خبرهای برگزیده- پنجشنبه سیزدهم آبان ١٣٨٩


ايرانی ها از اين پس برای سفر به گرجستان ويزا لازم ندارند

وزرای امور خارجه ايران و گرجستان روز چهارشنبه توافق نامه لغو رواديد برای شهروندان دو کشور امضا کردند.

پيش از اين شهروندان ايرانی و گرجی برای سفر به تهران و تفليس بايد در فرودگاه ويزا می گرفتند.

گريگور واشادزه، وزير امور خارجه گرجستان پس از امضای اين توافق نامه در تفليس، ابراز اميدواری کرد که سفر بدون ويزا، به صنعت گردشگری در هر دو کشور کمک کند.

گرجستان به رغم روابط نزديک با غرب – به ويژه آمريکا – همچنان با ايران همکاری دارد.


دولت بريتانيا اتهام ارتباط با دستگيرشدگان در مريوان را بی‌پايه خواند

سخنگوی وزارت خارجه‌ بريتانيا اتهام مطرح شده توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی دال بر ارتباط افراد دستگير شده در شهر مريوان با انگلستان را اتهامی بی‌پايه خواند و آن را رد کرد.

در بيانيه‌‌ی سخنگوی وزارت خارجه بريتانيا آمده است: « اتهام‌زنی‌های بی‌پايه ايران عليه بريتانيا سابقه‌ای طولانی دارد و اين تنها جديدترين اين اتهام‌ها است».

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه از دستگيری چهار نفر در شهر مريوان خبر داده و اين افراد را «تروريست‌های وابسته به انگليس» توصيف کرده بود.

راهپیمایی روز اشغال سفارت آمریکا در تهران با سازماندهی بسیج برگزار شد

راهپیمایی سیزده آبان، روز اشغال سفارت آمریکا در تهران با سازماندهی بسیج برگزار شد. به گزارش رسانه های دولتی ایران، چند هزار دانش آموز همراه با دانشجویان بسیجی با شعارهای ضد آمریکا و اسرائیل و «حزب فقط حزب علی، رهبر فقط سیدعلی» در مقابل سفارت سابق آمریکا در تهران تجمع کردند. عده ای نیز در مقابل سفارت بریتانیا با دادن شعار، خواستار بسته شدن این سفارتخانه شدند. رئیس بسیج دانش آموزان ایران از ایجاد بیش از 6 هزار واحد مقاومت بسیج در مدارس ابتدایی ایران خبر داده است. روز سیزده آبان ماه سال گذشته، شاهد تظاهرات گسترده معترضین به انتخابات ریاست جمهوری ایران در تهران بود که با سرکوبی شدید معترضین همراه شد. هزاران نفر در آن راهپیمایی در واکنش به شعارهای رسمی «مرگ بر آمریکا»، شعار «مرگ بر روسیه» سردادند.

افشای قرارداد نفتی حکومت اسلامی با دولت چین

برای نخستین بار است که یکی از کشورهای عضو اوپک تن به انعقاد قراردادی داده که زیر 50 درصد سهامدار باشد و با زدن چوب حراج به سرمایه های ملی ، مخفیانه و در اقدامی ضد استقلال کشور ، بخشی از منابع اقتصادی خود را یک جا تسلیم کشوری دیگر نماید. ***

تحقیر ایرانی و خدشه دار شدن استقلال ایران/ افشای قرارداد نفتی حکومت اسلامی با دولت چین

گزارش اختصاصی خبرنگاران سبز/کارشناسان ایران سبز: طی سالهای اخیر بویژه در ماههای گذشته و پس از شدت یافتن تحریمها ، حکومت ایران تلاش فراوانی برای گسترش روابط تجاری ، بانکی و نفتی با چینی ها به خرج داده است. چینی ها هم متقابلا در حوزه همکاریهای نظامی و صنعتی در ایران بسیار فعالتر از همیشه ظاهر شده اند و سعی کرده اند از موقعیت پیش آمده نهایت استفاده را ببرند. در این میان البته نقش مقامهای موثر دفتر رهبری ایران و نیروهای سپاهی و امنیتی در تقویت روابط با دولت چین آشکارا دیده می شود.

شاید یکی از علل اصلی جهش ارتباطات اخیر بین دو کشور ، مقاومت چینی ها در برابر بخشی از تحریم های اعمال شده علیه حکومت ایران است و پایبندی به اجرای قرار دادهای فی مابین دو دولت علیرغم فشارهای جهانی.

بعلاوه چین که بعنوان اژدهای اقتصادی عصر حاضر رشد عظیمی را تجربه می کند نیاز به بازارهای تازه و ورود به عرصه های اقتصادی بیشتری دارد که برخی ریسک های سنگین اقصادی و سیاسی آنان را موجه می سازد. بویژه دولتی مانند دولت ایران که منابع سرشار انرژی را در اختیار دارد و برای ماندگاری بر مسند قدرت و حفظ حکومت علیرغم تزلزل مشروعیت ، از خدشه دار شدن استقلال کشور هم ابائی ندارد ، طعمه مناسبی برای اقتصاد مهاجم چینی بشمار می رود.

بررسی محتویات یک یرونده استراتژیک اقتصادی میان ایران و چین نشان می دهد که در سال های 2001 و 2002 میلادی دیدارهایی بین مقامهای نفتی ایران و چین صورت پذیرفت تا بر آن اساس شرکت " سین وپک" انجام فعالیت هایی اکتشافی در آبهای خلیج فارس را بر عهده گیرد و منابع جدید نفت و گاز ایران را شناسایی کند. سقف هزینه ای که برای این امر اختصاص یافت حدود 4 میلیارد دلار بود. وجود سفره های نفتی مشترک با کشورهای همسایه در خلیج فارس ، نیاز به انجام مطالعات و پژوهش های تخصصی و اکتشافی در منطقه برای توسعه میادین نفتی و ضرورت افزایش ذخایر نفت و گاز ، انگیزه انجام چنین مذاکراتی از سوی دولت اصلاحات بود.

پس از چندی ، علی اکبر ولایتی به نمایندگی از سوی دفترآیت الله خامنه ای ، از دولت وقت درخواست کرد تا گزارش مذاکرات همکاری با چینی ها به آن دفتر ارسال گردد و اقدامهای بعدی مستقیما تحت نظارت آن دفتر انجام پذیرد. از آن پس بود که سیر تحول محتویات قرار داد به مسیری دیگر منتهی شد.

گفتگوها در این باره بین نمایندگان ایران و چین تا سال 2005 و تحت کنترل مستقیم دفتر آیت الله خامنه ای ادامه یافت و سطح مذاکره از شرکت "سین وپک" به "چاینا پترولیوم" ارتقاء یافت که شرکت مادر فعالیت های نفتی چین محسوب می شد و "سین و پک" یکی از شرکت های زیر مجموعه آن بشنمار می آمد. در مارس سال 2005 و پس از بررسی های دقیق کارشناسان چینی ، آنها از طریق شرکت " چاینا پترولیوم" اعلام کردند آماده امضای قرار داد نهایی با ایران می باشند که روزانه تا سقف 800 هزار بشکه نفت را استخراج کنند. مشروط برآنکه مدت قرار داد 20 سال باشد و سقف پرداختی چاینا پتروالیوم به ایران ظرف این مدت بیش از یکصد میلیارد دلار نباشد. امضای این قرار داد که مورد تایید دفتر رهبری هم قرار گرفت متوقف ماند تا زمانی که دولت مورد نظر آنان ( دولت نهم ) بر مسند حکومت نشست و در آوریل همان سال ( 2005) این قرارداد به امضاء مقامهای دو کشور رسید.

از آنجایی که طبق قوانین ایران همه قرار دادهای مربوط به نفت و گاز بین ایران و دیگر کشورها باید به تایید مجلس ایران برسد ، مقرر گردید تا یک ارزیابی پارلمانی صورت پذیرد و نظر نمایندگان مجلس نسبت به موضوع این قرار داد سنجیده شود. در گزارشی که مقامهای پارلمانی ایران به دفتر رهبری ارائه کردند اعلام شد ممکن است به دلیل برخی تخلف های آشکار در انعقاد این موافقتنامه و واگذاری انحصاری فعالیت های نفتی درتعدادی از حوزه های نفتی به یک کشور خارجی آن هم برای مدت 20 سال مورد مخالفت برخی نمایندگان قرار گیرد و مشکلاتی را پدید آورد. این وضعیت باعث شد تا گروهی از نمایندگان کمیسیون انرژی و افراد موثر در دفتر رهبری ایران به جلب نظر نمایندگانی که احتمال مخالفت آنها وجود داشت بپردازند و زمینه را برای تصویب این توافقنامه آماده کنند. بعلاوه مقرر شد پوشش مناسبی برای مطرح ساختن و موجه نشان دادن این قرار داد فراهم شود تا حساسیت نسبت به آن تا حد ممکن کاهش یابد. طی این مدت با بیش از 50 نفر از نمایندگان مجلس که احتمال مخالفت آنها با طرح وجود داشت هم مذاکراتی صورت گرفت و رای آنها بدست آمد. این هماهنگی ها تا سال 2006 ادامه داشت تا اینکه قرارداد نفتی تحت عنوان " طرح بازسازی و توسعه صنعت نفت و گاز " به تصویب مجلس رسید. چینی ها که از کسب چنین امتیازی به وجد آمده بودند برای نشان دادن حسن نیت خود در چهارم جولای سال 2006 میلادی نخستین پیش پرداخت این قرار داد را به حسابی که به همین منظور در یک بانک چینی گشایش یافته بود واریز کردند.

به گزارش کارشناسان ایران سبز ، در بخشی از این قرارداد قید شده بود که دولت ایران موظف است معادل 20 درصد سهم خود از درآمدهای این موافقت نامه را کالای چینی خریداری نماید که عملا سود سرشاری را نصیب تولید کنندگان چینی می ساخت. بعلاوه چون طرف ایرانی مدتی پس از تصویب قرارداد در مجلس از چینی ها خواسته بود که میزان استخراج نفت را از حوزه های نفتی مورد توافق ، از 800 هزار بشکه به یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند ، طرف چینی هم پذیرش چنین افزایشی را منوط به افزایش میزان واردات کالا از چین نمود و مقرر شد که بجای 20 درصد قبلی ، تا 45 درصد از سهم درآمد ایران صرف خرید کالای چینی شود! (و به روشنی می توان دلیل اشباع بازار از کالای چینی و نابودی بخش عظیمی از تولیدات داخلی را در این نکته دریافت) تغییر این بند از متن قرار داد در دسامبر سال 2006 به امضای دو طرف رسید و مدت زمان آن هم تا سال 2026 میلادی مورد موافقت قرار گرفت. بعلاوه قرار شد 200 هزاربشکه نفت مازاد بر قرارداد قبلی از سوی شرکت سی. ان . پی .سی . فاینانس شود.

این قرارداد و ضمائم آن تا ماه مه سال 2010 ادامه داشت و تاثیرات و تبعات آن روز به روز بر اقتصاد بیمار ایران آشکارتر می شد و نفوذ رو به گسترش صنایع و محصولات چینی و افول تولیدات داخلی و ورشکستگی صنایع ایرانی و رشد بیکاری موضوعی نبود که قابل کتمان باشد. اما طی همین سال رویدادهای دیگری نیز بوقوع پیوست که باعث تغییرات بنیادی در این قرارداد شد و ضربه ای مهلک تر را به استقلال ایران وارد آورد. در پی بحرانهای ناشی از سوء مدیریت سیاسی و اقتصادی حاکمیت و رویدادهایی که تحمل شرایط داخلی و خارجی را بر حکومت دشوار می ساخت و نیز کارساز شدن تحریم ها ، گروهی به نمایندگی از سوی دولت و دفتر آیت اله خامنه ای در ماه مه سالجاری عازم شانگهای شدند تا این قرارداد را مجددا مورد بازنگری قرار دهند و با واگذاری امتیازهای ویژه به چینی ها و تشکیل یک کنسرسیوم مشترک با آنان، موقعیت متزلزل خود را اندکی سامان بخشند و به زعم خود همه حفره های عمیق موجود در مناسبات سیاسی و اقتصادی خود را به کمک چینی ها پر نمایند.

نتیجه مذاکرات "ایران بر باد ده" هیات اعزامی با مقامهای چینی به این شرح بود:

/مدت زمان اجرای قرارداد نفتی از 20 سال به 35 سال افزایش می یابد.

/علاوه بر حوزه های نفتی آزادگان ، یادآوران و پارس که پیش از این مورد توافق طرفین قرار گرفته بود ، ذخایر جدید کشف شده درحوزه نفتی خلیج فارس مانند حوزه آزادگان جدید ، ایلام و حوزه رستم جنوبی هم به موضوع قرار داد اضافه می شود. این در حالی است که بررسی های اخیر تایید می کند منابع جدید نفتی کشف شده در حوزه آزادگان تا 40 سال بهره وری مثبت و تضمینی به همراه خواهد داشت و لااقل 41 میلیارد بشکه نفت را در دل خود دارد.

/اکتشاف های جدید نفتی در حوزه پارس از فاز 14 تا 21 نشان می دهد ارزش تجاری این حزوزه نفتی طی 35 سال آینده بالغ بر 620 میلیارد دلار خواهد بود که این رقم نجومی کف قیمت پیش بینی شده در این حوزه نفتی است وکلا زیر مجموعه این قرارداد خواهد بود.

/ چینی ها پذیرفته اند که در حوزه های نفتی ابوذر ، دارا و درود منابع جدید نفتی را اکتشاف و استخراج نمایند. بر اساس این الحاقیه سهم درآمدهای ایران از این منابع برای 35 سال آینده 45 درصد و سهم شرکت نفت چین 55 درصد پیش بینی شده است! فاجعه بار تر از آن سهم هزینه های اکتشاف و تولید است که گروه ایرانی کنسرسیوم مشترک باید 60 درصد هزینه ها را تقبل نماید و گروه چینی 40 درصد هزینه ها را می گیرد.

/ در 3 حوزه نفتی اخیر (دارا و درود و ابوذر ) ، وزارت نفت ایران صرفا حق فروش 30درصد نفت استخراج شده را بصورت مستقیم دارد و 70 درصد دیگر باید از طریق کنسرسیوم بازاریابی و فروخته شود و شرکت نفت چین در انتخاب مشتری و بهای فروش آزاد است. برآوردها نشان می دهد که تا سال 2037 درآمد نفتی ناشی از استخراج نفت این 3 حوزه بین 350 تا 550 میلیارد دلار خواهد بود.

/ یک سوم نیروهای انسانی و کالاهای سرمایه ای مشمول این قرارداد ایرانی و دو سوم آن چینی خواهد بود.

/ بر مبنای ارقام قرارداد 28 درصد ارزش افزوده این قرار داد سهم ایران است و 72 درصد باقیمانده آن نصیب چینی ها می شود.

/ اعضاء چینی کنسرسیوم مشترک شامل 3 شرکت نفتی و تخصصی ، 2 بانک و یک صندوق سرمایه گذاری این کشور است که مسئولیت مبادلات مالی و کنترل حسابهای مربوط به قرارداد را بر عهده دارند و سهام 55 درصدی چین را بین خود تقسیم می کنند.

/ گروه ایرانی کنسرسیوم هم کلا دارای 2 بخش است : بنیاد کوثر ( 10 درصد) و وزارت نفت ( 35درصد)

/ در الحاقیه این قرارداد همچنین آمده است که چینی ها 9 اسکله بزرگ را در مکانهای اعلام شده از سوی طرف ایرانی احداث و راه اندازی خواهند کرد. این تعداد اسکله ، جدای از اسکله های جنوبی ایران است که مدیریت آنها اخیرا به چین واگذار شد. هزینه احداث این 9 اسکله 17 و نیم میلیارد دلار برآورد شده و بطور مشخص تمام هماهنگی های مربوط به احداث و راه اندازی اسکله ها زیر نظرسپاه پاسداران انجام می شود.

/ بعلاوه پیوست دوم این قرارداد که تمامی بخش های مالی آن توسط دو بانک چینی تضمین گردیده حاوی توافقنامه خرید سیستم موشکی یی . و . آ به مبلغ 11 میلیارد و 900 میلیون دلار است که سپاه پاسداران آن را تحویل خواهد گرفت. ضمنا بر اساس همین پیوست قرارداد ، از هم اکنون تا سال 2014 حدود 4500 نفر از متخصصان و مستشاران نظامی چینی مامور به همکاری با نهادهای نظامی و امنیتی ایران خواهند بود.

/ بر اساس این قرارداد که به دلیل تمایل طرف ایرانی با پیچیدگی نوشته شده و پیوست ها و ملحقات فراوان دارد حدود 20 درصد از درآمدهای سهم گروه ایرانی این کنسرسیوم هرگز به کشور بازنخواهد گشت! بخشی از این سرمایه هنگفت در حسابهای ویژه دو بانک چینی عضو کنسرسیوم چینی نگهداری می شود و بخش دیگر ( طبق توافق انجام شده معادل 185 میلیارد دلار ) نیز بعنوان سرمایه گذاری در توسعه مناطق ویژه تجاری و افتصادی چین هزینه می گردد.

/کارشناسان اقتصادی ایران سبز صرفا مبالغی که قرار است به عنوان 20 درصد از سهم ایران در بانک های چینی و بصورت غیر رسمی سرمایه گذاری شود را 9 برابر کل سرمایه گذاریهای داخلی ایران در سالهای پس از جنگ می دانند. این کارشناسان همچنین معتقدند این قرارداد نقش " یوان " را در مناسبات مالی ایران بسیار اثرگذار می سازد و پیش بینی می شود ظرف 2 سال آینده کارکرد یوان چین بسرعت از دلار و یورو در مبادلات ارزی ایران پیشی بگیرد.

/یک محاسبه دیگر نیز نشان می دهد رقم 20 درصدی سهم گروه ایرانی از کنسرسیوم نفتی مشترک با چینی ها که توافق شده به دلایل موهوم در آن کشور باقی بماند ، معادل چهار برابر درآمد های نفتی ایران از سال 1974 تاکنون خواهد بود.

/همچنین برای نخستین بار است که یکی از کشورهای عضو اوپک تن به انعقاد قراردادی داده که زیر 50 درصد سهامدار باشد و با زدن چوب حراج به سرمایه های ملی ، مخفیانه و در اقدامی ضد استقلال کشور ، بخشی از منابع اقتصادی خود را یک جا تسلیم کشوری دیگر نماید.


عفو بين‌الملل خواستار رفع بازداشت نزديکان سکينه‌ محمدی شد

عفو بين الملل با صدور بيانيه‌ای خواستار آزادی پسر و وکيل مدافع سکينه‌ محمدی شد. اين دو در ارتباط با تلاش برای اطلاع رسانی در مورد وضعیّت خانم محمدی بازداشت شده‌اند.

بنا بر اعلاميه‌ی اين سازمان مدافع حقوق بشر سجاد قادرزاده، پسر خانم محمدی و هوتن کيان، وکيل وی به همراه دو تبعه آلمانی که قصد مصاحبه با آنها را داشته‌اند روز ۱۸ مهر ماه دستگير شده‌اند.

سکينه محمدی آشتيانی پيش از اين به اعدام از طريق سنگسار محکوم شده بود که اين حکم با اعتراض گسترده از جانب سازمان‌های مدافع حقوق بشر و برخی کشورها مواجه شده بود. مقام‌های جمهوری اسلامی گفته‌اند که حکم سنگسار خانم محمدی به حال تعليق درآمده، اما وی ممکن است به اتهام قتل اعدام شود.

آخوند جنایتکار مصباح یزدی: قصاص راه حفظ حیات است

سایت حکومتی مشرق: آیت الله 'محمد تقی مصباح یزدی' از اساتید برجسته حوزه علمیه قم گفت: اجرای قانون جزای اسلامی درمساله قصاص، هیچ منافاتی با رعایت کرامت انسانی ندارد. به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مصباح یزدی، چهارشنبه شب طی سخنانی در دفتر رهبر معظم انقلاب و در ادامه شرح خطبه فدکیه حضرت زهرا (س)، گفت: از نگاه قرآن کسی که مرتکب قتل نفس می شود همانند کسی است که برای کشتن همه انسان ها دست به شمشیر برده و لذا چنین فردی دیگر کرامتی ندارد. وی با اشاره به کلامی از حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه 'خداوند قصاص را برای جلوگیری از خون ریزی قرار داد'،گفت: همه ما این را می دانیم که وقتی قاتلی محکوم به اعدام شود و ولی دم مقتول هم خواستار قصاص شود، اجرای حکم اسلام در این باره ، جلوی بسیاری از کشت و کشتارها و جنایات را در جامعه می گیرد و این یک امر بدیهی است. عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: در مکتب اسلام کشتن یک انسان همانند کشتن همه انسان هاست و اساسا قصاص قاتل برای حفظ امنیت جامعه می باشد و ما اگر برای حیات انسانی ارزش قائل هستیم باید بدانیم که قصاص راه حفظ حیات است. وی در ادامه با بیان این که عقوبت گناهان و تخلفات انسان در این دنیا مربوط به حق الله و حق الناس می باشد، گفتند: حق الله که در واقع مصلحت عامه ای برای جامعه اسلامی به شمار می آید، شامل حدود و تعزیرات می شود و حق الناس از باب قصاص و دیات اجرا می گردد. عضو خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود، بسیاری از گرفتاری های انسان در این دنیا را نتیجه گناهان و اعمال زشت او دانست و گفت: اگر خداوند متعال می خواست که اعمال بد بندگانش را در همین دنیا عقاب کند، زندگی ای برای هیچ جنبنده ای باقی نمی ماند. وی افزود: اما خداوند نتیجه برخی از اعمال انسان را در این دنیا به او می چشاند تا بداند که کار بد چه اثراتی دارد، بلکه از این طریق متنبه و آگاه شود هرچند عقوبت انسان به خاطر برخی اعمال ناشایست جنبه عبرت آموزی دارد و اصلا مساله انتقام گیری در آن مطرح نیست. آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: در واقع این عقوبت های دنیوی هم گوشمالی برای انسان است و هم این که جنبه پند و موعظه دارد. وی همچنین بسیاری از مشکلات و بیماری در خانواده ها را نتیجه گناهان دانست و گفت: این عالم برای کار است و نتیجه و عقوبت اعمال مربوط به آخرت است، اما خداوند به جهت رحمت واسعه اش نتیجه بخشی از اعمال خوب و بد انسان را در این دنیا نشان می دهد تا بخشی از عقوبت آن ها را در این دنیا متحمل شود و در آخرت از بار مجازاتش کاسته شود.

زهرا رهنورد با همسر حشمت الله طبرزدی دیدار کرد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، ۱۳ آبان ۸۹: زهرا رهنورد همسر میر حسین موسوی، در ادامه دیدار با خانواده های زندانیان سیاسی، با همسر مهندس حشمت الله طبرزدی، فعال برجسته سیاسی زندانی، در تهران دیدار کرد.

به گزارش سایت کمیته دفاع از تهران (komitedefa.com)، زهرا رهنورد در دیدار با محبوبه علی نقیان همسر حشمت اله طبرزدی از آخرین وضعیت آقای طبرزدی و خانواده ایشان آگاه شد و نسبت به وضعیت آنها ابراز نگرانی کرد.

در این دیدار خانم محبوبه علي نقيان از رنج ها و مشکلات ۹ ماه گذشته بر خانواده مهندس طبرزدی رفته سخن گفت و در ادامه به تشریح فعالیت های مطبوعاتی، دانشجویی و سیاسی حشمت الله طبرزدی در ۱۶ سال گذشته و تاثیرات آن بر خانواده او پرداخت.

همسر مهندس طبرزدی در این دیدار تبعید مهندس طبرزدی به زندان رجائی شهر را ظلمی مضاعف خواند و نسبت به شرايط ملاقات ها در زندان رجايي شهر و برخورد مقامات مسئول در آنجا گله کرد.

در ادامه سکینه زیبایی مادر حشمت اله طبرزدی به صورت تلفنی از شهرستان با خانم رهنورد صحبت كرد و به تشریح رنجی که در چند سال گذشته بر خانواده و او رفته است پرداخت.

مادر مهندس طبرزدی که دو فرزند دیگرش در جبهه شهید شده اند، در چند سال گذشته پیگیری های زیادی در ارتباط با وضعیت مهندس طبرزدی انجام داده اما همچنان با برخورد های نامناسب مقامات روبرو شده است. ايشان در سالهای قبل بسيار برای اعاده حق فرزندش به دادگاه انقلاب ميرفت اما به علت عملی جراحی كمر، در چند ماه اخير نتوانست به ملاقات فرزندش برود و يا به دادگاه انقلاب مراجعه كند. سکینه زیبایی از اینکه در شرایط سخت خود امکان دیدار فرزندش را ندارد ابراز ناراحت کرده است.

همچنین مهندس حشمت الله طبرزدی در تماس تلفنی از درون زندان، در گفتگو با خانم زهرا رهنورد از دیدار او با خانواده اش تشکر و ابراز خرسندی كرد. در اين تماس تلفنی خانم رهنورد استقامت و روش مبارزه حشمت اله طبرزدی را ستودنی خواند.

مهندس حشمت اله طبرزدي دبيركل جبهه دمكراتيك ايران و سخنگوی شورای همبستگی برای دمکراسی و حقوق بشر در ایران از سال گذشته در زندان است و در طول مدت بازداشت در زندان اوین تحت شکنجه قرار گرفته است. او پس از تبعید به زندان رجائی ، ماه گذشته در دادگاه انقلاب به ۹ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.


جلوگيری از فعاليت پايگاه اطلاع‌رسانی محمد خاتمی در داخل ايران

بنا بر اطلاعيه‌ای که بر روی وب سايت محمد خاتمی، رئيس جمهوری سابق ايران، منتشر شده است، از روز چهارشنبه ۱۲ آبان از فعاليت اين سايت در ايران جلوگيری بعمل آمده است.

متوقف شدن سايت آقای خاتمی بدنبال صدورحکم کارگروه تعيين مصاديق محتوای مجرمانه صورت گرفته است.، پيش از اين هيچگونه اعلام کتبی يا شفاهی مبنی بر تخطی از قانون به دست اندرکاران اين سايت نرسيده است.

دادستان کل کشور، رياست کارگروه تعيين مصاديق محتوای مجرمانه را بر عهده دارد و اعضای اين کارگروه از جمله وزرای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری، علوم، تحقيقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد و اطلاعات هستند.


 بازداشت يک عضو سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران

ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ايران روز چهارشنبه سعيد ترابيان، مسئول روابط عمومی و عضو هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و غلامرضا غلامحسينی، عضو ديگر اين تشکل کارگری، را در شهر کرج بازداشت کردند.

آقای ترابيان پس از يک روز با قرار وثيقه از زندان رجايی شهر کرج آزاد شد، اما آقای غلامحسينی هنوز آزاد نشده است. در ماه های اخير، فشار بر روی اعضای سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران افزايش يافته است.

در همين ارتباط، رضا شهابی، عضو هيئت مديره اين تشکل کارگری، روز ۲۲ تير ماه سال جاری در تهران بازداشت شد.

با زرتشیتان همچون بیگانگان در کشور باستانی خود رفتار می‌شود

پیروان اقلیت‌های دینی در ایران از جمله زرتشتیان احساس می‌کنند که شهروندان درجه دو در کشور خود به شمار می‌آیند. آنها می گویند، با زرتشیتان همچون بیگانگان در کشور باستانی خود رفتار می‌شود. یک آخوند حکومتی با حمله به پیامبر زرتشت گفته است، این چه گفتار نیکی است؟ ....ما همه را به مناظره دعوت می‌کنیم تا ببینید اسلام حق است یا ادیان دیگر. ***

ادامه فشارها بر اقلیت‌های دینی در ایران

رادیو آلمان: جمهوری اسلامی با دستگیری و اعمال فشار بر علمای اهل تسنن به اعتراضات آنان علیه تبعیض‌های موجود پاسخ می‌دهد. حافظ اسماعیل، داماد مولوی عبدالحمید امام جمعه زهدان در روز دوشنبه (۱۰ آبان) در زهدان دستگیر شد. او دومین فرد از خانواده این روحانی اهل تسنن است که در روزهای اخیر بازداشت می‌شود. پیشتر نیز عبدالرحیم شه‌بخش، داماد دیگر عبدالحمید به اتهام «ارتباط با بیگانگان و سوء‌استفاده از اموال عمومی» بازداشت شده بود.

عبدالحمید که به عنوان یک روحانی معتدل سنی شهرت دارد، در مصاحبه‌ای با وبسایت «جرس» دلیل دستگیری‌ دامادش را چنین ذکر کرد: « داماد من نه فردی سیاسی است و نه فرد تحصیل کرده که در حوزه تحصیل کند که جزو فضلا باشد و فرد دانشگاهی هم نیست. ایشان مسسول کارگاه حوزه بوده است و در کارهای عمرانی مسجد همکاری داشته است، ایشان بازداشتشان هیچ دلیلی ندارد.»

مولوی عبدالحمید درباره‌ی علت دستگیری دامادش تصریح کرد که «فکر می‌کنم که برای فشار به بنده این کار را کردند.» پیشتر نیز مقامات جمهوری اسلامی از سفر این روحانی و چند تن دیگر از علمای اهل تسنن برای شرکت در کنفرانسی در خارج از کشور جلوگیری کرده بودند.

رفتار دولت با اهل سنت، همچون رفتار با بیگانگان

در حالی‌که جمهوری اسلامی از وحدت شیعه و سنی در ایران سخن می‌گویند، هنوز هیچ مسجدی در پایتخت برای پیروان اهل تسنن وجود ندارد. به گفته عبدالحمید مولوی، آیت‌الله خمینی حتا با ساخت مسجدی برای اهل سنت در تهران موافقت داشته‌، اما تاکنون هیچ‌گونه گامی عملی در این زمینه صورت نگرفته است. بنا به آمار موسسات بین‌المللی حدود ۱۰ درصد از جمعیت ایران را پیروان اهل سنت تشکیل می‌دهند.

دولت احمدی‌نژاد با ارائه طرحی خواهان نظارت بر حوزه‌های عملیه اهل سنت است، تاکنون اعتراضات علمای اهل سنت نتیجه‌ای نداده و روحانیان مهم شیعه در اینباره سکوت اختیار کرده و یا آن را عملی ضروری «برای جلوگیری از دخالت بیگانگان» خوانده‌اند.

روحانیان اهل سنت می‌گویند که تا به حال بدون دخالت دولت بر اساس مذاهب خود زندگی کرده و مراسم‌شان را انجام داده‌اند. حال دخالت‌های دولت موجب بدبینی بیشتر در میان پیروان اهل سنت به حکومت مرکزی خواهد شد. ادامه‌ی اعتراض‌ها در مناطق مختلف سنی‌نشین کشور و بیم از ایجاد درگیری ‌با انگیزه‌های دینی، تاکنون تنها مانع از اجرای طرح دولت برای ساماندهی امور حوزه‌های علیمه ‌اهل ‌سنت بوده است.

مولوی عبدالحمید درباره‌ی یافتن راه‌حلی برای مشکلات سنی‌ها می‌گوید: «ما درخواست داشتیم که با مقام رهبری ملاقات کنیم و مستقیما مشکلات را مطرح کنیم و پاسخ بگیریم ولی برای نامه‌هایی که می‌نویسیم جوابی نمی‌رسد . ما می‌خواستیم گفت‌وگو کنیم و صحبت کنیم که تا حالا موفق نشدیم خیلی خوب بود که با علمای اهل سنت دیداری می‌شد. نه دیداری تنها، بلکه دیداری که به صورت گفتمانی باشد و صحبت‌ها را مقام رهبری بشنوند و پاسخ مستقیما گفته شود.»

----------------------------

با زرتشیتان همچون بیگانگان در کشور باستانی خود رفتار می‌شود

به گفته سایت "برساد" متعلق به زرتشتیان ایران، اسفندیار اختیاری نماینده اقلیت زرتشتی در مجلس شورای اسلامی به برگزاری نشستی در دانشگاه آزاد کرج اعتراض کرده است.

در این نشست که بدون حضور کارشناسان و اهل نظر برگزار شده، دین زرتشت به همراه فرقه‌‌های انحرافی مورد بررسی و نقد قرار گرفته است. اختیاری در نامه خود در اینباره می‌نویسد: « این همایش نتیجه‌ای جز تفرقه بین ادیان الهی در بر نداشته است.»

به گفته اختیاری این همایش با شرکت افراد مغرض برپا شده و «قرار گرفتن ادیان الهی در کنار فرقه‌های انحرافی، ایرادی ماهیتی دارد و توهینی به ادیان مورد تایید قانون اساسی است.»

سایت برساد می‌نویسد که پیش از برگزاری این همایش، اختیاری با ریاست دانشگاه گفت‌وگو کرده بود و قرار بوده که این همایش برگزار نشود. حجت‌الاسلام حیدری، یکی از سخنرانان همایش کرج به قوانینی از وندیداد اشاره کرده و گفته است: «این چه گفتار نیکی است؟ کدام منطقی این را می‌گوید؟ پیامبر زرتشت این را گفته که به پیامبر ما اهانت شود؟»

حیدری همچنین در پاسخ به برخی پرسش‌ها ادعا کرده که «زرتشتیان به سلطنت‌طلبها نزدیکی داشته» و گفته است: «ما همه را به مناظره دعوت می‌کنیم تا ببینید اسلام حق است یا ادیان دیگر.»


نسرین ستوده در زندان اوین در اعتصاب غذای خشک بسر می برد

نسرین ستوده، وکیل دادگستری از روز یکشنبه درزندان اوین در اعتصاب غذای خشک بسر می برد و وضع جسمانی اش خوب نیست . رضا خندان همسر نسرین ستوده به رادیو فردا گفت که خانم ستوده از نوشیدن آب هم خودداری می کند و به محرومیت از حقوق قانونی خود در زندان اعتراض دارد. نسرین ستوده، وکیل شماری از زندانیان سیاسی و فعالان حقوق بشر در ایران ، از روز سیزدهم شهریورماه، پس از احضار به دادسرای زندان اوین بازداشت شده است. او بتازگی پس از درخواست خانواده اش و فعالان سیاسی، اعتصاب غذای خود را شکسته بود. به گفته رضا خندان، در دیدار روز چهارشنبه عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران از زندان اوین هم برای بهبود وضعیت خانم ستوده اقدامی نشده است.


بانک جهانی ایران را از نظر فضای کسب و کار در رده 129 قرارداد

بانك جهانى در تازه ترين گزارش خود در باره فضاى كسب و كار در جهان با ارتقاء رتبه ایران آن را از رده ۱۳۷ در سال ۲۰۰۹ در رتبه ۱۲۹ در سال جارى قرارداد. در گزارش امسال بانك جهانى، فضاى كسب و كار در ايران نسبت به سال قبل، هشت پله بهتر شده، ولى حتى با اين ارزيابى، فضاى كسب و كار در ايران همچنان بسيار بد ارزيابى می شود. بانک جهانی فضای کسب و کار را از نظر تسهیلاتی که برای صاحبان آن در نظر گرفته می شود، می سنجد. در این گزارش سنگاپور بهترين و كشور آفريقایی چاد بدترين فضای کسب و کار را دارند.

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .