خبرهـاي برگزيـدهدوشنبه نوزدهم بهمن ١٣٨٨

 

 

محمد دهقان عضو کمیته ویژه شورای عالی امنیت ملی بر صحت اتهامات وارده بر مرتضوی تاکید کرد.

 

خبرگزاری هرانا – محمددهقان ضمن تایید اتهامات وارده بر مرتضوی ، به تجری دیگر نماینده  مجلس توصیه کرد که خود را هزینه مرتضوی نکند.
به گزارش فردانیوز، عضو هیات رییسه مجلس افزود است که : " نمایندگان در این دونامه موضع خودشان را به صراحت اعلام ودرخواست کردند افرادی مثل مرتضوی که در دستگاه قضایی ودولتی سمت دارد بر اساس مستنداتی که در گزارش مجلس برآن تاکید شده، عزل شوند. دستگاه قضایی با قدرت وجدیت این افراد را محاکمه ومجازات کند و گزارش آن به صورت شفاف به مردم ارائه شود."
وی همچنین گفته است: "به نظر من آقای احمدی نژاد در زمینه انتصاب آقای مرتضوی به عنوان رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا وارز وهمچنین سکوت در باره گزارش کمیته ویژه مجلس اشتباه کرد. این کار رییس جمهور با توجه به اتهامات بسیاری که در مورد مرتضوی مطرح شده است هیچ توجیهی ندارد و معلوم است که مورد تایید مردم و طرفداران آقای احمدی‌نژاد هم نیست و مناسب شأن رییس جمهور هم نبود.بنده نمی‌دانم که چه اصراری است تا رییس جمهوری که رای قاطع مردم را به همراه داشته است شخصیت خود را با افرادی که این همه اتهامات به آنها وارد است پیوند زند."

 

اداره سیاسی سپاه پاسداران روز ۲۲ بهمن را "پایان ضرب الاجل" برای بازگشت رهبران اعتراضات پس از انتخابات اعلام کرده است.

 

خبرگزاری هرانا- نشریه هفتگی سپاه از  ضرب الاجل اعلام نشده ای برای سران جنبش تا 22 بهمن خبر داد.

به گزارش بی بی سی فارسی، نشریه صبح صادق در شماره اخیرش با اشاره به نزدیک شدن به روز تاریخی ۲۲ بهمن ماه، از ضرب الاجل اعلام نشده ای برای میرحسین موسوی، مهدی کروبی و دیگر رهبران اعتراضات پس از انتخابات خبر داد و اعلام کرد: "بنظر می رسد ضرب الاجل ملت و نظام اسلامی برای بازگشت و توبه سران فتنه به مسیر صحیح و جدایی صفوف خود از ضدانقلاب به سر آمده است".

نشریه هفتگی اداره سیاسی سپاه پاسداران نوشت: "مردم منتظرند تا در فضای رحمانی دهه فجر سخنانی دقیق و مواضعی صحیح در حمایت از انقلاب اسلامی و در نفی جریان های برانداز و ضدانقلاب از این افراد بشنوند و شاهد برداشتن گام های عملی در این مسیر باشند، در غیر این صورت تمام راه ها بر روی آنها بسته خواهد شد."

"صبح صادق" که گفته می شود بیانگر نظرات سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران است، علاوه بر این از میرحسین موسوی و مهدی کروبی رهبران اعتراضات پس از انتخابات به عنوان "سران فتنه" نامبرد و افزود "ناقوس ها برای سران فتنه به صدا در آمده اند."

اداره سیاسی سپاه پاسداران با اشاره به بیانیه شماره ۱۷ میرحسین موسوی و سخنان اخیر مهدی کروبی در مصاحبه با فاینانشیال تایمز، این سخن آقای کروبی را که گفته است: "آقای هاشمی رفسنجانی به درستی گفتند که بهترین کسی که می تواند موجب حل مشکلات شود، رهبر انقلاب هستند"، به عنوان "پالس های مثبتی که حکایت از تلاش این افراد در نزدیکی به جریان انقلاب و زاویه گرفتن از صفوف ضدانقلاب دارد" ارزیابی کرد، اما مدعی شد که "آنچه امروز به عنوان مهمترین مانع در این مسیر پیش روی این افراد قرار دارد، نزدیکان افراطی هستند که اجازه انتخاب و تصمیم گیری را از ایشان گرفته اند."

اداره سیاسی سپاه پاسداران از زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی به عنوان یک نمونه از"نزدیکان افراطی" رهبران اعتراضات پس از انتخابات نامبرد و او را یکی از موانع بازگشت میرحسین موسوی معرفی کرد.

فاز مسلحانه

از سوی دیگر سایت "بصیرت"، که به عنوان رسانه اینترنتی اداره سیاسی سپاه پاسداران شناخته می شود، به دنبال دیدار اخیر میرحسین موسوی و مهدی کروبی و اعتراض مشترک آنها به اعدام آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی را به "ورود به فاز نظامی" متهم کرد.

این سایت از اعدام آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی به عنوان "اعدام دو تروریست اغتشاشگر از حامیان فتنه فرقه موسوی" نامبرد و ادعا کرد که اعتراض گسترده به این اعدام ها در رسانه ها موجب شد تا "کروبی و موسوی در این دیدار ضمن اعتراض به تداوم وضعیت موجود، نسبت به احکامی که به زعم آنها بدون رعایت مراحل دادرسی برای اعدام برخی از شهروندان صادر شده و اجرای عجولانه آن" اعتراض کنند و "با ابراز تأسف نسبت به این اعدام ها خواستار
رسیدگی قانونی به وضعیت بازداشت شد گان اخیر" شوند.

سایت بصیرت "زیر سئوال بردن اعدام آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی"،"اظهار تأسف در این مورد" و "درخواست برای رسیدگی قانونی به وضعیت بازداشت شدگان" از سوی موسوی و کروبی را "ورود به فاز مسلحانه" نامید و ادعا کرد که "اظهار تأسف این دو نفر از سران فتنه به معنی ورود آنها به فاز مسلحانه و حمایت صریح از تروریست‌ها" است.

بصیرت علاوه بر این افزود: "نکته تأمل برانگیز این است که موسوی و کروبی بر مواضع گذشته خود پافشاری کرده و گفته اند: اکنون اکثریت مردم برای احقاق حقوق خود بدون هیچ گونه واهمه ای در میدان حضور دارند و خواست آنها نیز برگزاری انتخابات آزاد می باشد که متأسفانه گویا صدای اکثریت مردم شنیده نمی شود."

سایت اینترنتی "بصیرت" با اشاره به اینکه موسوی و کروبی در دیدار خود "از توهم توطئه توسط برخی مسئولان کشور سخن به میان آورده اند" به طور ضمنی آنها را به"محاربه" نیز متهم کرد و نوشت "مواضع جدید موسوی و کروبی نشان می دهد که آنها مانند تروریست ها و گروهک های محارب بخشی از پازل فتنه دشمن بوده اند."

این سایت اتهامات دیگری هم به آقای موسوی و آقای کروبی نسبت داد و نوشت که آنها "اجازه مرزبندی حتی با تروریست های آدم کش را نیز ندارند و آنها نیز در خون ده ها شهروند بی گناهی که در فتنه بعد از انتخابات جان باختند، شریک هستند."

میرحسین موسوی و مهدی کروبی دهم بهمن ماه در واکنشی مشترک به اعدام محمدرضا علی زمانی و آرش رحمانی پور، اعلام کرده بودند: "کسانی که اقدام به اعدام آنها شد ماه ها قبل از جریان برگزاری انتخابات دستگیر شده و پرونده آنها نیز ارتباطی با حوادث انتخابات اخیر نداشته است و به گفته وکلایشان آنها تنها توانسته اند دیداری کوتاه با موکلان خود داشته باشند و مراحل دادرسی برای آنها انجام نشده است."

آنها گفتند: "چنین اقدامی برای ایجاد خوف در مردم جهت عدم حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن است."

میرحسین موسوی همچنین روز چهاردهم بهمن در گفتگویی با سایت "کلمه" ضمن تاکید بر اینکه "گاهی شعارهای افراطی در این زمینه بیشتر از افراط کاری های اقتدارگرایان به جنبش آسیب می رسانند"، گفت که "برای اصلاح به میدان آمده ایم، نه برای انتقام گیری و یا کسب قدرت و یا ویران گری."

آقای موسوی به رغم تهدیدها و اتهامات اخیر اداره سیاسی سپاه پاسداران، بار دیگر به اعدام های اخیر اعتراض و تاکید کرد که "بسته شدن فضای مطبوعاتی و رسانه ای و پر شدن زندان ها و کشتن بیرحمانه مردم در خیابان ها که به صورت مسالمت آمیز احقاق حقوق خود را خواستارند، نشان دهنده حضور ریشه های استبداد و دیکتاتوری باقیمانده از نظام شاهنشاهی است".

آقای موسوی گفت: "عملا این نیروهای امنیتی و نظامی هستند که بر پرونده های قوه قضاییه حکم می رانند".

او افزود: "مردم دنبال آزادی و عدالت هستند و متوجه اند که دستگیری ها و اعدام ها با اغراض سیاسی و در تعارض با قانون اساسی و قوانین رایج صورت می گیرد".

 

 

ابراهیم مهتاری، در گفتگوئی اختصاصی با روزنامه لیبراسیون، تجاوزهای ننگین مأمورین رژیم اسلامی ایران علیه خود را افشا کرد.

 

خبرگزاری هرانا- برای نخستین بار یک روزنامه نگار و یکی دیگر از قربانیان تجاوزهای شرم آور جنسی در زندانهای رژیم اسلامی ایران تابوی سکوت راشکست.
به گزارش لیبراسیون، روزنامه نگار بیست و هفت ساله، "ابراهیم مهتاری"، در گفتگوئی اختصاصی با روزنامه لیبراسیون، با شهامتی قابل تجلیل، تجاوزهای ننگین مأمورین رژیم اسلامی ایران علیه خود را افشا کرد.  ابراهیم مهتاری که علاوه بر روزنامه نگاری گاهی مطالبی را در یک وبلاگ (که ترجیح داد نامش را نبرد) از وقایع روز درج میکرد، در تاریخ 20 آگوست (29 مرداد 1388) در یکی از خیابانهای تهران توسط افرادی از امنیت سپاه پاسداران ربوده شد. وی یک بار نیز در اواخر ماه جولای (اواخر تیر ماه) بازداشت شده و به مدت 9 روز در یک بازداشتگاه نظامی تحت فشار و بازجویی های شدید قرار گرفته بود.
او علت بازداشتش را با بیان این مطلب که هنوز نمیداند صرفا به خاطر درج مطالبی در مورد تقلبهای انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه بوده و یا اینکه نام او از طریق دیگر دوستان دربندش، برای کم شدن فشارهای بازجویی و شکنجه به صرف نام بردن از اشخاص در اختیار بازجویان قرار گرفته بود، با تردید بیان میکند و این را هنوز برای خود نیز سئوال میداند.
ابراهیم مهتاری در مورد شکنجه هایی که در زندان برای وی به کار بردند گفت: در روزهای ابتدای بازداشت بوسیله کابل برق، باتوم الکتریکی، خاموش کردن سیگارهای روشن بر روی بدن، و ضرباتی با ابزار مختلف بر سر و صورت که باعث جراهت جمجمه سر شده بود، مورد شکنجه قرار گرفتم.
همچنین وی اظهار داشت که در طول مدت 9 روز بارها در بازداشتگاه با چشمانی بسته توسط افرادی با باتوم به طرز وحشیانه مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و در روز نهم با لباسهای پاره و خونی در بلوار فرحزادی در تهران رها شده است. خون ریزی داخلی وی در حدی بود که حتی پلیس و پزشکی قانونی با تأیید حمله صورت گرفته و تجاوز به عنف، آن را ناشی از حمله ارازل و اوباش عنوان کردند.

 

خانواده آرش رحمانی پور به شدت تحت فشار هستند تا از برگزاری مجلس ختم و یادبود برای فرزند شان و همچنین اطلاع رسانی در این زمینه خودداری کنند.

 

خبرگزاری هرانا- ماموران امنیتی با تحت فشار قرار دادن خانواده ی یکی از اعدامیان حوادث پس از انتخابات ،مانع از برگزاری هر نوع مراسمی برای وی شدند.

به گزارش ندای سبز آزادی، ماموران امنیتی به خانواده رحمانی پور اجازه گذاشتن حجله در مقابل منزل و محل زندگی خود را نداده اند و این خانواده از سوی دستگاه امنیتی از برگزاری هرگونه مراسمی برای آرش رحمانی پور منع شده اند.

آرش رحمانی پور جوان 19 ساله بود که در اردیبهشت ماه امسال بازداشت شد و در جلسه دوم دادگاه نمایشی محاکمه معترضان به انتخابات محاکمه و به اعدام محکوم شد.حکم اعدام آرش رحمانی پور مخفیانه و بدون اطلاع وکیل و خانواده او به اجرا درآمد.
.

 

طی روزهای اخیر و در پی محدودیت های جدید رسانه ای، پیامک ایرانسل قطع، بسیاری از سایت ها فیلتر و بعضا نیز هک شده اند.

 

خبرگزاری هرانا - کاربران ایرانسل از شب گذشته در تهران و برخی شهرهای ایران موفق به ارسال پیامک از طریق تلفن‌های همراه خود نمی‌شوند.
این در حالی است که وبسایت این شرکت و هیچ منبع خبری دیگری پیش از این از احتمال این اختلال خبر نداده‌ بود.

اما این اولین بار نیست که طی سال جاری سامانه پیامک دچار مشکل شده است.سابقه بروز مشکل و یا قطع شبکه‌های تلفن همراه و اینترنت به روزهای پیش از دهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران باز می‌گردد.

شبکه پیامک ایران، از نیمه‌شب پنج‌شنبه (بیست و یکم خرداد هشتاد و هشت) قطع بود و این قطعی در تمام طول انتخابات ادامه داشت. به گزارش آفتاب،‌ از حدود ساعت ١١ پنج‌شنبه شب و تنها ٩ ساعت مانده به آغاز رسمی رای‌گیری در حوزه‌های انتخابات ریاست جمهوری، سرویس پیامک کلیه مشترکان تلفن همراه اعم از همراه اول، ایرانسل و تالیا در سراسر کشور قطع شد.

این قطعی هفته‌ها ادامه داشت تا آنکه در ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه روز ۱۰ تیر وصل شد، هرچند مجدداً پس از چند روز از حوالی ظهر روز ۱۵ تیر به طور ناگهانی و بدون اطلاع قبلی تا بامداد ۱ مرداد ۱۳۸۸ قطع شد، و پس از ۴۰ روز قطعی و اختلال، مجدداً به راه افتاد.

علاوه بر مشکل سامانه پیامک،شبکه اینترنت نیز در ایران دچار مشکل است و کابران در برخی نقاط بعضا با قطعی هم مواجه شده اند.

اردیبهشت امسال، یک ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی از ایجاد اختلال وسیع و گسترده اینترنتی خبر داد. خبرگزاری‌ها دلیل این رخداد را اقدام «شرکت زیر ساخت» در تست یک فایروال جدید روی شبکه اینترنت کشور اعلام کردند.

پس از برگزاری انتخابات جنجالی ریاست جمهوری در ایران و افزایش موج اعتراضات، حکومت اسلامی ایران روش‌های مختلفی را برای مقابله با مخالفان خود در پیش گرفت.

در این زمان به علت نقش گسترده و اثربخش اینترنت در ادامه اعتراضات و همچنین اطلاع رسانی در مورد حوادث مختلف در ایران، حکومت نیز توجه بیشتر خود را بر کنترل و سانسور اینترنت متمرکز کرد.

در ادامه ی موج فیلترینگ در ایران، طی روزهای اخیر  وسایت های پارلمان نیوز و یک سایت حامی آیت الله دستغیب فیلتر شدند.
در همین راستا دسترسی به وبلاگ معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور سابق و رئیس اسبق سازمان حفاظت از محیط زیست در برخی خدمات‌دهنده‌های اینترنتی محدود شده است.

هم چنین ارتش سایبری ایران پس از آنکه هفته ی گذشته به مدت چهار روز سایت خبری رادیو زمانه را از دسترس کاربران خارج کرد، روز پنج شنبه سايت خبرنامه‌ی اميرکبير، پايگاه خبری تحليلی دانشجويان دانشگاه صنعتی اميرکبير (پلی تکنيک تهران)را نیز هک و از دسترس کاربران اينترنتی خارج کرد.

گفته می‌شود ارتش سايبری ايران وابسته به حکومت ايران و بخش‌های تابعه‌ی سپاه پاسداران است، هر چند انتساب آن به هيچ يک از ارکان حکومتی جمهوری اسلامی رسماً تأييد و يا تکذيب نشده است.

به نظر می رسد محدودیت های رسانه ای اعمال شده از سوی مقامات ایران با نزدیک شدن به 22 بهمن و موج جدید اعتراضات مردمی ارتباط مستقیم داشته باشد.

 

 

ساکنان شهرستان لار روز دوشنبه، با تجمع در مقابل فرمانداری آن شهرستان، اعتراض خود را نسبت به تبدیل شدن بخش «گراش» به شهرستان، اعلام کردند، که این تجمع مسالمت‌آمیز، با درگیری نیروهای پلیس، به خشونت کشیده شد.

 

خبرگزاری هرانا ـ حقوق ملی: روز دوشنبه، ساکنان شهرستان لار، در اعتراض به تبدیل شدن بخش «گراش» به شهرستان، در مقابل فرمانداری لار و حسینیه اعظم، تجمع کردند.

یک شاهد عینی در گفت‌وگو با رادیو فردا می‌گوید این تجمع مسالمت‌آمیز بوده اما پس از چندی با درگیری نیروهای پلیس به شلیک گاز اشک‌آور منجر شد.

گفته می‌شود که تظاهرکنندگان علیه دولت محمود احمدی‌نژاد، و نیز در پشتیبانی از میرحسین موسوی شعار می‌دادند.

برپایه همین گزارش، سیستم مخابره پیامک و ارتباط با اینترنت در لار با دشواریهایی روبرو شده است و ماموران انتظامی از تصویر برداری از تظاهرات جلوگیری می‌کردند.

 

محمد غزنویان، فعال حوزه کودکان و زنان دوشنبه نوزدهم بهمن در پارک ملت قزوین بازداشت شد.

 

خبرگزاری هرانا - یک از فعال حوزه کودکان و زنان، بعدازظهر امروز دوشنبه نوزدهم بهمن در قزوین بازداشت شد.

به گزارش هرانا، پس از بازداشت وی، ماموران با مراجعه به منزل پدری او، وسایل شخصی اش را ضبط کردند.

در مورد علت بازداشت محمد غزنویان، توضیحی از سوی ماموران به خانواده ی او داده نشده است.

از او مقالات و یادداشتهای زیادی با موضوعات حقوق بشر، زنان، کودکان و... در روزنامه ها و سایتهای اینترنتی منتشر شده است.

آخرین فعالیت اجتماعی او کمک در مدیریت یک مرکز پرورش استعدادهای کودکان کار و خیابان در قزوین می باشد که محمد غزنویان بعنوان مدیر داخلی این مجموعه نقش پررنگی در ایجاد و پایستگی این مرکز عام المنفعه در محله ی هادی آباد قزوین داشت.

منبع خبر : خبرگزاری هرانا

 

گزارشی کوتاه از آنچه در سالهای گذشته بر مسیحیان ایران گذشته است به همت گزارشگران خبرگزاری هرانا منتشر شد.

 

" خبرگزاری هرانا - حكومت جمهوری اسلامی با شدت هرچه تمامتر در سال گذشته میلادی،از طریق دستگیری مبلغان مسیحی و فشار بر كلیساهای انجیلی، اقدام به محدود كردن بیش از پیش مسیحیان  نموده است."

سال گذشته در دی ماه ۱۳۸۷ پس از پایان سال  میلادی و همزمان با آغاز سال نو مسیحی ۲۰۰۹، در گزارش سالانه سازمان "درهای باز" كه برای معرفی بدترین حكومت های جفا كننده بر مسیحیان جهان كه هرساله منتشر میشود ، سال ۲۰۰۹ حكومت جمهوری اسلامی با یك مرتبه ترفیع از نظر افزایش فشار بر مسیحیان ، در مكان دوم پس از حكومت كمونیستی كره شمالی قرار گرفت و برای اولین بار از این نظر از كشور پادشاهی عربستان سعودی جلو افتاد.
بررسی خلاصه ای از تهاجمات صورت گرفته علیه مسیحیان ایران در سال ۲۰۰۹ فقط نشان دهنده بخش آشكار و رسمی فشارهای وارده بر آنان در سال گذشته است. واقعیت در داخل كشور بسیار بدتر از آن است و با توجه به آن سازمانهای بین المللی مدافع حقوق مسیحیان حكومت فعلی ایران را یكی از بدترین سركوبگران مسیحیان در سراسر جهان دانسته اند . آنچه كه در فهرست سالانه جفا بر مسیحیان می آید فقط شامل اقداماتی میشود كه از سوی دستگاه قضائی یا تشكیلات امنیتی جمهوری اسلامی صورت گرفته است و رسانه ای شده. بخش عمده ای از جفاهای اعمال شده بر مسیحیان شامل فشارهای سیستماتیك نظیر تبعیض ، تهدید و تحقیر است كه از سوی سیستم حاكم به شكل زیركانه و نه چندان آشكار علیه آنان اعمال میشود . از طرفی بسیاری از موارد بازداشت و دستگیری و محدود كردن ها به علت وحشت و ترس اشخاص از تهدیدهای دستگاههای قضائی و امنیتی كه آنها را از لب گشودن درباره آنچه بر ایشان رفته برحذر میكنند ، هرگز رسانه ای نمیشوند .
نقض قانون اساسی
با آنكه در قانون اساسی جمهوری اسلامی تصریح شده است كه پیروان ادیان پیش از اسلام كه مسیحیت نیز یكی از آنهاست به عنوان اقلیت های دینی حمایت شده شناخته میشوند اما هرگز این اصل قانون اساسی از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی جدی گرفته نشده است و گویا در بین آنان توافق نا نوشته ای برای عدم اجرای آن وجود دارد . موارد اصلی و مصادیق نقض این اصل قانون اساسی در مورد جامعه مسیحی ایران به شرح زیر میباشند :

یكم – تحت نظر قرار دادن فعالیتها ، اجتماعات و كلیساهای مسیحیان به اشكال علنی و غیر علنی توسط وزارتخانه های اطلاعات و ارشاد اسلامی .

دوم – اجرای قاطعانه ممنوعیت تبلیغ دین مسیحی . حكومت به شدت در این مورد به مسیحیان سخت گیری میكند و در این رابطه تعهدات متعددی از رهبران كلیساهای رسمی ایران گرفته میشود . عدم تبلیغ مسیحیت و تعمید آب  برای مسلمان زاده ای كه به مسیحیت می گرود، شرط اصلی صدور مجوز فعالیت برای كلیساها در ایران می باشد .

سوم – تعقیب ، آزار ، ارعاب و بازداشت غیر قانونی مسیحیان بدون رعایت موازین قانونی توسط ماموران رسمی و غیر رسمی حكومت .

چهارم – محدود كردن جلسات پرستشی كلیساها به بهانه های گوناگون . تلاش ماموران دولت برای جلوگیری از جلسات كلیسائی و آموزشی به زبان فارسی و مجبور كردن رهبران كلیسا به معرفی اعضاء و ارائه لیست شركت كنندگان در جلسات به ماموران امنیتی و دولتی .
پنجم – عدم صدور مجوز ساخت برای ساختمان كلیسا و بستن تعدادی از كلیساهای فعال تحت فشار و با اعمال رفتارهای تهدید آمیز و ارعاب كننده .

ششم – برقراری تبعیضات شغلی. تبعیضات شغلی هم در رده مشاغل كشوری و هم مشاغل لشكری وجود دارد . این تبعیضات هم در سطوح شهرستان و استان و هم در كل كشور بی وقفه ادامه داشته است . دادن پست ریاست و فرماندهی به مسیحیان سالهاست در كشور متوقف شده. مسیحیان از گرفتن شغل در وزارتخانه های اطلاعات و ارشاد اسلامی و نهادهای قضائی و انتظامی محرومند .

هفتم -  تبعیض قضائی بر اساس هر دو منبع مورد استناد در قضاوت دادگاههای ایران یعنی قوانین مدنی و شرع اسلام در مورد مسیحیان اعمال میشود . هرچند نابرابری مسیحیان با مسلمانان در مورد دیه برطرف شده است اما همچنان تبعیضات عمده ای در مورد قوانین ارث، ازدواج و ارتداد وجود دارد كه باعث ایجاد حس عدم امنیت قضائی برای مسیحیان ایران میشود.

هشتم – ندادن مجوز برای انتشار نشریات ویژه مسیحیان . این در حالی است كه حملات شدیدی در رسانه های محافظه كار بر علیه مسیحیان وجود دارد و بدون ارائه مدركی آنان به رابطه با بیگانه و جاسوس و مزدور بودن متهم میشوند . حق پاسخگوئی مسیحیان و دفاع از خودشان به علت عدم وجود نشریات مستقل ضایع شده  و از بین رفته است .
بطور اجمال میتوان بنا به این دلائل نقض قانون اساسی جمهوری اسلامی در مورد اقلیت های شناخته شده را آشكار ساخت . نكته قابل توجه این است كه در سالهای اخیر هیچگاه تهاجم از سوی مردم مسلمان ایران علیه مسیحیان صورت نگرفته است و این تنها دولت اسلامی  و نهادهای رسمی و غیر رسمی وابسته به آن  هستند كه همیشه دستی در آزار و اذیت مسیحیان داشته  اند .
خلاصه
در كل با توجه به همه جوانب و اتفاقات میتوان اینگونه جمع بندی كرد كه حكومت اسلامی ایران همچون سی سال پیش از آن با اجرای عملی تبعیض و افزایش فشارهای اجتماعی همیشه سعی داشته است مسیحیان ایرانی را وادار به كوچ یا مهاجرت اجباری از ایران بكند .
حکومت اسلامی ایران كه زمانی سیاست های دراز مدت پاكسازی بدون سر و صدای جمعیت مسیحیان ایران را در سر می پروراندند ، اكنون باید به فكر اقدامات بازدارنده برای جلوگیری از گسترش مسیحیت در ایران باشند و به همین دلیل ممكن است در آینده سطح خشونتها را تا حد بیشتری افزایش دهند . فشار بر مسیحیان و اذیت و آزار مردم برای جلوگیری از گرایششان به یك آئین و یا تفكر خاص در تناقض آشكار با حقوق انسانی و متن اعلامیه جهانی حقوق بشر است و به شدت محكوم میباشد .

در پایان فهرست وار به ترتیب تاریخ وقوع همه آنچه در سال گذشته میلادی ( ۲۰۰۹) بر مسیحیان ایران گذشت را ذكر میكنیم تا یاد آوری باشد بر آنچه در یك سال پر از جفا  شاهد بودیم. با این توضیح مجدد كه این فقط بخش رسانه ای شده فشارها میباشد و ما از موارد دیگری نیز با خبر شده ایم كه بخاطر رعایت حریم خصوصی افراد و عدم تمایلشان به انتشار خبر مربوط به آنها از ترس تهدیدهای امنیتی ، قادر به ذكر آنها در اینجا نیستیم .

