11 تیر 1387

 

مشاور رهبر ایران: ادامه مذاکرات یک مصلحت است

 

بی بی سی: علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین الملل آیت الله خامنه ای، رهبر ایران خواهان پیش گرفتن دیپلماسی فعال و ادامه مذاکره با کشورهای پنج بعلاوه یک بر سر مناقشه هسته ای ایران شد.

آقای ولایتی که برای شانزده سال وزیر امور خارجه ایران بود، این سخنان را در گفتگو با روزنامه جمهوری اسلامی بیان کرد.

ایران تا کنون به بسته پیشنهادی غرب که از سوی خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به این کشور ارائه شده پاسخی نداده اما مقام های ایران گفته اند که در حال بررسی این بسته با "نگاه سازنده" هستند.

کاظم جلالی، نماینده شاهرود و مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، مذاکرات اخیر خاویر سولانا با مقام های ایران را مثبت ارزیابی کرده و گفته است که لحن مذاکرات، نسبت به گذشته بهتر بود.

این در حالی است که 201 نماینده مجلس ایران امروز طی بیانیه ای به کشورهای پنج بعلاوه یک هشدار دادند که صدور قطعنامه علیه ایران و وضع تحریم ها، با واکنش مجلس ایران روبرو خواهد شد.

پیش از این نیز در مجلس هفتم این تهدید که در صورت ادامه روند صدور قطعنامه و وضع تحریم های بیشتر، ایران همکاری با آزانس بین المللی انرژی اتمی را کاهش خواهد داد، مطرح شده بود.

موضع رسمی دولت ایران ادامه همکاری ها با این نهاد سازمان ملل و مذاکره با طرف های درگیر است.

آقای ولایتی نیز خواهان ادامه همکاری ها با آزانس بین المللی انرژی اتمی و مذاکره با کشورهای طرف مناقشه اتمی ایران شده و در مصاحبه خود با روزنامه جمهوری اسلامی گفته است که مذاکره با این کشورها و خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تلاش آمریکا را برای اینکه نشان دهد ایران به ادامه مذاکرات علاقمند نیست، با شکست مواجه می کند.

او ادامه مذاکرات را یک مصلحت ذکر کرد و گفت "آنهایی که خلاف مصالح ما عمل می کنند، می خواهند ما (مذاکره را) نپذیریم، پس مصلحت ما در این است که بپذیریم."

مشاور امور بین الملل رهبر ایران در این مصاحبه گفته است که آمریکا منتظر بهانه است تا بگوید که مذاکره با ایران فایده ای ندارد و از این طریق محاصره اقتصادی را تشدید کرده و به تهدید نظامی روی بیاورد. آقای ولایتی بر ادامه مذاکرات تاکید کرد و گفت که مذاکرات باید از هر دو طرف جدی گرفته شود.

آقای ولایتی همچنین افزود که آمریکا و اسرائیل به دنبال آن هستند تا ایران را در عرصه جهانی منزوی کنند.

آمریکا گفته است که خواهان استفاده از دیپلماسی برای حل مناقشه هسته ای ایران است اما این کشور گزینه نظامی را نیز کاملا رد نکرده است.

تا کنون سه قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به تصویب رسیده و تحریم هایی نیز به اجرا در آمده است که در آخرین مورد، شعبه بانک ملی ایران در لندن نیز مشمول این تحریم ها شد.

مشاور آیت الله خامنه ای تحریم ها علیه ایران را به نفع اقتصاد کشور ندانست اما گفت جمهوری اسلامی نمی تواند تسلیم تحریم ها شود.

مقام های دولت آقای احمدی نژاد، تاثیر این تحریم های وضع شده را زیاد نمی دانند.

 

11 تیر 1387

 

'ایران بمب اتم را مستقیما علیه اسرائیل استفاده نخواهد کرد'

 

بی بی سی: یک مقام حزب حاکم کدیما در اسرائیل در مصاحبه ای با یک نشریه آلمانی اظهار نظر کرده است که اگر ایران به بمب اتمی دست یابد مستقیما آن را علیه اسرائیل به کار نخواهد گرفت، اما می تواند آن را در اختیار گروه های مسلح مخالف اسرائیل قرار دهد.

دیتر بدنارز کریستف شولت، که زمانی ژنرال نیروی هوایی اسرائیل بود و در برنامه ریزی برای نابود کرد تاسیسات اتمی عسیراک عراق در سال 1981 دست داشت، در مصاحبه ای با روزنامه اینترنتی اشپیگل اظهار نظر می کرد.

همزمان یک مقام پنتاگون که از وی نام برده نشد به شبکه خبری "ای بی سی" آمریکا گفته است که احتمال حمله اسرائیل به ایران برای نابود کردن تاسیسات اتمی این کشور بیش از پیش محتمل است. دولت آمریکا اظهارات این مقام را مذمت کرده است.

آقای شولت در پاسخ به سوال "اشپیگل آنلاین" در مورد اینکه آیا واقعا رهبران روحانی ایران از بمب اتمی علیه ایران استفاده خواهند کرد یا خیر چنین گفت: "آنها اینقدر دیوانه نخواهند بود، حداقل مستقیما از ایران موشک اتمی طرف ما رها نخواهند کرد."

وی افزود: "اما آنها می توانند، برای مثال، بمب را به گروه حزب الله (لبنان) دهند، فکر می کنم اینقدر دیوانه باشند."

وی همچون سایر مقام های اسرائیلی اظهار نظر کرد که دیپلماسی و تحریم ها علیه ایران هیچ یک به اندازه کافی برای قانع کردن ایران به رها کردن برنامه اتمی اش کافی نبوده است. ایران بارها اتهام اسرائیل و کشورهای غربی را دایر بر دنبال کردن ظرفیت ساخت سلاح اتمی بی پایه خوانده است.

اخیرا اسرائیل یک مانور نظامی در شرق مدیترانه انجام داد که نشانه ارسال پیام نسبت به آمادگی اسرائیل جهت حمله بالقوه به تاسیسات اتمی ایران در صورت شکست تلاش های بین المللی برای متوقف کردن غنی سازی اورانیوم تعبیر شد.

اسرائیل تاکنون صریحا از اظهار نظر درباره اهداف دقیق آن مانور نظامی خودداری می کرد. اما
آقای کریستف شولت در این باره گفت: "امروز ایرانی ها یک تا دو سال با ساختن یک بمب اتمی فاصله دارند. ما این تمرین نظامی را انجام دادیم تا برای وضعی نهایی آماده باشیم که در آن جامعه بین المللی نخواهد توانست برنامه اتمی ایران را متوقف کند. این اولین تمرین نبود و آخرین هم نخواهد بود."

وی گفت ایران آماده است بهای تحریم ها را بپردازد "تا به هدف استراتژیک خود: بمب" دست پیدا کند.

اما وی با دادن امتیاز به ایران در ازای برچیدن بخش های حساس سلاح اتمی اش مخالفت نکرد: "ما باید در مقابل چیزی به ایرانی ها ارائه کنیم. برای مثال، اگر آنها غنی سازی را متوقف کردند، آنوقت برای ساختن اقتصاد به آنها کمک می کنیم."

وی اظهار امیدواری کرد که جامعه جهانی هنوز می تواند ایران را راضی کند اما افزود: "یک چیز روشن است، وقتی ایران درحال ساختن بمب اتمی است اسرائیل بیکار نخواهد نشست. اگر لازم باشد از زور استفاده خواهیم کرد."

این ژنرال سابق نیروی هوایی اسرائیل در مورد واکنش تهران به چنین حمله ای گفت: "البته که واکنش نشان خواهند داد، ده ها موشک به سوی ما پرت خواهند کرد اما این خیلی هم بد نیست. و البته می توانند حزب الله را علیه ما علم کنند."

به علاوه وی گفت که ایران می تواند با بند آوردن جریان نفت خود، نوعی بحران بین المللی به وجود آورد.

دولت کویت در واکنش به این نگرانی ها روز دوشنبه اعلام کرد که در حال توسعه طرح های احتیاطی برای تضمین ادامه صادرات نفت در صورت بسته شدن خط گذر نفتی تنگه هرمز توسط ایران است.

فرمانده سپاه پاسداران ایران ابتدای این هفته هشدار داده بود که در صورتی که ایران هدف حمله قرار گیرد، می تواند عبور و مرور در خلیج فارس و تنگه هرمز را کنترل کند. 40 درصد نفت مبادله شده جهان از این تنگه می گذرد.

از سوی دیگر صفوت الشریف، دبیر کل حزب حاکم دموکراتیک ملی در مصر در گفتگو با یک هیات پارلمانی از آلمان علیه حمله به ایران هشدار داده و گفته است که چنین حمله ای خطری شدید را متوجه کل منطقه می کند.

وی گفت: "نادیده گرفتن اسرائیل، که دارای سلاح های هسته ای است، و سیاست استاندارد دوگانه در این زمینه خیلی خطرناک خواهد بود."

 

11 تیر 1387

 

حکم بازداشت برای مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی

 

بی بی سی: حکم بازداشت مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی، از مهم ترین روزنامه های جناح اصلاح طلب در ایران صادر شده است.

صدور حکم جلب برای محمد جواد حق شناس در حالی صادر می شود که او به همراه آقای کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی در مکه در عربستان سعودی به سر می برد.

روابط عمومی دادسرای کارکنان دولت و رسانه ها، دلیل صدور حکم بازداشت محمدجواد حق شناس، مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی را شکایت مدعی العموم دانسته است.

آقای حق شناس متهم به نشر اکاذیب به قصد تشویش ادهان عمومی و افترا شده است. آقای حق شناس در گفتگویی از عربستان با خبرگزاری ایسنا، از صدور چنین حکمی ابراز تعجب کرده و گفته است که پس از بازگشت، توضیحات لازم را به مقام های قضایی خواهد داد.

روزنامه اعتماد ملی در شماره امروز خود یادداشتی از رسول منتجب نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی منتشر کرده بود که حاوی انتقادهایی از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران بود. آقای منتجب نیا، عضو شورای سیاستگذاری روزنامه اعتماد ملی است.

آقای منتجب نیا در نوشته خود به طرح برخی مسایل خرافه‌گرایانه طی سال های اخیر در ایران اشاره کرده و در مورد گشترش این عقاید خرافی در کشور هشدار داده است.

او سپس به نقل قول هایی اشاره می کند که از زمان روی کار آمدن آقای احمدی نژاد در میان مردم جاری شده است. آقای منتجب نیا به طور مثال به طرح مساله هاله نور در هنگام سخنرانی محمود احمدی نژاد در نیویورک یا مطرح کردن اداره دولت نهم توسط امام زمان توسط رئیس جمهور و نزدیکان او اشاره کرده است.

او سپس از آقای احمدی نژاد خواسته تا به طور صریح بگوید که این نقل قول ها "راست است یا دروغ؟" و اگر "حتی یک مورد درست است، شما این عقیده را که بر خلاف نظریه های علمای شیعه است، از کجا آورده اید؟".

قائم مقام حزب اعتماد ملی سپس این سئوال را مطرح کرده که آیا آقای احمدی نژاد، می تواند با طرح چنین سخنانی، نارضایتی مردم نسبت به گرانی، تورم و سوء مدیریت را توجیه کند.

اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی در گفتگو با بی بی سی گفت که از نگاه "اعتماد ملی" توهینی صورت نگرفته است.

وی گفت که تا الان برای روزنامه حکم توقیف صادر نشده است.

طی هفته های گذشته روزنامه تهران امروز که به جناح اصولگرای منتقد دولت نزدیک بود به دلیل انتشار برخی مطالب انتقادی علیه دولت آقای احمدی نژاد و عملکردش در شهرداری تهران توقیف شد.

یادداشت آقای منتجب نیا با انتقاد طیف نزدیک به رئیس جمهور ایران روبرو شد و علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی آقای احمدی نژاد، آن را یک ترفند سیاسی و تبلیغاتی برای ایجاد بدبینی و اختلاف میان مسئولان کشور دانست.

 

11 تیر 1387

 

سوء قصد به جان یک فرمانده نیروی دریایی سپاه

 

رادیو فردا: یک فرمانده نیروی دریایی سپاه ایران که 15 ملوان بریتانیایی را در آب های خلیج فارس بازداشت کرده بود، از حادثه سوء قصد جان سالم به در برد.

شبکه پرس تی وی ایران که این خبر را منتشر کرده گفته است که سرهنگ ابوالقاسم امانگاه، فرمانده پایگاه دریایی اروند، پنج شنبه گذشته در منطقه سرخه حصار تهران، مورد حمله یک موتورسوار و یک خودرو قرار گرفت.

آنگونه که سایت پرس تی وی گزارش داده، سرنشینان این موتور و خودرو به سوی سرهنگ امانگاه آتش گشودند. در این حمله آسیبی به این نظامی سپاه ایران وارد نشده است.

ماموران امنیتی ایران به دنبال این حادثه دست به تحقیق زده اند. هنوز خبری از وزارت اطلاعات و یا مقام های قضایی در این باره به طور رسمی منتشر نشده است.

پانزده ملوان بريتانيایی بامداد جمعه 23 مارس (سوم فروردين) که در چارچوب عمليات جلوگيری از قاچاق به عراق در حال گشت زنی در آبهای خليج فارس بودند پس از بازرسی از يک کشتی هندی به بازداشت افراد سپاه پاسداران درآمدند و پس از دوازده روز به دستور رئيس جمهور ايران آزاد شدند.

چند تن از ملوانان و تفنگداران بريتانيايی طی دوره بازداشت خود بر تلويزيون ايران ظاهر شدند واعتراف کردند که علت بازداشتشان ورود غيرقانونی به آبهای ايران بوده و از اين بابت عذرخواهی کردند.

اما اين افراد پس از آزادی و بازگشت به بريتانيا اعلام کردند که اين اعترافات تحت فشار از آنان گرفته شده است. دولت ايران نيز هرگونه اعمال فشار را در طول دوران بازداشت آنان رد کرد.

پس از آزادی ملوانان بریتانیایی، رئیس جمهور ایران به سرهنگ آمانگاه، نشان درجه سه شجاعت اعطا کرد.

 

تاکتیک های غیر متعارف ایران در صورت حمله نظامی

 

صدای آلمان: فرمانده سپاه پاسداران ايران هفته گذشته گفت در صورت حمله نظامی، ايران با کنترل تنگه هرمز جريان انتقال نفت از خليج فارس را «کنترل» خواهد کرد وعليه هر کشور مهاجمی و متحدانش دست به حملات تلافی جويانه خواهد زد.

در چند هفته اخير پس از انجام تمرين نظامی بزرگ اسرائيل که برخی آن را تمرينی برای حمله احتمالی به تاسيسات هسته ای ايران توصيف کردند، بار ديگر حدس و گمانها در مورد احتمال حمله به ايران بالا گرفته است. دولت آمريکا می گويد خواستار يک راه حل ديپلماتيک است هر چند راه حل نظامی را به کلی منتفی نمی داند.

همزمان پاره ای کارشناسان می گويند ايران از امکانات متعددی برای حملات تلاف جويانه برخوردار است.

خبرگزاری رويترز، فهرستی از تاکتيک های غير متعارفی که در گذشته ايران از آنها استفاده کرده يا منابع غربی ايران را به کاربست آن متهم کرده اند تهيه کرده است که در ادامه می خوانيد:

عمليات حمله و گريز درخليج فارسدر جريان جنگ ايران و عراق که دو طرف در پی مختل کردن جريان صادرات نفت طرف مقابل بودند، نيروی دريایی سپاه پاسداران ايران با استفاده از قايق های کوچک و سريع کشتی ها را با موشک هدف حمله قرار می داد.

ايران می گويد از توان موشکی لازم برای هدف قرار دادن ناوگان آمريکا در منطقه برخوردار است و موشک های دور برد ايران می توانند پايگاه های آمريکا در کشورهای حوزه خليج فارس را در تير رس خود قرار دهند، هرچند کارشناسان دفاعی می گويند سيستم دفاع ضد موشکی آمريکا قادر است از چنين حملاتی پيشگيری کند.

اين قايق ها به دشواری قابل تجسس اند. سپاه پاسداران همواره از آمادگی واحدهای شهادت طلب برای برای ايجاد نا امنی در خليج فارس و تنگه هرمز سخن گفته است.

حمله به اهداف آمريکائی: آيت الله خامنه ای رهبر ايران اعلام کرد که اگر ايران تحت فشار قرار بگيرد منافع آمريکا را مورد حمله قرار خواهد داد.

ايران می گويد از توان موشکی لازم برای هدف قرار دادن ناوگان آمريکا در منطقه برخوردار است و موشک های دور برد ايران می توانند پايگاه های آمريکا در کشورهای حوزه خليج فارس را در تير رس خود قرار دهند، هرچند کارشناسان دفاعی می گويند سيستم دفاع ضد موشکی آمريکا قادر است از چنين حملاتی پيشگيری کند.

خشونت در عراق: آمريکا ايران را متهم می کند به حمايت از شورشيان عراق، اتهامی که حکومت ايران آن را همواره رد کرده است.

کارشناسان غربی می گويند ايران می تواند جريان انتقال اسلحه به درون عراق راتسهيل کند. همچنين حکومت ايران در گذشته نيز با حمايت از جريانات تندرویی مثل مقتدا صدر کوشيده دولت ائتلافی عراق را تضعيف کند.

با وجود روابط تاريخی بين سياستمداران شيعه عراق و حکومت ايران مشخص نيست که ايران تا چه حدی بر آنان نفوذ دارد.

بی ثبات کردن افغانستان: ايران می گويد طرفدار استقرار ثبات در همسايه شرقی خود است. اما ديپلمات های غربی می گويند، در مواردی اسلحه و مهمات ايرانی از مناطق مرزی عبور کرده و به دست طالبان می رسد هرچند که ممکن است دليل آن وضعيت خاص آن نواحی و پخش وسيع اسلحه در دست گروهای قاچاق مواد مخدر باشد.

حکومت  شيعه ايران با برداشت ويژه طالبان از اسلام به شدت مخالف است و در دوره حکومت طالبان تنش بين دو طرف شديد بود.

محمد علی جعفری  فرمانده سپاه پاسداران ايران در مصاحبه روز شنبه خود اشاره کرد که اگر اسرائيل به ايران حمله کند، متحدان منطقه ای ايران می توانند به اسرائيل ضربه بزنند.

اما برخی کارشناسان می گويند که ايران ممکن است برای ضربه زدن به آمريکا حتی به دشمنان سوگند خورده خود نيز کمک  کند.

استفاده از متحدان منطقه ای: محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ايران در مصاحبه روز شنبه خود اشاره کرد که اگر اسرائيل به ايران حمله کند، متحدان منطقه ای ايران می توانند به اسرائيل ضربه بزنند.

او مشخصا از گروه حزب الله نام نبرد ولی به مبارزان شيعه مستقر در جنوب لبنان اشاره کرد. فرمانده سپاه پاسداران به جنگجويان فلسطينی نيز اشاره کرد بدون آنکه نامی از حماس ببرد.

گروگانگيری: تهران پيش از اين به طراحی مواردی از گروگانگيری اتباع  کشورهای غربی در طول جنگ داخلی لبنان متهم شده است.

ماجرای ايران- کنترا درواقع  فروش اسلحه از سوی آمريکا به ايران در قبال آزادی گروگان های آمريکایی بود که در اسارت گروه های لبنانی بودند.

درآمد حاصل از فروش اين تسليحات به عنوان کمک  به گروهای دست راستی در نيکاراگوئه داده شد که با حکومت چپگرای ساندينيست ها می جنگيدند. ايران- کنترا، رسوایی بزرگ دولت وقت آمريکا در سال ۱۹۸۶ برملا شد.

 

تلاش برای انحلال حزب عدالت و توسعه

 

صدای آلمان: دادگاه نظارت بر قانون اساسی ترکیه امروز رسیدگی به تقاضای انحلال حزب عدالت و توسعه را آغاز کرد. این تقاضا از سوی دادستانی ترکیه با استناد به خطر این حزب نسبت به اصل جدایی دین از دولت ارائه شده است. حزب عدالت و توسعه، طرح این شکایت در دیوانعالی کشور را یک کودتای قضایی، با هدایت نظامیان نامیده است.

دادستان کل ترکیه تردیدی ندارد که حزب حاکم عدالت و توسعه، تهدیدی است نسبت به اصول سکولاریسم. اصولی که پایه‌گذار آن، کمال آتاتورک رهبر ترکیه نوین است. به گفته عبدالرحمان یالچین کایا،  حزب عدالت و توسعه که یکسال قبل، با ۴۷ درصد کل آرای مردم به پیروزی دست یافته، درصدد تشکیل دولتی اسلامی است و در نتیجه باید از کارش جلوگیری کرد.

بالچین کایا در شکایت خود خواستار ممانعت مادام العمر از کار سیاسی رجب طیب اردوغان، رهبر این حزب و هفتاد نفر دیگر از اعضای عدالت و توسعه شده است. او برای اثبات این اتهام، نمونه‌هایی از گفته‌های اردوغان و همراهان حزبی اش را فاکت آورده که ناقض سکولاریسم ترک هستند.

دادستان ترکیه، علیه خانم عایشه بوهورلر، فیلمساز و کادرحزب عدالت و توسعه نیز اقامه دعوی کرده و خواستار جلوگیری از فعالیت ‌وی شده است. اتهام خانم عایشه، حرفهایی است که در یک بحث تلویزیونی پیرامون روسری زده است. این فیلمساز در بحث آزادی حجاب گفته روزی خواهد رسید که حتی زنان قاضی ترکیه نیز اجازه روسری سر کردن داشته باشند.

تلاش حزب عدالت و توسعه برای برداشتن قانون منع حجاب در دانشگاههای ترکیه، از جدی ترین اتهام‌های آن است. دیوانعالی ترکیه، این لایحه را مردود دانست و استفاده از روسری دوباره در مراکز آموزش عالی ترکیه ممنوع شد.  مسئولان حزب عدالت و توسعه اقامه دعوی علیه خود را کودتایی قضایی می‌دانند که هدایتش را نظامیان کشور به دست دارند. اخیرا روشن شده که یکی از قضات دیوانعالی، بارها با یک ژنرال عالیرتبه دیدار کرده است.

اردوغان کوشیده اینگونه تحرکات را غیرقانونی و بدون پشتوانه مردمی عنوان کند. قراراست روز پنجشنبه سوم ژوئیه، سران حزب عدالت و توسعه برای دفاع از خود در دادگاه حضور یابند. رای دادگاه آخر ماه ژوئیه اعلام می‌شود. چنانچه حزب عدالت و توسعه ممنوعه اعلام گردد، سران آن، حزب دیگری تشکیل خواهند داد. در این صورت، انتخابات جدیدی در ترکیه برگزار خواهد شد.

رادیو دویچه وله

 

اعتراض کمیته حقوق بشرسازمان دانش آموختگان نسبت به انحلال انجمن روزنامه نگاران، وضعیت بازداشت شدگان تجمعات اخیر و کارگران هفت تپه

 

سه‌شنبه، 11 تیر 1387

 

ادوارنیوز: در آخرین جلسه کمیته حقوق بشر سازمان دانش آموختگان ایران آخرین موارد نقض حقوق شهروندان از سوی نهادهای حاکمیتی مورد بررسی قرار گرفت.

حسن اسدی زیدآبادی مسئول کمیته حقوق بشر سازمان ادوار تحکیم وحدت در گفتگو با ادوارنیوز گفت: موضوع خبر منتشره در مورد انحلال انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در کمیته حقوق بشر سازمان مطرح شد و اعضا ضمن غیرقانونی دانستن صدور چنین حکمی از سوی وزارت کار بر این نکته تاکید داشتند که انحلال این نجمن صنفی که یکی از قوی ترین و موثرترین نهادهای صنفی موجود در کشور می باشد با اهدافی سیاسی و نه حقوقی از سوی نهادهای ذی ربط پی گیری می شود و چنانچه چنین حکمی قابلیت اجرایی پیدا کند از مصادیق بارز نقض حق بر تشکل مصرح در قانون اساسی کشوراست.

مسئول کمیته حقوق بشر سازمان دانش آموختگان همچنین با اشاره به عدم رسیدگی کامل به خواسته های به حق و قانونی کارگران صنایع نیشکر هفت تپه، بازداشت ها و برخوردهای امنیتی و غیرقانونی صورت گرفته علیه فعالان کارگری شاغل در نیشکر هفت تپه را نقض حقوق بشر دانست و از تشکیل سندیکایی آزاد و مستقل جهت پی گیری خواسته های قانونی کارگران حمایت کرد.

عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت همچنین با اشاره به بازداشت ده ها تن از شهروندان تهرانی در تجمع های 24 خرداد و 7 تیرماه سالجاری افزود: این برخوردهای ناقض حقوق بشر و کرامت انسانی در کمیته حقوق بشر سازمان مورد بررسی قرار گرفته و مطابق اخبار دریافتی بخش عمده ای از بازداشت شدگان بدون تفهیم اتهام و ارائه دلایل کافی در بازداشت به سر برده و در مواردی اقدام به تفتیش غیر ضروری از منازل این افراد شده است. وی در این زمینه خواستار نظارت نهادهای قضایی بر نحوه عملکرد ضابطان قضایی و جلوگیری از نقض نظام مند حقوق دادرسی عادلانه این متهمان از سوی ضابطان قضایی شد.

اسدی زیدآبادی در پایان اظهارات خود همچنین اعتراض کمیته حقوق بشر این سازمان را نسبت به صدور حکم یکسال حبس تعزیری برای امیر یعقوبعلی از فعالان حقوق زنان و اعضای کمپین یک میلیون امضا اعلام کرد و خواستار آن شد که مراجع تجدید نظر از اجرای چنین حکم ناعادلانه ای جلوگیری به عمل آورند

 

جدال محجوب و لاريجاني بر سر بيمه کارگران ساختماني


دسترنج: محجوب با بيان اين‌كه به اين سخن شما تذكر دارم، افزود: اصل 29 برخورداري از تامين اجتماعي را حق همگان مي‌داند، در حالي كه شما به وضوح اين حق را از حدود يك ميليون نفر سلب مي‌كنيد.

 

علي‌رضا محجوب با استناد به اصل 29 قانون اساسي و مواد 159 و 160 آيين‌نامه‌ي داخلي مجلس گفت: هفته‌ي گذشته به شما و مجلس راجع به بيمه كارگران ساختماني تذكر دادم و طرح يك فوريتي با بيش از 30 امضا تقديم هيات رييسه شد و منتظر تكثير و توزيع طرح مانديم، ولي اين اتفاق نيفتاد.
به گزارش ايسنا، نماينده‌ي مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي افزود: حضرت‌عالي گفتيد بررسي مي‌شود، ولي هنوز جوابي داده نشده است.
علي لاريجاني در واكنش به تذكر محجوب گفت: اين طرح اشكال اصل هفتاد و پنجمي (بار مالي) دارد.
محجوب با بيان اين‌كه به اين سخن شما تذكر دارم، افزود: اصل 29 برخورداري از تامين اجتماعي را حق همگان مي‌داند، در حالي كه شما به وضوح اين حق را از حدود يك ميليون نفر سلب مي‌كنيد.
وي تصريح كرد: پيشنهاد ما بار مالي ندارد، يعني در ظرف اين قانون اقداماتمان را پيشنهاد داده‌ايم.
اين عضو كميسيون اجتماعي تاكيد كرد: در لايحه‌ي دولت همين متن و همين ميزان آمده و مصوب شده ، ولي در قانون بودجه اين موضوع متوقف نگه داشته شده است. بنده كاري به اين ندارم كه اين توقف ماهيت غيربودجه‌اي ندارد، فرض كنيد ماهيت بودجه‌اي دارد، ما در قالب طرح فوق پيشنهاد اصلاح داده‌ايم، در اين پيشنهاد اصلاح نيز نه هزينه‌ي عمومي را زياد كرده‌ايم و نه سبب تقليل درآمد عمومي شده‌ايم.
محجوب ادامه داد: مگر بيمه اجتماعي كارگران ساختماني كه از همه مظلوم‌تر و محرومترند، وقتي مشكلي براي كسي ايجاد نكند، چه مشكلي براي اجرا دارد؟
دبيركل خانه كارگر خاطرنشان كرد: اگر گفته مي‌شود در بودجه‌ي سال 87 پيش‌بيني نشده، دستور دهيد به پيش‌نويس ارايه شده از سوي دولت رجوع شود، اگر مبلغي پيشنهاد شده بود، معلوم است كه طرح ما باعث تقليل است، ولي اگر پيش‌بيني نشده بود اين موضوع به عنوان اصل 75 تلقي شود.
رييس مجلس شوراي اسلامي مجددا گفت: ما طرح فوق را بررسي كرده‌ايم و تشخيص ما اين است كه اشكال 75 به طرح شما وارد است.
لاريجاني خطاب به محجوب اظهارداشت: بياييد به شما توضيح مي‌دهم كه اين اشكال با پيشنهاد شما حل شدني نيست.