15   BBC   تیر 1387

تمایل سولانا به دیدار با سعید جلیلی

 

خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دنبال پاسخ ایران به بسته پیشنهادی غرب، تمایل خود را برای ملاقات با مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران اعلام کرده است.

کریستینا گالاش، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرگزاری رویتر گفت که آقای سولانا امروز اولین مشورت های خود را درباره پاسخ ایران داشته است.

او ماه پیش بسته پیشنهادی شش کشور آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین و آلمان را به ایران ارائه داد که حاوی مشوق های اقتصادی، سیاسی و امنیتی در مقابل تعلیق فعالیت های غنی سازی اورانیوم است.

پاسخ ایران هنوز به صورت رسمی منتشر نشده اما سخنگوی دولت ایران از عدم تغییر در سیاست های هسته ای این کشور خبر داده است.

خانم گالاش گفته است که موضع آقای سولانا در دیدار با سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی مثبت است. او همچنین از بیان جزئیات پاسخ ایران خودداری کرد و گفت که طرف های درگیر در مناقشه هسته ای ایران کماکان در حال مطالعه و بررسی پیشنهاد ایران هستند.

سخنگوی آقای سولانا افزود که سعید جلیلی روز جمعه در گفتگوی تلفنی با آقای سولانا درخواست این دیدار را کرده است.

کشورهای پنج بعلاوه یک خواهان آن هستند که ایران برای شش هفته(زمانی که برای مذاکرات تعیین شده) سانتریفوژ جدیدی نصب نکند و در مقابل نیز روند افزایش تحریم های ایران متوقف خواهد شد.

غلامحسین الهام، سخنگوی دولت ایران امروز تاکید کرد که "تغييری در مواضع جمهوری اسلامی ايران در ارتباط با موضوع هسته‌ ای ايجاد نشده و ملت ايران بر حقوق خود تاكيد دارد."

سخنگوی دولت ایران در عین حال تاکید کرد که گفتگو در مورد موارد مشترک بین نظرات دو طرف که در بسته های ارایه شده موجود است، روشی منطقی است.

منابع ایرانی روز جمعه، 4 ژوئیه (14 تیرماه)، گزارش داده بودند که سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی، و خاویر سولانا، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست های مشترک خارجی و امنیتی، توافق کرده اند که مذاکرات بر سر بسته های پیشنهادی برای حل بحران هسته ای ایران اواخر تیرماه برگزار شود.

 

BBC

 

الهام: تغییری در موضوع هسته ای داده نشده

 

غلامحسین الهام، سخنگوی دولت ایران تاکید کرده است که "تغييری در مواضع جمهوری اسلامی ايران در ارتباط با موضوع هسته‌ ای ايجاد نشده و ملت ايران بر حقوق خود تاكيد دارد."

آقای الهام این سخنان را در نشست هفتگی خود با خبرنگاران اظهار داشت.

او گفت: "ما اعلام كرده بوديم پاسخ نامه 1+5 را خواهيم داد و آنها نامه ‌ای ضميمه بسته ارسال كرده بودند و جواب نامه داده شده است."

سخنگوی دولت ایران در عین حال تاکید کرد که گفتگو در مورد موارد مشترک بین نظرات دو طرف که در بسته های ارایه شده موجود است، روشی منطقی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) آقای الهام با اشاره به اظهارات اخير منوچهرمتکی، وزیر خارجه ایران و علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر ایران، در خصوص مواضع ايران پیرامون موضوع هسته‌ ای تاکید کرد که تغییری در مواضع جمهوری اسلامی حاصل نشده و حقوق ملت ايران قابل عقب ‌نشينی نيست.

او گفت که ‌اشخاص در ایران "آزاد هستند اظهارنظر كنند و نظرات شخصی، نظرات دولت و نظام نيست."

آقای ولایتی اول ماه جاری میلادی خواهان پیش گرفتن دیپلماسی فعال و ادامه مذاکره با کشورهای 5+1 بر سر مناقشه هسته ای ایران شده بود.

مشاور امور بین الملل رهبر ایران در مصاحبه خود با روزنامه جمهوری اسلامی گفت که آمریکا منتظر بهانه است تا بگوید که مذاکره با ایران فایده ای ندارد و از این طریق محاصره اقتصادی را تشدید کرده و به تهدید نظامی روی بیاورد. آقای ولایتی بر ادامه مذاکرات تاکید کرد و گفت که مذاکرات باید از هر دو طرف جدی گرفته شود.

پیش از آقای ولایتی، نیز آقای متکی در سخنانی گفته بود ایران بسته پیشنهادی کشورهای 5+1 را با نگاهی سازنده در دست بررسی دارد.

اظهارات آقای الهام یک روز پس از آن عنوان شده است که منابع خبری به نقل از دبیرخانه شورای امنیت ملی ایران گزارش کرده اند که ایران و اتحادیه اروپا بر سر آغاز مذاکرات هسته ای به توافق رسیده اند.

منابع ایرانی روز جمعه، 4 ژوئیه (14 تیرماه)، گزارش کردند که سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی، و خاویر سولانا، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست های مشترک خارجی و امنیتی، توافق کرده اند که مذاکرات بر سر بسته های پیشنهادی برای حل بحران هسته ای ایران اواخر تیرماه برگزار شود.

همزمان دفتر آقای سولانا تایید کرد که او با دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی گفتگو کرده است اما درخصوص این گفتگو جزئیاتی ارایه نداد.

دبیرخانه شورای امنیت ملی ایران از قول آقای جلیلی افزود که "جمهوری اسلامی براساس توافقات انجام شده در سفر سولانا به تهران، پاسخ وزرای خارجه شش کشور و سولانا را با رویکرد تمرکز بر مشترکات و نگاه سازنده و خلاق تهیه و ارائه کرده است."

مقامات ایرانی گفته اند که بین این دو بسته پیشنهادی وجوه مشترکی وجود دارد که می تواند مبنای مذاکرات را تشکیل دهد.

 

BBC

نگرانی گزارشگران بدون مرز از طرح جدید اعدام

 

سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه ای از تصویب یک فوریت طرح "امنیت روانی" توسط مجلس ایران ابراز نگرانی کرد.

این سازمان در بیانیه خود درنظر گرفتن مجازات اعدام برای کسانی که در "تاسیس و دایر کردن وبلاگ و سایت مروج فسا و فحشاء و الحاد" مجرم شناخته می شوند را بسیار مهم دانسته است و طرح مجلس ایران در این زمینه را "ترسناک" خوانده است.

گزارشگران بدون مرز در بیانیه خود آورده است: "تصویب چنین قانونی بر پایه تعاریف و مفاهیمی مبهم، دادن اختیارات به قضات برای تفسیر، تبعات فاجعه باری برای آزادی آن‌لاین خواهد داشت."

در این قانون که یک فوریت آن در روز چهارشنبه هفته گذشته (12 تیر، 2 ژوئیه) با 180 رای موافق، 29 رای مخالف و 10 رای ممتنع به تصویب مجلس ایران رسید، افرادی که مجرم به "اخلال در امنیت روانی" از طریق اینترنت شناخته شوند، مشمول مجازاتی در حد "محارب و مفسد فی الارض" شناخته خواهند شد و این مجازات "قابل تخفیف، تبدیل و تعلیق نیست."

بر اساس ماده‌ ‌190 قانون مجازات اسلامی، مجازات مفسد فی‌الارض و محارب از جمله اعدام است و تعيين نوع مجازات نیز در اختيار قاضی قرار دارد.

بیانیه سازمان گزارشگران بدون مرز در شرایطی منتشر می شود که پس از تصویب یک فوریت طرح در مجلس، علی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان نیز از این طرح با عبارت "در مجموع مثبت" استقبال کرده است.

موافقان و مخالفان

پیش از رای گیری در مجلس برای تصویب یک فوریت طرح "طرح تشديد مجازات اخلال در امنيت روانی جامعه"، علی لاریجانی رئیس مجلس با استناد به اخبار منتشر شده در "صفحات حوادث روزنامه ها" از آن دفاع کرده بود و روح الله حسینیان، دیگر مدافع این طرح هم با عنوان کردن اینکه "در این طرح جرائم خاصی که امنیت اجتماعی را برهم می زنند لحاظ شده" آن را "نیاز فوری جامعه" دانسته بود.

اما از سوی دیگر برخی نمایندگان در مقام مخالف انتقاد کرده بودند که برای برخی موارد مطرح شده در این طرح در حال حاضر قانون وجود دارد.

هدف طرح مجازات "اخلال گران امنیت روانی"، به جز مقابله با دایر کردن سایتهای اینترنتی مروج فساد، رویارویی با "راهزنی و سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف، تشکیل باندهای فساد و فحشاء، قاچاق انسان به منور استفاده جنسی، شرارت، و آدم ربایی به قصد تجاوز و یا اخاذی" عنوان شده است.

برخی کارشناسان انتقاد می کنند که در متن این قانون مصداق بارز مواردی چون "ترویج فساد" یا "شرارت" مشخص نشده است.

این موضوع در مورد مطالب منتشر شده در وبلاگ یا وب سایت، به قاضی امکان می دهد که به تشخیص شخصی مطلبی را مروج فساد، یا رفتاری را، بدون آنکه قانون صریحی درباره آن وجود داشته باشد، شرارت تلقی کرده و آن را مورد اشد مجازات قرار دهد.

این مسئله پیشتر هم از سوی برخی نهادهای بین المللی مطرح شده بود.

از جمله سازمان دیده بان حقوق بشر در اواسط دی ماه سال گذشته خورشیدی (اوایل سال میلادی جاری) دولت ایران را متهم کرده بود که "با استفاده از قوانین مبهم هر نوع فعالیت مسالمت آمیزی که از نگاه آنها منتقد سیاستهایشان است سرکوب کنند."

 

احمد زیدآبادی پیرامون نحوه حضور اصلاح طلبان در انتخابات آتی ریاست جمهوری

شنبه، 15 تیر 1387

 


شيوه مشارکتي با حضور همه اقشار، گروه ها و احزاب حامي اصلاحات براي انتخاب کانديداي تحول خواهان در انتخابات رياست جمهوري سال آينده مدتي است از سوي برخي نظريه پردازان و فعالان سياسي اصلاح طلب مطرح شده است. احمد زيدآبادي با تشريح اين مدل به پرسش هاي اعتماد در اين باره پاسخ گفت. دبيرکل سازمان ادوار تحکيم وحدت اما يادآور شد به عنوان يک فعال سياسي به اظهارنظر در اين باره مي پردازد و مواضع وي با سمت سازماني او ارتباطي ندارد.

---

-
در يکي از يادداشت هاي خود از احزاب اصلاح طلب درخواست کرده بوديد تصميم گيري براي انتخابات را از جلسات دروني به مجامع عمومي هواداران اصلاحات- در همه اقشار- بياورند. چه ساز و کاري براي آن پيشنهاد مي کنيد؟

بحث من اين است که يک سلسله احزاب اصلاح طلب، ائتلافي را تشکيل دادند که در سه سال اخير با آن در چند انتخابات شرکت کردند و نتايج راضي کننده يي به دست نياوردند. اين امر بيانگر آن است که برخي گروه هاي ديگر در بيرون جبهه اصلاحات- که خواستار تغيير شرايط هستند- نيز امکان اثرگذاري بر هواداران اصلاح طلبان را دارند. اين اثرگذاري آنگاه خود را نشان مي دهد که اين گروه هاي اجتماعي، فرهنگي و سياسي بيرون ائتلاف اصلاح طلبان حاضر نشدند همصدا با احزاب اصلاح طلب به تشويق مردم براي حضور در انتخابات و راي به کانديداهاي اصلاح طلب بپردازند. بنابراين در صورت معرفي کانديداي رياست جمهوري در بين گروه ها و احزاب اصلاح طلب و استفاده نکردن از نظرات گروه ها و قشرهاي بيرون ائتلاف نمي توان با تمامي توان در صحنه انتخابات حاضر شد.

-
براي به وجود آمدن چنين فضايي چه راهکاري پيشنهاد مي کنيد؟

در ايران گروه هاي مرجع اجتماعي زيادي وجود دارند که از ائتلاف اصلاح طلبان بيرون هستند. آنها هم علاقه مند به ايفاي نقش سياسي بوده و در برخي مواضع با اصلاح طلبان همراه هستند. بنابراين ابتدا بايد يک مجمع مشورتي از همه اين گروه ها شکل بگيرد و سپس در يک روند دموکراتيک و از برآيند آراي اين گروه ها و افراد، کانديداي واحد انتخاب شود. در واقع در صورت وجود احساس مشارکت در بين همه گروه ها و احزاب تحول خواه، آنها در همه مراحل انتخابات نيز با همه پتانسيل خود حاضر شده و براي کمک به کانديداي مورد اجماع تلاش خواهند کرد. برعکس اين مساله نيز صادق است. اگر اين گونه تصور شود که گروه ها و احزاب براساس تحليل خاص خود به انتخاب کانديدا مبادرت ورزيده و انتظار داشته باشند که همه- بدون قيد و شرط- کانديداي آنها را بپذيرند، اثرات ناخوشايندي در پي خواهد داشت.

-
اين کانديداي اجماعي بايد خود اعلام آمادگي کرده باشد يا ائتلاف بزرگ مورد اشاره شما براساس شاخص هاي تعريف شده خود به وي رسيده و سپس به سراغش بروند؟ به هرحال اين کانديدا بايد امکان عبور از موانع احتمالي در همه مراحل انتخابات را داشته باشد.

در ايران اگرچه همه فعالان سياسي علاقه مند به ورود به عرصه قدرت هستند اما سعي در بي علاقه نشان دادن خود به ورود به ميدان انتخابات دارند. بنابراين ابتدا بايد افراد واجد شرايط شناسايي شوند و بعد به سراغ آنها رفت. اما به طور قطع خود اين فرد هم بايد اراده کانديداتوري در انتخابات را داشته باشد و به هيچ عنوان نبايد انتخاب کانديدا به صورت تحميلي باشد. اين شخص بايد علاوه بر ميل به پذيرفتن مخاطرات کانديداتوري، فردي باشد که مي توان روي وي اجماع کرد. او بايد قدرت رهبري و مديريت در شرايط بحراني کشور را هم داشته باشد، چرا که رئيس جمهور بعدي که پس از رئيس دولت نهم بر سر کار خواهد آمد با شرايط بسيار خاص و سختي - در همه حوزه ها- دست به گريبان خواهد بود. با توجه به اينکه هر روز بر مشکلات ايجاد شده براي مردم و کشور از سوي مسوولان اجرايي افزوده مي شود، مشخص است که تا يک سال ديگر وضعيت نگران کننده تر نيز خواهد بود. چهره يي که به عنوان نامزد اجماعي اصلاح طلبان وارد صحنه مي شود، بايد دل شير داشته باشد. اگر همه گروه هاي اصلاح طلب اعلام کنند که اين فرد، تنها کانديداي آنها خواهد بود آنگاه مي توان ردصلاحيت اين کانديدا را داراي پيام هايي دانست.

اگر معتقد هستيم که همه گروه ها، احزاب و تشکل هاي فرهنگي و اجتماعي تحول خواه داراي وزن سياسي قابل قبول و پايگاه اجتماعي هستند، اين مساله بايد قبل از انتخاب رئيس جمهور هم نشان داده شود. اگر برخي نهادها برخلاف ميل خود ناگزير به پذيرش کانديداي اصلاح طلبان باشند، آنگاه مشخص خواهد شد که «نيروي واقعي» اصلاح طلبان شکل گرفته است. در صورت وجود يک نيروي اجتماعي منسجم و قوي در پشت سر اين کانديدا مي توان به نتايج قابل قبولي دست يافت.

-
اين نيروي اجتماعي اکنون به شکل منسجم وجود ندارد؟

مشکل جامعه امروز ما اين است که جامعه چندان به قدرت سياسي خود خوشبين نيست.

-
ايجاد ائتلاف بزرگ از همه احزاب و گروه هاي تحول خواه به تنهايي باعث به صحنه آمدن نيروي اجتماعي هوادار اصلاحات خواهد شد؟

ايجاد اين ائتلاف بزرگ و دموکراتيک حتماً موثر خواهد بود چرا که نيروي اجتماعي مورد اشاره، در جامعه وجود دارد. نيروهاي بسياري چه از نظر کمي و چه کيفي در طبقات مختلف اجتماعي وجود دارند که به دليل نداشتن انسجام نمي توانند آن گونه که بايد اثرگذار شوند و نيروي آنها به هدر مي رود. در واقع انتخابات رياست جمهوري مي تواند به محملي براي تجمع همه نيروهاي تحول خواه در حوزه هاي مختلف اعم از فعالان سياسي، فرهنگيان، کارگران، تشکل هاي دانشجويي و فعالان اجتماعي حول کانديداي واحد و مورد قبول اصلاح طلبان تبديل شود. در صورتي که کانديداي اصلاح طلبان از طرف چنين نيروي عظيمي مورد حمايت قرار بگيرد چه در درون و چه در بيرون قدرت اثرگذار خواهد بود. در صورتي که برخي نهادها احساس کنند اصلاح طلبان چنين نيرويي در اختيار دارند نوع تعامل خود با کانديداهاي آنها را نيز تغيير خواهند داد. اين گونه نيست که آنها بگويند اگر کانديداي اجماعي اصلاح طلبان باب ميل شان نباشد آن را رد مي کنند.

-
دکتر نجفي در مکانيسم پيشنهادي خود براي رسيدن به کانديداي واحد، يادآور شد با اعلام اين موضع که اصلاح طلبان تنها همين تک کانديداي مورد اجماع را در صحنه خواهند داشت، نوعي حاشيه امنيت براي وي به وجود خواهد آمد. ويژگي هاي خود آن کانديدا براي مقابله با محدوديت ها تا چه حد موثر است؟

سياست، علم موازنه قدرت و توازن نيروهاست. اگر اصلاح طلبان داراي نيروهاي هوادار کافي در جامعه باشند کانديداي آنها تاييد شده در غير اين صورت، طرف مقابل نشان داده که براي مقابله با چهره هاي شاخص که در اردوگاه اصلاح طلبان حاضر هستند هم حاضر به پرداخت هر هزينه يي هستند. به طور طبيعي هر نيرويي به دنبال بسط و توسعه خودش است و تنها جايي متوقف خواهد شد که در مقابل خود نيرويي منسجم را ببيند.

-
کمي مصداقي تر وارد بحث شويم. کانديداهاي فعلي که بالقوه امکان کانديداتوري دارند، تا چه حد مي توانند باعث انسجام در ميان همه گروه ها و جريانات تحول خواه شوند؟

صحبت در خصوص مصداق ها در اين فاصله باقي مانده تا انتخابات کار ساده يي نيست اما برخي از اين افراد مطرح شده که در دولت آقاي خاتمي داراي سمت هاي بالايي هم بودند فاقد ويژگي هايي هستند که در شرايط سخت و پرتلاطم بتوانند به آرام شدن فضا و بهبود وضعيت کنوني کمک جدي کنند. برخي ديگر از کانديداهاي نسل اول اصلاحات هم به دليل وجود برخي ديدگاه ها در جامعه- که تغيير آن زمانبر است- امکان بسيج نيروهاي تحول خواه را ندارند. آقاي خاتمي هم به عنوان چهره يي امتحان پس داده اعلام کرده ترجيح مي دهد وارد صحنه انتخابات نشود اما متاسفانه فشارهاي زيادي از سوي برخي احزاب به ايشان وارد مي شود. اگر آقاي خاتمي تحت تاثير اين فشارها وارد عرصه انتخابات شود، امکان بروز برخي مشکلات وجود دارد.

-
چه مشکلاتي؟

نخستين مساله اين است که فضا اکنون با دوم خرداد تفاوت هاي زيادي کرده و بايد در خصوص موانع سد راه پيروزي ايشان به طور واقع بينانه به ارائه تحليل پرداخت. دوم اينکه اگر در همان چارچوب دوران رياست جمهوري به فعاليت بپردازد، بن بست هاي کنوني از امکان بسيار کمي براي گشوده شدن برخوردار خواهند بود. به بيان ديگر فردي که به عنوان کانديداي اصلاح طلبان برگزيده مي شود بايد توانايي طرح ايده ها و شعارهاي تازه را داشته باشد و در صورت تکرار حرف هاي گذشته، توفيق چنداني حاصل نخواهد شد.

-
اينکه گفته مي شود مردم به چهره هاي جديد علاقه بيشتري نشان مي دهند از نظر شما قابل پذيرش است؟

چرا در قانون اساسي تاکيد شده که هر فردي بيش از دو دوره امکان کانديداتوري ندارد؟ اگر بنابراين بود که فردي بتواند بيش از 8 سال در يک سمت اجرايي موثرباشد نيازي به ايجاد يک فاصله چهار ساله و بازگشت دوباره به عرصه قدرت نبود. به طور معمول بازگشت چهره هايي که در دوره يي داراي سمت هاي ارشد در دولت يا مجلس بوده اند چندان قابل دفاع نيست. اين امر به عنوان يک اصل کلي پذيرفته شده و اگر حساسيت شرايط، به عنوان دليل بازگشت ناگزير آنها اعلام مي شود نشان مي دهد که جامعه داراي بالندگي و زايش نبوده و اصلاح طلبان هم فاقد يک مدير اجرايي کامل با چهره يي «نو» براي کانديداتوري هستند، در حالي که در جبهه اصلاحات چنين فقر نيرويي وجود نداشته و چهره هاي تازه مطرحي وجود دارند. بايد به دنبال چهره يي بود که اعلام حضور وي در انتخابات، يک هيجان عمومي هم ايجاد کند. در حال حاضر اصلاح طلبان نيازمند کانديدايي هستند که نوعي شوک به فضاي سياسي و جامعه وارد کند.

-
شما به طور خاص به فرد خاصي نظر داريد؟

بله، آقاي عبدالله نوري.

-
مخالفان حضور آقاي نوري، دور بودن وي از فضاي سياسي روز کشور را از نقاط ضعف ايشان مي دانند.

ايشان پس از دوران نسبتاً طولاني زندان که پس از توقيف روزنامه خرداد رخ داد به دلايل خاصي سکوت کرده اند. اين سکوت به دليل قهر کردن از سياست يا محافظه کاري نيست. وي از برخي نيروهاي اصلاح طلب انتظارات بيشتري داشت که محقق نشد. حضور وي در عرصه انتخابات مي تواند جديت اصلاح طلبان براي انجام يک تحول واقعي در مديريت اجرايي کشور را نشان دهد. در واقع بايد تاکيد کنم هر يک از چهره هايي که اکنون بالقوه مي توانند در انتخابات حاضر شوند بايد پس از سنجيدن همه ويژگي هاي مثبت يا منفي مورد اجماع واقع شوند. چهره هاي مطرحي مانند دکتر نجفي، رضا خاتمي و حتي آقايان خاتمي و کروبي هم مورد بحث قرار گرفته اند که کار انتخاب کانديداي نهايي را بسيار حساس مي کند. يک مساله اما روشن است؛ در صورت حضور اصلاح طلبان با چند کانديدا در مرحله ثبت نام، ابتدا چهره هاي شاخص ردصلاحيت خواهند شد. در آن صورت اگر اين آفت گريبانگير اصلاح طلبان شود که کانديداي باقيمانده - که احتمالاً در مرتبه پايين تري از چهره هايي که رد شده اند قرار دارد - تفاوتي با کانديداهاي جناح مقابل نداشته باشد در آن صورت ظاهر انتخابات حفظ شده، طرف مقابل در غياب هواداران اصلاحات به پيروزي رسيده و همه ناگزير از تمکين در قبال کانديداي پيروز - که با آراي سنتي و محدود از ديگران پيشي گرفته - خواهند بود.

-
مکانيسم پيشنهادي دکتر نجفي که بر سهميه دادن به همه گروه ها، تشکل ها و احزاب اصلاح طلب و سپس برگزاري يک کنگره سراسري چند روزه استوار است تا چه حد مي تواند به انتخاب کانديداي اجماعي کمک کند؟

شرايط کنوني بسيار پيچيده است و چنين طرح هايي نيز در صورت فراهم شدن زمينه هاي آن مي تواند منشاء اثر باشد. در مرحله اول نياز به يک گفت وگوي جدي ميان خود احزاب اصلاح طلب و سپس گروه هاي اجتماعي است. در واقع بايد همه تحليل ها مطرح شده و با نقض شدن طرح هاي داراي اشکال، به يک گفتمان واحد تبديل شود. تاکيد مي کنم در مرحله نهايي انتخاب يک کانديدا از ميان ساير کانديداها، اين کنگره حتماً لازم است. اما قبل از آن بايد همه اصلاح طلبان بپذيرند که اين مکانيسم به نفع همه بوده و راهي جز اين براي پيروزي وجود ندارد، اما اگر قرار بر اين باشد که سخناني از قبيل شيخوخيت و غيره مطرح شود مکانيسم پيشنهادي دکتر نجفي هم بلااثر خواهد شد.

منبع:اعتماد-گفتگو از حامد طبیبی

 

 Radio Farda

تورم در ايران از مرز ۲۰ درصد گذشت

 

بانک مرکزی ايران نرخ تورم در خرداد ماه را ۲۰ و هفت دهم درصد و میزان افزایش شاخص بهای کالاها و خدمات نسبت به خرداد ماه سال گذشته را ۲۶ و چهار دهم درصد اعلام کرد.

افزايش نرخ تورم در سه ماه سال ۸۷ هم همچنان رو به افزايش است. تورم در فروردين ماه به ۱۹و یک دهم درصد و ارديبهشت ماه ۱۹ و هشت دهم درصد رسيده بود.

جهش ناگهانی نرخ تورم در ايران از فروردين ماه سال ۸۶ که این نرخ به ۱۲و هشت دهم درصد رسید، آغاز شد و در اسفند ماه به ۱۸ و چهار دهم درصد رسيد که اين نرخ تورم در دهه گذشته در ایران بی سابقه بود.

از زمان روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد از سال ۱۳۸۴ نرخ تورم روند صعودی داشته است.

کمترين ميزان نرخ تورم در عمر سه ساله دولت نهم، ۱۰ و سه دهم درصد و مربوط به خرداد ماه ۱۳۸۵ بود که پاره ای اقتصاددانان این میزان را نتیجه برنامه های دولت اصلاح طلب محمد خاتمی توصیف کردند.

از آن زمان با افزايش قيمت جهانی نفت و افزايش درآمدهای ايران، سير صعودی تورم آغاز شد به شکلی که در مدت ۲۴ ماه از زمان ثبت کمترين نرخ تورم، اين شاخص بيش از ۲۰ درصد افزايش يافته است.

افزايش نرخ تورم طی دو سال گذشته، تبديل به چالش ميان دولت، مجلس، رسانه ها و کارشناسان مستقل شده است.

محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، در اين مدت طی همواره تورم را به «مافيا، دستهای پنهان، رسانه ها» و آنچه «تورم انتظاری» می خواند نسبت داده است.

او همچنين ۲۸فروردين ماه در قم، در اظهاراتی بی سابقه، از ارگان های اقتصادی دولت خود به شدت انتقاد کرد و گفت که دستورات او را برای مهار تورم و مبارزه با فساد اجرا نکرده اند.

به دنبال سخنان رييس جمهوری، داوود دانش جعفری وزير اقتصاد دولت برکنار شد.

آقای دانش جعفری که از آغاز سال جديد شايعه برکناری يا استعفای او در رسانه های ايران منتشر شده بود روز سوم ارديبهشت ماه در جلسه توديع خود انتقادات تندی عليه نحوه کار دولت آقای احمدی نژاد و تدابير او برای اداره کشور مطرح کرد.

بخش بزرگی از سخنان آقای دانش جعفری حول محور تورم بود. او با انتقاد از نبود يک نقشه و سياست اقتصادی در دولت گفت بود: «بسياری از مفاهيم پذيرفته شده علم اقتصاد در دنيای امروز از قبيل تاثير نقدينگی در تورم و يا چگونگی تقسيم کار مطلوب بين دولت و مردم [در هيئت دولت] زير سوال بود

تورم دغدغه مراجع شیعه

بحث افزايش تورم در ايران در ماه های گذشته از دايره بحث منتقادان اقتصادی گذشته و به خطابه های مراجع قم رسيده است.

آيت الله جوادی آملی و نوری همدانی، صافی، مکارم شيرازی، زنجانی و امينی از جمله روحانيون بلندپايه ايران هستند که در ماه های گذشته به شدت از مسئله گرانی انتقاد کرده اند.

آيت الله ابراهيم امينی، امام جمعه قم هم روز ۱۳ ارديبهشت ماه با صراحت گفت: «اکنون گرانی بزرگترين دغدغه مراجع قم است. ما در صداقت و قاطعيت رييس جمهور ترديدی نداريم، اما در اين مورد اين که موفق می شوند نمی دانيم، اين توفيق کار مشکلی است، همچنين مهار تورم افسار گسيخته کار سختی است

علی لاريجانی، رييس هشتمين دوره مجلس شورای اسلامی هم پيش از آغاز به کار مجلس، مهار تورم را وظيفه اصلی مجلس خوانده بود.

در مدت بيش از يک ماه آغاز به کار مجلس، تنها اقدامی که درباره مهار تورم صورت گرفته است، فکر تشکيل کميته ای موسم به «کميته ويژه مهار تورم» بوده است. تشکيل اين کميته هنوز در مرحله گمانه زنی و اظهار نظر نمايندگان مجلس در باره تشکيل يا عدم تشکيل اين کميته قرار دارد.

همچنين دولت اعلام کرده است که برای مبارزه با گران فروشی، قصد دارد با صرف چهار هزار ميليارد تومان، در سراسر ايران چهار هزار بازرس استخدام کند.

در اقدامی دیگر، محمود احمدی نژاد اعلام کرده است که قصد دارد طرحی موسوم به «طرح تحول اقتصادی» ارائه کند و يارانه ها را نقدی پرداخت کند. جزئیات این طرح که از زمان سخنرانی رییس جمهور به مناسبت نوروز مطرح شده بود تاکنون منتشر نشده است.

 

رانندگان شرکت واحد بي‌پناهند


شوراي اسلامي کار شرکت واحد خواستار برخورد جدي مسوولان دستگاه قضايي با ضاربان راننده شرکت واحد شد.

 

به گزارش دسترنج، علي اکبر عيوضي از اعضاي شوراي اسلامي کار شرکت واحد در تشريح حادثه چاقو خوردن راننده اين شرکت که روز گذشته روي داد؛ گفت: در اين حادثه سرنشينان يک خودرو پژوي سواري پس از تصادف با يک دستگاه اتوبوس شرکت واحد، راننده اتوبوس را با چاقو مجروح کردند.
وي گفت: در اين حادثه که روز گذشته در ايستگاه بوعلي خط اتوبوس‌هاي تندرو روي داد؛ احمد عسگري، راننده شرکت واحد از ناحيه سر و کتف مورد اصابت ضربات چاقو قرار گرفت.
اين فعال کارگري با بيان اينکه در حال حاضر راننده مجروح در بيمارستان امام حسين بستري است، گفت: در اين حادثه يکي از مسافران اتوبوس نيز در دفاع از راننده شرکت واحد از سوي سرنشينان خودروي پژو مجروح شد.
وي با بيان اينکه رانندگان شرکت واحد از نظر انجام وظيفه فرقي با ماموران انتظامي ندارند؛ گفت: در چند سال اخير بارها رانندگان شرکت واحد در حين خدمت مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.
اين عضو شوراي اسلامي کار شرکت واحد گفت: به منظور جلوگيري از تکرار چنين حوادثي اعضاي شوراي اسلامي کار، کارگران و مديريت شرکت واحد خواهان برخورد جدي مسوولان شرکت واحد با ضاربان اين راننده هستند

 

تشکیل کمیته پیگیری وضعیت دانشجویان ناپدید شده


یک فعال دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اعلام این خبر به دسترنج گفت: پنج روز پس از ناپدید شدن سه دانشجوی این دانشگاه هنوز هیچ خبری از سرنوشت آنها در دسترس نیست.

 

برای پیگیری وضعیت دانشجویان ناپدید شده دانشگاه فردوسی مشهد کمیته دانشجویی تشکیل می‌شود.
یک فعال دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اعلام این خبر به دسترنج گفت: پنج روز پس از ناپدید شدن سه دانشجوی این دانشگاه هنوز هیچ خبری از سرنوشت آنها در دسترس نیست.
توحید دوست شناس و فرزاد حسن زاده دوفعال دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان تجمع هفته گذشته که مقابل پارک ملت برگزار شد ناپدید شدند که شواهد موجود حاکی از بازداشت آنها از سوی نیروهای امنیتی است.
این درحالی است که این دو دانشجو تنها به قصد اطلاع پیدا کردن از چرایی این تجمع به مقابل پارک ملت رفته بودند و قصد شرکت در این تجمع را نداشتند.
محمد زراعتی یکی از دیگر فعالان دانشجویی شهر مشهد نیز نیم ساعت پیش از برگزاری تجمع دانشجویان دانشگاه فردوسی برای پیگیری وضعیت دوست شناس و حسن زاده ناپدید شد. وی قبل از ناپدید شدن در تماس تلفنی اظهار کرده بود که توسط دو فرد ناشناس تحت تعقیب است.
گفتنی است در پی تجمع اعتراض آمیز دانشجویان در روز یکشنبه، معاونت دانشجویی دانشگاه فردوسی اعلام کرده است که این موضوع ربطی به دانشگاه ندارد.
لازم به ذکر است طی روزهای گذشته خانواده سایر فعالان دانشجویی دانشگاه مشهد توسط نیروهای امنیتی تهدید شده‌اند و از آنها خواسته شده است که پیگیر وضعیت دانشجویان ناپدید شده نباشند.

 

جورج بوش از نئوکان ها فاصله می گیرد

 

تاريخ خبر: جمعه، 14 تير 1387 ساعت: 23:27

در اقدامی که از پیش هماهنگ شده بنظر می رسد آمریکا آشکارا از تز سیاست حمله به ایران فاصله می گیرد. پرزیدنت بوش و فرمانده ارشد ارتش آمریکا در سخنانی جداگانه روز چهارشنبه ٢ جولای در رابطه با هر نوع اقدام نظامی علیه ایران هشدار دادند. از آنجا که هیچ کشور دیگری قصد تجاوز و حمله به ایران را ندارد مشخص است که روی سخن هر دو نفر با اسرائیل است بخصوص که این اظهارات پس از دیدار هفته پیش مولن از اسرائیل و ملاقات او با بالاترین مقام های نظامی و امنیتی آن کشور ابراز می شود. دیلی نیوز در خبری با عنوان "بوش به اسرائیل هشدار می دهد، ایران را بمباران نکنید" می نویسد: هشدار بوش و مولن به اسرائیل به این معناست که آمریکا نمی خواهد درگیر جنگ سومی در منطقه شود.

آدمیرال مایکل مولن هفدهمین رئیس ستاد مشترک نیرو های مسلح آمریکا در جلسه توجیهی (٢ جولای) گفت: "این منطقه از جهان فوق العاده بی ثبات است و من نیازی ندارم که بیش از این بی ثبات شود."

به گزارش دیلی نیوز جورج بوش نیز در سخنرانی جداگانه ای که خبر از فاصله گرفتن او از نئوکان ها بخصوص شخص دیک چنی می دهد گفت: "من این را برای همه طرفها (منجمله اسرائیل) روشن کرده ام که گزینه اول ما دیپلماسی است."

هر چند که جورج بوش هم چنان به این تز که همه گزینه ها باید بر روی میز قرار داشته باشد اعتقاد دارد اما سخنان اخیر وی با اشاره به "همه طرفها" بخصوص پس از مانور نظامی اسرائیل در مدیترانه با هدف در جریان قرار دادن افکار عمومی در آمریکا و اروپا صورت می گیرد با این عنوان که آمریکا نمی خواهد به استقبال یک جنگ با نتایج غیرقابل پیش بینی برود و در عین حال می خواهد نشان دهد که اسرائیل را نیز از این کار بر حذر می دارد.

مجموعه سیاست های اخیر کاخ سفید نشان می دهد که دکترین رابرت گیتس مبنی بر برداشتن گزینه نظامی از روی میز و ایجاد یک "اهرم فشار"، نظر جورج بوش را به سمت خود جلب کرده است.

یکی از جالب توجه ترین بخشهای نوشته سیمور هرش در نیویورکر موضوع جلسه ایست که با حضور سناتورهای دموکرات و رابرت گیتس تشکیل می شود (توجه داشته باشید که سناتور ها از حزب مخالف دولت هستند). در این جلسه گیتس در مورد تبعات دست زدن به یک حمله نظامی علیه ایران هشدار می دهد و آنچنان که یکی از سناتورها از او نقل قول می کند کلماتی که او بکار می برد اینست که "ما (با این عمل) چندین نسل از عناصر جهادی (Jihadists) را خلق خواهیم کرد تا جائی که نوادگان ما نیز در همین آمریکا با آنان درگیر جنگ خواهند شد." این پیش بینی شدید و غیرمتعارف بوضوح عمق نگرانی دکتر گیتس فرد اول وزارت دفاع آمریکا را در ارتباط با موضوع حمله به ایران ترسیم می کند.

آیا ممکن است علیرغم مخالفت شدید گیتس و مولن و سخنان بوش در خصوص اخطار به اسرائیل باز هم حمله به ایران جامه تحقق بخود بگیرد؟

Shahirblog

 

در حاشيه مراسم يادبود شهيد حكيم

 

دست دادن سفراي ايران و آمريكا در عراق سوژه خبرنگاران شد

خبرگزاري فارس: دست دادن كاظمي قمي و كروكر در حاشيه مراسم يادبود شهيد حكيم در بغداد امروز سوژه خبرنگاران حاضر در مراسم شد.

به گزارش خبرگزاري فارس، كاظمي قمي سفير جمهوري اسلامي ايران امروز شنبه به هنگام ورود به سالن مراسم گراميداشت شهيد آيت الله سيد محمدباقر حكيم در مجلس اعلاء عراق پس از گفتگويي كوتاه با عبدالعزيز حكيم رئيس مجلس اعلاء، نوري مالكي نخست وزير، محمود مشهداني رئيس پارلمان اين كشور و عادل عبدالمهدي معاون رئيس جمهور عراق، زمانيكه قصد داشت در مكاني كه براي سفراي خارجي در نظر گرفته شده بود بنشيند رايان كروكر سفير امريكا با برخاستن از جاي خود و دراز كردن دستش، با كاظمي قمي دست داد.
در حاليكه بين اين دو هيچ كلمه‌اي ردو بدل نشد ولي دست دادن سفراي ايران و آمريكا در عراق مورد توجه عكاسان و خبرنگاران حاضر در مراسم قرارگرفت وعليرغم اينكه كروكر تا پايان مراسم با فاصله‌اي نزديك با كاظمي قمي نشسته بود، هيچ گفتگويي ميان اين دو انجام نگرديد.
انتهاي پيام/