یکشنبه دوازدهم اردیبهشت ١٣٨٩

 

 آزادی؛ برای کوهیار گودرزی/ لیدا حسینی‌نژاد

13 اردیبهشت 1389

روزهای شادی در پیش روست. روزهای در بند به آخر می‌رسند و من و ما در پوست خود نمی‌گنجیم از این همه شادی. روزهای زیبای پر از لبخند و سرور در راهند.

خوابت را دیدم که پس از آزار و شکنجه‌ی زیاد آزاد شدی و ما فقط قهقه‌ی خنده سر می‌دادیم و من به آن همه روحیه‌ی تو غبطه می‌خوردم. تو برایم داستان‌ها می‌گفتی از روزهای دردت اما می‌خندیدی و من از خنده‌ی تو می خندیدم. از آن دست خوابهایی که آنقدر واقعی است که به خودِ واقعیت می‌ماند، از جنس خوابهایی که باور داری تنها رؤیا نیست. دوست عزیزی که این روزها همراه من است خواب می‌بیند که برای آزادی‌ات جشن گرفته‌ایم و ما از درختی در حیاطی باصفا پرتقالی می‌چنیم و پر از شور و شادی بساط جسن آزادی‌ات را می‌چینیم. مادرت در خواب می‌بیند که گمگشته ای را پیدا می‌کند و تو هم به خانه بر می‌گردی، مادر مهربانت که از پس تمام نگرانی ها و درد دیدن تو در بند، با شادی از خواب خود می‌گوید و همه باور داریم که این خواب‌ها نشانه‌ایست. باور داریم شیشه‌ی عمر روزهای اسیری در حال شکستن است.

چیزی به روز تولدت باقی نمانده و با تو در دلم عهد کرده بودم تا آن روز، روز آزادی تو باشد. پنجم ماه مه روز تولد تو روز آزادی کشوری است که در آن بیش از صد و سی شب و روز را با غم اسیری تو سر کرده‌ام و باور داشتم که این روز باید روز آزادی تو باشد.

می‌دانم و می‌دانیم که روزهای سختی رو گذراندی تنها به جرم آزادی‌خواهی، به جرم حق‌خواهی و به جرم دفاع از حقوق انسانهایی که به تک‌تک‌اشان عشق می‌ورزی. تمام این روزها شعارمان بود کوه مثل کوهیار و بی‌جا این شعار را سر ندادیم که ایمان داشتیم مثل کوه و مثل همیشه می‌مانی و پابرجایی بر آنچه می‌خواستی و بر آنچه به آن ایمان داشتی و این روزها تنها ایمان تو را سخت‌تر می‌کند و ما تنها می‌تواستیم به تو افتخار کنیم و به تو غبطه بخوریم که استوار‌تر از کوه ماندی و سربلندتر همیشه آزادی را به آغوش خواهی کشید.

حالا دیگر زمان، زمان جشن است و سرور. زمان آن رسیده که باور کنیم عمر روزهای سخت به پایان می‌رسد و آنچه می‌ماند سربلندی است، آنچه می‌ماند و می‌پاید طعم شیرین آزادی است. باشد که آزادی تو شروع آزادی آن سرزمین و مردمش باشد.


 سلامت مهدیه گلرو در زندان، به طور جدی در خطر است

12 اردیبهشت 1389

کمیته گزارشگران حقوق بشر - مهدیه گلرو، فعال دانشجویی از وضعیت نامناسب جسمانی در زندان اوین رنج می‌برد و به گفته نزدیکانش «سلامت او، به طور جدی در خطر است.»

بنابر گزارش‌های دریافتی، این عضو شورای دفاع از حق تحصیل از «مشکلات روده‌ای، کمردرد، ضرب‌دیدگی بینی و سرما خوردگی» رنج می‌برد و بهداری زندان اوین نیز از «رسیدگی مناسب» به وی خودداری می‌کند.

این درحالی است که گلرو، ۱۵۰ روز است که در زندان اوین به سر می‌برد و خانواده‌اش، توان پرداخت وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی را ندارند.

روز ۱۵ فروردین، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به قضاوت پیرعباسی، مهدیه گلرو را به دو سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

مهدیه گلرو، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه علامه و عضو شورای دفاع از حق تحصیل، در تاریخ ۱۲ آذرماه به همراه همسرش در منزل شخصی‌شان بازداشت شدند.

وی در سال گذشته نیز پس از تحصن چهار روزه در اعتراض به محرومیت از تحصیل، در دانشگاه علامه بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.

این فعال مدنی همچنین از اعضای فعال کمیته دفاع از حقوق شهروندی ستاد مرکزی مهدی کروبی در جریان انتخابات ریاست جمهوری اخیر بود.

در حال حاضر ضیاء نبوی، مجید دری، شیوا نظرآهاری و مهدیه گلرو اعضای زندانی شورای دفاع از حق تحصیل هستند.


 آرش صادقی، از تماس تلفنی محروم و ممنوع‌الملاقات شد

12 اردیبهشت 1389

کمیته گزارشگران حقوق بشر - آرش صادقی، فعال دانشجویی در دو هفته گذشته از «تماس تلفنی محروم و ممنوع‌الملاقات بوده است.»

به گفته خانواده این دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، به نظر می‌رسد علت محرومیت وی از تماس تلفنی و ملاقات با خانواده‌اش، «انتشار خبر سه سال حبس تعزیری وی در رسانه‌ها و افشای ضرب و شتم او در دوره بازداشت قبلی» بوده است.

آرش صادقی، در دی‌ماه سال گذشته بازداشت و در آستانه‌ نوروز به مرخصی آمد. وی در ایام مرخصی در گفتگو با نزدیکانش از «ضرب و شتم شدید خود در زندان» خبر داده بود تا جایی كه «دوبار كتف راستش دچار آسیب جدی شد.»

خانواده صادقی با اعلام این خبر از بی‌اطلاعی نسبت به وضعیت فرزندشان ابراز نگرانی کرده‌اند. این فعال دانشجویی، چندی پیش از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

آرش صادقی، دانشجوی فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و از اعضای ستاد میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته بود.


سرقت مجسمه های برنزی ادامه دارد

 لادن فیروزبخت (ار-اف-ای)

طبق آخرین گزارشها تاکنون 9 مجسمه برنزی مورد سرقت قرار گرفته است. این در حالیست که فرمانده نیروی انتظامی تهران می گوید تاکنون تعداد دقیق مجسمه های مفقود شده، مشخص نشده است.همچنین طبق اطلاعات منتشر شده از سوی شهرداری تهران، مجسمه استاد شهریار که از آن بعنوان نهمین مجسمه مفقود شده یاد می شود، توسط شهرداری تهران جابجا شده است و این مجسمه به سرقت نرفته است.

طی هفته های اخیر، خبرهائی مبنی بر به مفقود شدن مجسمه های مشاهیر تاریخی، ادبی و هنری ایران از سطح شهر تهران منتشر شده است. مجتبی موسوی، رئیس اداره حجم سازمان زیباسازی شهرداری تهران، ضمن تائید خبر به سرقت رفتن مجسمه های مشاهیر از سطح شهر، متذکر می شود کلیه مدارک و اطلاعات لازم درباره مجسمه های سرقت شده به دایره حقوقی این سازمان ارائه شده است و این اداره در حال پیگری قضائی این سرقتها است. فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ نیز از رسیدگی به موضوع پرونده سرقتهای مجسمه های برنزی شهر تهران خبر می دهد. وی با اشاره به اینکه تا روز گذشته – شنبه -، در خصوص این سرقتها هیچ گونه شکایتی تسلیم نیروی انتظامی تهران نشده بود، متذکر می شود در حال حاضر یک تیم ویژه به منظور بررسی سرقتها دراداره آگاهی تهران تشکیل شده است. طبق آخرین گزارشها تاکنون 9 مجسمه برنزی مورد سرقت قرار گرفته است. این در حالیست که فرمانده نیروی انتظامی تهران می گوید تاکنون تعداد دقیق مجسمه های مفقود شده، مشخص نشده است. همچنین طبق اطلاعات منتشر شده از سوی شهرداری تهران، مجسمه استاد شهریار که از آن بعنوان نهمین مجسمه مفقود شده یاد می شود، توسط شهرداری تهران جابجا شده است و این مجسمه به سرقت نرفته است. سرپرست معاونت امنیتی استانداری تهران نیز در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد کمیته ای متشکل از نیروهای انتظامی، امنیتی و دادگستری استان تهران به منظور مقابله با سرقتها فردا – دوشنبه -، در محل استانداری تهران برگزار خواهد شد. وی در ادامه افزود موضوع بررسی سرقت مجسمه های نصب شده در سطح شهر تهران در دستور کار این کمیته قرار دارد. رئیس اداره حجم سازمان زیبا سازی شهرداری تهران، ضمن تاکید بر وظیفه این سازمان مبنی بر حفظ و نگهداری این آثارفرهنگی گفت به دلیل این سرقتها پروژه های آتی این سازمان در خصوص نصب مجسمه های جدید تا مشخص شدن نتیجه تحقیقات، متوقف شده است. بر اساس آخرین گزارشها، تاکنون مجسمه های برنزی ستارخان، باقرخان، صنیع خاتم، شریعتی، مادر و پرنده و دو مجسمه انتزاعی در خانه هنرمندان ایران به سرقت رفته اند. در روزهای اخیر، در پی به سرقت رفتن این مجسمه ها، حرام بودن مجسمه در اسلام نیز بعنوان یکی از انگیزه های عاملان سرقت این مجسمه ها در رسانه های ایران مطرح شده بود. مقامات مسئول در تهران در مورد ارزش این مجسمه ها، رقم صد میلیون تومان را ذکر کرده اند، بدون آنکه منکر ارزش هنری آن بشوند.

شهرداری تهران می گوید مجسمه استاد شهریار بسرقت نرفته بلکه جابجا شده است


تظاهرات علیه اعدام افغان‌ها در ایران

ده‌ها نفر از مردم افغانستان در اعتراض به آن‌چه «بدرفتاری» دولت ایران با افغان‌های مقیم این کشور می‌نامند، در مقابل ساختمان سفارت جمهوری اسلامی در کابل تظاهرات کردند.

این تظاهرات پس از آن برگزار شد که موضوع اعدام چند شهروند افغان در ایران به اتهام قاچاق مواد مخدر، در رسانه‌ها انتشار یافت.

عکس‌ها از رویترز

تعدادی از نمایندگان پارلمان افغانستان می‌گویند ده‌ها تن از شهروندان افغانستان در ایران اعدام شده‌اند. این در حالی است که وزارت امور خارجه افغانستان و دولت ایران اعلام کرده‌اند که تنها شش تن اعدام شده‌اند.

بر اساس اظهارات هیاتی از نمایندگان مجلس افغانستان که اخیرا به ایران سفر کرده‌، در حال حاضر بیش از ۵۶۰۰ شهروند افغان که جرم بیشتر آنها قاچاق مواد مخدر اعلام شده، در این کشور زندانی هستند و نزدیک به سه هزار تن از آنها به اعدام محکوم شده‌اند.

بنا بر اعلام وزارت خارجه افغانستان، ایران و افغانستان توافق کرده‌اند که یکدیگر را از اجرای حکم قضایی علیه شهروندان طرف مقابل مطلع کنند، اما ایران در مورد اعدام این شش نفر از شهروندان افغان به مقام‌های این کشور گزارشی نداده است.

تظاهرکنندگان در کابل با محکوم کردن اعدام شهروندان افغان در ایران، از دولت افغانستان خواستند که به این مسئله به طور جدی، رسیدگی کند.

شمار تظاهرکنندگان ۲۰۰ نفر گزارش شده است. نجیب‌الله کابلی از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان نیز در میان تظاهرکنندگان حضور داشته است.

در میان عکس‌هایی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده، پلاکاردی با شعار «مرگ به احمدی‌نژاد» نیز به چشم می‌خورد.

خبرنگار زمانه از افغانستان نیز گزارش داده است که تظاهرکنندگان خشمگین، آدمکی پارچه‌ای از محمود احمدی‌نژاد را به آتش کشیدند.

تظاهرکنندگان خواستار تجدیدنظر ایران در برخورد با پناه‌جویان افغان هستند. دست‌کم دو میلیون افغان در ایران زندگی می‌کنند.

رادیو زمانه


«باقی روزانه ۱۵ قرص مصرف می‌کند»

فاطمه کمالی، همسر عمادالدین باقی می‌گوید پزشکان زندان برای همسرش، مصرف روزانه «۱۰ تا ۱۵ قرص» تجویز کرده‌اند.

خانم کمالی افزوده که آقای باقی در چهار ماه گذشته، حدود «۱۷۰۰ قرص» مصرف کرده است.

وی در گفتگو با وب‌سایت جرس با رد گزارش روزنامه کیهان در مورد سلامت جسمی همسرش گفت که اگر باقی در سلامت جسمی به سر می‌برد، دلیل تجویز «بی‌حساب و کتاب» این قرص‌ها برای وی چیست؟

عمادالدین باقی

خانم کمالی از رئیس قوه قضائیه خواسته که موضوع سلامت جسمی عماد باقی و قرص‌هایی که در زندان برای وی تجویز شده است را پیگیری کند.

وی همچنین خطاب به نمایندگان مجلس گفت که در صورت تمایل، حاضر است توضیح دهد چگونه باقی در زندان بیمار شده است.

کمالی در بخش دیگری از سخنانش، اظهار داشت که عماد باقی برای «دفاع از حقوق انسان‌ها» و «ارائه روایتی سازگار از اسلام و حقوق بشر» کوشیده است.

عماد‌الدین باقی، روزنامه‌نگار، پژوهشگر و فعال حقوق بشر، هفتم دی ‌ماه سال گذشته در منزل شخصی‌اش بازداشت شد و همچنان در زندان به‌سر می‌برد.

وی رئیس و بنیان‌گذار کمیته دفاع از حقوق زندانیان است و جوایز بین‌المللی زیادی را از آن خود کرده است.

رادیو زمانه


یک سال سرکوب معلمان معترض در ایران

پارسا پیلتن - بی بی سی

امسال مراسم روز معلم در حالی در ایران برگزار می شود که اعتراضهای پس از انتخابات ریاست جمهوری به مطالبات این صنف رنگ و بویی تازه بخشیده است.

سرکوب اعتراض معلمان در اسفند ۱۳۸۵ در مقابل ساختمان مجلس فصل تازه ای در رابطه حکومت ایران با قشری را گشود که تعلیم و تربیت بیش از ۱۲ میلیون دانش آموز را بر عهده دارند.

حالا دیگر دسته ای از معلمان معترض فعالانه مطالباتشان را پیگیری می کنند و از پرداخت هزینه کمتر هراس دارند. درخواست از نامزدها

کانون صنفی معلمان ایران پیش از انتخابات ریاست جمهوری میثاق نامه ای برای نامزدها فرستاد.

در این میثاق نامه هفت مطالبه اصلی مطرح شده بود، از جمله به رسمیت شناخته شدن تشکلهای صنفی معلمان، لغو تمام احکام تخلفات اداری فرهنگیان، افزایش حقوق و به رسمیت شناخته شدن حق برگزاری تجمعات.

سعید پیوندی، جامعه شناس و کارشناس مسائل آموزشی ایران می گوید که انتخابات سال پیش اولین باری بود که معلمان به عنوان یک گروه اجتماعی فعال وارد میدان شدند و حرفهایشان را با نامزدها در میان گذاشتند و "بخاطر همین در تاریخ سی سال اخیر جنبش معلمان اهمیت داشت."

پس از معرفی محمود احمدی نژاد به عنوان برنده انتخابات، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در اواخر خرداد ۱۳۸۸ در بیانیه ای اعتراض خود را به سرکوبها ابراز کرد.

در این بیانیه آمده بود: "در این تاریک ترین تجربه تاریخی ما، دولتی را با گوشت و پوست خود تجربه کردیم که برای ماندن بر اریکه قدرت، متکبرانه و با تبختر به تمام لوازم ماندگاری خویش چنگ می اندازد." "هنوز متنبه نشده است"

حکومت ایران که تشکلهای صنفی را نوعی تهدید امنیتی می داند، فشار بر کانون صنفی معلمان را بعد از آغاز اعتراضها دوچندان کرد. برخی از اعضای کانون و سایر معلمان ناراضی بازداشت شدند.

صدیقه مالکی فرد، همسر سید هاشم خواستار، عضو فعال کانون صنفی معلمان خراسان می گوید شوهرش اولین بار در ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ در پارک ملت مشهد توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شد. آقای خواستار در جریان دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ستاد میرحسین موسوی نیز فعالیت می کرد.

او برای مدت کوتاهی آزاد ولی در اواسط شهریور ۱۳۸۸ دوباره روانه زندان شد. خانواده اش می گویند تا به حال به او مرخصی نداده اند.

آقای خواستار که در سال ۱۳۸۳ نیز بخاطر فعالیتهای صنفی به سه سال حبس محکوم شده بود، این بار به دو سال زندان محکوم شده است.

همسرش می گوید این معلم زندانی به دلیل بیماری نیاز به معالجه دارد، ولی مسئولان زندان و وزارت اطلاعات این حق را از او سلب کرده اند.

خانم مالکی فرد به بی بی سی فارسی گفت: "من وقتی با رییس حوزه نظارت بر زندان صحبت کردم، گفت که آقای خواستار هنوز متنبه نشده است. گویا اطلاعات نیز به او اجازه مرخصی نمی دهد." قطع حقوق معلمان زندانی

"از آنجا که برخی ایران را آزادترین کشور جهان خوانده اند که در آن آزادی نزدیک به مطلق است، باید به این سوال پاسخ دهند که چرا دلسوزترین و صادق ترین معلمان کشور صرفا بخاطر انتقاد از وضع موجود با احکامی چون اعدام، حبس، تعلیق، اخراج، تبعید، بازخرید، بازنشستگی اجباری، تنزل رتبه شغلی، محرومیت از تدریس و غیره مواجه می شوند"

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان

در اواسط مهرماه ۱۳۸۸ نیز بیش از ده نفر از اعضای هیات مدیره کانون معلمان از جمله علی اکبر باغانی، دبیرکل و محمود بهشتی لنگرودی، سخنگو بازداشت شدند.

آقای باغانی طی یازده ساعت بازجویی، به "برگزاری جلسه" و "گرامیداشت روز جهانی معلم" متهم شد. این بازداشتها حتی اعتراض سازمان "آموزش بین الملل" را که فدراسیون جهانی اتحادیه های معلمان است، برانگیخت.

آقایان باغانی و بهشتی در هشتم اردیبهشت امسال نیز دوباره توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

با گذشت ماهها از بازداشت برخی از اعضای زندانی کانون صنفی معلمان، شماری از آنها در اعتراض به وضعیت اسف بارشان از جمله محرومیت از حق مرخصی و ملاقات دست به اعتصاب غذا زدند.

رسول بداقی، از دبیران اسلام شهر و عضو هیات مدیره کانون، یازدهم شهریور ۱۳۸۸ هنگام بازگشت به خانه توسط لباس شخصی ها بازداشت شده بود.

او در ۲۶ اسفند ۱۳۸۸ در زندان دست به اعتصاب غذا زد. خانواده اش می گویند آموزش و پرورش حقوق او را که سه فرزند خردسال دارد، قطع کرده است. دادنامه برای سازمان ملل

یکی دیگر از معلمان بازداشت شده یک سال اخیر، محمد داوری، سردبیر وب سایت سهام نیوز، ارگان حزب اعتماد ملی است که در شهریور ماه ۱۳۸۸ با یورش ماموران امنیتی به دفتر مهدی کروبی به زندان افتاد.

در ابتدای اردیبهشت امسال، مادر آقای داوری دردنامه ای خطاب به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نوشت.

در این نامه آمده بود: "محمد داوری نان آور من و تنها امید من بوده است. او پدر ندارد! اکنون حقوق معلمی او را قطع کرده و من مانده ام که چه کار کنم؟ هر چه نامه نوشته یا با مسئولان زندان صحبت کرده ام، کم تر نتیجه گرفته ام."

مادر آقای داوری همچنین نوشته که مسئولان امنیتی و اطلاعاتی ایران دائما پسرش را مورد انواع شکنجه قرار داده اند و زندگی را برای او و بر خانواده اش تلخ کرده اند.

در آستانه روز معلم شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان در بیانیه ای دعوت به اعتصاب کرده است.

در این بیانیه آمده است: "از آنجا که برخی ایران را آزادترین کشور جهان خوانده اند که در آن آزادی نزدیک به مطلق است، باید به این سوال پاسخ دهند که چرا دلسوزترین و صادق ترین معلمان کشور صرفا بخاطر انتقاد از وضع موجود با احکامی چون اعدام، حبس، تعلیق، اخراج، تبعید، بازخرید، بازنشستگی اجباری، تنزل رتبه شغلی، محرومیت از تدریس و غیره مواجه می شوند."

 


قضات رژیم تمام مراجعين خود را از قبل مجرم تلقی می ‌كنند

نماينده اردل و فارسان گفت: برخي قضات تمام مراجعين خود را از قبل مجرم تلقي مي‌كنند و برخورد مناسبي با آنها ندارند و در اين راستا ما مجبوريم مواردي از اين مسئله را به كميسيون اصل 90 ارجاع دهيم. به گزارش فارس، نورالله حيدري نماينده اردل و فارسان در مجلس شوراي اسلامي امروز يكشنبه در صحن علني مجلس طي تذكري آيين نامه‌اي در خصوص اصل 90 اخطار داد و گفت: برخي مراجعيني كه ما داريم از برخي قضات اين دستگاه شكايت مي‌كنند چرا كه اين عده تمام مراجعين خود را از قبل مجرم تلقي مي‌كنند و برخورد مناسبي با آنها ندارند و در اين راستا ما مجبوريم مواردي از اين مسئله را به كميسيون اصل 90 ارجاع دهيم چرا كه اصل مترقي 90 در قانون اساسي به درستي جايگاه اين كميسيون را نشان داده است. حيدري اظهار داشت: از كميسيون اصل 90 درخواست مي‌كنم كه در بررسي، به صرف گزارش دستگاه قضايي اكتفا نكند، بلكه خودشان در اين موضوع ورود پيدا كنند تا مردم احساس كنند كه مطالبات آنها به طور جدي توسط مجلس بررسي مي‌شود.


شعار «مرگ بر احمدی ‌نژاد» در تظاهرات کابل

به گزارش منابع خبری در کابل، گروهی از افغان‌ها در اعتراض به بدرفتاری رژیم ایران با پناهجویان افغان، در حالی‌که پلاکارد «مرگ بر احمدی‌نژاد» حمل می‌کردند، دست به تظاهرات زدند.

این منابع نوشتند، شماری از ساکنان کابل در اعتراض به بدرفتاری رژیم ایران با پناهجویان افغان، مقابل سفارت جمهوری اسلامی در کابل تظاهرات کردند و شعار «مرگ بر احمدی‌نژاد» سر دادند.

این افراد با محکوم کردن اعدام چند افغان در ایران، از حکومت افغانستان خواستند تا این مسئله را با جدیت دنبال کند.

تظاهرکنندگان در کابل که تعداد آنها حدود 200 نفر می‌رسید، همچنین پلاکارد‌هایی با مضمون «مرگ بر احمدی‌نژاد» در دست داشتند.

برخی از نمایندگان پارلمان افغانستان می‌گویند ده‌ها تن از شهروندان افغان در ایران اعدام شده‌اند.

وزارت امور خارجه افغانستان و دولت ایران اما این ادعا را رد می‌کنند و می‌گویند که تنها شش افغان در ایران اعدام شده‌اند.

هنوز دست کم دو میلیون پناهجوی افغان در ایران به سر می‌برند.


پنج ميليون نفر در ایران به آسم مبتلا هستند

ایرنا: روزبه نقشين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: بر اساس تخمين سازمان جهاني بهداشت بين هفت تا 5 / 7درصد از مردم ايران مبتلا به بيماري آسم هستند که جمعيتي حدود پنج ميليون نفر را شامل مي‌شود.

وي افزود: آلاينده‌هاي محيطي از جمله آلودگي هوا بر اثر سوخت‌هاي فسيلي و دود اتومبيل‌ها نقش موثري در بروز يا تشديد حملات آسمي دارد.


کلینتون: احمدی نژاد برای انحراف اذهان به نیویورک می آید

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا می گوید محمود احمدی نژاد برای انحراف اذهان و شبهه افکنی در موضوع منع گسترش سلاح های کشتار جمعی به نیویورک می آید.

رئیس جمهوری ایران یکشنبه بعد از ظهر به وقت محلی برای شرکت در اجلاس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) وارد نیویورک شد.

این نشست از روز دوشنبه در مقر سازمان ملل متحد آغاز به کار می کند.

اجلاس ان پی تی در سطح وزرای خارجه برگزار می شود اما محمود احمدی نژاد تنها رئیس جمهور شرکت کننده در این اجلاس است.

خانم کلینتون روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه ان بی سی گفت"من نمی دانم او (محمود احمدی نژاد) برای چه می آید، زیرا هدف از این نشست تکرار تعهد به خلع سلاح، منع اشاعه و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است."

اظهارات خانم کلینتون در حالی مطرح می شود که چهارده سناتور جمهوریخواه آمریکایی اخیرا طی نامه ای به او خواستار جلوگیری از سفر آقای احمدی نژاد به نیویورک شدند.

در این نامه گفته شد: "این نامعقول است که اجازه داده شود (با حضور محمود احمدی نژاد در نیویورک) تلاش برای جلوگیری از دستیابی دولت های یاغی و گروه های تروریستی به سلاح های کشتار جمعی به تمسخر گرفته شود."

یک گروه از اعضای دو حزب مجلس نمایندگان آمریکا نیز گفته اند این کشور نباید اجازه دهد "یک دیکتاتور خطرناک ... برای گسترش پیام نفرت و خشونت" به این کشور وارد شود.

اما بر اساس گزارش های منتشر شده محمود احمدی نژاد ایران را به مقصد نیویورک ترک کرده است.

هیلاری کلینتون به شبکه ان بی سی گفت اگر ایران برای اجرای ان پی تی به این نشست می آمد، این "بسیار خبر خوبی" بود.

اما او گفت گمان نمی کند چنین باشد: "فکر می کنم آنها می آیند تا اذهان را منحرف و در موضوع شبهه افکنی کنند."

خانم کلینتون ایران را متهم کرد که مفاد ان پی تی را نقض کرده و به تعهدات خود در قبال آژانس بین المللی انرژی اتمی عمل نکرده است.

نشست نیویورک در حالی برگزار می شود که آمریکا و متحدانش در حال تنظیم قطعنامه ای برای اعمال تحریم های بیشتر علیه برنامه های اتمی ایران هستند.

او گفت آمریکا به ایران "اجازه" نخواهد داد موضوع را تغییر دهد و تلاش خواهد کرد با تصویب قطعنامه جدیدی در شورای امنیت تهران را "منزوی تر" کند.


مکالمه تلفنی “سران فتنه” با “خواص بی بصیرت”!

جرس: خبرنگار جرس از تهران از قول منابع موثق خبر می دهد که سید محمد خاتمي رئیس جمهورسابق کشورمان در تماس تلفني با رقيب انتخاباتیش حجت الاسلام شیخ علي اکبر ناطق نوری رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی به مناسبت سال جدید به وی می گوید:" از اینکه به دیدارتان نیامدم عذر می خواهم، بالاخره ما فعلا جزء "سران فتنه!" هستیم، می ترسم آمدنمان برای شما تولید مشکل کند". ناطق نوری با خنده به خاتمی پاسخ می دهد:" نترسید، ما هم دست کمی از شما نداریم، چرا که به ما هم می گويند "خواص بی بصیرت"!"

اشاره این دو رجل شاخص سیاسی به اصطلاحاتی است که رهبر جمهوری اسلامی و سخنگویانش مکررا درباره منتقدان چپ و راست خود بکار مي برند. از منظر تبلیغات حاکمیت و رسانه های وابسته طی ماههای اخیر، میرحسین موسوی، کروبی و خاتمي سران فتنه سبز هستند. در ماههای اخير همگرایی اصول گرایان معتدل با اصلاح طلبان در برابر اصول گرایان تندرو به اوج خود رسیده است.

همین منبع موثق می افزاید با اینکه از علمای قم و شهرستانها (به استثنای آيات عظام صانعی، موسوي اردبیلی، بیات زنجاني، و نیز دستغیب شیرازی) حمايت قابل ذکری از جنبش سبز بگوش نمی رسد ، اما به رغم فشار سنگین نظام روی علماي مستقل، مراجع تقلید و علمای بلاد آنها از سیاستهای سرکوبگرانه حکومت، رهبر و رئیس جمهور پشتیباني نمی کنند.

آیت الله موسوی اردبیلی هم در روز کارگر گفته بود که کسی به نصایح علما توجهی نمی کند و فقط می توان دعا کرد!

سکوت اعضای شاخص جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که سالهاست در جلسات آن شرکت نمی کنند نمونه قابل ذکر است.

به عنوان مثال ائمه جمعه قم حضرات آیات امينی و استادی و از علماي مستقل آیت الله جوادی آملی، سيدمحسن خرازی، گرامي، سید علي محقق داماد، شب زنده دار، طاهری خرم آبادي سکوت معنا داری کرده اند.

خبرنگار جرس می افزايد مراد آقای خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی از سرزنش مکرر سکوت "خواص بی بصیرت" اکثریت علمای حوزه علمیه قم، مراجع تقليد، علمای بلاد و سیاستمداران میانه رویی شبیه هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری و واعظ طبسی است که از سیاستهای آقای خامنه ای، احمدي نژاد و فرماندهان سپاه علیه منتقدان حمایت نکرده اند.

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .