BBC_London

13:12 گرينويچ - جمعه 27 ژوئن 2008 - 07 تیر 1387

 

حمایت گزارشگران بدون مرز از انجمن صنفی روزنامه نگاران

 

سازمان گزارشگران بدون مرز به خواسته وزارت کار ایران مبنی بر انحلال انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران اعتراض کرده و این کار را " اقدام دیگری از سوی مقامات ایران برای به سکوت بیشتر وادار کردن مدافعان آزادی بیان و مطبوعات در ایران" دانسته است.

در بیانیه این سازمان آمده: "برای حرفه کاران رسانه‌ها داشتن تشکل صنفی و آزادی انجام وظایف حرفه ای خود شرطی حیاتی است. ما مقامات مسئول ایران را به رعایت حقوق صنفی روزنامه نگاران فرا می ‌خوانیم . "

در روز سه شنبه ٤ تیرماه اعلام شد که وزارت کار و امور اجتماعی ایران طی نامه‌ای انجمن صنفی روزنامه نگاران را " واجد شرایط انحلال" اعلام کرده است.

در این نامه نوشته شده: "وزارت کار و امور اجتماعی از شناسایی آن انجمن و معتبر تلقی کردن کلیه فعالیت‌های آن در چارچوب آئین‌نامه و مقررات تشکل‌های صنفی معذور است.‌"

وزارت کار گفته است که با پايان اعتبار اعضای هيات مديره انجمن صنفی در 16/7/85 و "عدم تجديد انتخابات قانونی" آن انجمن واجد شرايط انحلال است.

دراساسنامه انجمن صنفی روزنامه ‌نگاران درباره نسبت شرکت‌ کنندگان در مجمع انتخاب اعضای هیئت ‌مدیره در مرحله سوم، یعنی زمانی که در دو جلسه قبل، انتخابات به حد نصاب رأی‌ گیری نرسیده باشد، توضیح صریح و روشن داده نشده است.

اداره کل سازمانهای کارگری و کارفرمایی وزارت کار بر همین اساس انتخابات انجمن صنفی را غیرقانونی دانسته است.

انتخابات هیئت ‌مدیره انجمن صنفی در مرداد ۸۵ برگزار شد و به سبب نرسیدن به حد نصاب در دو جلسه به مرحله سوم رسید، به همین دلیل وزارت کار بنا بر نقص اساسنامه ناظری به جلسه نفرستاد و انتخابات و برگزیده شدن هیئت‌ مدیره و بازرسان جدید را غیرقانونی اعلام کرد.

انجمن صنفی روزنامه نگاران ايران در مهرماه سال 1376، دوماه پس از روی كار آمدن دولت محمد خاتمی در ايران، بنيانگذاری شد. اين تشكل به عنوان يک سنديكای سراسری و ملی كارگری در وزارت كار و امور اجتماعی ايران به ثبت رسيده است.

 

 

نگاه امیدوارانه مقام آمریکایی به تأخیر ایران

 

یکی از مسئولان ارشد وزارت امورخارجه آمریکا در واکنش به سخنان اخیر رئیس مجلس ایران که تأکید کرده غرب فرصت کوتاهی برای تعامل با ایران دارد، گفت که زمان برای پاسخ ایران به بسته مشوقهایی که به این کشور عرضه شده، در حال سپری شدن است.

وی در عین حال ابراز امیدواری کرد که تأخیر ایران در پاسخ رسمی و نهائی به مشوقها، نشانگر این باشد که مقامهای ایرانی بدقت در حال بررسی بسته پیشنهادی اند.

بسته مشوقها که چهاردهم ژوئن (25 خرداد) گذشته رسماً از جانب پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان (گروه 1 + 5) به ایران پیشنهاد شد، شامل امتیازاتی عمدتاً اقتصادی است که ایران در صورت توقف غنی سازی اورانیوم از آنها بهره مند خواهد شد و در صورت نپذیرفتن این بسته، مورد تحریمهای سختگیرانه تری قرار خواهد گرفت.

کمتر از نه روز پس از عرضه مشوقها به ایران و در حالی که ایران هنوز رسماً در مورد رد یا قبول این مشوقها موضعی نگرفته بود، اتحادیه اروپا تحریمهای تازه ای بر ایران اعمال کرد که واکنش ایران را برانگیخت و علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران تهدید کرد که اگر غرب به چنین روندی ادامه دهد در مقابل عمل انجام شده از جانب ایران قرار خواهد گرفت.

اما جفری فالتمن، مدیرکل بخش خاورنزدیک وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی وضع تحریمهای تازه علیه ایران را تحول جدیدی ندانست و آن را بخشی از استراتژی همیشگی گروه ۱+۵ در قبال ایران خواند، استراتژی دو جانبه ای که به گفته وی بر ارائه مشوقها و اعمال تحریمها استوار است.

دو سال پیش نیز بسته مشوقهای مشابهی به منظور ترغیب ایران به توقف غنی سازی اورانیوم به این کشور پیشنهاد شد که دولت ایران تا مدتها پاسخ صریح و روشنی به آن نداد، به نظر می رسد این بار دولتهای غربی قصد دارند ایران را وادار به موضعگیری صریح، روشن و فوری در قبال بسته پیشنهادی کنند.

جفری فالتمن که پیشتر سفیر آمریکا در لبنان بوده، به بی بی سی گفت که در صورتی که ایران سته مشوقها را رد کند، بسیاری از کشورهای جهان طی ماههای آتی مجازاتهایی را که در قطعنامه اخیر شورای امنیت (قطعنامه ۱۸۰۳) در نظر گرفته شده، علیه ایران به اجرا در خواهند آورد و آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمهای بیشتری علیه ایران در نظر خواهند گرفت.

دفتر حفاظت منافع

موضوع دیگری که در گفتگوی بخش فارسی بی بی سی با مدیرکل بخش خاورنزدیک وزارت خارجه آمریکا مطرح شد، گزارشهای حاکی از این بود که دولت آمریکا قصد دارد دفتر حفاظت منافع در تهران دایر کند.

آقای فالتمن از تأیید یا رد صریح این خبر خودداری کرد اما در عین حال تأکید کرد که دولت و وزارت امور خارجه آمریکا به طور جدی طرح گشایش چنین دفتری را بررسی کرده اند.

موضوع راه اندازی دفتر حفاظت منافع آمریکا در ایران، روز دوشنبه گذشته (23 ژوئن) در یکی از مقالات روزنامه آمریکایی واشنگتن پست مطرح شد که نویسنده آن به نقل از یکی از مقامات آمریکایی اما بدون ذکر نام وی نوشته بود که دولت ایالات متحده اخیراً گشایش چنین دفتری را بررسی کرده و تصمیم خود را تا چند هفته دیگر اعلام خواهد کرد.

تاکنون هیچ مقام آمریکایی به صورت رسمی اعلام نکرده که دولت ایالات متحده قصد گشایش دفتر حفاظت منافع در ایران دارد و دولت ایران نیز واکنشی رسمی به این خبر نشان نداده اما رئیس مجلس شورای اسلامی، اظهارات نقل شده از مقامات آمریکایی درباره گشایش چنین دفتری را شایعات فریبکارانه خوانده و گفته که آمریکاییها در گفته ‌هایشان ثابت نیستند.

در مقابل، جفری فالتمن به بی بی سی گفت که آمریکا همواره برای برقراری تماس با مردم ایران به دنبال راههای جدیدی است.

مجاهدین خلق

وزارت خارجه آمریکا به موجب قانون موظف است هر پنج سال یک بار فهرست گروههایی را که تروریستی می داند مورد بازبینی قرار دهد و قرار است این بازبینی طی سال میلادی جاری درباره سازمان مجاهدین خلق نیز انجام گیرد.

اخیراً در بریتانیا، سازمان مجاهدین خلق به حکم دادگاه از فهرست گروههای تروریستی خارج شد و این گمان مطرح گردید که در آمریکا نیز تصمیم مشابهی گرفته شود.

جفری فالتمن در این زمینه گفت که وزارت امور خارجه آمریکا هنوز بررسی وضعیت سازمان مجاهدین خلق را که به گفته وی موضوعی بسیار جدی است، آغاز نکرده است.

 

Radio Farda_Prag


 

هشدار وزرای امور خارجه «گروه هشت» به ایران

 

وزيران امور خارجه هشت کشور صنعتی جهان، موسوم به گروه «جی۸» روز جمعه هفتم تير ماه در جريان اولین روز نشست خود در شهر کيوتوی ژاپن، ضمن استقبال از ارائه گزارش کره شمالی از برنامه هسته ای خود، از ايران خواستند غنی سازی اورانيوم را متوقف کرده و در باره پرونده هسته ای خود مسئولانه تر عمل کند.

شرکت کنندگان اين نشست دو روزه، همچنين بر نياز به اتخاذ سياست «گفت و گو و فشار» در رابطه با ايران تاکيد کردند تا به اين وسيله ايران را مجاب به توقف غنی سازی اورانيوم کنند.

نمايندگان جی ۸ همچنين در جريان اين نشست، بيانيه ای منتشر کردند که در بخشی از آن به سياست خارجی ايران اشاره شده است.

در این بیانیه آمده است: «ما به ايران هشدار می دهيم نقش سازنده تری در منطقه داشته باشد. به ويژه درمورد راه حل صلح اسراييل و فلسطينيان و کمک به ايجاد ثبات در عراق و افغانستان، موثرتر عمل کند

استقبال از گزارش کره شمالی

اقدام کره شمالی، که سرانجام پس از ماه ها تاخير، روز پنجشنبه ششم تير ماه گزارش برنامه هسته ای خود را به چين تحويل داد هم، اگر چه در اين نشست مورد استقبال قرار گرفت اما نمايندگان جی ۸ گفتند که کره شمالی راه درازی تا پيوستن به جامعه جهانی دارد.

«ما به ايران هشدار می دهيم نقش سازنده تری در منطقه داشته باشد. به ويژه درمورد راه حل صلح اسراييل و فلسطينيان و کمک به ايجاد ثبات در عراق و افغانستان، موثرتر عمل کند

گروه هشت کشور صنعتی جهان

نمایندگان این کشورها کره شمالی را به رها کردن تمام سلاح های هسته ای اش فرا خوانده اند و در بيانيه مشترکی در اين باره گفته اند:« ما قويا به کره شمالی هشدار می دهيم که برای کاهش نگرانی های جامعه جهانی درباره مسايل امنيتی و حقوق بشر در کره شمالی اقدام کند

ارائه گزارش از سوی کره شمالی، روز پنجشنبه مورد استقبال جرج بوش رييس جمهوری آمريکا قرار گرفت. او اعلام کرده است که قصد دارد تحريم ها عليه کره شمالی را لغو کرده و نام اين کشور را از فهرست کشورهای حامی تروريسم خارج کند.

اما سخنان آقای بوش مورد انتقاد برخی چهره های جمهوریخواه از جمله جان بولتون، سفير سابق آمريکا قرار گرفته است.

در حاشيه اين نشست دو روزه، وزير امور خارجه ژاپن هم  مستقلاً از ايران خواست در باره پرونده هسته ای خود با جامعه جهانی همکاری کند.

آمريکا و متحدانش از احتمال ارتباط برنامه هسته ای ايران با مطالعات نظامی اين کشور نگرانند. اين نگرانی ها از سال ۲۰۰۶ تا کنون موجب تصويب سه قطعنامه عليه ايران در شورای امنيت سازمان ملل متحد شده است.

ايران هدف برنامه هسته ای خود را توليد انرژی اعلام می کند و اتهامات غرب را رد می کند و حاضر نيست غنی سازی اورانيوم را به عنوان بخشی از برنامه هسته ای خود که می تواند کاربرد دوگانه در صنايع نظامی داشته باشد، متوقف کند این در حالی است که تعليق غنی سازی اورانيوم، خواست سه قطعنامه اخير شورای امنيت سازمان ملل است.

پنج قدرت اقتصادی جهان به همراه آلمان، موسم به گروه ۵+۱ پس از آنکه ايران حاضر نشد به خواست قطعنامه سوم که اسفند ماه گذشته تصويب شد گردن نهد، بسته ای حاوی مشوق های اقتصادی و سياسی را برای مجاب کردن ايران به توقف غنی سازی روز ۲۵ خرداد ماه به اين کشور ارائه کردند.

ايران اما هنوز به اين بسته پاسخ رسمی نداده است.

در همین حال، اتحاديه اروپا، روز دوشنبه سوم تير ماه، تحريم هايی بيشتری عليه ايران را تصويب کرد.

اين تحريم ها شامل توقيف اموال  و دارايی های بانک ملی ايران ، بزرگترين بانک ايران در بريتانيا، فرانسه و آلمان و ممنوعيت صدور ويزا برای فهرستی از نام افرادی است که اتحاديه اروپا آنان را مرتبط با برنامه هسته ای ايرن خوانده است.

وزيران امور خارجه کشور های گروه جی ۸ شامل آمريکا، ژاپن، آلمان، فرانسه، بريتانيا، ايتاليا، روسيه و کانادا در روز اول نشست خود، علاوه بر ايران و کره شمالی به مسائل افغانستان هم پرداختند.

اين کشور ها اعلام کردند که برای ايجاد ثبات بيشتر در افغانستان تلاش خواهند کرد و از دولت حامد کرزای خواستند برای مبارزه با فساد در اين کشور کارهای بيشتری انجام دهد.

اعضای این گروه همچنین از ايران و پاکستان به عنوان دو همسايه افغانستان خواستند در اين زمينه با کابل همکاری کنند.

 

مذاکرات محرمانه اسرائیل با شورای حکام آژانس

 

روزنامه اسرائيلی هاآرتص در آخرين شماره خود از ديدارمحرمانه ای که ميان مديرکل وزارت امورخارجه اسرائيل با نمايندگان کشورهای عضو شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی صورت گرفته، خبرداد.

وزارت امورخارجه اسرائيل انجام اين ملاقات را تاييد کرده است.

به نوشته اين روزنامه اسرائيلی، اين ديدار چهارشنبه انجام شد و آهارون آبراموويچ مديرکل وزارت امورخارجه اسرائيل ازسفيران کشورهای عضو شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی خواست که درامر رسيدگی به پرونده هسته ای ايران شتاب و قاطعيت بيشتری نشان دهند مبادا که «فرصت بگذرد و راه بازگشت نباشد».

ازجمله، نمايندگان دائم کشورهای چين، ژاپن، فرانسه و بريتانيا دراين ملاقات محرمانه با آقای آبراموويچ شرکت داشتند. اين ديدار درشهر وين مقرآژانس بين المللی انرژی اتمی صورت گرفته است.

روزنامه هاآرتص نوشت: «چنين ديداری کم نظيراست، زيرا جمهوری اسلامی ايران و کشورهای عرب همواره درآژانس بين المللی انرژی اتمی ادعاهای زيادی عليه اسرائيل مطرح می کنند و اسرائيل هيچ گاه ازجايگاه قوی درآژانس برخوردارنبوده است به ويژه آن که اسرائيل عليرغم گزارشهای زيادی که درمورد توانائی نظامی اتمی آن مطرح است، به آژانس هيچ گاه اجازه نداده که به تحقيق دراين باره بپردازد

اسرائيل از معدود کشورهای جهان است که از امضای پيمان جهانی منع گسترش تسليحات هسته ای – NPT – خودداری کرده است.

به نوشته هاآرتص، آقای آبراموويچ «نگرانی های عميق اسرائيل را درمورد ادامه يافتن برنامه های غنی سازی اورانيوم ازسوی جمهوری اسلامی ايران» به آگاهی نمايندگان کشورهای مهم عضو آژانس رساند.

يک ديپلمات اسرائيلی، بدون ذکرنامش به هاآرتص گفت: «دولت ايران و جامعه بين المللی اکنون کاملا واقف است که راهکار نظامی عليه طرح های هسته ای رژيم ايران، يک گزينه واقعی و مطرح است

ابهام فعاليت های اسرائيل

همزمان، هاآرتص نوشت: «کشورهای بسياری درروزهای اخير ازطريق مراجعه به وزارت امورخارجه اسرائيل خواهان کسب توضيحاتی درباره مانورهوائی اخيرارتش اسرائيل برفرازيونان شده اند و می خواهند پی برند که آيا اسرائيل براستی خود را برای يک حمله احتمالی به تاسيسات هسته ای جمهوری اسلامی ايران آماده می کند؟»

روزنامه «نيويورک تايمز» روز جمعه بيستم ژوئن نوشته بود، بيش ازيکصد فروند جنگنده- بمب افکن نيروی هوائی ارتش اسرائيل تمرين های گسترده ای را درهفته نخست ماه ژوئن برفراز جزيره کرت يونان انجام داده و خود را برای يک حمله احتمالی به تاسيسات هسته ای جمهوری اسلامی ايران آماده می کنند.

نخست وزيراسرائيل درروزهای اخير به طور غيرمستقيم انجام اين مانورها را تاييد کرد.

ارتش يونان نيز انجام مانورها را درچارچوب پيمان استراتژيک اسرائيل - يونان تاييد کرده ولی تاکيد کرده که اين تمرينها عليه کشورثالثی نبوده است.

شيمون پرز رئيس جمهوری اسرائيل پنجشنبه ۲۶ ژوئن درسخنرانی به هنگام فارغ التحصيلی دوره جديد خلبانان نيروی هوائی ارتش اسرائيل و اعطای سردوشی به آنان، برای نخستين بار ازانجام حمله هوائی «موفقيت آميز» جنگنده – بمب افکنهای ارتش اسرائيل عليه کوره اتمی دردست ساخت سوريه سخن گفت، و به «عوامل خصم ديگر» نيز که درصدد به خطرانداختن اسرائيل باشند، هشدارداد.

تاکنون هيچ مقام رسمی اسرائيل انجام عمليات هوائی بمباران عليه تاسيسات اتمی مشکوک سوريه را تاييد نکرده بود.

شيمون پرز درسخنرانی پنج شنبه دريکی ازمهم ترين پايگاه های نيروی هوائی ارتش اسرائيل گفت: «گزارش های منابع غربی می گويد که اسرائيل عامل حمله کم نظير سپتامبر به سوريه بوده است. هيچ قدرتی چون نيروی هوائی اسرائيل وجود ندارد که چنين توانائيهای خارق العاده و بی نظيری به آن نسبت داده می شود...وديگر عوامل خصم نيزبايد درس عبرت بگيرند

بالاگرفتن تهديدهای اخير از سوی اسرائيل نه تنها با اعتراض های پی در پی ايران همراه شده است، بلکه در مواردی در رسانه های داخلی، برخی مقامات با يادآوری توانايی های نظامی ايران بار ديگر تکرار کرده اند که هر گونه تجاوز نظامی اسرائيل عليه ايران با پاسخ «قاطعانه ای» از سوی ايران همراه خواهد شد.

 



DW-WORLD.DE 

26.06.2008

 

جمهوری اسلامی ایران، از بیم گسترش تحریم‌های بین‌المللی، در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۱۱ میلیون یورو اوراق بهادار و سهام خود را در آلمان فروخت.

 

این خبر را، نشریه "سایت" از بانک فدرال آلمان نقل کرده است.

ایران، به لحاظ سیاسی مدام بیشتر منزوی می‌شود. اتحادیه اروپا این هفته دارائی‌های بانک ملی را بلوکه کرد. ایران نیز، متقابلا، از بورس سهام و سپرده‌های آلمان فاصله می‌گیرد. این کشور، در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی، یازده میلیون یورو سهام و اوراق بهادار خود را در آلمان واگذار کرد. ظرف سه سال گذشته، میزان فروش سهام و اوراق بهادار ایران در آلمان، ۲۲ میلیون یورو بیش از سهام خریداری شده بود.

 

اما از دید کارشناسان اقتصادی، ۱۱ میلیون یورو برای بازار مالی آلمان مبلغ ناچیزی است. فیدل هلمر کارشناس یکی از بانک‌های خصوصی آلمان می گوید:

" این یازده میلیون یورو سهامی که ایران فروخته، مبلغ بسیار کوچکی است، زیرا ۱۱ میلیون یورو سند، سهام و اوراق بهادار، برابر با یک ساعت دادوستد یک بانک متوسط است".

 

برای سایر کشورهای خارجی، آلمان همچنان ارزش سرمایه گذاری را دارد. این کشورها، در سه ماه گذشته، میلیاردها دلار در بازارهای مالی آلمان سرمایه‌گذاری کردند. فیدل هلمر معتقد است:

" برای مقایسه، در سه ماهه نخست امسال، خریداران بین‌المللی اوراق بهادار، ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو روانه بازارهای مالی آلمان کردند. از این طریق شما می‌توانید بسنجید که یازده میلیون یورو چقدر کم ارزش است. من، به استثنای توسن کروپ، از مشارکت‌های بزرگ دیگر ایران خبر ندارم. اما معتقدم ایران به دلیل برنامه اتمی خود، روی تحریم‌هایی نظیر آنچه اکنون درباره بانک ملی انجام شده، از پیش حساب ‌کرده است".

ولفگانگ گرون

 | 

27.06.2008

 

جام ملت‌های اروپا:
 

دیشب (۲۶ ژوئن) اسپانیا که در مرحله گروهی جام ملت‌های اروپا روسیه را ۴ بر یک در هم کوبیده بود، در دیدار نیمه‌نهایی هم ملی‌پوشان روس را با نتیجه ۳ بر صفر شکست داد و به فینال راه یافت. حریف اسپانیا در دیدار نهایی آلمان است.

تیم ملی فوتبال اسپانیا بعد از سالیان سال انتظار، به تحقق رویایی دیرینه امید بسته است. آخرین باری که ملی‌پوشان اسپانیا طعم موفقیت را چشیده‌اند، کسب عنوان قهرمانی اروپا در سال ۱۹۶۴ بوده است. از آن گذشته تیم ملی فوتبال اسپانیا در سال ۱۹۸۴ در جام ملت‌های اروپا در فرانسه توانست به فینال راه یابد، اما در آنجا ۲ بر صفر در برابر میزبان بازی‌ها و رهبر ملی‌پوشان فرانسه، میشل پلاتینی شکست خورد.

 

حال به نظر می‌رسد که دوران انتظار به سر رسیده باشد، چرا که اسپانیایی‌ها در مرحله نیمه‌نهایی جام ۲۰۰۸ توانسته‌اند، با پیروزی بر روسیه بلیت ورود به فینال را دریافت کنند و در روز یکشنبه (۲۹ ژوئن) در ورزشگاه ارنست هاپل وین، در دیدار پایانی به مصاف آلمان‌ها خواهند رفت که آنها نیز ۱۲ سال است در حسرت کسب عنوان قهرمانی اروپا به سر می‌برند.

 

تیم ملی فوتبال اسپانیا در دیدار نیمه‌نهایی توانست بار دیگر قدرت خود را به نمایش بگذارد و روس‌ها را که در مرحله یک‌چهارم نهایی، هلند، یکی از مدعیان کسب عنوان قهرمانی را حذف کرده بودند، ۳ بر صفر به زانو درآورد.

 

به ویژه در نیم دوم این دیدار، برتری اسپانیا در میدان به خوبی محسوس بود و هر سه گل این تیم در مقابل روسیه هم در ۴۵ دقیقه دوم به ثمر رسید. تیم ملی اسپانیا در پیکار با روسیه نشان داد که از چه خط میانی قدرتمند و خلاقی برخوردار است.

 

نخستین گل بازی در پی همکاری دو هافبک اسپانیا شکل گرفت: اینیئستا و شاوی که هر دو در باشگاه اف. ث. بارسلونا توپ می‌زنند. در دقیقه ۵۰ بازی بود که اینیئستا پاسی دقیق روانه محوطه جریمه کرد و شاوی سرضرب توپ را از لای پای دروازه‌بان روسیه به تور دروازه حریف دوخت.

 

در دقیقه ۷۳، دانیئل گوئیزا، مهاجم تازه‌نفس اسپانیا در پی دریافت پاسی تماشایی از فابرگاس، هافبک جوان این تیم، در کمال خونسردی برای بار دوم دروازه روسیه را گشود. فابرگاس که علیرغم داشتن ۲۳ سال سن، از تجربه بین‌المللی قابل توجهی برخوردار است، سازنده گل سوم نیز بود که در دقیقه ۸۲ به ثمر رسید.

 

لوئیس آراگونس، سرمربی اسپانیا، بعد از پایان بازی دیشب اظهار داشت: «ما در نیمه دوم توانستیم بازی همیشگی خودمان را پیاده کنیم. ما به فینال راه یافتیم و حریف ما در دیدار پایانی آلمان نام دارد. ما ماموریتی دشوار در پیش رو داریم.»

 

تیم ملی فوتبال اسپانیا را می‌توان یکی از بهترین تیم‌های این دوره از مسابقات جام ملت‌های اروپا دانست. اسپانیایی‌ها در اکثر بازی‌های خود توانستند جذابیت و زیبایی را با کارایی پیوند زنند.

 

شاید تنها در برابر ایتالیا بود که آنان کمی پایین‌تر از سطح همیشگی خود ظاهر شدند، اما در نهایت قهرمان جهان را در ضربات پنالتی شکست دادند. ملی‌پوشان اسپانیا در مرحله گروهی ۴ بر یک روسیه را شکست دادند، ۲ بر یک از سد سوئد گذشتند و ۲ بر یک یونان را مغلوب کردند.

 

و اما تیم ملی روسیه؛ باید اذعان داشت که ملی‌پوشان روسیه در نبرد با اسپانیا نتوانستد تازگی و سرعتی را که در پیکار با هلند به نمایش گذاشته بودند، نشان دهند. شاید هم پختگی و تجربه بین‌المللی ملی‌پوشان اسپانیا در پیروزی آنان بر روسیه بی‌تاثیر نبوده باشد.

 

گوس هیدینک، سرمربی هلندی روسیه، در آستانه دیدار دیشب گفته بود: «بازیکنان تیم ملی اسپانیا از تجربه به مراتب بیشتری برخوردارند، چه در ارتباط به رقابت‌های ملی و چه از لحاظ حضور در پیکارهای لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپا. بازیکنان من اما آن تجربه بین‌المللی را ندارند.»

  

 

ناگفته نماند که سرمربی روسیه پس از بازی دیشب، ضمن ستودن تیم ملی اسپانیا، از پیروزی به حق حریف سخن گفت و افزود: «ما در برابر اسپانیایی‌هایی شکست خوردیم که فوق‌العاده بازی کردند.»

 

علیرغم این شکست، تیم ملی روسیه را می‌توان یکی از تیم‌های موفق سیزدهمین دوره از مسابقات جام ملت‌های اروپا دانست، چرا که کمتر کسی انتظار راهیابی این تیم به مرحله نیمه‌نهایی جام ۲۰۰۸ را داشت.

 

روس‌ها در نخستین دیدار خود در مرحله گروهی، ۴ بر یک مغلوب اسپانیا شده بودند، اما توانستند با دو پیروزی در برابر یونان و سوئد، به دور یک‌چهارم نهایی راه یابند و در آنجا نیز در دیداری پرهیجان، نارنجی‌پوشان هلند را در وقت اضافی ۳ بر یک شکست دهند.

شهرام احدی / سرویس ورزشی دویچه وله

 

                                                                                 

 

 

 

خبرنامه امیرکبیر

 

جمعه ۷م تیر ۱۳۸۷

هشدار دبیر کمیسیون زنان دفتر تحکیم در خصوص وضعیت دختر قربانی دانشگاه زنجان

 

بر اساس اخبار منتشر شده از ماجرای تعرض معاون دانشجویی دانشگاه زنجان به یک دختر دانشجو، هر دو نفر (معاون دانشجویی و دختر دانشجو) بازداشت شده‌اند و دادستان شهر زنجان هم منتشرکنندگان فیلم این اقدام شنیع را به اشاعه فحشا متهم کرد. حالا از وضعیت این دختر خبری نیست و پس از پایان ماجرا شاید کمتر کسی به سرنوشت این قربانی مظلوم توجه کند.  اما کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت با انتشار نامه‌ای شجاعانه از این دختر دانشجو که در این حادثه تلخ قربانی شد، حمایت کرد و خواستار احقاق حقوق او شد.  به همین بهانه با بهاره هدایت دبیر کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت و عضو شورای مرکزی این تشکل دانشجویی‌ گفتگو کرده‌ام و چه تلخ است که برای حفظ آبرو و شان این قربانی، حتی از ذکر نامش هم معذور هستم.

 خانم هدایت، آخرین اخبار شما از دختر جوانی که در دانشگاه زنجان مورد تعرض یکی از معاونین دانشگاه قرار گرفت، چیست؟

هفته پیش دادستان زنجان از تحت تعقیب قرار گرفتن افشاکنندگان این فیلم خبر داده بود و آخرین اخبار رسمی از بازداشت آن دختر حکایت دارد.  این در حالی است که یکی از مطالبات متحصنین دانشگاه زنجان این بود که ایشان تحت پیگرد قضایی قرار نگیرد و از جانب دانشگاه هم فشاری به او نیاید.
پس از انتشار خبر بازداشت این دختر و پس از موضع گیری‌هایی که بر علیه بازداشت ایشان شد، برخی این موضوع را تلویحا تکذیب کردند.  بنابر آن‌چه به شورای متحصنین دانشگاه زنجان اعلام کردند، این دختر بازداشت نیست و تحت نظر است.  در صورتی که ما از لحاظ قانونی سوال کردیم و اصولا مساله‌ای به عنوان تحت نظر بودن، از لحاظ قانونی موضوعیتی ندارد.  یک فرد یا در بازداشت است و یا این که مشکلی ندارد.  ممکن است «تحت نظر» بودن به معنای عدم تحویل متهم به مقامات قضایی باشد و شاید ایشان در اختیار نیروهای انتظامی باشد که در این صورت مسئولیت وی را نمی توان برعهده نهاد خاصی دانست و وضعیت ایشان مبهم می شود.
احتمال این که‌، این دختر جوان به منظور معکوس کردن سیر پرونده و همچنین گرفتن برخی اقاریر ویژه، تحت فشار باشد، زیاد است