اعتراض نمایندگان مجلس به 'برخوردهای قوه قضائیه'

 

بانک ملی لندن به دادگاه شکایت می کند

 

مذاکرات 'خط لوله صلح' از سر گرفته می شود

 

عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان

حوادث دانشگاه زنجان و دور جدید فشار بر فعالان مدنی را محکوم کرد

 

طومار 270 تن از دانشجویان،اساتید و کارمندان دانشگاه صنعتی شیرازپیرامون حوادث دانشگاه زنجان

 

حمله زن الهام به تهران امروز و قالیباف

 

اخراج نايب دبير اسبق انجمن اسلامي اميرکبير از دانشگاه   

 

تحصن صنفي دانشجويان دختر در دانشگاه مازندران

 

خاتمی: تصمیم من به شرایط کشور بستگی دارد

 

 

 

چهارشنبه 25 ژوئن 2008 - 05 تیر 1387

 

اعتراض نمایندگان مجلس به 'برخوردهای قوه قضائیه'

 

212 نماینده مجلس هشتم طی نامه ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از آنچه برخوردهای قوه قضائیه با برخی نمایندگان خوانده اند، خواهان دفاع از اقتدار مجلس شده اند.

قوه قضائیه طی روزهای گذشته دو نماینده مجلس هشتم را در ارتباط با پرونده عباس پالیزدار احضار کرده است.

همزمان با انتشار این نامه، محسن کوهکن سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفته است که احضار اعضای هیات تحقیق و تفحص از قوه قضائیه به عنوان متهم در معاونت جرم، روند رسیدگی به این پرونده را خدشه دار می کند.

حدود یک ماه پیش فیلمی از سخنرانی فردی به نام عباس پالیزدار در دانشگاه همدان در سایت های اینترنتی منتشر شد که در این سخنرانی تعدادی از روحانیان بلندپایه از جمله محمد امامی کاشانی، امام جمعه موقت تهران، محمد یزدی، رئیس سابق قوه قضائیه، عباس واعظ طبسی، تولیت آستان قدس رضوی و علی اکبر ناطق نوری، رئیس پیشین مجلس ایران به فساد اقتصادی گسترده متهم شدند.

بازپرس شعبه دوم دادسرای کارکنان دولت که بررسی پرونده عباس پالیزدار را برعهده دارد، طی نامه ای به هیات رئیسه مجلس از حسن کامران، رئیس هیات تحقیق و تفحص از قوه قضائیه و محمد دهقان، یکی از اعضای این هیات، به عنوان نمایندگانی یاد کرده که مواردی در پرونده آقای پالیزدار در ارتباط با آنها مطرح شده است و این دو باید در مورد این ادعاها پاسخگو باشند.

در نامه 212 نماینده مجلس به علی لاریجانی آورده شده است فردی که همکار یک عضو هیات تحقیق و تفحص {از قوه قضائیه} بود، در حفظ اسناد و اطلاعاتی نهایی نشده، تخلف می کند و دست به انتشار آنها می زند که این کار در خور تعقیب است و مجلس نیز از رسیدگی به این تخلف و یا "خیانت" حمایت می کند.

عباس پالیزدار در سخنرانی یاد شده، خود را دبیر هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه معرفی کرد و گفت این اطلاعات را از پرونده های قوه قضائیه به دست آورده است.

بازپرس شعبه دوم دادسرای کارکنان دولت در نامه خود به هیات رئیسه نوشته است که عباس پالیزدار به پیشنهاد محمد دهقان و تایید فاطمه آجرلو به دبیری هیات تحقیق و تفحص قوه قضائیه منصوب شده و خانم آجرلو او را جهت عقد قرارداد به حسن کامران معرفی کرده است.

نمایندگان مجلس در ادامه نامه خود با اشاره به نام بردن از روحانیون برجسته در سخنرانی آقای پالیزدار، به اهمیت و نقش روحانیت در تقویت مشروعیت دینی نظام اشاره کرده و گفته اند که همین امر زشتی سوء استفاده احتمالی را بیشتر می کند. 212 نماینده مجلس در نامه خود خواهان تعیین درستی یا نادرستی اطلاعات منتشر شده توسط آقای پالیزدار شده اند.