۳ بهمن ۱۳۸۷ ( ۲۲ژانویه ۲۰۰۹ ) – بازداشت همزمان ۳ تن از مسیحیان در تهران به اسامی آقای حامیك خاچكیان ۵۱ ساله خادم كلیسای فارسی زبان جماعت ربانی مركز ، نادره جوادی ۴۴ ساله و همسرش جمال قالی شورانی ۴۹ ساله .

۱۰بهمن ۱۳۸۷ (۲۹ ژانویه ۲۰۰۹) – ممانعت از ورود مسیحیان فارسی زبان به كلیسای آشوری شهرآرای تهران و جلوگیری از موعظه به زبان فارسی در سرویس های روز جمعه و یكشنبه آن كلیسا .

۱۱ بهمن ۱۳۸۷( ۳۰ژانویه ۲۰۰۹) – بازداشت آقای حسین كریمی ۲۷ ساله از مسیحیان فارسی زبان ساكن كرج كه در آن شهر دستگیر شد .

۴اسفند ۱۳۸۷( ۲۲ فوریه ۲۰۰۹) – بازداشت آقای مظاهر – ر وبلاگر  و مبشر مسیحی در اصفهان به همراه خواهرش و یك دوست مسیحی به نام آقای حامد – س كه طی یك سناریوی برنامه ریزی شده توسط ماموران اطلاعات اصفهان به یك خانه كشیده، دستگیر شدند .

۱۵ اسفند ماه ۱۳۸۷ (۵ مارس ۲۰۰۹) – بازداشت ۲ تن از مسیحیان فارسی زبان به نامهای خانم مرضیه امیری ۳۰ ساله و مریم رستم پور ۲۷ ساله به جرم اقدام علیه امنیت ملی و انتقال آنها به زندان اوین .

۲۱ اسفند ۱۳۸۷( ۱۱ مارس ۲۰۰۹) – صدور حكم نا عادلانه برای سه مسیحی شیرازی به نام آقایان علاء الدین حسین ، همایون كاشانی و سید امیر حسینی باب اناری كه اردیبهشت ماه در فرودگاه شیراز بازداشت شده بودند .دادگاه انقلاب این افراد را به اتهام همكاری و تبلیغ برای شبكه های تلویزیونی محبت و و نجات و همچنین بشارت انجیل به ۸ ماه حبس تعزیری معلق تا ۵ سال محكوم كرد .

۵ فروردین ۱۳۸۸ ( ۲۴ مارس ۲۰۰۹) – تعطیلی كلیسای آشوری شهر آرای تهران از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به جرم تبلیغ و ترویج آئین مسیحیت در بین غیر آشوری ها ( ایرانیان مسلمان ).

۱۶ فروردین ۱۳۸۸( ۴ آوریل ۲۰۰۹) – اجرائی شدن دستورالعمل شعبه چهارم اجرای احكام دادگاه ارومیه درباره قطع حقوق بازنشستگی خانم فاطمه پاكی معلم بازنشسته و نوكیش مسیحی توسط اداره آموزش و پرورش آذربایجانغربی .

۵ اردیبهشت (۲۴ آوریل ۲۰۰۹) – مهران محمودی ۲۸ ساله از نوكیشان مسیحی بر حسب احضاریه ای از سوی دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان ارومیه احضار شد . در آن احضاریه آقای محمودی به توطئه بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی متهم شده بود .

۲۵ اردیبهشت ( ۱۴ می ۲۰۰۹) – یك نوكیش مسیحی ایرانی در انگلیس كه فعالیتهای حقوق بشری دارد اعلام نمود كه پدرش در بندر ماهشهر بازداشت شده است و بخاطر فعالیتهای او تحت فشار قرار گرفته است .

۳۱ اردیبهشت (۲۰ می ۲۰۰۹) – هجوم ماموران امنیتی لباس شخصی به یك منزل در شهرستان كرج و بازداشت آقای جواد ابطحی صاحب خانه به همراه ۴ نوكیش مسیحی دیگر .

۱ خرداد (۲۹ می ) – ضرب و شتم یك نوكیش مسیحی ایرانی پناه جو در تركیه كه به علت فعالیتهای مسیحی  مورد شناسائی و هجوم عوامل وابسته به جمهوری اسلامی قرار گرفت.

۸ مرداد ( ۲۹ جولای ۲۰۰۹) – هجوم به یك كلیسای خانگی در رشت و دستگیری تعدادی از نوكیشان مسیحی . ۲ نفر از آنان بازداشت شدند و بقیه با سپردن تعهد آزاد گردیدند .

۹ مرداد (۳۰ جولای ۲۰۰۹) – حمله به یك كلیسای خانگی دیگر در شهرستان رشت و بازداشت ۶ نفر از نوكیشان مسیحی حاضر در آنجا .

۱۰ مرداد ( ۳۱ جولای ۲۰۰۹) – محاصره یك ویلا در منطقه فشم در نزدیكی تهران با تعداد كثیری از ماموران امنیتی و بازداشت ۲۴ نوكیش مسیحی . هفده  نفر این افراد بلافاصله پس از انجام بازجوئی و سپردن وثیقه آزاد شدند و ۷ نفر آنها به اسامی شهنام یار محمد ، شاهین ، مریم ، موبینا ، مهدی ، اشرف و نریمان در بازداشت باقی ماندند .

۱۲ مرداد ( ۲ آگوست ۲۰۰۹) – هجوم به منزل یكی از شهروندان مسیحی به نام مرضیه فسائی در تهران و بازداشت و انتقال او به زندان اوین .

۱ و ۲ شهریور ( ۲۲ و ۲۳ آگوست ۲۰۰۹) – احضار گروهی از نوكیشان مسیحی جهت ارائه توضیحات به ستاد خبری اطلاعات كردستان . بیش از ۸ نفر در سنندج ، ۲ نفر در سقز ، ۱ نفر در قروه و ۱ نفر در كامیاران . همه این افراد در محل زندگی خود با كلیساهای خانگی و فعالیتهای بشارتی مسیحی در ارتباط بودند .

۱۲ آذرماه ( ۲ دسامبر ۲۰۰۹) – مراجعه ماموران امنیتی در مشهد به خانه یك نوكیش مسیحی به نام حمیده نجفی و بازداشت ایشان پس از تفتیش و بازرسی منزلش .این افراد خود را ضابطین دادگاه انقلاب مشهد مینامیدند . خانم نجفی در روز چهارشنبه ۹ دی برابر۲۹ دسامبر در دادگاه انقلاب مشهد بدون داشتن وكیل محاكمه شد و طی یك حكم ناعادلانه به جرم ارتباط با شبكه های تلویزیونی مسیحی و تماس با آنها محكوم به ۳ ماه حبس در خانه و سلب سرپرستی دختر ده ساله اش از او و شوهرش گردید .

۲۶ آذرماه ( ۱۶ دسامبر ۲۰۰۹) – هجوم عناصر امنیتی لباس شخصی به یك گردهمائی مسیحیان فارسی زبان در شهرستان كرج . این افراد برای برگزاری جشن كریسمس پیش از شروع محرم گرد آمده بودند تا جشن آنها با ایام عزاداری شیعیان همزمان نشود . در این هجوم ۷۰ نفر دستگیر شدند و بعد از یك بازجوئی مختصر بدون اینكه مجاز به ادامه مراسم خود باشند با سپردن تعهد و ثبت آدرس و مشخصاتشان آزاد شدند . ۲ تن از رهبران این گروه به نامهای آقایان كامبیز سقائی و علی كشور دوست بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شدند.
    

پس از گذشت بیش از 40 روز از بازداشت مهدی عربشاهی، دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت، وی عصر جمعه 16 بهمن ماه طی تماس تلفنی از زندان اوین ابراز نمود بازجویی از وی به اتمام رسیده است.

 

خبرگزاری هرانا- یکی از اعضای زندانی دفتر تحکیم وحدت پس از 40 روز با خانواده خود تماس گرفت.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، مهدی عربشاهی، پیش از این تنها یک بار تماس تلفنی کوتاهی با منزل برقرار نموده بود و خانواده وی بارها در مورد وضعیت نامعلوم او اظهار نگرانی کرده بودند.

مهدی عربشاهی دانشجوی مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت ظهر عاشورا، ششم دی ماه در پارک لاله بازداشت شد.

هم اکنون بهاره هدایت، میلاد اسدی و مرتضی سمیاری اعضای دیگر شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت نیز در بازداشت نیروهای امنیتی به سر می برند.

 

در تازه‌ترین هشدار از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی در مورد راه‌پیمایی روز ۲۲ بهمن، فرمانده سپاه تهران بزرگ روز یک‌شنبه از برخورد شدید با افرادی خبر داد که بخواهند «خارج از سبک کاروان انقلاب وارد شوند».

 

خبرگزاری هرانا- حسین همدانی، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ، هشدار داد که نیروهای بسیجی جمهوری اسلامی اجازه نمی‌دهند که کسی راه‌پیمایی روز ۲۲ بهمن را «مصادره گروهی و جناحی نمایند».
 به گزارش رادیو فردا، از هشت ماه پیش که اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و به دنبال آن سیاست‌های دولت ایران آغاز شد، مخالفان دولت به دلیل نداشتن اجازه تجمع و اعتراض هر گونه مناسبتی را از جمله روز ۱۶ آذر و روز قدس برای رساندن صدای خود به نفع خود مصادره کرده‌اند.
 این در حالی است که بر اساس نص صریح قانون اساسی تجمع و اعتراض به شرط آن که «مخل به مبانی اسلام نباشد» در ایران آزاد است. شدیدترین این اعتراضات و درگیری‌ها در روز عاشورا در تهران اتفاق افتاد که در هشت ماه گذشته بی‌سابقه بود و خبرگزاری‌ها از آن به عنوان «خونین‌ترین مواجهه نیروهای امنیتی و مردم» یاد کردند. از همین رو مقامات جمهوری اسلامی، از کشوری و لشکری، از ماه گذشته به پیشواز ۲۲ بهمن رفته و بارها معترضان را به برخورد شدید در صورت سر دادن شعارهای نامتعارف و مخالف تهدید کرده‌اند.
 به نظر می‌رسد درگیری‌های روز عاشورا که از جمله به «فتح میدان ولی‌عصر» تهران از سوی معترضان انجامید اثر منفی عمیقی بر مقامات امنیتی ایران داشته است، به طوری که فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی تا آنجا پیش رفت که گفت در جریان راه‌پیمایی روز ۲۲ بهمن «هدف این است حوادث عاشورا تکرار نشود».
از سوی دیگر فرمانده سپاه محمد رسول‌الله ابراز امیدواری کرده است که «حتی کسانی که به بخشی از عملکرد دولت‌مردان ما اعتراض دارند» همه در راه‌پیمایی ۲۲ بهمن یک حرف بزنند: «انقلاب اسلامی و تحقق آرمان‌های امام». حسین همدانی همچنین هشدار داده است که «شعاری که خارج از قاعده و اصول که شکاف ایجاد می‌کند مطرح نشود». در همین حال میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد انتخابات که به نتیجه آن اعتراض دارند و آن را «مهندسی‌شده» می‌خوانند، نزدیک به دو هفته پیش در بیانیه‌ای مشترک از تمام مردم و معترضان در ایران دعوت کردند که در راه‌پیمایی ۲۲ بهمن شرکت کنند.
 آقایان کروبی و موسوی با دعوت از مردم برای «حضوری گسترده» در راه‌پیمایی ۲۲ بهمن تأکید کردند که «اکثریت مردم تنها حق خود را می‌خواهند و به دنبال تغییرات ساختاری در اصل نظام نیستند، ولیکن به نظر می‌رسد که حاکمیت نسبت به همین صدای حق‌خواهی مردم نیز احساس خطر می‌کند». این دو همچنین هشدارهای مقامات جمهوری اسلامی و همین طور اعدام‌های ماه گذشته در ایران را «با هدف ایجاد ترس برای شرکت نکردن مردم در راه‌پیمایی روز ۲۲ بهمن» ارزیابی کرده‌اند.

 



تقاضاهای آیت الله موسوی اردبیلی از رهبری : آزادی بی قید و شرط زندانیان و طرد افراطیها

آیت الله موسوی اردبیلی به رهبری گفت برای حل بحران پس از انتخابات به دیدار شما آمده ام. اما رهبری"شرائط بحرانی" را نپذیرفت

 

شبکه جنبش راه سبز (جرس): به گزارش خبرنگار جرس از تهران آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی از مراجع تقلید و رئیس اسبق قوه قضائیه پس از 17 سال به دیدار رهبر جمهوری اسلامی رفت و مورد استقبال گرم وی قرار گرفت. آیت الله موسوی اردبیلی که علیرغم کبر سن و کسالت با ویلچر تردد می کرد، گفت برای حل بحران پس از انتخابات به دیدار شما آمده ام. اما رهبری اینکه "شرائط بحرانی است" را نپذیرفت. آقای موسوی اردبیلی متذکر شد من با این بدن بیمار از راه دور نیامده ام با شما جر و بحث کنم. آمده ام حرفهایم را بزنم و مزاحمت را کم کنم.


به گزارش خبرنگار جرس، وی اینگونه آقای خامنه ای را نصیحت کرد: "شما جای  حضرت امام نشسته اید، شکست شما شکست انقلاب و لطمه با اسلام و تشیع است. باید همه به سمت حل این بحران حرکت کنیم. من سران معترضین شما را در تهران و قم می شناسم و شهادت می دهم قصدشان اصلاح امور کشور بر اساس قانون اساسی است و هیچیک قصد سرنگونی شما را نداشته و ندارند. نگرانی شما از این بابت بجا نیست."" آیت الله اردبیلی افزود:" شما مرا بیش از سی و پنج سال است می شناسید، جز خیر شما را نمی خواهم، پایم هم لب گور است." آقای خامنه ای خیرخواهی ایشان را تصدیق کرد


به گزارش خبرنگار ما از تهران آیت الله موسوی اردبیلی اینگونه ادامه داد:" شما برای ملت پدری کنید. چرا باید اینگونه تلقی شود که شما یک سر دعوا هستید و از افرادی که مقبول ملت نیستند حمایت می کنید؟ از اینها فاصله بگیرید و سخنان معترضان را بشنوید."


 
آنگاه وی پیشنهادهای مشخص خود را اینگونه با آقای خامنه ای در میان گذاشت:" اولا برای حل سریع بحران همه زندانیان وقایع اخیر را بدون قید و شرط آزاد کنید." آقای خامنه ای بلافاصله پاسخ داد: "مجرم را چگونه آزاد کنیم؟"


آیت الله اردبیلی گفت: "آنها را که من می شناسم و ظاهرا همه شاخصها را نیز می شناسم، اینها مجرم نیستند، نه اینکه عفوشان کنید، عرض کردم آزادشان کنید. حتی اگر مجرم هم بودند - که نیستند - مگرعفو مجرمین آن هم در سالروز انقلاب  اسلامی سیره مرحوم امام نبود؟ تقاضای دوم، اطرافیان افراطی را از خودتان دور کنید. اگر شما به این دو تقاضا که تقاضای همه علاقه مندان انقلاب است عمل کنید من هم در عوض قول می دهم با همین پای علیل در قم راه می افتم و بیت به بیت برای دولت مورد نظر شما تأیید می گیرم."
حبر نگار جرس می افزاید، مقام رهبری ضمن تشکر گفت: "شما حتما این کار را بکنید." آیت الله موسوی اردبیلی نیز با  لبخند گفت:" عرض کردم مشروط به آنکه حضرتعالی هم به دو خواسته حقیر عمل فرمائید." که آقای خامنه ای جوابی نمی دهد.


 
اما خبرنگار ما می افزاید رهبری تا درب ورودی آیت الله موسوی اردبیلی را مشایعت کرد. لازم به ذکر است در خبر قبلی تقاضای آزادی دکتر سید علیرضا بهشتی پسر شهید آیت الله بهشتی نخستین رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی به عنوان یکی از مصادیق زندانیان سیاسی ذکر شده بود که البته آن مورد نیز مورد قبول مقام رهبری واقع نشد.