سه شنبه  دوازدهم مرداد ١٣٨٩


 

اعمال تحریمهای مضاعف توسط دومین شریک تجاری رژیم

مسکو، 12 مرداد، خبرگزاری « ریا نووستی»/ ژاپن بر ضد جمهوری اسلامی ایران تحریم های مضاعف اتخاذ کرد. ژاپن دومین شریک تجاری ایران پس از چین است.

امروز دولت ژاپن برقراری تحریم های مضاعف بر ضد تهران در رابطه با عدم تمایل آن به دست برداشتن از غنی سازی اورانیوم و دیگر برنامه های هسته ای را اعلام کرد. تمام عملیات مالی با 40 سازمان ایران که از جمله با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ارتباط دارند، به حالت تعلیق در می آید. سرمایه گذاری های ایران در شرکت های ژاپنی دارای امکان دسترسی به فناوری های هسته ای و موشکی ممنوع می شود. این مطلب را خبرگزاری « ریا نووستی» به نقل از خبرگزاری" ایتار- تاس" گزارش می دهد.

توکیو همچنین دستور داد هر گونه معامله و حواله پول در رابطه به تحویل تسلیحات متعارف سنگین به تهران قطع شود. به مؤسسات مالی دستور داده شده درباره تمام عملیت مورد سوءظن از این نوع به مقامات گزارش دهند.

دولت ژاپن اعلام کرد این تدابیر مطابق با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره تحریمهای تکمیلی بر ضد ایران اتخاذ می شوند



واکنش رژیم به اظهارات فرمانده ارتش آمریکا: ما آماده ایم

واحد مرکزی خبر (صدا و سیمای رژیم): سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به اظهارات رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در خصوص آماده بودن طرح حمله نظامی به ایران گفت: اظهارات مقامات دولت آمریکا قابل توجه نیست و ما به آن توجه نمی کنیم.

، رسانه های خارجی روز دوشنبه نوشته اند که رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا از آماده بودن طرح حمله نظامی به ایران خبر داده و گفته است که در صورت تجهیز این کشور به سلاح اتمی به اجرا گذاشته خواهد شد.

رامین مهمانپرست دراین باره افزود: نباید زیاد به اظهارات مقامات نظامی دولت آمریکا توجه کرد.

وی با بیان اینکه مقامات واشنگتن اظهارات نسنجیده، بسیار دارند، ادامه داد: این سخنان حاکی از داشتن شرایط خاص آنان است که در حالت عدم تعادل، عصبانیت، بی برنامگی و سرخوردگی از شکست هایی که در منطقه داشته اند، اظهاراتی می کنند که زیاد قابل توجه نیست.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی آماده اند

در همین حال به گزارش ایرنا، پاسدار احمد وحیدی وزیر دفاع جمهوری اسلامی در پاسخ به ادعای رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا مبنی بر طرح حمله نظامی به جمهوری اسلامی گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی همواره آماده‌اند و طرح‌های دفاعی دشمن‌کوب و پشیمان‌کننده‌ای را آماده کرده‌اند.



رژیم کشورهای تحریم کننده را تحریم می ‌کند

سایت آفتاب: بازار جمهوری اسلامی بر روی کالاهای مصرفی و بنجل کشورهایی که از ورود تکنولوژی، ماشین آلات و تجهیزات به کشورمان جلوگیری می‌کنند بسته خواهد شد.

وزیر صنایع ومعادن گفت: جمهوری اسلامی ایران از ورود کالاهای مصرفی کشورهای تحریم‌کننده جلوگیری خواهد کرد.

علی اکبر محرابیان افزود: بازار جمهوری اسلامی بر روی کالاهای مصرفی و بنجل کشورهایی که از ورود تکنولوژی، ماشین آلات و تجهیزات به کشورمان جلوگیری می کنند بسته خواهد شد.

وی تصریح کرد: به‌رغم تحریم‌های موجود، صنعت‌گران کشورمان موفق شده اند کالاهایی با قیمت کمتر و کیفیت بالا تولید کنند.

محرابیان با تاکید برلزوم تامین تمامی نیاز داخلی کشور گفت: ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز داخلی ابتدا با تلاش محققان، دانشمندان و صنعت‌گران داخلی و سپس از کشورهای دوست تامین خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: نتیجه اعتماد وخود باوری و استفاده از توان صنعتگران داخلی، تامین کالاهای مورد در داخل کشور و ایجاد بازار مصرفی داخلی و تولید اشتغال و ثروت بیشتر خواهد بود.



پيشروي آب شور تا خرمشهر؛ مرگ نخلستانها اولين پيامد انتقال آب کارون
روزنامه ابتکار:

اهواز - طرح‌هاي انتقال آب از رودخانه کارون يا سرشاخه‌هاي آن در حالي از سوي وزارت نيرو به عنوان يک راهبرد اساسي دنبال مي‌شود که تحقق اين امر باعث وارد شدن خسارت‌هاي فراواني به کشاورزي استان خوزستان مي‌شود.

به گزارش مهر استان خوزستان در حال حاضر بيشترين ميزان برداشت خرما و خارک در کشور را به خود اختصاص داده است، اين در حالي است که نخل‌هاي فراواني از اين استان به خصوص در شهرهاي آبادان، خرمشهر و شادگان در زمان هشت سال جنگ تحميلي از بين رفته است به همين دليل در صورت احياي اين نخيلات و کشت جايگزين براي آنها، استان خوزستان مي‌تواند نقش مهمتري را در عرصه توليد خرما و خارگ و همچنين فرآورده‌هاي آنها در کشور ايفا کند.با اين وجود استان خوزستان به دلايل مختلف از جمله کم آبي از ميزان توليد مورد انتظار همچنان فاصله گرفته است و اين موضوع لزوم سرمايه گذاري براي حل مشکل آب دهي به نخيلات را ضروري کرده است.

مدير باغباني جهاد کشاورزي خوزستان در اين خصوص گفت: خوزستان با توليد 150 هزار تن انواع خرما از نخلستان‌هاي خود، مقام اول توليد خرما در سطح کشو را به خود اختصاص داده است. حليم کوتي اظهار داشت: برداشت خارک و رطب از سطح 28 هزار هکتار از نخلستانهاي بارور استان خوزستان آغاز شده است و در حال حاضر در بيشتر نخلستانهاي شهرستانهاي خرما خيز استان خوزستان از جمله آبادان، خرمشهر، شادگان و اهواز عمليت براشت در حال انجام است.

استان خوزستان با داشتن بيش از 40 هزار هکتار نخيلات و توليد سالانه بيش از 150 هزار تن خرما در کشور مقام اول را در کشت و توليد نخيلات آبي دارا است و هر ساله علاوه بر تامين بخش عظيمي از نياز کشور، ميزان فراواني از اين محصول را به خارج از کشور صادر مي‌کند. اين استان در سال جاري با تامين آب نخيلات با وجود اينکه همچنان از توليد مورد انتظار به دلايلي از جمله خشکسالي و کم آبي در سالهاي گذشته تا حدودي عقب افتاده است ولي کميت و کيفيت محصول خرماي استان بهبود قابل توجهي يافته و انتظار مي‌رود در سال جاري 150 هزار تن محصول برداشت شود که از اين مقدار حدود 30 درصد آن خارک و رطب خواهد بود.

خرماي توليد شده در شهرهاي آبادان، خرمشهر، اروندکنار و مينوشهر از کيفيت فوق العاده‌اي برخوردار است و بيشتر آن برخلاف خرماهاي ديگر که در شيريني جات مورد استفاده قرار مي‌گيرد در بسته بندي مختلف به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي‌شود و طرفداران فراواني دارد.نخلستان‌هاي خوزستان که بيشتر در جنوب اين استان و شهرهاي آبادان و خرمشهر قرار گرفته اند در سال گذشته به علت شوري اين رودخانه با کاهش 50 درصد محصولات توليد خود مواجه شده اند ولي امسال به علت بارش‌هاي مناسب خوشبختانه خطري متوجه نخلداران نبوده هر چند خطرات فراواني همچنان در کمين نخل‌هاي استان خوزستان قرار دارند که يکي از اين خطرات تداوم شوري آب رودخانه اروند رود و کاهش آب‌هاي استان به خصوص آب ورودي به نخلستان‌ها است.

در همين خصوص و براي احياي نخيلات شهرهاي آبادان و خرمشهر، طرح آبرساني به شهرهاي آبادان و خرمشهر به منظور احياي نخيلات اين مناطق از سال 68 آغاز شده و قرار است نخلستانهاي منطقه با تکميل اين طرح در پايان سال 94 علاوه بر کاهش عمده شوري آب، به طور کامل سيراب شوند.

مدير طرحهاي حوزه کارون سازمان آب و برق خوزستان گفت: در اين طرح علاوه بر ايستگاه‌هاي پمپاژ مارد و طره بخاح، اجراي 28 ايستگاه پمپاژ ثانويه نيز در طول مسير پيش بيني شده که 16 هزار هکتار سطح زير کشت نخيلات در آبادان و اروندکنار و به همين ميزان در خرمشهر را آبياري مي‌کند.

محمدحسين شيخ گرگر مجموع اعتبار مورد نياز اين طرح را دو هزار ميليارد ريال براي آبادان و اروندکنار و يک هزار و 600 ميليارد ريال ديگر براي خرمشهر عنوان و خاطرنشان کرد: از اين مقدار تاکنون 860 ميليارد ريال براي آبرساني به نخيلات آبادان و 410 ميليارد ريال نيز براي تامين آب نخلستانهاي خرمشهر هزينه شده است.

مدير طرحهاي حوزه کارون اضافه کرد: با توجه به افزايش شوري آب اروندرود به دليل کمبود آب در اين رودخانه که ناشي از احياي سدهاي مخزني بزرگ در انتهاي دجله و فرات در ترکيه و سوريه و نيز کاهش آب رودخانه کارون بوده، اين طرح به عنوان احياگر نخيلات آبادان و خرمشهر تعريف شده است.

شيخ گرگر با اشاره به اجراي پروژه سيفون معکوس با برداشت آب به ظرفيت 13.5 متر مکعب در ثانيه از کانال مارد و انتقال آن به سمت ديگر رودخانه از طريق ايستگاه وليعصر براي آبرساني به ناحيه عمراني دو خرمشهر به وسعت هزار و 600 هکتار و ناحيه شلمچه به وسعت چهار هزار و 800 هکتار گفت: آب مورد نياز دراين پروژه از طريق پنج شاخه لوله هر يک به قطر يک هزار و 600 ميليمتر و طول 200 متر، انتقال و براي آبرساني مورد بهره برداري قرار مي‌گيرد.

اروندرود به طول 190 کيلومتر يکي از رودخانه‌هاي پهناور کشور در مرز مشترک با عراق قرار دارد اين رودخانه از همريزش رودهاي دجله و فرات و سپس کارون پديد آمده است. آبراه اروند شهرهاي آبادان، خرمشهر، اروندکنار و برخي از شهرهاي عراق را به خليج فارس و آبهاي آزاد متصل مي‌کند.

اين رودخانه به علت خشکسالي چند سال اخير استان خوزستان، کاهش بارندگي در اين مدت و توام شدن آن با کاهش خروجي آب پشت سدهاي کارون همچنين کاهش آب رودخانه‌هاي دجله و فرات در کشور عراق، شور و کم آب شده است و اين موضوع ضربات جبران ناپذيري بر پيکره کشاورزي و اقتصاد نخلداران منطقه زده است زيرا آنها علاوه بر اينکه با نخل‌هاي بي ثمر و کم ثمره مواجه شدند از ميان کاري برخي محصولات مثل سبزي، باميه و گوجه در نخلستان‌هاي خود نيز محروم شده اند.

در عين حال به علت کاهش آب ورودي به رودخانه کارون، در شهرهاي آبادان و خرمشهر که مسير انتهايي اين رودخانه به شمار مي‌رود قدرت آب شيرين رودخانه کارون به شدت کاهش يافته و اين مسئله به مرور زمان باعث پيشروي آب شور دريا به داخل شهرها مي‌شود.

به گفته برخي کارشناسان در سال قبل به علت کاهش بارندگي، آب شور حتي تا خرمشهر نيز پيشروي کرده است ولي در صورت تداوم کاهش آب رودخانه آب شور در سال‌هاي آينده به خرمشهر مي‌رسد و کل زمين‌هاي کشاورزي اين دو شهر که از رودخانه کارون سيراب مي‌شوند از بين مي‌روند.

اکنون با اين شرايط آيا انتقال آب رودخانه کارون به فلات مرکزي و استان‌هاي کرمان و اصفهان که به شدت از سوي دولت در حال پيگيري است تا چه ميزان توجيه اقتصادي دارد که با صرفه هزينه‌هاي سرسام آور و نجومي آب را به صدها کيلومتر آن طرف تر منتقل مي‌کنند در حاليکه مردم و زمين‌هاي کشاورزي حاشيه رودخانه کارون بيش از هر کسي به اين آب احتياج دارند.



تجمع دراويش گنابادي مقابل فرمانداري سروستان دوشنبه, 11 مرداد 1389
جمعي از دراويش سلسله نعمت اللهي گنابادي در يك حركت اعتراضي ، مقابل فرمانداري شهرستان سروستان فارس تحصن نمودند .

ساعت 10 صبح روز دوشنبه 11 مرداد 1389 جمعي از دراويش گنابادي در حركتي خودجوش و در اعتراض به برپايي نمايشگاهي موهن از سوي افراطيون مذهبي عليه دراويش در شهرستان سروستان،‌ مقابل فرمانداري اين شهرستان تجمع كردند .

طي روزهاي گذشته در پي برپايي نمایشگاهی از سوی مخالفین تصوف در شهرستان سروستان از توابع استان فارس كه به منظور زمينه سازي براي تهاجم به دراويش اين شهر برپا شد دراویش مراتب اعتراض خود را نسبت به این توطئه به ستاد فرماندهی انتظامی ابراز و تاکید كردند در صورت ادامه نمایشگاه دست به تحصن مقابل فرمانداری شهرستان خواهند زد.

عدم اقدام قانوني مقامات مسوول منجر به اين اجتماع اعتراضي چند صد نفر از دراويش مقابل فرمانداري اين شهرستان شد و دراويش سروستان ساعت 10 صبح روز دوشنبه 11 مرداد مقابل فرمانداری سروستان تجمع نمودند. گارد ویژه و ماموران امنیتی و انتظامی منطقه را محاصره نمودند و چند خودرو آتش نشانی نيز در مقابل فرمانداری مستقر گردید.

و در حالی که نمایندگان دراویش با فرماندار در حال مذاکره بودند، مامورین امنیتی با دراویش درگیر شده و تجمع کنندگان وارد فرمانداری می شوند و پس از دقایقی مجددا بازگشته و به تحصن خود ادامه می دهند.

در ساعت 12 ماموران لباس شخصي براي جو سازی و تشدید بحران و ايجاد زمينه لازم براي برخورد با دراویش، اقدام به آتش زدن چادرهای نمایشگاه نمودند و سعی داشتند این موضوع را با منتسب نمودن به درویشان، تجمع مسالمت آمیز آنها را به خشونت بکشانند.

دروايش كه متوجه شدند نمايشگاه توسط لباس شخصي ها به آتش كشيده عملا دلیلی برای ادامه اجتماع نداشتند و به تحصن خود خاتمه دادند . تجمع دراویش گنابادی بدون برخورد در ساعت 1 بعد از ظهر خاتمه یافت .



عدم موافقت عراق با گشایش شعب دو بانک ایرانی در بغداد
رادیو فردا :
مقامات عراقی می‌گویند که دولت این کشور به دلیل تحریم‌های بین‌المللی اقتصادی علیه ایران، تاکنون با درخواست دو بانک ایرانی مبنی بر گشایش شعبه‌ای در بغداد موافقت نکرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامات بانک مرکزی عراق روز یک‌شنبه اعلام کرد که به نظر می‌رسد به دلیل تحریم‌های اعمال شده علیه ایران، دولت عراق با تأسیس دو بانک ایرانی کارآفرین و پارسیان در بغداد موافقت نکند.

این در حالی است که پایگاه اطلاع‌رسانی دولت در تاریخ ۲۶ اسفندماه از موافقت بانک مرکزی عراق با درخواست افتتاح شعبه این بانک‌ها در بغداد خبر داد و کارشناس اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی در بغداد نیز اعلام کرد که مراحل قانونی این درخواست اجرا شده است و این دو بانک یک ماه فرصت دارند تا سرمایه خود را حواله و محل مناسب برای ایجاد شعبه را انتخاب کنند.

همچنین در ماه گذشته، بانک مرکزی عراق اعلام کرد که این کشور در حال مذاکره با شش یا هفت بانک خارجی برای ایجاد شعبه در عراق است که در میان آن‌ها نام بانک‌های ایرانی و لبنانی نیز به چشم می‌خورد.

با این اوصاف این دو بانک ایرانی تاکنون موفق به جلب موافقت دولت عراق نشده‌اند. ولید عیدی، مدیر کل موقت بخش نظارت بانکی در بانک مرکزی عراق با اشاره به این که تا کنون موافقتی از جانب دولت مبنی برای تأسیس این دو بانک صورت نگرفته است به خبرگزاری رویترز گفت: ما منتظر پاسخ وزارت امور خارجه هستیم و من به شخصه فکر می‌کنم که پاسخ آن‌ها منفی خواهد بود.

عدم موافقت با تأسیس این دو بانک علیرغم روابط قدرتمند سیاسی دو کشور صورت می‌گیرد.

به دنبال تصویب دور چهارم تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا، کانادا و استرالیا نیز تحریم‌های یکجانبه‌ای را علیه ایران اعمال کردند.

به موجب این تحریم‌ها بخش بانکداری جمهوری اسلامی ایران برای انجام معاملات و فعالیت‌های بین‌المللی تحت فشار قرار گرفته است.

به موجب تحریم‌های مضاعف اتحادیه اروپا که در تاریخ ۴ مردادماه به تصویب رسید، بانک‌های مرتبط با ایران در اتحادیه اروپا تحت نظارت قرار گرفته و از افتتاح شعبه‌های جدید این بانک‌ها در اتحادیه اروپا جلوگیری به عمل خواهد آمد.

همچنین نام ۱۷ شعبه بانک ملی نیز در فهرست تحریم‌های مضاعف استرالیا قرار دارد و تحریم‌های مضاعف کانادا نیز توقف انجام هرگونه معامله با بانک‌های ایرانی را در برنامه خود دارد.

جوامع بین‌المللی سعی دارند از طریق اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران، جمهوری اسلامی را به توقف برنامه اتمی خود وادارند. این جوامع بر این باورند که ایران به دنبال تولید بمب اتمی است و این در حالی است که ایران این ادعا را رد کرده و همواره اعلام کرده است که از برنامه اتمی خود مقاصدی صلح‌آمیز را دنبال می‌کند.
.

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .