مهران براتی: مسئله از قبل تدارک دیده شده بود

 

۱۳۸۸/۰۳/۲۳

علیرضا کرمانی

 

مهران براتی، فعال سیاسی و کارشناس مسائل سیاسی ساکن آلمان در مورد انتخابات ایران و نتایج کسب شده، به رادیو فردا می‌گوید:

من فکر می کنم آن پیش بینی که دیپلماتهای غربی قریب به یک ماه و اندی پیش در باره نتیجه انتخابات ایران کرده بودند مبنی بر این که به هر قیمتی شده ، نظام جمهوری اسلامی آقای احمدی نژاد را به ریاست جمهوری خواهد نشاند [دارد به واقعیت نزدیک می شود].

این در حقیقت بیشتر یک کودتای نظامی است که صورت گرفته . یعنی سپاه پاسداران و آقای خامنه‌ای تصمیمشان را گرفته اند که چه باید بشود. و خودشان را در برابر بقیه مردم قرار خواهند داد. اما عواقب این مسئله چه باشد؟ قابل پیش بینی نیست.

تمام نظرسنجی‌هایی که از سوی افراد مختلف در سراسر کشور انجام شده بود. درست عکس این نتیجه را نشان می‌داد. یعنی پیش بینی می شد که ۳۰ درصد آرا به آقای احمدی نژاد و ۷۰ درصد یا ۶۸ درصد آرا به آقای میرحسین موسوی تعلق یابد. جای شکی نیست که این مسئله از قبل تدارک دیده شده بوده و حضور نیروی نظامی در خیابان‌ها به ساعت‌ها پیش از آنکه اصلا نتیجه انتخابات گفته شود برمی گردد و نشان از نوعی آماده کردن شرایط برای این مسئله بوده است.

آیا فکر می کنید جامعه ایران توان برخورد با چیزی که شما از آن به عنوان کودتا نام بردید را دارد؟ یعنی احتمال وجود برخوردهای خیابانی وجود دارد؟

نه خیر، جامعه مدنی اهل جنگ نیست . جامعه مدنی اهل اسلحه گرفتن و روبه‌رویی خشونت آمیز با مقوله خشونت نیست . این خلاف مدنیت است . جامعه مدنی با ابزارهای سیاسی، با اعتراض با اعتصاب صحبت می کند. ولی شرایطی ایجاد کرده اند و از ابتدا معلوم کرده اند که اگر مقاومتی صورت بگیرد خون و خونریزی گسترده‌ای خواهد شد.

آیا این رودرویی که شما از آن صحبت کرده‌اید و نظام در برخورد با مردم و درون کشور انتخاب کرده است به نوعی منجر به رودرویی با جامعه جهانی نخواهد شد؟

حکومتی که مشروعیت ندارد ضربه‌پذیرتر از هر زمان دیگری است. به همین دلیل هم اگر پیش بینی غربی‌ها درست باشد ، آقای خامنه‌ای و احمدی نژاد و سپاه در سیاست خارجی خودشان در منطقه خاورمیانه و در رابطه با امریکا هیچ تغییری نخواهند داد. به همین دلیل هم غرب خودش را آماده تحریم های گسترده تر خواهد کرد. و اگر تحریکات آقای احمدی نژاد در رابطه با حرف‌هایی که راجع به اسرائیل می‌زند ادامه و گسترش یابد . اقدامات نظامی اسرائیل نیز در مورد ایران محتمل خواهد شد. و اگر چنین کاری انجام شود طبیعی است که پای امریکا هم به طور غیر مستقیم به این صحنه باز خواهد شد. اینها پیش بینی‌های محتمل هستند. هر رودرویی با غرب ، نتایجی چون گسترش بیکاری ، فقر و عوارض منفی دیگر خواهد داشت و به هر رو امیدواری بیشتری باقی نخواهد گذاشت.

 

http://www.radiofarda.com/content/f35_Barati_Elections/1753339.html