خبرهـاي برگزيـدهپنجشنبه پانزدهم بهمن ١٣٨٨

 

آمريکا: سپر دفاع موشکی در اروپا برای مقابله با حمله‌ی ايران است 

 

وزارت خارجه‌ی آمريکا روز پنجشنبه اعلام کرد سپر دفاع موشکی که قرار است در اروپا برپا شود برای مقابله با «تهديد غيرمترقبه» از جانب ايران است.

فيليپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه‌ی آمريکا در اين زمينه اظهار داشت: «بر اساس رويکرد بازبينی‌شده‌، اين سيستم برای مقابله‌ی با تهديد غيرمترقبه‌ی ايران طراحی شده است».

دولت اوباما در شهريور ماه گذشته برنامه‌ی دفاع موشکی برای استقرار در خاک اروپا را اعلام کرد. طرح جديد پس از ارزيابی مجدد توان ايران در شليک موشک‌های دوربرد، و با تمرکز بر دفاع در مقابل موشک‌های ميان‌بُرد و کوتاه‌بُرد، تهيه شده است.

 

سفيرجمهوری اسلامی: اطمينان مجدد روسيه به تحويل موشک‌های اس ۳۰۰  

 

سفير جمهوری اسلامی در روسيه می‌گويد مسکو به تهران اطمينان داده است، که هنوز طبق قرارداد قصد دارد موشک‌های دوربرد دفاع هوايی را به ايران تحويل دهد.

خبرگزاری‌های روسيه به نقل از محمودرضا سجادی، گزارش می‌کنند که وی روز پنجشنبه در اظهاراتی گفته است: «همکاران روسی به ما اطمينان داده‌اند که به تعهدات خود عمل خواهند کرد».

روسيه در سال ۲۰۰۷ قراردادی را برای فروش موشک‌های اس۳۰۰ با جمهوری اسلامی به امضاء رسانده بود که تاکنون از تحويل اين سيستم دفاع هوايی سر باز زده است.

 

 

کمیته گزارشگران حقوق بشر از بازداشت دو دانشجوی دیگر خبر داد 

 

کمیته گزارشگران حقوق بشر گزارش داد، یاشار دارالشفا، فعال دانشجویی طیف چپ بازداشت شده است. وی که نیمه‌شب ۱۵ بهمن‌ماه در منزلش دستگیر شد، پیش از این نیز در آبان‌ماه بازداشت شده بود.

این کمیته همچنین گزارش داده است که در ادامه دستگیری دانشجویان که در آستانه ۲۲ بهمن‌ماه افزایش یافته، بهار تراکمه، خواهر اردوان تراکمه نیز شب گذشته دستگیر شده است.

اردوان و بهار تراکمه فرزندان یونس تراکمه داستان‌نویس و منتقد ادبی‌اند که ششم دی‌ماه در منزل مهین فهیمی از مادران صلح، همراه با عده ای دیگر از میهمانان بازداشت شدند.

مهین فهیمی مادر امید منتظری است که ماه گذشته، بازداشت شده است.

 

 

رییس سازمان بازرسی می‌گوید بعضی افراد نباید سوپر انقلابی عمل کنند 

 

مصطفی پور‌محمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در یک سخنرانی به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷ گفت، بعضی‌ افراد به گفته او نباید « سوپر انقلابی» عمل کنند.

آقای پورمحمدی با با اشاره به قانونی‌شکنی که باعث فرار برخی نخبگان از کشور شده، بدون نام بردن از شخص خاصی، تاکید کرد همه باید پشت سر رهبرحرکت کنند. وی گفت: «مردم نمی‌خواهند حکومتشان دست ناشایستگان بیفتد

وزیر کشور سابق در مراسمی که از سوی مجمع پیروان خط امام و رهبری در قم برگزار شده بود گفت، در حال حاضر کسی جرأت ندارد به حریم رهبری توهین کند.

 

دهها تن از روشنفکران لبنان از جنبش دمکراسی خواهی در ایران حمایت کردند  

به گزارش سایت جنبش راه سبز (جرس): 90 تن از نخبگان و روشنفکران لبنانی با صدور بیانیه ای از جنبش دمکراسی خواهی در ایران حمایت کردند.
در این بیانیه آمده است: ما از جنبش سبز مردم ایران برای آزادی، دمکراسی و پلورالیسم حمایت می کنیم.
اسامی شمار زیادی از فعالان سیاسی، روزنامه نگاران، نویسندگان، شاعران و ناشران لبنانی همراه چند کارگردان سینما، پزشک ، حقوقدان،مهندس و نماینده سابق مجلس در این بیانیه دیده می شود.

 

چین در حال حاضر از تشدید تحریم های ایران حمایت نمی کند 

 

وزیر خارجه چین امروز در کنفرانسی خبری در پکن، هرنوع بحثی درباره تشدید تحریم های ایران را در حال حاضر، مانعی برای حل مسئله از طریق دیپلماتیک دانست. او خواستار ادامه مذاکرات شد.
محمود احمدی نژاد سه شنبه در مصاحبه با تلویزیون ایران گفت که دولت او موافق فرستادن اورانیوم غنی شده در ایران به خارج از کشور است، اما به چگونگی آن اشاره نکرد.
آمریکا، بریتانیا و آلمان در واکنش گفته اند که اگر جمهوری اسلامی تغییر موضع داده و اکنون توافق ِ رسیده در مذاکرات وین را می پذیرد، باید کتبا آن را به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع دهد.
از سوی دیگر فرانسه سخنان مقام های ایران را اتلاف وقت توصیف کرده و خواستار وضع تحریم های سنگین علیه ایران شده است.
روسیه نیز گفته است اگر سخنان سه شنبه شب احمدی نژاد به معنای پذیرفتن توافق وین است، مسکو از آن استقبال می کند.

 

بی بی سی:

 

انتقاد نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در سپاه از 'فراجناحی' بودن

 

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با انتقاد از "دو پهلو" سخن گفتن در فضای موجود سیاسی در ایران گفت: "پس از روشن شدن حق، فراجناحی عمل کردن خیانت است."

علی سعیدی در سخنرانی چهارشنبه شب خود در قم، که متن آن امروز ۱۵ بهمن (۴ فوریه) در خبرگزاری فارس منتشر شد، تاکید کرد: "زمانی که حق محور شفاف دارد، دو پهلو سخن گفتن درست نیست."

وی با اشاره به سخنان کسانی که معتقدند در جریان اختلافات سیاسی پس از انتخابات هر دو طرف مسئله باید کوتاه بیایند اظهار داشت: "موضوع دو کاندیدا تنها تا چند روز پس از انتخابات وجود داشت و پس از آن، جدال بین حق و باطل است."

سعیدی برخی "خواص" را متهم کرد که "در پشت صحنه به فتنه گران لبخند زده اند" و تاکید کرد که نمی‌توان به اعتبار اعمال گذشته هر کاری انجام داد.

آقای سعیدی از کسی نام نبرد، اما این سخنان در شرایطی بیان می شوند که در در هفته های گذشته، انتقادات مدافعان دولت از چهره هایی مانند اکبر هاشمی رفسنجانی به خاطر آنچه عدم شفافیت در مواضع وی می دانند افزایش یافته است.

"زمانی که "حق" محور شفاف دارد، دو پهلو سخن گفتن درست نیست"

نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران

انتقاد از "دو پهلو" سخن گفتن هاشمی

یک هفته پیش از انتشار اظهارات نماینده ولی فقیه در سپاه، محمد یزدی، نایب رییس مجلس خبرگان، از "موضع گیری‌های دو پهلوی" رئیس این مجلس در جریان حوادث پس از انتخابات به شدت انتقاد کرده بود.

آقای یزدی، که ریاست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را نیز به عهده دارد، در سخنانی در ۵ بهمن (۲۵ ژانویه) به رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام هشدار داد: "ما دلمان نمی خواهد وضعیتی که برای آقای منتظری پیش آمد برای شما هم پیش بیاید، نظام با کسی تعارف و شوخی ندارد."

نایب رییس مجلس خبرگان با اشاره به سخنان هاشمی رفسنجانی، که گفته بود حل مشکلات کشور تنها توسط آیت الله خامنه ای ممکن است، این سخن را مصداق "دوپهلو حرف زدن" دانست.

تاکید هاشمی رفسنجانی بر نقش رهبر ایران در حل مشکلات کشور، چند روز پس از یک سخنرانی آیت الله خامنه ای صورت می گرفت که در آن "موضع گیری دو پهلوی خواص" را نامطلوب خوانده و از آنان می خواست موضع خود را در برابر "دشمن" به صورت شفاف بیان کنند.

آیت الله خامنه ای در ۲۹ دی (۱۹ ژانویه) گفت: "در شرایط کنونی همه جریان ها و گرایش های سیاسی داخل نظام باید خط و مرز خود را با دشمن به صورت شفاف مشخص کنند و در این میان وظیفه خواص، به ویژه خواصی که تأثیرگذاری بالایی دارند، بیش از دیگران است".

رهبر ایران، پیش از آن نیز در دیدار با اعضای مجلس خبرگان از سکوت "نخبگان" انتقاد کرده و آن را کمک به "فتنه" دانسته بود.

وی در سخنرانی خود در ۲ مهر (۲۴ سپتامبر) هشدار داد: "همه و بخصوص خواص باید مراقب باشند تا با اقدامات و یا اظهارات خود تکمیل کننده طراحی و اهداف معارضان نظام نباشند."

برخی رسانه های هوادار دولت، مخاطب این اظهارات آیت الله خامنه ای را رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دانستند.

 

بازداشت دومین فرزند یونس تراکمه در ایران

 

گزارش ها از بازداشت بهار تراکمه فرزند یونس تراکمه (نویسنده و منتقد ادبی) در ایران حکایت دارد.

سایت کلمه که اخبار مربوط به میرحسین موسوی (از رهبران مخالفان دولت ایران) را منتشر می کند، روز پنجشنبه ۱۵ بهمن (۴ فوریه) خبر بازداشت بهار تراکمه را منتشر کرد.

خانم تراکمه، فرزند یونس تراکمه از نویسندگان و منتقدان ادبی ایران است که پسر او (اردوان تراکمه) نیز در جریان بازداشت های پس از حوادث روز عاشورا در ایران، بازداشت شده بود.

از اتهامات احتمالی، نحوه دستگیری و محل نگهداری بهار ترکمه که ۲۵ سال سن دارد، گزارشی در دست نیست.

بازداشت مترجم آثار فلسفی در ایران

 

امید مهرگان، رونامه نگار و مترجم آثار فلسفی در ایران که چهارشنبه ۱۴ بهمن بازداشت شده است

 

خبرها از بازداشت امید مهرگان، مترجم آثار فلسفی و روزنامه نگار در ایران حکایت دارد.

یکی از دوستان امید مهرگان که نخواست نامش فاش شود به بی بی سی فارسی گفت که ماموران امنیتی آقای مهرگان را در نیمه شب چهارشنبه (۱۴ بهمن - ۳ فوریه) و در منزلش در تهران دستگیر کرده اند.

بنابر اظهارات این منبع مطلع، ماموران هنگام بازداشت آقای مهرگان، ضمن جستجوی دو ساعته منزل وی، کامپیوتر شخصی او را نیز به همراه بردند.

از علت بازداشت و اتهامات احتمالی آقای مهرگان اطلاعی در دست نیست و هنوز مشخص نیست که او توسط چه ارگانی بازداشت و در کجا نگهداری می شود.

امید مهرگان از مترجمان آثار فلسفی در ایران است که آخرین اثر ترجمه او دی ماه گذشته، تحت عنوان "مطالعاتی درباره فاوست" (نوشته گئورگ لوکاچ - فیلسوف مجارستانی) توسط نشر ثالث در تهران منتشر شد.

آقای مهرگان علاوه بر ترجمه آثار فلسفی با گروه اندیشه روزنامه "شرق" همکاری داشته است و مقالات اخیر او نیز در مجله اینترنتی رخداد (rokhdaad.com) منتشر می شد.

 

خبرگزاری هرانا ـ حقوق زندانیان: شاهدان عینی روز یکشنبه در حالی کاظم رضایی را در دادگاه انقلاب دیده‌اند که آثار شکنجههای جسمی بر بدن وی مشهود بوده است.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر، کاظم رضایی دانشجوی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز و یکی از فعالین دانشجویی شناخته‌شده این دانشگاه است که در 13 آبان امسال برای چهارمین بار بازداشت شد.

بنابر گزارش دانشجویان دانشگاه شیراز، کاظم رضایی با سر و وضع بسیار به‌هم ریخته و ژولیده و در حالی که از نظر جسمانی بسیار لاغر شده، در دادگاه حاضر مشاهده شده است.

 

 آثار شکنجه‌های متعدد جسمی بر پشت و شکم وی وجود داشته است. آثار شکنجه به این موارد محدود نبوده و اخباری که از منابع مختلف رسیده حاکی از آن است که در هفته‌های گذشته نیز تعدادی از دانشجویان بازداشتی دانشگاه شیراز، آثار زخم و شکنجه بر دستان کاظم رضایی و به خصوص انگشتان وی را مشاهده کرده‌اند.
کاظم رضایی در  هنگام بازداشت که با همکاری نیروهای حراست دانشگاه شیراز انجام گرفت با ضرب و شتم شدید و به صورت وحشیانه‌ای بازداشت شد به گونه‌ای که از شدت ضربات دچار شکستگی از ناحیه بینی شد.

بنابر گزارش دانشجویان شیراز، عدم پذیرش اتهامات از سوی کاظم رضایی و روحیه خوب وی موجب عصبانیت ماموران شده است. همین مساله باعث شکنجه کاظم رضایی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات شده است.
کاظم رضایی برای اولین بار پس از تجمع اسفند 1386 به دادسرا احضار و به همراه 10 تن از دانشجویان دانشگاه شیراز بازداشت و سپس به قید کفالت ازاد شد. کمتر از 1 سال بعد به مناسبت روز دانشجو تریبون آزادی در روز 18 آذر در دانشگاه شیراز برگزار شد که پس از آن وی به همراه 15 تن از دانشجویان دانشگاه شیراز به اداره اطلاعات شیراز معروف به پلاک 100 احضار و به مدت 2 هفته بازداشت شد. وی پس از مراسم 16 آذر 87 به  2 ترم محرومیت از تحصیل و ممنوع الورودی به دانشگاه و ارجاع به کمیته انضباطی وزارت علوم محکوم شد.
لازم به ذکر است که کاظم رضایی در تابستان 86 نیز یک بار به خاطر روزه سیاسی در اعتراض به سرکوب دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به کمیته انضباطی احضار شد. او یک بار دیگر در تابستان امسال و در جریان سرکوب های گسترده پس از کودتای انتخاباتی دولت در تابستان  به اداره اطلاعات شیراز احضار شد و 10 روز دیگر را در بازداشتگاه اطلاعات زندانی بود.
او روز 13 آبان در نزدیکی دانشگاه شیراز دستگیر شد و تا کنون بیش از 3 ماه است که در بازداشت به سر می برد.

در روزهای اخیر تماس تلفنی تعدادی از بازداشت‌شدگان روز عاشورا با خانواده‌های خود، قطع شده است و بازجویی‌های آنان، از سر گرفته شده و همچنین فشارها علیه خانواده‌های زندانیان افزایش یافته است.

 

خبرگزاری هرانا ـ حقوق زندانیان: از چند روز گذشته ارتباط تلفنی تعداد زیادی از دستگیر‌شدگان روز عاشورا با خانواده‌های خود قطع شده است و خانواده‌های آنها از وضعیت و شرایط عزیزانشان بی‌خبر شده‌اند.

به گزارش فعالین حقوق بشر و دمکراسی و بنا به اظهارات تعدادی از آزاد‌شده‌های اخیر، زندانیان روز عاشورا که اخیرا از بند 209 به بند 7 منتقل شده بودند از 5 روزپیش مجددا برای بازجوئی و شکنجه به بند 209 زندان اوین منتقل شدند. این بازجوئی‌ها گاها درطی تمامی ساعات روز ادامه می‌یابد.
از طرفی دیگر بازجویان وزارت اطلاعات فشارها و تهدیدات و بازجوئی از تعدادی از خانواده های دستگیر شدگان روز عاشورا را شدت بخشیدند. بازجویان به خانه های آنها مراجعه می کنند و گاها در خانه دستگیر‌شدگان خانواده آنها را بازجوئی می‌کنند و بعضا خانواده‌ها را به ستاد پیگیری وزارت اطلاعات فرا می‌خوانند و آنها را تحت فشار و مورد تهدید قرار می‌دهند.
تعدادی از کسانی که اخیرا آزاد شدند می‌گویند که 2 روز اول دستگیری را در بازداشتگاههای مخفی بسر بردند. هنگام ورود به این بازداشتگاهها با تونلی از مامورین باتون بدست مواجه می شدند که باید از آن عبور می‌کردند. زمانیکه از این تونلها ‌عبور می‌کردند آماج باتونهای برقی مامورین سرکوبگر قرار می‌گرفتند و هر کسی بر روی زمین می‌افتاد تا بیهوش شدن مورد شکنجه قرار می‌گرفت. اکثر دستگیر‌شدگان در اثر ضربات باتون زخمی و دچار خونریزی می‌شدند و یا بدن آنها کبود می‌شد. همچنین در این بازداشتگاهها به حدی زندانی سیاسی در آن جای داده بودند که امکان تحرک برای آنها وجود نداشت و اعتراضات آنها  با باتون پاسخ داده می‌شد. امکان استفاده از سرویسها از زندانیانیان سیاسی سلب می‌شد و به آنها غذا داده نمی‌شد.

 

عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس: 22 بهمن روز جشن ملی ایران است/مردم از تهدیدات تندروها نمی‌هراسند

 

عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس: 22 بهمن روز جشن ملی ایران است/مردم از تهدیدات تندروها نمی‌هراسند ....

امروز: عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس گفت:«روز 22 بهمن روز جشن ملی ایران است که مردم با آرمان‌های انقلاب تجدید میثاق می‌کنند و جریانات و گروه‌های تندرو و افراطی نمی‌توانند با ترساندن مردم مانع از حضور گسترده آنها در صفوف به همه پیوسته راهپیمایی شوند

نصرالله ترابی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، در آستانه 22 بهمن و راهپیمایی عظیم مردمی در سالروز پیروزی انقلاب، اظهار داشت:«22 بهمن روز جشن ملی متعلق به همه مردم ایران با هر ایده و تفکری است و هیچ گروه و جریانی نمی‌تواند این روز را برای خود تصاحب کند

وی با بیان اینکه مردم با عقاید و گرایشات سیاسی آزادانه در روز 22 بهمن ماه باید بتوانند در مراسم راهپیمایی شرکت کنند، تاکید کرد:« در 22 بهمن 57 که کثرت و تنوع در جریانات سیاسی و گرایشات اعتقادی و فکری مردم چندین برابر این روزها بود همه با هم در کنار هم در این راهپیمایی عظیم شرکت کردند و هیچ محدودیتی اعمال نشد

عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس تصریح کرد:«22 بهمن امسال هم همان مردم 22 بهمن 57 هستند ممکن است اعتراضات و انتقاداتی مطرح باشد و عقاید و تفکرات آدمها تفاوت داشته باشد اما این موضوع نباید موجب نگرانی باشد، زیرا اکثریت مردم دنبال منافع ملی هستند

ترابی تاکید کرد:« به نظر می‌رسد عده‌ای افراد تندرو و افراطی با ترساندن مردم برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن امسال سعی دارند، مردم را از هم جدا کرده و بین صفوف متحد آنها را بشکنند

وی با بیان اینکه استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی همچنان شعارجاودانه ملت ایران است، گفت:«مردم ما که زمان انقلاب و شرایط جنگ تحمیلی و تهدیدات دشمنان و ... را تجربه کرده‌اند مطمئنا از تهدید عده‌ای تند رو برای عدم حضور در راهپیمایی 22 بهمن نمی‌هراسند و همچون سالهای گذشته در راهپیمایی 22 بهمن شرکت خواهند کرد

نماینده اصلاح‌طلب مردم شهرکرد خاطر نشان کرد:«هرکس با هر تفکر و عقیده و گرایش سیاسی و با آرم و نشانه‌های مختلف با شعار ملی استقلال آزادی جمهوری اسلامی در جشن 22 بهمن حاضر خواهد شد و مطمئنا اگر مسوئلان همان سعه صدر دوران انقلاب در پذیرش گروه‌های محتلف مردم در کنار هم را داشته باشند و جلوی خودسرها و تندروها گرفته شود مشکلی ایجاد نخواهد شد

 

Print This Page

افروغ:رسانه ملی یا تعریفی از ملی بودن ندارد یا به تعریف خود پای بند نیست

 

امروز: نوع رویکرد صدا و سیما همواره مورد انتقاد بخشی از جناح های سیاسی کشور یوده است گواینکه در طول هشت سال دولت اصلاحات این رسانه به صورتی جهت دار اخبار دولت را پوشش داد و همین موجب شد که بسیاری دیگر به صدا و سیما اعتماد نکنند و حتی حاضر به مصاحبه با این رسانه نشوند همچنانکه در برنامه روبه فردا برخی از اصلاح طلبان حاضر به شرکت در جلسه نشدند اما چنین انتقادهائی منحصر به این جناح سیاسی نیست به گونه ای که بسیاری از اصولگرایان نیز به جمع منتقدان صدا و سیما پیوستند و در این میان عماد افروغ انتقادات تندی را به صدا و سیما کرد زیرا به اعتقاد افروغ رویکرد صدا و سیما در جریان برگزاری انتخابات و حوادث پس از آن به گونه ای بود که نه تنها التهاب ها را کاهش نداده بلکه در جهت تشدید التهاب در جامعه گام برداشت.

خبرآنلاین:برخی بر این باورند که صدا و سیما در پیاده سازی اهداف خود دچار خطا شده است و از اهدافی که باید تامین کننده منافع ملی باشد دور شده و به یک رسانه جناحی تبدیل شده است شما این مساله را تائید می کنید؟

صدا و سیما باید یک سری وظایف ملی را دنبال کند و دنبال کردن اهداف و منافع ملی اقتضائات خاص خود را دارد و باید به این اقتضائات توجه کافی شود حتی برخی اوقات اقتضا می کند که علاوه بر صدای کسانی که به گونه ای دغدغه انقلاب و نظام را دارند باید برای به حرکت در آوردن نظام و برای تعالی آن اجازه بدهیم که صدای دیگران نیز در یک فضای چالشی و گفتمانی به گوش برسد .

رسانه ملی باید چه اولویت هائی را مدنظر قرار دهد و آن را در جامعه اجرایی کند؟

اگر رسانه ملی به این اقتضائات توجه نکند و ترجمانی از وحدت در عین کثرت نباشد به دلیل جایگاه ملی بودنش بکوشد تا بازتاب دهنده صرف یک دیدگاه حاکم باشد خواه و ناخواه سلب اعتماد مردم و به ویژه نخبگان و اقبال آنها به رسانه های دیگر می شود متاسفانه رسانه ملی یا تعریفی از ملی بودن ندارد که باید به این تعریف بپردازد یا به تعریف خود پای بند نیست خواه این عدم پای بندی می تواند خواسته یا ناخواسته باشد ،چه خواسته چه ناخواسته نتیجه آن یکی است .

رسانه ملی در طول چهار سال گذشته نه در ابعاد سیاسی نه در ابعاد اقتصادی و نه در ابعاد فرهنگی در ارزیابی سیاست ها و رفتارهای دولت خوب عمل نکرده است و بیش از آنکه به نقد دولت بپردازد بیشتر متولی توجیه و یا حتی بزرگنمائی این سیاست ها بوده است اوج این رفتار ناسازگار با رسانه ملی را در انتخابات مجلس هشتم و ریاست جمهوری شاهد بودیم که برشدت بی اعتمادی افزود.

صدا و سیما با برگزاری مناظرات تلاش کرد تا در جهت ترمیم بی اعتمادی گام بردارد در جهت تحقق این موضوع چقدر موفق بوده است ؟

بعداز برگزاری انتخابات شاهد برگزاری میزگردهای جهت دار و یک طرفه و همراه با ایراد اتهام به افرادی بودیم که هنوز جرمشان ثابت نشده است اینها از عواملی است که خواسته یا ناخواسته بر بی اعتمادی مردم اثر گذار خواهد بود و فراموش نشود کسی مخالف آرمانهای انقلاب اسلامی نیست کسی مخالف نظام جمهوری اسلامی نیست اما در دفاع از آرمانهای انقلاب و جمهوری اسلامی نمی توان هر کاری را مباح دانست .

مردم اگر آرمانی و نیازی در عدالت خواهی دارند، در امنیت هم دارند؛ نیاز و دغدغه ای که نسبت به آزادی دارند نسبت به اخلاق دارند اتفاقا انقلاب اسلامی ایران دربرگیرنده پیام و جوهری الهی و معنوی و اخلاقی است و هم به گونه ای در برگیرنده و حتی بسط دهنده آرمان ها ی آزادی خواهانه انقلاب فرانسه و انقلاب مساوات طلبانه روسیه است نباید به انقلاب و نیازهای مردم یک سویه برخورد کرد یا اصرا بر آزادی نمود و عدالت را ذبح کرد یا برتکیه بر قرائت از عدالت هم آزادی را ذبح کرد و هم عدالت را و هم اخلاق و معنویت را .

تبعات برخورد جناحی صدا و سیما در فضای جامعه چیست؟

باید به سمتی برویم که مردم مدافع رسانه ملی باشند و به گونه ای برخورد نشود که به دلیل برخوردهای سلیقه ای رسانه ملی مردم به طور طبیعی خواهان رسانه خصوصی شوند کما اینکه امروزه به نظر می رسد رسانه ملی ما بر این مطالبه افزوده است و کم وبیش عده ای خواهان راه اندازی رسانه خصوصی و تغییر در قانون اساسی هستند.

بعد از مدتی رسانه ملی از طریق میزگردهای معدود متوجه این معنا شد و شور و نشاطی را به جامعه برگرداند و فضای سیاسی را نسبتا تلطیف نمود اما مجددا به سیاق قبلی خودش رجوع کرد و آن میزگردهای معدود را یک طرفه برگزار نمود در واقع سیاست رسانه ملی کماکان متمایل به نگاه یک طرفه جانبدارانه و جناحی است.

آیا مجلس یا سایر نهاد نظارتی می توانند اقداماتی را پیش بینی کنند که مانع تداوم سیاست های جناحی رسانه های صدا و سیما شوند ؟

در کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم طرحی مطرح شد مبنی بر تشکیل شورای سیاستگزاری متشکل از استراتژیست ها و کارشناسان فرهنگی و رسانه ای چه حوزوی و چه دانشگاهی از سوی مقام معظم رهبری به منظور جامع نگری بر متون متناسب با اهداف انقلاب اسلامی و برای اینکه دست ریاست سازمان صدا و سیما برای اتخاذ هرگونه سیاست و رفتاری باز نباشد بلکه تدوین و تنظیم استراتژی و راهبردها جمعی و مشورتی باشد .

این طرح اجرائی شد یا اینکه فقط در حد یک ایده باقی ماند؟

متاسفانه بنا بردلایلی این طرح هنوز مراحل قانونی خود را طی نکرده است و اتفاقا در جلسه ای که اعضای کمیسیون با مقام معظم رهبری داشت یکی از نمایندگان (مجلس هفتم )از ایشان سوال پرسید مبنی بر اینکه حدود اختیارات ما با وجود اینکه شما ریاست سازمان صدا و سیما را منصوب می کنید تا کجاست ایشان در پاسخ به این سوال تصریح کردند که من فقط ریاست سازمان را منصوب می کنم و انتصاب ریاست سازمان دلیلی بر سلب اختیارات قانونی شما چه در بعد اساسنامه و چه در بعد نظارت و چه در بعد طرح های پیشنهادی نیست .