سه شنبه پانزدهم تیرماه ١٣٨٩

بدهی 8 ميليارد تومانی مرد بقال به بانک

جام جم آنلاين: صاحب يك خواربارفروشي پس از دريافت 5 ميليارد تومان وام ، وقتي از پرداخت نكردن اقساط بدهي 8 ميليارد توماني (با احتساب سود) به بانك خودداري كرده بود ، دستگير شد.

سرهنگ روحي ، رئيس پليس آگاهي استان مازندران در اين باره به «جام‌جم» گفت: چندي پيش نماينده حقوقي يكي از بانك‌هاي شهرستان آمل با در اختيار داشتن دستور قضايي به پليس آگاهي مراجعه و عنوان كرد، در سال‌هاي 85 و 88 فردي كه خود را مدير 2 شركت با نام‌هاي شركت نوين تاپ و نوين تجارت معرفي مي‌كرد، با حضور در يكي از شعبه‌هاي بانك طي چند مرحله براي توسعه فعاليت تجاري خود 5 ميليارد تومان وام مضاربه‌اي دريافت كرد اما پس از سررسيد وام‌ها ـ در حالي كه وي با احتساب سود وام بايد 8 ميليارد تومان به بانك پرداخت مي‌كرد ـ متواري شده است.

تشكيل تيم ويژه

رئيس پليس آگاهي استان مازندران افزود: پس از شكايت نماينده حقوقي بانك، پرونده به صورت ويژه در دستور كار ماموران اداره مبارزه با جرايم اقتصادي پليس آگاهي قرار گرفت و تحقيق در اين زمينه آغاز شد. روحي يادآور شد: بررسي‌هاي اوليه كارآگاهان مبارزه با جرايم اقتصادي نشان داد كه دريافت‌كننده‌ وام، صاحب يك مغازه خواربار فروشي بوده كه با ثبت 2 شركت كاغذي، به بهانه توسعه فعاليت تجاري با جلب نظر كارشناس بانك، اموال غيرمنقول را كه كمتر از يك ميليارد تومان ارزش داشته، به عنوان ضمانت ارائه كرده است.

دستگيري متهم

سرهنگ روحي تصريح كرد: پس از بررسي و تحقيق مشخص شد مرد خواربارفروش با دريافت 5 ميليارد تومان متعهد شده است 8 ميليارد تومان در قالب اقساط به بانك پرداخت كند كه تاكنون هيچ قسطي بابت بدهي خود پرداخت نكرده است.

روحي اضافه كرد:‌ با جمع‌بندي اين اطلاعات، جستجوي گسترده براي شناسايي و دستگيري متهم آغاز و سرانجام 6 تيرماه وقتي متهم تحت تعقيب در ساعات پاياني شب از مخفيگاه خود خارج شده بود، بلافاصله از سوي كارآگاهان مبارزه با جرايم اقتصادي دستگير شد. تحقيق از متهم در پليس آگاهي ادامه دارد.

دستگيري زمينخواران 3 ميليارد توماني

گزارش ديگري حاكي است 2 جاعل حرفه‌اي كه با معرفي خود به عنوان مالك يك قطعه زمين، 3 ميليارد و 600 ميليون تومان از خريداران كلاهبرداري كرده‌اند، تحت تعقيب پليس قرار گرفتند. تحقيق درباره اين پرونده نيز زماني آغاز شد كه يك مالباخته با شكايت از 2 مرد كلاهبردار در شعبه 5 دادسراي ناحيه 5 خواستار دستگيري متهمان شد.

وي در ارتباط با شكايت خود به بازپرس موسوي گفت: چندي پيش در يك مهماني با فردي كه خود را رسول معرفي و عنوان مي‌كرد مدير يك شركت بزرگ است، آشنا شدم.

شاكي افزود: پس از آشنايي با اين فرد، او گفت قصد فروش 3 قطعه زمين در غرب تهران را دارد كه در ادامه و پس از توافق با پرداخت 3 ميليارد و 600 ميليون تومان به وي، ملك را از وي و فردي كه او را شريك خود معرفي مي‌كرد خريدم و 2 روز بعد وقتي به سراغ ملك رفتم، متوجه شدم 3 قطعه زمين خريداري شده متعلق به فردي است كه در خارج از كشور زندگي مي‌كند و مرد شياد با جعل اسناد مرا فريب داده و با اين شيوه كلاهبرداري كرده است.

در پي اين شكايت، پرونده به پليس آگاهي ارجاع شد. اقدامات پليس براي دستگيري 2 كلاهبردار فراري آغاز شده است.


پولی برای خريد گندم نداريم

مدير عامل شرکت بازرگاني دولتي ايران: پولي براي خريد گندم نداريم

روزنامه مردمسالاری: مديرعامل شرکت بازرگاني دولتي ايران گفت: مجموع اعتبارهاي تخصيصي از سوي معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رييس جهموري براي پرداخت طلب کشاورزان گندمکار ديروز به پايان رسيد و مسوولان اين وزارتخانه از امروز دوشنبه پولي براي خريد گندم بصورت نقد نداشته و بازهم بدهکار مي شود. "حميد عليخاني" ديروز در گفت وگو با ايرنا، گفت: وزارت بازرگاني با خريد روزانه 100 هزارتن گندم بايد 35 ميليارد تومان (براي هر روز) به کشاورزان بپردازد که با اضافه شدن بدهي ها معلوم نيست از فردا چگونه قرار است بدهي ها پرداخت شود. يادآور مي شود روز گذشته برخي سايت ها به نقل از يک نماينده مجلس از طرح پيشنهادي استيضاح وزير بازرگاني به دليل عدم توان وي جهت تامين نقدينگي کشاورزان خبر داده بودند. وي با بيان اينکه شرکت بازرگاني دولتي بايد در قبال خريد هفتگي گندم 200 ميليارد تومان بصورت نقد به کشاورزان پرداخت کند، افزود: وعده پرداخت نقدينگي به وزارت بازرگاني داده شده و ما در انتظار تحقق وعده از سوي معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري هستيم. به گفته عليخاني وزارت بازرگاني تاکنون موفق به خريد پنج ميليون تن گندم شده و با توجه به گزارش وزارت جهاد مبني بر رسيدن توليد به سقف 10 ميليون تن مجموع اعتبار مورد نياز براي پرداخت نقدي سه هزار و 300 ميليارد تومان است. مديرعامل شرکت بازرگاني دولتي گفت که معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهوري تاکنون يکهزار ميليارد تومان به وزارت بازرگاني پرداخت کرده و 400 ميليارد تومان نيز قرار است از طريق تسهيلات بانکي دريافت کند. وي مجموع اعتبار مورد نياز براي پرداخت پول خريد گندم کشاورزان تا 15 شهريورماه را يک هزار و 800 ميليارد تومان عنوان کرد و گفت: در صورت تامين نقدينگي ديگر کشاورزان با مشکل مواجه نمي شوند. عليخاني در پاسخ به برخي انتقادها مبتني بر ناتواني اين وزارتخانه در تامين نقدينگي کشاورزان گفت: شرکت بازرگاني دولتي مسوول اجراي طرح خريد تضميني است و مسوول تامين نقدينگي معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري است. وي افزود: در زمان حاضر شرکت بازرگاني دولتي مسوول گسترش و تجهيز 700 مرکز خريد و نظارت کيفي و کمي و ساير مسووليت ها برعهده ديگر نهادها است.

 

آزبست موجود در هوای تهران ناشی از لنت‌های ترمز چينی است

سلامت نيوز: رئيس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران گفت: متأسفانه اخيراً در هواي تهران آزبست نيز شناسايي شده و پس از بررسي مشخص شد كه منشاء آن، لنت‌هاي ترمز چيني وارداتي است.

معصومه ابتكار در دويست و نود و ششمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران در جريان گزارش رعايت استانداردهاي اجباري مصالح ساختماني در مراحل توليد، توزيع، مصرف و اقدامات انجام شده در اين زمينه، اظهار داشت: يكي از مشكلاتي كه مانع از تحقق قوانين و سياست‌هاي اعمال استاندارد در مصالح مي‌شود موضوع آموزش، فرهنگ‌سازي و اطلاع‌رساني است.

وي با بيان اينكه ‌اگر اطلاع‌رساني به خوبي انجام شود بسياري از مسائل حل خواهد شد، گفت: اگر مؤسسه استاندارد بتواند با قدرت بيشتري اطلاع رساني را انجام دهد و مردم آگاهي پيدا كنند، كالاهاي غير استاندارد خود به خود از گردونه توليد و مصرف خارج مي‌شوند.

ابتكار ادامه داد: در مصالح ساختماني بحث زيست محيطي آزبست بسيار جدي است و ممنوعيت آن در شوراي حفاظت محيط زيست تصويب شده ولي كماكان از آن استفاده مي‌شود؛ متأسفانه اخيراً در هواي تهران آزبست نيز شناسايي شده و پس از بررسي مشخص شد كه منشاء آن، لنت‌هاي ترمز چيني وارداتي است.

وي تصريح كرد: در بحث برنج‌، گوشت، سوسيس و كالباس غير استاندارد نيز مؤسسه استاندارد نمي‌تواند اطلاع‌رساني جامعي انجام دهد و كالاهايي كه استاندارد نيستند بايد توسط موسسه استاندارد اعلام شود.

رئيس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران گفت: بدين ترتيب از واردات كالاهاي خارجي غيراستاندارد نيز جلوگيري مي‌شود هر چند كه ميزان قاچاق بالا است.

مهدي پورهاشم، مدير كل سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران، خطاب به ابتكار با بيان اينكه در كنترل‌هاي خود دقت داريم، گفت: قرار بود شوراي اسلامي شهر تهران كمك كند تا برخي از بيلبورد و تابلوهاي شهري براي اطلاع‌رساني در اختيار موسسه استاندارد قرار گيرد؛ از شهرداري بخواهيد براي دريافت پول در اين زمينه، دندان گردي نكند.

وي با بيان اينكه اگر شوراي شهر علاقه‌مند باشد حاضر هستيم در برخي موارد حساس توضيحات مفصلي ارائه دهيم، گفت: موضوع استاندارد حق‌الناس است چرا كه مردم بسياري از سلامت و استاندارد برخي مسائل بي‌اطلاع هستند و از طريق دولت به ما پولي داده مي‌شود تا در اين زمينه مدافع حقوق مردم باشيم.

پورهاشم خاطر نشان كرد: وظيفه خود را تا جايي كه توانسته‌ايم انجام داده‌ايم؛ شوراي شهر نيز به ما كمك كند.

محمد‌علي نجفي، عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران در ادامه اظهارات پورهاشم به كتابي كه در رابطه با واحدهاي توليدي به چاپ رسيده است اشاره كرد و گفت: به عقيده بنده اين كتاب كه براي آگاه كردن مردم از آنچه كه در ساخت يك ساختمان به كار مي‌رود به چاپ رسيده، ناقص است ضمن اينكه برخي شركت‌ها نيز در اين كتاب تبليغ شده‌اند.

پورهاشم خطاب به نجفي، گفت: كتابي كه به چاپ رسيده براي شهر تهران است و نام برخي از مصالح كه توليد‌كنندگان آن داخل تهران نيستند در آن درج نشده اميدواريم در آينده نزديك موسسه استاندارد اين مجموعه را براي كل كشور تدوين كند و در اختيار مردم قرار دهد.

حمزه شكيب، رئيس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه قصد صحبت كردن در جلسه امروز را نداشتم، اظهار داشت: بايد تكليفمان را به گونه‌اي انجام دهيم كه نتيجه خاصي داشته باشد.

وي افزود: عمر مفيد كار‌هاي عمراني در بخش زيرساخت‌، واحدهاي عمومي و خصوصي بايد افزايش داشته باشد و هزينه نگهداريشان كاهش يابد.

محمدعلي نجفي، عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران، اظهار داشت: سازمان استاندارد جزء سازمان‌هاي محبوب نيست چرا كه امر نظارتي بر عهده دارد و مانند سازمان محيط زيست ايراد و اشكال مي‌گيرد.

وي افزود: دستگاه‌هاي نظارتي بايد از اين نوع سازمان‌ها حمايت و پشتيباني كنند؛ به عقيده بنده لازم است هر چند ماه يك بار گزارشي به شورا داده شود و به نوعي حمايت شورا در امر استاندارد‌سازي در جامعه القاء شود.

مهدي چمران، رئيس شوراي اسلامي شهر تهران نيز در اين‌باره گفت: به طور قطع از چنين سازماني حمايت مي‌كنيم چرا كه پيشرفت‌هاي خوب و قابل تقديري داشته ولي به نقطه‌ايي كه مدنظر است نرسيده‌ايم.


دو سوم هواپیماهای ایران‌ایر اجازه‌ فرود در اتحادیه‌ اروپا را ندارند

رادیو آلمان: به گزارش خبرگزاری آلمان از بروکسل، به دلیل مشکلات ایمنی، سه مدل از هواپیماهای شرکت هواپیمایی ایران ایر اجازه‌ی نشستن در فرودگاه‌های اتحادیه‌ی اروپا را از دست دادند. این خبر به نقل از کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا منتشر شده است. این کمیسیون با همکاری کارشناسان کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا و متخصصان آژانس امنیت پرواز اروپا، ایمنی هواپیماهای ایران ایر را بررسی کرده است. بر این اساس مدل‌های خاصی از هواپیماهای آمریکایی بوئینگ و اروپایی ایرباس در فهرست اتحادیه‌ی اروپا قرار گرفتند. به گفته‌ی سخنگوی یکی از نهادهای اتحادیه‌ی اروپا، وضعیت ایمنی حدود دوسوم از هواپیماهای بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی ایران، با استانداردهای ایمنی اتحادیه‌ی اروپا هم‌خوان نیستند. بیشتر هواپیماهای ایران ایر، پرنده‌های "فوکر ۱۰۰"، ساخته‌ی شرکت هلندی فوکر هستند. اتحادیه‌ی اروپا "لیست سیاه" خود را هر سه ماه یک بار و با توجه به کشورهای تحت تحریم به روز می‌کند. حدود ۲۸۰ شرکت هواپیمایی در این فهرست قرار دارند.


رنجنامه یک شهروند بهایی ساکن روستای ایول

خبرگزاری هرانا - یوسفعلی احمدی یکی از اهالی روستای ایول مازندران و از شهروندان بهایی ساکن این روستا در پی تخریب منازل بهائیان این روستا توسط عوامل خودسر با نوشتن رنجنامه ای نسبت به وضعیت خود و دیگر شهروندان بهایی و ظلمی که در طی سالیان اخیر بر وی و خانواده اش رفته است اعتراض کرده است.

متن این نامه که به خبرگزاری حقوق بشر ایران (هرانا) ارسال شده است به قرار زیر است:

به نام خداوند بخشنده مهربان

اينجانب يوسفعلي احمدي فرزند محمد علي ابن احمدعلي ابن قربانعلي كه آباء و اجدادي در روستاي ايول واقع در چهاردانگه سورتيچي هزار جريب استان مازندران به سال 1305 متولد شده و داراي شماره شناسنامه 80 صادره از همان محل مي باشم از زماني كه خود را شناخته ام به كار كشاورزي در زمين هاي مزروعي خويش مشغول بوده ام . دوستان من كه امروز قريب به اتفاق از اين عالم رخت بربستند و جز چند نفر مثل من كه هر روز طلب موت از حضرت قاضي الحاجات دارند ، زيرا از نظر قواي جسماني در منتهاي درجه ضعف و عجز مي باشيم .

كار كشاورزي با وسايل ابتدايي و نداشتن راه و جاده ارتباطي و از طرفي سير كردن شكم زن و فرزند و... هميشه دغدغه فكر و ذهن ما اهالي روستا بود . ولي تعاون و تعاضدي كه بين ما برقرار بود هميشه در راحتي و سختي به داد همديگر مي رسيديم پشتوانه و چراغ اميد ما در زندگي بود و تحمل سختي روزگار را بر ما راحت مي كرد .

در بين ما اهالي كه از نظر اعتقادي متفاوت بوديم فرقي وجود نداشت و هيچ گاه اين تفاوت مانع از مراوده نمي شد .سفره ما براي همه پهن بود و درب خانه ما براي همه باز . عمران و آباداني براي روستا بود كه هر كس ار آن استفاده كند و از آن بهره مند شود چون همه با هم فاميل و از منسوبين هم بوديم .

نمي دانم از چه زماني و براي چه موضوعي حكايت هابيل و قابيل بين ما درگرفت و نمي دانم چه كسي تخم فتنه و فساد را بين ما پاشيد كه هر چه كرديم و به طريقي اثبات نمائيم كه برادر هم هستيم و با اتحاد مي توانيم رشد كنيم و با اتفاق مي توانيم بسازيم و آباد نمائيم نشد كه نشد . و تا اين كه تجربه اخراج از ايول به سال 1362 شد باورمان نمي شود و هنوز با گذشت 27 سال نيز نمي شود كه برادر با برادرش چنين كند نمي خواهم سرگذشت خويش و ديگر دوستانم را بازگو نمايم كه اگر آسمان ، دفتر و اشجار روي ارض ، مداد و اقيانوس جوهر شود تمامي نخواهد داشت . فقط و فقط يك مطلب را از شما انتظار دارم كه در اين آخرين ايام حيات خويش متوجه شوم كه حق حيات داشتم كه زاده شدم و يا نه ؟ اگر داشتم چرا اين 27 سال آوارگي از اولياي امور و از علماي جمهوربه سراغم نيامد كه بگويد درد تو چيست ؟ تو كشاورز كه زمينت را از تو گرفتند كجا براي رزق يومي ات كشت مي كني ؟ گاو اهنت كو كه دل زمين را بشكافي تخم محبت در آن بپاشي ؟ اسبت كجاست كه خرمني به پا كني و به باد هستي تخم كشته را پاك نمايي ؟

حال در اين ناتواني ام شنيده ام كه آتشي ديگر به بلادم افتاده و هستي و نيستي ام را سوخته با همه ناتواني ام به نزديكي رفتم ولي به خانه ام راهم ندادند كه تو غريب ، اينجا چه مي كني ؟ آشنايي نديدم كه آشنايي دهم ، نمي دانم شايد آنان هم مثل ديگر دوستانم به سراي باقي شتافتند ولي شما كه هستيد و بر مسندي تكيه داريد اين شايد آخرين صدا از اين بي نوا باشد كه به گوش شما مي رسد آيا واقعا آبي در دست نداريد كه اين آتش را خاموش كنيد ؟ اگر اين آتش امروز هستي و نيستي مرا مي سوزاند گمان نمي بريد كه فردا نوبت شما باشد تا بي عدالتي است آتش روشن است . و از قديم گفته اند كه تر و خشك هر دو را مي سوزاند . يادم مي آيد كه براي تبري از اعتقادم وقتي در تكيه حسينيه ايول در حبس بودم هر روز يكي از بستگانم كه امروز به ديار ديگري سفر نموده به سراغم مي آمد پند و اندرز مي داد كه بيا برگرد فرداي قيامت ، صحراي محشر را بياد بياور . پل صراطي كه از مو باريكتر و از لبه شمشير تيزتر است را بخاطر بياور . بهشت آن حور و غلمان جوي شير و عسل و سكنجبين و از آن طرف جهنم خوفناك آتشين با مار و افعي كه هر لحظه دهن باز كرده كه مي خواهند تو را ببلعند . هي مي گفت و گفت و بعد از آن واعظي وعظ مي كرد و يا آخوندي پند مي داد و گفته هاي فاميلم را تكرار مي كرد و من با خود غرق در اين تفكر كه اگر اعتقادي با اعتقادي ديگر چنين كند همان به كه به دهن افعي افتد و به آتش جهنم بسوزد . كه در اين چند روزه حيات با هم نوع خويش چنين نكند . آنان در ايام رمضان قوت لايموت را از ما بازداشته و نگران آخرت ما بودند.

عمر من كه به آخر رسيده و مرا به آن همه نيازي نيست . فرزندانم هم كه به خود وابسته اند ولي مي دانيد چه از من باقي مي ماند و چه از شماها و آيندگان كه تاريخ من و تو را مي خوانند و اسناد و مدارك تاييد را از دل ارض بيرون مي آورند چگونه داوري خواهند كرد ؟ دفتر عمر كسي باز نبوده كه مال من يا شما باز باشد طومار عمر به آخر مي رسد ولي اگر دست كسي را گرفتي هنر كردي ، اگر به داد مظلومي رسيدي انسانيت را اثبات نمودي ، اگر بر مسندي تكيه دادي كه در آن قانون وشرع را به داوري گرفتي بردي . والا واحسرتا علي قوم الظالمين و سوف يرون الظالمون اثمارما غرسوا و جزاء ما عملوا الا انهم في خسران مبين و اعوذ بالله من الشيطان الرجيم .

يوسفعلي احمدي 8/4/1389


یادی از محمدصدیق کبودوند، فعال حقوق بشر کردستان

کیهان یوسفی منبع:هرانا

اولین شماره روزنامه را دست دوستانم دیدم، در واقع هفته نامه ، نامی ساده اما پر مسما،" پیام مردم " عجب روزهایی بود روزنامه ای که محتوای آن متفاوت بود.

در آن شبهای تاریک وطن، شبهایی که مدت آن از عمر من هم بیشتر بود و خروس بدبخت هم روی دیوار خانه همسایه خفته و جرات نداشت دیگر دم برآرد و بگوید روز آمد!

آری روزنامه ای که سخن مردم بود و پیغامبر دلهای خونین ، خیلی زود دم به دم آوازه دیارمان شد و پیام مردم روزنه امیدی برای مردم شد. حداقلش آن بود که در آنجا مردم دردهای خویش را می خواندند و مرور می کردند و اندکی خالی می گشتند، شماره آبونمانم در دکه روزنامه فروشی از 10 گذشت و می خواست به 15 نزدیک شود فهمیدم که دیگر روزنامه را هم زنجیر کرده و به جرم سخن گفتن از روشنایی و دادن نشانی روز به مردم زندانی کرده اند.

آری دیگر خاطره پیام مردم برایم نهادینه شد و هرروز از کنار دکه روزنامه فروشی سر چهار راه می گذشتم و جایش چه خالی بود و از دیگر روزنامه ها هیچ خوشم نمی آمد چونکه نوشته بودند : اون آقایی که روزنامه مال اون بود بازداشت شد آری آن نام آشنا و زیبا برای من ، برای بابای زحمتکش و دل شکسته ام ، واسه مادر منتظرم و پیر زن همسایه مان که سالهابود در انتظار بازگشت پسرش بود و برای همه حتی دختر کوچولوی زن جوان همسایه پاینیمان هم خیلی آشنا و صمیمی بود!

"محمد صدیق کبودوند"؛ شخصی که همیشه دم از انسانیت می زد در تاریکی شب سراغ آفتاب را میگرفت و بر روی سیاهی شب با مداد سفید خویش هر لحظه انسانیت را نقاشی می کرد.

"اگر کسی بذر افشاند انسانیت می تواند آری می تواند ...."

شب های سیاه وطن بی پایان و ماه هاست که نامدار برخاسته از "آبیدر" و کسی که ندای فراموش شدگان سیاه چالهای نمناک زندانهای مخوف فرستادگان آسمانها بود، کبوتر پر و بال سفیدی که نمی خواست بار دیگر 59 گل یادگار شهر سه شهید "سیداره" را بی نشان پر پر کنند او که ستاره ها را دوست داشت چونکه که می دانست آنان نیز از جنس آفتابند و برای مادرهای داغ بر دل امید بوییدن فرزاندنشان بود،در زندان است.

