بازداشت گسترده روزنامه نگاران و فعالان سياسي در ايران

پيش از بازداشت فعالان سياسى در ايران، موج اعتراضات گسترده به نتايج انتخابات رياست جمهورى خيابان هاى تهران را فرا گرفت و به برخى از شهرهاى ايران نيز رسيد.

همزمان با اعلام پيروزى محمود احمدى نژاد در انتخابات و اعتراض هاى گسترده به آن در تهران، تعداد زيادي از فعالان سياسى و روزنامه نگاران در ايران بازداشت شده اند.

گزارش هاى دريافتى از ايران حاكى است كه اعضاى جبهه مشاركت ايران اسلامى پس از نشست هيئت سياسى آن دستگير و به نقطه نامعلومى انتقال داده شده اند.

محسن ميردامادى، دبير كل حزب مشاركت، زهرا مجردى، همسر وى، سعيد شريعتى، زهره آقاجرى و عبدالله رمضان زاده، سخنگوى دولت خاتمى در ميان بازداشت شدگان هستند.

برخى گزارش ها از بازداشت محمد رضا خاتمى، برادر رييس جمهور سابق ايران، و همسر وى نيز خبر داده اند ولى اين گزارش ها هنوز تاييد نشده است.

مصطفى تاج زاده و بهزاد نبوى از سران شاخص سازمان مجاهدين انقلاب اسلامى نيز از سوى نيروهاى امنيتى بازداشت شده اند.

رسانه هاى نزديك به دولت محمود احمدى نژاد و جناح راست در هفته گذشته بارها اين دو تشكل سياسى را متهم كرده بودند كه در صدد ايجاد اغتشاش و راه اندازى انقلاب مخملى هستند.

از سوى ديگر، رضا معينى، از سازمان گزارشگران بدون مرز در گفت و گو با «راديو فردا» خبر داد كه ۱۰ تن از روزنامه نگاران ايرانى نيز بازداشت شده اند.

وى افزود: بنا بر اطلاعاتى كه به ما رسيده از تعدادى از خبرنگاران خارجى حاضر در ايران خواسته شده است ايران را ترك كنند. به گفته آقاى معينى، مجوز و رواديد اين عده تمديد نشده است.

اعتراضات گسترده در ايران

پيش از بازداشت فعالان سياسى در ايران، موج اعتراضات گسترده به نتايج انتخابات رياست جمهورى خيابان هاى تهران را فرا گرفت و به برخى از شهرهاى ايران نيز رسيد.

هزاران تظاهر كننده با راهپيمايى در خيابان هاى مختلف تهران ضمن آتش زدن چندين اتوبوس و سطل هاى بزرگ زباله اقدام به راه بندان خيابان ها كرده و عليه محمود احمدى نژاد، شعارهاى «مرگ بر ديكتاتور» سر داده اند.

پليس ضد شورش با حمله به تظاهر كنندگان به شدت آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و بسيارى از معترضان را بازداشت كرده اند.

اين گزارش ها مى افزايد كه اعتراض مردم شنبه شب نيز ادامه يافت و معترضان با رفتن به پشت بام ها و يا از پنجره ها اقدام به سر دادن شعار «الله اكبر» كردند.

در حال حاضر تماس با تلفن همراه در ايران قطع شده است و بسيارى از سايت هاى اجتماعى نظير فيس بوك، تويتر و يوتيوب نيز فيلتر شده اند.

وزارت ارتباطات ايران همچنين سايت هاى نزديك به اصلاح طلبان را مسدود و يا از دسترس خارج كرده است. سرعت اينترنت نيز بسيار کند شده است.

گزارش هاى مشابه اى از درگيرى بين مردم و نيروهاى ضد شورش در مشهد، كرج و اهواز نيز مخابره شده است.

اعتراض ها پس از آن اوج گرفت كه وزارت كشور جمهورى اسلامى ايران روز شنبه اعلام كرد، محمود احمدى نژاد با كسب ۲۴ ميليون و ۵۰۰ هزار راى از مجموع ۳۹ ميليون برنده رقابت انتخابات رياست جمهورى شده است.

اعلام اين نتايج با واكنش شديد مير حسين موسوى، نخست وزير سابق، و مهدى كروبى، رييس سابق مجلس، روبرو شده است و آن را «شعبده بازى دست اندركاران انتخابات و صدا و سيما» و «مضحك» دانسته اند.

آقاى موسوى در بيانيه اى خطاب به مراجع شيعه، از آنها خواسته است تا در اين زمينه مداخله كنند و از هوادارانش نيز خواسته است تا آرامش خود را حفظ كنند.

وى وعده داده است كه با تمام توان شكايت خود را پيگيرى مى كند.

راديو فردا


بازداشت رهبران جبهه مشارکت ايران اسلامي

در حالي که تظاهرات در تهران و برخي ديگر شهرهاي ايران عليه نتايج اعلام‌شده‌ي انتخابات همچنان ادامه دارد، از تهران خبر مي‌رسد که شماري از رهبران جبهه مشارکت ايران و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي بازداشت شده‌اند.

براساس گزارش‌هاي رسيده از تهران بعد از ظهر روز شنبه (۱۳ خرداد) شماري از رهبران جبهه مشارکت ايران اسلامي در محل دفتر اين حزب بازداشت شدند. محسن ميردامادي، دبيرکل جبهه مشارکت، خانم زهره مجردي، عضو شوراي مرکزي و همسر محسن ميردامادي، دکتر عبدالله رمضان‌زاده، عضو شوراي مرکزي و سخنگوي دولت خاتمي، سعيد شريعتي، سخنگو و خانم زهره آغاجري عضو شوراي مرکزي جبهه مشارکت از جمله‌ي بازداشت‌شدگان هستند.

براساس همين‌ گزارش‌ها، نيروهاي امنيتي همچنين با مراجعه به منزل مهندس بهزاد نبوي، از رهبران سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي و وزير صنايع سنگين در دولت ميرحسين موسوي، وي را بازداشت کرده‌اند. مصطفي ‌تاج‌زاده، عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي و عضو شوراي مرکزي جبهه مشارکت نيز جزو بازداشت‌شدگان است.

همچنين پاره‌اي خبرهاي تاييد نشده حاکي از توقيف روزنامه‌ي "اعتماد ملي" است. تلاش دويچه‌ وله براي تماس با کارکنان اين روزنامه‌ بي‌نتيجه ماند. خدمات SMS که از روز پنجشنبه‌ قطع شده، همچنان غيرفعال است و تلفن‌هاي موبايل نيز از پيش از ظهر روز شنبه ۱۳ خرداد کاملا از کار افتاده‌اند.

تشديد درگيري‌ها

در همين‌حال، گزارش‌هاي رسيده از تهران حاکي از فضاي به شدت امنيتي پايتخت است و فعالان سياسي و مدني نگران بازداشت خود توسط نيروهاي امنيتي هستند. خبرگزاري‌ها از تشديد درگيري‌ها ميان جوانان معترض و پليس خبر مي‌دهند. همچنين گزارش شده که گروه‌هايي از مردم در تهران بر پشت‌بام‌ها صداي "الله اکبر" سر داده‌اند.

خبرگزاري آفتاب، که از سايت‌هاي خبري حامي اصلاح‌طلبان است، از «قطع گسترده» خطوط تلفن موبايل در تهران خبر داده است. فيلترينگ سايت‌هاي خبري اصلاح‌طلبان نيز ادامه دارد. به نظر خبرگزاري آفتاب، قطع خطوط ارتباطي، با گسترش نا‌آرامي‌ها در تهران بي‌ارتباط نيست.

علاوه ‌بر تهران، وجود درگيري و ناآرامي‌ها در برخي شهرهاي ديگر همچون مشهد، اصفهان و اهواز گزارش شده است. روز شنبه شبکه‌ي تلويزيوني بي‌بي‌سي نيز خبر داد که در پخش برنامه‌هاي اين شبکه اختلال ايجاد شده است. گفته مي‌شود اين اختلال شامل برنامه‌هاي تلويزيوني صداي آمريکا در ايران نيز بوده است.

دويچه وله

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .