جمعه  دوازدهم شهريور ١٣٨٩


 

درگیریهای شدید در مسجد قبا

 

طی این اقدام تعدادی از طلاب و سایر اقشار مردم به شدت زخمی شدند و چون امکان بیرون بردن مجروحان فراهم نبود، این افراد به طور سرپایی با امکانات محدود تحت مراقبت قرار گرفتند.

به گزارش حدیق سرو، این تهاجم وحشیانه در حالی است که شورای تأمین استان فارس در روز گذشته امنیت مسجد را به عهده گرفته بود و با حصارهایی که اطراف مسجد کشیده بود اجازه ورود به مسجد را نمی داد.

اما بعد از ظهر حدود ۱۵۰ نفر از لباس شخصی های هدایت شده، در مقابل مسجد تجمع کردند و حصارها را برای مدتی باز گذاشتند تا این افراد به راحتی به آیت الله سیدعلی محمد دستغیب توهین کنند؛

پس از آن شروع به تخریب مسجد کردند و با سنگ و چوب و آهن به مردم حمله کردند که با دفاع مردم روبه رو شده و بعد از ایجاد خسارات شدید به مسجد و مجروح ساختن مردم از مسجد بیرون رانده شدند.


 

مهاجمان به منزل کروبی: امشب برمی گردیم

 

در حالی که در پنج شب گذشته افراد موسوم به لباس شخصی به حمله به منزل مهدی کروبی پرداخته‏اند، گزارش‌ها حاکی است که این افراد وعده داده‏اند امشب نیز به این محل بازخواهند گشت.

به گزارش‌های رسیده از تهران، این افراد که از صبح برای ممانعت از خروج کروبی در برابر منزل دبیرکل حزب اعتماد ملی صف آرایی کرده بودند حوالی ظهر این محل را ترک کردند و وعده دادند که شبانگاه مجددا بازخواهند گشت.

شب گذشته در جریان تیراندازی متقابل بین مهاجمان و پاسداران محافظ کروبی چند نفر زخمی شدند و گفته می شود سرتیم محافظان وی نیز توسط مهاجمان به شدت مجروح شده است.

همچنین برای نخستین بار مهاجمان اقدام به تیراندازی به سوی پنجره‌ها، پرتاب گاز اشک‌آور به منزل و آتش زدن در ورودی کرده بودند، این افراد همچنین کابل تلفن را نیز قطع و در اثر تیراندازی آن‌ها چراغ‌های خیابان شکسته و لوله آب مجتمع مسکونی نیز ترکیده بود.

در همین حال میرحسین موسوی با ارسال پیامی آمادگی خود را برای دفاع از دیگر نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد و گفت: حمله به منزل کروبی نشانگر خوف اقتدارگریان از جنبش مردمی است.

موسوی در این پیام گفته است: «با این اقدامات سیاه و نفرت‌انگیز اراده معطوف به آزادی مردم را نمی‌توانید سد کنید بلکه راه نیل به آزادی را برای آزادی‌خواهان کوتاه‌تر می‌کنید.»

حزب اعتماد ملی، مجمع مدرسین، محققین حوزه علمیه قم و ادوار تحکيم وحدت نیز در بیانیه‌هایی این حملات را محکوم کرده‏اند.

از سوی دیگر یاسر خمینی، نوه آیت الله خمینی امروز فرصت یافت تا با مهدی کروبی و خانواده‌اش دیدار کند و به گزارش سحام نیوز این «اقدامات غیرانسانی» را به شدت محکوم کرد.

برخی از گزارش‌ها از تهران حاکی از حضور پلیس در منطقه و جو متشنج منطقه است.

مهدی کروبی در گفت‌وگو با رسانه‌ها تاکید کرده بود که آماده پرداخت هرگونه هزینه‌ای هست، همسر وی نیز اخیرا در نامه‌ای به شدت از آیت‌الله خامنه ای برای حمله به منزل مسکونی خانواده خود انتقاد کرده بود.


 

واکنش ها به حملات به منزل مسکونی مهدی کروبی


حزب اعتماد ملی، سازمان جوانان و دانشگاهيان اين حزب، مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم در بيانيه هايی حمله به منزل مسکونی مهدی کروبی را محکوم کرده اند و آيت الله بيات زنجانی با آقای کروبی تماس تلفنی داشته و ياسر خمينی به ديدار او رفته است.

به گزارش وبسايت های سحام نيوز و کلمه، آيت الله بيات زنجانی در تماس تلفنی به آقای کروبی، « بازگشت به عقلانيت را از خداوند برای اين مزدوران خواستار شد.»

ياسر خمينی، نوه آيت الله خمينی هم پس از خاتمه تجمع مقابل منزل مسکونی آقای کروبی، به آنجا رفته و ضمن ديدار با آقای کروبی، «رفتارهای غيرانسانی» را به شدت محکوم کرد.

منزل مهدی کروبی که از نامزدهای معترض به نتايج اعلام شده برای انتخابات خرداد ۸۸ و رهبران مخالفان دولت است، در روزهای گذشته هدف حمله لباس‌شخصی‌هايی قرار گرفته که علاوه بر تخريب ورودی ساختمان، از استفاده از سلاح گرم و گاز اشک‌آور نيز خودداری نکرده‌اند.

از ساعت هشت صبح روز جمعه تعداد کثيری از نيروهای بسيجی و سپاهی با تجمع درب منزل مهدی کروبی اقدام به برگزاری مراسم دعای زيارت عاشورا کردند.

سحام نيوز، تجمع اين افراد را «با هدف جلوگيری از خروج مهدی کروبی از منزل برای شرکت در راهپيمايی روز قدس» ارزيابی کرده است. سحام‌نيوز همچنين اضافه کرده است که از پنجشنبه شب خطوط تلفن ساختمان محل سکونت مهدی کروبی قطع شده است و ارتباط تلفنی با وی مقدور نيست.
در همين زمينه حسين کروبی، فرزند مهدی کروبی به راديو فردا گفت که مهاجمان ساعت يک بامداد روز جمعه مقابل ساختمان محل سکونت آقای کروبی را ترک کردند اما ساعت هشت صبح روز جمعه بازگشتند و به شعار دادن و خواندن زيارت عاشورا پرداختند.

حسين کروبی، در مورد هويت نيروهای تجمع کننده مقابل منزل آقای کروبی گفت که اين افراد لباس شخصی‌هايی هستند که چهره خود را پوشانده‌اند و احتمالاً از پايگاه شهيد محلاتی هستند گرچه ممکن است نيروهای جديد نيز به آنها اضافه شده باشد.

وی تأييد کرد که در بامداد روز جمعه، حضور نيروهای گارد ويژه باعث پراکنده شدن لباس شخصی‌ها از مقابل منزل آقای کروبی شده است اما افزود که در صبح روز جمعه شمار اندکی از نيروهای انتظامی در محل حضور دارند که در کنار لباس شخصی‌ها نشسته‌اند.

«مسوولان کشور بر سر عقل آيند»

حزب اعتماد ملی که آقای کروبی دبيرکل آن است، نیز ضمن حمايت از آقای کروبی، اين حمله را محکوم کرده و مسئوليت هرگونه حادثه‌ای را در اين زمينه متوجه حاکميت و بلندپايه‌ترين مسئولان حکومت دانسته و از مسئولان کشور خواسته « بر سر عقل آيند و بيش‌از اين مصالح و منافع ملت مظلوم ايران و فلسطين را قربانی معاملات سياسی پشت پرده و منافع شخصی خود نکنند.»

اعتماد ملی در اين بيانيه گفته است:«نمی‌توان از يک طرف دم از جذب حداکثری و دفع حداقلی زد و از سوی ديگر بديهی‌ترين حقوق شهروندان و شخصيت‌هايی هم‌چون آقای کروبی را به‌دست عده‌ای اوباش حکومتی پايمال کرد.»

حزب اعتماد ملی هم‌چنين از مراجع عظام تقليد، علما و روحانيون درخواست کرده که با اعلام نظر صريح و رسمی، اين گونه حوادث را محکوم کنند.

فیلمی از حمله به منزل کروبی در رسانه های شهروندی

در اين بيانيه آمده است:«حزب اعتماد ملی از ملت رشيد ايران نيز می‌خواهد که با حفظ آرامش و جلوگيری از دادن بهانه به‌دست اقتدارگرايان و حمايت همه‌جانبه از رهبران جنبش اصلاحی ايران به‌ويژه حجت‌الاسلام والمسلمين مهدی کروبی مانع پيشروی اقتدارگرايان و خشونت‌طلبان شوند.»

«حمله اراذل و اوباش بسيجی نما»

سازمان جوانان و دانشگاهيان حزب اعتماد ملی هم در بيانيه ای اين حمله را محکوم کرده است و آن را نشانه واهمه اقتدارگرايان دانسته و گفته مسئوليت هرگونه صدمه و آسيب به آقای کروبی و خانواده اش، به عهده مسوولان اجرايی و امنيتی و انتظامی کشور است.

در اين بيانيه آمده است:« حمله ی عده ای اراذل و اوباش بسيجی نما در ماه مبارک رمضان و ايام شبهای قدر به منزل مهدی کروبی بيش از پيش افکار و عقايد و عملکرد انحرافی و فاسد عده ای قدرت طلب و انحصارطلب را نمايان ساخت و آنان را نزد ايرانيان و جهانيان روسياه نمود.
ارتکاب اين اعمال نفرت انگيز اقتدارگرايان نو کيسه، واهمه ی آنان را از وجود و زنده بودن جريان جنبش مردمی ايران می رساند که مدعی بودند جنبش را به زانو درآورده اند.»

اين بيانيه می گويد:«اين موضوع اخطار و هشدار جدی برای دلسوزان نظام است تا با شکستن سکوت خود و ورود به صحنه، عقلا را جايگزين افراطيون نموده و کشور را از سقوط در اين پرتگاه مهيب برهانند که خدای ناکرده در صورت سقوط همگان آسيب خواهند ديد.»

بيانيه حوزه مدرسين و محققين حوزه علميه قم

حوزه مدرسين و محققين حوزه علميه قم هم در بيانيه ای، گفته که امنيت از حقوق اوليه شهروندان، و نخستين وظيفه هر حکومت ايجاد امنيت برای همگان است.

اين بيانيه می گويد:«متأسفانه مدتی است که شاهد نقض امنيت افراد جامعه از سوی عده ای شناخته شده و سازمان يافته با عنوان لباس شخصی هستيم که با حمله به اشخاص، اجتماعات آرام و بالاتر از همه حمله به بيوت مراجع عظام، امنيت را از جامعه سلب نموده اند.»

اين بيانيه همچنين خبر داده که به حسينيه آيت الله دستغيب درشيراز هم مورد حمله و هتک قرار گرفته و از سوی شورای تأمين استان برای بستن حسينيه اقدام شده است.


 

«اتحادیه اروپا به تهدیدها علیه کروبی واکنش نشان دهد»

یک نماینده ایرانی‌تبار مجلس آلمان روز جمعه (سوم سپتامبر) نسبت به خطراتی که جان آقای کروبی را تهدید می‌کند، هشدار داد و خواستار واکنش اتحادیه اروپا در این باره شد.

امید نوری‌پور، نماینده پارلمان آلمان از حزب سبزها به خبرگزاری آلمان گفت، الان درست همان موقعی است که اتحادیه اروپا باید واکنش نشان دهد. نوری‌پور افزود، باید جلوی اعمال خشوت حکومت ایران علیه رهبران اپوزیسیون گرفته شود.

محل سکونت مهدی کروبی، یکی از روحانیون معترض به عملکرد حکومت ایران و از چهره‌های سرشناس جنبش سبز، در پنج شب گذشته آماج حملات گروه‌های وابسته به حاکمیت در ایران بود و این حملات آسایش و امنیت همه‌ی ساکنان محل را برهم زده است.

در حملات شبانه‌روز گذشته به منزل آقای کروبی، مهاجمان از سلاح گرم و مواد آتش‌زا نیز استفاده کردند. در حمله‌ی شب گذشته چند نفر، از جمله مسئول تیم محافظان آقای کروبی که برای صحبت با مهاجمان به سمت آنان رفته بود، به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به بیمارستان انتقال یافت. محاصره‌ی محل سکونت آقای کروبی تا بعداز ظهر روز جمعه‌ سوم سپتامبر ادامه داشت.

روز جمعه هم‌زمان با حمله به منزل کروبی، مسجد قبا در شیراز نیز بسته شد و طلبه‌های مسجد مورد حمله و ضرب و شتم لباس‌شخصی‌های وابسته به حکومت شد. این مسجد محل درس و تدریس آیت‌الله دستغیب، یکی از روحانیون منتقد حکومت است.

واکنش‌ها در داخل

در داخل ایران «مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم» که یک تشکل روحانی منتقد حاکمیت ایران است، حملات گروه‌های طرفدار حکومت به منزل آقای کروبی و مسجد قبا را محکوم کرد.

مجمع مدرسین و محققین در بیانیه‌ی خود نوشت، «امنیت از حقوق اولیه شهروندان است و نخستین وظیفه هر حکومت ایجاد امنیت برای همگان می‌باشد.»

مجمع مدرسین و محققین از مسئولان حکومت خواسته جلوی این حملات را بگیرند و گرنه به گفته‌ی این تشکل، «دود این بی‌قانونی‌ها و خودسری‌ها و هتک حرمت‌ها در آینده نه چندان دور بیشتر از همه به چشم آمرین بی‌نظمی‌ها و هتاکی‌های امروز خواهد رفت».

حزب اعتماد ملی نیز که ریاست آن را مهدی کروبی بر عهده دارد، روز جمعه حمله به منزل آقای کروبی را محکوم کرد و و به حاکمیت ایران هشدار داد، «نمی‌توان با تکیه بر زور در مقابل اراده ملتی حق‌جو ایستاد».

حزب اعتماد ملی مهاجمان به منزل کروبی را «مزدوران اصحاب قدرت» معرفی کرد و نوشت، «ظاهرا بهانه مزدوران مهاجم، جلوگیری از حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی در راهپیمایی روز قدس بوده است.»

به اعتقاد حزب اعتماد ملی، «این‌گونه وحشی‌گری‌ها توسط مزدوران اصحاب قدرت، دلیل بر دروغ‌پردازی هیئت حاکمه مبنی بر داشتن پایگاه مردمی و حدود ۲۵ میلیون رأی در میان مردم و ترس آنان از حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی و دیگر رهبران جنبش اصلاحی از جمله آقای میرحسین موسوی در میان مردم است.»

روز جمعه همچنین میرحسین موسوی در پیامی حمله به منزل آقای کروبی را محکوم کرد و آن را «نشان از ره گم کردگی اقتدارگرایان» دانست.

آقای موسوی در پیام خود نوشت، «این اقدامات سازمان یافته که حدود ۵روز است زیر نظر نیروهای انتظامی و امنیتی آغاز شده است نشان دادند که اشغال قدس شریف و دشمنی با اسرائیل بهانه است. دشمن واقعی اقتدارگرایان کروبی و شخصیتهای امثال او و سایر آزادیخواهان است.»

رسانه‌های هوادار جنبش سبز روز جمعه هم‌چنین خبر دادند که پس از رفع محاصره‌ی منزل آقای کروبی، یاسر خمینی، نوه بیانگذار جمهوری اسلامی به دیدن آقای کروبی رفت و پس از مشاهده خسارات وارده به محل سکونت ایشان، نسبت به این گونه اقدام‌های ماموران حکومت ابراز نگرانی کرد.

 


 

اتحادیه اروپا خواستار آزادی شیوا نظرآهاری شد

 

رادیو بین المللی فرانسه: رئیس کمیسیون حقوق بشراروپا در پارلمان این اتحادیه با صدور بیانیه ای به نام شیوا نظرآهاری، ازمسئولان ایرانی خواست خانم شیوا نظرآهاری وبلاگ نویس، فعال حقوق بشر و سخنگوی کمیته گزارشگران حقوق بشر ایران را فوراً آزاد کنند.

خانم "هاوتالا" می گوید از این نگران است که "جان خانم شیوا نظرآهاری در خطر باشد". خانم نظرآهاری بیست وچهار ساله، پس از آخرین دستگیری، اکنون بیش ازنه ماه است که در زندان به سرمی برد و بارها مدتی را درسلول انفرادی گذرانده است. به گزارش دفترحقوق بشر پارلمان اروپا، جان خانم نظرآهاری از آنجائی در خطرقرار گرفته که قاضی شرع دادگاه اسلامی در ایران، اتهامات سنگینی چون "محاربه"،" تبلیغ علیه نظام" و "اقدام علیه امنیت ملی" علیه او اقامه کرده است.

در بیانیه پارلمان اروپا آمده است : نگرانی عمیقی نیز نسبت به گزارشی که در سایت دولتی "رجانیوز" متشرشده و ادعا شده که خانم نظرآهاری برای گروه تروریستی "مجاهدین خلق ایران" کارکرده است همچنان باقی است. حکومت ایران اجرای احکام اعدام را اغلب با عنوان مشارکت متهم در فعالیت های تروریستی توجیه می کند. این پرونده در دادگاه انقلاب بررسی خواهد شد؛ دادگاهی که به شکل معمول مجازات اعدام برای اتهامات تروریستی صادر می کند و فرآیند و آیین دادرسی در آن در بیشتر مراحل به دور از چشم و نظارت عمومی صورت می گیرد.

شیوا نظرآهاری پیش از این نیزتوسط مقامات و ماموران دستگیرشده و به واسطه فعالیت های حقوق بشری در ایران چندین سال مورد آزار قرار گرفته بود. خانم هاوتالا تاکید می کند که "دلایل ومستندات زیادی وجود دارد که ما به این باور برسیم که شیوا به خاطر دفاع از حقوق بشرهدف قرار گرفته و دستگیری او وحشتناکترین تلاش برای ساکت کردن اوست، مسئولان باید فوراً او را رها کنند". به گفته مقامات قضائی ایران، دادگاه شیوا نظرآهاری قرار است روزسیزدهم شهریورماه (چهارم سپتامبر) برگزارشود.


 

نگرانی از وضعیت ارژنگ داودی، زندانی سیاسی

 

سه تن از زندانیان سیاسی زندان رجایی‌شهر با صدور بیانیه‌ای نسبت به وضعیت جسمانی ارژنگ داودی، زندانی سیاسی، ابراز نگرانی کرده و خواستار پایان اعتصاب غذای وی شدند. منصور اسانلو، رسول بداقی و حشمت‌الله طبرزدی در این بیانیه ضمن اشاره به اعتصاب غذای ۴۹ روزه‌ی این زندانی سیاسی وضعیت جسمانی وی را نگران‌کننده خوانده و افزوده‌اند که «این در حالیست که خواسته‌های این زندانی سیاسی حداقلی و اجابت آن آسان اما ضروری است». در این بیانیه که در سایت کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی به چاپ رسیده است تأکید شده که مسئولان تا کنون نسبت به خواسته‌های ارژنگ داودی توجهی نشان نداده‌اند.


 

مصر در اعتراض به سخنان متکی سفر وی به این کشور را لغو کرد

 

مصر در اعتراض به اظهارات وزیر خارجه‌ ایران، در باره‌ حضور برخی از رهبران عرب در مذاکرات صلح خاور میانه، سفر وی به این کشور را لغو کرد. منوچهر متکی با اشاره به برخی از رهبران عرب، حضور آنها در مذاکرات صلح بین اسراییل و فلسطینی‌ها در واشنگتن را خیانت به ملت‌های آنها نامیده بود. وزیر خارجه‌ی ایران قرار بود روز دوشنبه برای شرکت در نشست غیرمتعهدها به قاهره سفر کند. آسوشیتدپرس ضمن انتشار این خبر روابط ایران و کشورهای عرب متحد با آمریکا را دشوار خوانده است. این خبرگزاری افزایش نفوذ ایران در خاور میانه، برنامه‌ی هسته‌ای این کشور و حمایت آن از گرو‌ه‌های افراطی مانند حماس و حزب‌الله را دلیل نگرانی این کشورها نامیده است.

 


 

سفر محمد باقر خرمشاد، معاون علوم و پژوهش وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به هلند لغو شد.

 

برگزار کنندگان این برنامه، بنیاد روابط بین‌الملل هلند (کلینگندال) و سفارت جمهوری اسلامی در لاهه بودند. آنا خانس، مدیر امور خارجی بنیاد، دقایقی پیش به «رادیو زمانه» گفت: «برنامه هفدهم سپتامبر از سوی سفارت ایران به دلیل شرایط موجود لغو شده است.»

مدیر امور خارجی بنیاد روابط بین‌الملل هلند، افزود: «ما در آغاز برنامه‌ریزی، حساسیت جامعه ایرانی-هلندی را درنظر داشتیم و در دیدار با مقام‌های سفارت خاطرنشان کردیم که در نشست ممکن است پرسش‌های انتقادی انجام شود و برخی هم اعتراض کنند، ولی آنها مشکلی با این موضوع نداشتند». آنا خانس همچنین گفت: «ما بنیاد مستقلی هستیم که وابستگی‌های سیاسی یا مذهبی نداریم و برای ایجاد دیالوگ فعالیت می‌کنیم.»

متن دعوت‌نامه این نشست، امضای سفیر جمهوری اسلامی در لاهه و مدیر بنیاد کلینگندال را همراه دارد.

انتشار خبر برنامه مشترک بنیاد کلینگندال و سفارت جمهوری اسلامی در لاهه، در چند روز گذشته، واکنش شدید برخی از گروه‌های ایرانی در هلند را در پی داشته است. «شبکه ایرانیان هلند» در بیانیه دو زبانه‌ای که دیروز از راه اینترنت و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، برگزارکنندگان هلندی را به شدت مورد انتقاد داد و اعلام کرد: «چنین برنامه‌ای مايه شرم شهر لاهه است؛ شهر عدالت و صلح؛ شهری که در آينده نزديک، رهبران ايران در دادگاه آن، به دليل جنايت عليه ملت خودشان محاکمه خواهند شد.» در بخش دیگری از این بیانیه آمده، برنامه هفدهم سپتامبر «توهينی است به هزاران شهروند هلندی ايرانی‌تبار که به دليل شرايط وحشتناک کشورشان به هلند گريخته‌اند؛ شرايط پديد آمده به دليل داشتن حکومتی بنيادگرا که در جامعه بين‌الملل به عنوان يکی از بزرگترين ناقضان حقوق بشر شناخته شده است.»

انتشار خبر برنامه مشترک بنیاد کلینگندال و سفارت جمهوری اسلامی در لاهه، در چند روز گذشته، واکنش شدید برخی از گروه‌های ایرانی در هلند را در پی داشته است.

«شبکه جوانان پیشروی ایرانی» نیز بیانیه‌ای به زبان هلندی با عنوان «کلینگندال، مبلغ دیکتاتورها» منتشر کرده که در آن طرحی کشیده شده که دستان دولت ایران و بنیاد کلینگندال را در هم و به نشانه دوستی با انگیزه‌های اقتصادی نشان داده است. این شبکه در بیانیه خود آورده: «مقامی از دولت ایران به هلند دعوت شده است که در زمینه آموزشی فعال است و این دعوت در شرایطی صورت گرفته که جمهوری اسلامی خشن‌ترین برخوردها را با دانشجویان داشته است.»

در طی یک سال گذشته این چندمین بار است که بر سر حضور مقام‌های دولتی ایران در هلند جنجال به پا می‌شود. در ماه ژوئن، سفر عزت‌الله ضرغامی، رییس صدا و سیمای ایران به هلند برای بازدید از یک شبکه تلویزیونی با اعتراض شدید ایرانیان مهاجر کنسل شد. در فوریه 2010 دانشکده فنی لاهه در پی اعتراض دانشجویان ایرانی، از اجاره یکی از تالارهای خود به سفارت ایران برای برگزاری جشن پیروزی انقلاب، عذرخواهی کرد و در ژانویه 2010 نیز کنسرت صلح ارکستر سمفونیک تهران که از سوی سفارت ایران سازماندهی شده بود با درگیری شدید فیزیکی معترضان و کارمندان سفارت نیمه‌‌تمام ماند.


 

وضع اسف بار زندانها و دستگاه قضاییه کشور
 

جلیل محبی حقوق دان مقیم ایران طی مقاله ای وضع زندان ها و دستگاه قضایی کشور را اسف انگیز توصیف کرده است. وی به وضع زندانها و تأخیرها در بررسی پروندها اشاره نموده و گفته است که ادامه این روند، مردم را از اسلام و نظام اسلامی روی گردان خواهدنمود.

جلیل محبی حقوق دان مقیم ایران طی مقاله ای در سایت اینترنتی "الف" وضع زندان ها و دستگاه قضایی کشور را اسف انگیز توصیف کرده است.

درباره زندانها او گفته است که ظرفیت آنها 80 هزار زندانی است، درحالیکه هم اکنون بیش از 205 هزارزندانی را درخود جای داده است.

درباره قوه قضاییه وی گفته است که مجموعاً 5500 قاضی که به بررسی و صدورحکم اشتغال دارند، باید هرساله به 11 میلیون پرونده رسیدگی نمایند. بدین ترتیب هر قاضی سالانه باید بیش از 2000 پرونده را بررسی نماید. درچنین شرایطی قضات توانایی رسیدگی به این همه پرونده را ندارند و بالاجباررسیدگی به پرونده ها دائماً به تأخیر افتاده و عمرشاکیان در راهروهای دادگستری هدرمیرود. وی میگوید که ادامه این روند، مردم را از اسلام و نظام اسلامی روی گردان خواهدنمود.

درهمین حال، پیشنهاد افزایش اعتبارات قوه قضاییه به دلیل مخالفت شدید و جدی نماینده دولت در مجلس رأی نیاورده و رد شده است.


 

نقض تحریمها علیه رژیم؛ هشدار اتحادیه اروپا به چین

 

 اتحادیه اروپا در مورد نقض تحریم های علیه ایران به چین هشدار می دهد. "کاترین اشتون" نماینده ارشد اتحادیه اروپا در سیاست خارجی به دولت چین هشدار داد که فعالیت شرکت های چینی را در ایران تحت نظر بگیرد و اجازه ندهد تحریم های بین المللی علیه تهران توسط این شرکت ها نقض شود. این خبر را "روسبالت" گزارش داد.

آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که به خاطر عدم حضور سرمایه گذاران خارجی که به دنبال قطعنامه ماه ژوئن شورای امنیت از ایران خارج شده اند، شرکت های چینی حضور خود را در ایران پررنگتر کرده اند. اشتون طی دیدارش از چین اظهار کرد که در حال حاضر شاهدی مبنی بر تقویت حضور اقتصادی چین در ایران ندارد اما افزایش این حضور اقتصادی با دور زدن تحریم ها جایز نیست.

پیش از این "لی کتسیان" معاون نخست وزیر چین در دیدار با وزیر نفت ایران گفته بود که به رغم درخواست آمریکا برای رعایت تحریم ها، پکن خواهان ادامه همکاری با تهران در چارچوب پروژه های موجود است.

لازم به ذکر است که چین از تحریم های یکجانبه اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران حمایت نکرده است. به عقیده نمایندگان چین، حل و فصل مسائل ایران باید تنها از مسیر دیپلماتیک و پشت میز مذاکره صورت بگیرد.

برخی کارشناسان معتقدند که چینی ها از غیاب شرکت های غربی سوء استفاده کرده و تبدیل به شریکی بی جایگزین برای ایران شده اند. چین کلا در رابطه با هیچ کشوری زیر بار تحریمی که برضد منافع پکن باشد نمی رود. حق مالکیت معنوی نیز به صورت اسناد مختلف حفظ می شود، اما چینی ها با خیال راحت از همه چیز کپی برداری می کنند وذره ای دلهره به خود راه نمی دهند.

پکن به همین ترتیب سعی می کند در ایران برای کار از شرکت هایی استفاده کند که با اروپا و آمریکا تجارت ندارند. بزرگترین فروشنده محصولات نفتی در ایرن شرکت "ژوهای ژنرونگ" است که رسما با شرکت سی. ان. پی. سی (CNPC) ارتباطی ندارد.

امروز چین با 21,2 میلیارد دلار تجارت در سال مهمترین شریک تجاری ایران محسوب می شود. گفتنی است که سه سال گذشته این شاخص 14,4 ملیارد دلار بود و 15 سال پیش سطح تبادلات کالا میان چین و ایران 400 میلیون دلار در سال بود.

تحلیلگران فعلا نمی توانند پاسخ روشنی به این پرسش بدهند که آیا این واکنش به تحریم های سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران است یا چین بر حسب قانون بازار همان مقدار نفت را با قیمتی ارزانتر به دست آورده است.


 

آمریکا از تحریم های جدید ژاپن علیه ایران قدردانی کرد
 

بلافاصله پس از آنکه صبح امروز ژاپن اعلام کرد که تحریم های جدیدی را علیه ایران برقرار خواهد کرد، هیلاری کلینتون با انتشار اطلاعیه ای تصمیم جدید این کشور را یک پیشرفت مهم درراستای کوشش های جامعه بین الملل بقصد مقابله با گسترش سلاح های اتمی از طریق اعمال فشار بر ایران ارزیابی کرد.

این اطلاعیه را وزیر خزانه داری آمریکا تیموتی گتنر نیز امضاء کرده است.

دولت ژاپن صبح امروز تحریم های جدیدی را علیه ایران به مورد اجرا گذاشت که از جمله شامل قطع هر گونه سرمایه گذاری در صنایع گاز و نفت این کشور میگردد.

این تحریم های جدید که تقریباً مشابه تحریم هائی است که قبلاً اتحادیه اروپا و نیز ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی اتخاذ کرده اند ، در واقع بقصد تکمیل کردن تحریم هائی انجام میگیرد که بوسیله قطعنامه 1929 توسط شورای امنیت تعیین شده بود.

در بیانیه دو وزیر آمریکائی این اقدام ژاپن تعمیق انزوای ایران ارزیابی شده است.

بعقیده این بیانیه تحریم امروز ،ایران را در عرصه های مالی ، اقتصادی و انرژی بین المللی تضعیف کرده و بانک ها و صنایع ژاپن را در مقابل فعالیت های غیر قانونی ایران محافظت می کند

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .