یکشنبه سیزدهم تیرماه ١٣٨٩

بیش از ۲۵ درصد بیکاران کشور دارای تحصیلات عالی هستند

دانشجونیوز: براساس گزارش سالنامه آماری ۱۳۸۷ که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است ۹۶٫۸ درصد از بیکاران کشور باسواد هستند در حالیکه این میزان برای شاغلان ۸۷٫۳ درصد است.

به گزارش کلمه به نقل از ایرنا، براساس آمارهای اعلام شده در سال یاد شده ۳۷۳ هزار و ۵۱۳ نفر از بیکاران کشور دارای تحصیلات عالی بودند که ۴۵٫۲ درصد آن را مردان و ۵۴٫۸ درصد را زنان به خود اختصاص داده بودند.

بررسی سال‌های گذشته نشان می دهد در سال ۸۰ نسبت شاغلان تحصیلکرده به بیکاران ۱۰٫۷ به ۱۰٫۳ درصد بود. این میزان در سال ۸۳ روند معکوس یافت و درصد بیکاران با تحصیلات عالی در مقابل شاغلان به همین میزان تحصیلات به ۲۱٫۸ در مقابل ۱۲٫۱ درصد رسید.

روند افزایش درصد تعداد بیکاران با تحصیلات عالی در سالهای ۸۵ و ۸۶ ادامه داشت و به ۲۰٫۹ و ۲۳٫۴ درصد درمقابل ۱۴٫۱ و ۱۴٫۴ درصد رسید. افزایش تحصیلات عالی در کشور بیش از آنکه خود را در میان شاغلان نشان دهد انعکاس بیشتری در میان بیکاران کشور داشته بطوری که به همراه افزایش میزان تحصیلات همواره بر تعداد آنها در میان جویندگان کار افزوده شده است.

کارشناسان معتقدند شکی نیست آموزش های عالی باید پاسخگوی نیازهای بازار کار کشور باشد و در صورتی که فقط افراد تحصیلکرده به جمعیت بیکار کشور افزوده شوند نه تنها باری از مشکلات برنخواهند داشت بلکه زمینه بروز مشکلات دیگری را ایجاد خواهند کرد. برخی نارسایی های بازار کار حتی منجر به این می شود که بسیاری از شاغلان برای دستیابی به شغل و درآمد حاضر هستند بدون درنظر گرفتن مدارک دانشگاهی به استخدام درآیند.

“محمد استادحسن” مدیر کارخانه زمردیان گفت: بسیاری از کارجویان با دارا بودن مدارک دانشگاهی برای استخدام بعنوان کارگر در کارخانه مراجعه می کنند که این نشان از بیکاری دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی دارد.

وی افزود: این کارشناسان می گویند در بسیاری از کشورهای توسعه یافته که زمینه کار و فعالیت در آنها گسترده است، افراد پس از گذران دوره های کوتاه مدت می توانند جذب بازار کار شوند، ضمن آنکه ادامه تحصیل فقط برای افرادی است که بطور واقعی علاقمند به آموزش عالی هستند. در این کشورها بخش های مختلف اقتصادی با دانشگاه پیوندی عمیق دارند و هرکدام برطرف کننده نیاز دیگری است.

افراد براساس نیازهای تعیین شده در دانشگاههای آن کشورها حذب می شوند. فعالان بازار کار اعتقاد دارند موضوع یادشده در ایران مصداق ندارد و دانش آموزان پس از پایان دوره متوسطه به دلیل آنکه چهار سال دیرتر وارد بازار کار شوند و شاید با تحصیلات بهتر شانس بیشتری در استخدام داشته باشند و مهمتر از همه هنوز تحصیلات دانشگاهی در ایران دارای ارج و قرب خاص است به تحصیل در دانشگاههای کشور روی می آورند.

بسیاری از کارشناسان اجتماعی معتقدند بازار کار خود دانشگاهی دیگر است و افراد در این بازار است که چگونگی مهارت کار را می آموزند. برخی از کارشناسان معتقدند، در صورتی که زمینه اشتغال بطور وسیع در بازار کار مهیا بود افراد ترجیح می دادند سریعتر جذب بازار کار و تولید درآمد برای خود شوند. براساس برآوردهای مرکز آمار ایران هم اکنون حدود سه میلیون نفر در کشور بیکار هستند و درصورتی که جمعیت دانشگاهی که برای فرار از بیکاری به دانشگاهها روی آورده اند را به آن اضافه کنیم بطور یقین تعداد بیکاران بیش از این میزان خواهد بود.

آمارهای اعلام شده در خصوص زنان چشمگیرتر از مردان است به طوری که از میان تعداد بیکاران با تحصیلات عالی ۵۴٫۸ درصد متعلق به زنان و ۴۸٫۲ درصد را مردان به خود اختصاص داده بودند. در حالیکه ورودی های دانشگاههای کشور بیش از ۶۰ درصد را زنان به خود اختصاص داده اند اما شرایط بازار کار به گونه ای تنظیم شده که برای مردان مهیاتر از زنان است.

با توجه به اینکه در سالهای آتی با ورود زنان در مقیاس بیشتر از مردان به بازار کار کشور مواجه خواهیم شد بنابراین بازار کار کشور باید خود را به گونه ای تنظیم کند که بتواند پاسخگوی نیازهای شغلی زنان هم باشد. دست اندرکاران بازار کار می گویند معضلات و مشکلات بازار کار کشور اندک نیست و از نارسایی های متعددی رنج می برد لذا یکی از این مشکلات عدم جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی است که در صورت ادامه این روند در آینده با خیل عظیم جمعیت بیکار دارای تحصیلات عالی مواجه خواهیم شد.


سرگردانی صدها هزار كودک پناهنده افغان در ايران

روزنامه ابتکار: يك فعال حقوق كودك با اشاره به لزوم استفاده ايران از كمك‌هاي بين‌الملل جهت سر و سامان دادن به كودكان پناهنده در كشور گفت: «400 هزار كودك پناهنده افغان در كشور در معرض آسيب هستند و به حداقل امكانات حمايتي در ايران دسترسي ندارند.» اكرم خاتم در گفت‌وگو با ايلنا با اعلام اينكه يك دسته از پناهندگان افغاني از سال 72 مورد آمايش قرار گرفتند و در مورد عده‌اي نيز اطلاعاتي وجود ندارد گفت: «حدود يك ميليون پناهنده افغان در خانوار تعريف مي‌شوند و درك قانوني دارند، حدود 140 هزار نفر از مهاجران قانوني نيز كارگري مي‌كنند.»او افزود: «جمعيتي بالغ بر 5/1 تا 2 ميليون نفر نيز به صورت غيرقانوني وارد كشور شده و فاقد مدرك قانوني هستند كه با محاسبه نرخ رشد جمعيت پناه‌جويان قانوني و توجه به سرشماري افغانستان مشخص مي‌شود كه به دليل بالا بودن نرخ زاد و ولد ميان آنها در حال‌حاضر بايد حدود 400 هزار كودك در كشور وجود داشته باشد كه در تهران سرگردان هستند.»خاتم گفت: «اگر دوران كودكي به عنوان طلايي‌ترين دوران زندگي هر بشر به حساب آيد، 400 هزار كودك در بدترين شرايط زندگي كرده و مشكلات كودك‌آزاري، سوء تغذيه، بيماري و ساير معضلات در ميان آنها وجود دارد.»اين فعال حقوق كودكان افزود: «اغلب اين كودكان دچار بيماري و سوء‌استفاده‌هاي شديدي مي‌شوند كه رسانه‌ها مطلع نبوده و هرگز فاش نمي‌شوند حتي هيچ‌گونه آماري هم در مورد آسيب‌هاي وارد شده به اين كودكان وجود ندارد.»

 


هيلاری کلينتون می‌گويد: ايالات متحده در حل صلح آميز مناقشه قره باغ همکاری می کند

هيلاری کلينتون وزير خارجه آمريکا که در آذربايجان به سرمی برد، گفت: واشينگتن آماده است تا به آذربايجان و ارمنستان برای حل مسالمت‌آميز مناقشه قره باغ، کمک کند.

هيلاری کلينتون که در جريان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با المار محمد ياروف، وزير خارجه آذربايجان، سخن می گفت، تاکيد کرد، ايالات متحده، صلح را، هم ممکن و هم ضروری می داند.
خانم کلينتون، صبح روز يک شنبه، با الهام علی اف رييس جمهوری آذربايجان ملاقات کرد و درباره مسايل منطقه ای با وی بحث و گفت وگو کرد.

قرار است هيلاری کلينتون در جريان سفر ۵ روزه اش به اروپای شرقی و منطقه قفقاز، از ارمنستان و گرجستان نيز ديدن کند.


نوجوان محکوم به اعدام چهارشنبه حلق آویز می ‌شود

کمیته گزارشگران حقوق بشر : بنابر اعلام خانواده محمدرضا حدادی، نوجوانی که به اتهام ارتکاب قتل در ۱۵ سالگی دستگیر شده بود، حکم اعدام وی روز چهارشنبه، ۱۶ تیرماه اجرا خواهد شد

خانواده این نوجوان محکوم به اعدام ابراز داشتند که «احضاریه‌ای برای روز چهارشنبه به دست آنان رسیده و در آن قید شده که محمدرضا، روز چهارشنبه اعدام خواهد شد.»

محمدرضا حدادی نوجوان محکوم به اعدام متولد ۲۷ اسفند ۱۳۶۶ است و در زمان دستگیری ۱۵ ساله بوده است. این نوجوان در جریان پرونده رسیدگی به یک فقره سرقت منجر به قتل دستگیر شد و در تحقیقات اولیه به قتل با تسمه پروانه اعتراف کرد. وی در تاريخ ۸/۸/ ۸۲ در دادگاه، مجدداً اتهام سرقت و قتل را به عهده گرفت و به ارتکاب جرم اقرار کرد.

محمدرضا چند روز پس از دادگاه و در ملاقاتی با مادرش از «عدم پرداخت موعود» به خانواده‌ مطلع می‌شود. وی طی نامه‌ای در ۱۶ آبان ۸۲ به اطلاع دادگاه می‌رساند که یکی از متهمین با وعده‌ی پرداخت پول از وی خواسته با توجه به صغر سن ارتکاب قتل را بر عهده بگیرد. وی «فریب متهم دیگر را خورده و در ارتکاب فعل هیچ نقشی نداشته است.»

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر بارها نسبت به اعدام نوجوانان در ایران اعتراض کرده‌اند. از جمله در یکی از بیانیه‌های سازمان دیده‌بان حقوق بشر آمده است: «مجازات مرگ برای نوجوانانی که زير ۱۸ سال مرتکب جرم می شوند طبق قوانين بين المللی ممنوع شده و اين ممنوعيت مطلق است.

هم کنوانسيون حقوق کودک و هم کنوانسيون حقوق سياسی ومدنی به صورت خاص مجازات مرگ برای افرادی که هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال دارند را منع کرده است. اين قوانين منعکس کننده اين حقيقت هستند که کودکان و نوجوانان با بزرگسالان متفاوت هستند چرا که فاقد تجربه، قضاوت، بلوغ و ديگرخودداری های بزرگسالان هستند. ايران کنوانسيون حقوق کودک را در سال ۱۹۹۴ و کنوانسيون حقوق مدنی وسياسی را در سال ۱۹۷۵ به تصويب رساند.»


منوچهر متکی می گوید: برگزاری نشست سه جانبه ایران، برزیل و تركیه در دست پیگیری است

وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، از تلاش مقام های تهران برای برگزاری نشست سه جانبه ايران، ترکيه و برزيل خبر داد.

منوچهر متکی گفته است، برای برگزاری اين نشست سه جانبه، تماس های مکرری با وزيران خارجه برزيل و ترکيه داشته و وزيران خارجه هرسه کشور به دنبال فرصت مناسبی هستند تا اين نشست را برگزار کنند.

آقای متکی، مرور بيانيه‌ تهران و رايزنی برای ادامه مسير گفت وگوها را از جمله برنامه های کاری اين نشست سه‌جانبه برشمرد. براساس توافقات مندرج در بيانيه تهران، ايران موافقت کرده بود، ۱۲۰۰ کيلوگرم از ذخاير اورانيوم کم‌غنی شده خود را در کشور ترکيه به امانت بگذارد و به جای آن نزديک به ۱۲۰ کيلوگرم سوخت برای رآکتور تحقيقاتی تهران از کشورهای غربی دريافت دارد. اين توافق با استقبال سرد کشورهای غربی به ويژه آمريکا مواجه شد که خواستار تعليق کامل غنی سازی اورانيوم توسط ايران هستند.


 دو نفر در زاهدان به اتهام محاربه و افساد فی الارض اعدام شدند

به گزارش خبرگزاری فارس، صبح روز يکشنبه، دو نفر به اتهام محاربه و افسادِ فی‌الارض در زندان مرکزی زاهدان به دار آويخته شدند. روابط عمومی دادگستری سيستان و بلوچستان، اعلام کرده است امان‌الله پوريان و يونس رحمانی به اتهام محاربه و مفسد فی‌الارض بودن از طريق راهبندی، سرقت مسلحانه و ايجاد رعب و وحشت در بين مردم ايرانشهر، تيراندازی به سمت ماموران، مشارکت در آدم‌ربايی مسلحانه، سرقت ، فروش ۶۰ کيلوگرم ترياک، اعتياد و عبور غيرمجاز از مرز به اعدام محکوم شدند.

 
 

طرح استيضاح وزير جهادکشاورزی مطرح شد

مهرداد لاهوتی، نماينده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، از کليدخوردن طرح استيضاح وزير جهادکشاورزی خبرداد.

اين نماينده مجلس شورای اسلامی، دليل تدوين طرح استيضاح وزير جهادکشاورزی دولت دهم را واردات بی رويه محصولاتی همچون برنج ، ماهی و حمايت نکردن از توليدکنندگان داخلی برشمرد. آقای لاهوتی گفته است، امضاهای اين استيضاح تا هفته آينده تکميل شده و تحويل هيات رئيسه مجلس شورای اسلامی می‌شود.

 وزارت بهداشت برای جلوگیری از تب برفکی راهکاری ارائه داد

یک مقام وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی توصیه کرد که مردم برای پیشگیری از ابتلابه بیماری تب برفکی ، از خرید گوشت چرخ کرده آماده از قصابی ها خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، محمدرضا شیرزادی رییس اداره بیماری های مشترک انسان و حیوان روز یکشنبه گفت: این بیماری از طـریق باد ، آب ، گوشت و شیر آلوده در دامها منتشر می شود و موجب لنگی پـا ، زخم و تاول در دهـان و زبـان دام می شود .

این مقام مسوول در وزارت بهداشت با بیان اینکه مردم گوشت را حتما از کشتارگاههای مورد تایید سازمان دامپزشکی تهیه کنند، گفت : به دلیل واگیردار بودن این بیماری بهتر است مردم گوشت چرخ کرده را نیز به صورت بسته بندی با مهر مورد تایید سازمان دامپزشکی خرید کنند.

شیرزدای تصریح کرد: اگر فردی تمایل دارد گوشت چرخ کرده را از قصابی تهیه کند، ابتدا گوشت را ملاحظه کرده و در حضور وی ، قصاب گوشت را چرخ کند.


 عفو بین الملل، جمهوری اسلامی را به پنهانکاری در ماجرای کهریزک متهم کرد

سازمان عفو بین‌الملل روز شنبه در واکنش به انتشار گزارشی در مورد محاکمه متهمان بازداشتگاه کهریزک و محکوم شدن دو نفر از آنها به قصاص بیانیه‌ای صادر کرده و از دولت جمهوری اسلامی خواسته است، اطلاعات کاملی را درباره متهمان این پرونده و نقش آنها در حوادث کهریزک منتشر کند.

به دنبال انتشار گزارشی در باره محکوم شدن «دو نفر از متهمان پرونده بازداشتگاه کهریزک به قصاص»، سازمان عفو بین‌الملل جمهوری اسلامی را به ادامه پنهانکاری در ماجرای بازداشتگاه کهریزک متهم کرده است.

سازمان قضايی نيروهای مسلح ايران روز چهارشنبه اعلام کرده بود، دو نفر از متهمان پرونده کهريزک از سوی دادگاه نظامی تهران به اتهام قتل اميرجوادی‌فر، محسن روح‌الامينی و محمدکامرانی به قصاص محکوم شده‌‌اند. این در حالی است که سازمان قضايی نيروهای مسلح ايران در اعلامیه خود به نام و سمت هیچ یک از ۱۱متهم اشاره‌ای نکرده است.

عفو بین‌الملل انتشار جزئیات مربوط به پرونده متهمان بازداشتگاه کهریزک را برای « تضمین حقوق قربانیان و اعضای خانواده آنها» ضروری ارزیابی کرده است.


سازمان سنجش ایران؛ حبس و جریمه برای متقلبان کنکور

بی بی سی

مسئولان سازمان سنجش می گویند که اگر داوطلب کنکور تقلب کند، قبولی او باطل و از شرکت در آزمون از یک تا ده سال محروم می شود. هم چنین کمک کردن به داوطلب کنکور، خارج از ضوابط، مجازات نقدی یا حبس دارد.

به گفته یکی از معاونان سازمان سنجش کمک به داوطلب کنکور، خارج از ضوابط موجود، از ۱۰ میلیون تا یک میلیاردریال مجازات نقدی و یا بین یک سال تا پنج سال مجازات حبس دارد.

حسین توکلی معاون سازمان سنجش آموزش ایران پنج شنبه، ۱۰ تیر با اعلام این که اگر تخلفات در قالب عضویت در یک شبکه باشد، موجب تشدید مجازات می شود، گفت علاوه بر این مجازات ها، مجرمین به مجازات های مقرر در سایر قوانین و مقررات هم محکوم می شوند.

در همین حال ابراهیم خدایی، معاون دیگر سازمان سنجش آموزش ایران هم اعلام کرد که اگر نتیجه کنکور داوطلبان با سوابق تحصیلی شان همخوانی نداشته باشد، با تایید هیئت های رسیدگی به تخلفات در آزمون ها، از داوطلبان در یک یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد گرفته می شود. آقای خدایی به عنوان مثال این نا همخوانی، به عدم تطابق معدل دیپلم با رتبه آزمون داوطلبان اشاره کرد.

در ایران هر سال با نزدیک شدن زمان امتحان کنکور و با توجه به تعداد زیاد داوطلبان و محدودیت پذیرش دانشگاه ها، موجی از التهاب و اضطراب داوطلبان را فرا می گیرد. در چند سال اخیر با پیش آمدن بحث تقلب در کنکور بر ابعاد این پدیده افزوده شده است.

به عنوان نمونه می توان به تقلب در امتحانات دستیاری آموزش پزشکی اشاره کرد که پس از مشخص شدن، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امتحان را باطل کرد و همه مسئولان مرکز سنجش آموزش پزشکی از مقام خود برکنار شدند.

در همین زمینه حسین سروالدین، رئیس سازمان سنجش ایران، امنیت کنکور امسال را نسبت به سال گذشته ده برابر دانست و علت آن را شخصی سازی تمامی دفترچه ها و سوالات و چینش سوالات در چهار فرم است دانست که باعث تفاوت سوالات و پاسخنامه افراد می شود.

حسین سروالدین از بکارگیری نرم افزار تقلب یاب در این دوره کنکور خبر داد و گفت موضوع تقلب در پاسخنامه هایی که نزدیک به ۷۰ درصد و یا بیشتر شبیه به هم هستند بررسی می شود و اگر تشخیص داده شود که تقلبی صورت گرفته، قبولی داوطلب لغو و او تا سه سال از شرکت در آزمون محروم می شود.


"هنرمند ولایتی"؛ با تب 39 درجه خود را به قاتل رساندم

روايت اهالي سيما از ديدار با مقام معظم رهبري؛ پروانه معصومي: با تب 39 درجه، خود را به ديدار رهبري رساندم خبرگزاري فارس: پروانه معصومي گفت: من امروز بيمار بودم و حدود 39 درجه تب داشتم، اما با شوق فراوان در مراسم ديدار با مقام معظم رهبري حضور پيدا كردم.

پروانه معصومي كه امروز در مراسم ديدار هنرمندان با مقام معظم رهبري حضور داشته، درباره اين ديدار در گفت‌وگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس گفت: من امروز بيمار بودم و حدود 39 درجه تب داشتم، اما با شوق فراوان در اين مراسم حضور پيدا كردم. وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در مورد مسائل مختلف توليد برنامه‌ و سريال در صداوسيما، افزود: من در اين مراسم جزو كساني بودم كه در رديف اول نشسته بودم. وي كه در بخشي از مراسم سخناني را در حضور مقام رهبري ارائه داده بود، گفت: از شدت بيماري نوشته‌هايي را كه براي حضور در اين مراسم آماده كرده بودم، با خود نياورده بودم و هنگام حرف زدن نيز از ذهن خود استفاده كردم. بنابراين گزارش، رهبر معظم انقلاب صبح امروز با مسئولان و هنرمندان صداوسيما ديدار كردند. در اين ديدار كه عزت‌الله ضرغامي نيز حضور داشت هنرمنداني چون محمدرضا ورزي، مسعود جعفري‌جوزاني، سيروس مقدم، محمدحسين لطيفي، ابوالقاسم طالبي، شهريار بحراني، شهاب حسيني، ضياءالدين دري، پروانه معصومي، افسانه بايگان، الهام حميدي، محمدرضا شريفي‌نيا، كوروش زارعي، كيانوش عياري، اميرحسين شريفي، كامبيز ديرباز ، دانيال حكيمي، سعيد آقاخاني، حميد لولايي، شاهرخ استخري، فريدون جيراني، نادر طالب‌زاده، مجيد مظفري، احمد نجفي، داريوش كاردان، داوود ميرباقري و شهره لرستاني حضور داشتند.

تسلط حضرت‌ آقا ‌بر سینما ‌ما‌ را شگفت زده‌‌ کرد

سایت حکومتی جهان نیوز: "مجید مظفری" از هنرمندان تلویزیون و سینما که روز گذشته در جلسه دیدار هنرمندان با مقام معظم رهبری حضور داشت، در ارتباط با این دیدار گفت: دیدار دیروز جدا عالی بود، اگرچه دوست داشتم که این جلسه بیشتر طول می‌کشید و من شدیدا به خاطر این کمبود وقت متأسف شدم.

به گزارش شبکه ایران ، مظفری همچنین با اشاره به آگاهی قابل تحسین رهبر معظم انقلاب از مشکلات هنرمندان، در ادامه نیز افزود: ازصحبت‌هایی که آقا می‌فرمودند کاملا مشخص بود که ایشان تمام برنامه‌ها را می‌بینند و کاملا به قضایای حوزه تلویزیون و سینما آگاه هستند و این نکته‌ای بارز در این نشست صمیمی بود که آگاهی عجیب آقا به مسائل تلویزیون و سینما را نشان می‌داد به خصوص اینکه ایشان دقیقا در جریان برنامه‌ها و مشکلات هنرمندان قرار داشتند.

این بازیگر تلویزیون و سینما همچنین در ارتباط با خواسته‌های هنرمندان در این دیدار گفت: دوستان همگی، مشکلاتشان را در ارتباط با ساخت برنامه‌های تلویزیونی مطرح کردند و به طور کلی 5نفر صحبت کردند که در حدود یک ساعت طول کشید و آقا به خوبی و دقیق صحبت دوستان را شنیدند و همه را یاداشت کردند.

وی همچنین به گفته‌های افراد حاضر نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در این دیدار عرصه سینما کاملا فراموش شده بود، گفت: نکته قابل تأمل در این دیدار، فراموشی مشکلات سینما بود که حتی از طرف هنرمندان هم نامی از آن برده نشد و به‌گونه‌ای شأن تلویزیون را بیشتر از سینما معرفی کردند که این نکته قابل تأسف است.

مظفری همچنین در پایان با اشاره به اینکه پیش از این تاکنون نتوانسته بود در چنین دیداری شرکت کند، گفت: من در این دیدار صحبتی نکردم اما معتقدم که چنین جلساتی در سال باید چند بار انجام شود؛ چرا که واقعا مشکل‌گشا است و نباید این جدایی میان مسئولین و هنرمندان ایجاد شود و بر این اساس چنین برنامه‌هایی با مسئولین به خصوص دیدار با مقام معظم رهبری در حوزه سینما و تلویزیون به خوبی راهگشا خواهد بود.

 


برخی کشورها از تحويل سوخت به هواپيماهای رژیم خودداری کردند

ایرنا: مخبر کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: تحريم سوخت هواپيما اقدامي بر ضد حقوق بشر و خلاف معاهدات بين المللي است.

"کاظم جلالي" افزود: ايران مي تواند با استناد به معاهده هاي بين المللي به سازمان ملل و ايکائو (سازمان بين المللي هواپيمايي کشوري) شکايت کند. وي افزود: عدم تحويل سوخت به هواپيماهاي مسافربري ايراني در فرودگاه کشورهاي خارجي از مفاد قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل نيست و اين نوع تحريم هاي غيرانساني را رئيس جمهور آمريکا در ادامه سياستهاي يکجانبه و خصمانه کاخ سفيد در قبال ايران به تصويب رسانده است. جلالي از برگزاري نشست مشترک وزير راه و ترابري و نمايندگان کميسيون امنيت ملي مجلس در روز جاري براي بررسي موضوع تحريم سوخت هواپيماها خبر داد و افزود: کميته ي ويژه اي بمنظور بررسي تحريم سوخت هواپيما در مجلس تشکيل شده که اين کميته از عصر يکشنبه کار خود را آغاز خواهد کرد. مخبر کميسيون امنيت ملي مجلس گفت: رئيس جمهوري آمريکا با امضاي اين مصوبه تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا ايران را به زعم خود در انزواي بسيار شديد قرار دهد. وي افزود: اين اقدامات يکجانبه آمريکا براين اساس صورت گرفته تا دسترسي ايران به واردات فرآورده هاي نفت پالايش شده همچون بنزين و سوخت جت و همچنين دسترسي کشور ما را به سيستم بانکداري بين المللي غيرممکن سازد. گفتني است طي چند روز گذشته کشورهاي امارات متحده عربي، کويت و آلمان از تحويل سوخت به هواپيماهاي مسافربري ايراني خودداري کرده اند.

.

 نرگس محمدی، فعال حقوق زنان و حقوق بشر، روز 12 تیرماه به دلیل وخامت اوضاع جسمانی اش در بیمارستان بستری شد.

نرگس محمدی شب 10 تیرماه با تودیع وثیقه و در حالی که از وضعیت بد جسمانی رنج می برد از زندان آزاد شد، اما وخامت حال این مدافع حقوق زنان، وی را سرانجام راهی بیمارستان کرد. محمدی از زمانی که آزاد شده است هر چند ساعت یک بار، دچار فلج عضلانی شده و قادر به انجام کارهای روزانه و حتا حرف زدن نیست. به گفته تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، فلج عضلانی محمدی در زندان شروع شده و تاکنون ادامه داشته است. به رغم آزمایشات متعدد اما هنوز پزشکان موفق به کشف علت فلج موضعی دست و پا و عضلات بدن نرگس محمدی نشده اند.

محمدی که در سال ۲۰۰۹ برنده جایزه بین‌المللی بنیاد الکساندر لانگر شد، روز پنج شنبه ۲۱ خرداد بازداشت شد. در آن شب ماموران وارد منزل مسکونی نرگس محمدی و تقی رحمانی شدند و پس از دو ساعت تفتیش منزل، خانم محمدی را در مقابل چشمان دو فرزند خردسالش بازداشت کردند.

 

بازار غرق در کالاهای قاچاق/اعتراف به رشوه گیری در گمرک

اساسا كالاهاى چينى مصيبت هستند ؛ ۱۰۰ درصد كالاهاى چينى تقلبى است

در حال حاضر پايه كارى خود را با كشور چين گذاشته ايم و آن ها هم كه نامرغوب ترين كالاهاى خود را به ايران مى فرستند؛ البته بى كيفيت ترين كالاهاى ايرانى هم از با كيفيت ترين كالاهاى چينى بهتر هستند.به گزارش ابراراقتصادى، تمدن،استاندار تهران، در واكنش به آمارى كه رئيس ستاد مبارزه با قاچاق كالا مبنى بر رتبه پايين تهران در برگزارى جلسات مرتبط با مبارزه با قاچاق كالا ارائه كرده بود، گفت: اين كه استان هاى ديگر جلسات بيش ترى برگزار كرده اند، تخم دو زرده نكرده اند زيرا كسوت جلسات زياد نشان گر اين نيست كه مسائل قاچاق حل شده باشد و خروجى واقعى آن را بايد در صحنه اقتصادى كشور مشاهده كنيم. استاندار تهران در ادامه به ورود هر نوع كالاهاى چينى به كشور انتقاد و اظهار كرد: صفر تا ۱۰۰ درصد كالاهاى چينى تقلبى است و ما چيزى به نام كالاهاى خوب در چين نداريم. اساسا كالاهاى چينى براى كشور ما مصيبت است و الان هم كه ما پايه كارى خود را با كشور چين گذاشته ايم و آن ها هم كه نامرغوب ترين كالاهاى خود را به ايران مى فرستند؛ البته از نظر من بنجل ترين كالاهاى ايرانى هم از با كيفيت ترين كالاهاى چينى بهتر هستند. به گفته وى بازار كالاهاى كشور در كالاهاى غير قانونى و قاچاق غرق شده است.وى در ادامه با اشاره به مرزبانان كشور اظهار كرد: بايد آنقدر به مرزبان هاى كشور رسيد كه چشم هاى آن ها سير شود تا با يك درهم و دينارى دروازه كشور باز نكنند؛ وقتى كه كاركنان گمرك را با ماهى ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان نگه داريم، وضعيت اين چنين مى شود.


پسرم پس از ده سال یک روز هم مرخصی نداشته/ مصاحبه با پدر یاسر مجیدی

خبرگزاری هرانا - ده سال پیش یاسر مجیدی به اتهام همکاری با یکی از گروه های معاند جمهوری اسلامی از سوی قاضی "رازقندی" با حکم 25 سال حبس تعزیری مواجه و پس از دو سال حبس در زندان اوین و رجایی شهر کرج به زندان بیرجند تبعید شد. خانواده ی این زندانی سیاسی به دلیل زندگی در کرج و مسافت طولانی قادر به ملاقات هفتگی با فرزندشان نیستند.

آقای مجیدی در طول ده سال گذشته به دلیل شرایط بد محیط زندان بیرجند و عدم تفکیک جرایم در زندان دچار بیماری آسم شده است وی مدتی را نیز به دلیل کمبود فضای زندان در سوله ها و کمپ های که برای برخی از زندانیان ساخته شده بود گذرانده است.

گزارشگر خبرگزاری حقوق بشر ایران(هرانا) در راستای اطلاع رسانی و معرفی زندانیان گمنام و فراموش شده از آنچه به خانواده ی مجیدی و فرزندشان در طی این ده سال رفته است به گفتگو نشسته؛ وی می گوید کمتر کسی در طی این مدت برای پیگیری وضعیت یاسر با ما تماس گرفته است.

هرانا: آقای مجیدی؛ وضعیت پسرتان در زندان بیرجند چگونه است؟ آیا می توانید به طور منظم با او ملاقات داشته باشید؟

وضعیت زندان که از نامش مشخص است چگونه است. به دلیل اینکه ما در کرج زندگی می کنیم نمی توانیم به ملاقاتش برویم و نهایتا سالی 2-3 مرتبه پسرمان را می بینیم. قصد ناراحت کردن شما را ندارم گفتن تمامی مسائل هم لزومی ندارد اما هربار که این مسافت طولانی را هم طی می کنیم لااقل یک هفته باید من و مادرش در بستر بیماری باشیم. شرایط یاسر واقعا شرایط سختی است اما هیچ کاری از دست ما برنمی آید...

هرانا: یاسر به بیماری خاصی مبتلاست؟

بهرحال 10 سال زندان زمینه ی هر نوع بیماری را فراهم می کند. خصوصا که یاسر را در بند یک و بین زندانیان عادی نگهداری می کنند، در حال حاضر وی آسم دارد، با اینکه در زمان آزادی هیچگونه مشکل تنفسی نداشت. در بندی که یاسر نگهداری می شود زندانیان عادی نیز هستند و استعمال شدید سیگار و دیگر دخانیات در آنجا رایج است

هرانا: زندان بیرجند از نظر بهداشتی چگونه است؟

متاسفانه این زندان کیفیت غذای نامطلوبی دارد و به دلیل عدم رعایت بهداشت در تهیه غذا، زندانیان مجبور هستند با هزینه خودشان در آنجا غذا تهیه کنند و یاسر نیز از این موضوع مستثنی نیست.

هرانا: از چه غذایی استفاده می کند؟

پسر من مجبور است فقط از فروشگاه زندان خرید کند. آنجا هم که جز کیک و رانی و خوراکی هایی از این دست چیز دیگری نیست و حالا شما خودتان حساب کنید شرایط جسمانی یک زندانی که این همه مدت محبوس است با این تفاسیر چگونه می شود.

هرانا: پسرتان طی این مدت طولانی از حق مرخصی هم برخوردار بود؟

شما بگو حتی یک روز. همان طور که گفتم شرایط جسمی و روحی یاسر اصلا شرایط خوبی نیست و حتی زندانبانان بیرجند نیز تاکنون 2-3 مرتبه نامه ای مبنی بر نیاز زندانی به مرخصی به ما داده اند که ما آن را به دادگاه انقلاب کرج و تهران بردیم. خوشبختانه مسئولان زندان بیرجند با یاسر رفتار بدی ندارند و به ما گفته اند که اگر او دو-سه مرتبه به مرخصی بیاید شرایط بهتری برای تحمل زندان خواهد داشت. اما مسئولان قضایی اصلا به اینگونه درخواست ها رسیدگی نمی کنند و حتی آخرین دفعه ای که چنین نامه ای را برده بودیم نامه ای به آن پیوست کردند که دادن مرخصی را کم لن یکن می کرد.

هرانا: شما امیدی به آزادی یاسر زودتر از موعد مقرر دارید یا گمان می کنید وی بایستی پانزده سال دیگر هم در زندان بماند؟

راستش امید زیادی که نیست. ما از طرف خودمان تقاضای عفو هم کرده ایم. یعنی از زمان روی کارآمدن آقای شاهرودی تاکنون این قضیه را دنبال می کردیم. چند وقت پیش وزارت اطلاعات خودش به ما پیغام داد که برای فرزندتان تقاضای عفو کنید ما هم به گفته ی آنان عمل کردیم و خردادماه سال گذشته (1388) در خواستی این چنینی تنظیم کردیم وبه آن ها دادیم. اما با اینکه اکنون بیش از یک سال از آن تاریخ گذشته هنوز هیچ جوابی نگرفته ایم.

هرانا: پیگیر تقاضای خودتان شده اید؟

بله. ما بارها به ارگان های مختلف مراجعه کرده ایم اما می گویند هنوز نوبت رسیدگی به درخواست شما نرسیده!

هرانا: وکیل یاسر برای وی تاکنون چه اقداماتی انجام داده است؟

یاسر در حال حاضر وکیلی ندارد. یعنی از همان ابتدا هم نداشت. بسیاری از وکلا بودند که یا به خواست خودشان و یا درخواست ما قصد پیگیری پرونده را داشتند از جمله خانم شیرین عبادی اما به دلیل فشارهای وارده و عدم دسترسی به آن نمی توانستند پرونده را دنبال کنند.

هرانا: یعنی یاسر در زمان صدور حکم هم وکیلی مدافعی نداشت؟

در آن زمان خود مسئولان وکیلی تسخیری را به ما معرفی کردند که اکنون به دلیل گذشت زمان اسمش را به خاطر ندارم اما خب مشخص بود که بودن یا نبودن آن وکیل تفاوت چندانی به حال یاسر ندارد.

اکنون هم ما از وجود وکیلی که بتواند پرونده ی پسرمان را در دست گیرد و لااقل برای او یک مرخصی بگیرد استقبال می کنیم...

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .