امیدواری وكيل بهزاد نبوي نسبت به آزادي او

 

وكيل بهزاد نبوي، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ابراز اميدواري كرد که درخواست تبديل قرار بازداشت وي به وثيقه يا كفالت، به دليل وضعيت جسماني‌اش مورد موافقت قرار گيرد و چریک پیر هرچه زودتر آزاد شود.

 

وكيل بهزاد نبوي، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ابراز اميدواري كرد که درخواست تبديل قرار بازداشت وي به وثيقه يا كفالت، به دليل وضعيت جسماني‌اش مورد موافقت قرار گيرد و چریک پیر هرچه زودتر آزاد شود.

به گزارش هرانا به نقل از ایلنا ، صالح نيكبخت  در خصوص آخرين وضعيت بهزاد نبوي که در هفته گذشته به دلیل عود بیماری فتق تحت عمل جراحی قرار گرفت، گفت: نبوي همچنان در بيمارستان خاتم الانبياء تحت مراقبت و نگهداري است.

وكيل بهزاد نبوي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا احتمال دارد، قرار بازداشت موكلش به وثيقه يا كفالت تبديل شود يا خير؟ اظهار داشت: به نظر مي‌رسد درخواست اينجانب و خانواده نبوي به سبب وضعيت جسماني وي و همچنين دستور پزشكان متخصص كه خواستار حضور نبوي در مكاني آرام و بدون استرس و اضطراب هستند، مورد توجه دادستان تهران قرار گرفته است.

نيكبخت ابراز اميدواري كرد، درخواست تبديل قرار بازداشت نبوي به وثيقه يا كفالت، به دليل وضعيت جسماني‌اش مورد موافقت قرار گيرد و وي هرچه زودتر آزاد شود.

بهزاد نبوی که 68 سال سن دارد و پیش از این عمل جراحی قلب نیز انجام داده است.

منبع خبر : خبرگزاری هرانا

افزایش فشارها بر مجید زمانی جهت انجام اعترافات تلویزیونی

 

خبرهای رسیده از زندان اوین حاکی است، مجید زمانی از اعضای ستاد قیطریه مهندس میرحسین موسوی که در روزهای ابتدایی تیرماه بازداشت و به بند 209 زندان اوین انتقال یافته بود، به شدت جهت انجام اعترافات تلویزیونی تحت فشار قرار دارد. گفته می شود از آنجا که مجید زمانی بخشی از تحصیلات خود را در کشور آمریکا به پایان رسانده است، وزارت اطلاعات قصد دارد تا وی را وادار نماید به اتهام "جاسوسی برای آمریکا" اعتراف نماید.

 

خبرهای رسیده از زندان اوین حاکی است، مجید زمانی از اعضای ستاد قیطریه مهندس میرحسین موسوی که در روزهای ابتدایی تیرماه بازداشت و به بند 209 زندان اوین انتقال یافته بود، به شدت جهت انجام اعترافات تلویزیونی تحت فشار قرار دارد. گفته می شود از آنجا که مجید زمانی بخشی از تحصیلات خود را در کشور آمریکا به پایان رسانده است، وزارت اطلاعات قصد دارد تا وی را وادار نماید به اتهام "جاسوسی برای آمریکا" اعتراف نماید.

به گزارش هرانا به نقل از کمیته گزارشگران حقوق بشر ، از مجید زمانی تاکنون دو بار اعتراف تلویزیونی گرفته شده است، با این حال در روزهای گذشته دور جدیدی از فشارها بر این فعال سیاسی آغاز شده است. مأموران اصرار دارند تا وی اعتراف نماید در " مدت حضور در کشور آمریکا جهت انجام انقلاب مخملین آموزش دیده است!"

دامنه این فشارها به نحوی است که وی پس از سپری شدن 100 روز از زمان بازداشتش، به سلول انفرادی منتقل شده است.

مجید زمانی دانش آموخته مهندسی برق و کامپیوتر در دانشکده فنی تهران، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی (
MBA) از دانشگاه ایلینویز شیکاگو، و کارشناس ارشد مدیریت دولتی (MPA) از دانشگاه کلمبیا نیویورک یکی از معتبرترین دانشگاههای دنیا است. او قبل از سفر به خارج از کشور به منظور ادامه تحصیل، سابقه مدیریت بخش ریاضی مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات و همچنین همکاری با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد.

پس از فراغت از تحصیل در آمریکا، او به عنوان کارشناس ارشد اقتصادی خاورمیانه در بانک جهانی مشغول به کار شد.

 

بعد از 110 روز بازداشت، پرونده بهمن احمدی امویی پیدا شد!

 

همسر بهمن احمدی امویی، روزنامه نگاری که بیش از 100 روز است که در بازداشت به سر می برد، گفت: پس از اخبار عجیب و غریبی که در این چند وقت درباره وضعیت پرونده بهمن شنیده بودیم، از جمله اینکه هیچ پرونده ای برای او وجود ندارد، بالاخره چند روز پیش به ما گفتند پرونده او به تازگی به شعبه دوم بازپرسی دادگاه انقلاب ارسال شده است.

 

خبرگزاری هرانا : همسر بهمن احمدی امویی، روزنامه نگاری که بیش از 100 روز است که در بازداشت به سر می برد، گفت: پس از اخبار عجیب و غریبی که در این چند وقت درباره وضعیت پرونده بهمن شنیده بودیم، از جمله اینکه هیچ پرونده ای برای او وجود ندارد، بالاخره چند روز پیش به ما گفتند پرونده او به تازگی به شعبه دوم بازپرسی دادگاه انقلاب ارسال شده است.
بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار صد و ده روز است که در زندان به سر می برد. این درحالی است که به گفته ژیلا بنی یعقوب، همسر این روزنامه نگار، برای او قرار بازداشت صادر نشده است؛ همچنین با وجود صدور قرار وثیقه تاکنون به خانواده او اجازه تودیع وثیقه را نداده اند.
ژیلا بنی یعقوب که خود به تازگی از بند 209 زندان اوین آزاد شده درباره وضعیت همسر روزنامه نگارش به "روز" گفت: در دادگاه انقلاب این را هم اضافه کردند که پرونده بهمن ناقص است و به همین دلیل فعلا امکان قبول وثیقه و آزادی او وجود ندارد.
بنی یعقوب افزود: ما در طول یک ماه گذشته بارها این درخواست را مطرح کردیم که چرا بهمن پس از صد روز بازداشت هیچ پرونده قضایی در هیچ یک از شعبه های دادگاه ندارد. مثل اینکه حالا نیز باید بارها و بارها بگوییم چرا پرونده بهمن را کامل نمی کنند. در واقعا سیستم قضایی ما با این روشها مطالبات ما را در باره بهمن کاهش داده است و به جای اینکه ما بگوییم چرا این روزنامه نگار را بی دلیل در زندان نگه داشته اید و باید فوری آزادش کنید، یک روز باید بگوییم پرونده بهمن کجاست، روز دیگر باید بگوییم پرونده اش چرا ناقص است؟
وی تاکید کرد: براساس گفت و گوهایی که با وکلای مدافع داشته ام این وضع مخصوص بهمن نیست و برخی دیگر از زندانی های انتخابات نیز همین وضع را دارند. این وکلا معتقدند این شیوه ای جدید برای آزار خانواده های زندانیان سیاسی و به تعویق انداختن آزادی زندانی هاست.

منبع خبر : خبرگزاری هرانا

عراق ۳۶ ایرانی زندانی را آزاد کرد

 

مقامات عراقی ۳۶ ایرانی را که به مدت چندین ماه در زندان و در چند هفته اخیر در اعتصاب غذا به‌سر می‌بردند آزاد کردند.

 

مقامات عراقی ۳۶ ایرانی را که به مدت چندین ماه در زندان و در چند هفته اخیر در اعتصاب غذا به‌سر می‌بردند آزاد کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فرانسه، این ۳۶ ایرانی که از اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند در جریان حمله مأموران عراقی به اردوگاه اشرف بازداشت شده‌بودند. اردوگاه اشرف محل استقرار نیروهای سازمان مجاهدین خلق، از سازمان‌های مخالف جمهوری اسلامی در ایران است که در شمال بغداد قرار گرقته‌است.

حمله مأموران عراقی به این اردوگاه که در ماه ژوئیه صورت گرفت ۱۱ کشته بر جای گذاشت. وضع جسمانی زندانیان آزادشده «وخیم» گزارش می‌شود.

شهریار کیا، سخنگوی این زندانیان افزود که این زندانیان «پس از ۷۲ روز اعتصاب غذا و در روز هفتم اعتصاب غذای خشک، آزاد شده و به قرارگاه اشرف بازگشتند و مورد معالجه قرار دارند.»

قاضی دادگاه این زندانیان، سه بار حکم آزادی این گروه را صادر کرده‌بود ولی مقامات از اجرای این احکام سر باز می‌زدند. آن‌ها دلیل ادامه بازداشت این افراد را «ورود غیر قانونی آن‌ها به عراق» عنوان می‌کردند.

از زمان صدام حسین، دیکتاتور پیشین عراق، ۳٬۵۰۰ نفر از اعضای سازمان مجاهدین در این قرارگاه سکونت داشته‌اند. نیروهای آمریکایی پس از حمله به عراق، افراد این قرارگاه را خلع سلاح کردند اما آن‌ها را تحت حفاظت قرار دادند.

عملیات سه‌روزه پلیس عراق در ماه ژوئیه به منظور در دست گرفتن اداره قرارگاه اشرف از سوی دولت عراق صورت گرفت.

منبع خبر : خبرگزاری هرانا

وثیقه ها را قبول نمی کنند /مصاحبه با خانواده های لیلاز و احمدی امویی

 

در حالی که برای روزنامه نگاران زندانی قرار وثیقه صادر شده اما دادگاه با استناد به دستور دادستان تهران مبنی بر عدم آزادی فعالان سیاسی و مطبوعاتی از آزادی آنان و پذیرش وثیقه های تامین شده امتناع می ورزد.

 

 در حالی که برای روزنامه نگاران زندانی قرار وثیقه صادر شده اما دادگاه با استناد به دستور دادستان تهران مبنی بر عدم آزادی فعالان سیاسی و مطبوعاتی از آزادی آنان و پذیرش وثیقه های تامین شده امتناع می ورزد.

به گزارش هرانا به نقل از تغییر برای برابری ، سعید لیلاز و بهمن احمدی امویی، دو روزنامه نگاری هستند که علیرغم صدور قرار وثیقه برای آنان، همچنان در زندان به سر می برند. "روز" در گفتگو با خانواده های این دو روزنامه نگار آخرین وضعیت آنان را جویا شده است.

سعید لیلاز همچنان در سلول انفرادی

سعید لیلاز روزنامه نگار و تحلیل گر سیاسی و اقتصادی همچنان در سلول انفرادی نگهداری می شود. این در حالیست که قاضی پرونده این روزنامه نگار دستور انتقال او به بند عمومی را صادر کرده است.

خانم سپهرناز پناهی، همسر سعید لیلاز با اشاره به این مساله به "روز"گفت: من تصور میکردم خود آقای لیلاز سلول انفرادی را ترجیح میدهد و از این بابت به شدت ناراحت بودم اما در ملاقاتی که با ایشان داشتم این موضوع را پرسیدم که ایشان رد کرد و گفت علیرغم دستور قاضی، او را به بند عمومی منتقل نمی کنند و همچنان در انفرادی است.

خانم پناهی که روز دوشنبه به صورت کابینی با همسرش ملاقات داشت، وضعیت جسمی این روزنامه نگار را خوب توصیف کرد اما درباره وضعیت روحی او گفت: سعید به شدت از نظر روحی ناراحت است و خیلی گرفته به نظر می آید.

به گفته وی، آقای لیلاز درباره بازجویی های خود حرفی نزده اما فردی در زندان که ظاهرا بازجویا کمک بازجوی آقای لیلاز بوده خبر از ادامه بازجویی های او داده است.

خانم پناهی گفت: زمان ملاقات به شدت کوتاه است و جز احوالپرسی حرف خاصی نزدیم ضمن اینکه آقای لیلاز بیشتر تمایل داشت از اخبار و اوضاع بیرون از زندان اطلاع یابد و من سعی کردم اخبار بیرون از زندان را به ایشان بدهم.

برای سعید لیلاز از سوی سبحانی، بازپرس پرونده، قرار وثیقه 200 میلیون تومانی صادر شده بود اما به گفته خانم پناهی، آقای سبحانی از پذیرش وثیقه امتناع و سعید مرتضوی قرار بازداشت این روزنامه نگار را به مدت دو ماه تمدید کرده است؛ پس از اعتراض آقای لیلاز به این قرار، شعبه حل اختلاف نیز بر تمدید قرار بازداشت رای داده است.

همسر سعید لیلاز با بیان اینکه این روزنامه نگار امیدی به آزادی ندارد گفت: بعد از سه هفته بی خبری، 9 مهر ماه که تولد آقای لیلاز بود، اجازه دادند ایشان با منزل تماس بگیرد و من در این تماس گفتم که خبرگزاری ایرنا خبر از آزادی قریب الوقوع 20 نفر داده است اما به یکباره بازجوی آقای لیلاز که پیش ایشان بود گفت شما امیدوار نباشید؛ اسم شما جزو این 20 نفر نیست و آزاد نمی شوید.

وی افزود: متاسفانه آقای لیلاز و بقیه زندانیان سیاسی و مطبوعاتی را به شدت از آزادی ناامید کرده اند چون سعید مدام می گوید من اصلا به آزادی فکر نمی کنم و حالا حالاها آزاد نخواهم شد.

پرونده بهمن احمدی امویی پیدا شد

بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار و تحلیل گر اقتصادی صد و ده روز است که درزندان به سر می برد. این درحالی است که به گفته ژیلا بنی یعقوب، همسر این روزنامه نگار، برای او قرار بازداشت صادر نشده است؛ همچنین با وجود صدور قرار وثیقه تاکنون به خانواده او اجازه تودیع وثیقه را نداده اند.

ژیلا بنی یعقوب که خود به تازگی از بند 209 زندان اوین آزاد شده درباره وضعیت همسر روزنامه نگارش به "روز" گفت: پس از اخبار عجیب و غریبی که در دو ماهه گذشته در باره وضعیت پرونده بهمن شنیده بودیم، از جمله اینکه هیچ پرونده ای برای او وجود ندارد، بالاخره چند روز پیش وقتی به دادگاه انقلاب مراجعه کردیم به ما گفتند پرونده اش به تازگی به شعبه دوم بازپرسی دادگاه انقلاب ارسال شده است. البته این را هم اضافه کردند که این پرونده ناقص است و به همین دلیل فعلا امکان قبول وثیقه و آزادی اش وجود ندارد.

خانم بنی یعقوب افزود: ما در طول یک ماه گذشته بارها این درخواست را مطرح کردیم که چرا بهمن پس از صد روز بازداشت هیچ پرونده قضایی در هیچ یک از شعبه های دادگاه ندارد. مثل اینکه حالا نیز باید بارها و بارها بگوییم چرا پرونده بهمن را کامل نمی کنند. در واقعاسیستم قضایی ما با این روشها مطالبات ما را در باره بهمن کاهش داده است و به جای اینکه ما بگوییم چرا این روزنامه نگار را بی دلیل در زندان نگه داشته اید و باید فوری آزادش کنید، یک روز باید بگوییم پرونده بهمن کجاست، روز دیگر باید بگوییم پرونده اش چرا ناقص است؟

وی تاکید کرد: براساس گفت و گوهایی که با وکلای مدافع داشته ام این وضع مخصوص بهمن نیست و برخی دیگر از زندانی های انتخابات نیز همین وضع را دارند. این وکلا معتقدند این شیوه ای جدید برای آزار خانواده های زندانیان سیاسی و به تعویق انداختن آزادی زندانی هاست.

منبع خبر : خبرگزاری هرانا

 

تکمیل پروژه نیمه تمام تصفیه اساتید منتقد

مهدی محسنی

محمود احمدی نژاد در اولین دوره ریاست جمهوری اش در نطقی جنجالی در "جمع دانشجویان برگزیده کشور" گفت: "دانشجو باید امروز در دانشگاه بر سر رییس‌جمهوری فریاد بزند که چرا استاد لیبرال و سکولار در دانشگاه ها حضور دارد".

سخنان احمدی نژاد مقدمه ای بود برای اخراج و بازنشستگی بسیاری از اساتید برجسته کشور. پس از سه سال این بار آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی بر بازنگری در "علوم انسانی" در سطح دانشگاه‌های کشور تاکید کرد. پس از این سخنان بود که دور جدیدی از تصفیه استادان آغاز شد.

سابقه اخراج اساتید

 دور اول اخراج استادان دانشگاه در ایران اوایل انقلاب و در جریان انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه ها رخ داد. البته در سه دهه اخیر نیز همچنان برخی از استادان دانشگاه كه اغلب اساتید حوزه علوم انسانی بوده اند، در مواردی ممنوع التدریس شده اند.

اما دومین موج خانه ‌نشینی اساتید برجسته در سال 85 به فاصله اندکی بعد از سخنان احمدی نژاد مبنی بر اخراج اساتید لیبرال از دانشگاه ها با بازنشستگی بیش از 40 عضو هیات علمی دانشگاه تهران آغاز شد.

 در آن زمان آیت ا... مصباح یزدی از لزوم تغییرات استادان دانشگاه ها سخن گفته و تاكید كرده بود كه استادان باید مورد "بازآموزی"  قرار گیرند. همچنین مردانی، رئیس وقت سازمان بسیج دانشجویی كل كشور هم مقابله فكری با مخالفان نظام در دانشگاه و هجمه به تفكر نخ نما شده در غرب را از جمله رسالت ها و محورهای فعالیت بسیج دانشجویی عنوان و خاطرنشان كرده: "امروز لمپنیسم فرهنگی و اخلاقی مشكل دانشگاه هاست و بسیج برای ایفای نقش در فضای فكری دانشگاه باید تلاش گسترده ای در این زمینه انجام دهد".

عباسعلی عمید‌ زنجانی، رییس وقت دانشگاه تهران نیز مشكلا‌ت جسمی، فكری و مشكلات زندگی راعامل صدور حكم بازنشستگی اساتید ذکر نمود. استادان برجسته ‌ای چون محمد مجتهد شبستری، عالم‌ زاده و علی‌آبادی از دانشكده الهیات و حسنعلی درودیان، احمد ساعی، سیدعلی آزمایش، آشوری، صفایی، رضا رییس‌طوسی و عراقی از دانشكده حقوق و علوم سیاسی از سوی رئیس وقت دانشگاه تهران "غیرممتاز" نامیده شدند و در فهرست بازنشسته‌ شده‌های اجباری اساتید قرار گرفتند.

 در دانشگاه تربیت مدرس نیز اساتیدی همچون محسن كدیور، سعید حجاریان، محمدتقی احمدی، ابوالفضل شكوری، هاشم آقاجری، مسعود غفاری، حاتم قادری ممنوع التدریس شده بودند. حسن نمک دوست نیز سرنوشت مشابهی پیدا کرده بودند. چندی بعد نیز حکم اخراج دکتر حسین بشیریه، دکتر بهزاد شاهنده، دکتر هادی سمتی و دکتر میرجلال‌الدین کزازی از جانب عمید زنجانی، رئیس وقت دانشگاه تهران به آنان ابلاغ شد.

 کنترل بیشتر سفرهای خارجی اساتید

 از سوی دیگر، وزارت علوم دولت نهم با صدور بخشنامه ای اساتید را موظف نمود برای سفر به خارج از کشور با حراست دانشگاه ها هماهنگ نمایند. بنابر این بخشنامه ،"این سفرها، شامل سفرهایی است كه با هزینه مؤسسات دیگر (غیر از دانشگاه) انجام می‌شود و حتی سفرهای سیاحتی، زیارتی و شخصی نیز می باشد."

در همان زمان بود که نهاد های امنیتی در تحلیل های خود صریحا اساتید دانشگاه ها و چهره های آکادمیک را هدفی برای "انقلاب های مخملی" می نامیدند و همزمان با این تحلیل فشارهای مضاعفی را بر آنان تحمیل کردند.

 موج جدید تصفیه اساتید

 این بار دولت دوم محمود احمدی نژاد برای حذف اساتید به زعم خود "لیبرال" از اولین روزهای شروع به کار ، اقدام نمود. به دنبال تاکید آیت الله خامنه‌ای مبنی بر بازنگری در "علوم انسانی" در سطح دانشگاه‌های کشور، دور جدید تصفیه استادان و تغییرات در بزرگترین دانشگاه اختصاصی علوم انسانی ایران، دانشگاه علامه طباطبایی آغاز شده است.

بر اساس گزارش سایت های خبری تاکنون ۵ تن از اساتید دانشکده حقوق این دانشگاه که به ویژه در رشته حقوق بشر تدریس می‌کردند، به اشکال گوناگون از تدریس منع شده اند.

 سایت روز آنلاین در گزارشی می نویسد: "دکتر محمدرضا ضیاء بیگدلی" استاد برجسته حقوق بین الملل در ایران و رییس سابق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه که کتاب حقوق بین الملل عمومی او بیش از ۲۵ بار تجدید چاپ شده و به عنوان یکی از چهره‌های شاخص و معتبر در کلیه دانشکده‌های حقوق سراسر کشور شهرت دارد، با حکم بازنشستگی اجباری مواجه شده و از ابتدای امسال از تدریس وی جلوگیری به عمل آمده است.

 به گفته این سایت علت بازنشستگی اجباری او مخالفت با فشارهای گسترده‌ای است که رییس این دانشگاه جهت پذیرش برخی افراد در دوره دکتری دانشکده حقوق اعمال می کند. به عنوان نمونه تنها در یک مورد سال گذشته دختر یکی از روحانیون بلندپایه با در دست داشتن مدرک ممتاز قرائت قرآن و بدون گذراندن حتی یک واحد از دروس کارشناسی حقوق جهت تحصیل در دوره دکتری حقوق بین الملل به گروه حقوق بین الملل دانشگاه علامه معرفی ‌شد که با وجود مخالفت‌ اعضاء سرانجام با دستور مستقیم رییس دانشگاه در این دوره پذیرفته شد.

 همچنین با شروع سال تحصیلی جدید از برگزاری کلاس‌های "دکتر علی آزمایش" استاد حقوق جزا و کیفر بین المللی ، "دکتر حسین شریفی طرازکوهی" استاد دیگر رشته حقوق بشر در دانشگاه علامه طباطبایی ممانعت به عمل آمده است.

 سال گذشته نیزاز ادامه فعالیت "دکتر محمد محمدی گرگانی"، رییس گروه حقوق بشر و "دکتر مرتضی مردیها"، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه طباطبایی ممانعت به عمل آمده بود.

 اما اخراج و بازنشستگی اجباری اساتید، به دانشگاه های تهران محدود نمی گردد. بسیاری از اساتید دانشگاه های مختلف سراسر کشور نسبت به ادامه فشارها و باز نشستگی های اجباری اعتراض نموده اند.

 انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه های سراسر کشور در بیانیه ای به مناسبت آغاز سال جدید تحصیلی ضمن انتقاد از حاکمیت دیدگاه امنیتی بر دانشگاه ها و خطر تسلط متحجرین ، نسبت به ادامه روند برخورد با دانشگاهیان انتقاد نمود: "با تسلط دیدگاه های امنیتی، برخوردهای حذفی و تلاش برای خفه کردن صدای منتقدین اعم از دانشجویان و اساتید جدی تر می شود و احتمال تشدید روند بازنشسته کردن و اخراج اساتید فرهیخته و خارج شدن سرمایه های علمی از دانشگاه ها فزونی می یابد."