، نصرانیان و زرتشتیان را هم ندارد ولی با کمال تاسف تریبون ها و جرایدی که با پول بیت المال اداره میشوند، تبدیل به محلی برای زدن تهمت و تخریب انسانهای مؤمن، انقلابی، دلسوز و حتی محل تهمت به ساحت برخی مراجع تقلید شده است. آیا این موضوع با نص روایات در تضاد نیست؟

ایشان در بخش دیگری از بیانات خود، با اشاره به دیدارهای متعدد خانواده زندانیان سیاسی اشاره کرده و گفتند: خدا کند مطالبی که ذکر می شود، صحیح نباشد ولی تشابه و تواتر مطالب نقل شده، حداقل این تکلیف را بر دوش مجلس و دستگاه قضائی در نظام اسلامی می گذارد که راجع به این موضوعات تحقیق کرده و با متخلفین برخورد کنند.

آیت الله بیات زنجانی در پایان سخنان خود، با تاکید بر اینکه تکلیف بر دوش همگان است تا اسلام صحیح را به جامعه عرضه کرده و در زدودن تفسیرها، رفتارها و کردارهای سلیقه ای تلاش کنند، اضافه کرد: معلمان، مهمترین افراد و پیشروان این مسئله اند و آنها در پاسخ به جوانان و نوجوانان، باید بگویند که دین خدا و احکام آن، الزاماً همانی نیست که در ادارۀ جامعه می بینید. این مسئله بزرگترین نهی از منکر است و شما معلمان عزیز، باید پیش رو در احیای این اصل فراموش شدۀ اسلامی باشید.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .