یکشنبه شانزدهم خرداد ١٣٨٩

منصور اسانلو دوباره به بند زندانيان معتاد زندان رجايی شهر کرج منتقل شد

گزارش ها از ايران حاکيست که منصور اسانلو، رئيس زندانی هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، روز يکشنبه دوباره به بند پنج زندان رجايی شهر کرج منتقل شد. بند پنج زندان رجايی شهر به خاطر حضور زندانيان معتاد و مبتلا به بيماری های عفونی و مقاربتی «بند متادونی» خوانده می شود. پيش از اين، آقای اسانلو، از اين بند به بند انفرادی متعلق به سپاه پاسداران منتقل شده بود. منصور اسانلو که در تير ماه سال ۱۳۸۶ به اتهام اقدام عليه امنيت ملی بازداشت و به پنج سال زندان محکوم شده است، از بيماری های قلبی و هچنين عوارضی در ناحيه چشم رنج می برد. تشکل های کارگری درايران و اتحاديه های بين المللی کارگری در جهان بارها خواستار دادن مرخصی به آقای اسانلو برای درمان پزشکی و همچنين آزادی فوری او و ساير فعالان کارگر زندانی مانند ابراهيم مددی شده اند.


۵۰ نماينده اصولگرای مجلس خواستار اخراج علی مطهری از فراکسيون اصولگرايان شدند

۵۰ نماينده مجلس، در نامه‌ای به رييس هيات داوری فراکسيون اصولگرايان، خواستار اخراج علی مطهری، نماينده تهران و فرزند آيت الله مرتضی مطهری از اين فراکسيون شده‌اند.

محمود احمدی بيغش در گفت وگو با خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، ايرنا گفت، علی مطهری زمان بسياری است که از خط اصولگرايی خارج شده است و از همين رو او ديگر صلاحيت ماندن در فراکسيون اصولگرايان را ندارد. حميد رسايی، ازنمايندگان حامی دولت نيز، علی مطهری را مصداق بارز «خواص بی‌بصيرت» خوانده است.

علی مطهری در واکنش به برهم زدن سخنرانی سيدحسن خمينی، در مراسم سالگرد درگذشت آيت الله خمينی، آن را يک حادثه تلخ و مخالف آرمان‌های انقلاب اسلامی از جمله آزادی بيان خواند. او اين اتفاق را يک حادثه از پيش طراحی شده خوانده که به گفته مطهری شخص ِمحمود احمدی نژاد در آن نقش اساسی داشت.


کانون مدافعان حقوق کارگر خواستار آزادی مسئول روابط عمومی اين تشکل شد

کانون مدافعان حقوق کارگر خواستار آزادی عليرضا اخوان، مسئول روابط عمومی اين تشکل کارگری شد. آقای اخوان بامداد روز جمعه توسط ماموران امنيتی در منزل خود در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل شد. ماموران امنيتی پيش از بازداشت اين فعال کارگری، منزل او را بازرسی و برخی از لوازم شخصی او مانند کتاب ها و کامپيوترش را با خود برده اند. کانون مدافعان حقوق کارگر اشاره کرده است که هيچ اتهام مشخصی برای بازداشت آقای اخوان عنوان نشده است. کانون مدافعان حقوق کارگر ضمن محکوم کردن بازداشت عليرضا اخوان، خواستار آزادی بدون قيد و شرط تمامی زندانيان سياسی وعقيدتی شد.


"پیام های بهداشتی باعث دو برابر شدن قاچاق سیگار شده است"

عباس نخعی، یکی از مسئولان ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایران، می گوید، انتشار پیام های بهداشتی بر روی پاکت های سیگار باعث دو برابر شدن قاچاق این کالا شده است. آقای نخعی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفت، عده ای در میان مصرف کنندگان سیگار با ایجاد این ذهنیت که سیگارهای حاوی پیام های بهداشتی اصل نیستند، باعث شده اند تا مصرف کنندگان از خرید این نوع سیگارها خودداری کنند و خرید سیگارهای قاچاق را ترجیح بدهند. وی ارزش سیگارهای قاچاق شده در سال ۱۳۸۸ را ۱۸۷ میلیون تومان اعلام کرد. طبق قوانین ایران، پاکت های سیگار باید حاوی پیام هایی درباره زیان مصرف سیگار باشد.


«جنازه اعدام‌شدگان در محل نامعلوم دفن شده است»

توسط الهه روانشاد

چند تن از اعضای خانواده اعدام شدگان ِ بامداد یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در زندان اوین ، هنگامی که برای گفت و گو با استاندار کردستان به استانداری رفتند تا سراغ ِ جسد عزیزانشان را از او بگیرند، با خبر شدند که اجساد شیرین عَلم هولی، فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، و مهدی اسلامیان ، در محلی نامعلوم دفن شده است.

برپایه گزارش‌های منتشر شده استاندار کردستان در این ملاقات که روز چهارشنبه صورت گرفته است، به خانواده ها گفته است «اعدام‌شدگان در محلی که هم اکنون به دلیل شرایط امنیتی قادر به افشای آن نیستیم دفن شده‌اند و پس از گذشت زمان و مساعد بودن اوضاع مسئولین مربوطه محل دفن ایشان را به شما اطلاع خواهیم داد.»

شیلا عَلم هولو ، عمه شیرین عَلم هولی ، یکی از اعدام شدگان ، در گفت و گو با رادیو فردا در این باره توضیح می‌دهد.

شیلا علم هولی: خانواده‌های این عزیزان رفته بودند دم در استانداری سنندج. به خصوص مادرانشان رفته بودند که اعتصاب کنند و تا پیکر عزیزانشان را تحویل نگیرند، دست از اعتصاب شان بر نخواهند داشت. بعدا که استانداری سنندج گفته بود این عزیزان در جایی نامشخص دفن شده‌اند. جوابی که به دست ما رسید، همین بود.

- در خبرها آمده که در ملاقاتی که خانواده ها با اسماعیل نجار، استاندار کردستان داشتند، آقای استاندار گفتند به دلیل شرایط امنیتی قادر به افشای محل دفن اعدام‌شدگان نیستند. تصور می‌کنید که این شرایط امنیتی چه باشد؟

شرایط امنیتی را نمی‌دانم. چه می‌خواهد بشود. از اول هم که خانواده این عزیزان رفته بودند تهران، پیکر عزیزانشان را تحویل بگیرند، مسئولان همین جواب را به آنها داده بودند که به خاطر امنیت ملی، ما نمی‌توانیم جنازه‌ها را به شما تحویل بدهیم.

الان نزدیک به یک ماه از اعدام این عزیزان می‌گذرد تا حالا هم این جواب را می‌دهند. از مردم می‌ترسند چراکه سالگرد انتخابات پارسال نزدیک شده است. اگر از این جور چیزها می‌ترسند که امنیت ملی به خطر می‌افتد، چرا قبلا هم همین جواب را به خانواده‌های این عزیزان می‌دادند. مسئله اینست که می‌گویند جنازه ها را نمی‌دهیم. ما خودمان به عنوان خانواده به این نتیجه رسیدیم که نه امنیت ملی درخطر است و نه چیزی.

-خانم شیلا در خبرها آمده است که ظاهرا مشاجره‌ای بین خانواده‌ها و استاندار کردستان در گرفته و استاندار اتاق را ترک کرده است.

اینها می‌دانند که خانواده‌ها اصلا دست‌بردار نیستند.

-همچنین در خبرها آمده که نیروهای اطلاعاتی و امنیتی با بعضی اعضای خانواده‌ها از جمله برادر علی حیدریان و فرهاد وکیلی تماس گرفتند و آنها را تهدید کردند. درصورتی که بازهم به ملاقات‌ها ادامه دهند، آنها را بازداشت می‌کنند. تا چه حد در رابطه با مسئله آگاهی دارید؟

راستش از اولین روز اعدام این عزیزان تا حالا این جور تهدیدها هنوز هم ادامه دارد و می‌گویند نباید ملاقات کنید، نباید مراسم عزاداری بگذارید، نباید به خاطر تحویل گرفتن جنازه‌ها اعتصاب کنید. همین جور چیزها تاحالا هم دادامه دارد. فشارها تا حالا هم ادامه دارد. روی چهار خانواده‌ای که من آگاهی دارم، تهدید ادامه دارد. تلفنشان تا حالا کنترل است. حتی بچه هایشان نمی‌توانند جایی بروند، اگر سر کار هم می‌روند باترس سرکار می‌روند. چون همیشه تهدید می‌کنند. یک روز پدرش را تهدید می‌کنند، یک روز برادرش را، یک روز عمویش را تهدید می‌کنند. این چیزها از جمهوری اسلامی بعید نیست و هر روز اینجور چیزها پیش می‌آید و تهدید هم می‌کنند.


انتقاد سه مرجع تقلید از اخلال در سخنرانی حسن خمینی

با گذشت دو روز از برگزاری مراسم سالگرد آیت‌الله خمینی و اخلال هواداران دولت در سخنرانی حسن خمینی در این مراسم، واکنش‌ها به این موضوع ادامه دارد و از جمله آیت‌الله یوسف صانعی این اقدام را ممانعت از «آزادی بیان» توصیف کرده است.

بیشتر بخوانید:

* سخنرانی حسن خمینی ناتمام ماند؛ رهبر «گذشته» مخالفان را بی‌اهمیت دانست * واکنش مخالفان و هواداران دولت به قطع سخنرانی حسن خمینی

به گزارش سايت رسمی آيت‌الله صانعی، اين مرجع تقليد حامی اصلاح‌طلبان در تماسی تلفنی با حسن خمينی، از آنچه «اهانت و جسارت برنامه‌ريزی شده عده‌ای معلوم‌الحال» ناميد، ابراز تأسف کرد و گفت که اگر «عاملين و آمرين» رويداد ۱۴ خرداد «دچار جنون سياسی نشده بودند، نمی‌آمدند در مقابل بيش از صدها خبرنگار داخلی و خارجی، ... جلوی آزادی بيان و آزادی شنيدن مردم را بگيرند».

آقای صانعی افزود که طراحان و عاملان اخلال در سخنرانی حسن خمينی «ناتوان از حل معضلات اجتماعی، اقتصادی، سياسی و بين‌المللی مملکت شده‌اند و لذا برای انحراف افکار عمومی جامعه به چنين اقداماتی متوسل می‌شوند».

آيت‌الله عبدالکريم موسوی اردبيلی، از مراجع تقليد در قم، نیز در تماسی تلفنی با حسن خمينی با ابراز تأسف از حادثه روز ۱۴ خرداد، اخلال در سخنرانی او توسط گروهی که او آنها را اندک ناميد، محکوم کرد.

پيشتر، آيت‌الله اسدالله بيات زنجانی، از مراجع تقلید حامی اصلاح‌طلبان، نیز در نامه‌ای خطاب به حسن خمينی با ابراز تأسف از وقايع روز چهاردهم خرداد و آنچه که «هتک حرمت» يادگار بنيانگذار جمهوری اسلامی از سوی عده‌ای محدود و سازمان يافته ناميد، گفته بود که اين رويداد «تداعی‌گر تندروی‌های افراطيونی بود که ... می‌کوشند با تمسک به نام امام و مصالح جمهوری اسلامی، از امام و ياران امام انتقام بگيرند».

واکنش این مراجع تقلید در حالی صورت می‌گیرد که روز شنبه جبهه مشارکت در نامه‌ای سرگشاده به مراجع تقليد و علما در ايران، نسبت به رفتارهای صورت گرفته در مراسم سالروز درگذشت آيت‌الله خمينی و هتک حرمت خانواده او اعتراض کرد.

جبهه مشارکت در بيانيه خود رويداد ۱۴ خرداد را نشانه‌ای جدی از «اراده‌ای مخفی برای مرعوب ساختن و منکوب کردن بيوت مرجعيت و فقاهت» ارزيابی کرده و افزوده بود که «اين حادثه ... ريشه در دشمنی عميق جريانی با روحانيت دارد که در چند سال اخير با سوء استفاده از قدرت، ... نشان داده است که وجود روحانيت مستقل، مدافع حق و حامی مردم را تحمل نمی‌کند».

اين تشکل اصلاح طلب همچنین هشدار داده بود که در صورت عدم واکنش به اين رويداد، «در آينده نزديک، دود اين فتنه در چشم همه خواهد رفت» و مراجع تقليد را نيز مصون نخواهد گذاشت.

مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم نيز در بيانيه‌ای، آنچه که «هتک حريم امام خمينی و بيت او» ناميد را محکوم کرد.

اين تشکل مذهبی و سياسی اصلاح‌طلب، در بيانيه خود، با توصيف مراسم سالروز درگذشت آيت‌الله خمينی به عنوان صحنه‌ای «بهت آور و دردناک»، به طور تلويحی از آيت‌الله خامنه ای انتقاد کرد که در مقابل اخلال در سخنرانی حسن خمينی سکوت کرده بود.

در اين بيانيه گفته شد: «تعجب و دريغ، از سکوت حاضرانی است که موج هوچی‌گری و غوغاسالاری و فتنه‌انگيزی را می‌بينند و واکنشی نشان نمی‌دهند».

«اعتراض‌های نمادین»

موج واکنش‌ها به اخلال در سخنرانی روز جمعه حسن خمینی، به اصلاح‌طلبان محدود نمانده است و به رغم آنکه رسانه‌ها و شخصیت‌های حامل دولت این اقدام را حرکتی مردمی توصیف کرده‌اند، شماری از شخصیت‌های اصولگرا نیز به جمع منتقدان اخلال در سخنرانی آقای خمینی پیوسته‌اند.

با این حال سعيد رضوی فقيه، تحليلگر سياسی و روزنامه‌نگار در تهران، اعتراض‌های صورت گرفته در این زمینه را «نمادین» می‌داند.

آقای رضوی فقیه در این زمینه به راديو فردا می‌گويد: «اين اعتراض‌ها صرفاً جنبه نمادين دارد و نمی‌تواند تأثيرگذاری جدی ای بر روی سياست‌های حاکم و جاری در ايران داشته باشد».

گرچه وی بر اين باور است که رويدادهای مراسم درگذشت بنيانگذار جمهوری اسلامی می‌تواند «تاثير جدی بر روی نگرش بخش معتدل و ميانه روی جناح حاکم داشته باشد» و می‌افزايد: «بخش زيادی از محافظه‌کاران معتدل احتمالاً نسبت به تندروی‌هايی که در ماه‌های گذشته اتفاق افتاده و نقطه اوج آن در روز جمعه بود، موضع‌گيری خواهند کرد و تندروها را مورد انتقاد قرار خواهند داد».

وی در همين ارتباط به مقاله علی مطهری، نماينده اصولگرای مجلس شورای اسلامی، در سايت تابناک اشاره کرد که در آن از سياست‌های تندروانه از جمله سیاست‌های محمود احمدی‌نژاد، انتقاد شده بود.


دادستان تهران: سه کوهنورد آمریکایی مشمول عفو نبوده‌اند

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، با تشریح روند عفو برخی از بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات، گفته است که عفو اعلامی شامل سه شهروند آمریکایی زندانی در ایران نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:

* عفو و تخفیف مجازات ۸۱ زندانی «پشیمان» * مصلحی: آمریکا اقدام بشردوستانه انجام دهد، به معاوضه هم می‌رسیم

آقای جعفری دولت‌آبادی که روز شنبه با خبرگزاری ایسنا گفت‌وگو کرده است، افزوده است که محکومانی که مورد عفو قرار گرفته‌اند شامل دو دسته می‌شوند که مجازات عده‌ای از آنها به طور کامل بخشیده شده و عده‌ای نیز شامل تخفیف مجازات شده‌اند.

با این حال وی گفته است که این عفو «مشمول محکومان قطعی دادگاه‌هاست» و از آنجا که سه کوهنورد آمریکایی هنوز محاکمه نشده‌اند، چنین عفوی مشمول حال آنها نمی‌شود.

خبرگزاری‌های ایران در ۱۳ خردادماه جاری، از موافقت رهبر جمهوری اسلامی با عفو ۸۱ نفر از محکومان حوادث پس از انتخابات خبر دادند و گرچه اعلام شد که موافقت با عفو این شمار از بازداشت‌شدگان در پی درخواست رئیس دستگاه قضایی صورت گرفته است اما نامی از عفوشدگان منتشر نشد.

شین باور، سارا شورد و جاش فتال، مردادماه ۸۸ که هنگام کوهنوردی در ارتفاعات مرزی عراق و ایران بازداشت شدند واز آن زمان در زندان به سر می‌برند. با این حال مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز در مورد تاریخ محاکمه آنها اطلاع‌رسانی نکرده‌اند.

بازداشت این سه کوهنورد جوان همزمان با اوج گرفتن اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران صورت گرفته بود و مقام‌های جمهوری اسلامی همزمان با متهم کردن کشورهای خارجی به مشارکت در آنچه آن را «اغتشاشگری» می‌خواندند، این سه کوهنورد آمریکایی را هم به جاسوسی متهم کردند.

از جمله حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات دولت دهم، در فروردین ماه امسال در گفت‌وگو با شبکه دولتی پرس‌تی‌وی اعلام کرد که مدارک مستندی وجود دارد که نشان می‌دهد سه کوهنورد بازداشت شده آمریکایی در ایران با سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا همکاری می‌کردند و اسناد و مدارک این موضوع به زودی در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

در مورد این سه شهروند آمریکایی، محمود احمدی‌نژاد در برنامه تلویزیونی، آشکارا از مذاکراتی برای مبادله آنها خبر داد، گرچه چندی پیش وزیر اطلاعات دولت دهم، خواستار آن شد که آمریکا «اقداماتی بشردوستانه» انجام دهد تا شاید کار به معاوضه این سه تن برسد.

«عفو در موضع اقتدار»

داستان عمومی و انقلاب تهران همچنین گفته است که «عفو اعلامی بر اساس اظهارات، نوشته‌ها، رفتار محکومان در طول و بعد از اجرای حکم، نوع مجازات‌ها، میزان محکومیت‌ها و رفتار محکومان در گذشته و اقداماتی که انجام دادند و ابراز ندامت از گذشته، صورت گرفته است».

وی افزوده است که «این عفو، پس از ظلم بزرگی بود که این افراد در حق نظام کردند و نظام در موضع اقتدار آنها را عفو کرد و بنای این عفو بر بازگشت و اصلاح آنهاست و امیدواریم که به انقلاب و جامعه‌ اسلامی برگردند».

وی در تشریح روند اجرای این عفو نیز گفته است که افراد زندانی مشمول عفو، بعد از اعلام عفو بلافاصله آزاد شدند و در مورد محکومانی که احکام آنها در حال اجرا بود و به مرخصی رفته بودند، نیز بعد از تعطیلات، این عفو به زندان ابلاغ می‌شود تا اجرای حکم آنها متوقف شود».

آقای جعفری دولت‌آبادی اضافه کرده است که «افرادی که احکام آنها در شرف یا در حال اجراست نیز آثار اجرای حکم آنها متوقف و منتفی می‌شود و با صدور قرار موقفه اجرا از سوی دادسرا حکم در مورد آنها به لحاظ مورد عفو قرار گرفتن، اجرا نمی‌شود».

مقام‌های جمهوری اسلامی، از خردادماه گذشته و پس از شکل‌گیری اعتراض‌ها به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری، هزاران شهروند معترض، از جمله صدها تن از روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و اجتماعی را بازداشت کردند.

بسیاری از این افراد که رفته رفته با اوج‌گیری اعتراض‌ها بر شمار آنان افزوده می‌شد، در دادگاه گروهی و فردی، با احکام سنگین زندان و در برخی از موارد تبعید روبه‌رو شدند و شماری نیز با اتهام همکاری با گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی، موضوع محاربه قرار گرفته و به اعدام محکوم شدند.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، در بهمن ماه ۸۸ آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی، دو تن از افرادی که در دادگاه‌های گروهی پس از انتخابات به محاربه متهم شده بودند، را اعدام کردند اما چندی پیش دادستان تهران اذعان کرد که موارد اتهامی این افراد با حوادث پس از انتخابات در ارتباط نبوده است.

این اعدام‌ها واکنش منفی مخالفان دولت را در پی داشت، گرچه حامیان دولت از آن استقبال کردند و از جمله احمد جنتی، امام جمعه تهران و دبیر شورای نگهبان، از قوه قضائیه در این زمینه تقدیر کرد.


تهديد على لاريجانى به افشاى تخلفات دولت احمدى‌نژاد از قوانين

 رئيس مجلس شوراى اسلامى روز يكشنبه با تأكيد بر تخلف‌هاى دولت محمود احمدى‌نژاد از قوانين، اعلام كرد كه چنانچه اصرار بر اين مباحث باشد، موارد را به اطلاع نمايندگان و مردم خواهد رساند.

مجلس شوراى اسلامى در جلسه روز يكشنبه خود شاهد واكنش على لاريجانى و نايب رييس كميسيون اصل ۹۰ مجلس به اظهارات اخير محمود احمدى‌نژاد، درباره مغايرت مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسى و همچنين عدم ابلاغ مصوبات پارلمان بود.

آقاى احمدى‌نژاد در ديدار با اعضاى كميسيون اصل ۹۰ مجلس شوراى اسلامى در هفته اول خرداد ماه گفته بود كه «مجلس تا كنون بيش از ۱۳۰ قانون تصويب كرده كه مغاير با شرع و خلاف قانون اساسى است.»

بیشتر بخوانید:

* تنش میان احمدى نژاد و اكثريت مجلس؛ اصولگرا در برابر اصولگرایان * باهنر در واکنش به احمدی‌نژاد، تخلفات دولت از قانون را «مفصل» دانست

رئيس مجلس ايران در واكنش به اين سخنان گفته است: «بعيد مى‌‌دانم كل مصوبات مجلس هشتم ۱۳۰ عدد باشد و از اين تعداد شايد ۱۰ تا ۱۵ درصد آن با اشكال شرعى و يا مخالف قانون اساسى بودن توسط شوراى نگهبان مواجه شده است.»

وى افزود: اغلب مصوباتى هم كه اشكال داشته است «مربوط به موافقتنامه‌هاى دولت با ساير دولت‌هاى خارجى است كه با امضاى رئيس‌‌جمهور و وزير مربوطه به مجلس داده مى‌شود.»

آقاى لاريجانى همچنين در واكنش به اين سخن محمود احمدی‌نژاد كه از ارجاع مصوبات خلاف شرع و قانون اساسى به مجمع تشخيص مصلحت نظام انتقاد كرده بود، گفت: «بررسى مصوبات خلاف شرع يا خلاف قانون اساسى در متن جايگاه مجمع تشخيص مصلحت نهفته است و جاى چون و چرا ندارد.»

وى با بيان اينكه مجلس در برخورد «اهل مجامله» نيست و حوزه فعاليتش را هم محدود نمى‌كند، اظهار عقيده كرد: «مواردى از تخلفات قانونى وجود دارد كه فعلا بنا بر طرح آن ندارم، (ولى) چنانچه اصرار بر اين مباحث باشد قطعاً با اطلاع نمايندگان براى مردم بيان خواهد شد و اقدام متناسب صورت مى‌پذيرد.»

اختلافات مجلس شوراى اسلامى و دولت اصولگراى محمود احمدى‌نژاد در سال‌هاى اخير بر سر تغيير لوايح دولت بارها بالا گرفته و در بحث بر سر لوايح بودجه و هدفمند كردن يارانه‌ها تنش ميان طرفين به اوج خود رسيده است.

در حالى كه رئيس دولت دهم اصرار دارد تا لوايح دولت به طور كامل و بدون كمترين تغييرى از سوى مجلس به تصويب برسد نمايندگان پارلمان ايران لايحه بودجه را با تغييرات اساسى تصويب كرده و درآمد دولت از ناحيه لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها را از ۴۰ ميليارد دلار به نصف تقليل داده‌اند.

در واکنش به این اقدام مجلس شورای اسلامی، دولت دهم برخی از قوانین تصویب شده در پارلمان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام را با تأخیر طولانی ابلاغ کرده و یا آنها را مسکوت گذاشته است.

تخلفات دولت احمدى‌نژاد

پيشتر برخى از اعضاى كميسيون اصل ۹۰ مجلس شوراى اسلامى در ديدار با محمود احمدى‌نژاد از تأخير در ابلاغ «قانون دو ميليارد تومان تسهيلات براى قطار شهرى» و نيز «قانون حمايت از توليد مسكن» توسط دولت انتقاد كرده بودند.

رئيس دولت دهم در واكنش به اين انتقادها گفته است: «امكان ابلاغ اين دو قانون نبوده است و ... خود مجلس بدون توجه به قوانين بالادستى موارد فراوانى از قوانين را به تصويب رسانده كه همه آنها با مشكل مواجه است.»

این اظهارات با واکنش محمدرضا باهنر، معاون نظارت مجلس، روبه‌رو شد. آقای باهنر هفته گذشته اعلام كرد كه «تخلفات دولت از قانون زياد و مفصل است و در جاهايى، دولت در تخلف از قانون عمد دارد».

وی اضافه کرد که «اينكه آقاى رئيس‌جمهور فرمودند يک قانون تصويب شده كه من اجراى آن را به مصلحت كشور نمى‌دانم، جزو حقوق رئيس‌جمهور نيست و رئيس‌جمهور مكلف به اجراى قانون است.»

خبرگزارى فارس كه به دولت نزديک است روز يكشنبه گذشته اظهارات آقاى احمدى‌نژاد را بازتاب داد ولى به دنبال تكذيب اين سخنان از سوى دفتر رئيس جمهور ايران، متن خبر را از روى خروجى خود حذف كرد.

اين تكذيبه در حالى منتشر شد كه ابراهيم نكونام، نايب رئيس كميسيون اصل ۹۰، كه در این جلسه حاضر بوده است، هفته گذشته با انتشار يک نامه، و روز يكشنبه در جلسه علنى مجلس، بيان اين سخنان از سوى آقاى احمدى‌نژاد را تأييد كرد و گفت: «متن اظهارات وى از نوار پياده شده و در اختيار اين خبرگزارى قرار گرفته است و همه آنها دقيقاً درست است.»

وى افزود: «خبرگزارى فارس هم بعد از تكذيبيه دفتر رئيس‌ جمهور رسماً اعلام كرد كه يكى از افراد رسانه‌‌اى دفتر رئيس‌جمهور اين موارد را در اختيار خبرگزارى قرار داده كه فايل صوتى آن برادر عزيز هم در خبرگزارى موجود است.»


همایش شاهنامه در آمریکا؛ «نسخه جدیدی در بیروت پیدا شده»

 توسط امیر مصدق کاتوزیان در روزهای چهارم و پنجم خرداد در کنار دو سالانه ایران‌شناسی در آمریکا، که میزبان ایران‌شناسانی از سراسر جهان بود، همایشی نیز برای شاهنامه فردوسی برگزار شد.

این همایش با همکاری دانشگاه های کالیفرنیا در لس آنجلس و ایرواین در پردیس UCLA (دانشگاه کالیفرنیا) با شرکت شاهنامه شناسان، استادان و ایران‌شناسان، حسین ضیایی، جلال خالقی مطلق، محمود امیدسالار، ایرج افشار، نادر مطلبی کاشانی، امین بنانی، حمید دباشی، الگا دیویدسون، نسرین رحیمیه و احسان یارشاطر به علاوه تورج دریایی از جوانترین مورخان ایرانی و استاد تاریخ ایران باستان در دانشگاه ایرواین و صاحب کرسی باسکرویل در این دانشگاه برگزار شد.

آقای دریایی درباره این همایش می گوید: جمعیت خوب بود. کسانی که آمده بودند گوش کنند، در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر می شدند که بستگی به روز سخنرانی و مطلب داشت. در حدود ۱۲ سخنران و گرداننده برنامه داشتیم.

* چه مباحثی طرح شد؟

یک نسخه جدید شاهنامه در بیروت پیدا شده است به نام شاهنامه سن ژوزف. از لحاظ نوشتاری و حتی قدمت بسیار جالب است. می تواند به شاهنامه ای که دکتر خالقی مطلق تصحیح کرده، کمک کند. درباره این نسخه خطی صحبت شد. آقای دکتر یارشاطر درباره پیشگامانی که درباره شاهنامه تحقیق کردند، سخنرانی کردند. درباره همین نسخه سن ژوزف و نگاره ها و خطاطی آن سخنرانی شد. درباره شاهنامه شناسی در ایران و مخصوصا خراسان و دانشگاه مشهد یک سخنران از ایران (دکتر یاحقی) داشتیم.

آقای دریایی در پاسخ به این پرسش که حاصل همفکری شاهنامه شناسان از جهان چه بود، با اشاره به ضرورت گردآمدن پژوهشگران از همه جای جهان همکاری آنها را در این زمینه ارزشمند می داند.

* نکاتی که دانشمندان احساس می کنند هنوز باید تحقیق شود و جوابی برای آن ندارند، کدام بودند؟

مهم‌ترین بحث درباره داشتن یک متن خوب از شاهنامه است. سعی می شود که یک متن آکادمیک و نزدیک ترین متن به زمان فردوسی پیدا کنیم.

آقای دریایی با اشاره به کوشش هایی که از دهه ۵۰ تاکنون در زمینه دستیابی به متن نزدیک به نوشته فردوسی شده از تلاش ها برای ترجمه این اثر به انگلیسی می گوید: «حالا می توانیم شروع کنیم به مطالعه درباره اسطوره، تاریخ و غیره که مثلا اگر در این داستان صحبت از گیو می شود، گیو چه پهلوانی است، کی آغاز می کند، چگونه ناپدید می شود؟ این مسائل هنوز یک مقداری مانده که باید درباره اش کار شود. شاید بیشتر مد نظر کسانی باشد که بخواهند درباره داستان های شاهنامه بیشتر بدانند.»-------


هشدار نوری‌زاد: «من، محمد نوری‌زاد، زندانی اوین، امنیت جانی ندارم»

 محمد نوری‌زاد، نویسنده و فیلمساز زندانی، در اطلاعیه‌ای که روز جمعه منتشر شد ضمن اشاره به این که «امنیت جانی و اجتماعی» ندارد هشدار داده است که «سربازان گمنام» جمهوری اسلامی مسئول «هر حادثه ناخواسته» برای او و خانواده‌اش خواهند بود.

آقای نوری‌زاد که به دلیل نوشتن نامه‌های سرگشاده به آیت‌الله خامنه‌ای پس از آغاز اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در زندان اوین به سر می‌برد دوشنبه گذشته پس از مدت‌ها بازداشت توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران به سه سال و نیم حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شد.

او در این اطلاعیه اعلام کرده است که در چند ماه بازداشت خود «صحنه‌هایی» دیده و «از دیگر زندانیان سیاسی مواردی را شنیده‌» که دیگر «هر حادثه ناخواسته و ناگهانی را برای خود و خانواده خویش محتمل می‌دانم».

محمد نوری‌زاد می‌گوید: «اگر روزی شنیدید که چه در زندان و چه بعدها به تیر غیبی از پا درآمده‌ام، بدانید که کار سربازان گمنام است، سربازان گمنامی که خود را به امام زمان تحمیل کرده‌اند.»

در ادبیات جمهوری اسلامی، معمولا از نیروهای امنیتی و اطلاعاتی به عنوان «سربازان گمنام امام زمان» یاد می‌شود. ‌

«شما را به خدا مراقب فتنه‌های واقعی باشید»

این نویسنده و فیلمساز زندانی همچنین در پنجمین و تازه‌ترین نامه خود خطاب به رهبر جمهوری اسلامی که تاریخ یک‌شنبه، ۹ خرداد، را دارد با لحنی سراسر طنز و کنایه به تمام سران حکومتی تاخته و به آیت‌الله خامنه‌ای هشدار داده است که «شما را به خدا مراقب فتنه‌های واقعی باشید».

محمد نوری‌زاد در این نامه آخر به طور غیرمستقیم آیت‌الله علی خامنه‌ای را متهم کرده است که با دست‌آویز قرار دادن «سران فتنه» و فشار بر آنان «عصبیت ناشی از شکست‌های پی‌در‌پی خود را» تخلیه می‌کند.

حامیان دولت و رسانه‌هاى وابسته به آنها معمولاً از مهدى کروبى، میرحسین موسوى و نیز محمد خاتمى، رئیس جمهور پیشین ایران، با عنوان «سران فتنه» نام مى‌برند، افرادی که آقای نوری‌زاد در نامه «تلخ و گزنده»اش ظاهرا فواید آنها را برمی‌شمارد.

او با لحنی کنایه‌آمیز می‌گوید که «سران فتنه» یا «موسوی و خاتمی و کروبی» در یک سال گذشته به بهانه‌ای تبدیل شده‌اند تا سران جمهوری اسلامی از زیر بار «پاسخ‌گویی به مطالبات رهامانده مردم» و «مسئولیت‌های برزمین‌مانده» شانه خالی کنند.

او می‌گوید: «اگر سران فتنه نبودند، باید هرروزه به مردم خود پاسخ می‌گفتیم که... چرا سپاه و نیروی انتظامی با واردات میلیاردها کالای قاچاق هم‌چنان غیور و مردمی‌اند؟»

آقای نوری‌زاد که در شهریورماه گذشته نیز در گفت‌وگو با رادیوفردا از رویدادهای پس از انتخابات سال گذشته سخت ابراز تاسف کرده بود در این نامه تازه به رهبر جمهوری اسلامی هشدار داده است که «فرصت چندانی برای بازگشت و ترمیم خرابی‌ها نیست».

این راوی مستند دنباله‌دار «روایت فتح» در این نامه تازه خود را از «اسلام اجباری و اختراعی» جمهوری اسلامی برکنار دانسته و از آیت‌الله خامنه‌ای پرسیده است که «چرا با آوار اسلام اختراعی خویش جلو رشد... مردم خود را گرفته‌ایم؟»

محمد نوری‌زاد در نامه تازه خود دلیل شکست این «اسلام اختراعی» را این موارد دانسته است:‌ «گزینش‌گری، خاصه پروری، نخبه‌گریزی، فریب‌کاری و عوام‌پروری.»

آقای نوری‌زاد در ادامه نامه خود «مسئولان حکومتی» و محمود احمدی‌نژاد را دچار «عدم تعادل فکری» دانسته و می‌گوید «سخت دلتنگ» عدالتی است که «به عدم تعادل فکری مسئولان حکومتی و حتی به عدم تعادل یک رئیس جمهور نمره منفی بدهد».

در این نامه مقام‌های مذهبی ایران نیز از تیغ انتقادات محمد نوری‌زاد در امان نمانده‌ و به ناآگاهی و دوری از زندگی و واقعیت‌های امروزی متهم شده‌اند.

آقای نوری‌زاد می‌گوید: «ای کاش مراجع تقلید ما و روحانیان ما می‌دانستند که محدوده آگاهی و دانش آنان محدود به علومی است که ارتباط چندانی با حساسیت‌های کشوری و جهانی ندارد.»

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .