چهارشنبه سوم تیر 1388

بيانيه شوراي هماهنگي اصلاح طلبان استان كردستان در خصوص حوادث بعد از انتخابات

 

اصلاح طلبان کردستان خواستار ابطال انتخابات و آزادی دستگیر شدگان شدند

بسم‌الله الرحمن الرحيم

مردم شريف ايران!

هموطنان عزيز كردستاني!

همان گونه كه استحضار داريد، انتخابات دهم رياست جمهوري در ايران، در مقطعي برگزار شد كه انقلاب شكوهمند اسلامي و نظام برخاسته از آن وارد چهارمين دهه عمر خود شده است. در اين مرحله به اقتضاي توجه و اعتنا به نيازها و مطالبات مشروع و قانوني ملت و با عنايت به عملكرد30 ساله قوه مجريه كشور، تغيير هدفمند در چارچوب آرمانها و اصول خدشه ناپذير" استقلال، آزادي، جمهوريت و اسلاميت" نظام به عنوان راهبرد منطقي و قابل درك برگزيده شد. تغييري كه ذيل اصول قانون اساسي ، چشم انداز 20 ساله و برنامه‌هاي توسعه ملي كشور طراحي و از سوي نامزدهاي اصلاح‌طلب رياست جمهوري ارايه شد. در اين ميان ميرحسين موسوي، شاگرد مكتب بنيانگذار جمهوري اسلامي، نخست وزير هشت سال دوران دفاع مقدس و هنرمند و مهندس خوشنام كشور با حمايت دهها حزب و تشكل سياسي و هزاران نخبه و فرهيخته هموطن، جايگاه وي‍ژه‌اي يافت. وي تغيير را در قالب احياي فرهنگ صداقت، اخلاق يكرنگي ، كرامت انساني، توسعه،رفاه و اميد به زندگي بهتر طراحي و در معرض قضاوت مردم قرار داد.رويكرد وي چنان صادقانه ، واقع بينانه و زمان‌شناسانه بود كه ظرف مدتي كمتر از دو ماه به يك جنبش فراگير اجتماعي و سياسي مبدل شد.

مردم كردستان همانند اكثريت هم ميهنان ايراني خود، در حالي كه تجربه تلخ مشاركت حداقلي در سه انتخابات اخير را در كوله‌بار خود داشتند، اين بار با نگاهي اميدوارانه، نداي تغيير طلبي ميرحسين موسوي و حاميان وي را لبيك گفته و با شور و شعف وصف ناپذير كه نمونه بارز آن در مراسم استقبال از مهندس موسوي و همسر دانشمندش در سنندج رخ داد، وارد عرصه انتخابات شدند.اميد كردستاني‌ها به آن بود كه"دولت اميد" مهندس موسوي پايان‌بخش نگاه خشك، محدود و امنيتي به مناطق مرزي از جمله كردستان شود، صداقت دولتمردان به جاي دروغگويي و مردم فريبي بنشيند، عدالت محوري عرصه را بر تبعيضات فرقه‌اي ببندد، لطافت و مهرورزي جايگزين خشم و نفرت پراكني شود، توسعه پايدار بنيان رويكرد سيستم اقتصاد صدقه‌اي و تحقير آميز را از جاي بركند و اصول معطل مانده قانون اساسي همچون اصول 12 و 15 از اسارت مخالفان عملي انقلاب به درآيد.

جبهه اصلاحات استان كردستان  كه در انتخابات دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي، تحت عنوان ائتلاف اصلاح طلبان كردستان متشكل از احزاب ملي فعال در استان وارد عرصه انتخابات شده بود، اين بار نيز همراه و همگام با مردم با اميد به حاكم شدن تفكر و رويكرد اصلاح طلبانه، تمام تلاش خويش را به كار برد. نتيجه اين حضور مردم و تلاش احزاب، گروها و نخبگان سياسي، اجتماعي و فرهنگي كرد، افزايش مشاركت مردم به بيش از دوبرابر دوره قبل بود. اين حركت در حالي به پيش مي‌رفت كه مردم هر روز شاهد رفتارهاي غيرقانوني دولتمردان و نهادهاي دولتي وحمايتي در جهت حمايت از نامزد دولتي انتخابات بودند. حمايتهاي گسترده برخي مقامات ارشد نظام از آقاي احمدي‌نژاد، استفاده از اموال و امكانات دولتي، توزيع منابع مالي دولتي به بهانه‌هاي مختلف در ميان روستائيان و حواشي شهرها، تبليغ يكجانبه‌گرايانه صداوسيما براي وي و ايجاد جو رعب و تهديد اقشار مختلف و چينش هيأتهاي اجرايي و نظارتي انتخاباتي در جهت حمايت از ايشان از جمله رفتارهاي غير عادلانه، غير قانوني و غير اخلاقي دولتمردان در كشور و كردستان بود. با اين وصف مردم به اميد غلبه اراده اكثريت ملت برزياده‌خواهي و تحكم طلبي دولت نهم و حاميان وي بر سر صندوقهاي رأي حاضر شدند. نظر سنجيها و مشاهدات عيني در شهرها و روستاهاي كشور و استان نشانگر پيروزي قاطع نامزد اصلاح‌طلب وتغيير خواه بود. اما متاسفانه، همانطوري كه برخي احزاب حامي مهندس موسوي هشدار داده بودند، طي يك مهندسي ناشیانه و در يك سلسله اقدامات نهان و آشكار،در حالي كه هنوز صفهاي رأي در بسياري از حوزه‌هاي رأي‌گيري به اتمام نرسيده بود، نامزد مورد حمايت دولت از صندوقهاي رأي بيرون آورده شد و شايعه طنز آميز شروع شمارش آرا در روز پنج شنبه به واقعيت گرائيد. اعتراض برنده واقعي انتخابات، دو نامزد ديگري كه به ناحق آرايشان به كمترين سطح تقليل داده شده بود، و مردمي كه  مي‌دانستند به چه كسي رأي داده‌اند از همان روز اول(شنبه 23خرداد)آغاز شد؛ اعتراضي آرام منطقي و قانوني . اما گويا جناح حاكم تصميم از پيش طراحي شده خود را غير قابل بازگشت ديده و نه تنها به اين اعتراضات قانوني بي اعتنايي كرد، بلكه با پيامهاي معنادار و بكارگيري واژه‌هاي سخيفي نظير"خس و خاشاك" براي اكثريت معترض فضا را به سمت راديكال شدن به پيش برد. در حالي كه دو نامزد اصلاح طلب(موسوي و كروبي) به استناد اصل 27 قانون اساسي در خواست مجوز راهپيمايي آرام نمودند، متاسفانه با مخالفت شديد دولتمردان مواجه شده و در نهايت با برخورد خشن نيروهاي انتظامي،امنيتي و بخصوص نيروهاي لباس شخصي حركت آرام مردم تهران به خاك و خون كشيده شد. اكنون10 روز از انتخابات گذشته است، پيامها و سخرانيها و داغ و درفش نشان دادنهاي نيروهاي نظامي و انتظامي فضا را خشن‌تر و نگران‌كننده تر نموده است. خبرها حاكي است از فراگير شدن رفتارهاي اعتراض آميز ملت در بسياري از شهرهاي بزرگ كشور، شهادت دهها هموطن، دستگيري شخصيتهاي سرشناس، ضرب و شتم و دستگيريهاي فله‌اي جوانان معترض و رفتار تحكم آميز و مستكبرانه دولتمردان هرروز براين نگراني مي‌افزايد.

ما به عنوان جمعي از شاخه‌هاي استاني احزاب اصلاح‌طلب ملي، ضمن محكوم نمودن رفتار دولتمردان در قبال آراي ملت و برخورد خشونت آميز با معترضاني كه حق دارند از سر نوشت رأي خود با خبر شوند، اظهارات سخنگوي شوراي نگهبان در روز دو شنبه اول تيرماه كه دلالت بر صحت ادعاي مردم در وقوع تقلب و تخلف در انتخابات دارد،از مسؤلان عالي كشور درخواست اكيد داريم ، كاري نكنند كه شادي ناشي از مشاركت 40 ميليون ايراني به عزای دهها خانواده شهيد داده تبديل شود و تا فرصت باقي است با اعلام تقلبهاي آشكار قبل ،حين وبعد از انتخابات از سوي جريان به خواست برحق ملت تمكين نموده و كشور را از گرفتار آمدن به يك بحران جدي داخلي نجات دهند؛بحراني كه قطعا مي‌تواند دستاويزي براي دشمنان ديرين ايران و نظام شده و ضررهاي جبران ناپذير به بار آورد.

در پايان ضمن تشكر و قدرداني عميق و صميمانه از حضور پرشور اقشار مختلف مردم شريف استان كردستان از جمله زنان، دانشجويان، جوانان ، فرهنگيان، كارگران و ...در انتخابات رياست جمهوري توجه جدي همگان بويژه مسؤلين كشور را به موارد زير ضروري مي‌دانيم.

1-   با توجه به وجود شواهد و قرائن فراوان مبني بر تقلب و تخلفات گسترده قبل، حين و بعد از انتخابات يگانه راه‌حل گذر از بحران موجود را ابطال انتخابات و برگزاري انتخاباتي سالم مي‌دانيم.

2-   وفاداري و پايداري ميرحسين موسوي  و مردم شريف كشور در پيگيري حق مشروع و قانوني خود را ستوده و تداوم حركت اعتراضي قانوني و آرام تا حصول نتيجه و احقاق حقوق ملت را ضروري مي‌دانيم

3-   دستگيري و بازداشت فعالان سياسي سرشناس كشور و بازداشت فله‌اي جوانان معترض را محكوم كرده و خواستار آزادي بدون قيد و شرط آنان هستيم. بوِيژه تاكيد مي‌كنيم نظر به ضرب و شتم شديد فرزند دلير كردستان دكتر عبدالله رمضانزاده در حين بازداشت، ما جدا نگران جان وي و ساير بازداشت‌شدگان هستيم و عواقب و مسؤليت چنين اعمالي را متوجه مجريان وآمران چنين رفتارهاي خودسرانه و مخالف با موازين قانوني و حقوق بشري مي‌دانيم.

4-   تبديل فضاي امنيتي و نظامي به فضاي سياسي و اجتماعي مورد تاكيد اكيد جامعه است و بايد به جاي منع روشهاي مسالمت آميز به راهكارهاي تصریح شده در قانون اساسي مانند بيان اعتراض از طريق شركت در اجتماعات مسالمت آميز از طرف دولت مجوز داده شود.(اصل 27 قانون اساسي)

5-   نظر به حساسيت منطقه كردستان و پرهيز از دادن بهانه به دست خشونت طلبان اقتدارگرا كه همواره مسائل تاريخي كردستان را بهانه براي برخورد شديد با معترضان قانوني نموده‌اند، مردم شريف و جوانان پرشور را به آرامش دعوت نموده و به استحضار مي‌رساند كه در مواقع لازم و ضروري به اخذ مجوز براي برگزاري مراسم و برنامه‌هاي خود مبادرت و اطلاع رساني لازم به مردم صورت خواهدگرفت  

شوراي هماهنگي ائتلاف اصلاح‌طلبان استان كردستان