سراغ تورا می گیرم تو که نوید برائت انسان بودی از اشتباهاتش ، تو که کنون در سلوهای هرگز آفتاب ندیده سیه دلان و تاریک اندیشان نشانی آفتاب را به نومیدان پای در زنجیر و دل شکسته میدهی . سراغ تو را میگیرم تو که انسانیت را درفش باورهای خویش کرده بودی و در شب سیاه وطن سخن از طلوع دوباره آفتاب می گفتی ، تورا می جویم تو که خانه ات نه آن سلول تنگ و تاریک ، بلکه دلهای مردمان ملتی است که چشم انتظارتند مردمانی که برایت در تاریکی اشکهایشان را می ریزند مردمان رنجدیده و مظلوم،آری ملتت تورا می بوید و تو که در این نزدیکی و در قلب همه مایی...

 
 

جلوگیری از درمان فوری زندانی سیاسی

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، خالد هردانی به دلیل انجام چندین مورد اعتصاب غذا، تحت شکنجه قرار گرفتن و نیز شرایط نامناسب زندان گوهردشت کرج (رجائی شهر) دچار بیماری و خونریزی معده شده و پزشک زندان با وخیم دانستن وضعیت او، از مقامات زندان درخواست آندوسکوپی در بیمارستان رجائی شهر کرج کرده است. این درخواست توسط زندان مورد تایید قرار گرفته اما دادستانی با آن مخالفت می کند.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی - ۱۵ تیر : خالد هردانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر کرج، به دلیل بیماری های متعدد و خونریزی معده در شرایط خطرناکی به سر می برد و مقامات امنیتی و قضائی از درمان او در بیمارستان جلوگیری می کنند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، خالد هردانی به دلیل انجام چندین مورد اعتصاب غذا، تحت شکنجه قرار گرفتن و نیز شرایط نامناسب زندان گوهردشت کرج (رجائی شهر) دچار بیماری و خونریزی معده شده و پزشک زندان با وخیم دانستن وضعیت او، از مقامات زندان درخواست آندوسکوپی در بیمارستان رجائی شهر کرج کرده است. این درخواست توسط زندان مورد تایید قرار گرفته اما دادستانی با آن مخالفت می کند. این سومین باری است که آقای صداقت پزشک زندان درخواست آندوسکوپی می کند اما از سوی آقای رادمند قاضی ناضر بر زندان و دادستانی تهران مورد موافقت قرار نمی گیرد.

خالد هردانی، هفته گذشته دو بار دچار خونریزی معده شده و هر بار ناچار شده است قرص مسکن قوی برای تسکین درد معده مصرف کند. روی آوردن به قرص برای کاهش درد، در حالی که خونریزی همچنان ادامه دارد، او را در شرایط وخیمی قرار داده است. او در بند ۴ و در کنار نزدیک به ۵۰۰ زندانی به سر می برد که فاقد امکانات اولیه بهداشتی هستند و این موضوع سلامت او و دیگر همبندیانش را در معرض خطر جدی قرار داده است.

هردانی در سال ۱۳۸۵ برای بار دوم از زندان اوین به زندان رجائی شهر کرج تبعید شده است. او دارای حبس ابد به اتهام اخلال در امنیت پرواز است و ۷ سال زندان به دلیل فعالیت سیاسی در داخل زندان، ۵ ماه زندان برای اخلال در نظم زندان و توهین به مقامات زندان، و ۶ سال تبعید به خاش را در پرونده خود دارد.

پس از ۳۵۰۰ روز زندان، خالد هردانی اینک به مداوای فوری نیاز دارد و مقامات قضائی او را از حقوق اولیه یک زندانی محروم کرده اند.

 

 آتش زدن اتوبوس شخصی فعالین سندیکایی

به آتش کشاندن اتوبوس شخصی که فعالین سندیکایی معلق شده از کار با آن امرار معاش می کردند بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"اتوبوس یکی از فعالین سندیکایی شرکت اتوبوس رانی تهران و حومه که برای امرار معاش خود وتعدادی از همکاران تعلیق شده از کار بکار برده می شد به طرز مشکوکی به آتش کشیده شد. حوالی نیمه شب چهارشنبه 9 تیرماه اتوبوس شخصی فعال سندیکایی امیر خرازی در اسلام شهر به طرز مشکوکی به آتش کشیده شد و در شعله های آتش کاملا شوخت. آقای خرازی این اتوبوس را با وام زیادی خریداری کرده بود و در زمانهایی که به دلیل فعال سندیکایی بودن از کار تعلیق می شد برای امرار معاش خانواده اش بر روی آن کار می کرد. سه راننده دیگر شرکت اتوبوس رانی تهران و حومه که از فعالین سندیکایی می باشند و بدلیل فعالیتهای سندیکایی از کار تعلیق شده بودند بر روی این اتوبوس مشغول به کار بودند و با آن امرار معاش می کردند و تا حدی هزینه زندگی خانواده هایشان را تامین می کردند. پیش از این مامورین وزارت اطلاعات از اشتغال کارکنان تعلیق شده شرکت اتوبوس رانی تهران و حومه در شرکتهای خصوصی کارشکنی می کردند و شرکتهای خصوصی را تهدید می کردند که از اشتغال کارکنان تعلیقی شرکت واحد خوداری کنند. لازم به یادآوری است آقای امیر خرازی در جریان اعتصاب گسترده کارکنان شرکت اتوبوس رانی تهران و حومه در سال 1384 دستگیر شده بود و چند هفته در زندان اوین در بازداشت بسر برد.او همچنین در دو نوبت بخاطر فعالیتهای سندیکایی از کار تعلیق شد. بار اول به مدت 6 ماه از کار تعلیق شد بدلیل شرکت در اعتصابات سال 1384 و بار دوم بخاطر فعالیتهای سندیکایی به مدت 1 سال از کار تعلیق شده بود. در هر 2 مورد از داشتن حقوق و مزایا محروم بود.

15 تیر 1389 برابر با 06 ژولای 2010


اتحاديه اروپا محدوديتهاى پرواز ايران ایر را تشديد مى کند

به گزارش خبرگزارى فرانسه، اتحاديه اروپا روز سه شنبه محدوديتها در مورد پرواز هواپیماهای ايران اير براى استفاده از حريم هوايى خود را به دلیل نگرانيهاى ايمنى تشديد کرد.

کميته ايمنى پرواز کميسيون اروپا با اجماع آرا روز سه شنبه محدوديتهاى خود را در مورد شرکت هوايی ایران ایر تشديد نمود و پرواز هواپيماهاى بویینگ ۷۴۷ و بویینگ ۷۲۷ و ایرباس های ۳۲۰ این شرکت را در حريم هوايى اروپا ممنوع کرد.

اين تصميم گيرى به دنبال جمع بندى ملاقات کميسيون اروپا با متخصصين از کشورهاى اتحاديه اروپا و آژانس ايمنى پرواز اروپا از ايران صورت گرفته است.

یک سخنگوی کميسيون اروپا گفته، کارکردهاى اين خط هوايى را از نزديک مانيتور خواهیم کرد و اين کار از طريق بررسى نتايج بازرسيهاى زمينى در مورد هواپيماهاى اين خط هوايى که هنوز اجازه پرواز در اروپا دارند، انجام خواهد شد.

دو سوم هواپیماهای ایران‌ایر اجازه‌ فرود در اتحادیه‌ اروپا را ندارند

به گزارش خبرگزاری آلمان از بروکسل، به دلیل مشکلات ایمنی، سه مدل از هواپیماهای شرکت هواپیمایی ایران ایر اجازه‌ی نشستن در فرودگاه‌های اتحادیه‌ی اروپا را از دست دادند.

این خبر به نقل از کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا منتشر شده است. این کمیسیون با همکاری کارشناسان کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا و متخصصان آژانس امنیت پرواز اروپا، ایمنی هواپیماهای ایران ایر را بررسی کرده است.

بر این اساس مدل‌های خاصی از هواپیماهای آمریکایی بوئینگ و اروپایی ایرباس در فهرست اتحادیه‌ی اروپا قرار گرفتند.

به گفته‌ی سخنگوی یکی از نهادهای اتحادیه‌ی اروپا، وضعیت ایمنی حدود دوسوم از هواپیماهای بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی ایران، با استانداردهای ایمنی اتحادیه‌ی اروپا هم‌خوان نیستند.

بیشتر هواپیماهای ایران ایر، پرنده‌های "فوکر ۱۰۰"، ساخته‌ی شرکت هلندی فوکر هستند. اتحادیه‌ی اروپا "لیست سیاه" خود را هر سه ماه یک بار و با توجه به کشورهای تحت تحریم به روز می‌کند. حدود ۲۸۰ شرکت هواپیمایی در این فهرست قرار دارند.


هشت سال و نيم زندان به خاطر شركت در تظاهرات

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: پروین جمالزاده شهروند تهرانی و از بازداشت شدگان روز عاشورا است که در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی محاکمه و به هشت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم گردید.

این حکم که روز گذشته به این شهروند زندانی ابلاغ شد موجب شگفتی وی، وکیل مدافع و نزدیکانش شد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، صدور این حکم سنگین در حالی است که پروین جمالزاده که هم اکنون در بند نسوان زندان وین به سر می برد، تمامی اتهامات خود را رد کرده بود.

از جمله اتهامات وارده به این زندانی گمنام اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، اخلال در نظم عمومی، توهین به مقدسات و توهین به رهبری بود که با وجود رد صریح کلیه آنها قاضی شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران اتهامات را وارد دانسته و جمعا متهم را به هشت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوئم نمود.

صدور چنین حکم سنگینی در حالی صورت می گیرد که تنها چند هفته قبل، جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در دیداری با جمالزاده از تداوم بازداشت وی ابراز تعجب کرده و قول مساعد داده بود تا وی به زودی با مناسب ترین قرار ممکن آزاد شود. دادستان تهران همچنین افزوده بود که با توجه به محتویات پرونده، رای سنگینی برای وی صادر نخواهد شد. اما برخلاف گفته های دادگاه انقلاب تهران علاوه بر عدم تبدیل قرار چنین حکم سنگینی را نیز صادر نموده است.

لازم به ذکر است که از ابتدای ماه جاری پروین جمالزاده با ضعف جسمانی شدید روبرو بوده و از وضعیت فیزیکی مناسبی برخوردار نیست و با این حال مسئولین امر از رسیدگی به وضعیت پزشکی وی نیز خودداری می ورزند.


نقدی: وظیفه بسیج در فضای مجازی “حضور فعال و تهاجمی”است

جـــرس: فرمانده بسیج با ادعای اینكه وظیفه بسیج در فضای مجازی "حضور فعال و تهاجمی" بوده و بهترین دفاع، حمله است، خاطرنشان کرد "زمانی كه حمله می‌كنید از حمله دشمن در امان هستید." وی همچنین هشدار داد رایانه‌ای كه در آن اطلاعات بسیج می باشد، نباید به اینترنت وصل شود ."

سردار نقدی همچنین یكی از برنامه‌های بسیج را "ایجاد شبكه اطلاع‌رسانی ملی" ذکر کرد و گفت: چنین شبكه‌ای در سال ۷۰ در تهران راه اندازی شد، اما شبكه‌های جاسوسی كه داخل دستگاه های ما هستند، آن را نابود كردند و امروز اثری از آن نیست.

به گزارش فارس، سردار محمد رضا نقدی در اولین دوره آموزشی توانمندسازی و مهارت‌آموزی فضای مجازی اظهار داشت: ما باید وارد همان فضاهایی كه از آن دشمن به ما تهاجم می‌كند بشویم و همانطور كه آنها مشغول نشر گمراهی و ضلالت هستند ما هم هدایت را منتشر كنیم.

نقدی همچنین مدعی شد "میدانی كه امروز دشمن برای بازی خود انتخاب كرده كه همان فضای فناوری اطلاعات برای تبادل فكر، نظر و تبلیغ است، میدانی است كه پیروزی در آن برای ما آسان است و بازنده نهایی در این میدان دشمن است؛ چراكه باز كردن فضا برای تبادل اطلاعات بی نهایت برای همه جامعه بشری فرصت ارائه فكر ناب منطبق بر فطرت را به ما می‌دهد."

نقدی در ادامه اظهار داشت: باید تلاش كنیم امروز در فضایی كه فضای تبادل اطلاعات بین جوامع است این فضا را در دست بگیریم و لازمه این امر داشتن تخصص كافی است و حداقل به اندازه دشمن باید در این فضا تخصص داشت و باید خلاقیت هایی را داشت تا بر طرف مقابل چیره شد.

رئیس سازمان بسیج افزود: دشمنان در حال گسترش سخت افزاری هستند كه باید بگوئیم آنها در حال نوكری ما هستند تا پیام مبتنی بر فطرت ما بر آن سوار شود و به گوش دنیا برسد؛ لذا شما می‌بینید در مقابل 3 هزار شبكه ماهواره‌ای كه در حال فعالیت هستند وقتی یك شبكه المنار در اروپا ایجاد می‌شود آنها تحمل آن را ندارند در حالی كه هزاران شبكه در حال فعالیت برای رژیم صهیونیستی است اما آنها تحمل یك شبكه از مقاومت حماس را ندارند و آن را قطع می كنند.

نقدی با اشاره به افرادی كه شعار می‌دهند دانستن حق همه است، گفت: شما یقین داشته باشید به محض اینكه در فضای آنها حضور فعال داشته باشید تحمل این فعالیت را ندارند؛ چراكه پیام شما از سوی بشریت سریع دریافت می شود ولی هرچه آنها تلاش می كنند پیامشان به گوش كسی نمی رسد و به همین دلیل از رویكرد اطلاع رسانی به رویكرد تخریب روی می‌آورند.

وی افزود: اینكه آنها مسائل جنسی و فساد را در رسانه‌هایشان با تیراژ بالایی تبلیغ می كنند نشان از كم آوردن در پیام است؛ لذا چون حرفی برای گفتن ندارند به تخریب شخصیت طرف مقابل روی می آورند و ما امروز نباید احساس كمبود كنیم و از آمار سایت‌های آنها نباید بترسیم و باید خود را مهیا كنیم و امكانات وسیع انسانی كه در اختیار ما است را به كار بگیریم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تاكید بر اینكه باید یك شبكه اطلاع رسانی ملی داشته باشیم، گفت: چرا باید فردی كه می خواهد در طرح و یا برنامه‌ای با درج اطلاعات فردی خود ثبت‌نام كند این اطلاعات اول باید به آمریكا برود بعد مورد استفاده خودمان قرار بگیرد؛ لذا ما نیازمند یك شبكه اطلاع رسانی ملی بودیم و امروز هم هستیم و امروز در مورد آن كوتاهی می‌شود.

نقدی در ادامه افزود: كشورهایی كه تهدیدی از طرف آمریكا احساس نمی كنند و تفكرات غربی را دنبال می كنند شبكه اطلاع رسانی ملی دارند آن وقت ما كه در تعارض جدی با آمریكا هستیم چرا نباید چنین شبكه‌ای را داشته باشیم و دلیل آن این است كه برخی كوتاهی كردند.

رئیس بسیج با اشاره به یكی از برنامه های بسیج در فضای اطلاع رسانی تصریح كرد: یكی از برنامه‌های ما ایجاد چنین شبكه اطلاع رسانی ملی است و به زودی چنین شبكه‌ای شكل خواهد گرفت، اما تصور نكنید كه ما می‌خواهیم مروج اینترنت باشیم.

نقدی در ادامه خاطرنشان كرد: چنین شبكه‌ای در گذشته درست شد و حتی هسته‌های اولیه آن نیز شكل گرفت و تعدادی از مشتركین را پیدا كرد و سال 1370 در تهران راه اندازی شد، اما شبكه‌های جاسوسی كه داخل دستگاه های ما هستند آن را نابود كردند و امروز اثری از آن نیست.

وی با اشاره به وجود یك شبكه خلاق مردمی در كشور گفت: ما امروز می‌خواهیم در آنجایی كه دشمن حضور دارد غلبه پیدا كنیم و افرادی كه مشترك هستند پیام های قوی تر را از ما دریافت كنند.

رئیس سازمان بسیج با بیان اینكه باید چهار حركت را برای فعالیت در فضای مجازی در نظر بگیریم اظهار داشت: رصد پیام، تجزیه و تحلیل پیام، تولید پیام، توزیع پیام چهار كار مهم در فضای مجازی است.

نقدی با اشاره به رعایت مسائل حفاظتی عرصه اطلاع رسانی گفت: اطلاعات باید در فضای مجازی حضور داشته باشد تا هم دشمن را پیدا كند و هم به دشمن حمله‌های فنی كند."

رئیس سازمان بسیج در ادامه گفت: وظیفه ما در فضای مجازی حضور فعال و تهاجمی است و بهترین دفاع حمله است و زمانی كه حمله می‌كنید از حمله دشمن در امان هستید.

نقدی در پایان با اشاره به جنگ نرم و فضای مجازی در این جنگ تصریح كرد: جنگ نرم مترادف فضای مجازی نیست و این فضا یكی از عرصه‌های جنگ نرم است و جنگ نرم به معنای یارگیری است و فكر و ذهن مخاطب را تحت تاثیر قرار دادن و آنها را وارد صف خود آوردن مهم است.

گفتنی است طی سالهای اخیر، گروههای مختلف هکر و حمله کنندگان اینترنتی عامل حکومت ایران، شبکه های اجتماعی، سایت ها، وبلاگها و سرورهای بسیاری را مورد حملات و هک قرار داده و گروههای بسیاری در این زمینه بازداشت و محکوم شده اند.

 

خودکشی فرزند یک زندانی سیاسی زن

خبرگزاری هرانا -فرزند نوجوان زهرا جباری، از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در کشور، تاکنون دو بار دست به خودکشی زده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، فرزند 17 ساله خانم جباری به دلیل شرایط نامساعد روحی، بر اثر اعمال فشار دستگاه های امنیتی بر خانوده شان و شرایط جسمی مادرش دست به خودکشی زده است.

زهرا جباری از بازداشت شدگان روز قدس است که از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب با حکم حبسی 4 ساله مواجه شده است.

این زندانی سیاسی به دلیل شرایط نامساعد جسمی و روحی در چندین نوبت با جعفری دولت آبادی ملاقات نموده و در خواست مرخصی خود را به صورت شفاهی و کتبی نیز به وی ارائه کرده و هربار دادستان وعده داده که با درخواست وی موافقت خواهند کرد؛ در صورتی که قاضی پرونده در این راه کارشکنی می نماید. گفتنی است وی هم اکنون در بند نسوان زندان اوین دوران محکومیت خود را سپری می کند.


هرانا؛ اعدام دو تن در زندان مرکزی ارومیه

 انتقال پنج تن به سلول انفرادی به منظور اجرای حکم اعدام

خبرگزاری هرانا - صبح گاه امروز دوشنبه چهاردهم تیرماه، یک مرد و یک زن به اتهام قاچاق مواد مخدر در محوطه ی زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، نام یکی از افراد اعدام شده مصطفی رحیمی بوده که به همراه مادرش از طریق حلق آویز اعدام شد.

اتهام این افراد توسط منابع قضایی اینگونه اعلام شده و توسط "هرانا" تایید نمی شود.

گفتی است که این مادر و فرزند به طور ناگهانی و بدون اعلام قبلی مسئولان اعدام شدند.

هم چنین صبح امروز 5 تن دیگر از زندانیان محبوس در زندان مرکزی ارومیه به منظور اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند.

فیصل ساعدی، کرم عزیزی و امید نورانی اسامی سه تن از این افراد است.

بر اساس اعلام مسئولان قضایی این افراد نیز به اتهام قاچاق مواد مخدر به اعدام محکوم شده اند.

.

 تهدید  شهود شکنجه معلم زندانی رسول بداقی

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" احضار و مورد تهدید قرار دادن دو تن از زندانیان سیاسی که شاهد شکنجه معلم زندانی رسول بداقی بوده اند. روز سه شنبه 15 تیرماه دو تن از زندانیان سیاسی که شاهد ضرب و شتم وحشیانه و غیر انسانی معلم زندانی رسول بداقی در خرداد ماه بودند به بازرسی زندان گوهردشت کرج فراخوانده شدند و از آنها خواسته شد که مشاهدات خود را بیان کنند. در بازرسی زندان رضا ترابی رئیس بازرسی ،یک مامور بازرسی و پاسداربندی به نام ترک که در ضرب وشتم آقای بداغی شرکت داشت حضور داشتند. شاهد اول زندانی سیاسی عباس توکلی برازجانی که برادر او(امیر توکلی برازجانی) در آگاهی شاهپور در زیر شکنجه های قرون وسطائی و وحشیانه به قتل رسید در بازرسی زندان گوهردشت کرج حاضر شد و مشاهدات خود را بیان کرد. آقای برازجانی که شاهد بستن ، ضرب و شتم وحشیانه و توهینهای خانوادگی نسبت به این معلم زندانی بود را تشریح کرد.هنگامی که زندانی سیاسی عباس توکلی در حال شرح مشاهدات خود بود با فریادهای دروغ می گوید پاسداربند ترک که در ضرب وشتم آقای بداغی شرکت داشت مواجه شد و این پاسدار بند با آزادی تمام توهین می کرد و رضا ترابی از این مسئله ابراز رضایت می کرد و به دفاع از پاسداربند مزبور پرداخت. سپس شاهد دوم آقای احمد زید آبادی را به بازرسی آوردند و از او خواسته شد که مشاهدات خود را بیان کند و او هم در اظهاراتش اعلام کرد که شاهد ضرب و شتم و توهین به آقای بداقی بوده است.هنگامی که آقای زید آبادی با همبندی قبلی خود یعنی آقای عباس توکلی برازجانی قصد احوال پرسی را داشت. رضا ترابی با حالت توهین آمیزی دست بر سینه آقای زیدآبادی گذاشت و او را هل داد . زمانیکه زندانی سیاسی عباس توکلی به بند6 بازگردانده شد. پاسداربندی بنام قاسم محمدی معروف به دائی قاسم که از افراد شکنجه کننده معلم زندانی رسول بداقی بود. وقتی که متوجه شد که آقای توکلی مشاهدات خود را بیان کرده است او را تهدید کرد وبا خشم گفت: "دستت درد نکنه به همدیگه می رسیم.سپس شکری رئیس بند 6 او را مورد تهدید قرار داد که زندانی سیاسی عباس برازجانی توکلی را به بند 1 تبعید خواهد کرد. لازم به یادآوری است رضا ترابی رئیس بازرسی زندان گوهردشت کرج از جمله کسانی است که تا بحال تعداد زیادی از زندانیان شکنجه شده را تحت فشار و مورد تهدید قرار داده است که از شکایت کردن علیه جنایتهای که در زندان روا داشته می شود باید منصرف شوند و سکوت پیشه کنند و یکی از افرادی است که با تهدید و شانتاژ سعی در پوشاندن جنایتها در زندان است. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،مورد تهدید و تحت فشار قرار دادن زندانیان سیاسی که مشاهدات خود را بیان می کنند را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به سرکوب مردم در ایران است.

15 تیر 1389 برابر با 06 ژولای 2010 گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید: کمیساریای عالی حقوق بشر کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا سازمان عفو بین الملل

 

مدل‌های موی مردانه مورد تأييد وزارت ارشاد

روزنامه ابتکار: با رونمايي از مدل‌هاي موي ايراني مورد تأييد وزارت ارشاد، تا مدتي ديگر اين مدل‌ها به بازار م آيد، به طوريکه با مراجعه به آرايشگاه‌ها مردانه مي‌توانيد از آرايشگر بخواهيد ژورنال‌هاي مورد تأييد وزارت ارشاد را جلويتان بگزارند و شما مدل موي خود را از ميان آن‌ها انتخاب کنيد. ژاله خدايار، رئيس جشنواره حجاب و عفاف و تجليل از زنان كار آفرين نيز در اين نشست خبري گفت كه مدل‌هاي موي طراحي شده در اين جشنواره به زودي در يك ژورنال منتشر مي‌شود. او تأکيد کرد: «اين مدل‌هاي موي بر اساس علم زيبايي‌شناسي و بر اساس نوع گردن، ريش و قد چانه و به طور كلي خصوصيات چهره جوانان طراحي شده است.»مدل‌هاي موي مردانه ايراني درحالي در جشنواره حجاب و عفاف مطرح مي‌شود که مسئولان دولتي نيز سعي در ارائه يونيفورم‌هاي خاص براي استفاده زنان در دانشگاه‌ها و يا مراکز دولتي دارند. اگرچه رئيس اين جشنواره معتقد است، طراحان اين پروژه براي طراحي اين مدل‌ها تاريخ ايران را مطالعه كرده‌ و مدل‌هاي ارائه شده بر اساس چهره‌شناسي، رنگ پوست ايرانيان، فرهنگ ايراني، دين مردم ايران، قوانين و مقررات اسلامي انجام شده است اما به طور دقيق نمي‌توان گفت اين مدل‌ها مربوط به پيشينه و تاريخ ايران است و يا الگويي‌هايي است که از اين پس و به خواست قرار است تبديل به مدل‌هاي موي ايراني شود. به گزارش ايلنا، ژاله خدايار رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از زنان كارآفرين نمونه در نشست خبري كه روز گذشته در رابطه با اين جشنواره برگزار شد، گفت: «ما مدل‌هاي موي طراحي شده خود را به وزارت ارشاد ارائه كرديم و وزارت ارشاد نيز آنها را مورد تائيد قرار داد. تائيد وزارت ارشاد به منزله اين است كه ما مي‌توانيم از اين مدل‌هاي مو ژورنال منتشر كنيم. در اين مدل‌ها ما به دنبال عقب‌گرد نيستيم بلكه تلاش كرده‌ايم با حفظ سنت و رعايت قوانين جامعه و فرهنگ ايراني جديدترين مدل‌هاي مو را طراحي كنيم و به اين ترتيب با تهاجم فرهنگي غرب مقابله كنيم.» خدايار بيان كرد: «متاسفانه كساني كه در خارج از كشور زندگي مي‌كنند گمان مي‌كنند كه ايراني‌ها در محدوديت و تنگنا هستند ما مي‌خواهيم به آنها ثابت كنيم كه اولا حجاب محدوديت نيست و ثانيا ما مي‌توانيم مدل‌هاي موي مورد نياز جوانان كشور را خودمان طراحي كنيم و دولت نيز از ما در اين زمينه حمايت مي‌كند.» او ادامه داد: «ما بر اساس علم زيبايي‌شناسي و بر اساس نوع گردن، ريش و قد چانه و .... مدل‌هاي مو و آرايش جوانان را طراحي مي‌كنيم. در واقع هدف‌مان اين است كه جوانان براي نوع آرايش خود به سالن‌هاي زيبايي مراجعه كنند و از آنها مشاوره دريافت كنند و بر اساس ژورنال‌هاي مدل مو و آرايش ايراني مدل مورد نظر خود را انتخاب كنند.» رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از بانوان كارآفرين نمونه گفت: «در حال حاضر مصرف مواد آرايشي در ميان جوانان ما بسيار بالاست و علت اصلي اين مصرف بالا نيز ناآگاهي جوانان است. آنها نمي‌دانند كه چگونه بايد از پوست خود مراقبت كنند و وقتي پوست آنها جوش مي‌زند يك قالب پنكيك را روي صورت خود خالي مي‌كنند تا جاي جوش را بپوشانند در حالي كه اين چاره كار نيست. ما مي‌خواهيم به جوانان آموزش دهيم كه چگونه از پوست خود مراقبت كنند و از چه شيوه آرايشي استفاده كنند تا زيبا شوند.» خدايار در رابطه با بودجه اين جشنواره گفت:« اين جشنواره كاملا با بودجه خصوصي برگزار مي‌شود. اما برخي از ارگان‌هاي دولتي مانند وزارت ارشاد و برخي از نمايندگان مجلس و صدا و سيما از اين جشنواره حمايت معنوي كردند و ما با يار بودند.» رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از زنان كارآفرين نمونه ادامه داد: «به زودي ژورنال‌هاي مدل موي ايراني منتشر و رونمايي مي‌شود.» خدايار گفت:« ما به دنبال آن هستيم كه هر استان و شهرستان با رعايت سنت و فرهنگ خود، آرايش مو و چهره داشته باشد همان‌گونه كه لباس استان‌ها و شهرستان‌هاي مختلف با هم متفاوت است آرايش مو و چهره آنها نيز بر اساس فرهنگ ايراني متفاوت بوده و ما مي‌خواهيم اين فرهنگ را حفظ كنيم و مانع از آن شويم كه اين شهرستان‌ها و استان‌ها آرايش موي سر خود را فراموش كرده و از الگوهاي بيگانه براي آرايش خود استفاده كنند.» رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از زنان كارآفرين نمونه گفت: «ما خوشحال هستيم كه دولت جمهوري اسلامي ايران براي طراحي اين مدل‌هاي مو از ما حمايت كرد و ما نيز در نمايشگاه‌هاي خارج از كشور از اين به بعد مي‌توانيم ژورنال مدل‌هاي مو و آرايش داشته باشيم و سمبلي از فرهنگ ايراني را با خود به همراه ببريم.» او گفت: من به عنوان يك كارشناس فني علوم زيبايي در خاورميانه برايم دردناك بود كه هر بار كه به ايران مي‌آمدم احساس مي‌كردم كه جوانان ما در خيابان‌ها به شكل‌هايي ظاهر مي‌شوند، كه اصلا مناسب نيست. من اين شيوه آرايش مو و لباس جوانان را نوعي واپس‌ماندگي فرهنگي مي‌دانم و اميدوار هستيم پس از اين جوانان از مدل‌هاي مويي كه مطلق به فرهنگ ايراني است و توسط ايراني‌ها طراحي شده است، استفاده كنيم. به گفته خداد در اين جشنواره براي اولين بار از 600 نفر از آرايشگران نمونه كه در راستاي فرهنگ حجاب و عفاف مثبت عمل كرده اند و از طرف اتحاديه صنفي آرايشگران به جشنواره معرفي شده اند، تجليل مي‌شود.


بیانیه جمعی از فعالان ملی – مذهبی: به زینب جلالیان فرصت زندگی بدهید

مقامات مسئول جمهوری اسلامی؛ وجدان‌های بیدار، خردهای اهل تدبیر

در روزهای اخیرشایعات و اخباری در زمینه احتمال اعدام یکی از محکومان جوان به نام خانم زینب جلالیان منتشرشده است. گفته می‌شود به جز نامبرده چند تن دیگر از شهروندان کرد نیز به اتهام محاربه از طریق عضویت و همکاری با برخی احزاب تندرو در انتظار اجرای حکم اعدام به سر می برند . این در حالی است که هنوز مدت زمان زیادی از اعدام پنج تن دیگر در اردیبهشت ماه نمی‌گذرد که اعتراضاتی را در سطح کشور (به ویژه در کردستان) و جهان بر انگیخت...

ما امضاءکنندگان این بیانیه سابقه و مواضع روشنی در نقد مشی‌های تندرو و به طور موکد درباره روش‌های مسلحانه داشته‌ایم و در همین جا نیز بار دیگر معدود جریاناتی که هنوز از این مشی پیروی می‌کنند را دعوت می‌کنیم سلاح‌شان را زمین بگذارند و به مبارزه سیاسی مسالمت‌آمیز بپیوندند که محصولی دیربازده اما تأثیرگذار و ماندگار دارد. اما مشی آنها در جهان امروز بی‌بازده و بی‌اثر است و یا نتایجی وارونه به عمل می‌آورد و به خشونت ادواری و مزمن و ویرانگر می‌انجامد. با این پیشینه و مواضع، کسی نمی‌تواند مخالفت ما را با مشی‌های تندرو مسلحانه انکار کند.

اما چرا ما «وجدان‌های بیدار» را مخاطب قرار داده‌ایم؟ خداوند در اعماق وجود همه آدمیان وجدان ملامت‌گری به ودیعه گذارده است. ما این وجدان‌ها را خطاب قرار می‌دهیم که چرا باید دختر جوانی که ولو با یک گروه تندرو ارتباط داشته، اما خود مرتکب قتل هیچ انسانی نشده است، اعدام شود؟ کسانی که از نزدیک او را دیده‌اند وی را فردی تغییرپذیر و صادق می‌دانند که اگر به او فرصت زندگی داده شود رویکردهای سیاسی‌اش را تغییر و اصلاح خواهد کرد. مگر این دختر جوان که از روستا و سرزمین فقر و محرومیت برخاسته و آرمان‌خواهانه در اعتراض به وضعیت خود و اطرافیانش شوریده است؛ چقدر سابقه، تجربه و اندوخته و اندیشه سیاسی دارد که فرصت ارتقاء و اصلاح از او گرفته می‌شود؟ ما نمی‌دانیم چرا مسئولان کشور ما از منطق علوی، که قبل از انقلاب همه ما آن را تبلیغ می‌کردیم، پیروی نمی‌کنند. مگر آن هنگام گفته نمی‌شد که حضرت علی حتی درباره قاتل خویش به تناسب جرم و مجازات تأکید می‌کرد و می‌گفت اگر او یک ضربه به من زده شما هم یک ضربه به او بزنید؟ مگر تبلیغ نمی‌شد که علی در برابر دلسوزی و سفارش برخی، برای سرکوب عده‌ای از مخالفانش وقتی سلاحی به دست نگرفته و کسی را نکشته بودند، می‌گفت آنها که هنوز کاری نکرده‌اند.

ما نمی‌دانیم چرا تناسب جرم و مجازات درباره متهمان قتل‌های زنجیره‌ای و یا در مورد جرایم مربوط به نزاع‌های دسته‌جمعی منجر به قتل، به دقت رعایت می‌شود و سعی می‌شود تنها کسانی به اتهام قتل محاکمه شوند که خود مستقیما و به طور موثر در قتل فرد دیگر شرکت کرده‌اند، اما در رابطه با افراد سیاسی مخالف خود به این منطق عمل می‌کنند که هر کس در هر سطحی با گروه‌های برانداز مسلح ارتباط داشته باشند، محارب ‌است؟

ما از حقوق‌دان‌ها و دین‌شناسان آگاه و عمیق می‌خواهیم تضاد این رویکرد را با اسلام اصیل و عدل علوی و نیز قواعد و ضوابط اساسی حقوقی برای همگان روشن کنند. اما از سوی دیگر «خردهای اهل تدبیر» را خطاب قرار داده‌ایم. چرا که اتخاذ چنین رویکردی در صدور و اجرای حکم اعدام می‌تواند پیامدها و نتایج زیان باری در حوزه ملی برای کشور در پی داشته باشد. آن هم در شرایطی که ایران امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند همبستگی ملی و آرامش برای حل مشکلات داخلی از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز و اجتناب از روش‌های خشن است و اقداماتی واکنشی همچون اعدام نمی‌تواند در چارچوب رعایت منافع ملی ایران باشد؛ به ویژه با توجه به تشدید فشارهای بین‌المللی از طریق اعمال قطعنامه و تصویب تحریم‌ها و حتی کشاندن پای کشورهای همسایه و منطقه به این مجادلات و زمزمه‌های نامیمون تهدید نظامی، در هفته‌های اخیر.

همچنین در ارتباط با روندهای قضایی حاکم بر این محاکمات و صدور احکام اعدامی که اینک افزایش یافته افکار عمومی به طور جزئی و مشخص نیز در معرض این پرسش‌های جدی است که آیا روند دادرسی و بررسی این پرونده‌ها با رعایت موازین قانونی و حقوقی بوده است؟ آیا این افراد به وکیل دسترسی داشته و وکلای این افراد در تمام مراحل از امکان دفاع از موکلان خود بر خوردار بوده‌اند؟ آیا در هنگام بازجویی و بازداشت با متهمان رفتار مناسبی در پیش گرفته شده؟ آیا قضات این پرونده‌ها شایستگی و تجربه لازم برای این دست از پرونده ها را دارا بوده‌اند؟ آیا اتهاماتی که به متهمان نسبت داده می‌شود، با توجه به برخی خلاف‌گویی‌های سابق در ارتباط دادن برخی اعتراضات بعد از انتخابات به افرادی که قبل از انتخابات بازداشت شده‌اند؛ اساسا صحت دارد و یا صرفا ادعاهای اثبات نشده است و یا بعضی صرفا متکی به اعترافات متهم تحت فشارهای شدید، بدون هیچ مستند و گزینه دیگر؟

اینجانبان در پی ده‌ها سال فعالیت ملی و اسلامی، به عنوان یک وظیفه دینی و ملی، مشفقانه درخواست می‌کنیم با در نظر گرفتن حق و عدالت و رعایت توصیه‌های رحمانی دین، روند رسیدگی و اجرای احکام این دست از متهمان مورد بازبینی و تجدید نظر قرار گیرد.

جامعه ایرانی پس از سال‌ها تجربه و پرداخت هزینه‌های گزاف، گریزان از اعمال خشونت، خواه از سوی حاکمیت یا مخالفان، است. بروز هر خشونتی باعث جریحه‌دار شدن افکار عمومی جامعه ایرانی و دامن زدن به خشونتی ادواری و مزمن شدن این چرخه شوم خواهد شد.

ما خردهای اهل تدبیر را دعوت به تجدید نظر جدی درباره سیاست «النصر بالرعب» می‌کنیم. این سیاست ممکن است در کوتاه‌مدت نتایج غلط‌اندازی برای عاملانش به ارمغان آورد، اما تجربه تاریخی بارها نشان داده که این رویه آتشی زیر خاکستر به پا خواهد کرد که با تشدید کینه‌ها و نفرت‌ها و تعمیق شکاف دولت - ملت، در فرصتی باعث شعله‌ور شدن ناگهانی این آتش خواهد شد. آتشی که معلوم نیست چه ویرانه‌ای پس از فروکش کردن خود باقی خواهد گذارد. حافظه تاریخی ما، پیشینه و تجربه اندوهناکی از این آتش‌های افروخته ادواری در خود دارد. پس هیچ کس، در هر صف سیاسی که ایستاده است، حتی اگر صرفا به منافع خود می‌اندیشد، نباید به این آتش دامن بزند.

به زینب جلالیان، دختر جوان کرد ایرانی، و دیگر افراد امثال او، فرصت زندگی بدهید. این امر هم انسانی است و هم در جهت همبستگی و منافع ملی ایران و ایرانیان.

١۵ تیر ١٣۸۹ محمد بسته‌نگار - حبیب‌الله پیمان – حسین رفیعی – رضا رئیس طوسی – تقی رحمانی – عزت‌الله سحابی – حسین شاه‌حسینی – رضا علیجانی – اعظم طالقانی - نظام‌الدین قهاری – احسان هوشمند

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .