17 تیر 1387

 

سولانا: پاسخ ایران در دست بررسی است

 

BBC

 

خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تایید کرده که تصمیم دارد طی ماه جاری میلادی با سعید جلیلی، سرپرست مذاکرات هسته ای ایران دیدار کند.

آقای سولانا گفت کشورهای عضو گروه پنج به علاوه یک، هنوز در حال بررسی پاسخ ایران به بسته پیشنهادی آنها هستند.

خاویر سولانا پاسخ ایران به بسته مشوق های بین المللی را سخت و پیچیده خواند و گفت که این نامه نتوانسته او را "کاملا خوشبین" کند.

او در عین حال گفت که به نظر می رسد ایران تا حدی آماده گفتگو درباره مسئله اتمی خود است.

نامه ای که دولت ایران روز جمعه به آقای سولانا فرستاد، حاوی پاسخ به بسته ای از مشوق های بین المللی بود که برای متقاعد کردن ایران به تعلیق غنی سازی اورانیوم طراحی شده بود.

آقای سولانا می گوید که روز جمعه پس از این که ایران به بسته تشویقی بین المللی برای متوقف کردن غنی سازی اورانیوم پاسخ داد، به طور مفصل با آقای جلیلی گفتگو کرد.

در همین حال برنار کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که ایران در پاسخ خود تنها "امید اندکی" داده است.

از سوی دیگر، محمود احمدی نژاد در صحبت های امروز خود در آستانه نشست کشورهای در حال توسعه در مالزی تاکید کرد که ایران از حق خود برای غنی سازی اورانیوم دست برنخواهد داشت. او درخواست کشورهای غربی برای توقف این فعالیت ها را رد کرد.

رئیس جمهور ایران گفت: "کشورهای پنج بعلاوه یک به ما پیشنهاد مذاکره می دهند اما همزمان ما را تهدید می کنند و می گویند که باید درخواست غیرقانونی آنها را بپذیریم."

ایران پیشتر نیز بارها تاکید کرده بود که غنی سازی را متوقف نخواهد کرد اما در عین حال گفته بود که بسته پیشنهادی اخیر بعضی زمینه های مشترک با پیشنهاد ایران برای حل مناقشه اتمی این کشور دارد.

آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا، و آلمان دو سال پیش برای اولین بار بسته ای از مشوق های اقتصادی، فنی، و سیاسی را به شرط تعلیق غنی سازی اورانیوم به ایران پیشنهاد کرده بودند.

 

17 تیر 1387

 

سقوط هواپیمای شکاری ارتش ایران در خوزستان

BBC

یک فروند هواپیمای نظامی ایران روز گذشته در حین ماموریت در پایگاه هوایی امیدیه خوزستان سقوط کرد.

خبرگزاری رسمی ایرنا گفته است که این هواپیمای شکاری از نوع اف-پنج صبح روز یکشنبه سقوط کرده است. دلیل سقوط این هواپیمای شکاری، نقص فنی اعلام شده و خلبان و کمک خلبان آن نیز طبق گزارش ها کشته شده اند.

این گزارش ها خاطرنشان می کنند که خلبان و کمک خلبان این هواپیمای شکاری، از خلبانان با تجربه ارتش ایران به شمار می رفتند.

پایگاه هوایی امیدیه در جنوب شرقی خوزستان قرار دارد.

این در حالی است که یک فروند هواپیمای بوئینگ 707 نظامی ایران نیز امروز صبح در اصفهان به علت نقص فنی دچار مشکل شد اما توانست سالم به زمین بنشیند.

سال پیش نیز یک فروند هواپیمای نظامی ارتش ایران به علت نقص فنی در منطقه کنارک چابهار سقوط کرد و دو سرنشین آن کشته شدند.

روابط عمومی ارتش ایران دلیل سقوط آن جنگنده را هم نقص فنی اعلام کرد.

دو سال پیش نیز یک فروند هواپیمای نظامی سپاه در تهران سقوط کرد.

در آن حادثه هواپيمای "آنتونوف" نيروی هوايی سپاه در فرودگاه مهرآباد تهران سقوط کرد و 36 سرنشین آن کشته شدند.

سوانح هوايی در ایران بی سابقه نیست و در مواردی، هواپيماهای نظامی هم دستخوش حوادث مرگباری شده اند.

از جمله در دسامبر 2005، يک فروند هواپيمای سی-130 متعلق به ارتش که حامل جمعی از خبرنگاران بود در نزديکی تهران سقوط کرد و حدود يکصد و بيست کشته برجای نهاد.

در ژانویه 2006 نیز يک هواپيمای حامل افسران ارشد سپاه پاسداران سقوط کرد و سرنشينان آن کشته شدند.

تحريم های خارجی باعث شده است تا دسترسی شرکت ها و نهادهای ايرانی به عرضه کنندگان هواپيما در جهان محدود باشد.

بخشی از ناوگان هوايی جمهوری اسلامی هم فرسوده و با کمبود قطعات مواجه است.

بسیاری از جنگنده های ایران(اف-چهار، اف-پنج و اف-چهارده) ساخت آمریکا هستند و پیش از انقلاب در زمان حکومت شاه سابق ایران خریداری شده بودند.

ارتش ایران اخیرا دو فروند هواپیمای جنگنده ساخت این کشور را با موفقیت طی مراسمی آزمایش کرده است.

این هواپیمای جنگنده صاعقه نامگذاری شده که آن گونه که سازندگان آن اعلام کرده اند، نسل جدیدی از هواپیمای جنگنده آذرخش است که حدود دو سال پیش نخستین پرواز آزمایشی خود را انجام داد.

به نظر می رسد این هواپیماها از روی جنگنده های خارجی الگوبرداری شده باشند و هنوز توانایی آنها در رزم هوایی مشخص نشده است.

 

17 تیر 1387

 

احمدی‌نژاد: جرات حمله به ایران را ندارند

 

Radio farda

 

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران که برای شرکت در نشست کشورهای در حال توسعه (دی هشت) به مالزی سفر کرده، درخواست برای توقف فعالیت های غنی سازی اورانیوم را غیر قانونی خواند.

آقای احمدی نژاد تاکید کرد که ایران از حق خود برای غنی سازی اورانیوم دست برنخواهد داشت. وی درخواست کشورهای غربی برای توقف این فعالیت ها را رد کرد.

محمود احمدی نژاد در مورد احتمال اقدام نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران گفت: "آمریکا و اسرائیل که سهل است، اگر صدها همچون اینها گرد هم آیند، جرات حمله به ایران را ندارند."

از سوی برخی محافل، مانور هوایی اخیر اسرائیل به معنای آماده شدن برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران اعلام شد. آمریکا نیز گفته است که برای حل مناقشه هسته ای ایران، راه حل دیپلماتیک را ترجیح می دهد اما اقدام نظامی را رد نمی کند.

رئیس جمهور ایران به خبرنگاران گفت: "کشورهای پنج بعلاوه یک به ما پیشنهاد مذاکره می دهند اما همزمان ما را تهدید می کنند و می گویند که باید درخواست غیرقانونی آنها را بپذیریم."

اظهارنظر آقای احمدی نژاد به گمان کارشناسان به معنای آن است که این کشور آماده نیست تا فعالیت های غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورد.

پاسخ رسمی ایران به بسته پیشنهادی کشورهای پنج بعلاوه یک هنوز اعلام نشده است. دولت آقای احمدی نژاد تاکید کرده که از حق غنی سازی اورانیوم دست بر نمی دارد اما آماده مذاکره با تمام طرف های درگیر است.

برخی شخصیت های متنفذ حکومت ایران که به رهبر ایران نزدیک هستند، ادامه مذاکرات با کشورهای پنج بعلاوه یک را یک مصلحت خوانده اند. اظهارنظرهای علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین الملل رهبر ایران در روزنامه جمهوری اسلامی که صاحب امتیاز آن آیت الله خامنه ای است و همچنین در سه روزنامه اروپایی این ذهنیت را در بسیاری به وجود آورد که در مواضع ایران در زمینه مذاکرات هسته ای، نرمشی ایجاد شده است.

قرار است خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به زودی با سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران دیدار کند. زمان و مکان این دیدار هنوز اعلام نشده است.

 

اختصاصي «تابناک»: جزئياتي از پاسخ ايران به بسته پيشنهادي

 

محافل سياسي در آمريکا مدعي شدند: نامه‌اي که منوچهر متکي ديروز از طريق سفير ايران در بلژيک در پاسخ به ارايه بسته پيشنهادي سولانا ارسال کرده، شامل پيشنهاد‌هاي ايران و دربردارنده نکات جديدي براي خروج از بن‌بست به وجود آمده و آغاز گفت‌‌وگوهاست، اما مهمترين بخش آن، ارايه تعريفي از تعليق غني‌سازي اورانيوم است.

در حالي که روز گذشته تماس تلفني دکتر جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي با خاوير سولانا و ارسال نامه ايران به کشورهاي 1+5، رسانه‌هاي خبري جهان را تحت تأثير قرار داد، محافل سياسي و رسانه‌اي در آمريکا ادعاهايي درباره بخش‌هايي از پاسخ ايران مطرح مي‌شود.

به گزارش خبرنگار «تابناک» در واشنگتن، نامه ايران که اهميت بسيار زيادي براي شش کشور قدرتمند جهان داشته، به سرعت به پايتخت‌هاي اين کشورها براي بررسي آنها ارسال شده است.

در اين حال، محافل سياسي در آمريکا مدعي شدند: نامه‌اي که منوچهر متکي ديروز از طريق سفير ايران در بلژيک در پاسخ به ارايه بسته پيشنهادي سولانا ارسال کرده، شامل پيشنهاد‌هاي ايران و دربردارنده نکات جديدي براي خروج از بن‌بست به وجود آمده و آغاز گفت‌‌وگوهاست، اما مهمترين بخش آن، ارايه تعريفي از تعليق غني‌سازي اورانيوم است.

بنا بر اين تعريف، سانتريفيوژهاي ايران، همچنان به چرخش خود ادامه مي‌‌دهند، اما از تزريق گاز UF6 جديد به آنها خودداري مي‌شود و همچنين از ساخت و نصب سانتريفيوژهاي جديد در چيدمان‌هاي صنعتي خودداري مي‌شود.
بر اين اساس، مذاکرات از دو هفته ديگر بين سولانا و جليلي آغاز و نحوه رسيدن به يک توافق همه‌جانبه در مذاکرات طرفين بررسي قرار مي‌شود.

همچنين با توجه به نکات مثبت بسته پيشنهادي و ارايه راهکارهايي براي اجرايي كردن اين موارد مثبت در بسته پيشنهادي و خارج كردن نکات منفي و مبهم، اين بسته با تلفيقي از پيشنهاد ايران، مي‌تواند به عنوان راهکاري براي ادامه مذاکرات در آينده مورد استفاده قرار گيرد.

از آنجا که اين پيشنهاد در چهارچوب پيشنهاد سولانا به ايران داده شده، احتمال مي‌رود تعاريف براي تعليق غني‌سازي، مغايرت‌هايي با هم داشته باشد که طرفين قصد دارند اين موارد را براي همديگر تبيين و مشخص نمايند.

در صورتي که اين ادعاي محافل سياسي رسانه‌اي آمريکا صحت داشته باشد،‌ به معناي پذيرش تعليق از سوي ايران نيست، بلکه مي‌تواند به تثبيت و موفقيت سياست‌هاي اعلام‌شده ايران بينجامد. ايران بارها اعلام کرده، به دنبال رسيدن به دانش هسته‌اي و توانايي توليد سوخت هسته‌اي براي مصارف صلح‌آميز است.

 

نظرات كاربران:

دستگاهي که خالي بچرخد جز استهلاک چيز ديگري ندارد مانند ديگي است که بدون مواد غذائي بجوشد ما اين همه هزينه کرديم که دستگاههايمان فقط دور بزند اين کار را که يک چرخ دوچرخه نيز انجام مي دهد.

عدم تزريق كار اشتباهي است.ما فقط بايد بپذيريم در همان حدود دو ماه از توسعه و نصب تجهيزات جديد خودداري كنيم و غني سازي را در همان سطح فعلي ادامه دهيم.اين يعني يك پيروزي براي ما و كشاندن آنها به پاي ميز بدون پيش شرط. حتما انعكاس مثبت آن هم در دنيا اثرات خوبي خواهد داشت. اما عدم تزريق به معناي همان تعليق است.

این طرح اگر صحت داشته باشد بسیار خوب و منطقی است وبه هیچ وجه به معنای تعلیق نمی باشدو با اطمینان می شود گفت اکثریت مردم با یک توافق منطقی و خارج شدن کشور از بن بست سیاسی را خواستارند

عدم تزريق كار درستي است اگر زماني معين براي اين كار در نظر گرفته شود يعني شرايط شروع دوباره تزريق به سانتريفوژها براي هر دو طرف معلوم و در قالب يك سند معتبر قابل اجرا باشد.
اگر غرب چنين تعريفي از تعليق را بپذيرد ميتوان گفت كه هسته اي بودن محدود ايران را پذيرفته. بايد به ياد داشته باشيم كه غرب تا همين حد را هم نمي پذيرفت.
اين توافق از طرف هر دو طرف يك ريسك است ولي كساني در زندگي موفقند كه تا حدي ريسك پذير باشند.

عدم توسعه غني سازي براي مدت كوتاه و مشخص قابل قبول است اگر چنانچه آنها نيز تحريمها را در اين مدت بر دارند . در غير اينصورت صلاح كشور نيست كه كوتاه بيائيم

 

 

فيلم «اعدام فرعون» دليل تازه ای برای تنش ميان ايران با مصر

 

Radio Farda

 

میترا فرهمند (اسراییل)

فيلم «اعدام فرعون» که توسط «ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام» درايران ساخته شده است، می رود که به عاملی جديد برای ادامه تيرگی مناسبات ايران و مصرتبديل گردد.

اين فيلم ازخالد اسلامبولی، قاتل محمد انورسادات ریيس جمهوری مصر که درسال ۱۹۸۱ کشته شد، بعنوان يک «قهرمان» تجليل می کند و فيلم، دربرگيرنده صحنه هايی استثنائی ازحادثه سوقصد به جان سادات است، که تا کنون درهيچ جای جهان پخش نشده بود.

خانواده سادات درمصر با ابرازخشم شديد ازتهيه اين فيلم توسط يک ارگان انقلابی جمهوری اسلامی ايران، آنرا تحريف تاريخ و اقدام ديگری ازسوی جمهوری اسلامی ايران برای لطمه زنده به ياد سادات تلقی کرده است.

دختر انورسادات پيشتر تهديد کرده بود که عليه سازندگان اين فيلم شکايت خواهد کرد و خانواده سادات اجازه نخواهند داد که اين رهبر فقيد مصر مورد بی احترامی انقلابيون ايرانی قرارگيرد.

فيلم «اعدام فرعون» اخيرا درتلويزيون جمهوری اسلامی ايران نيز نشان داده شد. سازندگان فيلم گفته اند، «خيانت سادات با دستان پرتوان يک انقلابی شجاع پاسخ لازم را گرفت

فيلم «اعدام فرعون» اخيرا درتلويزيون جمهوری اسلامی ايران نيز نشان داده شد. سازندگان فيلم گفته اند، «خيانت سادات با دستان پرتوان يک انقلابی شجاع پاسخ لازم را گرفت

جمهوری اسلامی ايران اندکی پس ازقتل محمد انورسادات، خيابانی را درتهران به نام خالد اسلامبولی نامگذاری کرد. نام اين خيابان در۲۶ سال اخير يکی ازعوامل تيرگی شديد درمناسبات مصر با ايران بوده است.

شورای شهرتهران درزمان رياست جمهوری محمد خاتمی تصميم گرفت که نام اين خيابان را تغيير دهد اما مصر اعلام کرد که عملا نام اين خيابان باقی مانده و پوسترهای بزرگ خالد اسلامبولی هنوز برديوارهای اين خيابان ديده می شود.

علی اکبر ناطق نوری مقام ارشد دردفتر آيت الله علی خامنه ای که چند ماه پيش به مصر سفرکرد، و نيز شمارديگری ازمقامات جمهوری اسلامی ايران که اخيرا ازقاهره ديدارداشته اند، به مقامات مصری گفتند، «نام يک خيابان مساله ای مهم نيست» و بايد درانديشه بهبود مناسبات ديپلماتيک ميان تهران و قاهره بود.

احمدی نژاد درماه های اخير اعلام کرده بود که «می توان بدون فوت وقت، مناسبات سياسی بين دو کشور را به حالت عادی بازگرداند و سفير مبادله کرد

مقامات مصرعليرغم ديدارهايی که درماه های اخير با نمايندگان اعزامی جمهوری اسلامی ايران، و ازجمله منوچهر متکی وزيرامورخارجه ايران داشته اند،  تاکيد کرده اند که نام خيابان خالد اسلامبولی بايد عوض شود.

غلامعلی حداد عادل ریيس مجلس هفتم آخرين مقام ارشدی ازسوی جمهوری اسلامی ايران بود که ژانويه گذشته  ازمصرديدارکرد.

اين ديدار هرچند احتمال ازسرگيری روابط کامل ديپلماتيک را تقويت کرد، اما تا کنون نتيجه عملی ملموسی نداشته است.

تنشی 30 ساله

مناسبات ايران با مصر بدستور آيت الله روح الله خمينی بنيانگزارجمهوری اسلامی ايران قطع شد. آيت الله خمينی ازامضای پيمان صلح «کمپ ديويد» ميان مصر با اسرائيل، که تفاهم برسرآن درسال ۱۹۷۸ درمنطقه «کمپ ديويد» آمريکا منعقد شد و درسال ۱۹۷۹ به برقراری مناسبات صلح جويانه رسمی ميان اسرائيل و آمريکا درسطح سفيرمنجرشد، خشمگين بود.

 اين پيمان توسط محمد انورسادات ریيس جمهوری مصر با مناخم بگين نخست وزيروقت اسرائيل و با ميانجيگری جيمی کارتر رئيس جمهوری وقت آمريکا بدست آمد، و بدين ترتيب، مصر که پيشآهنگ جهان عرب و بزرگترين کشوردنيای عرب محسوب می شد، به سوی صلح با اسرائيل گام برداشت.
آيت الله خمينی که تازه جمهوری اسلامی ايران را پايه ريزی کرده بود، درسال ۱۹۸۰ دستور به قطع کامل مناسبات با مصرداد.

 مصرهمچنين بدليل مناسباتی نزديکی که انورسادات با محمد رضا شاه پهلوی داشت، و خانواده شاه را پس ازانقلاب ايران برای مدتی پذيرا شده بود، مورد خشم سران حکومت انقلابی ايران قرارگرفته بود.

اندکی پس ازشناسایی رسمی اسرائيل توسط مصر، خالد اسلامبولی يک افسراسلامگرای افراطی درارتش مصر، سادات را به قتل رساند.

سادات درروزششم اکتبر سال ۱۹۸۱، که مصری ها آن روز را سالروز «جنگ شش روزه» می دانند، درحال سان ديدن ازيگان های ارتش مصر هدف آتشباری خالد اسلامبولی قرارگرفت و کشته شد.

اين ستاد شماره تلفنی را برای تماس «علاقمندان»  ذکر کرده که بنظر می رسد که يک شماره تلفن همراه است و تلفن زمينی و خط ثابت نيست.

جدل بر سر نقش دولت در تصميم‌گيري‌هاي هسته‌اي
در ايران بحث در مورد اينکه چه کساني در مناقشه‌ي هسته‌اي با غرب، تصميم نهايي را اتخاذ مي‌کنند، بالا گرفته است. شواهدي حکايت از آن دارد که با نزديک شدن مذاکرات احتمالي که مي‌تواند در اين مناقشه تعيين کننده باشد، نقش نهاد رهبري جمهوري اسلامي برجسته‌تر از پيش شده است. به رغم اين، با اعلام آمادگي تهران براي انجام مذاکرات، تاکيد بر نقش محوري دولت در تصميم‌گيري‌هاي هسته‌اي نيز افزايش يافته است.

 

در حالي که بسياري از مقام‌هاي ارشد جمهوري اسلامي، از جمله وزير امور خارجه از بررسي جدي و سازنده‌ي بسته‌ي پيشنهادي کشورهاي موسوم به ۵+۱ خبر داده‌اند و در مجلس نيز از احتمال پذيرش موقت تعليق غني‌سازي سخن در ميان است، روز گذشته، شنبه پانزدهم تيرماه، سخنگوي دولت غلامحسين الهام تاکيد مي‌کند «مواضع ايران در بحث هسته‌اي تغيير نکرده است.»
در نامه‌اي که وزيران خارجه‌ي کشورهاي ۵+۱ همراه با بسته‌ي پيشنهادي به منوچهر متکي ارائه کردند تصريح شده «مذاکرات رسمي را مي‌توان به محض توقف فعاليت‌هاي مربوط به غني‌سازي و بازفرآوري از سوي ايران از سر گرفت.»
ظاهرا پيش‌شرط آغاز مذاکره از سوي کشورهاي غربي همچنان تعليق عنوان شده و جمهوري اسلامي نيز همچون گذشته حاضر به پذيرش هيچ پيش‌شرطي، به ويژه تعليق غني‌سازي نيست. اما ادامه‌ي تلاش‌هاي هر دو طرف براي از سر گيري مذاکرات نشان مي‌دهد يافتن راهي در ميانه، اگر آسان نباشد غيرممکن هم ارزيابي نمي‌شود.

تعديل مواضع احمدي‌نژاد و جليلي؟
سولانا بسته‌ي پيشنهادي جديد را همراه با نامه‌ي وزيران خارجه‌ي کشورهاي ۱+۵ به منوچهر متکي ارائه کرد و پاسخ ايران نيز روز جمعه همراه با نامه‌ي وزير خارجه‌ي جمهوري اسلامي در اختيار سولانا قرار گرفت. برخي از منابع خبري و ناظران سياسي رويدادهاي اخير را به عنوان تعديل مواضع تند محمود احمدي‌نژاد و سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي، که از نزديکان رئيس جمهورمحسوب مي‌شود، تعبير کرده‌اند. اظهارات مشاور امور بين‌الملل رهبر جمهوري اسلامي نيز تاييدي بر اين گمانه‌زني تلقي شده است. علي اکبر ولايتي ابتدا در مصاحبه‌اي مذاکرات را به مصلحت کشور دانست و سپس در مقاله‌اي که يازدهم تيرماه همزمان در سه روزنامه‌ي معتبر اروپايي منتشر شد، تصميم‌گيرنده‌ي نهايي در مسائل راهبردي را آيت‌الله خامنه‌اي عنوان کرد.
از آنجايي که جمهوري اسلامي هر گونه اختلاف نظر در مورد مسائل هسته‌اي را به شدت تکذيب مي‌کند بحث در مورد تصميم‌گيرنده‌ي نهايي در اين زمينه حساسيت‌هاي فراواني به وجود آورده است.
سخنگوي دولت روز گذشته در پاسخ به اين پرسش که گفته‌هاي متکي و ولايتي به عنوان انعطاف جمهوري اسلامي در موضوع هسته‌اي تلقي شده، تغيير در مواضع تهران را تکذيب کرد و افزود «نظرات شخصي افراد نظر دولت نيست.» به گزارش خبرگزاري مهر الهام تاکيد مي‌کند «مسئول تصميم‌گيري در موضوع هسته‌اي دولت است و دولت نيز در اين زمينه رابطه بسيار خوبي با رهبري دارد و اين موضوع نيز در چارچوب نظام جمهوري اسلامي روشن و تعريف شده است.»

ايران را چه کسي رهبري مي‌کند؟
روز گذشته خبرگزاري رسمي جمهوري اسلامي ايرنا در خبر ويژه‌اي مي‌نويسد انتشار مقاله‌ي ولايتي سبب شد «رسانه‌هاي غربي از اين مقاله وجود اختلاف نظر در عرصه سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران را برداشت کنند و به مانور تبليغاتي دست بزنند.» ايرنا مي‌افزايد «اگرچه دکتر ولايتي به اين برداشت غلط و جنجال تبليغاتي پاسخ مناسبي داده است، اما هنوز درباره صحت انتساب مقاله مذکور به ايشان، نحوه و علت ارسال مقاله به لارپوبليکا و هويت مشاوره دهندگان احتمالي به اين سياستمدارکهنه کار براي نگارش چنين مقاله‌اي ابهام وجود دارد.»
ولايتي در مقاله‌اش با اشاره به اين که «يک طرف اروپايي اخيرا از من سئوال نمود که ايران را چه کسي رهبري مي‌کند؟» پاسخ مي‌دهد «قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، رهبر را مرجع نهايي تصميمات کلان در حوزه سياست خارجي برشمرده است.»

روايت روزنامه کيهان
مدير مسئول روزنامه‌ي کيهان در سرمقاله‌ي امروز خود با بهره‌گيري از خبري که آن را موثق مي‌خواند مدعي است سفير يک کشور اروپايي عضو ۱+۵ در ديدار «با برخي از سرمايه‌داران و شماري از اهل رسانه که بعضاً سابقه مخالفت با نظام دارند، از آنها خواسته است» با «تبليغ ناکارآمدي رئيس جمهور» اين توهم را الغا کنند که «قرار است آقاي احمدي نژاد از حلقه مسئولان هسته‌اي حذف شود.»
حسين شريعتمداري مي‌نويسد «توهم پراکني درباره غيرکارشناسي بودن تصميم‌هاي جديد تيم مذاکره کننده و حذف احمدي نژاد از حلقه مسئولان هسته‌اي، دو محور اصلي تبليغات رسانه‌اي غرب- مخصوصاً رسانه‌هاي آمريکايي و انگليسي- طي دو هفته اخير بوده» که به نظر او ردپاي آن در برخي رسانه‌هاي داخل نيز ديده شده است.
خبرگزاري ايرنا نيز رسانه‌هاي غربي را متهم مي‌کند، با استناد به مقاله‌ي علي اکبر ولايتي، وانمود مي‌کنند «در خصوص مسايل راهبردي سياست خارجي، ميان مقامات عالي کشور اتفاق نظر وجود ندارد.» اين خبرگزاري در ادامه توضيح مي‌دهد «صلاحيت اعلام مواضع و تصميمات جمهوري اسلامي ... در موضوع هسته‌اي با رييس‌جمهور يا دبير شوراي عالي امنيت ملي است.»
مقاله‌ي ولايتي در تشريح مرجع «اتخاذ» تصميم‌هاي راهبردي نوشته شده و به مقامي که «صلاحيت اعلام» آن را دارد اشاره‌اي نمي‌کند. در اصل ۱۷۶ قانون اساسي شوراي عالي امنيت ملي تعيين کننده‌ي «سياستهاي دفاعي - امنيتي کشور در محدوده سياستهاي کلي تعيين شده از طرف مقام رهبر» تعريف شده، و تاکيد مي‌شود مصوبات اين شورا «پس از تأييد مقام رهبري قابل اجراست.» اصل ۱۲۵ نيز که امضاي قراردها و توافق‌نامه‌هاي بين‌المللي را بر عهده‌ي رئيس جمهور مي‌گذارد تصويب آنها را به مجلس واگذار کرده است.

منبع: دويچه وله

 

غرب در حال مشورت درباره‌ی پاسخ ایران است

 

شش قدرت بزرگ طرف گفت‌وگو با ایران در مناقشه‌ی اتمی، در حال مشورت درباره‌ی پاسخ ایران به پیشنهادهای غرب هستند. کوشنر، وزیر خارجه‌ فرانسه می‌گوید، پاسخ ایران خیلی دلگرم‌کننده نیست، با این‌حال هنوز امیدواری اندکی وجود دارد.

خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده گروه ۱+۵ در مذاکرات اتمی با ایران، روز دوشنبه (۷ ژوئیه) در پاریس به خبرنگاران گفت: «پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان هنوز به واکنش ایران پاسخ نداده‌اند و مشورت‌ها در این زمینه همچنان ادامه دارد.»

 

سولانا همچنین تاکید کرد، او امیدوار است بتواند تا پایان این ماه با سعید جلیلی، سرپرست مذاکرات ایران با غرب، گفت‌وگو کند. سولانا آخرین‌بار، جمعه گذشته با جلیلی گفت‌وگو کرد.

 

برنارد کوشنر، وزیر خارجه فرانسه نیز که به همراه سولانا در برابر خبرنگاران حاضر شده بود، درباره‌ی پاسخ ایران به بسته‌ی پیشنهادی غرب گفت، واکنش ایران "خیلی دلگرم‌کننده نیست"، با این حال هنوز "امیدواری اندکی وجود دارد."

 

تعلیق در برابر تعلیق

 

پاسخ ایران به بسته‌ی پیشنهادی پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان، جمعه‌ی گذشته (۴ ژوئیه) توسط سفیر ایران در بلژیک به خاویر سولانا ارائه شد. تاکنون درباره‌ی محتوای این پاسخ گزارشی انتشار نیافته است، اما برخی رسانه‌های بین‌المللی، از جمله روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته‌اند، پاسخ ایران به موضوع اصلی مورد مناقشه یعنی تعلیق غنی‌سازی، چنان نیست که غرب انتظار آن را دارد، بلکه تنها در برگیرنده‌ی پیشنهادهایی برای آغاز گفت‌وگوست.

 

به نوشته‌ی نیویورک‌تایمز، پیشنهاد منوچهر متکی در پاسخ خود به سولانا درباره تعلیق این است که: «سانتریفیوژهای ایران، همچنان به چرخش خود ادامه می‌‌دهند، اما از تزریق گاز UF6 جدید به آنها خودداری می‌شود و همچنین از ساخت و نصب سانتریفیوژهای جدید در چیدمان‌های صنعتی خودداری می‌شود.»

 

به نظر می‌رسد اظهارات امروز وزیر خارجه فرانسه مبنی براینکه در پاسخ ایران امیدواری اندکی وجود دارد، احتمالا اشاره به این بخش از پاسخ منوچهر متکی باشد.

 

دیپلمات‌های غربی می‌گویند اگر ایران کار نصب و راه‌اندازی سانتریفوژهای جدید را متوقف کند، غرب نیز از گسترش تحریم‌ها علیه ایران خودداری خواهد کرد.

 

در مناقشه‌ بر سر برنامه‌ی اتمی ایران، غنی‌سازی اورانیوم، از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است. اورانیوم غنی‌شده در غلظت بالا، مصارف نظامی دارد. غرب نگران آن است که ایران در پوشش غنی‌‌سازی اورانیوم برای مصارف صلح‌آمیز، درحال ساخت بمب اتمی باشد.

 

احمدی‌نژاد: تعلیق خواست غیرقانونی است

 

در همین‌حال محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران که هم‌اکنون در کولالامپور، پایتخت مالزی به سر می‌برد، در گفت‌وگویی با تلویزیون این کشور، خواست غرب برای تعلیق غنی‌سازی اورانیوم را "نمایشنامه‌ی تکراری" خواند.

 

محمود احمدی‌نژاد گفت، «از یک طرف، درخواست مذاکره با ملت ایران را مطرح کرده و از طرف دیگر، تهدید می‌کنند و می‌گویند که باید به خواسته‌های غیر قانونی آنها تن دهیم و از حق خود دست برداریم. اما این برای ما یک نمایشنامه تکراری است.»

 

احمدی‌نژاد در تلویزیون مالزی گفت: «بوش آرزوهای شیطانی و غیر انسانی فراوانی از جمله مقابله با ملت ایران داشته و دارد که هیچکدام محقق نشده است. آنها ملت ایران را می‌شناسند و می‌دانند که با زبان زور و تهدید نمی‌توانند با ما صحبت کنند و سرانجام نیز باید به خواست ملت ایران تن دهند.»

 

توقف افزایش بهای نفت

 

دو روز پیش در تهران، سخنگوی دولت محمود احمدی‌نژاد نیز هرگونه تغییر در مواضع هسته‌ای ایران و پذیرش تعلیق غنی‌سازی اورانیوم را رد کرد. با این‌حال، پاسخ ایران به بسته‌ی پیشنهادی غرب و علاقه‌ی دو طرف به ازسرگیری مجدد گفت‌وگوها، اثرات خود را در بازار نفت به جای گذاشته است. پس از ارائه پاسخ ایران به غرب و اظهارات مثبت سولانا درباره‌ی آن، سیر صعودی بهای نفت در بازارهای جهانی متوقف شده است. در روز دوشنبه ( ۷ ژوئیه)، بهای نفت حدود ۲ دلار نسبت به روز جمعه کمتر بود.

 

م / خبرگزاری‌های آلمان، فرانسه

 

 

دوشنبه ۱۷م تیر ۱۳۸۷

 

نامه خواهر عزت ابراهیم نژاد به مناسبت ۱۸ تیر

 

به نام خدای آزادی

 

آوخ چه کرد با ما، این جان روزگار

 

۱۸ تیرماه دیگری در راه است، عشق به آزادی دیگری در راه است…

 

۱۸ تیر نماد جنبش ازادیخواهی ملت ایران است که در آن روز با تمام قوا و به صورت غیر دموکراتیک سرکوب شد. دانشجویان بی پناه در این روز مورد ضرب و شتم خشکه مذهبی هایی که در راه حفظ ارمان خود گام بر می داشتند، گرفتند و اصلاح طلبان که در راس قدرت بودند باز مانند همیشه بنا بر حفظ مصلحت نتوانستنند حق قربانیان بیگناه این روز را بگیرند.

 

اما ۱۸ تیر جنبشی بود که برخواسته از بدنه ملت بود، آنجا که فرزندان این سرزمین در مقابل دیکتاتور زمان به پا خواستند تا بگویند که همیشه و در هر زمانی و با هر حکومت ظالمی که باشد در مقابل ظلم خواهیم ایستاد.

 

ما در هر حال به دنبال انسانیت و وجدان آگاه هستیم و بشریت بیدار هیچگاه در مقابل ستم تسلیم نخواهد شد، ما باید بدانیم که بشریت و انسانیت اندیشه نیست، عمل هم هست.

 

به یاد آن روزهای تلخ تیرماه ۱۳۷۸ و به یاد شجاعت آن دانشجویان مبارز و به یاد شهدای عزیزمان از جمله عزت ابراهیم نژاد و اکبر محمدی که مظلومانه، ما با تمام وجود خون خود را نثار آزادی وطن کردند، با هم به یاد این عزیزان و افراد گمنامی که این حماسه را ساختند، شمع دل خود را روشن نمائیم و یاد آنها را گرامی می داریم.

 

به امید روزهای خوب آزادی

 

پوران ابراهیم نژاد ۱۷/۴/۱۳۸۷

 

 

دوشنبه ۱۷م تیر ۱۳۸۷

 

دستور وزارت ارشاد برای پوشش ندادن اخبار انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

 

خبرنامه امیرکبیر: محمد پرویزی، مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارسال نامه‌ محرمانه‌ای به روزنامه‌ها آنها را از پوشش اخبار مرتبط با انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران منع کرده است.

 

در این نامه محرمانه که روز یک‌شنبه شانزدهم تیرماه ۱۳۸۷ برای روزنامه‌ها ارسال شده است، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران به استناد رأی دیوان عدالت اداری غیر قانونی خوانده شده است و به همین دلیل روزنامه‌ها و رسانه‌ها از پوشش اخبار فراگیرترین نهاد صنفی ر.زنامه‌نگاران ایران منع شده‌اند. این دستور در حالی صادر شده است که رأی دیوان عدالت اداری در دعوای انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران و وزارت کار و امور اجتماعی، رأی به غیر قانونی بودن انجمن نبوده است. در رأی دیوان عدالت اداری تأیید انتخابات انجمن منوط به تغییر اساسنامه شده۸ است که البته درخواست انجمن برای برگزاری مجمع عمومی فوق العاده به منظور اصلاح اساسنامه تا کنون از سوی وزارت کار و امور اجتماعی بی پاسخ مانده است.

 

این دستور غیر قانونی وزارت ارشاد در حالی برای مطبوعات ارسال شده است که در روزهای گذشته خبرگزاری فارس در یک اقدام از پیش طراحی شده با انجام مصاحبه‌های جهت دار با اشخاصی که در یک جریان سیاسی خاص قرار دارند، در جهت پیشبرد پروژه انحلال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران تلاش می‌کند.

 

حسین شریعتمداری مدیر مسؤول روزنامه کیهان، محمد مهاجری نویسنده سابق کیهان و همکار روزنامه همشهری در دوران مسؤولیت حسین انتظامی که به دلایلی از این روزنامه اخراج شد، امیر محبییان عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت و از نویسندگاه جریان راست و مهدی فضایلی مدیر عامل سابق خبرگزاری فارس از جمله افرادی هستند که در روزهای گذشته در گفت و گوهای خود با خبرگزاری فارس که در طول سال‌های گذشته و از آغاز تأسیس تا کنون به عنوان رسانه‌ای نزدیک به نهادهای امنیتی و قضایی شناخته می‌شده است، خواهان انحلال تنها نهاد صنفی روزنامه‌نگاران ایران شده‌اند.

 

این واکنش وزارت ارشاد در حالی صورت گرفته است  که روزنامه‌نگاران ایرانی که استقلال نهاد صنفی خود را در خطر دیده و معتقدند، برخی نهادهای قدرت در صددند تا با طرح بهانه‌های واهی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران را منحل کنند، در تلاشند تا با انجام حرکت‌های هماهنگ و با شرکت فعال اعضای فراگیر ترین نهاد صنفی روزنامه‌نگاران ایران از کیان تنها نهاد صنفی خود دفاع کنند.

 

مخالفان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران که بیشتر از جریان اصولگرا هستند در انتخابات دوره‌های گذشته هربار که از میزان آرای بسیار پایین خود مطلع می‌شدند در صدد تشکیک در برگزاری انتخابات انجمن بر می‌آمدند که همواره با شکست مواجه می‌شدند، از همین رو بوده که وزیر کار و امور اجتماعی در جریان مذاکره با نمایندگان انجمن صنفی از آنها می‌خواهد تا حداقل یکی از جریان اصولگرا را در هیأت مدیره انجمن وارد کنند. این موضوع با توجه به روند غیر صحیح آن مورد پذیرش اعضا نبوده بنابراین آنان از مخالفان خود خواسته‌اند تا با شرکت در انتخابات و از راه صحیح کاندیدای خود را وارد هیأت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران کنند