پس از انتشار سخنرانی، عباس پالیزدار بازداشت شد و سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری چندین نفر، از جمله چند مقام دولتی، در رابطه با پرونده او خبر داد. فاطمه آجرلو، نماینده مجلس نیز در این ارتباط احضار و به مدت یازده ساعت بازجویی شد.

نمایندگان مجلس به این بازجویی و احضار نمایندگان اعتراض کرده و در نامه خود خطاب به رئیس مجلس گفته اند که اصل 86 قانون اساسی که طبق آن نمایندگان در انجام وظایف خود از تعقیب مصون هستند، شکسته شده است.

212 نماینده مجلس همچنین از سعید مرتضوی، دادستان تهران انتقاد کرده و او را اهانت به نمایندگان متهم کرده اند.

علیرضا زاکانی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در مطلبی که روزنامه دولتی ایران آن را منتشر کرد، دادسرای تهران را به شدت مورد حمله و انتقاد قرارداد. آقای زاکانی در این نوشته اتهام هایی علیه قوه قضائیه در مورد پرونده تخلفات کنکور مطرح کرده بود. آقای مرتضوی در پاسخ که در همین روزنامه چاپ شد، بیان داشت که آقای زاکانی دارای نارسایی روحی و روانی است.

این نمایندگان قوه قضائیه را متهم کرده اند که درصدد تسویه حساب با نمایندگانی است که در تحقیق و تفحص از این قوه شرکت داشتند.

گزارش تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه در آخرین روز کاری مجلس هفتم قرائت شد و حاوی انتقادات تندی از قوه قضائیه بود. قوه قضائیه شدیدا به این گزارش اعتراض کرد و آن را "طنز" خواند.

 

بانک ملی لندن به دادگاه شکایت می کند

 

بانک ملی لندن اعلام کرد که نسبت به تصمیم وزارت دارایی بریتانیا، مبنی بر تحریم این بانک و مسدود کردن داراییهایش، به دادگاههای لندن و اتحادیه اروپا شکایت می کند.

وزارت خزانه داری بریتانیا در چارچوب سیاست اتحادیه اروپا در شدت بخشیدن به تحریم ایران، بانک ملی لندن را مورد تحریم قرار داده و دیروز (سه شنبه) طی اطلاعیه ای به این بانک ابلاغ کرده که داراییها و حسابهایش در لندن و همچنین در شعبه خارجی این بانک در هنگ کنگ را مسدود کرده است.

بانک ملی لندن به عنوان شعبه ای از بانک ملی ایران مورد تحریم قرار گرفته اما این بانک طی بیانیه ای اعلام کرده که مستقل از بانک ملی ایران است و در لندن به ثبت رسیده و از این رو، تحریمی که به بانک ملی ایران اعمال شده نباید شامل بانک ملی لندن شود.

بانک ملی لندن که با عنوان ملی بنک پی ال سی (Melli Bank PLC) در بریتانیا به ثبت رسیده در بیانیه خود تأکید کرده که تاکنون تحت نظارت نهاد خدمات مالی بریتانیا فعالیت کرده و خواستار توضیح فوری مسئولان اتحادیه اروپاست که چرا تحریم بانک ملی ایران، شامل این بانک هم شده است.

بانک ملی لندن با اینکه بانکی مستقل و ثبت شده در لندن است، در سایت اینترنتی اش خود را بانکی معرفی کرده که در مالکیت کامل بانک ملی ایران قرار دارد.

بانک ملی ایران از سالها پیش در محله سیتی لندن که قلب تجاری این شهر به شمار می رود دو شعبه داشت و از سال 1967 نیز شعبه دیگری در محله کنزینگتون لندن افتتاح کرد.

از ژانویه 2002 داراییهای این بانکها به بانک ملی لندن که در لندن به ثبت رسیده بود انتقال یافت که نه به عنوان شعبه ای از بانک ملی ایران، بلکه به عنوان بانکی مستقل فعالیت خود را آغاز کرد.

این بانک در آوریل 2006 شعبه ای هم در هنگ کنگ افتتاح کرد.

 

مذاکرات 'خط لوله صلح' از سر گرفته می شود

 

غلامحسین نوذری وزیر نفت ایران از برطرف شدن اختلافات هند و پاکستان برای صادرات گاز ایران به این دو کشور موسوم به "خط لوله صلح" خبر داده و گفته به زودی مذاکرات در این زمینه از سر گرفته می شود.

آقای نوذری که در نشست تولید کنندگان و مصرف کنندگان عمده نفت در عربستان با مورلی دئورا، وزیر نفت هند دیدار کرده، گفته است: "طبق اعلام این مقام هندی (وزیر نفت هند) مسائل هند و پاکستان به منظور انتقال گاز ایران حل شده است و با دعوت ایران طی سه هفته آینده، مذاکرات خط لوله صلح برای نهایی کردن کار دنبال خواهد شد."

ایران مدتها پیش اعلام کرده بود که قرارداد نهایی خط لوله صلح امضا خواهد شد اما به دلیل اختلاف نظرهای دو کشور هند و پاکستان امضای این قرارداد به تاخیر افتاد.

اختلافات دو کشور هند و پاکستان بر سر حق ترانزیت گاز صادراتی ایران از داخل خاک پاکستان، باعث شده تا مذاکرات به نتیجه نرسد چون هند حاضر به پذیرش درخواست پاکستان برای میزان ترانزیت گاز صادراتی ایران نیست.

بر اساس برخی گزارشها، هند و پاکستان بر سر میزان و نحوه پرداخت ترانزیت به توافق رسیده اند اما همچنان هند در زمینه محلی که گاز را از ایران دریافت کند با پاکستان اختلاف دارد. هند خواستار دریافت گاز در مرز هند و پاکستان است.

وزیر نفت ایران پیش بینی کرده که "در آینده ای نه چند دور" توافق نهایی در زمینه خط لوله صلح حاصل شود.

خط لوله صلح

مذاکرات در باره خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان از یک دهه پیش آغاز شده اما به دلایل اختلافات پاکستان و هند به قرارداد منجر نشده است.

تنش های سیاسی دو کشور هند و پاکستان و مخالفت امریکا با این پروژه به عنوان مهمترین دلایل کندی مذاکرات بوده که مانع توافق نهایی بین سه کشور شده است.

در چند سال گذشته سه کشور نشست هایی در این زمینه برگزار کرده اند و به توافقاتی نیز رسیده اند اما در چند ماه اخیر هند از مذاکرات سه جانبه کنار کشیده بود و ایران و پاکستان با برگزاری نشست هایی در تهران و اسلام آباد برای عملی کردن این طرح، مذاکرات را دنبال کردند.

ایران امیدوار است هند و پاکستان با هم به توافق برسند و قرارداد نهایی ساخت خط لوله بین سه کشور امضا شود. مقامات ایران پیشتر تاکید کرده اند که در صورت عدم توافق سه جانبه، قرارداد دوجانبه بین ایران و پاکستان امضا خواهد شد.

طول خط لوله ایران به هند ۲۷۰۰ کیلومتر است و قرار است گاز صادراتی ایران را از مسیر پاکستان به هند منتقل کند. پیش بینی شده است که در صورت توافق نهایی ۱۱۰۰ کیلومتر از این خط لوله در ایران، ۱۰۰۰ کیلومتر در پاکستان و ۶۰۰ کیلومتر در هند احداث شود.

با تکمیل طرح انتقال گاز ایران روزانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز به هند و پاکستان صادر می شود که ۹۰ میلیون متر مکعب آن برای هند و ۶۰ میلیون متر مکعب آن برای پاکستان در نظر گرفته شده است.

هزینه اجرای این پروژه در برآورد ها اولیه چهار و نیم میلیارد دلار اعلام شده بود اما اکنون کارشناسان هزینه طرح را حدود هفت میلیارد دلار برآورد می کنند.

 

عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان

 حوادث دانشگاه زنجان و دور جدید فشار بر فعالان مدنی را محکوم کرد

شنبه، 1 تیر 1387

 

 ادوارنیوز: عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان(ادوار تحکیم وحدت) فشارهای اخیر بر فعالان جامعه مدنی و صدور احکام سنگین حبس برای ایشان را در راستای سیاستهای کلی دولت در تضعیف جامعه ی مدنی ارزیابی کرد.

مومنی گفت: در واقع دولت همه ی فعالین حوزه ی جامعه ی مدنی را هدف قرارداده است چه فعالین حزبی و سیاسی چه فعالین جنبشهای اجتماعی. از این روست که در میان اقدامات اخیر دولت در راستای ایجاد محدودیتهای تازه بر جامعه ی مدنی، هم فعالین قومی حقوق انسانی و شهروندی شان نقض شده ، وهم فعالین جنبش زنان ،بی نصیب از دستیابی به خواسته های برابری طلبانه خود از بدیهی ترین حقوق قانونی محروم گشته اند.همچنان در کنار این فشارها ،دست اندازی دولت به فعالان احزاب سیاسی به عنوان یکی از ارکان جامه مدنی نیز ادامه دارد و فعالان عرصه مدنی به دلیل بیان مواضع و سخنرانی هایشان به حبس محکوم می شوند. سخنگوی سازمان ادوار ضمن اشاره به وقایع اخیر در دانشگاه زنجان این وقایع را نشانه ای آشکار از بی کفایتی مدیران وزارت علوم دانست و خواهان پاسخگویی آنها در برابر نتایج بی کفایت شان شد.

مومنی اتفاقات پیش آمده در زنجان و حوادثی از این دست ، توجه فراوان جامعه و دانشجویان به این موارد را مورد اشاره قرار داد و گفت: نتیجه اقدامات حاکمان در رواج تظاهر به دینداری و ریاکاری در جامعه به جای توجه جدی به اخلاقگرایی و معنویت موجب ایجاد ذهنیت بسیار منفی دانشجویان نسبت به ساختارهای حاکم بر جامعه خواهد بود.چرا که نگاه ریاکارانه و سطحی نگری به دین منجر به تقویت وترویج تلقی هایی می شود که جز به ضرر جامعه و دین و به نفع جریانات و افرادی که حیاتشان در حاکم شدن مناسبات تظاهر گرایانه است ،خواهد انجامید.

عبدالله مومنی به تلاش نهادهای امنیتی برای منحرف ساختن اعتراضات دانشجویی اشاره کرد وبا بیان جوسازیها و شانتاژهایی که طی روزهای گذشته در رسانه های نزدیک به محافل امنیتی در جهت ایجاد ارعاب و ناامنی برای فعالان دانشجویی صورت گرفته است ، هوشیاری و انسجام دانشجویان را در پیگیری مطالبات و خواسته ها ی شان دعوت کرد.
مومنی در ادامه با اشاره با صدور حکم 8 سال حبس برای سعید متین پور و یکسال حبس برای سایر متهمان این پرونده چنین احکا می را بی سابقه و بسیار سنگین و ناعادلانه توصیف کرد و افزود: " آقای متین پور از فعالین قومی خوشنامی است که با وجود بیش از 7ماه زندان مدتها محروم از ابتدایی ترین حقوق قانونی در بازداشت موقت و در سلول انفرادی بوده اند وبا تحمل سختی ها و فشارهای دوران انفرادی اکنون نیز در دادگاهی غیر علنی و بدون رعایت حداقلی از استانداردهای دادرسی منصفانه چنین احکام سنگینی برای وی صادر شده است"

سخنگوی سازمان دانش آموختگان با اشاره به نتیجه دادگاه بدوی سعید متین پور وسایر فعالان قومی گفت: حاکم بودن اراده امنیتی مهمترین عامل بی توجهی به مناسبات حقوقی در روند رسیدگی و صدور حکم در پرونده های فعالین مدنی است. وی ابراز امیدواری کرد که در مراحل بعدی دادرسی با در نظر گرفتن حقوق قانونی متهمان و همچنین شرایط سخت و غیر انسانی که در زندان در دوران بازداشت موقت متحمل شدند،احکام غیر عادلانه دادگاه بدوی تغییر یابد.


سخنگوی سازمان ادوارتحکیم همچنین در واکنش به صدور حکم یک سال حبس برای جلال جلالی زاده عضو شورای مرکزی جبهه ی مشارکت این حکم را تاوان پیگیری نمایندگان مجلس ششم در دفاع از حقوق شهروندان و نتیجه عملکرد شجاعانه وی در مجلس ششم دانست. مومنی در این باره افزود: "صدور چنین احکامی برای آن دسته از فعالین اصلاح طلب که در راه دفاع از حقوق شهروندان از خود استقامت نشان داده اند در واقع بیانگر نوع نگرش دولتمردان کنونی به مقوله ی حکومت داری و بسط همان شیوه ی ناپسند و غیرقابل قبول تقسیم شهروندان به خودی و غیر خودی یا درجه یک و درجه دو است"


مومنی همچنین فشارهای روزافزون بر فعالین جنبش زنان را محصول همین نگرش تبعیض بین شهروندان دانست. وی ضمن ابراز تاسف از جلوگیری از برگزاری نشستهای مختلف فعالین جنبش زنان و بازداشت برخی از این فعالین ،به صدور حکم" سنگین و ناعادلانه ی 5 سال حبس برای هانا عبدی"وبازداشت محبوبه کرمی از فعالین جنبش زنان اعتراض کرد و افزود: تلاش برای ایجاد ارعاب و جو نا امیدی نسبت به تحقق خواسته های بدیهی زنان ابعادی جدید یافته است و نهادهای خاص با صدور احکام سنگین و غیر متناسب برای فعالان حقوق زنان از جمله هانا عبدی و تداوم اینگونه فشارها، استیصال خود را در برابر نفوذ و عمق یافتن خواسته های برابری طلبانه زنان در جامعه نشان می دهند.

 

طومار 270 تن از دانشجویان،اساتید و کارمندان دانشگاه صنعتی شیرازپیرامون حوادث دانشگاه زنجان

 

ادوارنیوز: 270 تن از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه صنعتی شیراز طی طوماری خطاب به دکتر زاهدی وزیر علوم نسبت به واقعه دانشگاه زنجان اعتراض کرده و از خواسته های دانشجویان این دانشگاه حمایت نمودند. شایان ذکر است که دانشگاه تازه تاسیس صنعتی شیراز تنها 850 دانشجو دارد.
متن این طومار به این شرح است:

جناب آقای دکتر محمد مهدی زاهدی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
بار دیگر شاهد اقدام موهن دیگری از جانب مسئولین انتصابی دانشگاه‌ها بودیم. هتک حرمت دختر دانشجو توسط معاون دانشجویی دانشگاه زنجان در حالی اتفاق افتاد که هنوز دانشجویان سراسر کشور از رسوایی اخلاقی معاون حراست دانشگاه رازی کرمانشاه و وقایع مشابه در دانشگاه سهند تبریز، دانشگاه شهرکرد و... متاثر و خشمگین بودند.
نبود نظارت کافی، جایگزین شدن معیارهای سیاسی به‌جای شایسته‌سالاری در انتخاب مدیران و حق نامشروع دخالت در امور شخصی دانشجویان توسط کمیته‌های انضباطی، از جمله عوامل زمینه‌ساز برای سوء استفاده‌ی مسئولین دانشگاه‌ها از جایگاهشان امری است که در سالیان اخیر موجب این‌گونه فجایع گردیده‌است.
ما امضاکنندگان این طومار، ضمن اعلام انزجار از این اعمال بی‌شرمانه، آن هم توسط مسئولینی که خود را داعی اسلام می‌دانند و دیگران را نامسلمان می‌خوانند و جهت اهداف پلید خود به هر نیرنگی توسل می‌جویند، و محکوم کردن سکوت غیرقابل توجیه مقامات مسئول در قبال این رسوایی، حمایت خود را از خواسته‌های دانشجویان دانشگاه زنجان مبنی بر برکناری معاون دانشجویی دانشگاه، استعفای هیئت رئیسه‌ی دانشگاه، تجدید نظر در احکام سابق کمیته‌ی انضباطی، تشکیل نهادهای مستقل دانشجویی، بهبود یافتن اوضاع نشریات دانشجویی و سایر خواسته‌های بر حق دانشجویان، اعلام می‌داریم.
اما از آنجا که شما، به‌عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، باید خود را در قبال اَعمال مسئولین انتصابی دانشگاه‌ها پاسخگو بدانید، ما دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز خواستار عذرخواهی و پیگیری هرچه سریع‌تر شخص شما و نیز نظارت بیشتر بر مدیران دانشگاه‌ها و جلوگیری از دخالت کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌ها در امور شخصی دانشجویان هستیم.
والسلام علی من التبع الهد

 

حمله زن الهام به تهران امروز و قالیباف


لجن‌پراکنی صهیونیستی روزنامه "تهران امروز" "علیه رئیس‌جمهور، باورهای امام زمانی عجل‌الله تعالي فرجه‌الشريف او، نقی هولوکاست و محورهای بالنده گفتمانی وی، روسیاهی رضاخانی را می‌رساند، که در "انجام وظیفه برای موساد و سیا" سنگ‌تمام گذاشته است.

 

فاطمه رجبی در سایت شخصی خود به بهانه لغو امتیاز "روزنامه تهران امروز" حملات جدید و بی‌سابقه‌ای را متوجه قالیباف، شهردار تهران کرده است.
متن کامل مقاله بدین شرح است:
قالیباف علاوه بر شعار انتخاباتی رياست‌جمهوري، در عمل در شهرداری تهران، پای‌بندی به رفتار رضاخانی را نشان داده است. از قلع و قمع گل و گیاه تا بریدن درختان و کندن و شخم‌زدن آسفالت و جدول تازه‌ساز، که همه و همه با بیت‌المال برای اهداف غرضمند سیاسی به انجام رسیده است. "فرهنگ رضاخانی" در شهرداری تهران را نیز باید در تبلیغات عید فطر با دختران بی‌فرهنگ مأمور قالی‌باف دید و "پرویز تناولي‌اش" و موارد متعدد دیگر! هیچ گلایه‌ای از قالیباف نیست.
زیرا او مانند دیگر نظامیان مستعفی و بازنشسته یک شبه رجل سیاسی شده و شيفته قدرت، به "فقد هویت" دچار است، و البته دوستدار "مدرن‌نشان‌داده شدن" و "پسند آمریکا و انگلیس" و ...! مگر برنامه تبلیغاتی فرهنگ‌سوز او در انتخابات که تا 70 میلیارد تومان تخمین زده می‌شد، الگو گرفته از "بلر" نخست‌وزیر منحوس و معزول انگلیس نبود! مگر سفرهای پی در پی بدون دلیل و بي‌سابقه او در شهردار تهران به پاریس و سوئیس و دیگر نقاط اروپا با هزینه ملت، او را در پی کسب قدرت با "حمایت بیگانگان " نشان نمی‌دهد. "فقد هویت" دردی بی‌درمان است. و از این روی علاوه بر "هاشمی" و "خاتمی"، "کروبی" را هم جزء امدادگران و عقبه داخلی قالی‌باف می‌کند. به این همه شعور و درک و بینش و خردگرایی باید چه نثار کرد؟ همان ابزار احساسات بی‌شائبه نفرت‌انگیز مردمی نسبت به شهرداری قالی‌باف را.
لجن‌پراکنی صهیونیستی روزنامه "تهران امروز" "علیه رئیس‌جمهور، باورهای امام زمانی عجل‌الله تعالي فرجه‌الشريف او، نقی هولوکاست و محورهای بالنده گفتمانی وی، روسیاهی رضاخانی را می‌رساند، که در "انجام وظیفه برای موساد و سیا" سنگ‌تمام گذاشته است.
واقعاً منابع مالی "قالی‌باف" کجاست و چیست؟ آیا او هم مانند هاشمی به ستادهای خود جوشی؟!! و هزینه دوران انتخابات تکیه دارد؟ یک‌بار محسن رضایی در انتخابات نهم، اشاره به مخارج هنگفت انتخاباتی برخی نامزدها از فروش موادمخدر کرد."
اما امروز چه؟ راه‌اندازی و گرداندن سه روزنامه و ده‌ها سایت از چه منابع مالی داخلی و خارجی تغذیه می‌شود؟ بهترین احتمال آن است که "بیت‌المال را از شهرداری تهران" منبع آن بدانیم. واقعاً شاهکار اعضای شورای سوم تهران در انتخاب و ابقای این "امین" برای اموال مردم از "توبیخ و استیضاح" هم می‌گذرد. هیچ‌یک از آنها هم لابد پاسخ‌گوی خداوند نخواهند بود. زیرا مردم را هم لایق پاسخ‌گویی به فجایع انجام یافته توسط شهرداری تهران نمی‌دانند. آیا مدیر رضاخانی اگر لایق منتخبان او در شورای شهر است، برای مردم تهران هم صالح است؟
اینکه "وردی‌نژاد" نظامی پیشین که با خمپاره و موشک صهیونیستی روزنامه "ایران" و خبرگزاري جمهوري دولت خاتمی "اسلام" و "انقلاب اسلامی"، "امام خمینی" و "بسیج پرافتخار او" را، گلوله‌باران مي‌كرد و اينك به گونه‌اي نماينده قاليباف در فرهنگ‌سوزي شده، تجمع "رضاخانی"ها را اعلان می‌کند. نه چیز دیگر!
از بقیه اعضا که در روزنامه‌ها، نامبرده شده‌اند، یکی "عنصری پست و ذلیل" است که در سال 84، امید فراوانی به "اعمال نفوذ"ها برای "ریاست ایرنا" داشت به همین جهت در جلساتی "مجیزگویی احمدی‌نژاد را چنان می‌کرد که کلمات و واژگانش فقط تهوع‌آور بود"! مثلاً: "این مرد- احمدی‌نژاد- مغناطیسی دارد که هرکس را كه از کنار او رد بشود جذب می‌کند. من در سفر ریاض این مهم را به عینه دیدم." اف بر عناصر ذلیل و قدرت‌طلب! لابد آن مغناطیس امروز به قالی‌باف سرایت کرده، هرچند همان روزها آگاهان با وحشت این عنصر را مزدور قالی‌باف این "فاقد هویت" می‌دانستند! همان‌کس که در سازمان تبلیغات هم گل می‌کاشت و ...
بدیهی است "فرهنگ رضاخانی" جز "بی‌دادگری" ثمری نخواهد داشت. بنا بر اخبار منتشره، قالی‌باف، معاونانش، ایادیش و نزدیکانش، با "پول به یغما برده از شهرداری تهران" در حرکات رضاخانی، جز به مدح و ثنای سلطنت‌پرستان پس از انقلاب، آنها که مافیای قدرت و ثروت را در هزار فامیل ایجاد کرده‌اند، چشم نباید داشته باشد.
آنچه قالی‌باف می‌کارد، علاوه بر فرهنگ‌سوزی، نفرت و انزجار بیش از پیش ملتی با فرهنگ است که "رضاخان پالانی"، "رضاخان قلدر" و "رضاخان حزب‌اللهی" را در زباله‌دان تاریخ دفن کرده و خواهد کرد. قطعاً رضاخان حتی با دزدیدن واژه حزب الله با عدم صلاحیت دینی و سیاسی همراه است، و دست و پازدن‌های مرگبار به او کمکی نخواهد کرد.

