خبرهـاي برگزيـده – شنبه هفدهم بهمن ١٣٨٨

 

ایران فردا:

 

دو هنرمند در ایران بازداشت شدند 

 

جمیله دارالشفایی، فیلمنامه‌نویس و بنفشه دارالشفایی، مدرس موسیقی، پنجشنبه گذشته به دفتر پی‌گیری وزارت اطلاعات احضار و کمی بعد به زندان اوین منتقل شدند.

وزارت اطلاعات پس از احضار جمیله دارالشفایی از او خواست تا با خانواده خود تماس بگیرد و از خواهر، پدر و مادرش بخواهد تا به اداره اطلاعات بروند.

ماموران وزارت اطلاعات پس از چند ساعت بازجویی از آنها، دو دختر این خانواده را بازداشت کردند.

پیش از این سه عضو دیگر این خانواده هم بازداشت شده بودند که دو تن از آنها جمعه آزاد شدند.

 

دو خط تولید موشک در ایران افتتاح شد 

روز شنبه، دو خط تولید موشک‌ به نام های " ضدهلی‌کوپتر قائم " و" ضد زره توفان-۵" در ایران افتتاح شد.

گشایش این دو خط تولید چندی بعد از آزمایش پرتاب موشک ماهواره بر کاوشگر سه با حمل چند حیوان به فضا، انجام شده است.

به گفته مسوولان دولتی ایران، موشک زمین به هوای قائم برای هدف قرار دادن هلیکوپترهای جنگی طراحی شده و موشک توفان، ضد تانک است.

احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران، در مراسم افتتاحیه این خطوط تولید گفت:« از این پس قدرت دفاعی کشور در جنگ‌ زمینی و هوایی با تولید انبوه این سلاح‌ها تقویت خواهد شد

 

علی مطهری: رفتار موسوی و کروبی مانع اصلاحات مورد نظر دلسوزان است 

 

علی مطهری، از نمايندگان اصولگرای مجلس و از منتقدان محمود احمدی نژاد در نامه ی سرگشاده ای به ميرحسين موسوی گفته است که او دردها را خوب بيان کرده اما راه درمانش اشتباه است. علی مطهری، موسوی و کروبی را متهم کرده که رفتارشان مانعی برای اصلاحات ِ مورد نظر بسياری از دلسوزان انقلاب است."“
او با انتقاد از آنچه که "قانون گريزی و ليبراليسم فرهنگی احمدی نژاد" خوانده، افزوده: اگر رهبری خيالش از جانب شما راحت شود، به سراغ خودکامگی های ديگران مانند رئيس جمهوری و برخی افراطيون اصولگرا می رود.
او همچنين گفته است "مطابق قانون اساسی و اصل ولايت فقيه در معضلات اجتماعی و سياسی نظر رهبری فصل الخطاب است، اما شما به اين اصل توجه نکرده ايد.

علی مطهری از موسوی و کروبی خواسته است تا راهپيمايی ۲۲ بهمن را به روز وحدت ملی تبديل کنند.

 

وزیر دفاع آمریکا می گوید چشمش آب نمی خورد که توافقی با ایران نزدیک باشد 

 

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا امروز در واکنش به سخنان جمعه شب منوچهر متکی در کنفرانس مونیخ گفت: چشمش آب نمی خورد که رسیدن به توافقی با ایران نزدیک باشد. آقای گیتس در آنکارا افزود: اگر جمهوری اسلامی پیشنهاد مذاکرات وین را پذیرفته، باید آن را رسما به آژانس اطلاع دهد.
از سوی دیگر منوچهر متکی امروز در کنفرانس خبری در مونیخ گفت که با یوکیو آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار کرده و "گفتگوی خوبی" داشته است.

 

مسئولان امنیتی مانع از برگزاری مجلس ختم برای آرش رحمانی پور می شوند 

 

برپایه گزارش ها، جنازه آرش رحمانی پور که پنج شنبه هفته گذشته بجرم محاربه و اغتشاش اعدام شد، امروز به خانواده او تحویل داده شد. همین گزارش ها حاکی است که مسئولان امنیتی، خانواده آرش رحمانی پور را از برگزاری هرنوع مجلس ختمی بر ای فرزندشان منع کرده اند.
آرش رحمانی پور در اردیبهشت ماه امسال، پیش از انتخابات، بازداشت شده بود اما در دادگاه جمعی زندانیان پس از انتخابات، در تلویزیون مجبور به اعترافاتی علیه خود شد.
حکم اعدام او و علی زمانی، بدون اطلاع به خانواده ها و وکلایشان به اجرا گذاشته شد.

 

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران بازداشت گسترده دانشجویان را محکوم کرد 

 

در پی بازداشت گسترده دانشجویان در آستانه ۲۲ بهمن ماه، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، دربیانیه ای این بازداشت را محکوم کرد. در این بیانیه بر لزوم محاکمه عاملان حمله به کوی دانشگاه تهران در ۲۵ خرداد و ۱۶ و ۱۷ آذر سال 88، تاکیده شده است.
این بیانیه همچنین خواستار توقف بازداشت ها، آزادی دانشجویان زندانی، برداشتن فشار از روی دانشجویان، اساتید وانجمن های اسلامی آنها و توقف صدور احکام ناعادلانه در دادگاه های انقلاب شده است.

 

وزیر خارجه آلمان: موضع تازه ایران آغاز خوبی است اما کافی نیست  

 

وزیر خارجه آلمان، گیدو وستر ولِه در سخنان امروز خود در اجلاس امنیتی مونیخ، موضع تازه ایران و سخنان دیروز

منوچهر متکی را "آغازی خوب" توصیف کرد، اما گفت این سخنان، نظر آلمان را عوض نکرده و کافی نیست، بلکه اگر جمهوری اسلامی واقعا قصد حل مسئله را دارد باید به گفته هایش عمل کند.
او تاکید کرد که ایران ِ مسلح به سلاح هسته ای به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و به مسابقه تسلحیات هسته ای در منطقه منجر می شود.
او گفت: جمهوری اسلامی باید ماهیت مسالمت آمیز برنامه هسته ایش را ثابت کند.

 

مشاور امنیت ملی آمریکا: برنامه هسته ای ایران بزرگترین تهدید برای امنیت جهانی است 

 

ژنرال جیمز جونز، مشاور امنیت ملی دولت باراک اوباما امروز در سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ ، برنامه هسته ای ایران را بزرگترین تهدید برای امنیت جهانی دانست. او گفت: آنچه مطرح است مسئله دامن زدن به مسابقه تسلیحات
هسته ای در خاورمیانه و گسترش آن در سطح جهانی است و به اعتقاد او "در حال حاضر هیچ چیز دیگری بیشتر از آن، امنیت جمعی جهان را تهدید نمی کند."
ژنرال جیمز جونز افزود: مسیر دیپلماسی همچنان باز است وایران باید به مسئولیت هایش عمل کند، اما خودداری سوال برانگیز جمهوری اسلامی از رعایت مقرارت بین المللی هشداری است که آمریکا و متحدانش باید با هماهنگی، در مسیر دیگر که فشار همزمان بر ایران است گام بردارند.

 

اتحاديه‌ی اروپا خواستار توقف اجرای احکام اعدام در ايران شد 

 

اتحاديه‌ی اروپا از ايران خواست تا اجرای احکام اعدام را متوقف کند. کَترين اَشتون، رئيس سياست خارجی اتحاديه‌ی اروپا، در بخشی از بيانيه‌ی خود در اين باره اظهار داشت که صدور احکامی از اين دست، بخشی از تلاشی محسوب می‌شود که هدف آن مرعوب ساختن معترضان است.

خانم اَشتون در اين بيانيه که روز جمعه منتشر شد، خاطرنشان کرد که اتحاديه‌ی اروپا «تحت هر شرايطی با حکم اعدام مخالف است و از ايران می‌خواهد که سريعاً احکام اعدام را به حال تعليق درآورد».

پيشتر، ابراهيم رئيسی، معاون رئيس قوه‌ی قضائيه، از صدور احکام ۹ نفر به اتهام محاربه خبر داده بود.

 

یک شرکت بریتانیایی برای صدور تجهیزات هوایی به ایران ۱۷ میلیون دلار جریمه شد 

 

وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد، شرکت هوانوردی بریتانیایی « بالی» پذیرفته برای فروش تجهیزات هوایی غیرمجاز به ایران، ۱۵ میلیون دلار جریمه بپردازد.

آمریکا، شرکت هوایی " بالی" را به صدور غیرقانونی وسایل یدکی هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ به ایران متهم کرده است.

این شرکت همچنین باید ۲میلیون دلار بابت همکاری در مورد صادرات غیرقانونی به عنوان " جریمه جنایی" بپردازد.

علاوه بر این، برای جلوگیری از تکرار صادرات ممنوعه، شرکت بالی چنانچه طی پنج‌سال آینده مرتکب خلاف دیگری شود با جرایم سنگین‌تری روبه‌رو خواهد شد.

 

بی بی سی:

 

تردید غرب به اظهارات ایران در باره تبادل هسته ای

 

گفته های اخیر مقامات ایران در مورد احتمال رسیدن به توافقی در زمینه تبادل اورانیوم غنی شده این کشور با سوخت هسته ای در آینده ای نزدیک، با واکنش تردید آمیز کشورهای غربی همراه بوده است.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در کنفرانس امنیت جهانی مونیخ در آلمان به سر می برد، روز جمعه، 16 بهمن، (5 فوریه) از احتمال توافق هسته ای با کشورهای غربی در "آینده ای نه چندان دور" خبر داده بود.

اما در تازه ترین واکنش به این اظهارات، آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کرده اند که هنوز در این مورد قانع نشده اند و از ایران خواستند پیشنهاد "معنادار و ملموسی" در این ارتباط ارائه دهد و یا در غیر این صورت خود را برای تحریم های جدیدتر آماده کند.

بشنوید

چین که مخالف تحریم های بیشتر علیه ایران است اعلام کرده که در حال حاضر مذاکرات با ایران به ''مرحله حیاتی'' رسیده و بر ادامه دیپلماسی تاکید کرده است.

آمریکا و متحدان این کشور معتقدند که ایران در تلاش است از راه پیگیری برنامه هسته ای خود به سلاح اتمی دست پیدا کند. اگر چه مقامات ایرانی همواره این موضوع را رد کرده و تاکید دارد که برنامه هسته ای این کشور اهداف صلح آمیزی را دنبال می کند.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا که در آنکارا به سر می برد به خبرگزاری رویترز گفته است که کشورهای غربی باید اکنون در مورد اینکه آیا نیاز به "اقدامی متفاوت" در قبال پرونده ایران وجود دارد یا خیر تصمیم بگیرند.

در همین حال گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان در کنفرانس امنیت جهانی مونیخ گفت: "دستان ما همچنان به سوی ایران دراز است. اما هنوز پاسخی نگرفته ایم و من از دیروز تا بحال چیزی ندیده ام که بخواهم نظرم را تغییر بدهم".

جیمز جونز، مشاور امنیت ملی آمریکا هم در مورد وضع تحریم های شدیدتر بین المللی علیه ایران هشدار داده است.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا گفته است که ایران باید پاسخ خود را به رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی ارسال کند. او به خبرگزاری رویترز گفته است که ایران باید در مورد صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود اعتماد بین المللی را جلب کند.

خانم اشتون در این مورد گفت: "این کار باید از طریق گفتگو انجام شود. اما در گفتگو باید هر دو طرف مشارکت داشته باشند، و من برای گفتگویی معنادار و شفاف در مورد موضوعاتی که ما را نگران کرده است آمادگی دارم".

جان لاین، خبرنگار بی بی سی می گوید احتمالا دلیل تردید غرب درباره ادعای جدید ایران در مورد امکان تبادل اورانیوم غنی شده با سوخت هسته ای مورد نیاز ایران این است که غربی ها فکر می کنند مبادا این صحبت ها فقط راهکاری برای به

 

تعویق انداختن تحریم های تازه آمریکا علیه ایران باشد.

 

فشار از خارج، مخالفت از داخل

در همین حال در محافل داخل ایران هم واکنش های متفاوتی به موضوع تبادل اورانیوم غنی شده با سوخت هسته ای مطرح شده است.

در یکی از تازه ترین این واکنش ها علی لاریجانی، رییس مجلس ایران ضمن نکوهش آمریکا و مواضع سیاسی این کشور در قبال ایران گفته است: "با گرفتن مواد غنی‌شده‌ ایران به بهانه‌ تبدیل به خلوص بالاتر، ظاهرا دنبال حراج مواد غنی‌شده‌ ایرانی‌ها هستند، اما غربی‌ها بدانند که ایرانی‌ها سلیم‌العقلند".

این صحبت های آقای لاریجانی در شرایطی مطرح می شود که محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران سه شنبه ۱۳ بهمن ماه در یک سخنرانی تلویزیونی گفته بود که از نظر او تبادل سوخت ۳ و نیم درصد ایران با سوخت ۲۰ درصد اشکالی ندارد.

او کسانی را که در داخل ایران با این پیشنهاد مخالفت کرده بودند، به "همراهی ناخودآگاه با صهیونیست ها" متهم کرد.

حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه کیهان هم در واکنش به این صحبت های محمود احمدی نژاد در سرمقاله روز شنبه، هفدهم بهمن ماه، واکنش همراه با تردید غربی ها در مورد پیشنهاد ایران را به دلیل نوع سخنان محمود احمدی نژاد دانست و گفت این سخنان "می توانست سوء برداشت مبنی بر عقب نشینی جمهوری اسلامی ایران از اصول قبلاً اعلام شده را در پی داشته باشد".

پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای خارج کردن بیش از ۷۰ درصد ذخیره اورانیوم غنی شده ایران از این کشور و مبادله آن با سوخت اتمی مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران با مخالفت هایی در میان جناح های مختلف و سیاستمداران مختلف ایرانی همراه بوده است.

شرایط ایران

مرتضی رئیسی، روزنامه نگار در آلمان می گوید یکی از شرایط ایران که منوچهر متکی، وزیر امور خارجه این کشور در کنفرانس مونیخ به آن اشاره کرده است، مبادله همزمان اورانیوم غنی شده ایران با سوخت هسته ای است.

این در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار مبادله مرحله ای مواد هسته ای دو طرف شده است.

از سوی دیگر،‌ آقای متکی گفت ایران خواستار تعیین مقدار اورانیوم غنی شده مورد مبادله است.

آقای متکی گفت:‌ ''درخواست ما این است که میزان اورانیوم مورد تبادل باید به وسیله کشور مشخص شود که مصرف کننده اورانیوم غنی شده است و نکته مهم این است که میزان مورد نظر را بر اساس نیازمان اعلام خواهیم کرد و این مهم ترین نکته است.''

آقای متکی در ابتدا برنامه ای برای شرکت در اجلاس مونیخ نداشت و قرار بود یک دیپلمات ارشد ایرانی و یکی از نمایندگان مجلس این کشور در این اجلاس حاضر شوند.

تحلیلگران حضور ناگهانی آقای متکی در مونیخ را نشانه تلاش برای خروج از بن بست کنونی در گفتگوهای هسته ای عنوان کرده اند.

کارل تیودور گوتنبرگ، وزیر دفاع آلمان که اجلاس امنیتی مونیخ را افتتاح کرد ضمن استقبال از حضور وزیر خارجه ایران، تنش هسته ای غرب با ایران را یکی از مهم ترین موضوع های مورد بررسی در این گردهمایی دانست.

 

چین با تحریم بیشتر ایران مخالفت کرد

 

وزیر امور خارجه چین هشدار داده است که گفت و گو در مورد تشدید تحریم ها علیه ایران ممکن است به پیچیده تر شدن شرایط و شکست تلاش های دیپلماتیک منجر شود.

یانگ جیچی که به فرانسه سفر کرده است، روز پنجشنبه ۱۵ بهمن (۴ فوریه) گفت که ایران هنوز راه مذاکره را کاملا نبسته و به جای بحث بر سر تحریم های بیشتر، باید به مذاکره مستقیم با این کشور ادامه داد.

پیش تر منابع دیپلماتیک در سازمان ملل از آغاز گفت و گوهای غیر رسمی در مورد سرفصل های مربوط به اعمال تحریم های جدید علیه ایران خبر داده بودند.

این منابع گفته بودند که آمریکا پیش نویسی را در میان نمایندگان کشورهای اروپایی توزیع کرده است که در آن مواردی چون افزایش محدودیت های اعمال شده بر سفرهای خارجی مقامات ایرانی، انسداد دارایی های کسانی که با صنایع اتمی ایران ارتباط دارند و ایجاد محدودیت برای فعالیت های بانک مرکزی ایران در نظر گرفته شده است.

آمریکا و سایر کشورهای غربی عضو گروه 1+5 خواستار افزایش تحریم های ایران به علت پذیرش پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای مبادله اورانیوم غنی شده با خلوص پایین ایران با سوخت مورد نیاز راکتور اتمی تهران هستند.

همزمان سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در سخنانی در واشنگتن بروز هرگونه تنش با چین بر سر نحوه برخورد با برنامه اتمی ایران را رد کرد.

پی جی کراولی با اشاره به سخنان وزیر امورخارجه چین گفت به جای استفاده از واژه"تنش" برای اشاره به این مساله، از لفظ "موضوع مورد بحث" استفاده می کند.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا پیش تر در سخنان کم سابقه ای گفته بود اگر چین از تحریم های بیشتر علیه ایران حمایت نکند تحت فشار کشورهای غربی قرار خواهد گرفت.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، سه شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی، در مورد پیشنهاد مبادله سوخت هسته ای با ایران سخنانی گفته بود که با مواضع قبلی ایران تفاوت داشت.

او گفت که تبادل ذخیره اورانیوم غنی شده ایران با غنای ۳ و نیم درصد با سوخت ۲۰ درصد از نظر او اشکالی ندارد و با تحویل دادن ذخیره اورانیوم ایران به آژانس برای تبدیل به سوخت به طور اصولی مخالف نیست.

آژانس بین المللی انرژی اتمی چند ماه قبل پیشنهاد کرده بود که بیش از ۷۰ درصد از ذخیره اورانیوم غنی شده ایران به خارج از این کشور منتقل و به جای آن میله های سوخت قابل استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران به این کشور داده شود.

آمریکا و متحدان اروپایی اش در مورد هدف های برنامه هسته ای ایران تردید دارند و از احتمال تلاش این کشور برای ساخت بمب اتمی نگرانند؛ خروج بخش اعظم ذخیره اورانیوم غنی شده از ایران می تواند این نگرانی ها را دست کم تا مدتی کاهش دهد، اما ایران تاکنون حاضر نشده است که پیشنهاد آژانس با بپذیرد.

اظهارات اخیر آقای احمدی نژاد با استقبال محتاطانه مقامات آمریکایی، بریتانیایی و روسی روبرو شد اما مقامات فرانسوی و آلمانی نسبت به آن ابراز بدبینی و تردید کردند.

آمریکا و بریتانیا می گویند که اگر ایران آماده پذیرش پیشنهاد آژانس است، باید آن را رسما به مقامات آژانس اعلام کند، اما مقامات فرانسوی می گویند که مقامات ایران احتمالا در صدد به دست آوردن وقت بیشتر هستند.

پیشنهاد مبادله اورانیوم غنی شده با سوخت اتمی را برای نخستین بار رئیس جمهوری ایران به طور علنی مطرح کرده بود، اما پس از آنکه این پیشنهاد در درون کشور با انتقاد چهره های منتقد و مخالف دولت روبرو شد، ایران از پذیرش پیشنهاد رسمی آژانس در این مورد خودداری کرد.

 

کمیته حمایت از روزنامه نگاران: ایران رکورد دار روزنامه نگاران زندانی

یک سازمان دفاع از حقوق روزنامه نگاران در گزارشی، ایران را رکورددار شمار روزنامه نگاران زندانی در جهان معرفی کرده است.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران در گزارش خود در مورد شرایط دست اندرکاران رسانه های همگانی در ایران گفته است که در حال حاضر دست کم چهل و هفت روزنامه نگار در این کشور زندانی هستند و به این ترتیب شمار روزنامه نگاران محبوس در ایران از سال 1996 - چهارده سال پیش - تا کنون در هیچ کشور دیگری در جهان سابقه نداشته است.

براساس این گزارش، شمار روزنامه نگاران زندانی در ایران حتی از تعداد مشابه در جمهوری خلق چین، با نظام کمونیستی و جمعیت بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر، پیشی گرفته و برای جمهوری اسلامی رکوردی کم سابقه در این زمینه برجای گذاشته است.

بشنوید

در این گزارش آمده است که بسیاری از روزنامه نگاران بازداشتی بعد از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژوئن سال جاری به زندان افتاده اند و تشکیلات حکومتی همچنان به اقدامات تهاجمی خود برای جلوگیری از فعالیت و دستگیری روزنامه نگاران مستقل و منتقد دولت ادامه می دهد.

در گزارش کمیته حمایت از روزنامه نگاران به نقل از مدیر اجرایی این سازمان آمده است که "سرکوب بی امان مطبوعات در ایران نشانه آن است که حکومت از ابراز دیدگاه های جدید و دسترسی مردم به اطلاعات و اخبار بیمناک است."

"سرکوب بی امان مطبوعات در ایران نشانه آن است که حکومت از ابراز دیدگاه های جدید و دسترسی مردم به اطلاعات و اخبار بیمناک است"

 

کمیته حمایت از روزنامه نگاران

وی در مورد هدف از تهیه این گزارش گفته است که "هدف ما صرفا مستند کردن بیرحمی حکومت نیست بلکه گوشزد کردن این واقعیت به مقامات ایران است که جهان اقدامات آنان را زیر نظر دارد."

کمیته حمایت از روزنامه نگاران گزارش خود را بر اساس آمار و اطلاعات مربوط به بازداشت روزنامه نگاران در تاریخ اول فوریه سال جاری تهیه کرده و گفته است که این گزارش "تصویری مختصر" از اسامی و شرح حال کسانی است که در آن تاریخ در زندان بوده اند.

به گفته این کمیته، گزارش منتشر شده شامل اسامی بیش از پنجاه روزنامه نگار دیگری نمی شود که در خلال ماه های اخیر دستگیر و پس از مدتی، از حبس آزاد شده اند.

این گزارش می افزاید که "پنج تن از روزنامه نگارانی که در حال حاضر در زندان هستند قبل از آغاز دوره سرکوب روزنامه نگاران در سال جاری به زندان افتاده اند."

اتهامات بازداشتیان

کمیته حمایت از روزنامه نگاران گفته است که برخی از بازداشتیان از جمله روزنامه نگاران سرشناس در داخل و خارج ایران هستند که از آن جمله می توان به عماد الدین باقی، نویسنده و فعال حقوق بشر، ماشاء الله شمس الواعظین، روزنامه نگار و وکیل مدافع روزنامه نگاران و کسانی مانند محمد داوری، افشاگر آزار زندانیان کهریزک، و شیوا نظر آهاری، مدافع حقوق بشر که در طول هشت ماه گذشته دو بار به زندان افتاده، اشاره کرد.

در ادامه گزارش آمده است که در بسیاری از موارد، مقامات قضایی اتهامات مبهم ضد حکومتی مانند "تبلیغات علیه نظام"، اهانت به مسئولان و اخلال در نظم عمومی را علیه روزنامه نگاران بازداشتی عنوان کرده اند اما در اکثر موارد، دلیل و شرایط بازداشت در پرده ای از ابهام قرار دارد و رسما هیچ اتهامی علیه فرد بازداشتی وارد نشده است.

برخی از بزاداشت شدگان به دوره ها طویل حبس، شلاق، تبعید داخلی و ممنوعیت طولانی یا مادام العمر از نویسندگی و سایر فعالیت های مدنی و سیاسی محکوم شده اند و برای یک روزنامه نگار نیز حکم اعدام صادر شده و دو تن دیگر نیز با اتهاماتی مواجه هستند که در صورت محکومیت، در جمهوری اسلامی مجازات اعدام را در پی دارد.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران اعلام داشته است که "با توجه به تداوم سیاست سرکوب توسط دولت ایران،" این کمیته به بررسی ماهانه شرایط روزنامه نگاران زندانی در ایران ادامه می دهد هر چند در شرایط عادی، معمولا به انتشار تنها یک گزارش سالانه در سطح جهانی اکتفا می کرده است.

در این گزارش، آمده است که "ایران در حال حاضر، با فاصله ای عظیم، مقام اول جهان به عنوان زندانبان روزنامه نگاران را به خود اختصاص داده و چین، با بیست و چهار روزنامه نگار زندانی، در رده دوم قرار می گیرد."

در ادامه این گزارش، اسامی و شرح حال تعدادی از روزنامه نگاران بازداشتی چاپ شده و در ضمیمه آن، یک فیلم ویدیوئی از مصاحبه یاسون آتاناسیادیس، روزنامه نگار یونانی در دسترس قرار دارد.

این خبرنگار در جریان گردآوری خبر در ایران بازداشت شد و بیست روز را در زندان گذراند و در این مصاحبه، تجربه خود را از این دوره بیان می کند.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران یک سازمان غیر انتفاعی است که برای پیگیری و برانگیختن واکنش جهانی علیه برخورد خشونت آمیز و سلب حقوق روزنامه نگاران در نقاط مختلف ایجاد شده و فعالیت آن شامل تهیه گزارش در مورد شرایط رروزنامه نگاران به خصوص در نقاطی است که اطلاعات مربوط به آنها به سادگی در دسترس افکار عمومی قرار نمی گیرد.

این سازمان در سال 1981 توسط گروهی از روزنامه نگاران خارجی که در ایالات متحده فعالیت داشتند تاسیس شد و مقر آن در شهر نیویورک واقع است.

 

اعتراض به موضع ارگان حزب کمونیست چین نسبت به جنبش سبز

 

گروهی از پژوهشگران، دانشگاهیان و نویسندگان ایرانی از موضعگیری ارگان حزب کمونیست چین در مورد تحولات سیاسی اخیر ایران انتقاد کرده اند.

در نامه سرگشاده ای که با امضای یکصد و دوازده تن از دانشگاهیان و پژوهشگران ایرانی خارج از کشور برای نماینده دایم چین در سازمان ملل و سفیر آن کشور در ایالات متحده ارسال شده، آمده است که محتوای سرمقاله روزنامه خلق، ارگان حزب کمونیست چین، که "اعتراضات مردم علیه تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و نیز تلاش ایشان برای برقراری یک حکومت دموکراتیک و پاسخگو را مصداق توطئه سیاسی عریان ایالات متحده" خوانده بود تقبیح شده است.

امضاکنندگان این نامه سرگشاده در مورد حرکت اعتراضی پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران گفته اند که شواهد بی شماری برای اثبات تقلب در این انتخابات وجود دارد و افزوده اند که بخش بزرگی از مردم ایران، که تعداد آنان به مراتب بیش از کسانی است که در اعتراضات خیابانی شرکت داشته اند، از دولت کنونی ایران حمایت نمی کنند.

در ادامه این نامه آمده است که میلیونها نفر از مردم جهان به چشم خود شاهد اعتراضات مردم ایران و واکنش دولت نسبت به آن بودند و "وقتی که کسانی که به دزدی گستاخانه آرای شان اعتراض کردند، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، بازداشت شدند، و به قتل رسیدند، جنبش گسترده تر و قوی تر شد."

امضاکنندگان این نامه افزوده اند که با توجه به عوامل منجر به اعتراضات مردم ایران، اظهارات وانگ زیائویانگ، نویسنده مقاله، که حرکت اعتراضی مردم ایران را به توطئه آمریکا نسبت داده است، باید اظهار نظری "از سرجهالت و عمیقا اهانت آمیز" تلقی کرد و سئوال کرده اند که آیا نویسنده مقاله تصور می کند که یک قدرت خارجی می تواند به سادگی مردم ایران را فریب دهد و این فریب برای ماه ها ادامه داشته باشد؟

آنان پرسیده اند آیا آقای وانگ و همفکران او انتظار دارند که مردم ایران با اطلاع از این مقاله و اینکه "توسط خارجی های توطئه گر فریب خورده و مورد سوء استفاده قرار گرفته اند" دست از اعتراضات خود بردارند و نتیجه انتخابات را بپذیرند و خشونت دولت علیه معترضان را هم به فراموشی بسپارند؟

در این نامه با تاکید بر اینکه سرمقاله روزنامه خلق بدون مبناست، این سئوال مطرح شده است که "چرا برخی از رهبران چین تا این حد مشتاقانه از رفتارهای ماجراجویانه آقای احمدی نژاد در عرصه بین المللی حمایت می کنند" و در حالیکه "بی هیچ تردیدی می دانند که آقای احمدی نژاد در ایران از محبوبیت و مقبولیت بسیار اندکی برخوردار است و در عرصه بین المللی هم کاملا منزوی است، باید پرسید که این مقامات چینی از حمایتی که از آقای احمدی نژاد می کنند چه چشمداشتی دارند؟"

امضاکنندگان این نامه سرگشاده، این گروه از رهبران چین را متهم می کنند که با "یک توطئه سیاسی عریان" در صدد تخریب جنبش سبز مردم ایران و اعتراضات مردم این کشور علیه فساد حکومتی هستند تا به این ترتیب، "در مقابل آمریکا امتیازات بیشتری کسب کنند."

 

آینده روابط مردم ایران و چین        

این نامه تاکید می کند که جنبش سبز ایران هیچ نزاعی با مردم چین ندارد، بلکه مردم ایران میراث فرهنگی چین را همچون فرهنگ ایرانی می ستایند و دستاوردهای اقتصادی ملت چین را تحسین می کنند.

این گروه از پژوهشگران و دانشگاهیان ایرانی می نویسند که "اگر رهبران چین تلاش مردم ایران برای رسیدن به یک زندگی بهتر و حکومتی پاسخگوتر را محترم می داشتند، اگر به رژیم اسلامگرای ایران وسایل نظامی که برای حمله و قتل هموطنان ایرانی ما به کار می رود نمی فروختند و در می یافتند که یک ایران میانه رو، صلح گرا و دموکراتیک بهتر می تواند به ثبات و صلح منطقه کمک کند، آنگاه دولت چین نمی توانست دوستانی بهتر از اکثریت مردم ایران که حامی جنبش سبز هستند بیابد."

امضاکنندگان این نامه در پایان می نویسند "ما مایل نیستیم شاهد آن باشیم که سیاستهای ملت بزرگ شما در جهت حمایت از رژیمی باشد که بی محابا حقوق اساسی مردم خود را نقض می کند" و هشدار می دهند که در چنین مواردی، "فرصت طلبی سیاسی خدمتی به منافع چین نخواهد کرد بلکه موجب خواهد شد مردم ایران به این نتیجه برسند که دولت چین به صرف تأمین منافع خود، در امور ایران دخالت می کند."

 

نامه پژوهشگران و دانشگاهیان ایرانی در پاسخ به سرمقاله روزنامه خلق چین به قلم وانگ زیائویانگ در شماره روز یکشنبه، 24 ژانویه، این نشریه منتشر شده که در آن، ایالات متحده متهم شده بود با توسل به "جنگ آنلاینی" به تشدید نا آرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران مبادرت کرده و اعتراضات نسبت به نتایج این انتخابات توطئه ای از سوی آمریکا بوده است.

نویسنده این سرمقاله گفته است که ایالات متحده "یک تیپ از هکرها" را به کار گرفته و از رسانه های اجتماعی مانند توئیتر و یوتیوب برای شایعه پراکنی، ایجاد آشوب و تفرقه بین جناح های محافظه کار و اصلاح طلب در ایران استفاده کرده است.

آقای وانگ نوشته است که "در پس دعوت آمریکا به آزادی بیان، دسیسه ای عریان نهفته است" و در پاسخ به این سئوال که نا آرامی های بعد از انتخابات ایران چگونه پدید آمد، توصیه دولت آمریکا به توئیتر برای ارائه خدمات به کاربران ایرانی در زمان اعتراضات پس از انتخابات را به عنوان نمونه ذکر کرده است.

پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری ایران و آغاز اعتراضات نسبت به آن، دولت جمهوری اسلامی به اعمال محدویت های شدید علیه رسانه های داخلی و نمایندگان رسانه های بین المللی و همچنین ایجاد اختلال در سیستم های ارتباطی و مخابراتی داخلی مبادرت کردند ظاهرا با این هدف که مانع از انتقال اطلاعات شوند.

در برابر این اقدامات، معترضان به نتیجه انتخابات با روی آوردن به امکانات اینترنتی، توانسته اند گزارش ها و تصاویر غیرحرفه ای خود از اعتراضات و نحوه برخورد نیروهای امنیتی را در دسترس افکار عمومی داخل و خارج ایران قرار دهند.

 

شکوفه منتظری: نگران حال مادر و برادر بازداشت شده ام هستم

 

شکوفه منتظری فرزند مهین فهیمی، از اعضای گروه موسوم به مادران صلح و خواهر امید منتظری، روزنامه نگار که هر دو در بازداشت هستند از وضع آنها ابراز نگرانی کرده است.

خانم منتظری در گفتگو با بی بی سی فارسی گفت مادر و برادرش از زمانی که بازداشت شده اند، با بستگان خود ملاقات نداشته اند و امید منتظری تنها دو تماس تلفنی کوتاه با خویشاوندانش داشته است.

به گفته خانم منتظری، وکیل مادر و برادرش به آنها دسترسی ندارد و برادرش در حالی روز شنبه در دادگاه حاضر شد که خانواده اش بی اطلاع بود و به وکیلش اجازه حضور در جلسه را نداده بودند.

شکوفه منتظری با ابراز نگرانی از وضع سلامتی مادرش به علت مشکلات کلیوی و قلبی گفت: "مادرم یک محقق تاریخ است که سال ها برای نفی خشونت و برقراری صلح مبارزه کرده و زندگی خود را در این راه گذاشته است."

مهین فهیمی و امید منتظری در روزهای ششم و هفتم دی بازداشت شدند.

امید منتظری در روزنامه های توقیف شده شرق و کارگزاران فعالیت کرده است.

پیش تر، سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیه ای نسبت به خطر اعدام عده ای از روزنامه نگاران و وبلاگ نویسانی که به تازگی با اتهام محاربه در دادگاهی در ایران محاکمه شده اند، هشدار داده بود.

این سازمان در اطلاعیه خود با اشاره به امید منتظری نوشته که او در دادگاهی که در روز چهاردهم بهمن برگزار شد به علت فعالیت های مطبوعاتی و مصاحبه با رسانه های بین المللی به محاربه متهم شده است.

این در حالی است که گزارش ها از ایران از ادامه روند بازداشت روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر حکایت دارد.

امید مهرگان روزنامه نگار و مترجم آثار فلسفی، در نخستسن ساعات بامداد پنج شنبه در منزلش در تهران دستگیر شد.

به گزارش تعدادی از سایت های نزدیک به اصلاح طلبان، نوشین جعفری، خبرنگار فرهنگی روزنامه اعتماد هم چهارشنبه در منزلش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

همچنین بنا بر گزارش ها مازیار سمیعی، فعال دانشجویی نیز با شرایط مشابهی بازداشت شده است.

 

 

اشکان ذهابیان فعال دانشجویی شمال کشور به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شد.

 

خبرگزاری هرانا- یکی از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد شمال کشور به 6 ماه حبس محکوم شد.
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، پس از صدور احکام دادگاه فعالین دانشجویی دانشگاهای شمال کشورو صدور حکم سنگین سید ضیاء نبوی,حکم اشکان ذهابیان فعال دانشجویی شمال کشور نیز صادر شد. شاکی پرونده اشکان ذهابیان وزارت اطلاعات بوده و دادگاه انقلاب اسلامی بابل وی رابه اتهام آنچه اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق اخلال در نظم و امنیت جمهوری اسلامی ایران – شرکت در جلسات غیر قانونی فعالان سیاسی و افراطی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی و غیرانتفاعی بابل – انجام مصاحبه با شبکه های خارجی و ضد انقلاب و نیز ارتباط ایمیلی با عناصر ضد انقلاب – تحریک دانشجویان و فعالان افراطی به انجام فعالیت های غیر قانونی در دانشگاه مازندران خوانده شده است، مجرم تشخیص داده و اورا به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده است.

پس از صدور رای دادگاه اشکان ذهابیان تعدادی از فعالین دانشجویی دانشگاهای شمال کشور به دیدار وی رفتند و اشکان ذهابیان در این دیدار در رابطه با صدور حکم خود گفت: “رای دادگاه بنده به صورت غیابی صادر و متاسفانه جلسه دادگاه برای محاکمه من برگزار نشد.جالب آنکه در برگه رای دادگاه ام مدعی شده اند که متهم در جلسه دادرسی حضور پیدا نکرده است. بنده قویا تاکید می کنم که نه تنها احضاریه ای به من نرسید بلکه حتی وکیل بنده نیز از احضاریه اظهار بی اطلاعی کرده است.یکی دیگر از اشکالات این حکم این است که حکم را شخصی ناشناس در خانه همسایه ما انداخت و از طریق همسایه ام این حکم به دست من رسید. برای من مبهم است که شخصی که حکم را در خانه همسایه ما انداخت ضابط قوه قضاییه بود ویا پستچی. در مجموع این شخص باید رسید دریافت حکم را از بنده ویا خانواده ام کسب می کرد که متاسفانه در این کار نیز تخلفی صورت گرفته است.»

وی افزوده است:« نکته بعدی آن است که در جلسه بازپرسی که در تاریخ یازدهم آبان ماه در حضور دادستان بابلسر برگزار شد اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام را از طریق ایجاد انجمن های اسلامی شمال کشور را به بنده تفهیم کردند که ابتدا بنده در دفاع از خود این نکته را ذکر کردم که هرگز جمعی با این نام ,نه تشکیل شده و نه اعلام موجودیتی داشته و حتی شورا و هیئت موقت هم نداشته است ولی اکنون در رای صادره دادگاه مرا متهم به اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام از طریق اخلال و اغتشاش در نظم و امنیت دانشگاه مازندران کردند و حتی ارتباط ایمیلی با عناصر ضد انقلاب را نیز به بنده تفهیم نکردند.»

ذهابیان درخصوص مجرم تشخیص دادن خود گفته است:« نکته دیگر ازرای صادره دادگاه این است که کیفرخواست تقدیمی از سوی دادستان عمومی و انقلاب بابلسر مبنی بر اقرار ضمنی ,مرا مجرم تشخیص داد.در این رابطه پس از مشورت با وکیلم مفهوم اقرار ضمنی را متوجه نشدم.»

اشکان ذهابیان عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد و فعال دانشجویی شمال کشور در تابستان و پاییز سال جاری مدتی را در زندان عمومی بابل و بازداشتگاه اداره اطلاعات مازندران در ساری با همین اتهامات در بازداشت گذرانده است.

 

در پیگیری های خانواده احمد کریمی زندانی اعدامی به دفاتر ریاست جمهوری و دادستانی با عدم پاسخ شفاف مسئولین مواجه شدند.

 

خبرگزاری هرانا - در پیگیری های خانواده یک زندانی سیاسی که به اتهام شرکت در اعتراضات بعد از انتخابات به اعدام محکوم شده است، مسئولان مربوطه در دفاتر دادستانی کل کشور و ریاست جمهوری از قبول ملاقات با ایشان سرباز زده و همینطور از قبول نامه آنها امتناع کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، خانواده احمد کریمی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در تداوم پیگیری های خود در روزهای پنج شنبه و شنبه به ترتیب به دفاتر دادستانی کل کشور و ریاست جمهوری مراجعه و خواهان ملاقات با مسئولینی در این نهادها شدند، مسئولان دفتری در نهادهای مورد اشاره با عدم اجازه ملاقات به آنها حتی از پذیرفتن نامه این خانواده در خصوص بی گناهی فرزند خانواده خودداری کرده و با عنوان "ارتباطی به ما ندارد" آنها را از دفتر بیرون کردند.

لازم به ذکر است احمد کریمی، زندانی سیاسی متولد سال 1358، نجار و ساکن اسلامشهر است که علیرغم بازداشت در 40 روز پیش از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، بر اثر تهدید و تطمیع وادار شد در دادگاه متهمان بعد از انتخابات بعنوان اغتشاشگر حاضر شود و بر علیه خود سخن بگوید، نامبرده بر همین اساس نیز به اعدام محکوم شد.

 

البرز محبوب خواه دانشجوی دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه نصیر امروز 17 بهمن مقابل دانشگاه بازداشت شد.

 

خبرگزاری هرانا- در ادامه‌ی بازداشت فعالان دانشجویی در روزهای منتهی به بیست و دوم بهمن، یک دانشجوی دانشگاه خواجه‌نصیر امروز بازداشت شد.
به گزارش بامدادخبر، البرز محبوب خواه دانشجوی دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه نصیر بعد از ظهر امروز (شنبه) در هنگام خروج از دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
البرز محبوب خواه از اعضای سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر بود که از ابتدای سال بارها به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود.

گفتنی است دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر از آغاز سال تحصیلی بارها مراتب اعتراض خود را نسبت به نتایج انتخابات و حوادث ناگوار پس از آن با برگزاری تجمعاتی در دانشکده های مختلف ابراز نموده اند و در آخرین اقدام خود نیز طی نامه ای سرگشاده به آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به تشدید فشارهای روزافزون بر دانشجویان صدای تظلم خواهی خود را به گوش این مرجع تقلید رساندند.

هم اکنون میلاد اسدی، سهیل محمدی و علی پرویز سه دانشجوی دیگر این دانشگاه هستند که از زمان اعتراضات دانشجویی در آبان و آذر امسال در بازداشت به سر می‌برند.

 

بیانیه شورای صنفی دانشکده کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت در پی حادثه دردناک این دانشگاه

 

در پی مرگ دلخراش میترا رضایی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت، شورای صنفی این دانشکده بیانیه ای در مورد این موضوع صادر کرد.

این شورا در بیانیه خود نسبت به واکنش رئیس دانشگاه نسبت این واقعه اعتراض شده است. متن این بیانیه به شرح زیر است:

مرگ دردناک همکلاسیمان چنان بهت آور و حیرت انگیز بود که هیچ انسان باشرافتی نمی تواند از کنار آن به راحتی رد شود. زیر گرفتن یک دانشجوی دختر توسط یک کامیونت – که راننده آن فاقد گواهینامه و بی اطلاع از کوچکترین نکات ایمنی بود- در دانشگاهش، در محلی که هر روز صدها نفر از آن عبور می کنند تنها گوشه ای از فاجعه ای بود که رخ داد. اما آن چه بیش از پیش بر درد و حزنمان افزود پاسخ مسئولان بر این بی تدبیری و سهل انگاری بود.

ابتدا روابط عمومی دانشگاهی که کارفرمای هر طرح عمرانی داخل دانشگاه است به جای پاسخ گویی شفاف در قبال کشته شدن یک دانشجو، این حادثه وحشتناک را سانحه رانندگی خطاب می کند و در کمال تعجب محل وقوع حادثه را محوطه کارگاه ساختمانی می داند و چنان از هندزفری مرحومه یاد می¬کند که گویی هندزفری عامل حادثه بوده است. حال آن که شاهدان عینی - نه آنان که دست پرورده تخیل ایشانند- به خوبی از چند و چون حادثه خبر داده اند.

آنگاه نوبت به رسانه ها می رسد و بی شرمی و گستاخی تا آنجا ادامه می یابد که "هندزفری عامل کشته شدن یک دختر دانشجو می گردد."

در پایان شخص رئیس دانشگاه به عنوان مسئول هر حادثه بزرگ و کوچک در محیط دانشگاه، به جای پاسخگویی در برابر دانشجویان، در موشکافی واقعه!!! با ذکر جمله تاریخیِ:

"وسیله نقلیه ای که دانشجوی متوفی با آن برخورد کرده است کامیون نبوده بلکه کامیونت بوده است. "

این چنین متواضعانه مسئولیت پذیری خود را در قبال جان دانشجویان به مرثه ی ظهور می گذارد.

آقای رئیس! بد نیست بدانید که کامیونت با دانشجو برخورد کرده و بعید می دانیم دانشجو چندان تمایلی به برخورد با کامیونت داشته باشد و از طرفی بحث بر سر کامیون یا کامیونت، از بار مسئولیت شما چیزی کم نمی کند.

جای تأسف است که شخصی که در مسند ریاست دانشگاه تکیه زده به جای عذر خواهی از جامعه دانشگاهیان و همدردی با خانواده ی آن مرحومه این چنین سخن می راند. و چه وحشت آور است حال خانواده¬ی آن مرحومه که دختر عزیزشان در دانشگاهش با کامیونت به فجیع ترین شکل ممکن کشته شده و حال اینگونه شاهد ابراز همدردی مسئولین هستند.

با مشاهده ی این اتفاقات به یاد کلامی از مولای متقیان علی (علیه السلام) می افتیم که فرمودند:
"اگر مسلمانی بر اثر شنیدن این واقعه از غصه بمیرد نه تنها بر او ملامتی نیست بلکه از نظر من شایسته است. " 

اینک شورای صنفی به عنوان نماینده دانشجویان، رئیس دانشگاه را موظف به پاسخگویی مسئولانه و شفاف در قبال کشته شدن این دانشجو می داند و بی شک دانشجویان دانشکده کامپیوتر، تا روشن شدن دلایل حادثه و مشخص شدن تمامی افرادی که با اهمال و بی توجهی آنها چنین حادثه شومی به وقوع پیوسته است، ساکت نخواهند نشست. براستی چه تضمینی وجود دارد که حوادثی از این دست، بار دیگر جان دانشجویان را تهدید نکند؟ 

شورای صنفی دانشکده کامپیوتر

منبع خبر : خبرنامه امیرکبیر

 

نامه اعتراض جمعی از دوستان زیدآبادی نسبت به انتقال او به زندان رجایی شهر

 

جمعی از دوستداران احمد زیدآبادی، دبیرکل ادوار تحکیم وحدت، روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی که بیش از هفت ماه در بازداشت است و در روزهای اخیر او را از اوین به زندان رجایی شهر منتقل کرده اند، در نامه ای خطاب به رییس قوه قضائیه نسبت به نادیده گرفتن حقوق قانونی او اعتراض کردند.

در این نامه آمده است:

ریاست محترم قوه قضائیه جناب آقای لاریجانی

این تذهبون؟

با سلام. اینجانبان جمعی از دوستداران دکتر احمد زیدآبادی برای دومین بار پس از بازداشت دکتر زیدآبادی از تاریخ ۲۳ /۳/۸۸ مرقومه ای را در خصوص این در بند مظلوم خدمتتان ارسال می داریم و خواستار حقوق قانونی و اجرای صحیح قانون درباره ایشان وآزادی هر چه سریعتر او می باشیم.

جناب آیت الله لاریجانی. اگر بیاد داشته باشید در نامه قبلی از ستمهای رفته شده بر دکتر زیدآبادی سخن گفتیم و اکنون نیز ناامیدانه دست به قلم برده ایم که به عنوان شهروندان این جامعه هم تذکری از باب مسلمانی و هم از دیدگاه حقوق شهروندی به جنابعالی داده باشیم.

براستی در حکومت اسلامی که به عدالت (علی گونه) می نازد نه تنها قانون آن بدرستی اجرا نمی شود بلکه باید برای بدست آوردن حقوق مسلم انسانی زجر فراوان کشید.باز داشت وحشیانه .ضرب و شتم در زندان. چندین ماه انفرادی شبیه به قبر.عدم دسترسی به وکیل.عدم ارتباط با خانواده.آن حکم فضاحت بار که کمتر سراغ آن را در دستگاه قضا می توان سراغ گرفت چه رسد به دستگاه قضای اسلامی.دریافت وثیقه وعدم آزادی علیرغم دستور صادره و اکنون انتقال به زندان رجایی شهر کرج که خود از وضعیت وسابقه آن بهتر باخبرید.

تا کجا تا کجا؟؟؟؟؟

براستی این راهتان تا به کجا ادامه خواهد یافت؟؟براستی علی نیز اینگونه با مخالف خود برخورد می کرد؟علی در حکومتش اینگونه با مجرم (هر چند ما ایشان را مجرم نمی دانیم بلکه او را منتقد دلسوز می نامیم) بر خورد می کرد.والله که چنین نبود.

تا به کجا ادامه خواهید داد؟ تا به کجا می خواهید دل فرزندان خردسال این عزیز را به درد آورید؟
شادشان که نمی کنید بر دردشان نیافزایید.
کمی به خدای خود و به آنچه عمل میکنید بیاندیشید.

منبع خبر : کلمه

 

 

عضو شورای مركزی سازمان مجاهدین انقلاب: بايد از هر نوع شعار يا رفتار ساختار شكنانه پرهيز شود ....

 

امروز:عبدالله ناصری گفت:« روز 22 بهمن از این جهت روز نماد وحدت ملی است كه در تحقق پیروزی آن همه آحاد و اقشار جامعه نقش و مشاركت داشته اند و درنتیجه این نماد و آرمان‌ها و شعارهای این روز باید پاس داشته شود

ناصری در گفتگو با ایسنا، اظهاركرد:«22 بهمن روز انقلاب اسلامی است كه با همت كل جامعه و رهبری امام (ره)، رژیم سیاسی پهلوی تغییر پیدا كرد و بعد هم نظام براساس یك رفراندوم عمومی و فراگیر شكل گرفت

وی تاكید كرد:« مسوولان جمهوری اسلامی ایران پس از گذشت بیش از30 سال از پیروزی انقلاب باید این واقعیت را در رفتار خودشان نشان دهند كه به همان همبستگی ملی و حفظ حقوق برای اقشار جامعه پایبند هستند و همه در تحقق این پیروزی نقش داشته‌اند و ازسوی دیگر دربزرگداشت و گرامیداشت آن هم سهم مساوی دارند، بنابراین همه باید به طور یكپارچه این روز را گرامی بدارند و شعارهای اصیل و اساسی انقلاب اسلامی را مجددا تبیین كنند كه شاه بیت این شعارها نیز شعار استقلال، آزادی ، جمهوری اسلامی است

این عضو شورای عالی بنیاد باران با تاكید براین كه مردم در روز نماد وحدت ملی باید خواسته ها و مطالبات ملی خود را درچارچوب قانون اساسی بیان كنند، تصریح كرد:« تا سال گذشته نمایش نماد وحدت ملی و تعلق این روز به همه احاد و اقشار جامعه را شاهد بوده‌ایم، ولی امسال شرایط به دلیل حوادث پس از انتخابات به طور طبیعی حساس است و یك سری دیدگاه ها و نگرش ها متناسب با این حوادث در جامعه وجود دارد

این عضو شورای مركزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با بیان این كه به هر آنچه در چارچوب و زیر چتر قانون اساسی است، باید توجه شود اظهار كردامسال شرایط حساس تر است. من معتقدم باید فضایی ایجاد شود كه همه اقشار جامعه بتوانند از روز 22 بهمن استفاده كنند و مطالبات تاریخی و ملی خود را به نمایش بگذارند. طبق فصل سوم قانون اساسی، نهادهای حكومتی و متولیان قدرت سیاسی موظف هستند كه زمینه را برای تحقق مطالبات قانونی مردم ایجاد كنند و بهره برداری خاصی را از این روز نكنند

وی خاطرنشان كرد:« بخشی ازجامعه دیدگاه های متفاوت با بخش دیگری از جامعه دارد و این هنر حكومت را همه باید شاهد باشند كه بتواند در این روز زمینه ای را ایجاد كند كه همه حضور داشته باشند، از سوی دیگر، طرف های سیاسی – اجتماعی كه دیدگاه های متفاوت و پس از انتخابات مطالبات متفاوتی دارند باید از هر نوع رفتار خارج از چارچوب قانون اساسی بپرهیزند و هر دو طرف باید از هر نوع شعار یا رفتار ساختار شكنانه پرهیز كنند

ناصری گفت: حكومت ابزارهای نمایش قدرت نظیر رسانه و نیروهای نظامی و انتظامی را در اختیار دارد و باید فضایی را ایجاد كند كه همه مردم، اقشار و دیدگاه‌ها بتوانند این روز ملی را به نمایش بگذارند. طبیعتا خواسته ها متفاوت است كه همه اینها باید در چارچوب قانون اساسی مطرح شود

ناصری در پایان تاكید كرد:« اگر قوای حاكمیت در روز 22 بهمن فضای امنیت سخت و نرم را فراهم كنند و سوء استفاده‌های رسانه‌ای از این روز نشود، روز 22 بهمن امسال می تواند نمایش دوباره‌ای از نماد و هویت ملی مردم و تعلق این روز به همه اقشار جامعه باشد

 

نامه‌ی جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ: به زندانی کردن دوستان ما پایان دهید! ....

امروز: جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ کشور در نامه ای سرگشاد نسبت به موج بازداشت همکارانشان در ماههای اخیر اعتراض کردند.

متن کامل این نامه که نسخه ای از آن در اختیار ندای سبز آزادی قرار گرفته است به شرح زیر است:

ششم دی ماه آروین صداقت‌کیش (منتقد و پژوهش گر موسیقی) و حامد رجبی (فیلمساز) در خیابان دستگیر شدند. پانزدهم دی ماه بهرنگ تنکابنی، (سردبیر) و کیوان فرزین (مدیر مسئول) مجله ی تخصصی موسیقی «فرهنگ و آهنگ» در دفتر این نشریه بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شدند. بیست و یکم دی ماه محمدعلی شیرزادی (مستندساز) هنگام ورود به منزل اش دستگیر شد. بیست و دوم دی ماه مهرانه آتشی (عکاس هنری) و همسرش مجید غفاری در منزل شان بازداشت شدند. از وضعیت این دو خبری در دست نیست.

سی ام دی ماه، لی لی فرهادپور (نویسنده و مادر بهرنگ تنکابنی) در حالی که فقط یک روز از مرخص شدن او از بیمارستان به علت عارضه ی قلبی می گذشت، در خانه بازداشت شد. فرهنگ و هنر ایران را حضور اعضای آن معنا می‌بخشد. نمی توان از بالندگی ایران معاصر سخن گفت، آینده‌اش را در سر پروراند و پاره‌های این تن را به بند کشید. نمی توان از تعهد اجتماعی گفت و رابطه ی هنرمند را با اجتماع سد کرد. هنرمند به اقتضای آن چه می‌‌کند شاهدی ست بر آن چه پیرامون اش می گذرد. ادراک روح زمانه حرفه ی اوست و این تنها با حضور او در جامعه ممکن می‌شود.

ما امضاءکنندگان این نامه خواستار آزادی همکاران خود هستیم. روشن شدن اتهام ، اطلاع دقیق از وضعیت کنونی آن ها، امکان ملاقات و برخورداری از وکیل انتخابی حداقل حقوق مسلم قانونی و انسانی ایشان است.

مریم آرزومانی، مریم آزاد، مریم آموسا، نگاره آیت¬اللهی، ایثار ابومحبوب، علی اتحاد، امیر اثباتی، نگین احتسابیان، محسن احمدوند، احسان احمدی، بابک احمدی، میترا احمدی، شهرزاد ارشدی، نگار ارکانی، فرهاد اسعدیان، سمیرا اسکندرفر، حمید اسکندری، مریم اشرفی، مریم اطهاری، رامین اعتمادی بزرگ، رضا افسری، محمدمهدی اقبال، فیروزه امینی، مجتبی امینی، هوشیار انصاری¬فر، هاله انواری، کیانوش انوری، نازگل انصاری¬نیا، علی اوغازیان، زینب ایزدیار، معصومه بختیاری، محمود بخشی مؤخر، رضا براهنی، پیام برومند، سهیلا بسکی، رابعه بنافتی، رخشان بنی¬اعتماد، علی بوستان، مهرنوش بهبودی، فرزانه بهرامی، آزاده بهکیش، محمود رضا بهمن¬پور، احسان بهمنش، علیرضا بهنام، امیرحسین بیانی، لیلا پازوکی، ع. پاشایی، کامبوزیا پرتوی، مهگامه پروانه، احمد پرهیزی، مهناز پسیخانی، جعفر پناهی، علیرضا پوستین¬دوز، شاهپور پویان، آنه¬محمد تاتاری، روبان تبریزی، فوآد ترشیزی، ناصر تقوایی، ژینوس تقی¬زاده، نیوشا توکلیان ، امیرحسین ثنائی، علیرضا جدی، فرید جعفری سمرقندی، مهیار جنابی، نازنین جواهری، مینا جوکار، فرید جهانگیر، بابک چمن¬آرا، شیرین حاجی¬کریملو، رضا حائری، ملودی حسین¬زاده، داریوش حسینی، فرزانه حسینی، بهارک حقوقی، سهیلا حقیقت، جمشید حقیقت¬شناس، وحید حکیم، شیما خاکی، مرتضی خاکی، تورج خامنه¬زاده، سعید بهنام خانیکی، مینا خجسته، هاله خدامی، مهین خدیوی، مریم خزاعی، خسرو خسروی، صمد خطیبی، غزال خطیبی، مجید خلجی، هاله دارابی، هانا دارابی، هلیا دارابی، بامداد داودی، بهار داوودی، آروند دشت¬آرای، شیرین¬دخت دقیقیان، ستاره دلزنده، غزاله دهپور، آلا دهقان، یحیی دهقان¬پور، پدرام دیبازر، خشایار دیهیمی، شنتیا ذاکرعاملی، آزاده ذکریایی، ایمان راد، نیکا راد، علی راضی، حسن رجبی¬نژاد، محمد رحمانیان، مهشيد رحيم¬تبريزي، محمد رسول¬اف، فرزاد رضائی، محمد رضایی¬راد، بی¬تا رضوی، ندا رضوی¬پور، سعید رفیعی منفرد، فریدون رمضانی، کتایون رنجبران، زروان روحبخشان، عارفه ریاحی، نسیم ریاضی، حسنعلی زاد، مهران زمانی، الینا زوار، محبوب زوار، شهناز زهتاب، مانا ساکی مهر، زینب سالاروند، حسن سربخشیان، هاجر سعیدی¬نژاد، نوید سلاجقه، رها سلیمانی، نیما سلیمی، سیما سیاح (افشار)، آزیتا شرف¬جهان، رزیتا شرف¬جهان، وحید شریفیان، فرشید شفیعی، نجف شکری، سولماز شهبازی، شایا شهوق، زینب شهیدی، نازنین شهیدی، مهوش ضیا شیخ¬الاسلامی، علی شیرخدایی، شیرین صباحی، حامد صحیحی، ناتاشا صدرحقیقیان، بهنام صدیقی، رامین صدیقی، بهرنگ صمدزادگان، نسرین طالبی، فرزانه طاهری، کمال طباطبایی، محمدمهدی طباطبایی، رضا عابدینی، کسری عابدینی، پیمان عباسیان، منوچهر عبدالله¬زاده، سهند عبیدی، همایون عسگری سیریزی، نوید عظیمی، سمیرا علیخان¬زاده، لیدا علیرضایی، نیما علیزاده، محمدحسین عماد، مصطفی عمیدی فرد، محمد غزّالی، مهدی فاتحی، سپیده فارسی، گلناز فتحی، مجید فتحی-زاده، شهاب فتوحی، دانا فرزانه پور، مدیا فرزین، مهدی فرهادیان، شیرین فرشباف، علی فریورصدری، آذین فیض¬آبادی، فلورا فیض-بخش، پیمان فیوضات، آناهیتا قبائیان اتحادیه، گلناز قدیری، شادی قدیریان، سمیرا قرایی، محمدرضا قربانی، علیرضا قندچی، تارا کابلی، طناز کاشانی، بابک کاظمی، محسن کاظمی، منصوره کاظمی، هومن کاظمیان، هانا کامکار، محسن کاهی، سیمین کرامتی، محبوبه کرملی، کتایون کرمی، نصرالله کسرائیان، یاسر کشمیری، مونس کوچکی شلمانی، احمد کیارستمی، بهمن کیارستمی، نغمه گل¬خو، لی¬لی گلستان، باربد گلشیری، انوش گنجی¬پور، رضا گوهرزاد، حسین ماهر، حمید متبسم، مریم مجد، بهار مجدزاده، سهراب محبی، میثم محفوظ، مریم محمدی، خسرو محمودی، عباس مخبر، مهشاد مخبری، ابراهیم مختاری، نجمی مدیحی، محمدرضا مرتضوی، احمد مرشدلو، دلشاد مرصوص، آوا مشکاتیان، غزل مصدق، آتوسا مظفری، امیر معبد، منوچهر معتبر، علیرضا معصومی، مجید معصومی¬راد، بهادر معیر، علی معینی، پیام مفیدی، رضا مقدس، رضوان مقدم، الهه مقدمی، حسن مکارمی، احسان ملکی، جواد منتظری، داوود منطق، تایماز منقبتی، رامیار منوچهرزاده، آروین مهدوی، سهراب مهدوی، شهره مهران، امیر موسوی، بیژن موسوی، مهران مهاجر، جهان¬نور مهربخش، مجتبی میرتهماسب، یاسر میردامادی،نیما نادری، کریستا ناسی، محسن ناصریان، ابراهیم نامدار، غلامرضا نامی، زهرا نبوی، پندار نبی¬پور، محسن نبی¬زاده، محمود نبي¬زاده، تارا نجد احمدی، مهرداد نجم¬آبادی، آیت نجفی، کاوه نجم¬آبادی، سولماز نرافی، لیدا نصرتی، مهتاب نصیرپور، شهروز نظری، تینوش نظم¬جو، نگار نعمتی، هاله نیازمند، هانیه نیرو کسمایی، علی نیرومند، افرا نوبهار، مهتاب نورابی، نازیلا نوع¬بشری، حمید نیکخواه، طاهر نیکخواه ابیانه، حمیدرضا وصاف، کتایون وزیری، مرضیه وفامهر، واهیک هارطونیان، افشین هاشمی، الیکا هدایت، غزاله هدایت، ترانه هِمامی، پیمان هوشمندزاده، رضا هیوا، نگار یزدان¬پناه، صفی یزدانیان.

نامه سیصد هزار نفر از مسلمانان آمریکا : ابراهیم یزدی و دیگر اصلاح طلبان را فورا آزاد کنید

 

نامه سیصد هزار نفر از مسلمانان آمریکا : ابراهیم یزدی و دیگر اصلاح طلبان را فورا آزاد کنید ....

امروز:سیصد هزار نفر از مسلمانان آمریکا خواهان آزادی بی قید و شرط ابراهیم یزدی و دیگر اصلاح طلبان از زندان شدند.
به گزارش جرس، در نامه مسلمانان هوستون خطاب به رهبر جمهوری اسلامی آمده است: جامعه خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط دکتر ابراهیم یزدی و دیگر مخالفان مسلمانی است که با اعمال اصلاح طلبانه خود سعی در تغییر در جامعه داشتند.


متن کامل نامه به شرح زیراست:


بسم الله الرحمن الرحیم


شوک بزرگی که با بازداشت برادر ابراهیم یزدی به وجود آمده بود با تداوم بازداشت ایشان به اندوه و نگرانی تبدیل شده است.
دكتر يزدى يكى از بنيانگذاران و نخستين رئيس جامعه بزرگ اسلامی هوستون بوده و این تشکیلات امروز بزرگترين سازمان اسلامى در ايالات متحده آمريكاست.
اولین جلسات برای بنیانگذاری در سال 1960 این جامعه در منزل برادر ابراهیم یزدی و به میزبانی همسر وی برگزار می شد و تلاشهای ایشان برای بنیان گذاری و احداث اولین مسجد در هوستون از خاطر برادران مسلمان ما نمی رود.
به لطف خدا و با تلاشهای برادر ابراهیم یزدی و دیگر دوستان این مجموعه هم اکنون شامل 18 مرکز عمده اسلامی شامل مساجد ، مدارس متعدد تمام وقت و بیمارستان شفا شده است.

از نظر جامعه اسلامی هوستون برادر ابراهیم یزدی صلح طلب، مومن و مدافع تضارب آرا و افکار است و می دانیم که او همواره در عمل به وظیفه دینی امر به معروف و نهی از منکر حاکمیت جمهوری اسلامی در مقابل بی عدالتی ها ایستادگی می کرد.
بیشترین نگرانی ما از این است که وی اکنون با تنی بیمار به خاطر مبارزه صلح آمیز در راه ارتقاي آزادي و دموكراسي برپایه اصول اسلامی به زندان افتاده است.
انتظار ما از جمهوری اسلامی برخورد با احترام و عزت با برادر ابراهیم یزدی است و ادامه بازداشت بازداشت ايشان نادرست ومخالف اصول اسلامی است.
جامعه اسلامی هوستون که شامل سیصد هزار نفر از برادران و خواهران مسلمان است خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط دکتر ابراهیم یزدی و دیگر مخالفان مسلمانی است که با اعمال اصلاح طلبانه خود سعی در تغییر در جامعه داشتند.

بمنه و کرمه
عزیز الصدیقی
رئیس جامعه اسلامی هوستون

این نامه به آقایان علی خامنه ای –محمود احمدی نژاد – علی لاریجانی و محمود خزائی نماینده ایران در سازمان ملل متحد ارسال شده است

 

بيانيه مجمع فرهنگيان ايران اسلامي به مناسبت 22 بهمن ....

امروز:مجمع فرهنگیان با صدور بیانیه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را گرامیداشت.

متن کامل بیانیه این تشکل اصلاح طلب به شرح زیر است:


22
بهمن روز آزادي ملّت شريف ايران و روز پيوند نگاه هاي متفاوت مردم به منظور برپايي حكومتي نوين پس از طيّ راهي پرفراز و نشيب است. كه خاطره ي شيرين آن براي هميشه در دل شيطان ستيزان باقي خواهد ماند . كه اين امرخود نشان از عظمت و ظرفيّت دين مبين اسلام در تأمين آزادي ، عزّت و استقلال يك ملّت و نيز شايستگي هاي مردمي است كه در طول تاريخ صاحب افتخارات بزرگي بوده است. درود خدا بر ملّت شريف و بزرگ ايران اسلامي كه همواره مظهر ايمان ، اقتدار ، سربلندي و آزادي براي اين مرز و بوم بوده ، و خواهند بود.

انقلاب اسلامي، صداي بلند مردان و زنان آزاده اي بود كه با دست هاي تهي و دل هاي پر از ايمان با تكيه بر كلام حق به جاي سلاح، و گل به جاي گلوله توانستند. شكوهمندترين حضور و بزرگترين انقلاب قرن را رقم بزنند. و نظام جمهوري اسلامي را به رهبري بي نظير امام خميني (ره) مستقر نمايند.

بي شك دوام و قوام نظام جمهوري اسلامي ايران، آرزوي يك يك ايرانيان مي باشد. كه اين مهّم فقط با ارائه خدمت شايسته و در خور شأن مردم ايران توسّط مسئولين ، كسب رضايت آحاد ملّت و حفظ ارزش ها و آرمان هاي بلند انقلاب اسلامي و در رأس همه آن ها به رسميّت شناختن حق حاكميت آنان و دادن حقّ نقد و اعتراض به مردم ممكن و ميّسر خواهد شد.

مجمع فرهنگيان ايران اسلامي ضمن عرض تسليت به مناسبت ايام رحلت جانسوز پيامبر عظيم الشأن اسلام ، شهادت مظلومانه كريم آل عبا حضرت امام حسن مجتبي و امام رضا( عليهم السلام) به همراه آحاد مردم آزاده و شريف اين مرز و بوم به استقبال ايام خجسته فجر پيروزي رفته و از فرد فرد ملّت شريف ايران خصوصاً فرهنگيان فرهيخته ، دانش آموزان عزيز ،و خانواده هاي معّزز آنان مي خواهيم تا با حضور پرشور و با متانت خود در راهپيمايي 22بهمن و با تـكيه بر شـعارهاي بنيادين بـرآمده از مـتن انقلاب و وجدان مردم و پرهيز از شعارهاي انحرافي و ساختارشكنانه براي ايجاد وحدت و انسجام در بين همه نيروهاي انقلاب تلاش نمايند . وباگفتار و عمل خود حمايت بي شائبه خود را از انقلاب اسلامي و آرمان هاي بلند آن را همانند هميشه به نمايش بگذارند. و نشان دهند، كه اين روز بزرگ متعلّق به همه ايرانيان با هر دين ، مذهب ، نژاد ، جنسيت و گرايش سياسي كه دارندمي باشد كه وفاداري خود را در رفراندوم جمهوري اسلامي اعلام نموده اند .

همه باهم مي آييم تا با همه وجود اعلام نماييم حماسه بهمن و بزرگداشت حماسه هاي ملّي متعلّق به همه ي ملّت آزاده ايران است و اجازه نمي دهيم دستاوردها و افتخارات 31ساله انقلاب را هيچ جريان ، گروه ، سازمان ، نهاد، و دولتي به نفع خويش مصادره نمايد.

با توِّجه به اينكه انقلاب اسلامي برگرفته از آيين جاودانه ي پيامبرعظيم الشأني است كه فلسفه بعثت خود را تتميم مكارم اخلاق معرّفي نموده است و طبعاً در جامعه و نظامي كه منتسب به آيين پاك اوست رعايت اخلاق ضرورتي اجتناب ناپذير و اصلي غيرقابل اغماض است . لذا از همه مسئولان كه دستي در اداره ي امور كشور دارند و از تريبون هاي رسمي و غيررسمي با مـلّت سخن مي گـويند مي خواهيم بـراي حفظ سـرمايه هاي اجتماعي و اندوخته هاي معنوي انقلاب و صيانت از شخصيّت ها و نيروهاي اصيل انقلاب كه عمري را در خدمت امام ، رهبري ، انقلاب و مردم بوده اند و براي تحقّق وعده ها و شعارهاي بنيادين انقلاب مشفقانه و صبورانه فعّاليّت نموده اند حرمت آنها را حفظ ، وبستر حضور هر چه بيشتر آنان را براي ارائه خدمت برتر به ملّت شريف ايران فراهم نمايند تا بلكه با اتّحاد و همدلي همه ي نيروهاي انقلاب كه نمودي ازآرمان هاي حضرت امام (ره) و منوّيات مقام معظّم رهبري مبني بر جذب حداكثري است . بتوانيم جهت رسيدن به آرمان هاي بلند نظام جمهوري اسلامي گام هاي بلندتري را برداريم .
مجمع فرهنگيان ايران اسلامي
16 /11/1388

 

روزنامه جوان: سبزها روز 22بهمن شاید اغتشاش کنند، شاید هم نکنند ....

امروز:سایت روزنامه جوان نوشت : اصلاح طلبان برا ی چگونگی حضور در مراسم یوم الله 22 بهمن دچار سردرگمی شده‌اند .

در این گزارش آمده است : پس از آنکه میرحسین موسوی در آخرین گفتگوی خود تصریح کرد که حامیان وی سعی در کم کردن تمایز خود با مردم داشته باشند،شورای هماهنگی جبهه اصلاحات باعبور از این توصیه، بر حضور حامیان موسوی درمراسم 22 بهمن با نمادهای سبزتاکید کرد.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که در محافل درونی این جریان چند دیدگاه مطرح شده که با هم متناقض است.

ازیک سو طیف رادیکال، برحضور با تمایز در راهپیمایی 22 بهمن تاکید داشته و تصریح کرده اند که در این زمینه باید خواستارمجوز رسمی برای انجام راهپیمایی جداگانه شد .

جوان آنلاین هم چنین افزود : ازدیگر سو، برخی دیگر از سران جریان نیز بر حضور عادی به همراه مردم تاکید و تصریح کرده اند که بعد از راهپیمایی9 دی نباید بیش از این خود را مقابل مردم قرار داده و زمینه هضم خود را در برابرملت فراهم آوریم.

در همین حال برخی دیگرنیزبا تاکید برفراهم آوردن زمینه های اغتشاش در مراسم روز 22 بهمن تصریح کرده اند که با برهم زدن مراسم و توجه دادن شبکه های خارجی می توانیم حامیان خود را به حضور در میادین دیگرامیدوار سازیم. گفته می شود این پیشنهادات که با کشمکش های درونی بسیاری روبرو بوده است.