گزارش مفصلی از نشست اضطراری پارلمان اروپا درباره حوادث ایران

 

امروز 4 شنبه 17 تیر ماه 1386 پارلمان اروپا در نشستی اضطراری به مدت 2 ساعت به بررسی وضعیت خاص ایران پرداخت. این نشست به منظور بررسی راه کارهای اجرایی برای برخورد با ایران در جلسه نهایی هفته آینده پارلمان برگذار شد.

در این نشست که از محسن مخملباف فیلم ساز ایرانی به عنوان نماینده جنبش سبز مردم ایران دعوت شد، ابتدا محسن مخملباف متنی را قرائت کرد.

 

سپس نمایندگان کشورهای مختلف سئوالات خود را درباره جنبش مردم ایران ارائه کردند که محسن مخملباف در دو نوبت به آن ها پاسخ داد.

منتن قرائت شده توسط محسن مخملباف و همچنین دو نوبت پاسخ او روی یوتویوب به آدرس:

قسمت اول: http://www.youtube. com/watch? v=wUvzDHb23QU

قسمت دوم: http://www.youtube. com/watch? v=d1Af6yTJ- Kc

قسمت سوم: http://www.youtube. com/watch? v=6tY5tH7Rga4

 

 

 موجود است.

 

نمایندگان مختلف کشورهای اروپایی به زبان های مختلف مسائلی را عنوان کردند که ترجمه فارسی آن ها در زیر می آید.

 

نماینده انگلیس: آقای مخملباف متشکرم که این جا هستید. و جا دارد بگویم که متاسفم که نماینده دولت ایران این جا نیست. اما باید بگویم دیکتاتورها همه شان یک جور هستند. در ایران هزاران نفر دستگیر شده اند. در این سال ها بسیاری اعدام شده اند، شکنجه شده اند و این دولت دولتی است که تروریزم را دنبال می کند. حالا زمان یک تصمیم گیری جدی است. اگر بخواهیم دولت ایران را به رسمیت نشناسیم راههای گوناگونی داریم. مانند تحریم اقتصادی و این که مقامات دولتی ایران را به خارج راه ندهیم. آقای مخملباف شما درست می گوئید موضوع بمب اتم و سرکوب مردم ایران یک پرونده است و نه دو پرونده جداگانه.

 

نماینده اسپانیا: من به ایران بارها سفر کرده ام. مردم ایران را می شناسم. راننده تاکسی، بازاری، مردم عادی، همه تا آن جا که من می شنیدم بر ضد رژیم احمدی نژاد صحبت می کردند. همه حس فشار امنیتی داشتند. از اوضاع بد اقتصادی حرف می زدند. فکر کردم چقدر محبوبیت احمدی نژاد کم است. مشتاقم پیشنهاد بدهید چگونه می توانیم به مردم ایران کمک کنیم. می خواهید بدانید چرا می پرسم. برای این که مساله جهانی است. ما باید اول بین خودمان توافق داشته باشیم. توافق در اروپا. به خاطر تجارت با ایران وجود ندارد. اتحادیه اروپا باید شفاف عمل کند. پارلمان اروپا باید یک نوع تصمیم گیری کند. من با آن ها که می گویند در کار مردم ایران دخالت نکنیم مخالفم. این جا مساله تروریزم است. ایران در دراز مدت دولت سکولار می خواهد. از آقای رئیس (رئیس پارلمان) سوال می کنم. چگونه می توانیم هیاتی به ایران بفرستیم.

 

نماینده پرتقال: آقای رئیس (رئیس پارلمان) ما نمی توانیم سکوت کنیم. مسائل ایران بسیار حائز اهمیت است. ما باید قدم هایی متناسب با موقعیت خودمان برداریم.

 

نماینده هلند: آقای مخملباف تجدید انتخابات را می خواهند. آیا این جنبش ادامه پیدا می کند. شما فکر می کنید به عنوان یک حرکت سیاسی برای مراسم تحلیف احمدی نژاد بهترین کار عدم حضور سفرای ما نیست؟ درمورد چگونگی تحریم باید فکر کنم. اما با تحریم هوشمند موافقم. مثلا نوکیا که سیستم شنود به ایران فروخته. ما باید این کمپانی را مجازات کنیم تا ابزار استراق سمع به دیکتاتورها نفروشد.

 

نماینده انگلیس: من پیشنهاد می کنم به تاریخ روابط اروپا و ایران توجه داشته باشیم. انگلیسی ها به نفت ایران علاقه داشتند. ما مسئول برداشتن مصدق بودیم و آمریکا حامی شاه بود. باید به این گذشته تاریخی خود توجه داشته باشیم. وحدت اروپا مهم است. پارلمان باید متحد عمل کند که انتخابات مخدوش بوده است. فراموش نکنیم چند سال در جنگ از صدام حسین حمایت کردیم. در زمان مصدق از شاه حمایت کردیم اکنون ما باید از معتدل ها حمایت کنیم و خطای گذشته را تکرار نکنیم. ما خواهان افزایش تحریم ها هستیم. اگر تحریم اعمال کنیم دولت احمدی نژاد آسیب می بیند. ما از شجاعت مردم حمایت می کنیم و تحریم را جدی می گیریم.

 

نماینده سبزها: تشکر از کمیسون امور خارجه پارلمان اروپا به خاطر دعوت از محسن مخملباف. این انتخابات تقلبی بوده و حرفی در آن نیست. فکر می کنم امروز مساله دفاع از بشر است. ما نمی توانیم بگوئیم دخالت نمی کنیم چون این مربوط به حقوق بشر جهانی است. من سه نکته دارم. شما گفتید اروپا نباید انتخابات را رسما قبول کند. اما از نظر اجرایی ما باید چه کنیم؟ دوم این که چگونه تحریمی را پیشنهاد می کنید؟ و سوم این که چگونه همه اروپا به یک تصمیم واحد برسد؟

 

حزب سوسیالیست: آقای مخملباف به شما تبریک می گویم که به موقع در این نشست شرکت کردید و خیلی حرف های درستی را زدید یه خصوص حرف هایی که در مورد نفت زدید و درباره عدم مشروعیت دولت ایران. اما سوال من این است فکر نمی کنید تنها راه حل ایران انتخابات آزاد زیر نظر سازمان ملل باشد؟

 

حزب سبزها: این یک کودتا بود. بحث پر کردن صندوق ها به نفع قدرتی که مشروعیت ندارد. از اروپا بخواهیم علیه دولت ایران تدابیر انضباطی در نظر بگیرد. پارلمان بایستی از همه ابزارها استفاده کند. تمام سفرای ما باید تلاش کنند تا بدانند سرنوشت زندانیان سیاسی چه شده است. ما باید از شکنجه زندانیان سیاسی جلوگیری کنیم و از خانواده زندانیان حمایت کنیم.

 

نماینده دیگر: صحبت های آقای مخملباف را تایید می کنم که در ایران کودتا شده است و مردم ایران به گروگان گرفته شده اند. همه در رابطه با اوضاع ایران نگرانیم. اطلاعات سرکوب مردم ایران را داریم. در تلویزیون همه کشتارها را دیدیم. فردا هم سالگرد کشتار دانشجویان 10 سال پیش است. اما سوال این است ما چطور می توانیم به مردم ایران کمک کنیم.

احمدی نژاد نباید مورد تایید رسمی قرار بگیرد. ما باید از ابزارهای خودمان جهت حقوق بشر و دموکراسی کمک بگیریم.

 

نماینده دیگر: اروپا نقض حقوق بشر در ایران را نقد می کند. شما فکر می کنید اتحادیه اروپا ایران را باید تحریم کند یا صرفا مکانیزم های حقوق بشری را دنبال کند؟

 

نماینده دیگر: مستبدین ایران فقط با سرکوب می توانند قدرتشان را حفظ کنند از پارلما ن می خواهم مجازات هایی که شامل دولت ایران می شود را اجرا کند اما طوری که مردم ایران قربانی نشوند. ما باید از مردم ایران حمایت کنیم و نباید 5 سال دیگر هم صبر کنیم.