خبرهاي برگزيده یکشنبه هجدهم١٣٨٨

طلاعیه وزارت اطلاعات درباره بازداشت هفت شهروند ایرانی و واکنش رادیو فردا

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطلاعیه‌ای با اعلام دستگیری هفت نفر از کسانی که آنها را «مرتبطین تشکیلاتی شبکه‌های ماهواره‌ای ضدانقلاب و رسانه‌های صهیونیستی» خوانده است، مدعی شد که دستگیرشدگان با رادیو فردا در ارتباط بوده‌اند.

در اطلاعیه وزارت اطلاعات که در خبرگزاری‌های مختلف ایران منعکس شده است، نامی از دستگیرشدگان به میان نیامده، اما افراد دستگیر شده متهم شده‌اند که آموزش‌هایی در زمینه «شیوه‌های مختلف براندازی نرم شامل ایجاد اخلال در نظم و امنیت عمومی، شایعه‌سازی و سایر اقدامات خرابکارانه» دیده‌اند.

 

این اطلاعیه افزوده است که دستگیرشدگان «در جریان اغتشاشات پس از انتخابات به‌ویژه عاشورا نقش عمده‌ای در جمع‌آوری و ارسال اخبار به خارج و تحریک آشوبگران داشتند

وزارت اطلاعات همچنین مدعی شده است که دستگیر شدگان همچنین متهم شده‌اند که «قرار بود بعد از اجرای برنامه مشابه در روز ۲۲ بهمن، از کشور خارج و به آمریکایی‌ها ملحق شوند

این اطلاعیه همچنین افراد دستگیر شده را از «مرتبطین رادیو فردا» خوانده و مدعی شده است که این افراد دوره‌های مختلف گزینش و آموزش را در دوبی و استانبول گذرانده و عده‌ای از آنها هم به استخدام رسمی سازمان جاسوسی آمریکا در آمده‌اند.

انتساب این اتهام به دستگیرشدگان در حالی است که رادیو فردا هیچ خبرنگاری در ایران ندارد و این رسانه تا کنون اقدام به برگزاری هیچ دوره آموزشی نکرده و اساساً برگزاری دوره‌های آموزشی در اساسنامه این رسانه پیش‌بینی نشده است.

پیش از این هم نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با انتساب مواردی چون جاسوسی به روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و مدنی محدودیت‌هایی را در زمینه فعالیت آنان ایجاد کرده بودند.

آرمان مستوفی، مدیر رادیو فردا، در گفت ‌و گو با این رسانه ضمن رد اتهامات وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، موارد طرح شده در اطلاعیه این وزارتخانه را مشابه اتهاماتی ارزیابی کرد که در ماه‌های اخیر متوجه شمار دیگری از روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و مدنی شده است.



مدیر رادیو فردا افزود که به نظر می‌ رسد این دستگیری‌ها در امتداد فشارها و سرکوب شش ماه اخیر علیه روزنامه‌نگاران صورت گرفته و ایران که تا پیش از این بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران در خاورمیانه بود اکنون به بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران در جهان تبدیل شده است.

به گفته آقای مستوفی، رادیو فردا هیچ خبرنگاری را در ایران در استخدام رسمی یا غیر رسمی ندارد ولی صدها هزار نفر از شنوندگان رادیو فردا در ایران بدون اینکه خبرنگار باشند یا رابطه استخدامی با این رسانه داشته باشند، از طرق مختلف به رادیو فردا خبر رسانی می‌کنند.

وی همچنین اتهام برگزاری دوره‌های آموزشی توسط رادیو فردا در دوبی یا استانبول را رسماً رد کرد و آن را بیشتر شبیه «شوخی» دانست.

مدیر رادیو فردا همچنین در واکنش به این بخش از اطلاعیه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، که رادیو فردا را به عنوان «یک رسانه برانداز و متعلق به سازمان سیا» معرفی کرده است، گفت: موضوع ارتباط سازمان سیا با رادیو فردا کاملاً غیر واقعی است و سازمان سیا از سال‌ها پیش از تأسیس رادیو فردا و رادیو آزادی، ارتباط خود را با رادیو اروپای آزاد قطع کرده است.

آرمان مستوفی اضافه کرد: رادیو فردا یک رسانه آمریکایی است که در قالب رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی و از محل بودجه تصویب شده توسط کنگره آمریکا به انتشار برنامه می‌پردازد و طبیعتاً همان طور که بسیاری از کشورها از جمله ایران، به تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی به زبان‌های دیگر می‌پردازند، ایالات متحده نیز از جمله به زبان فارسی تولید برنامه دارد.

وی تأکید کرد: رادیو فردا رسانه‌ای است که در انتشار خبرهای خود زیر تیغ سانسور نیست.

پیش از این نیز یکی از معاونان وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، در مصاحبه‌ای که در خبرگزاری‌های داخلی ایران انتشار یافت، ده‌ها نهاد غیردولتی و رسانه خارج از ایران را متهم کرده بود که در ناآرامی‌های پس از انتخابات اخیر در ایران نقش داشته و براندازی نظام جمهوری اسلامی را در قالب جنگ نرم دنبال می‌کنند.

اين مقام امنيتى در اظهارات خود «شبكه‌هاى رسانه‌‌اى، ماهواره‌‌اى و اينترنتى» به گفته وى، «معاند و مخالف نظام جمهورى اسلامى» را شامل راديو و تلويزيون هاى فارسى زبان خارج از كشور از جمله صدای آمریکا، رادیو فردا، بی بی سی، رادیو اسرائیل دانسته و از شبكه‌‌هاى ماهواره‌‌اى «مجاهدين خلق، سلطنت‌ طلب، پارس، رنگارنگ، كانال يك» و همچنين برخى از سايت‌‌هاى اينترنتى مانند «جرس» به عنوان مصاديق سازمان‌هاى «برانداز بيگانه» نام برده بود و اعلام کرده بود که هر گونه همکاری با این رسانه‌ها ممنوع است.

«
جنگ نرم» واژه‌اى است كه در ماه‌هاى اخير بارها در سخنان مقام‌هاى جمهورى اسلامى ايران در ارتباط با حوادث پس از انتخابات مطرح شده و معترضان به نتيجه انتخابات رياست جمهورى دهم متهم شده‌اند كه در خدمت اين «جنگ نرم» هستند.

دستگاه قضايى ايران از شش ماه گذشته تا كنون تعداد زيادى از فعالان سياسى، مدنى و رسانه‌اى منتقد دولت را به بهانه ارتباط با «جنگ نرم» عليه «نظام» بازداشت و براى آنها احكام سنگينى صادر كرده است.

در عين حال ده‌ها روزنامه و هزاران وب سايت نيز به اين بهانه توقيف و يا با فيلترينگ مواجه شده‌اند.

 

«شمار بیشتری از ماموران پلیس آلمان با برخی زنان ایرانی ارتباط داشته‌اند»

در حالی که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران یک دختر ایرانی را به اتهام «داشتن رابطه با دیپلمات‌های آلمانی» تحت پیگرد قرار داده است، هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» از ارتباط شمار بیشتری از ماموران امنیتی سفارت آلمان در تهران با این دختر ایرانی خبر داده است.

 

اشپیگل که هفته گذشته از فراخوانده شدن دو تن از مأموران پلیس مستقر در سفارت آلمان در تهران به دلیل ارتباط با یک دختر ایرانی خبر داده بود، در تازه‌ترین گزارش خود در این باره نوشته‌ است، چند تن دیگر از نگهبانان سفارت در دو سال گذشته با یک دختر ایرانی به نام «سمین .الف» ارتباط داشته‌اند.

این هفته‌نامه روز یکشنبه در سایت اینترنتی خود در این باره نوشته است، دو تن از مأموران حفاظت سفارت آلمان در تهران که اواخر ماه ژانویه از تهران خارج شده بودند، اطلاعات تازه‌ای در باره روابط عاشقانه خود با یک زن ایرانی ارایه کرده‌اند.

بر اساس گزارش اشپیگل، این زن ایرانی به تازگی در جریان محاکمه شماری از بازداشت‌شدگان تظاهرات روز عاشورا در تهران، از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران محاکمه شده است.

در این میان تلویزیون جمهوری اسلامی ایران نیز چند روز پیش «اعتراف‌های یكى از متهمان پرونده حوادث روز عاشورا» را نشان داد که در جلسه دادگاه از «ارتباط خود با ديپلمات‌های آلمانی» سخن می‌گفت.

این زن جوان در دادگاه گفته است که «با ديپلمات‌هاى آلمانى از طريق ايميل در ارتباط بوده و يك بار نيز از آنها کیسه‌های حاوى دستبندهاى سبز دريافت كرده است

هر چند حامیان جنبش سبز و مدافعان حقوق بشر حكومت ايران را متهم مى كنند كه با توسل به زور و تهديد، متهمان رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران را وادار به «اعتراف» می‌کند، با این حال هفته‌نامه «اشپیگل» در گزارش تازه خود در این باره نوشته است، یکی از نگهبانان سفارت آلمان با مچ‌بند سبز در حاشیه تظاهرات معترضان به نتایج انتخابات توسط پلیس متوقف شده است.

به نوشته این نشریه آلمانی، این مأمور پلیس حتی در هنگام بازجویی اولیه در سفارت آلمان در تهران نیز علامت معترضان به نتایج انتخابات در ایران را به همراه داشته است.

به دنبال انتشار گزارش‌هایی درباره ارتباط مأموران پلیس آلمان با دختران ایرانی، وزارت امور خارجه آلمان موضوع را برای بررسی‌های بیشتر و انجام کنترل‌های لازم به سرویس اطلاعاتی این کشور ارجاع داده است.

با این حال اشپیگل می‌نویسد: «مأموران پلیس در نخستین بازجویی‌های خود تأکید کرده‌اند که روابط آنها با سمین الف صرفاً جنبه خصوصی داشته است و آنها در پارتی‌ با هم آشنا شده‌اند

همچنین بررسی‌ها نشان داده است که یک مأمور دیگر پلیس آلمان مستقر در تهران با یک زن ایرانی که از کارکنان یکی از دانشگاه‌های ایران است، رابطه داشته است.

هفته‌نامه اشپیگل یک بار دیگر مأموران امنیتی سفارت آلمان در تهران را به سهل‌انگاری متهم کرده و وجود چنین روابطی را برای وزارت امور خارجه آلمان «شرم‌آور» توصیف کرده است.

هفته گذشته و پس از آن که رسانه‌های دولتی ایران به نقل از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از بازداشت دو دیپلمات آلمانی در جریان تظاهرات روز عاشورا در تهران خبر دادند، این هفته‌نامه آلمانى گزارش داده بود، وزارت خارجه آلمان دو تن از محافظان سفارت خود در تهران را به دلایل امنیتی از ایران خارج کرده است.

بر اساس گزارش یاد شده، این دو پلیس آلمانی به دلیل داشتن رابطه خصوصی با یک دختر ایرانی از سوی دستگاه جاسوسی ایران زیر نظر گرفته شده بودند و یک بار نیز پلیس ایران اوراق شخصی آنها را کنترل کرده بود.

افزایش شمار پناه‌جویان ایرانى در آلمان پس از انتخابات ریاست جمهورى

به دنبال رویدادهاى پس از انتخابات ریاست جمهورى و سرکوب معترضان به نتایج انتخابات در ایران، بر شمار ایرانیانى که از آلمان تقاضاى پناهندگى مى‌کنند، به شدت افزوده شده است.

 


بر اساس اعلام اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان در سال ۲۰۰۹ میلادى ۱۱۷۰ نفر از شهروندان ایرانى از آلمان تقاضاى پناهندگى کرده‌اند که این میزان در مقایسه با سال پیش از آن حدود ۴۴ درصد رشد را نشان مى‌دهد.

در سال ۲۰۰۸ میلادى تنها ۸۱۵ ایرانى از دولت آلمان تقاضاى پناهندگى کرده بودند.

به گفته سخنگوى اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان « نارضایتى روزافزون شهروندان ایرانی تحت تاثیر سرکوب و فشارهاى دولت» باعث افزایش مهاجرت از این کشور شده است.

تنها در ماه دسامبر سال گذشته میلادى ۱۳۵ ایرانى از آلمان تقاضاى پناهندگى کرده‌اند.

در میان کسانى که به دنبال گسترش اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهورى در ایران از آلمان تقاضاى پناهندگى کرده‌اند، چند ورزشکار عضو تیم‌هاى ملى و دختر یکى از معاونان محمود احمدى‌نژاد نیز به چشم مى‌خورند.

علاوه بر کسانى که از راه‌هاى مختلف و گاهى با پذیرش خطرهاى فراوان خود را به آلمان رسانده و از این کشور تقاضاى پناهندگى مى‌کنند، هر ساله شمار زیادى از جوانان ایرانى نیز از طریق دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌هاى آلمان وارد این کشور شده و بیشتر آنها نیز هرگز به ایران باز نمى‌گردند.

بر اساس پیش‌بینى اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان، در سال جارى میلادى نیز ایران در کنار افغانستان و عراق بیشترین میزان پناه‌جویان را راهى آلمان خواهد کرد.

افزایش شمار شهروندان ایرانى متقاضى پناهندگى از آلمان در سال گذشته میلادى و پیش‌بینى ادامه این روند در حالى است که در سال‌هاى اخیر و به ویژه به دلیل قوانین بسیار سخت‌گیرانه آلمان براى پذیرش پناه‌جویان از شمار خارجیان متقاضى پناهندگى در این کشور به شدت کاسته شده است.

در حالى که در سال ۱۹۹۵ حدود ۱۲۸ هزار نفر از شهروندان کشورهاى خارجى از آلمان تقاضاى پناهندگى کرده بودند، این میزان در سال ۲۰۰۷ به حدود ۱۹ هزار نفر کاهش یافته بود.

چندى پیش روزنامه آمریکایى وال استریت‌جورنال با استناد به یک گزارش سازمان ملل متحد اعلام کرده بود، پس از انتخابات ریاست جمهورى ایران درخرداد ماه گذشته و سرکوب اعتراض‌هاى مردمى، دست کم ۴۲۰۰ نفر ازشهروندان ایرانى به کشورهاى دیگر پناهنده شده‌اند.

بر اساس این گزارش ایرانیانى که کشور خود را ترک مى‌کنند پس از اقامت یکى دوهفته‌اى در اینجا و آنجا در نهایت از کشورهایى مانند استرالیا، کانادا و سوئد سر در مى‌آورند و بلافاصله تقاضاى پناهندگى خود را به جریان مى‌اندازند.

به نوشته وال استریت جورنال، خروج گسترده شهروندان ایرانى از کشور که در واقع فرار مغزها به شمار مى‌آید، روند رشد و توسعه ایران را براى سال‌ها کند کرده است.

 

هشتمین عضو کمیته گزارشگران حقوق‌بشر بازداشت شد 

کميته گزارشگران حقوق بشر از بازداشت هشتمین عضو خود در ایران خبر می‌دهد.

به گزارش این کمیته، ماموران دادستانی نظامی، علی کلایی را که دوران خدمت سربازی‌اش را در دانشکده افسری امام علی می‌گذراند، صبح یکشنبه بازداشت کردند.

علی کلايی اوائل سال جاری نيز به مدت دو ماه بازداشت و با قرار وثيقه آزاد شده بود.

پيش از اين، شيوا نظرآهاری، پريسا کاکايی، کوهيار گودرزی، مهرداد رحيمی، سعيد کلانکی، سعيد حائری و سعيد جلالی‌فر دیگر اعضای کميته گزارشگران حقوق بشر بازداشت شده‌‌اند.

حسن خمینی به صدا و سیما اعتراض کرد  

حسن خمینی فرزند آیت‌الله خمینی در نامه‌ای به رئیس سازمان صدا وسیمای جمهوری‌اسلامی از نحوه شبیه‌سازی تاریخی آیت‌الله خمینی در آستانه ۲۲ بهمن‌ انتقاد کرد.

حسن خمینی دراین نامه‌ به برنامه‌ای به نام « شاخص» اشاره و تاکید کرده که در این برنامه قضایای گذشته در آستانه انقلاب تحریف شده است.
حسن خمینی نوشته است، به حکم وظیفه فرزندی امام نسبت به اشتباه فاحش صداوسیما و تصمیم‌گیرندگان چنین موضوعاتی، اعتراض جدی دارد.

در همین حال خبرگزاری ایلنا گزارش داد، ۱۸۰ نماینده مجلس شورای اسلامی با انتشار بیانیه‌ای از پخش برنامه مذکور، تشکر کرده‌‌اند.

این نمایندگان در بیانیه خود از مسئولين صدا و سيما جمهوری اسلامی خواسته‌اند به راهشان ادامه دهند چرا که به گفته آنها امام‌خمينی وابسته به بيت خاص یا در حصار زمان و مکان مشخصی نیست و در انحصار حزب و گروه خاصی هم قرار نمی‌گیرد.

یک استاد دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شد 

رئیس دانشگاه علامه‌طباطبایی می‌گوید یکی از استادان این دانشگاه، به دلیل تشویق دانشجویان برای شرکت‌نکردن در امتحانات، به کمیته انضباطی احضار شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دکتر "طائی" مدیر گروه توسعه دانشگاه علامه‌طباطبایی به جای آموزش، فعالیت سیاسی داشته که با کلیت نظام آموزشی منافات دارد.

چندی پیش ۱۲ استاد دانشگاه علامه طباطبائی نیز مشمول بازنشستگی اجباری و خروج از دانشگاه شده بودن

بازداشت سه روزنامه نگار و فعال اجتماعی در تهران و اصفهان 


کمیته ی گزارشگران حقوق بشر گزارش داد سه روزنامه نگار دیگر در ایران بازداشت شده اند. بنا بر این گزارش، زینب کاظم خواه، روزنامه نگار ِ یکی از خبرگزاری های داخلی در ایران ، شب شنبه توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شده است. این گزارش می افزاید ماموران امنیتی با نشان دادن حکمی اتهام وی را شرکت در تجمعات عنوان کرده اند.

همچنین در راستای بازداشت روزنامه نگاران، گزارش ها حاکی از بازداشت مهسا جزینی روزنامه نگار و فعال کمپین یک میلیون امضا در شهر اصفهان است.

این گزارش ها می افزاید سمیه مومنی، روزنامه نگار و فعال کمپین یک میلیون امضا نیز بامداد یکشنبه بازداشت شده است.

در روزهای گذشته بار دیگر موج بازداشت روزنامه نگاران و فعالان سیاسی – مدنی در ایران به راه افتاده است.

وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت پس از ۲۲ بهمن به حالت عادى برمى‌گردد

در حالى که مخالفان و معترضان به نتایج انتخابات اختلال در شبکه اینترنتی ایران را به تلاش دولت برای کنترل تجمعات اعتراضی در سالگرد پیروزی انقلاب نسبت می‌دهند، وزیر ارتباطات از ادامه اختلال در شبکه اینترنت و پایین بودن سرعت آن در هفته آینده خبر داده است.

به گزارش خبرگزارى واحد مرکزی خبر، وابسته به تلویزیون دولتی ایران، رضا تقى‌پور، وزیر ارتباطات ایران روز یکشنبه با بیان اینکه علت کاهش سرعت اینترنت در کشور «قطع شدن فیبر نورى جاسک –فجیره» است، اعلام کرد، مشکل اختلال در اینترنت و پایین بودن سرعت آن تا یک هفته دیگر نیز ادامه خواهد داشت.

خبرگزاری ایسنا هم گزارش داد که وزیر ارتباطات همچنین از «رفت و آمد کشتى‌ها و لنگر انداختن آنها» به عنوان علت قطع شدن این فیبر نورى یاد کرده و گفته است: «ما متوجه این موضوع شده‌ایم، نقطه قطعى تقریباً مشخص شده و پیمانکار مربوطه فعالیت‌هاى لازم را در این زمینه آغاز کرده تا مشکل برطرف شود».

وزیر ارتباطات دولت محمود احمدى‌نژاد در باره اختلال در سامانه پیام کوتاه نیز گفته است: «نرم‌افزار مربوط به پیامک‌ها قبلاً خارجى بود و ما نرم‌افزار داخلى آن را تهیه کرده بودیم و این اختلال به خاطر جابه‌جایى نرم‌افزارهاست و اختلالى که وجود دارد به زودى برطرف خواهد شد».

بر خلاف آقاى تقى‌پور، که منکر وجود ارتباط میان این اختلالات و سالگرد پیروزى انقلاب شده است، معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهورى و حامیان جنبش سبز در ایران بر این باور هستند که کاهش سرعت اینترنت و اختلال در سرویس پیام کوتاه در کشور به دلیل نقص فنى یا پاره شدن فیبر نورى نیست، بلکه اقدامى پیش‌بینى شده از سوى حکومت در آستانه ۲۲ بهمن، سالگرد انقلاب سال ۱۳۵۷ است.

حامیان جنبش سبز در ایران در نظر دارند، در روز پنج‌شنبه و همزمان با برگزارى تظاهرات سنتى به مناسبت سالگرد پیروزى انقلاب سال ۱۳۵۷، با شرکت در راهپیمایى‌ این روز به حرکت‌هاى اعتراض‌آمیز خود ادامه دهند.

احزاب، گروه‌ها و شخصیت‌هاى برجسته اصلاح‌طلب نیز از مردم براى شرکت گسترده در این تظاهرات دعوت کرده‌اند.

در ماه‌هاى گذشته نیز، همزمان با برگزارى تظاهرات معترضان به نتایج انتخابات در ایران مقام‌هاى مسئول در جمهورى اسلامى اقدام به پایین آوردن سرعت اینترنت و نیز قطع شبکه پیام کوتاه در کشور کرده بودند.

در همین راستا نهادهاى امنیتى و انتظامى جمهورى اسلامى هم از برنامه‌هاى خود براى کنترل بیشتر اینترنت سخن گفته و چندى پیش اسماعیل احمدى‌مقدم، فرمانده نیروى انتظامى از تصمیم دولت براى تشکیل «پلیس فضاى تبادل اطلاعات» در نیروى انتظامى خبر داده بود.

با همه محدودیت‌هایى که براى اینترنت در ایران برقرار شده است، سایت‌ها و وبلاگ‌هاى اینترنتى در غیاب رسانه‌هاى خبرى مستقل در ایران به مهم‌ترین منابع اخبار مربوط به اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهورى تبدیل شده‌اند، به طورى که بخش عمده تصاویر و اخبار مربوط به اعتراض مردم ایران به نتایج انتخابات و سرکوب آن توسط نیروهاى امنیتى از طریق اینترنت در اختیار جهانیان قرار گرفته است.

از این رو دستگاه‌هاى امنیتى و انتظامى جمهورى اسلامى ایران به موازات برخورد خشونت‌آمیز با معترضان به نتایج انتخابات و فعالان سیاسى و مدنى، در ماه‌هاى اخیر ضمن تشدید اقدام‌هاى خود در زمنیه فیلتر کردن اینترنت، برخورد شدیدتر با وبلاگ‌نویسان و سایر کاربران اینترنت را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

معترضان به نتایج انتخابات همچنین در ماه‌هاى گذشته به طور مؤثرى از اینترنت و سرویس پیام کوتاه براى برقرارى ارتباط با یکدیگر و سازماندهى حرکت‌هاى اعتراض‌آمیز استفاده کرده‌اند.

بر اساس آخرین آمارهاى شرکت مخابرات ایران حدود ۲۵ میلیون و ۶۷۰ هزار نفر از جمعیت ۷۴ میلیون نفرى ایران به اینترنت دسترسى دارند و حدود ۵۰ میلیون نفر نیز از تلفن همراه استفاده مى‌کنند.

حزب اعتماد ملی خواستار برگزاری همه پرسی درباره برخی از اساسی‌ترين مسایل کشور شد

حزب اعتماد ملی در بيانيه ای به مناسبت  سالگرد انقلاب در ۲۲ بهمن خواستار برگزاری همه پرسی برای به دست آوردن مطالبات واقعی مردم و مقولاتی مانند «نظارات استصوابی» شده است.

حزب اعتماد ملی از جمله احزاب اصلاح طلب است و مهدی کروبی دبيرکلی اين حزب را برعهده دارد.

 
به گزارش سحام نیوز، پایگاه اطلاع رسانی حزب اعتماد ملی، این حزب در بيانيه خود که در روز شنبه منتشر شده، آنچه را که «مطالبات ملت» خوانده شده، را در هشت خواسته بيان کرده است.

حزب اعتماد ملی برخی از اين مطالبات را « آزادی بی‌قيد و شرط کليه زندانيان سياسی، ايجاد فضای باز مطبوعاتی،رفع موانع فعاليت احزاب، سازمان‌ها، جمعيت‌ها و گروه‌های سياسی، برداشتن فضای امنيتی و جو پليسی و محيط رعب و وحشت، لغو نظارت استصوابی و تمکين در برابر انتخابات آزاد و اجتناب از انتخابات مهندسی شده، جلوگيری از ورود نظاميان در عرصه سياست و اقتصاد کشور» بيان کرده است.

حزب اعتماد ملی «رعايت موازين عادلانه قضايی در اتهامات سياسی و برگزاری دادگاه‌های علنی با حضور هیأت منصفه و اجرای اصول قانون اساسی در اين زمينه» را يکی ديگر از اين مطالبات دانسته است.

حزب اعتماد ملی هفتمين مطالبه را « اجرای همه‌پرسی برای کشف صريح و قانونی نظر ملت در خصوص برخی از اساسی‌ترين مسائل کشور» بيان کرده است.

اين حزب اصلاح طلب يکی از «مهم‌ترين عوامل بحران‌ساز کشور» را نقض اصول قانون اساسی توسط بخش‌های عمده‌ای از حاکميت می داند.

حزب اعتماد ملی با اشاره به اصل ۵۹ قانون اساسی در خصوص به مراجعه به آرای مستقيم مردم تصريح کرده است:« پس از ۳۱ سال از پيروزی انقلاب اسلامی، حداقل برای يک‌بار هم که شده می‌توان برای به‌دست آوردن مطالبات واقعی ملت به همه‌پرسی مراجعه کرد و مقولاتی چون «نظارت استصوابی» و … را به همه‌پرسی گذاشت تا ملت نظر خويش را در اين زمينه‌ها ابراز دارد

شورای نگهبان با تمسک به اصل نظارت استصوابی، رد يا تاييد صلاحيت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و رياست جمهوری را برعهده گرفته است.

شورای نگهبان با اتکا به اين اصل و رد صلاحيت دواطلبان مستقل و اصلاح طلب، مانع حضور مخالفان در انتخابات و نهاد های اصلی حکومت می شود.

حزب اعتماد ملی در اين زمينه گفته است:« امروزه، رد صلاحيت بی‌دليل هزاران نفر از نيروهای ارشمند کشور در انتخابات‌های مختلف رياست‌جمهوری، مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا عملا انتخابات را به انتصاباتی البته با هزينه‌های سنگين مادی و معنوی انتخابات، تبديل کرده است».

«مسئولان حاکم فرياد ملت را بشنوند»

در بخش ديگری از اين بيانيه، حزب اعتماد ملی همچنين «از مسئولان حاکم بر کشور» خواسته است که« فرياد بلند ملت ايران را بشنوند و دست از هرگونه لجاجت در برابر ملت بردارند

از زمان اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری ايران در ۲۲ خرداد، تهران و برخی از شهرهای ايران شاهد راهپيمايی معترضان بوده است. طی هفت ماه اخير معترضان به مناسبت های مختلف در خيابان های حضور يافته اند که با سرکوب نيروهای امنيتی و بسيجی ها مواجه شده اند.

 
در همین حال، رهبران مخالفان و گروههای اصلاح طلب از مردم دعوت کرده اند تا در راهپيمايی به مناسبت ۲۲ بهمن حضور يابند.

در همين زمينه، حزب اعتماد ملی از معترضان خواسته است در جريان حضور در اهپيمايی ۲۲ بهمن از طرح شعارهای ساختارشکنانه و خشونت اجتناب کنند.

حزب اعتماد ملی می گويد:«به‌خشونت کشاندن حضور مسالمت‌آميز مردم و طرح شعارهای ساختارشکن، توسط نيروهای سازمان‌يافته وابسته به محافل اقتدارگرا انجام می‌شود تا با اغتشاشگر و ساختارشکن جلوه‌ دادن مردم زمينه اعمال خشونت عليه آنان را فراهم آورند

حزب اعتماد ملی به معترضان توصيه کرده است:« هرگز بهانه‌ای به دست کسانی ندهند که می‌خواهند با تحريکات خويش، حضور مسالمت‌آميز مردم را به‌خشونت کشند تا زمينه سرکوب آنان را فرهم آورند

 

بی بی سی :

جلسه دوم دادگاه هفت بهایی برگزار شد

دومین جلسه محاکمه هفت سرپرست سابق بهائیان ایران در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. بر اساس گزارش ها، جلسه دادگاه این افراد غیرعلنی بوده و حدود یک ساعت طول کشیده است.

متهمان به نام های فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی، وحید تیزفهم و مهوش ثاب اعضای "گروه یاران" هستند که به گفته مرکز بین المللی بهاییان دو سال پیش قبل از دستگیری، به امور اداری و داخلی بهائیان در ایران رسیدگی می کردند.

جلسه اول محاکمه این افراد در روز 12 ژانویه امسال در شعبه 28 دادگان انقلاب تهران برگزار شده بود که در آن متهمان اتهام ها علیه خود را رد کردند.

مقام های قضایی ایران چند اتهام از جمله افساد فی الارض، جاسوسی، فعالیت های تبلیغی علیه نظام، همکاری با اسرائیل و راه اندازی و گسترش تشکیلات قانونی را علیه هفت بهایی مطرح کرده اند.

جامعه بین المللی بهایی و وکلای هفت متهم این اتهام ها را بی اساس می دانند و بر بیگناه بودن آن ها تاکید دارند.

جامعه بین المللی بهائیان و نزدیکان متهمان گفته اند که جلسه دوم دادگاه حدود یک ساعت طول کشیده و مانند جلسه اول غیر علنی برگزار شد و اعضای خانواده ها اجازه حضور در دادگاه را نداشتند.

آمریکا و اتحادیه اروپا بارها با صدور بیانیه هایی خواهان آزادی این هفت تن شده اند.

شورای اتحادیه اروپا روز 12 ژانویه "نگرانی جدی" خود را از شروع محاکمه هفت نفر بهایی اعلام کرد.

جمهوری اسلامی ایران که بهائیت را به رسمیت نمی شناسد و فعالیت های بهائیان را غیرقانونی می داند، درحالی که بیش از یک سال و نیم از زمان بازداشت این هفت نفر می گذرد، محاکمه آن ها آغاز کرده است.

اوجگیری بیانیه های مخالفان و موافقان در آستانه 22 بهمن

با نزدیک شدن 22 بهمن مصادف با سی و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب در ایران صدور بیانیه و اظهار نظر گروه های مخالف دولت و همچنین چهره ها و گروه های حامی دولت، در این باره اوج گرفته است.

هر دو طرف مردم را به شرکت در راهپیمایی 22 بهمن دعوت می کنند با این حال دو گروه دلایل کاملا متفاوتی را برای لزوم این مشارکت ارائه می دهند و اهداف متضادی را دنبال می کنند.

گروه های عمده اصلاح طلب طی بیانیه هایی با یادآوری علل انقلاب و خواسته های عمومی از جمله آزادی، داشتن حق رای و حاکمیت ملی، که باعث سقوط حکومت پهلوی شد از مردم به ویژه معترضان می خواهند از این فرصت استفاده کنند.

در مقابل گروه های سیاسی نزدیک به دولت از مردم می خواهند تا با شرکت در این راهپیمایی وحدت مردم و حاکمیت را نشان دهند و آنچه را نقشه دشمنان می دانند خنثی کنند. و رئیس قوه قضاییه حتی کسانی را که شعارهای غیررسمی سر دهند تهدید به برخورد کرده است.

ناظران می گویند که دستگاه های حکومتی امیدوار بوده اند با بسیج تمام نیروها و امکانات خود در روز 22 بهمن همچون 9 دی ماه به قدرتنمایی پرداخته و شکست حرکات اعتراضی پس از انتخابات را اعلام کنند.

در مقابل گروه های اصلاح طلب و سایر مخالفان امیدوارند معترضان با استفاده از فرصت 22 بهمن با نشان دادن آنچه "خواسته های حداقلی" اکثریت مردم می دانند صدای خود را بلند و واضح به گوش حکومت برسانند.

"اگر ما امروز ناقد وضعیت موجود هستیم، به‌این دلیل است که معتقدیم شرایط امروز حاکم بر کشور با آرمان‌هایی که ملت بزرگوار ایران برای نیل به آن‌ها دست به انقلاب شکوهمند اسلامی زد، فرسنگ‌ها فاصله دارد"

حزب اعتماد ملی

حزب مشارکت ایران اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و اعتماد ملی از احزاب عمده اصلاح طلب هستند که بیانیه های دو روز گذشته آنها عمدتا حول بحران پس از انتخابات و احقاق حقوق مردم دایر بر آزادی و حق حاکمیت ملی می گردد.

هر سه این احزاب پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه با محدودیت های شدید روبرو شدند که از جمله شامل بازداشت ده ها نفر از اعضای آنها بوده است.

اعتراض به نتایج انتخابات که در آن محمود احمدی نژاد برنده اعلام شد، ابتدا با شعار "رای من کجاست" شروع شد اما با بی نتیجه ماندن اعتراض ها و برخورد شدید حکومت با معترضان، دامنه خواسته ها نیز به تدریج گسترش یافت، موضوعی که به خوبی در بیانیه های احزاب مخالف خودنمایی می کند.

حزب اعتماد ملی به دبیر کلی مهدی کروبی در بیانیه خود به مناسبت 22 بهمن، مهمترین خواسته های مردم در زمان انقلاب را "آزادی زندانیان سیاسی، انتخابات آزاد و نفی خودکامگی و انحصارطلبی" می داند و می نویسد: "اگر ما امروز ناقد وضعیت موجود هستیم، به‌این دلیل است که معتقدیم شرایط امروز حاکم بر کشور با آرمان‌هایی که ملت بزرگوار ایران برای نیل به آن‌ها دست به انقلاب شکوهمند اسلامی زد، فرسنگ‌ها فاصله دارد."

این حزب خواستار لغو نظارت استصوابی شورای نگهبان - ابزار حاکمیت برای تصفیه نامزدها - و اجرای همه پرسی برای "کشف صریح و قانونی نظر مردم در خصوص برخی از اساسی ترین مسائل کشور" می شود.

مهدی کروبی و میرحسین موسوی از رهبران مخالفان دولت در اظهارات اخیر خود سعی کرده اند معترضان را قانع کنند از سردادن شعارهای تند علیه حکومت و سران آن بپرهیزند و در عوض خواسته های خود همچون انتخابات آزاد را در شعارهایشان منعکس کنند.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز در بیانیه اش ضمن ابراز تاسف از اقداماتی که می گوید در جهت ایجاد تردید در مردم برای شرکت در راهپیمایی 22 بهمن صورت گرفته از مخالفان می خواهد "با حضور آرام و سبز خود در این روز مراقب تحرکات مشکوک و سازمان یافته و شعارهای تحریک آمیز برخی عوامل باشند."

این سازمان در بیانیه خود که روز شنبه 17 بهمن صادر کرد عمدتا به مسائل جاری کشور پرداخت و نوشت که "جنبش سبز" در پی "تحقق آرمان های اصیل و جاویدان ملت ایران در انقلاب اسلامی یعنی استقلال، آزادی و جمهوریت در پرتو معنویت و دیانت است."

این حزب از 22 بهمن به عنوان فرصتی "مغتنم و یگانه" نام برد تا جنبش سبز در آن بتواند "بر عزم خستگی ناپذیر خویش در تحقق این آرمان های بلند تاکید ورزد."

"حزب مشارکت ایران اسلامی ... همگان را به شرکت در راهپیمایی این روز دعوت می نماید و به ویژه از افراد جنبش سبز می خواهد به طور فعال و با نماد سبز در راهپیمایی 22 بهمن در سراسر کشور شرکت نمایند"

حزب مشارکت ایران

سازمان مجاهدین انقلاب از مردم ایران "از هر قوم و مذهب و قشر و طبقه ای دعوت می کند تا با حضور در راهپیمایی این روز ملی همانند روزهای انقلاب، اراده و خواست ثابث و همیشگی خود را در تحقق نظام مبتنی بر آرمان های اسلامی و حق حاکمیت ملت و نفی استبداد با هر نام و رنگی مجددا به نمایش بگذارند و به همگان تفهیم کنند مادام که آرمان های انقلاب در جان این ملت زنده است، خودکامگی در این سرزمین ممکن نیست."

جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز در بیانیه ای که روز 18 بهمن منتشر کرد با انتقاد شدید از اوضاع کنونی کشور از نظر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نوشت که "وضعیت موجود قابل دفاع و دوام نیست و باید برای تغییر این وضعیت اقدام کرد."

این حزب پیدایش "جنبش سبز" را واکنشی به عدم تحقق اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی و به ویژه محدود شدن آزادی های سیاسی و اجتماعی و اعمال شیوه های اقتدارگرایانه و استبدادی دانست و نوشت این حزب نیز در کنار محمدخاتمی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی "همگان را به شرکت در راهپیمایی این روز دعوت می نماید و به ویژه از افراد جنبش سبز می خواهد به طور فعال و با نماد سبز در راهپیمایی 22 بهمن در سراسر کشور شرکت نمایند و با سردادن شعارهایی همچون الله اکبر و استقلال آزادی جمهوری اسلامی، همراه با آرامش و پرهیز از هرگونه عملی که بهانه به دست بهانه گیران دهد، این روز را به روز تجلی اراده ملت در مطالبه حق حاکمیت بر سرنوشت خویش و اجرای کامل قانون اساسی تبدیل نموده و راه را برای انجام اصلاحات در ادامه امور کشور باز نمایند."

'22 بهمن آخرین آزمون'

از سوی دیگر چهره ها و گروه های مختلف نزدیک به دولت نیز ضمن دعوت مردم به این راهپیمایی برای نشان دادن "وحدت" در جامعه علیه معترضان موضع گیری کرده اند.

نکته ای که جلب توجه می کند کوتاه بودن بیانیه های هواداران و نزدیکان دولت - در مقایسه با احزاب اصلاح طلب - درباره 22 بهمن است.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، فراکسیون اصولگرایان مجلس که اکثریت را در پارلمان ایران تشکیل می دهد در بیانیه ای شدیدا به آمریکا تاخته و می نویسد: "پس از انتخابات جدای از دغل کاری آمریکا و انگلیس و برخی کشورهای غربی، اشتباهات عده ای از افراد موثر در انتخابات هزینه هایی را بر ملت تحمیل نمود. اینک پس از گذشت نه ماه از موضوع انتخابات، به فضل الهی ملت همه ابعاد ماجرا را دریافته اند و دیگر مجالی برای ماجراجویان فراهم نیست."

"فراکسیون اصولگرایان مجلس به آقایان موسوی، کروبی اعلام می دارد پیام ملت را در نهم دیماه درک نمونه و به ملت بپیوندند و با طرح موضوعات ناصواب فرصت برای شیطنت کشورهای سلطه گرا فراهم نکنند. 22 بهمن آخرین زمان آزمون شماست که التزام خود را به قانون اساسی و راه امام نشان دهید"

فراکسیون اکثریت مجلس

در ادامه این بیانیه آمده است: "فراکسیون اصولگرایان مجلس به آقایان موسوی، کروبی اعلام می دارد پیام ملت را در نهم دیماه درک نمونه و به ملت بپیوندند و با طرح موضوعات ناصواب فرصت برای شیطنت کشورهای سلطه گرا فراهم نکنند. 22 بهمن آخرین زمان آزمون شماست که التزام خود را به قانون اساسی و راه امام نشان دهید."

این بیانیه ضمن دعوت از عموم مردم برای شرکت در راهپیمایی 22 بهمن آن را "پاسخ محکم به فریب کاری آمریکا و انگلیس" می داند و اساس این روز را "مودت و برادری ملت با یکدیگر و قهر انقلابی نسبت به ماجراجویان و شیطنت آمریکا" اعلام می کند.

همزمان صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه ایران که تا پیش از رسیدن به این مقام عضو شورای نگهبان - که نظارت استصوابی از وظایف مهم آن است - بود به معترضان هشدار داده است از 22 بهمن برای مخالفت استفاده نکنند.

به گزارش خبرگزاری فارس آقای لاریجانی اظهار امیدواری کرده است که مردم در این روز "پاسخ محکمی به یاوه گویی های دشمنان بدهند".

او که در جلس روز یکشنبه مسئولان عالی قضایی صحبت می کرد اظهار نظر کرد که "توهم ایجاد انقلاب رنگین و مخملی" در عزم قاطعانه مردم خللی وارد نخواهد کرد.

"بعد از عاشورا که آن مصیبت رخ داد، ملت شریف ما در روز چهارشنبه به خیابان ها آمدند و شعارهایی مطرح شد. من عرض می کنم که این شعارها را ندهید و بگذارید در مملکت وحدت باشد"

امام جمعه تهران در اشاره به تجمع دولتی 9 دی

او در هشدار به مخالفان گفت: "دستگاه قضایی با هماهنگی نیروهای انتظامی و امنیتی با قاطعیت در مقابل افراد ضدانقلاب و مخالفان نظام جمهوری اسلامی خواهد ایستاد و نخواهد گذاشت که عده ای با توهمات و تخیلات خود برای مردم ایجاد مزاحمت کرده و چهره انقلاب نورانی مردم را در جهان مشوه سازند."

آیت الله امامی کاشانی نیز در خطبه های نماز جمعه 16 بهمن در تهران خواستار عدم سردادن شعارهای ضدحکومتی شده بود: "22 بهمن نعمت استقلال، آزادی، عزت، به دست گرفتن سرنوشت است که خدا به ما داده است و باید این نعمت را حفظ کنیم. اگر بخواهیم شعارهایی بدهیم و کارهایی بکنیم و زیبایی و عظمت آن را در دنیا آلوده کنیم، به خدا تک تک ما که این کار را می کنیم پیش خدا، شهدا و امام مسئولیم."

آیت الله کاشانی همچنین خواهان پرهیز از تکرار شعارهای تظاهرات 9 دی علیه معترضان شد: "بعد از عاشورا که آن مصیبت رخ داد، ملت شریف ما در روز چهارشنبه به خیابان ها آمدند و شعارهایی مطرح شد. من عرض می کنم که این شعارها را ندهید و بگذارید در مملکت وحدت باشد."

در روز 9 دی تجمع بسیار بزرگی با سازماندهی دولتی در مرکز تهران در مذمت آنچه هتک حرمت مقدسات در روز عاشورا خوانده شده بود ترتیب داده شد که در آن شعارهای تندی علیه مخالفان سر داده شد.

میرحسین موسوی بعدا سخنان یک روحانی در تجمع دولتی 9 دی را "دعوت به جنگ داخلی" توصیف کرده و به شدت آن را محکوم کرد.

به هر حال چیزی که بسیاری از ناظران بر آن توافق دارند این است که 22 بهمن به طور بالقوه می تواند به بسیاری از سوالات درباره آینده جنبش اعتراضی ایران حداقل در کوتاه مدت پاسخ دهد.

موسوی و کروبی از معترضان چه می‌خواهند

با گذشت تقریبا هشت ماه از انتخابات ریاست جمهوری ایران، روزی در تقویم ایران نزدیک می شود که شاید پاسخ بسیاری از سئوالات درباره چشم انداز کوتاه مدت جنبش اعتراضی ایران در آن روشن شود.

بسیاری از معترضان و رهبران آنها از مدت ها پیش در انتظار ۲۲ بهمن، سالگرد پیروزی انقلاب بوده اند، روزی که با ارزش های نمادینش فرصت بالقوه بزرگی در اختیار حرکت اعتراضی آنها موسوم به "جنبش سبز" می گذارد.

با این حال به گفته ناظران، بسیاری از مقام های دولتی و نظامی نیز آشکارا امیدوارند که برخوردهای اخیر در روز عاشورا و پس از آن، معترضان را دلسرد کرده و فرصت خودنمایی در ۲۲ بهمن را از آنها گرفته باشد. بعضی از آنها حتی با اطمینان اعلام کرده اند که در ۲۲ بهمن شسکت آنچه "فتنه" می خوانند را جشن خواهند گرفت.

اما در مقابل، همان درخواست ها و فراخوان هایی که پیش از مراسم روز قدس، ۱۳ آبان، ۱۶ آذر و عاشورا هم از سوی معترضان و مخالفان شکل می گرفت، بار دیگر و به قوت سابق در فضای اینترنت پدیدار شده است.

"شورای هماهنگی جبهه اصلاحات" متشکل از ۱۷ گروه و حزب اصلاح طلب نیز روز چهارشنبه ۱۴ بهمن در بیانیه ای نوشت که معترضان در روز ۲۲ بهمن با نمادهای سبز خواهند آمد تا حقوق مصرح خود در قانونی اساسی را طلب کنند و آزادی زندانیان سیاسی را فریاد بزنند.

"بدون ایجاد اجماع نباید منتظر یک تحول اساسی و معنادار باشیم، برای همین بعضی از شعارهای معطوف به عبور از قانون اساسی مورد سوءظن مردم متدین و نهادهای سنتی است و متاسفانه باید گفت که گاهی شعارهای افراطی در این زمینه بیشتر از افراط کاری های اقتدار گرایان به جنبش آسیب می رساند"

میرحسین موسوی

در این میان البته مصاحبه میرحسین موسوی و بیانیه مهدی کروبی در دعوت از مردم برای شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن بیش از همه جلب توجه می کند؛ به ویژه آنکه هیچ یک از این دو تن برای تظاهرات روز عاشورا فراخوانی صادر نکرده بودند.

ناظران می گویند که دعوت به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان دهنده عزم این دو رهبر مخالفان دولت به ادامه اعتراضات و حفظ فشار خیابانی بر حکومت به عنوان بخشی از یک استراتژی کلی است.

اما در اظهارات تازه آقایان موسوی و کروبی به خصوص یک نکته پررنگ جلوه می کند: درخواست از معترضان برای محدود کردن خواسته هایشان به چارچوب های قانونی.

آقای موسوی و آقای کروبی در گذشته از شعارهای تند علیه رهبر ایران و شعارهایی که گاه در دفاع از حکومتی غیرمذهبی سرداده می شد، فاصله گرفته بودند اما ضمنا چنین شعارهایی را نتیجه طبیعی برخورد خشن با معترضان دانسته بودند.

آنها در موضع گیری های تازه خود قویا از معترضان می خواهند که مطالبات خود را در چارچوب قانون اساسی نگاه دارند، چرا که به عقیده آنان این بهترین رویکرد برای به ثمر رساندن اعتراضات است.

آقای موسوی در مصاحبه ای با سایت "کلمه" که روز ۱۳ بهمن منتشر شد، ابراز عقیده کرد که "بدون ایجاد اجماع نباید منتظر یک تحول اساسی و معنادار باشیم، برای همین بعضی از شعارهای معطوف به عبور از قانون اساسی مورد سوءظن مردم متدین و نهادهای سنتی است و متاسفانه باید گفت که گاهی شعارهای افراطی در این زمینه بیشتر از افراط کاری های اقتدار گرایان به جنبش آسیب می رساند."

او همچنین گفت: "امروز شعارهایی مفید است که به صورت مشخص به تبیین اهداف جنبش کمک کند و یا همدلی عامه مردم را در کنار نخبگان و طبقات میانه جلب کند."

با این حال آقای موسوی گفت که کسی نمی تواند مردم را به سوی شعارهای محدود و از پیش تعیین شده سوق دهد و شعارها باید خودجوش باشد.

"بدون شک بالا بردن مطالبات و انحراف از اهداف ذکر شده دستاویزی برای سرکوب خشن این حرکت می گردد.... طرح مباحث دیگری به جز خواسته به حق و قانونی، انحراف از مسیر است و این خواست مخالفان این جنبش و در مواردی، ساخته و پرداخته آنان یا عوامل نفوذی می باشد"

مهدی کروبی

مهدی کروبی که یکی از مهم ترین سخنگویان معترضان در ماه های پس از انتخابات بوده نیز از آنها خواسته است تا "آرام و با صلابت" در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت و آرمان های امیدبخشی را که "یا به فراموشی سپرده شده یا به انحراف رفته" مطالبه کنند.

اما آقای کروبی نیز معترضان را به ماندن در چارچوب قانون اساسی فرا خواند.

او در بیانیه ای که روز ۱۴ بهمن منتشر کرد به معترضان توصیه می کند که "مبادا تمامیت خواهان شما را به ساختار شکنی وادار نمایند که این امر خواست مخالفان و دشمنان حرکت مسالمت آمیز شماست" و هشدار می دهد که ممکن است "عوامل نفوذی و بیگانگان و اجانب در صفوف شما رخنه نموده و ارزش های دینی و اخلاقی و ملی شما را خدشه دار نمایند."

مهدی کروبی هشدار داد که "بدون شک بالا بردن مطالبات و انحراف از اهداف ذکر شده دستاویزی برای سرکوب خشن این حرکت می گردد" و می افزاید: "طرح مباحث دیگری به جز خواسته به حق و قانونی، انحراف از مسیر است و این خواست مخالفان این جنبش و در مواردی، ساخته و پرداخته آنان یا عوامل نفوذی می باشد."

نیاز به حاکم شدن قانون بر کشور، برگزاری انتخابات آزاد، رفع محدودیت ها از مطبوعات و آزادی زندانیان سیاسی از جمله این درخواست هاست.

آقای کروبی در بیانیه اخیر خود نوشت که فصل مشترک جنبش سبز "استیفای حق رای، انتخابات آزاد، آزادی مطبوعات، آزادی بی قید و شرط زندانیان سیاسی، اصلاح شیوه حکومت داری و قانون مداری و رعایت حقوق شهروندی مردم است."

میرحسین موسوی نیز ضمن بیان درخواست های مشابه در آستانه سالگرد انقلاب ابراز عقیده کرد که انقلاب به اهداف خود نرسیده است.

به علاوه او گفت که قانون اساسی را "وحی منزل" نمی داند و هشدار داد: "همه باید بدانیم عدم رعایت حقوق اساسی مردم که در قانون اساسی آمده است و هم چنین به رسمیت نشناختن حاکمیت مردم بر سرنوشت خود به ابطال این میثاق ارزشمند ملی خواهد انجامید."

 

 

خبرگزاری هرانا- احسان مهرابی خبرنگار پارلمانی بازداشت شد.

به گزارش خبرنگار کلمه ساعتی پیش احسان مهرابی خبرنگار پارلمانی روزنامه فرهیختگان در منزل خود بازداشت شد.

مهرابی سابقه همکاری با روزنامه های اعتماد ملی و همبستگی را در کارنامه کاری خود دارد.

باز داشت احسان مهرابی در ادامه بازداشت روزنامه نگاران و خبرنگاران است که در آستانه ۲۲ بهمن از شب گذشته آغاز شده است.

 

خبرگزاری هرانا- یکی دیگر از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر امروز 18 بهمن بازداشت شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، علی کلایی که دوران خدمت سربازي خويش را در دانشکده افسري امام علي مي گذراند، صبح امروز توسط ماموران دادستانی نظامی بازداشت گرديد. ماموران دادستاني نظامي همچنين عصر امروز به منزل پدري اين فعال حقوق بشر مراجعه و ضمن تفتيش خانه، وسايل شخصي علي کلايي راتوقيف نمودند.

مطابق اظهارات مامورين، خانواده کلايي براي پيگيري وضعيت فرزندشان بايد به شعبه 2 بازپرسي دادسراي نظامي مراجعه نمايند.

علي کلايي در 23 آذرماه 1388 از سوي شعبه 10 دادگاه انقلاب تهران در رابطه با بازداشتش در آذرماه 1386 همزمان با دستگيري گسترده دانشجويان چپگرا، به يکسال حبس که به مدت دو سال تعليق گرديده، محکوم شد. وي همچنين در ارديبهشت ماه 1388 براي دومين بار بازداشت شد و قريب به دو ماه را در بند 209 اوين گذراند.

با دستگيري علي کلايي، تعداد اعضاي زنداني کميته گزارشگران حقوق بشر به هشت تن رسيد. پيش از اين شيوا نظرآهاري، پريسا کاکايي، کوهيار گودرزي، مهرداد رحيمي، سعيد کلانکي، سعيد حائري و سعيد جلاليفر که همگي از اعضاي اين نهاد حقوق بشري هستند، به بازداشت نيروهاي امنيتي در آمده اند.

 

خبرگزاری هرانا - خبرنگار اخراجی خبرگزاری مهر بامداد امروز در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات در محل سکونتش بازداشت شد.

به گزارش هرانا، احمد جلالی فراهانی  که پیشتر  در روزنامه‌های چون  ایران و تهران امروز فعالیت می‌کرد، شب گذشته در یورش همزمان ماموران وزارت اطلاعات به منازل خبرنگاران در نقاط مختلف تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

احمد جلالی فراهانی یک روز قبل از بازداشت که خبرنگار رسمی خبرگزاری مهر بوده است از این خبرگزاری اخراج شده بود، در یورش ماموران وزارت اطلاعات اسناد و مدارک و یادداشت های این خبرنگار ضبط شده است .

صبح امروز یک شنبه ساعت 3 بامداد ماموران وزارت اطلاعات با یورش همزمان به خانه مهسا جزینی، سمیه مومنی، اکبر منتجبی، زینب کاظم خواه و احمد جلالی فراهانی دست کم 5 خبرنگار و روزنامه نگار را بازداشت کردند.

 

خبرگزاری هرانا- مهسا جزینی دانشجوی ستاره دار در اصفهان بازداشت شد.

به گزارش تغییر برای برابری، ساعت 1.5نیمه شب گذشته مهسا جزینی ، دانشجو ستاره دار در شهر اصفهان بازداشت شد. مهسا جزینی فعال دانشجویی سال های گذشته دانشگاه علامه طباطبایی ، و از فعالان کمین در اصفهان در سال جاری پس از قبولی در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم تحقیقات ستاره دار و از ادامه تحصیل محروم شده بود ، ساعت 1.5 نیمه شب روز یکشنبه در منزلش در اصفهان بازداشت شد.

بنا به این گزارش نیروهای امنیتی علت بازداشت این دانشجوی ستاره دار را فمنیست بودن وی عنوان کرده اند.گفتنی است از شب گذشته مهسا جزینی به زندان دستگرد اصفهان منتقل شده است.

 

 پایگاه های اینترنتی که از قانون تخطی کنند و با هنجارشکنی در راستای اهداف دشمن قرار گیرند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

 

خبرگزاری هرانا- روابط عمومی دادستانی کل کشور در اطلاعیه اعلام کرد: پایگاه های اینترنتی که از قانون تخطی کنند و با هنجارشکنی در راستای اهداف دشمن قرار گیرند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

به گزارش واحد مرکزی خبر، در این اطلاعیه بر لزوم هوشیاری کاربران اینترنت و مدیران پایگاه های اینترنتی و همه تولید کنندگان محتوا در قبال سوء استفاده های دشمن تصریح شده است.

دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ضمن اشاره به سرمایه گذاری های پنهان و آشکار دشمنان انقلاب اسلامی خصوصاً اختصاص میلیون ها دلاری اخیر کنگره آمریکا جهت تولید محتوای مجرمانه به منظور ایجاد تنش و آشوب در جامعه از طریق فضای سایبر و استمرار جنگ نرم علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از تمامی مردم خداجوی انقلابی و همیشه پیروز ایران اسلامی درخواست کرده است که مواظب ترفندهای دشمنان مکار و حیله گر باشند و مانند گذشته با حضور انقلابی خود در صحنه خصوصاً در جبهه جنگ نرم دشمنان را پشیمان کنند.

 

حسین خضری زندانی سیاسی محکوم به اعدام شب گذشته به سلول انفرادی زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.

 

خبرگزاری هرانا - یک زندانی سیاسی محکوم به اعدام در شهر ارومیه شب گذشته به سلول انفرادی این زندان منتقل شد و تاکنون خبری از سرنوشت وی حاصل نشده است.

به گزارش هرانا، ساعت 22 شب گذشته مورخ 17 بهمن ماه، تنی از نگهبانان با همراهی مسئولان بخش اجرای احکام زندان مرکزی ارومیه اقدام به انتقال حسین خضری، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در این زندان به سلول انفرادی کردند، آقای خضری به نقل از مسئولان مورد اشاره از در شرف بودن اجرای حکم خود خبر داده بود. پس از انتقال ابن زندانی به سلول انفرادی از سرنوشت وی اطلاعی حاصل نشده است.

لازم به توضیح است، حسين خضری ساکن اروميه، به اتهام تبليغ عليه نظام و همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون کرد در تاریخ 21 خردادماه سال جاری از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اين شهر به اعدام محکوم شد. این حکم عیناً در دادگاه تجدید نظر استان نیز تائید و قطعی شده است. در طی ماههای اخیر دست کم سه زندانی سیاسی کرد اعدام شده و تعداد 20 نفر نیز تحت حکم اعدام به سر می برند.

منبع خبر : خبرگزاری هرانا

حمیده قاسمی، دانشجوی مهندسی کشاورزی واحد ابوریحان دانشگاه تهران، چهارشنبه شب توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

 

خبرگزاری هرانا- یکی از دانشجویان دانشگاه تهران چهارشنبه شب بازداشت شده است.

به گزارش بامدادخبر، بازداشت حمیده قاسمی در حالی صورت گرفته است که تا ظهر امروز خانواده‌ی این دانشجو، در جریان بازداشت فرزندشان قرار نداشتند.

هنوز از اتهام حمیده قاسمی و علت بازداشت وی اطلاع دقیقی در دست نیست.

 

سما بهمنی فعال حقوق بشر روز سه شنبه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شد.

 

خبرگزاری هرانا - روز سه شنبه مورخ 13 بهمن ماه، سما بهمنی، فعال حقوق بشر توسط نیروهای امنیتی در شهر مهاباد بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.
به گزارش هرانا، سما بهمنی، فعال حقوق بشر در پی عزیمت به شهر مهاباد برای پیگیری امور شخصی خود در مسیر برگشت در تاریخ 13 بهمن ماه در تاکسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.
علیرغم وعده نیروهای امنیتی مبنی بر آزادی وی در طی همان روز، پس از پنج روز کماکان هیچ اطلاعی از سرنوشت این فعال حقوق بشر در دست نیست و خانواده نامبرده در نگرانی از سرنوشت وی به سر می برند.
سما بهمني اهل بندرعباس و از فعالان حقوق بشر است که پیش تر در مردادماه سال گذشته بعلت تلاش براي تهيه گزارشاتي از نقض حقوق بشر در منطقه کردستان و همچنين حمايت از فرزاد کمانگر به همراه همسر خود بازداشت و توسط دادگاه انقلاب شهر سنندج به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به سه سال حبس تعلیقی محکوم شده بود، در حکم عجیب صادره، وی از تردد در مناطق کردنشین و ارتباط با افراد دارای سابقه بازداشت سیاسی منع شده بود.

مریم قنبری وکیل دادگستری و از فعالان حقوق زنان امروز در ساعت 3 صبح در منزلش توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

 

خبرگزاری هرانا- یک وکیل دادگستری صبح امروز مورخ 19 بهمن در منزلش بازداشت شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، مامورین امنیتی ابتدا زنگ همسایه ها را زده و از این طریق وارد ساختمان شده و سپس در منزل مریم قنبری را زده اند. وسایل مریم قنبری منجمله کامپیوتر ی را نیز با خود برده اند.

از اتهام مریم قنبری اطلاعی در دست نیست. وی جزو ده ها بازداشت شده ی چند روز اخیر و چندمین وکیل بازداشت شده پس از وقایع انتخابات است. از دیگر وکلای بازداشت شده میتوان از فروغ میرزایی نام برد.

 

 

وخامت حال دکتر ابراهیم یزدی ....

 

امروز:در پی فشارهای بازجویان بر دکتر ابراهیم یزدی که شامل بازجویی های شبانه و مداوم و همچنین بازجویی چند نفره بوده است ، جمعه شب حال دکتر یزدی یه وخامت گرایید و به بیمارستان آتیه در شهرک غرب منتقل شد.



بنابر گزارش شاهدان عینی دو ماشین حامل ماموران امنیتی و یک آمبولانس ساعت 19 روز جمعه دکتر یزدی را به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان آتیه انتقال دادند اما بر حسب همین گزارش ساعت 22 روز شنبه ماموران علیرغم مخالفت پزشکان دکتر را از CCUبه محل نامعلومی انتقال دادند.


شنیده می شود پزشکان بیمارستان اعتراض شدیدی به رفتار ماموران کرده و نسبت به مخاطرات انتقال ایشان از بخش مراقبتهای ویژه هشدار داده اند.



یزدی، 78 ساله روز هشتم دی ماه (28 ژانویه) در منزل شخصی خود در ساعت سه بامداد بازداشت شده است. به گفته خانواده ابراهیم یزدی، او مبتلا به سرطان پروستات است و نیاز به مراقبت دائم پزشک دارد. از بعد از انتخابات 22 خرداد این دومین بار است که وی بازداشت می شود. بار اول وی را از بیمارستان به زندان منتقل کردند.

شجونی: مردم قدم به قدم من را بغل مي‌كردند و مي‌گفتند در تلويزيون غوغا كردي ....

امروز: همايش « جوان، انقلاب اسلامي، ولايت‌مداري و بصيريت ديني» صبح يكشنبه در ستاد ارتش جمهوري اسلامي ايران برگزار شد.

حجت‌الاسلام شجوني، دبير جامعه وعاظ تهران در اين همايش با بيان اين كه « افتخار مي‌كنم كه در كشوري هستم كه نام علي(ع) و حسين(ع) در آن مي‌درخشد» افزود: امنيت سرتاسر اين كشور را دين و هيات‌ها و نمازها برقرار مي‌كنند.

اين عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز افزود: « هرگز كسي به ساحل دريا، تالار وحدت يا سينما نرفته و بعد بگويد من مي‌خواهم توبه كنم، بلكه پس از مسجدرفتن و با دين است كه انسان اين حرف را مي‌زند، اگر دزدي نمي‌كنيم و يا زن سالم داريم، همه اينها به خاطر دين است؛ وگرنه اگر همه‌ ايراني‌ها بخواهند دزدي كنند كدام پليس است كه جلو ما را بگيرد؟

وي در ادامه سخنانش اظهار كرد: اخيرا آقاي فوكوياما به اسرائيل رفته و گفته آقايان! حرف حسابي را فقط شيعيان مي‌زنند. نه حضرت موسي الان در اسرائيل است، نه حضرت عيسي در آمريكاست. آيا حضرت موسي اين طور كشت و كشتار مي‌كند و حضرت عيسي به مدت 12 سال در ويتنام بمب ناپالم روي سر مردم مي‌ريزد؟

وي اظهار كرد: بعد هم مي‌گويد شيعه مثل كبوتري است كه يك بال آن سبز و يك بال آن سرخ است كه برآمده از عاشورا و نهضت حسين و مهدويت و ولايت و ولايت فقيه است. اگر شما اسرائيلي‌ها مي‌خواهيد ايران و اسلام و شيعه را بكوبيد با اين پول خرج كردن‌ها نمي‌شود و براي اين كار بايد ولايت فقيه را بكوبيد.

دبير جامعه وعاظ تهران هم‌چنين با بيان اين كه من با تحقيق شيعه هستم، گفت: زير اين آسمان قرآن و نهج‌البلاغه هستند كه حرف اول را مي‌زنند و اين چهار مذهب، يعني شافعي، حنبلي، حنفي و مالكي هم كه زمان پيغمبر نبود. من در زندان جوانهاي كمونيست را نصيحت مي‌كردم كه در اين كشور كمونيسم موفق نمي‌شود، ولي آنقدر بي‌بصيرت بودند كه نفهميدند كه با كمونيسم نمي‌شود شاه را سرنگون كرد. حالا كمونيستهاي تيرباران شده از قبر بيرون بيايند و ببيند انقلاب اسلامي با تظاهرات تاسوعا و عاشورا و تظاهرات ديني پيروز شد.

شجوني هم‌چنين گفت: ‌ارزش انسان به عقيده شايسته و مبارزه است. مردم ما ولايت‌مدار هستند. حالا چهار نفر پيدا شده‌اند و خود را مهم مي‌دانند. سه روز پيش در اصفهان بودم. مردم قدم به قدم من را بغل مي‌كردند و مي‌گفتند در تلويزيون غوغا كردي.

وي خطاب به برخي گفت: آن‌قدر شجاعت نداشتي كه در زمان شاه به اسب شاه بگويي يابو، حالا مي‌خواهي انقلاب كني؟

من جواب آنها را دادم. خاك بر سرما كنند كه عده‌اي بخواهند با رقص و قرتي‌بازي انقلاب كنند

 

برگزاری شتابزده دادگاه تاج زاده ....

 

امروز: جلسه رسیدگی به اتهامات مصطفی تاج‌زاده عضو ارشد جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی فردا دوشنبه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار می‌شود.

هوشنگ پوربابایی ضمن اعلام این خبر به ایلنا اظهارداشت: براساس اعلام شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به وکلای پرونده، دادگاه مصطفی تاج زاده فردا دوشنبه در این شعبه و به ریاست قاضی صلواتی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: برای تدارک دفاع قرار است عصر امروز به همراه دکتر حسین‌آبادی دیگر وکیل این پرونده در زندان اوین با تاج‌زاده ملاقات کنیم.

گفتنی است در دادگاهی که در تاریخ ۲۲ آذر ماه تشکیل شد، اتهاماتی چون اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن نظم عمومی ،تبلیغ علیه نظام ،توهین به مسوولان و نگهداری اسناد محرمانه از سوی قاضی صلواتی به تاج‌زاده تفهمیم شد.

فخر السادات محتشمی پور همسر مصطفی تاج زاده در صفحه فیس بوک خود از برگزاری شتابزده دادگاه او برای فردا خبر دادهاست.گویا قرار نبوده جلسه دادگاه تاجزاده فردا برگزار شود و بنا به دلایل نامعلوم به یکباره این تصمیم گرفته شده است.

 

توقیف کانتینر گاز اشک آور و باتوم به مقصد ایران ....

 

امروز:سایت اصولگرای جوان محموله توقیف شده باتوم و گاز اشک آور در دوبی را متعلق به "اغتشاشگران" دانست و نوشت: پلیس دبی یک ایرانی را به جرم انتقال یک کانتینر حامل گاز اشک آور و سایر وسایل دیگر دستگیر کرده است.

به گزارش سایت روزنامه جوان ، اخیرا یک ایرانی از اهالی لارستان فارس به اتهام انتقال یک کانتینر حامل گاز اشک آور، باتوم، شوکر و... توسط پلیس دبی دستگیر شده است.

در ادامه این گزارش آمده است: نامبرده به منظور حمایت از اغتشاشگران، قصد داشته محموله مذکور را به تهران منتقل کند

 

 

احضار به اوین؛ این بار خواهر زاده زهرا رهنورد ....

 

امروز: صالح نقره کار، خواهر زاده زهرا رهنورد و دبیرکمیته حقوقی ستاد موسوی از سوی نیروهای امنیتی به دادسرای زندان اوین احضار شد.

به گزارش کلمه، ماموران که امروز به صورت تلفنی با نقره کار تماس گرفته اند، علت احضار او را عنوان نکرده و فقط گفتند که وی باید صبح دوشنبه خود را به زندان اوین معرفی کند.
صالح نقره کار، کارشناس ارشد حقوق تا چند هفته پیش مسوول روابط عمومی دادستانی کل کشور بود که به خاطر نسبت فامیلی با زهرا رهنورد و میرحسین موسوی از کار برکنار شد. در حوادث پس از انتخابات این دومین عضو از خانواده زهرا رهنورد است که احضار یا زندانی می شود .
پیش از این مهندس شاهپور کاظمی، برادر زهرا رهنورد، در پی دستگیری های پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری به مدت پنج ماه در بازداشت بسر برد و در دادگاه بدوی به یکسال حبس تعزیری محکوم شد.

کاظمی همچنین در موج بازداشت های پس از عاشورا نیز دوباره بازداشت و برای دو هفته روانه زندان شد. فعالان حقوق بشر زندانی کردن شاهپور کاظمی را با توجه به اینکه وی هیچ گونه فعالیت سیاسی نداشته تنها به منظور تحت فشار قرار دادن مهندس میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد ارزیابی کرده بودند .

احضار صالح نقره کار نیز در ادامه فشارهای وارده به مهندس میرحسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد ارزیابی می شود.
هنوز مشخص نیست هدف از احضار نقره کار به زندان اوین فقط بازجویی از اوست و یا بازداشت وی.