جمعه، چهاردهم فروردین ١٣٨٩- دوم آوریل ٢٠١٠


حکیم: مجلس اعلا در دولت بدون علاوی شرکت نمی‌کند

عمار حکیم، رهبر مجلس اعلای اسلامی عراق می گوید در دولتی که ائتلاف عراقیه به رهبری ایاد علاوی در آن حضور نداشته باشد، شرکت نخواهد کرد.

پشتیبانی مجلس اعلای اسلامی عراق که یک جناح قدرتمند شیعه عراقی است، از ائتلاف عراقیه موجب تقویت موضع این ائتلاف خواهد شد که در انتخابات پارلمانی ۷ مارس، با اختلاف کمی بر ائتلاف حکومت قانون به رهبری نوری المالکی پیروز شد.

به گزارش وبسایت رسمی مجلس اعلا، عمار حکیم گفته است: "ما در دولت بدون حضور ائتلاف عراقیه شرکت نمی کنیم. این ائتلاف در مناطق غربی و بغداد آرای زیادی کسب کرده و درست نیست که این مردم را نادیده بگیریم چون خارج کردن ائتلاف عراقیه به معنی کنار گذاشتن این مردم است."

ائتلاف ملی عراق که مجلس اعلای اسلامی عراق عضو آن است موفق شد ۷۰ کرسی از ۳۲۵ کرسی مجلس عراق را به دست آورد.

خبرگزاری فرانسه می گوید با وجود اینکه تنها کمتر از یک سوم این ۷۰ کرسی در اختیار مجلس اعلای اسلامی عراق است، این حزب در میان مسلمانان شیعه جنوب عراق همچنان از محبوبیت برخوردار است و به همین دلیل حمایت آقای حکیم می تواند برای آقای علاوی اهمیت بسیار داشته باشد.

در حال حاضر نه ائتلاف حکومت قانون و نه ائتلاف عراقیه در مجلس عراق حد نصاب لازم را برای تشکیل دولت ندارند.

برای این که ائتلافی بتواند دولت تشکیل دهد باید دارای ۱۶۳ کرسی در مجلس عراق باشد.
صدری ها در باره رهبری عراق تصمیم می گیرند

در تحولی دیگر، جریان سیاسی به رهبری مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی همه پرسی دو روزه خود را در باره این که چه کسی باید رئیس دولت آینده عراق باشد، شروع کرده است.

این همه پرسی در مناطق شیعه نشین که صدری ها در آنجا حضور و فعالیت دارند برگزار می شود.

صدری ها در همه پرسی خود پنج نامزد نخست وزیری معرفی کرده اند که همه آنها از جمله نوری المالکی و ایاد علاوی شیعه مذهب هستند و یک مربع خالی هم در برگه های همه پرسی گذاشته اند تا اگر رای دهندگان شخص دیگری را در نظر دارند نام او را بنویسند.

صدری ها هم با ادامه نخست وزیری نوری مالکی مخالفند و هم با بازگشت ایاد علاوی به قدرت.

جیم میور، خبرنگار بی بی سی در بغداد می گوید جنبش صدر به خاطر سرکوبی دو سال قبل نیروهایش، موسوم به ارتش مهدی، در بغداد و بصره هرگز آقای مالکی را نبخشیده است.

جیم میور می افزاید هر کسی که صدری ها تصمیم بگیرند از او حمایت کنند، شانس خوبی برای تشکیل دولت خواهد داشت.

© BBC 2010


دولت ایران همچنان 'خط فقر' را اعلام نمی‌کند

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر کار دولت جمهوری اسلامی ایران، گفت که اطلاعی از اندازه "خط فقر" در ایران ندارد.

آقای شیخ‌الاسلامی امروز ۱۳ فروردین (۲ آوریل) در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا، در پاسخ به این پرسش که فاصله خط فقر با حداقل دستمزد کارگران چقدر است، گفت: "‌نمی‌دانم خط فقر چقدر است، اگر میزان خط فقر را از حداقل دستمزد کم کنیم، فاصله آن به دست خواهد آمد".

اظهارات وزیر کار در حالی منتشر می شود که از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد، با وجود اظهار نظرهای پراکنده برخی مسئولان و دستگاه های اجرایی در مورد تعداد فقرا در ایران، وزرای دولت از اعلام علنی خط فقر خودداری کرده اند.

مطابق ماده ۹۵ قانون برنامه چهارم توسعه، که اجرای آن از سال ۱۳۸۴ آغاز و تا سال ۱۳۸۸ ادامه داشت، دولت مکلف بود با تعیین خط فقر، کلیه خانواده های زیر "خط فقر مطلق" را تا پایان سال دوم برنامه تحت پوشش حمایتی قرار دهد.

برای فقر مطلق تعریف های مختلفی وجود دارد، اما یکی از رایج ترین تعاریف آن، ناتوانی از مصرف حداقل میزان کالری لازم در شبانه روز، فارغ از کیفیت غذای مصرفی است.
اعلام خط فقر 'در صورت صلاحدید'

در دی ماه ۱۳۸۶، عبدالرضا مصری وزیر سابق رفاه در یک مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد که در ایران هیچ کسی زیر "خط فقر مطلق" قرار ندارد.

یک سال بعد، در بهمن ۱۳۸۷، محمد مدد رئیس وقت مرکز آمار ایران، از ابلاغ "عدد واقعی" خط فقر از سوی آن مرکز به وزارت رفاه خبر داد، اما در مورد بزرگی عدد، به این توضیح بسنده کرد که "این وظیفه وزارت رفاه است و اگر آنها صلاح بدانند خودشان اعلام می کنند."

چند ماه بعد، در مرداد ماه ۱۳۸۷، فصلنامه "آمار اقتصادی" که توسط بانک مرکزی منتشر می شود، با استناد به آمار اداره تحقیقات و مطالعات آماری بانک مرکزی، تعداد افراد زیر خط فقر در جامعه ایران را معادل ۱۴ میلیون نفر برآورد کرد.

حسین راغفر، استاد دانشگاه و تدوینگر "نقشه جغرافیایی فقر در کشور"، در خرداد ماه ۱۳۸۷ در یک ارزیابی غیردولتی، تعداد افراد زیر خط فقر در ایران را بین ۲۹ تا ۳۲ درصد تخمین زد.
خط فقر "محرمانه" است

مسئولان اجرایی، تا کنون در مورد دلایل اعلام نکردن رسمی خط فقر در ایران، دلایل مختلفی را ذکر کرده اند.

در دی ماه ۱۳۸۶، عبدالرضا مصری وزیر سابق رفاه، خط فقر را جزو اطلاعات محرمانه تلقی کرد که تنها به "مراجع رسمی" ارائه می شود و افزود: "این ‌که به مردم بگوییم اگر [مثلا] ۳۰۰ هزار تومان حقوق بگیرید، فقیر هستید، به‌جز آن‌که از نظر روانی برای آن‌ها ایجاد مساله می‌کند، چه فایده‌ای دارد؟"

"خط فقر از این سرکاری‌هاست؛ خط فقر یک چیز نوسانی است؛ بستگی دارد شما خط فقر را چه چیز تعریف کنید، می‌شود خط فقر"

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری

صادق محصولی وزیر فعلی رفاه، در بهمن ماه گذشته در توضیح عدم اعلام رسمی خط فقر، دلیل متفاوتی را ذکر کرد و اظهار داشت که به عقیده او هیچ کدام از آمارهایی که درمورد خط فقر اعلام می شود، "کارشناسی نیست".

کمتر از یک ماه بعد، معاون آقای محصولی، حسنعلی ضیایی، اظهار داشت: "یک عده دنبال مسائل سیاسی و مشکلات خودشان هستند و برای آنکه حرفی برای زدن داشته باشند دائم صحبت از خط فقر در کشور می‌کنند."

در اظهار نظری دیگر در همین مورد، در شهریور ماه گذشته محمود احمدی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری که دلیل عدم اعلام خط فقر را جویا شد، گفت: "خط فقر از این سرکاری‌هاست؛ خط فقر یک چیز نوسانی است؛ بستگی دارد شما خط فقر را چه چیز تعریف کنید، می‌شود خط فقر."

البته آقای احمدی نژاد در آبان ماه ۱۳۸۷ در مراسم افتتاحیه دومین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی گفته بود: "ما ناراحت هستیم از اینکه ۸۰ میلیون انسان در آمریکا زیر خط فقر زندگی می کنند."


'گزارش ها در مورد ایران را در برابر سوءاستفاده مصون می کردیم'

محمد البرادعی مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی در مصاحبه ای با روزنامه گاردین گفته است که در دوره او گزارش های آژانس در مورد ایران طوری تنظیم می شد که کسی از آن سوءاستفاده نکند.

آقای برادعی که چهار ماه قبل هدایت آژانس را به یوکیا آمانو سپرد، برای مدت 12 سال مدیریت آژانسی را به عهده داشت که وظیفه اش نظارت بر برنامه اتمی کشورهای عضو پیمان منع اشاعه اتمی است.

او حدود هفت سال از این 12 سال را صرف نظارت بر برنامه اتمی ایران کرد. سازمان او در سال 2002 وجود یک برنامه مخفی در ایران برای تولید سوخت اتمی را تایید کرد و از آن زمان پرونده ایران یکی از موضوعات اصلی تحقیقات آژانس بوده است.

مدیر مصری آژانس نظارت اتمی سازمان ملل همواره علیه حمله به ایران برای دفع آنچه غربی ها "خطر" ناشی از برنامه اتمی ایران می دانستند، هشدار می داد.

او با این انتقاد روبرو بود که عمدا گزارش های آژانس درباره "تهدید ناشی از" فعالیت های اتمی ایران را کمرنگ جلوه می دهد.

به علاوه اظهار نظرهای مکرر آقای برادعی درباره لزوم پرهیز از جنگ این انتقاد را به دنبال داشت که او پا را از محدوده وظایف فنی خود به عنوان مدیر آژانس فراتر گذاشته است.

آقای برادعی اکنون در مصاحبه ای با روزنامه گاردین چاپ لندن که روز اول آوریل منتشر شد در مورد وظایف آژانس اتمی گفته است: "ما یک سازمان فنی هستیم که به طور کامل در محیطی سیاسی قرار دارد.... و ما باید به زمینه و پیامدهای سیاسی کارمان توجه داشته باشیم."

او در واکنش به این اتهام که در گزارش های مربوط به ایران پنهانکاری می کرده است گفت: "وقتی من در آژانس بودم ما عملا پیش نویس هر گزارش را پیش از انتشار 30 بار یا همین حدود مرور می کردیم، زیرا من می دانستم که هر کلمه آن می تواند مورد بهره برداری سیاسی قرار گیرد و آن هم به شکل خیلی سلیقه ای. هر کلمه را سبک سنگین می کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که در برابر سوءاستفاده مصون است، و من همیشه می خواستم مطمئن شوم که ما واقعیت ها را بزرگ یا کوچک نمی کنیم، بلکه فقط آنها را بیان کنیم."

"هر کلمه را سبک سنگین می کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که در برابر سوءاستفاده مصون است، و من همیشه می خواستم مطمئن شوم که ما واقعیت ها را بزرگ یا کوچک نمی کنیم، بلکه فقط آنها را بیان کنیم"

محمد برادعی

آقای برادعی بارها در گزارش های آژانس نوشت که از جمله به دلیل عدم همکاری کامل و شفاف ایران نمی تواند بگوید که آیا این کشور به دنبال سلاح هسته ای هست یا نه.

اما او قبلا نیز گفته بود که وظیفه خود می دانسته پس از جنگ عراق از جنگی تازه این بار در ایران جلوگیری کند.

وی در ژوئن 2007 در مصاحبه با بی بی سی گفت به عنوان مدیر آژانس نمی خواهد "استدلال دیوانه های تازه ای را که می گویند برویم ایران را بمباران کنیم" تقویت کند.

هرچند او از این افراد نام نبرد اما تحلیلگران تقریبا شکی نداشتند که اشاره او به محافظه کارانی در دولت آمریکاست که از حمله نظامی به ایران برای نابود کردن تاسیسات اتمی آن کشور حمایت می کردند.

او همچنین در بهار آن سال - 2007 - تلویحا توصیه کرد که به ایران اجازه داده شود برخی بخش های غنی سازی اورانیوم را حفظ کند.

او گفته بود که شاید جلوگیری کامل از برنامه ایران دیگر ممکن نباشد و باید بر جلوگیری از غنی سازی در مقیاس صنعتی توسط این کشور تمرکز کرد.

آن سخنان خشم کشورهای غربی و متحدان آنها را به دنبال داشت به طوری که دیپلمات های آمریکا، بریتانیا، فرانسه و ژاپن رسما به اظهارات آقای برادعی اعتراض کردند.

آنها گفتند آقای برادعی از سیاست شورای امنیت منحرف شده است.


«فرانس ۲۴»، ايران را به خاطر مسدود کردن وب سايت اين شبکه مورد انتقاد قرار داد

شبکه تلويزيونی « فرانس ۲۴» روز جمعه ايران را به خاطر مسدود کردن وب سايت اين شبکه تلويزيونی مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اين آخرين اعتراض از سوی شبکه های تلويزيونی در مورد اعمال سانسور از سوی جمهوری اسلامی ايران است.

در بيانيه ای که از سوی شبکه تلويزيونی « فرانس ۲۴» انتشار يافت، گفته شد که از منابع مختلف مطلع شده است که وب سايتش در ايران قابل دسترسی نيست.

مقام های جمهوری اسلامی از زمان آغاز اعتراض ها به نتايج انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خرداد در تهران و شهرهای ديگر ايران، اقدام به محدود کردن فضای رسانه ای و بازداشت دهها روزنامه نگار کرده اند.

آژانس ارتباطات سازمان ملل متحد هفته گذشته از ايران خواست تا از ارسال پارازيت بر روی برنامه های راديو ها و شبکه های تلويزيونی خودداری کند.

شبکه تلويزيونی فرانس ۲۴ در وب سايت خود صفحه ويژه ای ، برای انتشار ويدئو های شهروندان ايران اختصاص داده بود.


آمريکا از نتايج مشورت های خود با چين در مورد تحريم های بيشتر عليه ايران راضی است

سخنگوی کاخ سفيد روز جمعه اعلام کرد که آمريکا از نتايج مشورت های خود با چين در مورد تحريم های بيشتر عليه ايران راضی است.

به گزارش خبرگزاری « رويترز»، رابرت گيبس، سخنگوی کاخ سفيد به خبرنگاران گفت که نتايج اين مشورت ها دور از انتظار واشينگتن بوده است.

پيشتر، رويترز گزارش داده بود که باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، در گفت و گوی تلفنی با هو جين تائو، همتای چينی خود، خواستار کمک پکن به افزايش فشارها عليه ايران شده بود.

آمريکا و ساير کشورهای جهان غرب به برنامه اتمی تهران مظنون هستند، و فعاليت های هسته ای ايران را تلاش برای توليد سلاح اتمی ميدانند، اما ايران می گويد که هدفش از برنامه اتمی، توليد برق است.


جناح مقتداصدر نخست وزیری عراق را در میان هوادارنش به همه پرسی گذاشت

هواداران جناح مقتدا صدر در عراق امروز در همه پرسی غیررسمی در دفاتر این جناح، به شخص مورد نظر خود برای کسب مقام نخست وزیری این کشور رای دادند.
جناح مقتدا صدر اعلام کرده بود که این موضوع را امروز و فردا به همه پرسی می گذارد. این جناح 40 کرسی از 325 کرسی پارلمان را بدست آورده است و حمایت آن از هر ائتلافی در به قدرت رسیدن آن می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد. اسامی نوری المالکی و ایاد علاوی هر دو در این فهرست است.



اوباما: تشدید تحریم های ایران بر اقتصاد این کشور تاثیر می گذارد

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا باردیگر می گوید فشار بر ایران ادامه خواهد یافت، اما آمریکا اینکار را در اتحاد با جامعه بین المللی خواهد کرد. باراک اوباما در مصاحبه با شبکه سی بی اس آمریکا، گفت: انزوای هرچه بیشتر ایران، براقتصاد این کشور تاثیر می گذارد. او تاکید کرد که هیچ گزینه ای را کنار نمی گذارد و فشار بر ایران همچنان ادامه خواهد یافت تا ببینند که جمهوری اسلامی چگونه واکنش نشان میدهد. رئیس جمهور ی آمریکا افزود حتی اگر ایران سلاح هسته ای نسازد، صرف دستیابی به توانایی ساخت چنین سلاحی ، باعث مسابقه تسلیحات هسته ای در منطقه می شود.
آقای اوباما پنج شنبه شب، همزمان با سفر سعید جلیلی به پکن، با هوجینتائو، رئیس جمهوری چین تلفنی درباره برنامه هسته ای ایران گفتگو کرده بود. به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، آقای اوباما براهمیت همکاری برای وادار کردن ایران به اجرای تعهدات بین المللی اش تاکید کرد.


خودروهای حامل سبزه جریمه می شوند

مجازات به سبزه هم رسید!

رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور گفت: رانندگانی که سبزه عید را بر روی بدنه خودروی خود قرار دهند، جریمه می شوند.

سرهنگ سعید اسماعیلی با بیان اعمال قانون خودروهای دارای سبزه گفت: طبق قانون، خودروهایی که سبزه عید را بر روی قسمت خروجی خودروی خود قرار دهند از سوی پلیس جریمه می شوند. حمل سبزه در اماکن عمومی فقط در فضای داخلی خودرو امکان پذیر است.

وی در ادامه با اعلام اعمال محدودیت ترافیکی در تهران افزود: عبور و مرور موتور سیکلت ها در جاده لواسان و بزرگراه تهران- کرج ممنوع است. علاوه بر جاده لواسان، مسیر برخی از تفرجگاه ها نیز در صورت افزایش ترافیک یک طرفه خواهد شد.

کلمه به نقل از برنا نوشت: رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور با اشاره به حضور ماموران راهور در تمامی تفرجگاه ها گفت: نیروهای پلیس امروز در آماده باش به سربرده و در تمامی نقاط پایتخت حضور خواهند داشت. از شهروندان تقاضا می کنیم از پارک خودرو در حاشیه بزرگراه ها و مناطق ممنوعه خودداری کنند.


جايزه پروانه طلايی فيلم‌های حقوق بشری عفو بين‌الملل برای شادی صدر
جايزه پروانه طلايی؛ تقديم به خاطره رنج زنان
يادداشت شادی صدر

ديشب که خسته و خرد و خاکشير رسيدم خانه، ديدم روی موبايلم که طبق معمول جا گذاشته بودم صد تا پيام و ميس کال (راستی فارسی اش چی می شه؟) هست. ای ميلم را که باز کردم، معنی آن همه تماس بی پاسخ را فهميدم: در مراسم اختتاميه جشنواره فيلمهای حقوق بشری عفو بين الملل، هيات داوران اين جشنواره، جايزه پروانه طلايی را به دليل اميدبخش ترين و با ابهت ترين فعاليت، که در فيلم زنان در کفن به نمايش گذاشته شده بود، به من اعطا کرده است.

کانديداهای ديگر، سومالی مام، از کامبوج و ربيعا خدير، از الجزاير بودند که نه از باب تعارف، که از ته دل می گويم، هر دوی آنها بيش از من مستحق دريافت اين جايزه بودند. سومالی مام، فمينيست کامبوجی، زندگی چندين دختر خردسال را از چنگ قاچاقچيان تجارت سکس و پورنوگرافی و فحشا نجات داده است و ربيعا خدير، مادر فعال سياسی که سالهاست ناپديد شده، جنبش مادران و دادخواهی را در الجزاير رهبری کرده است. با هر دوی اينها، هفته پيش آشنا شدم، وقتی در دو روز از جشنواره شرکت کرده بودم. اما متاسفانه در مراسم اختتاميه نبودم و اصلا فکرش را هم نمی کردم که اين جايزه را به من بدهند. جايزه ای که نه به من، که بايد به تک تک فعالان کمپين قانون بی سنگسار، چه آنهايی که زندگی، فعاليتها وتصويرشان در فيلم نمايش داده می شود، به خصوص محبوبه عباسقلی زاده، آسيه امينی و اعضای شبکه وکلای داوطلب و چه آنهايی که به هر دليل، در آن فيلم نيستند داده می شد. در واقع جايزه بايد به کمپين قانون بی سنگسار داده می شد که من تنها جزيی از آن بودم. افتخار اين جايزه، از آن اين کمپين است و اگر روزی، موزه جنبش زنان درست شود، جايزه بايد به بخش مربوط به کمپين قانون بی سنگسار منتقل شود.

اما ۵۰۰۰ يورو، وجه نقدی اين جايزه را می خواهم تقديم کنم به خاطره. به باور من، ما تاريخ رنج و درد و خشونت را تکرار می کنيم، چون هيچگاه خاطراتمان، مستند نشده، بازگو نشده و درد و رنج قربانيان خشونت، به رسميت شناخته نشده است. از اين رو، می خواهم اين مبلغ را تقديم کنم به پروژه ای که بتواند درد و رنج زنان سرزمينم را در يکی از تاريک ترين دورانها از نظر نقض حقوق بشر، يعنی دهه ۵۷-۶۷ را مستند کند. می دانم که اين مبلغ، در مقابل حجم عظيم کاری که بايد صورت بگيرد بسيار ناچيز است اما می تواند شروعی باشد برای نوشتن بخشی از تاريخ ما زنان. و اميدوارم که ادای دين و احترامی باشد به همه آنهايی که آزادی، رهايی، جوانی، وطن، خانواده و دوستانشان را در سالهای ۵۷ تا ۶۷، از دست دادند. همه آنهايی که نسل من، هيچگاه نتوانست صدايشان را بشنود و تجربه شان را زيست کند. بنابراين، اين مبلغ به گروه يا شخصی داده خواهد شد که پروژه ای را برای مستند کردن خاطرات زنان از تهديد، آزار و اذيت، سرکوب، زندان، شکنجه و تبعيد در سالهای ۵۷-۶۷ پيشنهاد کنند.


بیانیه کمیته جهانی حمایت از حقوق درویشان و دانشجویان ایران؛ " کاریکاتور عدالت" در نظام حاکم بر ایران

کمیتۀ جهانی حمایت از حقوق درویشان و دانشجویان ایران

اینسایدآف ایران / چهارشنبه ١١ فروردین ماه ۱۳۸٩ - کمیتۀ جهانی حمایت از حقوق درویشان و دانشجویان ایران با اشاره به تمام شدن مهلت اجرای آزمایشی قانون آیین دادرسی کیفری در سال ۱۳۸۸ و تمدید مجدد آن با "کسب دستور ولایی" از رهبر جمهوری اسلامی خطاب به صادق لاریجانی رئیس قوۀ فضائیه ایران بیانیه ای منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: آقای محمدصادق لاریجانی! اگر در بیان آنچه گفته اید وقوف و صداقت داشته اید، پس چرا خود را معطل میکنید؟ اگر به قیامت و بقای روح پس از مفارقت از جسم باور دارید ، پس چرا انصراف و استعفا نمیدهید و شانه از زیر این وزر عظیم رها نمیکنید؟

متن این بیانیه به گزارش " خبرگزاری در داخل ایران " به شرح زیر است:

آقای محمدصادق لاریجانی

ریاست قوه قضائیه

در گزارشهای خبری منعکس در رسانه های دولتی از قول شما منقول است که قانون جزای کیفری در پایان دوران آزمایشی، مجددا بنا به "حکم ولایتی" صادره از مقام رهبری تمدید شد.

بنابراین قوه قضائیه در کلیات حوزه اقتدار خود در چهارچوب مشخص شده در قانون اساسی، مسلوب المسئولیت شده و مسئولیت ریز و درشت همه احکام صادره از ناحیه خود را متوجه مقام رهبری نموده است.

بنابر ارقام و آمار رسمی دولتی محاکم قضائی ایران فقط در عرض یکسال گذشته سیصدوهشتادوهشت حکم اعدام صادر و متهمان را به چوبه دار سپرده اند یعنی بیش از یک اعدام در هرروز که با استناد به اظهارات شما قضات و بازپرسان و شعب دادگاه هیچکاره بوده، و همه این احکام با استناد به حکم ولایی مقام رهبری صادر شده اند.

وضعیت زندانها نیز - نه با استناد به نقل قول زندانیان و نه با استناد به افشاگریهای منتقدان درون نظام مانند حجت الاسلام مهدی کروبی، بلکه با استناد به قول رهبری - "استاندارد" نیست و در آن بساط اعتراف گیری برعلیه خود متهم یا برعلیه دیگران با استفاده از شکنجه های روحی و جسمی و جنسی و تعزیرات منجر به موت (به قول بعضی از مسئولین "منجر به مننژیت"!!) و فضای غیر بهداشتی و آب غیرلوله کشی (در زندان گوهر دشت کرج که به ایجاد بیماریهای گوارشی حاد منجر شده) و افتضاحات شرم آور دیگر برپا است، و شهود این فجایع و جنایات ضد انسانی مانند دکتر رامین پوراندرزجانی در اثر ابتلا به "مسمومیت دارویی به هنگام صرف غذا در رستوران زندان کهریزک" به جمع جانبختگان میپیوندند. وضعیت فضاحت بار زندانها حتی مورد استناد سردارانی مانند حاج سعید قاسمی قرار میگیرد تا برای ارعاب و تخویف جوانان و دانشجویان از "سونا و ژاکوزی" یعنی مدلهای جدید شکنجه یاد کند که باعث میشود تا به قول ایشان "زندانیان رَب و رُب خودشان را یاد کنند". نظر به اظهارات سرکار مشخص میشود که این وضعیت نامطلوب و غیر انسانی، نه در اثر بی لیاقتی مسئولان زیر دست شما، بلکه در اثر حکم ولایتی از بالا دست شما بوجود آمده است.

شما در ابتدای تصدی خود بر کرسی منصب قوه قضائیه اعلام کردید که در زمان آقای شاهرودی "دادستان تهران" یعنی سعید مرتضوی- از دادستان کل کشور فرمانبرداری نمیکرد. حالا با استناد به اظهارات اخیر شما معلوم میشود که از چه مقامی فرمانبرداری میکرد و اصولا کل دستگاه قضا فاقد استقلال قانونی است.

سخنان عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیشتر متن و حاشیه این قضیه را روشن میکند آنجا که میگوید: "نظر رهبری فوق قانون است".

این مجموعه ای است از " کاریکاتور عدالت" در نظام حاکم بر ایران که تا ده ماه قبل، برای گریز از پاسخ به افکار عمومی بین المللی خود را پشت نام "اسلام" مخفی میکرد، اما حالا در طلیعه فروردین سال هشتادونه شمسی ، دیگر بحث اسلام را تبدیل به "حکم ولایی" کرده و محمل هرگونه خدشه و خللی در امر قضا و عدالت را به "حکم ولایی" منسوب مینماید.

با این اوصاف مشخص است که از نظر افکار عمومی داخلی و بین االمللی نقض انکار ناپذیر کلیه اصول اسلامی و انسانی در ایران تحت حاکمیت نظام موجود به اقرار مسئولان مختلف نظام منجمله شخص شما بر عهده رأس هرم قدرت یعنی مقام رهبری یعنی آقای خامنه ای است.

آقای محمدصادق لاریجانی

اگر در بیان آنچه گفته اید وقوف و صداقت داشته اید، پس چرا خود را معطل میکنید؟ اگر به قیامت و بقای روح پس از مفارقت از جسم باور دارید ، پس چرا انصراف و استعفا نمیدهید و شانه از زیر این وزر عظیم رها نمیکنید؟

***

بدینوسیله با آغاز سال جدید خورشیدی، "کمیته جهانی حمایت از حقوق دراویش و دانشجویان ایران" اعلام میدارد که به دنبال برپا کردن موفقیت آمیز زنجیره ای از تظاهرات اعتراضی بسیار وسیع و گسترده در شهرهای مختلف کشورهای آزاد جهان، در صدد است تا برای هرچه بلندتر کردن فریاد استمداد هموطنان ستمکشیده و رنجدیده ما در سیاهچالهای مخوف قرون وسطایی نظام حاکم بر ایران، و ارائه گزارشی دقیق و جامع از وضعیت وخیم نقض حقوق بشر در ایران مستند به آمار و ارقام دقیق و مبتنی بر شهادت شهود عینی و قربانیان این مظالم و فجایع، به برگزاری یک همایش عظیم و فراگیر بین المللی با همکاری و مشارکت کلیه مجامع و سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر و عفو بین الملل دست یازد. زمان برگزاری این همایش هفتۀ آخر اردیبهشت ماه خورشیدی (مقارن با اواسط ماه می میلادی) خواهد بود.

همچنین این کمیته در نظر دارد به مناسبت بزرگداشت روز جهانی کارگر (دوازده اردیبهشت ماه خورشیدی - اوّل ماه می میلادی) اقدام به برگزاری تظاهرات عظیمی از ایرانیان معترض بکند.

فروردین ماه یک هزار و سیصد و هشتاد و نه خورشیدی

کمیته جهانی حمایت از حقوق دراویش و دانشجویان ایران، شاخهء اسکاندیناوی - اسلو


کلیپی از کمیته جهانی دفاع از حقوق دراویش و دانشجویان


موسوی تبریزی: هبچ اشکالی ندارد دوباره رفراندوم برگزار شود, اسلام نباید با زور و دیکتاتوری پیاده شود
 

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با بيان اينكه روز 12فروردین، روز جمهوریت است،تاكيد كرد:روز12فروردین، روز تمام مردم ایران است و روز مسلمان‌هایی است که با انتخاب نام جمهوری اسلامی، متعهد شدند با تمام اقلیت‌های قومی و مذهبی کشور، در صلح و آرامش زندگی کنند و همینطور بر اساس قانون اساسی تمامی حقوق آنها مراعات شود. سید حسین موسوی تبریزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به سالگرد 12فروردین، روز جمهوری اسلامی و رفراندوم سال 58، گفت: روز جمهوری اسلامی، روز شروع و تولد نظام و روز تولد مدیریت مردم است و ما باید همیشه این روز را بزرگ بداریم.

وی افزود: کمتر از 2ماه پس از پیروزی انقلاب، امام(ره) نظام را به رأی مردم گذاشت و بیش از 98درصد مردم هم به آن رأی دادند و این مسئله نشانگر اهمیت نظر و رأی مردم برای امام(ره) بود، و اولین حرکت ایشان بعد از پیروزی انقلاب برای اینکه مردم را در حرکت جامعه قرار دهد برگزاری رفراندوم بود.

اين استاد حوزه با انتقاد از کسانی که در حال حاضر هر رویدادی را نوعی رفراندوم قلمداد می‌کنند، اظهار داشت: اگر نگاهی به تظاهرات روزعاشورای قبل از پیروزی انقلاب بیاندازیم، می بینیم که آن تظاهرات قابل قیاس با تظاهرات‌هایی که در 22بهمن سال‌های گذشته و حتی امسال،برگزار شد، نیست و امام(ره) حتی با دیدن تمام این حمایت‌ها، می دانست که مردم باید به سر صندوق بیایند و تنها در سر صندوق است که مشخص می‌شود که واقعا مردم چه می‌خواهند.

وی خاطرنشان كرد: امام خمینی(ره) چند ماه قبل از پیروزی انقلاب، فرمودند که شعارهای مردم از "استقلال،آزادی،حکومت اسلامی" به "استقلال،آزادی،جمهوری اسلامی" تغییر کند و این عنوان را اولین بار خود امام(ره) در بیانیه‌اش مطرح کرد و بعد از آن هم مردم عنوان جمهوری اسلامی را مطرح کردند.

موسوی تبریزی با اشاره به این که در ابتدای انقلاب، نام‌های مختلفی از سوی احزاب و شخصیت‌ها برای نظام پیشنهاد می‌شد، گفت: امام خمینی(ره) در نهایت نام جمهوری اسلامی را برای نظام انتخاب کردند، و واقعا این دو کلمه می‌تواند تابلوی تمام عیار خواست‌های مردم ایران باشد.

وی يادآور شد: مردم از طرفی می‌خواستند که حکومتشان را خود اداره کنند و خودشان حاکم جامعه باشند، دیگران برای آنها تعیین تکلیف نکنند، استبداد و استعمار از بین برود که این همان جمهوریت است و از طرفی به دلیل این که مردم ایران اکثرا مسلمان بودند، دین را هم می خواستند که همان اسلامیت بود.

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، اظهار داشت: به نظر امام(ره) جمهوریت در درون اسلامیت بود و باید دانست اسلام هم همان جمهوریت و رأی مردم را می‌خواهد، چرا که قرآن بر اساس آیه "و امرهم شورا بینهم" اداره امور مردم را به خود مردم واگذار کرده است و البته یکسری قوانین اسلامی هم وجود دارد که از مردم خواسته شده است که به آنها عمل کنند .

وی ادامه داد: عمل به قوانین اسلام را خود مردم باید انتخاب کنند و مقصود اسلام این نیست که با زور و دیکتاتوری اسلام پیاده شود و این یعنی اختیار و اراده انجام فرامین اسلام را هم خود مردم داشته باشند.

موسوی تبریزی با اشاره به اصرار امام(ره) به برگزاری هرچه سریعتر رفراندوم، خاطرنشان کرد: امام(ره) معتقد بود که کارها باید خیلی سریع به عهده خود مردم گذاشته شود تا مردم در در تعیین حاکمیت نقش مستقیم و دائمی داشته باشند.

وی تاكيد كرد: روز12فروردین، روز تمام مردم ایران است و روز مسلمان‌هایی است که با انتخاب نام جمهوری اسلامی، متعهد شدند با تمام اقلیت‌های قومی،مذهبی کشور، در صلح و آرامش زندگی کنند و همینطور بر اساس قانون اساسی تمامی حقوق آنها مراعات شود.

این استاد حوزه علمیه قم گفت: 12فروردین، روز جمهوریت است، چرا که تمام مردم به انتخاب خودشان آمدند و این نظام را برگزیدند و از این جهت بسیار اهمیت دارد و هرکس به آرای مردم و به جمهوری اسلامی اعتقاد داشته باشد، باید بداند این روز، روزی بسیار بزرگ است، اگرچه در چند سال اخیر، بزرگداشت های این روز کمرنگ شده است.

وی با انتقاد از کسانی که برگزاری رفراندوم از طرف امام خمینی(ره) را راهی برای جلوگیری از بهانه‌های دشمنان می‌دانند،گفت : امام(ره) هیچ گاه برای جلوگيري از بهانه‌ها و این که دیگران چه می‌گویند اقدامی انجام نمی‌داد؛ این حرفی است که تاحدودی آن‌هایی که مخالف نظام جمهوری اسلامی هستند شایعه می‌کنند؛ امام(ره) واقعا جمهوریت را می‌خواست و واقعا می‌خواست که مردم حاکم واقعی جامعه باشند.

موسوی تبریزی خاطرنشان کرد: حتی در پیشنهاد قانون اساسی، با اینکه امام(ره) از نظر فقهی، معتقد به ولایت فقیه بود و در سال 46هم درسش را در نجف تدریس کرده بود، اما از نظر سیاسی معتقد بود که تنها اگر مردم بخواهند باید بگویند ولایت فقیه باشد.

وی ادامه داد: وقتی افرادی از جمله دکتر حبیبی که قرار بود پیش نویس قانون اساسی را بنویسند، وقتی که آن را آماده کرده بودند، بحث ولایت فقیه در قانون اساسی نبود و اصرار امام(ره) هم این بود که همین پیش نویس را که ولایت فقیه در آن مطرح نبود را به رأی مردم بگذارند و امام(ره) می خواستند که همه چیز از طریق خود مردم حل شود و واقعا هم به این امر معتقد بود.

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تصريح كرد: بعد از آن که مجلس خبرگان برای بررسی پیش نویس قانون اساسی تشکیل شد، در زمان بررسی پیش نویس قانون اساسی و با پیشنهاد بعضی از نمایندگان، مسئله ولایت فقیه در قانون اساسی مطرح شد و امام(ره) هم طبیعتا در این مورد دخالت نمی‌کردند.

وی ادامه داد: امام(ره) پیش نویس قانون اساسی بدون ولایت فقیه را امضاء و به مجلس خبرگان فرستاد، تا آن را بررسی کنند و حتی ایشان می خواستند که بدون بررسی مجلس خبرگان این پیش نویس را که ولایت فقیه در آن نبود را به رأی مردم بگذارند.

موسوی تبریزی افزود: این‌ها نشانگر این است که امام(ره) می‌خواست که مردم هرچیزی را که خودشان خواستند انجام پذيرد و اعتقاد داشت که مردم باید در میدان باشند و تا چیزی را مردم نخواهند نباید انجام شود.

وی تاكيد كرد: شاید حتی اگر امروز هم امام(ره) زنده بود و عده‌ای هم می‌گفتند که با توجه به رویش نسل‌های جدید پس از انقلاب، شک داریم که اکثریت ولایت فقیه را می خواهند یا نه؟ و ما میخواهیم بدانیم رأی مردم درحال حاضر چیست؟، حتما امام(ره) با یک رفراندوم دیگر موافقت می‌کرد؛ کما اینکه امام خمینی(ره) در 12بهمن 57 در بهشت زهرا فرمودند که"40یا 50 سال پیش اگر هم اجداد ما به یک چیزی رأی دادند ، الان باید نسلی که عوض شده و جدید است رأی دهند".

موسوي تبريزي تاكيد كرد: همه کار مسئولین نظام باید به این باشد که مردم را راضی نگه دارند و مردم احساس نکنند که نظام جمهوری اسلامی و بعضی از قوانینی که در مجلس تصویب می‌شود، مانع پیشرفتشان و خوشبختی‌شان است.

موسوی تبریزی گفت: هبچ اشکالی هم ندارد که دوباره رفراندوم برگزار شود و مردم آن چیزی را که میخواهند دوباره ابراز کنند؛ مثل اینکه ما قانون اساسی را دوبار به رفراندوم گذاشتیم، و دومین بار آن مربوط به اصلاح قانون اساسی در سال 68 بود، که وقتی به رأی گذاشته شد رأی خوبی آورد.

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: نباید از این که بعضی رفراندوم را مطرح می‌کنند، وحشت کنیم و یا این که بگوئیم کسانی که رفراندوم را مطرح میکنند، خائن و یا ظالمند، و به نظر من، حتی آنهایی که دلسوز هم هستند می‌توانند رفراندم را مطرح کنند.

موسوي تبريزي در پایان با ذکر این نکته که معتقدم هنوز هم مردم ایران نظام جمهوری اسلامی را می‌خواهند، اظهار داشت: اگر امروزه هم دوباره رفراندوم برگزار شود و بالای 50درصد هم رأی بیاورد، یک مشروعیت بسیار محکم، چه در جامعه و چه در دنیای امروز است که مورد قبول هم خواهد بود.