دوشنبه  يازدهم مرداد ١٣٨٩


 

دریادار مایک مولن: در صورت نیاز، طرح آماده‌ای برای حمله به ایران داریم
دریادار مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، طی یک مصاحبه تلویزیونی  اظهار داشت که ایالات متحده در صورت نیاز طرح آماده‌ای برای حمله به ایران در اختیار دارد؛ این فرمانده آمریکایی با این حال نسبت به «پیامدهای ناخواسته» چنین حمله‌ای به شدت ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دریادار مایک مولن، رئیس ستاد متشرک ارتش آمریکا، روز یکشنبه در گفت‌و‌گویی با شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی، در پاسخ به این پرسش که آیا ایالات متحده آمریکا طرحی برای حمله به ایران دارد، گفته است، چنین طرحی وجود دارد.
هر چند رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از ارایه هرگونه توضیحی در این باره خودداری کرده است، ولی در عین حال تاکید کرده است که وی به شدت نگران پیامدهای احتمالی چنین حمله‌ای است.

دریادار مایک مولن در این باره گفته است: «حمله به ایران ممکن است پیامدهای ناخواسته‌ای داشته باشد که پیش‌بینی آن در این بخش به شدت بی‌ثبات جهان دشوار است.»

وی در عین حال با بیان این که اجازه دادن به ایران برای ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای نیز «غیرقابل قبول» است، افزوده است: «راستش را بخواهید، من به شدت نگران هر دو حالت هستم.»

ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای غربی بر این باورند که جمهوری اسلامی در پوشش یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی در صدد دستیابی به فناوری لازم برای ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویت چهار قطعنامه تحریمی علیه ایران از این کشور خواسته است، به فعالیت‌های حساس اتمی خود که قابلیت کاربرد در ساخت بمب اتمی را نیز دارد، پایان دهد، با این حال جمهوری اسلامی با سرپیچی از این خواسته، فعالیت‌های خود را در زمینه غنی‌سازی اورانیوم گسترش داده است.

در مقابل ایالات متحده آمریکا و اسرائیل که برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی برای امنیت خود ارزیابی می‌کنند، بارها تاکید کرده‌اند، اگرچه از تلاش‌های دیپلماتیک برای وادار ساختن جمهوری اسلامی به صرف‌نظر کردن از این برنامه حمایت می‌کنند، اما حمله نظامی را به عنوان یک راه‌‌حل احتمالی از دستور کار خود خارج نمی‌کنند.

با این همه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در اظهارات تازه خود ابراز امیدواری کرده است که تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی به همراه تحریم‌های اعمال شده علیه جمهوری اسلامی در نهایت بتواند تهران را به متوقف ساختن فعالیت‌هایش در زمینه غنی‌سازی اورانیوم وادارد.

همزمان دریادار مایک مولن با تاکید بر این که «گزینه نظامی در قبال ایران مد نظر بوده و همچنان مد نظر باقی خواهد ماند»، افزوده است: «من امیدوارم که ما مجبور به استفاده ازاین این گزینه نشویم، اما این یک گزینه مهم است..»

 وزارت دفاع ایالات متحده در ماه آوریل سال جاری اعلام کرده بود، حمله به ایران «در آینده نزدیک» در دستور کار آمریکا قرار ندارد؛ در عین  حال این برای نخستین بار نیست که یک مقام آمریکایی از طرح‌های آماده برای حمله به ایران سخن می‌گویند.

 مایک مولن در فروردین ماه امسال نیز طی اظهار نظری مشابه گفته بود: «ما در پنتاگون، همیشه برای احتمالات برنامه‌ریزی می‌کنیم و قطعا گزینه‌هایی (برای حمله به ایران) موجود است.»

 پنتاگون استفاده از گزینه نظامی برای پایان بخشیدن به تنش بر سر برنامه هسته‌ای ایران را منتفی ندانسته است. هر چند در ماه‌های گذشته برخی دیگر از فرماندهان بلندپایه نظامی آمریکا نیز نسبت به پیامدهای منطقه‌ای حمله نظامی به ایران هشدار داده بودند.

از سوی دیگر براساس برخی گزارش‌ها چندی پیش نیز ۴۷ تن از اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای از اقدامات احتمالی اسرائیل علیه ایران حمایت کرده بودند.

این نمایندگان جمهوری‌خواه که پیش‌نویس مورد حمایت آنها توسط لویی گومرت، از ایالات تگزاس، به کمیته روابط خارجی ارائه شده است، در قطعنامه پیشنهادی خود با حمایت آشکار از حمله احتمالی اسرائیل به ایران، تاکید کرده‌ بودند، کنگره ایالات متحده از اقدام احتمالی اسرائیل برای استفاده از «همه ابزارهای لازم» علیه ایران از جمله «استفاده از نیروی نظامی» حمایت خواهد کرد.



منبع حکومتی: استقرار 7 هزار کماندو در نزديکی مرز ايران
آتي نيوز: يک سرتيپ عراقي وابسته به تيپ هشتم ارتش عراق در جنوب بغداد گفت: امريکاييها در دو ماه گذشته 7 هزار کماندوي يگان مارينز و برخي از يگانهاي ويژه گشتي را در نزديکي سه منطقه مرزي عراق با ايران در مندلي ، عماره و پنجوين مستقر کرده است.
اين مقام نظامي عراقي که خواست نامش فاش نشود ، افزود: امريکاييها همچنين شماري سکوي پرتاب موشک و رادارهاي پيشرفته را در چند کيلومتري مرز ايران نصب کرده اند و به طرف عراقي درباره علت مستقر کردن اين نيروهاي ويژه، سکوها و رادارها در اين منطقه اطلاعاتي نمي دهند.
روزنامه البينه الجديده نوشت: ارتش امريکا به هيچ مقام نظامي عراقي اجازه نمي دهد به اين پايگاه هاي نظامي جديد خود در نزديکي مرزهاي ايران نزديک و از تحرکات و عملکرد انها در اين مناطق مطلع شوند.
مقام ارشد نظامي عراق افزوده است: به نظر مي رسد امريکايي ها تمايلي به خروج زودهنگام از عراق ندارند و در نظر دارند قبل از هرگونه عمليات خروج از عراق ، برخي مناطق را در ايران با استفاده از خاک عراق هدف حمله قرار دهند



آمریکا سیستم هشداردهنده موشکی در خلیج فارس مستقر میکند
خبرگزاری مهر: منابع غربی از تلاش واشنگتن در راستای توسعه توان موشکی کشورهای حاشیه خلیج فارس و استقرار یک سیستم هشدار دهنده سریع را در یکی از کشورهای عربی منطقه خبر می دهند.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، آمریکا هم اکنون با همکاری اسرائیل طرح توسعه توان موشکی کشورهای حاشیه خلیج فارس را در دستور کار قرار داده است.
این روزنامه با طرح این ادعا که آمریکا این مسئله را در مواجهه با توان موشکی جمهوری اسلامی در نظر گرفته، می نویسد: آمریکا در این راستا یک سیستم هشدار دهنده سریع را که در سال 2008 در اسرائیل مستقر کرده است، در یکی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس مستقر می کند.



 
گزارشی از وضعیت بازار تهران؛ راکد و نیمه تعطیل
گزارش دریافتی: دولت چندين بار براى اخذ ماليات به بازاريان مراجعه کرده و آنها را در شرايطى که بازار بحالت نيمه تعطيل است، زير فشار قرارداده است تا مالياتهاى تعيين شده از طرف دولت را بپردازند که با توجه به کسادى بازار و مالياتهاى زياد بازاريان ناراضى و در بيشتر موارد اقدام به بستن مغازه ها کرده اند. از طرف ديگر بدليل طرح ترافيک بازار و همچنين احداث طاق‌ نصرتهاى جديد در نقاط مختلف بازار، هيچ کاميونى نمى تواند وارد بازار شود و به همين دليل اجناس بصورت خرده‌ فروشى فروخته مى شود و باعث ورشکستگى بازاريان و تجار مواد غذايى شده است که تجار بشدت با اين طرحها مخالف هستند و از طرفى هم اتحاديه براى آنها کارى انجام نمى دهد. اين موضوع باعث نگرانى روزافزون بازاریان شده است. همچنین اخيرا ميزان زيادى مواد غذايى خارجى اعم از شکلات و شيرينى وارد بازار شده است که بدليل کيفيت پايين اين مواد و گذشته بودن تاريخ مصرف آن باعث نارضايتى و مسموميت مصرف ‌کنندگان شده که این موضوع باعث اعتراضات توليد‌کنندگان داخلى هم شده است. در مورد مشکلاتى که صنف پارچه فروشان داشتند، از جمله مسئله ماليات، هنوز دولت اقدام جدى در مورد حل مسائل پارچه فروشان نکرده است و فقط بطور شفاهى گفته اند ماليات را تخفيف مى دهيم. يکى از بازاريان پارچه ‌فروش در مورد جنجال بر سر مالیات در بازار مى گفت، فقط مى گويند توافق شده، اما هيچ اقدامى صورت نگرفته است، وضعيت بلاتکليف است. قراردادى مکتوب نشده، ممکن است در همين وضعيت بماند يا تغيير کند. تعيين تکليف نيست، ماليات بر اساس وضعيت مشخص و حساب ‌شده نيست بلکه بيشتر روابطى است، يکى پول مى دهد و... وی می گفت، وضعیت بازار راکد است و کارى پيش نمى رود.



منبع حکومتی: ناآرامی در تبریز و درگیری با ماموران
سایت آخرین نیوز در گزارشی نوشت، جمعی از طرفداران تیم فوتبال تراکتورسازی به دنبال برهم زدن نظم عمومی شهر تبریز برآمدند. به گزارش مشرق، پس از بروز اتفاقات ناخوشایند در اولین بازی تراکتور سازی تبریز که در مقابل سرخپوشان پایتخت در ورزشگاه آزادی برگزار شد و صدور رای کمیته انضباطی که تیم تراکتور سازی را با محرومیت همراه ساخت، ساعتی پیش برخی از طرفداران تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز، فضا را در این شهر ملتهب کردند. آنها با مستمسک قرار دادن حکم کمیته انظباطی (برگزاری دو بازی خانگی بدون حضور تماشاگر) و ناعادلانه بودن این حکم، به این قضیه اعتراض کرده و با نیروهای انتظامی درگیر شدند. براساس این گزارش، یگان‌های ویژه نیروی انتظامی برای جلوگیری از گسترش درگیر‌ی‌ها و سرایت به نقاط دیگر در صدد آرام کردن اوضاع هستند.



کاهش ۳۱ درصدی ترانزیت کالاهای نفتی از ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، آمارهای سازمان بنادر و دریانوردی نشان می‌دهد مجموع تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در 4 ماهه ابتدای سالجاری به بیش از 42 میلیون و652 هزار تن رسید، این در حالی است که این میزان در مدت مشابه سال قبل در حدود 40 میلیون و 672 هزار تن بود.
برهمین اساس، مجموع تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در بنادر کشور در 4 ماهه ابتدای سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 4.87 درصد افزایش یافت.

در همین حال، از مجموعه تخلیه و بارگیری کالا در بنادر در چهارماهه اول امسال، در حالی تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی با بیش از 28 میلیون و 812 هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل 15.02 درصد افزایش داشته است که در همین مدت تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی با حدود 13 میلیون و 838 هزار تن کاهشی 11.41 درصدی را تجربه می کند.

همچنین حجم کل تخلیه و بارگیری کانتینر در بنادر کشور با 31.71 درصد افزایش از 729 هزار و 465 TEU به 960 هزار و 465 TEU رسید.

آمارهای سازمان بنادر و دریانوردی می افزاید: در حالی میزان صادرات کالاهای غیر نفتی از بنادر کشور در چهارماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 55.03 درصد افزایش یافته که میزان صادرات کالاها نفتی از بنادر در همین مدت با کاهشی چشمگیر 20.27 درصدی مواجه شده است.

البته واردات کالاهای غیر نفتی و نفتی از بنادر در 4 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب 4.19 درصد و 9.05 درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین در حالی ترانزیت کالاهای غیرنفتی در4 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال رشد چشمگیر 81.59 درصدی را نشان می دهد که ترانزیت کالاهای نفتی در همین مدت 31.07 درصد کاهش نشان می دهد. به عبارت دیگر، ترانزیت کالاهای نفتی از بیش از یک میلیون و 948 هزار تن به بیش از یک میلیون و 342 هزار تن کاهش کاهش یافته است.

بر همین اساس تعداد مسافران جابه جا شده از بنادر کشور بوسیله ناوگان دریایی نیز در4 ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به ناگاه با کاهشی 31.30 درصدی مواجه شده، این در حالی است که در این میزان در 3 ماه
ابتدای سالجاری کمتر از 2 درصد بوده است.

گزارش رجانیوز از مشکلات ایران در فروش نفت خود
رجا نیوز، سایت نزدیک به دولت اخیراً از مشکل ایران در فروش نفت خود خبر داده بود. رجا نیوز نوشت: میزان ذخیره شناور نفت ایران در خلیج فارس 28 درصد افزایش پیدا کرده و به رکورد بی سابقه 5،8 میلیون تن معادل 42،5 میلیون بشکه رسیده است كه بيش از صادرات 22 روز نفت ايران است.

به گزارش رجانيوز، هم اکنون 15 فروند تانکر غول پیکر حمل و نقل نفت، مأموریت ذخیره سازی شناور این میزان نفت ایران در خلیج فارس را به عهده دارند كه اين به معني افزايش هزينه نگهداري و اجاره نفت كش هاي اجاره اي و بالارفتن ذخيره سازي نفت در خليج فارس است كه بخش عمده‌اي از ظرفيت ناوگان نفت كش ايران را به‌كار گرفته است.

اين موضوع در شرايط محدوديت ظرفيت ناوگان متعلق به شركت ملي نفت كش ايران و احتمال محدوديت در اجاره نفت كش هاي شركت هاي اروپايي، از يك سو نشان دهنده استفاده غير بهينه از ظرفيت موجود است و از سوي ديگر، بابت اجاره این کشتی ها که مسئولیت ذخیره سازی را به عهده دارند، صدها هزار دلار هزینه به كشور تحميل شده است.

طبق عرف بازار نفت و كمپاني هاي نفتي، توليد و صادرات نفت بايد از قبل پيش فروش شود و مطابق برنامه و با ذخيره سازي منطقي و حمل آن از طريق نفت كش ها به مقصد و بازار مصرف منتقل شود تا هزينه ذخيره سازي و حمل و نقل و اجاره نفت كش ها به حداقل برسد، اما ذخيره سازي زياد و نگهداري آن در نفت كش هاي اجاره اي، از يك سو، باعث افزايش هزينه حمل و نقل و بازاريابي و فروش مي شود و از سوي ديگر، باعث مي شود كه قيمت نفت ترش و سنگين ايران از حد مورد انتظار كمتر شود. اين يعني مأمورین فروش نفت در امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، نفتی را که از ماه ها قبل ذخیره نگه داشته اند، با قيمت كمتر به حراج بگذارند!

اين نوع ذخيره سازي و افزايش هزينه ها موجب شده كه نفت ترش و سنگین ایران به جاي آن كه با یک بازاریابی و استراتژی مشخص پیش فروش شود، اکنون در اختیار دلالان نفتی قرار گيرد تا آنها با قيمت پايین‌تر از حد مورد انتظار، این سرمایه ملي را خریداری كنند.

این مشکل در سال 2008 نیز تكرار شده و به دلیل نبود مخازن كافي ذخیره نفت و عدم وجود آلترناتیو كافي در بين خریداران نفتی، شاهد تكرار آن در شرايط امروز هستيم كه ضرر و زیان هنگفتي را بابت اجاره نفتکش ها به كشور تحميل مي كند.

بر اين اساس این گزارش، ذخيره سازي 42 ميليون بشكه اي كه صادرات نفت حدود 22 روز ايران است و نگهداري آن به صورت شناور، تنها باعث رشد هزينه هاي ذخيره سازي و اجاره نفت كش ها و ... مي شود. فروش نفت بايد با يك استراتژي روشن و از قبل تعيين شده صورت بگيرد و نفت كش ها بعد از بارگيري، بايد بلافاصله به سمت بازار مقصد و تحويل نفت به مشتري حركت كنند و معلوم نيست كه اين ذخيره سازي بزرگ با چه هدفي انجام مي شود.

اگرچه در جدیدترین تحول برای جلوگیری ازضرر و زیان بیشتر، شش فروند از نفتکش های غول پیکر ایران که ظرفیت 12 میلیون بشکه نفت را دارند، به مشتریان نفت ایران در اروپا تحویل داده شده است اما متاسفانه هم اکنون تانکر های نفت کش غول پیکر نجم، دادگر، نبی، هوهر، داور، هنگام، هیرمند، ماربت، و دانش با ظرفیت کامل از نفت ایران شناور هستند که امید است هرچه سریع‌تر با قیمت روز و بدون تخفیف نجومی به بازار عرضه شود و برای سال آینده این مشکل که هر سال گریبان ایران را می گیرد با یک استراتژی مشخص و بازاریابی دقیق برای فروش نفت ایران تكرار نشود.



انتقال یک زندانی به سلولهای انفرادی جهت اجرای حکم اعدام
 
 بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" یکی از زندانیان جهت اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی زندان گوهردشت کرج منتقل شد.

روز یکشنبه 10 مرداد ماه زندانی رضا مهاجر 45 ساله از حسینیه سالن 18 بند 6 زندان گوهردشت کرج جهت اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی این زندان منتقل شد.

او تا به حال سه بار است که برای اجرای حکم اعدام به پای چوبه دار برده شد ولی در آخرین لحظات از اعدام وی صرف نظر شد.زندانی رضا مهاجر 11 سال است که در زندان و در انتظار مرگ بسر می برد.
اعدام ها لاینقظع در زندانهای مختلف این رژیم ادامه دارد. هدف از این اعدام ها ایجاد جو رعب و وحشت در جامعه است تا مردم را از احقاق حقوق خود باز دارد.

سیاستهای ضد بشری مانند اعدام زندانیان سیاسی،اعدام های گروهی و اعدام کودکان، سنگسار و سرکوب مردم توسط ولی فقیه علی خامنه ای گرفته می شود و به رئیس قوه قضائیه صادق لاریجانی که منصوب وی است تحت عنواین مختلفی مانند محارب و غیره به اجرا گذاشته می شود.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،صدور و به اجرای در آوردن احکام ضدبشری اعدام در ایران که هدفی جزء ایجاد رعب و وحشت ندارد به عنوان یک جنایت محکوم می کند و از دبیر کل،کمیسر عالی سازمان ملل متحد و سایر مراجع بین المللی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در ایران خواستار ارجاع پرونده نقض حقوق بشر این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفت تصمیمات لازم اجرا می باشد.



سردار یدالله جوانی روز یکشنبه (اول اوت / ۱۰ تیرماه) گفت: اگر آمریکایی‌ها بخواهند دست به ماجراجویی بزنند دامنه آن می‌تواند امنیت کل منطقه را به مخاطره بیندازد.»
 
وی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، تصریح کرد: «خلیج فارس یک منطقه راهبردی است و اگر امنیت این منطقه به مخاطره بیفتد، ‌آنان نیز متضرر می‌شوند و پاسخ ما قاطع است.»
 
دریاسالار مایک مولن، فرمانده عالی‌رتبه‌ی ارتش ایالات متحده آمریکا نیز در همین روز، یکشنبه، اظهار داشت که پنتاگون طرح حمله نظامی به ایران را تدوین کرده و این گزینه روی میز است. وی افزود که او شخصا نسبت به پیامدهای یک چنین حمله نظامی به ایران نگران است، زیرا عواقب آن قابل پیش‌بینی نیست.
 
سردار جوانی تأکید کرد: «امنیت خلیج فارس یا برای همه است و یا برای هیچ‌کس».
 
معاون سیاسی سپاه پاسداران تهدیدات خود را متوجه اسرائیل نیز کرد و گفت که این کشور هر چه بیشتر «جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک تهدید ارزیابی کرده و معتقد است این تهدید روز به روز افزایش یافته است.»
 
یدالله جوانی تصریح کرد که عدم حمله اسرائیل به ایران به دلیل "ناتوانی" این کشور است، نه اینکه اسرائیل در انتظار مجوز از سوی آمریکایی‌ها بوده باشند. وی "ناتوانی" اسرائیل را نشانه‌ی قدرت و توان نظامی ایران توصیف کرد.
 
سردار جوانی بر اهمیت خلیج فارس به عنوان یک منطقه راهبردی تأکید کرد و افزود، اگر امنیت این منطقه به مخاطره بیفتد "همه آنان متضرر خواهند شد".
 
معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این رابطه گفت، به نظر می‌رسد که آمریکا و اسرائیل در این شرایط با مطرح کردن تهدیدات در صدد افزایش تاثیر تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران هستند، «تا ما انعطاف بیشتری به خرج دهیم».
 
جوانی به نقل از رهبر جمهوری اسلامی گفت: «تهدیدات آنان چه پوشالی باشد چه واقعی، مسئولان قاطعانه از منافع ایران دفاع خواهند کرد.»
 
این در حالی است که مایک مولن گفت، آمریکا به هیچ عنوان اجازه نخواهد داد، جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست یابد. وی افزود، هم نگران پیامدهای یک حمله‌ی نظامی است و هم نگران دست‌‌یابی ایران به سلاح اتمی.



 
عراق اعلام کرد خشونت‌ها در آن کشور افزایش یافته است 
مقام‌های عراقی اعلام کردند که ماه ميلادی گذشته پرتلفات‌ترين ماه در بيش از دو سال گذشته در آن کشور بوده است.

بر اساس آخرين آمارهای دولت که توسط وزارتخانه‌های دفاع، کشور و بهداشت گردآوری شده، در جريان انفجارها و ديگر خشونت‌های اين کشور در ماه ژوئيه، ۵۳۵ نفر کشته و بيش از هزار نفر مجروح شده‌اند.

مقام‌های نظامی آمريکا، آمارهای ارائه شده از سوی دولت عراق را اغراق‌آميز خوانده‌ و شمار کشته‌شدگان را ۲۲۲ نفر اعلام کرده‌اند.

در پی انتخاباتی که هنوز منجر به تشکيل دولت در عراق نشده، خشونت‌ها بين گروه‌های سياسی و فرقه‌های قومی و مذهبی در آن کشور شدت پيدا کرده است.
 
 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .