العربية: سناریوی استعفای احمدی نژاد،

هماهنگی میان خاتمی ورفسنجانی برای بیرون رفت از بحران کنونی ایران

 

العربية - حسين شحاده

 

بر اساس گزارش های دریافتی از ایران هاشمی رفسنجانی رییس مجلس خبرگان رهبری و محمد خاتمی رییس جمهور سابق ایران تلاش های مشترکی را برای بیرون رفت از بحران کنونی ایران که به دنبال اعتراض میلیونی هواداران میر حسین موسوی و شیخ مهدی کروبی علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری آغاز گردید دنبال می کنند .

تلویزیون العربیه روز دوشنبه 22-6-2009 با استناد به برخی گزارش ها اعلام داشت که آقای رفسنجانی سعی دارد موافقت اعضای مجلس خبرگان با ایجاد شورای رهبری را جهت جایگزین کردن این شورا با منصب ولایت فقیه را که هم اکنون خامنه ای در راس آن قرار دارد به دست آورد.

  در همین حال فیلمی بر روی یتیوب به نمایش گذاشته شده است که درسال 1988 از جلسه ی مجلس خبرگان فیلمبرداری شده است ، در آن جلسه رفسنجانی با تمام توان خود مجلس خبرگان را قانع ساخت تا با رهبری خامنه ای به عنوان جانشین آیت الله خمینی موافقت کنند.

رفسنجانی در جلسه ی مزبور با مهارت بالای سیاسی خود بحران خلا رهبری پس از درگذشت خمینی را حل کرد، با استناد به آنچه در جلسه ی سال 1988 صورت گرفت تحلیلگران بر این باورند که وی این بار نیز می تواند بحران کنونی ریاست جمهوری ایران را به سود میر حسین موسوی به پایان برساند، درصورت تحقق چنین امری موازنه ی قدرت در ایران کاملا دگرگون خواهد شد.

از سوی دیگر گفته شده است که وی توانسته است موافقت 50 عضو از 80 عضو مجلس خبرگان را برای بحث درباره ی حل این بحران را که چه بسا به سناریوهای مختلفی منجر گردد به دست آورده است.

برنامه ی پانورامای العربیه با مشارکت صاحب نظران در امور ایران برای چندمین شب متوالی بحران کنونی ایران را با بحث درباره ی اصل ولایت فقیه مورد بررسی قرار داد .

طبق گزارش های رسیده ملاقات های چندی میان رفسنجانی و مراجع مذهبی واعضای مجلس خبرگان رهبری در قم انجام گرفته است ومسایل مرتبط به بحران کنونی ایران به بحث گذاشته شده است .

اما برجسته ترین راه حل پیشنهادی همان ایجاد شورای رهبری است زیرا ولی فقیه کنونی در نظر پیشنهاد کنندگان این طرح با حمایت خود از احمدی نژاد صلاحیت خود را از دست داده است.

در همین راستا گزارش شده است که خاتمی ورفسنجانی هماهنگی هایی را برای ایجاد راه حلی برای بیرون رفت از این بحران انجام داده اند .

شایان ذکر است که در صورت تغییر ولی فقیه ویا تشکیل شورای رهبری کمیته ی بررسی عملکرد ولی فقیه پیشنهاد خود را در اینباره به هیات امنای مجلس خبرا برای تصویب ارایه خواهد کرد. این هیات می تواند مساله ی برکناری خامنه ای را بررسی کند.

برای تحقق چنین هدفی موافقت اکثریت نیمی از اعضا به اضافه ی یک عضو ضروری است. ولی این نگرانی وجود دارد که چنین تصمیمی چه به بسا با مخالفت سپاه پاسداران ونیروهای بسیج روبرو شود .

از سناریوهای دیگری که گفته شده است رفسنجانی آن را پیشنهاد کرده است ، سناریوی استعفای محمود احمدی نژاد به عنوان راه حل منطقی برای پایان دادن این بحران می باشد.

 

 

 

رضوی فقیه: راه نجات کشور تشکیل شورای رهبری است

 

سعید رضوی فقیه، فعال سیاسی اصلاح طلب

۱۳۸۸/۰۴/۰۲

علیرضا کرمانی

سعید رضوی فقیه، فعال سیاسی اصلاح طلب، که در انتخابات دهم ریاست جهوری سخنگویی ستاد مهدی کروبی را برعهده داشت، در گفت‌وگویی با رادیو فردا، ریشه مشکل کنونی ایران را در این می‌بیند که مردم به حکومتگران، بی اعتماد شده‌اند.

سعید رضوی فقیه، برای حل این مشکل، راه‌کارهایی را هم پیشنهاد می‌کند:

سعید رضوی فقیه: به نظر من کشور ما با يک بحران جدی مواجه است و می‌توان گفت مردم نسبت به تصميم‌گيری‌هايی که در سطوح کلان انجام می شود، اعتماد چندانی ندارند و به همين دليل با اعتراضات جدی مردم در سطح خيابان‌ها روبه‌رو هستيم.

متاسفانه هم در حوزه سياست و هم در حوزه دين بدعت‌هايی در کشور ما گذاشته شده است و می‌توان گفت به تدريج به سمتی پيش می رويم که نه از «جمهوريت» در کشور خبری است و نه از «اسلاميت» درعرصه حکومت.

آقای رضوی فقيه! شما در حالی از بدعت صحبت می کنيد که از هر دو سو، طرف مقابل به بدعت‌گذاری متهم می‌شود. چگونه اين مسئله را ارزيابی می‌کنيد؟

آن چه رهبر جمهوری اسلامی بدعت ناميده، در واقع امری است که در برابر بدعت تقلب فراگير مطرح شده است.. وقتی مردم و نيروهای فعال سياسی مدعی هستند يک تقلب وسيع در انتخابات ۲۲ خرداد اتفاق افتاده است، بايد روی ابطال انتخابات يا بررسی جدی تمام صندوق‌های رأی تاکيد کنند.

اين بدعت نيست بلکه واکنشی است در قبال ِ بدعت ِ بزرگ تقلب در انتخابات که وزارت کشور آقای احمدی نژاد در جمهوری اسلامی انجام داده است.

روز يکشنبه آيت الله صافی گلپايگانی در صحبت با برخی از اعضای شورای نگهبان اشاره کرده است که حتی اگر يک طرف برای حفظ مصالح اسلام از حق خود کوتاه بيايد، جا دارد. در واقع ايشان به دنبال نوعی چاره‌انديشی بوده است. صحبت‌های آقای لاريجانی، رئيس مجلس، هم سمت و سوی چاره‌انديشی داشت. شما به عنوان يک تحليلگر مسايل سياسی فکر می‌کنيد راه چاره چيست؟

مهم‌ترين مشکلی که اکنون کشور با آن مواجه است، سلب اعتماد عمومی نسبت به سيستم سياسی است. برای بازگشت اين اعتماد بايد تغييرات جدی در رفتار رهبران سياسی ايران مشاهده شود يا تغييرات جدی و معنا دار در سطوح تصميم گيرندگان ايجاد گردد.

من فکر می‌کنم برای نجات کشور و نظام سياسی آن و حتی برای دفاع و نجات دين از تهمت‌هايی که متاسفانه با عملکرد سردمداران جمهوری اسلامی به دين وارد می‌شود، بايد رجال دينی و سياسی وارد ميدان شوند و با رايزنی‌ها، تصميم گيرندگان اصلی قدرت را وادار کنند به قانون اساسی عمل کرده و حقوق مردم را به رسميت بشناسند و برای بقای جمهوريت و اسلاميت نظام تضمين های لازم را بدهند .

امروز يک مسئوليت سنگين به عهده علمای حوزه علميه، مراجع تقليد و همه دلسوزان کشور در هر قشر و لباسی وجود دارد.

شما به انجام اين مسئله خوشبين هستيد؟

من نمی‌توانم پيش‌بينی کنم، ولی اميدوارم که کشورمان از اين آشوب‌ها نجات پيدا کند و فکر می کنم راه حل نجات کشور اين است که مسئوليت اداره کشور که از عهده يک نفر فراتر است به عهده چند نفر از دلسوزان کشور گذاشته شود و به جای رهبر، يک شورايی از رهبران دلسوز و عادل داشته باشيم که بتوانند با رايزنی و سعه صدر مشکلات را حل کنند.

 

 

گاردین: پسر دوم خامنه‌ای، از عوامل اصلی سرکوب مردم

مجتبی خامنه‌ای, پسر علی خامنه‌ای

۱۳۸۸/۰۴/۰۲

روزنامه بریتانیایی گاردین از قول دیپلمات‌ها و تحلیل‌گران می‌گوید مجتبی خامنه‌ای، پسر دوم رهبر جمهوری اسلامی، یکی از عوامل اصلی سرکوب مردم معترض به نتیجه انتخابات است.

به گزارش این روزنامه معتبر، مجتبی خامنه‌ای متحد اصلی محمود احمدی‌نژاد است که در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران توسط وزارت کشور دولت نهم به عنوان پیروز میدان معرفی شد، خبری که گسترده‌ترین اعتراضات مردم ایران از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ را به دنبال داشته و پس از ۹ روز هنوز فروکش نکرده است.

 

بیشتر بخوانید:

رهبر ایران: نظر آقای رئیس جمهور به نظر بنده نزدیک‌تر است

 

گاردین می‌گوید مجتبی خامنه‌ای در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ توانسته است نظر پدر خود را به محمود احمدی‌نژاد که در آن زمان شهردار تهران بود جلب کند.

آقای احمدی‌نژاد در انتخابات سال ۱۳۸۴ که به دور دوم کشیده شد، در برابر اکبر هاشمی رفسنجانی به پیروزی رسید.

این روزنامه بریتانیایی و همچنین شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌گویند که برای راه یافتن به «بیت رهبری» و دیدار با خود رهبر جمهوری اسلامی باید اجازه مجتبی خامنه‌ای را داشت که «از پدر خود افراطی‌تر است».

گاردین از قول «تحلیل‌گران ایرانی» می‌گوید علی خامنه‌ای که اکنون ۷۰ سال دارد در پی آن است که پسر دوم خود را به جای خود بنشاند.

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، تعیین رهبر در ایران بر عهده مجلس خبرگان رهبری است که ریاست آن اکنون در دست اکبر هاشمی رفسنجانی، به گفته گاردین «قدرتمندترین رقیب خامنه‌ای و احمدی‌نژاد» قرار دارد.

علی انصاری، تحلیل‌گر ایران در دانشگاه سنت‌اندروز انگلیس، به گاردین گفته است: «اخیرا خیلی صحبت این بوده است که تمام این مسائل به مجتبی و جانشین شدن او مربوط است

آقای انصاری می‌گوید: «او احتمالا در پی آن است که این مقام را در درازمدت برای خود به دست آورد و حفظ کند

رهبر جمهوری اسلامی یک روز پس از اجرای انتخابات در حالی به محمود احمدی‌نژاد به عنوان پیروز میدان تبریک گفت که شورای نگهبان هنوز صحت و سلامت انتخابات را تایید نکرده بود.

آقای علی خامنه‌ای در دیدار با نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری نیز محمود احمدی‌نژاد را رئیس‌جمهور «منتخب» خواند و در اشاره‌ای غیرمستقیم به اعتراضات میرحسین موسوی و مهدی کروبی به نتیجه انتخابات بر ضرورت داشتن فرهنگ شکست تاکید کرد.

 

 

 

جام زهر ، روي ميز رهبر

 

گزارشها حكايت از آن دارد كه سران سياسي ، نظامي و مذهبي ، ملاقاتي محرمانه با رهبر حكومت اسلامي داشته اند . در اين ملاقات صراحتا به رهبر گفته شده كه به شدت نگران امنيت نظام هستند. حتي در اين ملاقات يكي از سران نظام عنوان نموده است كه آقاي احمدي نژاد اينقدر ارزش دارد كه هزينه اي اين چنين بايد براي حضور وي در قدرت پرداخت شود؟ يكي ديگر از اين افارد نيز گفته كه توان مقابله بيش از اين در مقابل مردم نيست و اگر اين اعتراضات به شهرهاي كوچكتر سرايت نمايد اين احتمال وجود دارد كه حكومت اسلامي در سراشيبي سقوط قرار گيرد. در اين جلسه مجدانه از رهبر حكومت اسلامي خواسته شده است همچون سلف خويش امام خميني جام زهر را بنوشد و آقاي احمدي نژاد را فداي نظام كند. پيش از اين ، تحت عنوان نصيحت به رهبر گفته شد كه از گذشته بايد پند گرفت ، اما در سخنراني نماز جمعه هفته گذشته رهبر حكومت اسلامي در اقدامي عجيب ! و به عوض انكه به عنوان رهبر جانب هيچكسي را نگيرد در حركتي جانبدارانه شمشير را از رو بست و از قضا موجب ايجاد فضاي رعب و وحشت شد و در راهپيمايي روز شنبه جوانان پاك ميهن را به خاك و خون كشيدند. و يكي از اين عزيزان زنده ياد " ندا آقا سلطان " است كه گويا در حال تبديل شدن به سمبل اين جنبش و همچون ژاندارك ايران ، خون خويش را فداي اين راه نمود. تصاوير به شهادت رسيدن ندا عزيز در افكار عمومي جهان تاثير بسيار خوبي براي جنبش داشت و بزرگترين چالش براي حكومت اسلامي بود. چالشي كه باعث يك جلسه اضطراري براي مقابله با سيستم احمدي نژاديسم بود. گفته ميشود كه رهبر حكومت اسلامي تا روز پنجشنبه از افراد ياد شده فرصت خواسته است تا بلكه بتواند با اين مشكل كنار بيايد. هرچند اولين اقدامات براي گذر از آقاي احمدي نژاد توسط شوراي نگهبان برداشته شد و بر پايه اين گزارش بيش از سه ميليون راي تقلب شده است و شايد اين ميزان تقلب تا روز پنجشنبه و براي جلوگيري از گسترش جنبش بيش از اين مقدار شود و چه بسا كه انتخابات باطل شود. تا روز پنجشنبه زمان چنداني نيست ، تا روز پنجشنبه صبر مي كنيم

 

 

با موافقت رهبر جمهوری اسلامی،

مهلت بررسي شکايات انتخاباتي پنج روز ديگر تمديد شد، ايلنا

»حضرت آيت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با در خواست دبير شورای نگهبان مبنی بر تمديد مهلت رسيدگی به شکايات مربوط به انتخابات رياست جمهوری به مدت پنج روز موافقت کردند.


حضرت آيت اله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با در خواست دبير شورای نگهبان مبنی بر تمديد مهلت رسيدگی به شکايات مربوط به انتخابات رياست جمهوری به مدت پنج روز موافقت کردند.
به گزارش ايلنا به نقل از واحد مرکزی خبر در متن کامل نامه آيت الله جنتی دبير شورای نگهبان آمده است :

محضر مبارک مقام معظم رهبری حضرت ايت الله خامنه ای (دام ظله)
با سلام و تحيت
چنانچه مستحضريد شورای نگهبان از تاريخ اعلام نتيجه نهايی انتخابات رياست جمهوری دوره دهم تا به امروز پيوسته به بررسی شکايات وارده پرداخته و با تمام توان و پيگيری کارشناسان ماهر، تحقيقات لازم را انجام داده ، نتايج را در جلسات متعدد شورا مطرح کرده و سخنگوی شورا هم بيشترين اطلاع رسانی را داشته است .
حداکثر مهلت قانونی ما جهت رسيدگی به شکايات ده روز است که فردا چهارشنبه ۸۸/۴/۳ پايان می يابد. اگر حضرتعالی اجازه فرماييد به منظور اتقان بيشتر و رفع هر گونه ابهام محتمل ، مهلت مقرر ۵ روز ديگر تمديد شود .
با تشکر و ارزوی مزيد شمول الطاف و عنايات الهی بر حضرتعالی و همه خدمتگزاران نظام جمهوری اسلامی.

دبير شورای نگهبان
احمد جنتی

جوابيه مقام معظم رهبری نيز بر نامه دبير شورای نگهبان به اين شرح است:
بسمه تعالی
با سلام وتحيت ، با پيشنهاد حضرات آقيان محترم موافقت می شود ، اقدام فرماييد .

والسلام عليکم و رحمه الله
سيد علی خامنه ای