منع گشایش اعتبار برای بازرگانان ایرانی

 حتی با تابعیت امارات

روزنامه سرمایه: «کسانی که محل تولدشان ایران باشد از گشایش اعتبارات اسنادی در امارات محروم شدند حتی اگر تابعیت امارات داشته باشند

این جدیدترین فشار مجامع بین المللی علیه ایران است که حامد حسینی مدیر بازاریابی یک شرکت فعال در امارات آن را به «سرمایه» می گوید. به گفته شماری از اعضای اتاق بازرگانی تهران، تجار ایرانی در گذشته با اخذ تابعیت اماراتی می توانستند اقدام به گشایش اعتبارات اسنادی کنند و ایرانیانی که از تابعیت این کشور برخوردار نبودند، نمی توانستند اقدام به گشایش «ال سی» کنند. - بازار دلالی امارات گرم شد البته دامنه اشکال تراشی اماراتی ها به همین یک مورد ختم نمی شود و علاوه بر محل تولد در ایران، نداشتن اجازه ثبت شرکت جدید و عدم افتتاح حساب در سیستم بانکی امارات از دیگر موانع پیش روی تجار ایرانی محسوب می شوند. با اعمال این قوانین سخت گیرانه علیه بازرگانان ایرانی بازار دلالی شرکت های مستقر در امارات گرم شده است. به طوری که به گفته حسینی، بسیاری از ایرانیانی که به دلیل تحریم از ثبت شرکت جدید و افتتاح حساب جدید بانکی در امارات منع شده اند، برای گشایش «ال سی» به شرکت هایی که از قبل افتتاح شده اند، روانه می شوند. همین امر منجر به دریافت درصدی به عنوان کارمزد از سوی این شرکت ها می شود و این اقدام هزینه گشایش اعتبارات اسنادی برای این دسته از تجار را با افزایش مواجه می کند. با افزایش هزینه های گشایش «ال سی» در پی اعمال تحریم و فشار طرف های امارتی به تجار ایرانی، انجام واردات و صادرات به صورت نقدی و برات های دیداری انجام می شود.

حسینی در این خصوص توضیح بیشتری به «سرمایه» می دهد: «با اعمال تحریم و فشار به تجار، مقامات ایرانی نیز درخصوص خروج وجوه نقد از کشور برای انجام معامله در امارات سختگیری نمی کنند.» در همین رابطه، پدرام سلطانی یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز حجم مبادلات نقدی را حدود 60 تا 70 درصد اعلام می کند. جلوگیری از گشایش اعتبارات اسنادی برای بازرگانانی که محل تولدشان ایران باشد، علاوه بر رونق شرکت های ایرانی موجب رونق بسیاری از شرکت های واسطه اماراتی به دلیل ریسک بالای ایران شده است به طوری که به گفته صباح زنگنه مشاور رئیس اتاق بازرگانی ایران در امور کشورهای عربی، این شرکت ها نیز با دریافت کارمزد، برای افراد مشمول تحریم، اقدام به گشایش «ال سی» می کنند که منجر به تحمیل هزینه ای حدود پنج تا شش درصد می شود. رونق شرکت های واسطه اماراتی و ایرانی زمانی اتفاق افتاد که از ثبت شرکت و افتتاح حساب توسط ایرانیان در امارات به دلیل افزایش تحریم علیه ایران جلوگیری شد. - عدم گشایش «ال سی» توسط بانک های محلی در این بین حتی تمامی بانک های اماراتی (بین المللی International و محلی Local) نیز از گشایش اعتبارات اسنادی برای ایرانیان خودداری می کنند.

حسینی می افزاید: «عدم گشایش «ال سی» برای این دسته از تجار در تمامی مراحل انجام کار قابل پیگیری است به طوری که اگر اثری از شرکت های واسطه ای برای گشایش «ال سی» به مقصد و مبدا ایران برای تجار ایرانی شناسایی شود با شرکت های متخلف برخورد قانونی خواهد شد.» - افزایش هزینه گشایش «ال سی» توسط بانک های ایرانی از سویی دیگر به گفته یکی از اعضای عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، برخی از بانک های ایرانی مانند بانک ملی که در امارات شعبه دارند به دلیل به تعلیق درآمدن فعالیت این بانک ها براساس قطعنامه شورای امنیت به هیچ عنوان نمی توانند به مقصد و مبدا کشورهای اروپایی و آمریکایی اقدام به گشایش «ال سی» کنند و فعالیت این دسته از بانک های ایرانی محدود به کشورهایی است که هنوز روابط تجاری خود با ایران را حفظ کرده اند.از سویی دیگر به گفته پدرام سلطانی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران هزینه گشایش اعتبارات اسنادی توسط بانک ملی از 5/12 درصد در ماه گذشته به 5/14 درصد افزایش پیدا کرده است. به عبارت دیگر هزینه گشایش «ال سی» از طریق بانک های ایرانی سه تا چهار برابر هزینه های گشایش آن به وسیله بانک های غیرایرانی است. - امارات بزرگ ترین شریک تجاری ایران با این وصف تحمیل این هزینه های اضافی و میزان آن زمانی چشمگیر به نظر می رسد که بدانیم امارات بزرگ ترین شریک تجاری ایران محسوب می شود. براساس آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران، بیشترین صادرات ایران به امارات در دوازده ماهه سال 86، 46/4698 هزار تن و ارزش 34/1529 میلیون یورو (69/2153 میلیون دلار) بوده است. بر همین اساس، عمده واردات کشور در دوازده ماهه سال 86، از کشور امارات نیز با 56/26 درصد سهم وزنی و 64/23 درصد سهم ارزشی انجام گرفته است.

 

وضعيت بسيار بحراني آيت الله كاظميني بروجردي

 

طي هفته‌هاي اخير، به بهانه‌هاي مختلف، آيت الله بروجردي مورد آزار و اذيت قرار گرفته است. هفته گذشته، به بهانه سمپاشي اتاق ايشان، بطور عمدي سمت چپ صورت ايشان را هدف قرار دادند و به صورت و چشم ايشان آسيب جدي رساندند و بنابر آخرين گزارش واصله، ايشان در حال حاضر از ناحيه چشم چپ تقریبا قادر به ديدن نيست و همچنین مشكل شديد تنفسي نیز پيدا كرده است و نياز اكيد به مداواي تخصصي دارد. ايشان از انواع بيماريهاي حاد جسمي و روحي رنج مي‌برد. به گونه‌اي كه نزديكان ايشان وي را در حال احتضار توصيف كرده‌اند و از همگان درخواست كمك كرده‌اند. ديده‌بان حقوق بشر و كمپين بين المللي حقوق بشر نيز اخيرا، مراتب ابراز نگراني شديد خود را نسبت به وضعيت جسمي و روحي آيت الله كاظميني بروجردي ابراز كرده‌اند.

 

فعالان حقوق بشر در ايران

 

طي روزهاي گذشته تلفنهاي بند 500 ويژه روحانيت در زندان اوين قطع گرديده بود، شب گذشته مورخه 22 خرداد، تلفنهاي اين بند وصل گرديد و چند تن از زندانيان طي تماس با خانواده‌هاي خود اعلام نمودند که از روز 20 خرداد (دو روز قبل) تمامي زندانيان بند 500، بصورت دسته جمعي اعتصاب غذا کرده‌اند ، ساعتي قبل، مامورين گارد زندان با باتوم وارد بند گرديدند و تمامي زندانيان را به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند.
بنابر آخرين گزارشات دريافتي ، نيروهاي امنيتي در طي اين درگيري در داخل بند از گاز اشک‌آور نيز استفاده کردند و آخر شب نيز مجدداً درگيريهائي بوجود آمد که منجر به مصدوم و مجروح شدن عده‌اي از زندانيان و بستري شدن آنها در درمانگاه داخل زندان شد.
شايان ذکر است از سرشناس ترين زندانيان سياسي اين بند آيت الله کاظميني بروجردي ميباشد که در اين تهاجم، بيماري تنفسي و قلبي ايشان به گونه‌اي تشديد شد که ايشان از هوش رفته و بلافاصله به بيمارستان منتقل شدند. اين در حاليست که ايشان اخيرا از ناحيه بينائي نيز آسيب جدي ديده اند.
اعتصاب کنندگان خواسته هاي خود را اعتراض به سيستم مديريت و تاکيد بر حق برخورداري از حقوق اوليه انساني و همچنين امکان ملاقات با نمايندگان تشکلات مدافع حقوق بشري و بازديد آنان از اين بند اعلام نموده اند.

 

Human Rights Activities in Iran

 

اعمال وحشیانه یک شکنجه گر علیه زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت کرج


فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران  : 

بنابه گزارشات رسیده از زندان گوهردشت کرج، روز سه شنبه 11 تیر ماه فردی به نام اسماعیلی افسر نگهبان زندان گوهردشت کرج به سلولی که آقای جاوید طهرانی در آن زندانی است یورش برد.

اسماعیلی به بهانۀ اینکه حکم انتقال و اجرای اعدام زندانیانی که روز چهار شنبه تعدادی از آنها اعدام شدند گم شده و این حکم را آقای جاوید طهرانی برداشته است به سلول زندانیان سیاسی یورش برد و تمامی وسائل ایشان را مورد بازرسی قرار داد. اسماعیلی در حین بازرسی حداقل وسائل که توسط خانواده آقای طهرانی تامین شده بود را تخریب و حتی دشک خواب او را به گونه ای پاره کرد که دیگرامکان استفاده از آن نبود.اسماعیلی با کینه و فریادهای وحشیانه خود می گفت: اگر این نامه گم بشه شاید اینها را نتوانند منتقل کنند ، اعدام آنها یک هفته عقب می افته.

اسماعیلی از شاگردان لاجوردی که معروف به جلاد اوین است بوده و در شکنجه و اعدام زندانیان سیاسی شخصا شرکت داشته و این اعمال غیر انسانی را جزء افتخارات خود می داند. اسماعیلی همچنین از نزدیکان شکاری رئیس قبلی زندان گوهردشت که در شکنجه و جنایت علیه زندانیان سیاسی و همچنین بد رفتای با زندانیان عادی در این زندان مشهور می باشد.شکاری رئیس قبلی زندان گوهردشت کرج دختران و زنان دستگیر شده را به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای سوء استفاده جنسی صادر می کرد.این فرد به جرم قوادی و صادر نمودن دختران به کشورهای عربی خود در زندان گوهردشت بسر می برد. البته در دفتر حاج کاظم رئیس فعلی زندان می باشد و به عنوان دستیار این فرد می باشد.

اسماعیلی افسر نگهبان زندان گوهردشت وقتی که آقای جاوید طهرانی را به دلائل واهی به سلولهای انفرادی بند 1 زندان گوهردشت منتقل می کردند ، این فرد در حین انتقال و در سلواهای انفرادی خود، آقای جاوید طهرانی را مورد شکنجه وحشیانه قرار داد و شکنجه ها به حدی بود که آقای جاوید طهرانی قادر به راه رفتن نبود و پاسدار بندها با زیر بغل گرفتن ایشان او را به بهداری زندان منتقل کردند. اسماعیلی نسبت به زندانیان سیاسی و بخصوص آقای جاوید طهرانی کینه حیوانی دارد و به هر طریقی سعی دارد که او را تحت فشار قرار دهد.

پلیس پرده از تعدادی از شبکه های فحشا و بردگی که از تهران اداره شده و دختران را به فرانسه، بریتانیا، و همچنین به ترکیه مى فروخته اند، برداشت. یکی از شبکه های مستقر در ترکیه، زنان و دختران ایرانی قاچاق شده را مى خرید، به آنها پاسپورت جعلی مى داد و آنها را به کشورهای اروپایی و کشورهای خلیج فارس منتقل مى كرد. در یک مورد، یک دختر شانزده ساله به طور قاچاقی به ترکیه فرستاده گشت و سپس به یک اروپایی 58 ساله به مبلغ 20 هزار دلار فروخته شد.

در شمال شرقی استان خراسان، پلیس محلی گزارش داد که دختران بعنوان بردگان سکس به مردان پاکستانی فروخته مى شوند. مردان پاکستانی با دختران مابین دوزاده تا بيست ساله ازدواج مى كنند و سپس آنان را به فاحشه خانه هایی که در پاکستان "خرابات" نامیده مى شوند، مى فروشند. یکی از این شبکه ها بهنگام تماس با خانواده های فقیر در اطراف مشهد و پیشنهاد ازدواج با دختران، لو رفت. دختران سپس از طریق افغانستان به پاکستان برده مى شوند، جاییکه به فاحشه خانه ها فروخته مى شوند.

در جنوب شرقی مرز استان سیستان و بلوچستان، هزاران زن ایرانی به مردان افغانی فروخته شده اند. مقصد نهانی آنان نامعلوم است.

یکی از عواملی که به ازدیاد فحشا و تجارت برده سکس کمک مى كند، تعداد دختران جوانی است که از خانه فرار مى كنند. دختران علیه محدودیتهای بنیادگرایانه ای که بر آزادی آنها تحمیل مى شود، بر علیه آزار در خانه و اعتیاد والدین شورش مى كنند. متاسفانه دختران در راه مبارزه برای آزادی، با آزار بیشتر و استثمار روبرو مى شوند. 95 در صد دخترانی که از خانه فرار مى كنند به فحشا کشیده مى شوند. تنها در تهران تخمین زده شده است که 25000 کودک خیابانی، در نتیجه فرار از خانه، وجود دارند که بیشر آنها دختر هستند. سوءاستفاده گران، کودکان خیابانی، فراری ها و دختران ضربه پذیر دبیرستانی را در پارکها شکار مى كنند. یک مورد نمونه، ماجرای لو رفتن زنی است که دختران ایرانی را به مردانی در کشورهای خلیج فارس مى فروخت. برای مدت چهار سال وی دختران فراری را شکار کرده و به آنها مى فروخت. او حتی دختر خودش را هم به مبلغ 11 هزار دلار آمریکا فروخت.

 

 

ایران پاسخ رسمی خود را به نامه گروه ۵+۱ ارائه داد

 

ایران امروز رسما، پاسخ رسمی خود را به نامۀ  گروه ۵+۱ ارائه داد و در باره آغاز مذاکرات با اتحادیه اروپا بر سر بسته پیشنهادی غرب در مورد برنامه هسته ایش توافق کرد. بنا به گزارشها ازایران، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای در تماسی تلفنی با هاویه سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، این خبر را اعلام کرده است. دبیرخانه شورای امنیت ملی از قول آقای جلیلی گفته است جمهوری اسلامی براساس توافقات انجام شده در سفر سولانا به تهران، پاسخ وزرای خارجه شش کشور و سولانا را با رویکرد تمرکز بر مشترکات و نگاه سازنده و خلاق تهیه و ارائه کرده است. بنا بر گزارشها آقای جلیلی در مکالمه تلفنی با آقای سولانا توافق کرده اند مذاکرات درباره پرونده اتمی ایران اواخر ماه ژوئیه، اواخر تیرماه از سر گرفته شود. هنوز گزارشی از متن پاسخ ایران و جزئیات آن منتشر نشده است.  


فرمانده کل سپاه پاسداران: هر کشوری که به ایران حمله کند از کرده خود پشیمان خواهد شد

 

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هشدار داده است که هرگونه عمل نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران بمنزله آغاز جنگ است. به گزارش خبرگزاری دولتی ایران؛ سردار محمدعلی جعفری گفته است هر کشوری که به ایران حمله کند از کرده خود پشیمان خواهد شد.تهران در حال حاضر در گفتگو با کشورهای ۱+۵ به منظور حل بحران هسته ای است. پرزیدنت بوش روز چهارشنبه گفت دیپلماسی برای حل بحران هسته ای ایران نخستین گزینه است هر چند سایر گزینه ها نیز همچنان روی میز است. آمریکا و متحدانش تهران را به کار بر روی تولید جنگ افزارهای اتمی متهم می کنند اما تهران می گوید برنامه هسته ای اش کاملا صلح آمیز است. در خبری دیگر، مقامهای اسرائیلی ادعای ایران  را در مورد اینکه چهار ایرانی که در گذشته در لبنان ناپدید شده بودند، در زندانهای اسرائیل نگاهداری می شوند را رد کرده است. کاردار سفارت ایران در بیروت گفته بود شواهدی در دست است که این چهار نفر که در سال  ۱۹۸۲ در بیروت ناپدید شدند، زنده هستند و در زندانهای اسرائیل نگهداری می شوند. این چهار نفر توسط شبه نظامیان مسیحی لبنان در جریان حمله نظامی اسرائیل به لبنان در سال ۱۹۸۲ ربوده شده بودند و گزارشها حاکی از این بود که توسط ربایندگان به قتل رسیده اند. سمیر جع جع یکی از رهبران شبه نظامیان لبنان نیز گفته است شبه نظامیان این چهار نفر را کشته اند.

 

 

اطلاعیه

 

سایت جدید سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه راه اندازی شد

 

با تبریک به خاطر راه اندازی سایت جدید سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به آدرس : www.syndicavahed.info  به استحضار کلیه کارگران زحمتکش شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ، اتحادیه های کارگری ، فعالین جنبش های سندیکایی و حقوق کارگری می رساند :

١- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از بدو احیا ، ارتباط  ارگانیک و مستقیم خود را با تمام اتحادیه های کارگری در جهان از طریق فدراسیون بین المللی حمل و نقل (ITF) برقرار کرده و هیچ مترجمی به نام فرزانه داوری ( عضو سابق بخش ایران سولیدریتی سنتر ) را نه می شناسد و نه تا به حال با ایشان همکاری داشته است و هرگونه ترجمه ای که توسط ایشان به اتحادیه های کارگری ارسال شده ومی شود مورد تایید سندیکای کارگران شرکت واحد نمی باشد .

 

14 تیر 1387

عراق: اجازه عبور برای حمله به ایران نمی دهیم

 

نوری مالکی، نخست وزیر عراق، می گوید اجازه استفاده از حریم هوایی، زمینی یا دریایی عراق برای هرگونه حمله ای به ایران را نخواهد داد.

با اوج گرفتن گمانه زنی ها در مورد اینکه آیا اسرائیل برای متوقف کردن برنامه اتمی ایران دست به حمله ای هوایی علیه تاسیسات اتمی این کشور خواهد زد یا خیر، این نکته مطرح شده است که اسرائیل برای این اقدام باید از آسمان عراق استفاده کند.

کنترل حریم هوایی عراق اکنون در دست نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکاست بنابراین فرض بر این بوده است که تصمیم در این باره به عهده دولت جورج بوش است.

اما دولت آمریکا ظاهرا مایل است موضع خود در این زمینه را در پرده ای از ابهام نگاه دارد.

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، این هفته در یک کنفرانس خبری گفت که مساله حمله هوایی اسرائیل به ایران "در کنترل ما نیست."

اما وقتی خبرنگاران اشاره کردند که این آمریکاست که حریم هوایی عراق را کنترل می کند - فضایی که هواپیماهای اسرائیلی باید برای حمله به ایران از آن بگذرند - آقای مک کورمک از پاسخ دادن به آنچه "یک سوال فرضی شامل برنامه ریزی نظامی" خواند خودداری کرد.

اکنون نوری مالکی ظاهرا در واکنش به همین ابهامات است که موضعی قاطعانه علیه استفاده از عراق برای حمله به ایران اتخاذ کرده است.

به گزارش تلویزیون العراقیه، وی در یک کنفرانس ویدئویی مداربسته با جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا، نسبت به ایجاد فضای تهدید و استفاده از زور برای حل مساله برنامه اتمی ایران ابراز نگرانی کرد.

وی گفت او اجازه استفاده از حریم هوایی، زمینی یا آب های عراق را برای هر گونه حمله به ایران نخواهد داد "زیرا عراق دیگر یک سکوی پرتاب، یا یک گذرگاه برای اقدام نظامی در منطقه نیست."

نخست وزیر عراق در این گفتگو همچنین نسبت به عواقب یک درگیری نظامی در منطقه برای عراق ابراز نگرانی کرد.

آمریکا ایران را به حمایت از شورشیان شیعه به ویژه سپاه مهدی تحت رهبری مقتدی صدر و گروه های مرتبط با آن متهم می کند؛ اتهامی که ایران رد کرده است. با این حال برخی مقام های بلندپایه عراقی نیز، هرچند با لحنی ملایم تر از آمریکا، نسبت به دخالت ایران در کشورشان ابراز نگرانی کرده اند.

فرمانده ارتش آمریکا نیز این هفته تلویحا اسرائیل را از حمله به ایران برحذر داشت.

دریاسالار مایک مالن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در پاسخ به این سوال که آیا او نگران است اسرائیل پیش از پایان سال به ایران حمله کند گفت: "این یک بخش خیلی بی ثبات جهان است و من نمی خواهم از این بی ثبات تر باشد."

پل رینالدز تحلیلگر بی بی سی می گوید این که آقای بوش اسرائیل را از حمله احتمالی به ایران منصرف خواهد کرد یا نه هنوز مشخص نیست.

در مقابل ایران درباره عواقب حمله احتمالی هشدار داده و گفته که یکی از این پیامدها می تواند بستن تنگه هرمز باشد، تنگه ای که از طریق آن نفت وارد خلیج فارس می شود. تاثیرات این اقدام روی قیمت نفت می تواند بسیار جدی باشد.

دولت ایران بارها گفته که قصد ساختن تسلیحات اتمی را ندارد و نتایج تحقیق سازمان ملی اطلاعات آمریکا نیز اخیرا نشان داد که ایران برنامه ساخت تسلیحات اتمی اش را در سال 2003 متوقف کرد.

 

15 تیر 1387

تقاضای تازه برای آزادی رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان

 

راما یاد، وزیر خارجه و حقوق بشر فرانسه روز جمعه از دولت ایران خواست عمادالدین باقی روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر را از زندان آزاد کند و تاکید کرد که او از نظر جسمانی در وضعی نیست که در زندان نگاهداری شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه خانم یاد در بیانیه ای گفت: "من از مقام های ایرانی می خواهم آقای باقی را که وضعیت سلامتی او طوری نیست که در بازداشت باشد آزاد کرده و کلیه پیگردهای قضایی علیه وی را پایان دهند."

وی با اشاره به این که آقای باقی "زمانی که به دلایل پزشکی در مرخصی بود به زندان بازگردانده شد" گفت که او قبلا فرصت ابراز نگرانی در مورد بازداشت آقای باقی در جریان یک مراسم جوایز حقوق بشر در سال 2007 را داشته است.

خانم یاد گفت: "تقلای او برای کنار گذاشته شدن مجازات اعدام باید مورد تقدیر قرار گیرد، ایران در تطابق با تعهدات بین المللی اش باید به آزادی بیان احترام بگذارد."

فرانسه در سال 2005 با اعطای جایزه ای از انجمن دفاع از حقوق زندانیان تحت ریاست آقای باقی تقدیر کرده بود.

اخیرا گروه دیده بان حقوق بشر نیز نسبت به وضعیت جسمی چند زندانی در ایران از جمله عمادالدین باقی ابراز نگرانی کرد.

عمادالدین باقی، نویسنده و رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان، محمدصادق کبودوند، فعال حقوق بشر کرد و سید محمدحسین کاظمینی بروجردی، روحانی مخالف حکومت ایران سه زندانی بودند که این گروه خواستار رسیدگی به وضع سلامت آنها شد.

عمادالدین باقی، به این اتهام که با استفاده از موقعیت خود به عنوان رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان، اطلاعات محرمانه را از زندانیان جمع آوری کرده و در اختیار دیگران گذاشته است دوران حبس یکساله اش را می گذراند.

آقای باقی 26 دسامبر گذشته (پنجم دی) در پی دو حمله قلبی از زندان اوین به بیمارستان "قمر بنی هاشم" در تهران منتقل و پس از سه روز مجدداً به زندان بازگردانده شد اما بار دیگر به او عارضه قلبی دست داد و سرانجام قوه قضائیه با مرخصی به خارج از زندان برای معالجه موافقت کرد.

مرخصی عمادالدین باقی پانزدهم آوریل (27 فروردین) گذشته پس از دو ماه پایان یافت و او به زندان اوین تهران بازگردانده شد.

اما به گفته دیده بان حقوق بشر آقای باقی بار دیگر در یازدهم مه (22 اردیبهشت) دچار حمله قلبی شده اما مسئولان زندان تنها وی را در بهداری زندان مداوا کرده و به خارج از زندان انتقال نداده اند.

عمادالدین باقی که پژوهشگر مسائل اسلامی و تاریخ معاصر ایران است طی ده سال گذشته از نویسندگان مطرح مقالات انتقادی در مطبوعات اصلاح طلب بوده و یکی از مقالات او که در مخالفت با مجازات اعدام، هشت سال پیش در روزنامه نشاط چاپ شد به مجازات سه سال زندان برای وی انجامید.

 

14 تیر 1387

نامه سینماگران به رئیس دیوان عدالت اداری

 

72 نفر از سینماگران ایران در نامه ای به رییس دیوان عدالت اداری، خسارات ناشی از توقیف فیلمهایی که با مجوز وزارت ارشاد تولید شده را بسیار سنگین خوانده و خواستار رسیدگی به این موضوع شده اند.

این سینماگران در نامه خود به علی رازینی نوشته‌ اند: "تعداد فیلم‌هایی که پس از دریافت مجوز ساخت و نمایش، به بایگانی سپرده می‌شوند، روز به روز بیشتر می‌شود و متأسفانه نه تنها پیگیری‌های فرسایشی برای رفع این موانع سودی نمی‌بخشد، گاه تنها نظر شخصی یک مدیر، باعث تباه‌ شدن همه زحماتی می‌شود که سینماگران برای ساخت و ارایه اثر خویش کشیده‌اند. "

در ادامه این نامه آمده: "به رغم وجود قوانین و با وجود اعمال سلیقه‌های شخصی بسیار سخت‌گیرانه و دست‌وپاگیر وزارت ارشاد، در مراحل گوناگون ساخت یک فیلم، متأسفیم به آگاهی شما برسانیم درحال حاضر شمار فیلم‌هایی که در همین چندسال اخیر ساخته شده و دچار سرگردانی و بلاتکلیفی هستند، از محصولات سینمایی تولید شده در برخی کشورهای صاحب سینما بیشتر است و هیچ‌ کس پاسخگویی این همه خسارت نیست

سینما گران ایرانی در نامه خود در عین حال از حمایت آقای رازینی ابراز خرسندی کرده اند اما این پرسش را مطرح کرده اند که "واحد محاسبه هزینه خسارتی که به روح و روان سینماگران در طی ‌کردن فرسایشی مراحل دشوار ساخت یک فیلم و سپس خانه ‌نشین‌شدن وارد شده و می‌شود، چیست؟"

رییس دیوان عدالت اداری ایران چند روز پیش در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران درباره اجازه ندادن به نشر کتاب یا پخش فیلم هایی که مجوز وزارت ارشاد را گرفته اند گفته بود که باید برای شخصی كه بر اساس مجوز صادره، اقدام به سرمایه‌گذاری كرده است، جبران خسارت شود.

او اصل را بر این دانست که وقتی به کسی مجوز داده شد، آن مجوز پس گرفته نشود و افزود: "در مواردی ممكن است مجوزی صادر شده و حال یک استثنا یا ضرورت پیش آمده كه باید از مجوز بازگشت. در این موارد نیز باید حداقل برای شخصی كه بر اساس مجوز صادره اقدام به سرمایه‌گذاری كرده است، جبران خسارت شود تا ضرر به اشخاص وارد نشود."

در نامه 72 سینماگر ایران نامهایی مانند شهرام اسدی، همایون اسعدیان، مهناز افضلی، بهرام بیضایی، سیروس تسلیمی، فرهاد توحیدی، کامبوزیا پرتوی، پرویز پرستویی، جعفر پناهی، کیومرث پوراحمد، علیرضا داودنژاد، علیرضا رئیسیان، حسین زندباف، مهدی فخیم‌زاده، کامران قدکچیان، مسعود کیمیایی، فاطمه معتمدآریا، داریوش مهرجویی، بیژن میرباقری، مازیار میری، تهمینه میلانی، و کارن همایونفربه چشم می خورد.

در ایران فیلمهایی که علیرغم اخذ مجوز، روی پرده ظاهر نشده اند کم نیست.

اخیرا تعدادی فیلم با وجود اخذ مجوز از وزارت ارشاد، روی پرده ظاهر نشدند. "صد سال به این سالها " به کارگردانی سامان مقدم با این که دارای پروانه ساخت است، اما وزارت ارشاد از دادن پروانه نمایش به آن خوداری می کند. "ترانه تنهایی تهران" ساخته سامان سالور نیز از این دست فیلم هاست.

به این فهرست فیلم های دیگری را نیز می توان اضافه کرد، اما کارگردانان و تهیه کنندگان این فیلم ها هنوز امیدشان را برای پیگیری از دست نداده اند. همچنین باید از فیلم هایی یاد کرد که علیرغم دریافت پروانه ساخت و مطابقت فیلم ساخته شده با فیلمنامه تایید شده وادار به تغییر و تعدیل فیلم هایشان شده اند که از این میان می توان به فیلم های "دایره زنگی" پریسا بخت آور، "همیشه پای یک زن در میان است" کمال تبریزی و "تیغ زن" علیرضا داود نژاد نام برد.

 

«قرارداد خط لوله ايران-هند يک ماه ديگر امضا می شود»

 

وزير نفت هند روز پنجشنبه گفت: قرارداد خط لوله گاز ايران به هند «تا ماه آينده» نهايی شده و امضا خواهد شد.

مورلی ديورا، وزير نفت هند، تاکيد کرد که در حاشيه کنگره جهانی نفت در مادريد درباره اين پروژه هفت و نيم ميليارد دلاری که قرار است گاز ايران را از طريق پاکستان به هند منتقل کند، با همتای ايرانی خود مذاکره کرده است

مورلی ديورا در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: تنها مسئله باقی مانده اين است که در چه نقطه ای ايران گاز را تحويل دهد.

نقطه تحويل گاز يکی از مسايلی بوده است که تاکنون مانع از امضای نهايی قرار داد اين خط لوله شده است.

يکی دیگر از موانع پیش روی نهایی شدن این قرار داد، اختلاف نظر هند و پاکستان در مورد ميزان حق ترانزيت گاز صادراتی ايران از خاک پاکستان به هند بود، که گفته می شود دو کشور به توافقی بر سر اين موضوع دست يافته اند. اما مسئله نقطه دريافت گاز همچنان باقی مانده است. هند خواهان آن است که گاز را در مرز پاکستان دريافت کند.

مقامات دولت ايران بارها اعلام کرده اند که قرار داد نهايی خط لوله ايران-هند امضا خواهد شد ولی به دليل اختلاف نظر پاکستان و هند نهايی شدن اين قرار داد به تعويق افتاده است.

مورلی ديورا همچنين با اشاره به اين که هم اکنون در مورد مسئله باقی مانده در سطحی بسيار بالا مذاکرات جریان دارد، ابراز اميدواری کرد تا ماه آينده قرار داد خط لوله نهايی شود.

وزير نفت هند در پاسخ به اين پرسش که چه زمانی اين قرار داد نهايی خواهد شد، گفت:«اميدوارم تا ماه آينده».

مذاکرات بر سر  پروژه خط لوله دو هزار ۶۰۰ کيلومتری ايران-پاکستان-هند از سال ۱۹۹۴ آغاز شد، ولی به دليل تنش‌ های سياسی بين هند و پاکستان و اختلاف نظر بر سر بهای گاز و حق ترانزيت با مشکل مانع روبه‌رو شده‌است.

انتقاد از فروش ارزان گاز

علاوه بر اختلاف نظر هند و پاکستان، ايران و هند نيز بر سر بهای گاز صادراتی اختلاف نظر داشتند که به نظر می رسد با روی کار آمدن دولت نهم این اختلاف نیز رفع شده است.

تحليگران اقتصادی می گويند قيمت پيشنهادی هند سی درصد کمتر از قيمت اعلام شده توسط ايران بود.

 محمد هادی نژادحسينيان، معاون سابق بين الملل وزرات نفت و مسؤول سابق پروژه، سال گذشته در واکنش به نهایی شدن قرارداد خط لوله به خبرگزاری ایسنا، گفته بود:« نبايد در انجام اين پروژه هزينه‌های خود را با دادن امتيازهای بی‌حساب آنقدر بالا ببريم که هزينه از فايده برايمان بيشتر شود».

وی افزوده بود:« با توجه به بالا رفتن شديد قيمت نفت و گاز در سال‌های اخير، به‌نظر نمی‌رسد که امضای اين قرارداد دستاوردی افتخار آميز باشد، قراردادی که کشور را برای ۲۵ سال متعهد به فروش گاز با فرمول قيمتی ارزان می‌کند. يعنی ۳۲ درصد ارزان‌تر از قيمت فروش به ترکيه که قرارداد آن حدود ۲۰ سال پيش امضا شده است».

این در حالی است که مقامات مذاکره کننده در دولت محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، می گویند: که تخفيف ۳۲ درصدی در مورد قيمت گاز خط لوله هند و ایران صورت نگرفته است، زيرا پيش از آن قيمتی وجود نداشته که حال با مقايسه با آن ميزان تخفيف نتيجه‌گيری شود.

در همین حال، هند همواره از جانب ايالات متحده تحت فشار بوده است تا از همکاری اقتصادی با ايران صرفنظر کند. آمريکا ايران را يکی از کشورهای حامی تروريسم می داند که در صدد است تا سلاح های کشتار جمعی توليد کند.

 با توجه به جمعيت و رشد اقتصادی هند، اين کشور نياز مضاعفی به انرژی دارد و هم اکنون اين کشور بيش از ۷۰ درصد از انرژی مورد نياز خود را از خارج وارد می کند.

هند اوايل سال جاری در پاسخ به در خواست سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا برای تحت فشار قرار دادن ايران، از واشينگتن خواست تا در مساله روابط دهلی و تهران دخالت نکند.

براساس توافقات اولیه، ایران قرار است روزانه ۱۵۰ ميليون متر مکعب گاز به هند و پاکستان صادر کند. ۹۰ ميليون متر مکعب از گاز صادراتی ايران برای هند و ۶۰ ميليون متر مکعب آن به پاکستان اختصاص خواهد يافت

 

اعتراض 33 انجمن اسلامی دانشگاههای سراسر کشور نسبت به هجمه به دفتر تحکیم وحدت

جمعه، 14 تیر 1387

 

ادوارنیوز: 33 انجمن عضو اتحادیه دانشجویی دفتر تحکیم وحدت با صدور بیانیه مشترکی نسبت به هجمه به این اتحادیه دانشجویی و شورای مرکزی آن اعتراض کرده اند،در این بیانیه که خبرنامه امیرکبیر آن را منتشر ساخته آمده است:

چندی است که شاهد هجمه های گوناگون به اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت) هستیم. هجمه هایی که علت اصلی آن دفاع اعضای این اتحادیه از آزادی، عدالت، دموکراسی و حقوق بشر و به تبع آن انتقاد از مسئولین بی کفایت حاکمیت اقتدارگراست. نمونه بارز این هجمه ها در روزهای اخیر انتشار اخبار کذب و تلاش برای قلب واقعیت از سوی خبرگزاری فارس، روزنامه ایران، به عنوان ارگان رسمی دولت نهم، و مجموعه سایت های حامی نیروهای موسوم به اصولگراست.

این هجمه ها، که جهت اصلی بسیاری از آن ها اعضای شورای مرکزی این اتحادیه بوده است، تا بدانجا پیش رفت که خبرگزاری فارس و سایت های حامی دولت در جریان حوادث زنجان به اتهام زنی بر علیه اعضای این اتحادیه، به خصوص اعضا شورای مرکزی، پرداختند تا بر عمل شرم آور معاون دانشجویی دانشگاه سرپوش گذاشته و افکار عمومی را منحرف سازند و در ادامه هجمه های خود علیه دفتر تحکیم وحدت یکی از نامه های داخلی این اتحادیه را به صورت گزینشی منتشر کردند.

متاسفانه برخی افراد نزدیک به این مجموعه نیز بر شدت این فضا افزوده اند و با مطرح کردن برخی مطالب کذب در فضای مجازی و روزنامه کارگزاران بخشی هایی از مباحث داخلی این مجموعه را منتشر کرده و ضمن طرح برخی مطالب غیرواقعی در مورد این تشکل دانشجویی به نقد غیرمنصفانه عملکرد یک ساله گذشته دفتر تحکیم پرداختند.

انجمن های اسلامی امضا کننده این بیانیه بدینوسیله حمایت قاطع خود را از شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، که قطعا فصل الخطاب این تشکل فراگیر دانشجویی است، اعلام نموده و از فعالیت های صادقانه و کارنامه پربار ایشان در طول دوران عضویت در شورای مرکزی تشکر و قدردانی می نمایند. همچنین ضمن محکوم کردن هجمه های صورت گرفته به دفتر تحکیم وحدت نگرانی عمیق خود را از تداوم اتهام زنی در فضای عمومی و تبعات منفی و خطرناک گسترش دامنه بحث هایی که باعث به خطر افتادن کیان این مجموعه می گردد اعلام نموده و از شورای مرکزی می خواهیم هر چه سریعتر با درایت و برنامه ریزی جدی به فضای ناسالم به وجود آمده خاتمه بخشد و با برگزاری نشست شورای عمومی در زودترین زمان ممکن به حل این اختلافات یاری رساند.

۱-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان

۲-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه همدان

۳-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سهند تبریز

۴-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه چمران اهواز

۵-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه

۶-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز

۷-
انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی تبریز

۸-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل

۹-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تبریز

۱۰-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز

۱۱-
انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی شیراز

۱۲-
انجمن اسلامی دانشجویان فنی مهندسی باهنر شیراز

۱۳-
انجمن اسلامی دانشجویان فردوسی مشهد

۱۴-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اردبیل

۱۵-
انجمن اسلامی دانشجویان منابع طبیعی اهواز

۱۶-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه هرمزگان

۱۷-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سبزوار

۱۸-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک

۱۹-
انجمن اسلامی دانشجویان سیستان و بلوچستان

۲۰-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران

۲۱-
انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی کاشان

۲۲-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه کرمان

۲۳-
انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی کرمانشاه

۲۴-
انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی زاهدان

۲۵-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام

۲۶-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی

۲۷-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر

۲۸-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر

۲۹-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه عباسپور

۳۰-
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف

۳۱-
انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی ایران

۳۲-
انجمن اسلامی دانشجویان شهید رجایی

۳۳-
انجمن اسلامی دانشجویان تربیت معلم تهر