 

اخراج نايب دبير اسبق انجمن اسلامي اميرکبير از دانشگاه   

 

متين مشکين، دانشجوي مقطع دکتراي برق و نايب دبير اسبق انجمن اسلامي اميرکبير طي حکمي از سوي رئيس اين دانشگاه اخراج شد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر اين حکم در شرايطي صادر شده است که مشکين تمام واحدهاي درسي را گذرانده است و با کسب نمره قبولي در امتحان جامع دکترا در آستانه دفاع از پايان نامه دکترا بود.
متين مشکين مهر 85 به دليل عدم پرداخت هزينه بورس از سوي دانشگاه بورس دهنده (چمران اهواز) از ادامه تحصيل محروم شده بود و شش ماه پس از آن نيز با وجود اينکه در آزمايشگاه‌هاي دانشگاه تدريس مي‌کرد، به دانشگاه ممنوع الورود شد.
اين امر در حالي صورت گرفت که مطابق قرارداد بورسيه دانشگاه اميرکبير هيچ گونه حقي براي اخراج دانشجوي بورس شده ندارد. همچنين مصوبه شوراي تحصيلات تکميلي دانشکده برق براي حل مساله به اين صورت که هزينه تحصيل توسط خود مشکين پرداخت شود، مورد مخالفت رئيس دانشگاه اميرکبير قرار گرفت.طي دو سال گذشته، دانشگاه وي را به حالت تعليق نگه داشته و نه اجازه ادامه تحصيل به وي داده شده و نه حکم اخراج. متين مشکين به دنبال اين شرايط همان موقع به ديوان عدالت اداري شکايت کرد. ديوان عدالت اداري نيز پس از دو سال هفته گذشته طي حکمي شکايت مشکين را رد کرد. قاضي ديوان عنوان کرده اخراج وي از دانشگاه به علت عدم پرداخت هزينه بورس از طرف دانشگاه چمران نبوده و وي به دليل داشتن معدل کل زير 15 اخراج شده است. اين گفته در حالي است که معدل کل مشکين بالاي 15 است و اگر زير 15 مي بود مطابق قوانين حق شرکت در آزمون جامع دکترا را نمي داشت.پس از پيگيري ها از ديوان عدالت اداري مشخص شد که اطلاعات آموزشي ارائه شده به قاضي نادرست بوده است

تحصن صنفي دانشجويان دختر در دانشگاه مازندران


بيش از ۲۰۰ تن از دانشجويان دختر در اعتراض به مشكلات صنفي و رفاهي و در اعتراض به توهين به كرامت انساني دانشجويان دست به تحصن زدند.

 

امروز چهارشنبه و در ايام برگزاري امتحانات پايان ترم دانشگاه مازندران بيش از ۲۰۰ تن از دانشجويان دختر در اعتراض به مشكلات صنفي و رفاهي و در اعتراض به توهين به كرامت انساني دانشجويان دست به تحصن زدند. 

به گارش دسترنج، تعداد ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر از دانشجويان ساکن خوابگاه دختران دانشگاه مازندران در مقابل ساختمان سازمان مرکزي دانشگاه براي دستيابي به خواسته‌هاي صنفي‌شان به تحصن نشستند. اين دانشجويان که ساکنين خوابگاه حضرت زينب (س) دانشگاه مازندران هستند، از صبح امروز تحصن خود را در محوطه چمن مقابل سازمان مرکزي اين دانشگاه شروع کردند. اين دانشجويان در اعتراض به شرايط بد زندگي در اين خوابگاه، شامل افزايش گنجايش اتاق‌هاي پنج نفره به هفت تا هشت نفره ، وضعيت بد آب آشاميدني خوابگاه‌هاي نزديک دريا، کمبود وسايل رفاهي و آموزشي در خوابگاه، تعلق نگرفتن خوابگاه به برخي از دانشجويان و ... اعلام تحصن کردند.

طبق گفته يکي از اعضاي شوراي صنفي اين خوابگاه،  تا زمان حضور رييس دانشگاه و تعهد كتبي وي مبني بر پذيرش درخواست‌هايشان اين تحصن تا بعدازظهر امروز ادامه خواهد داشت.

يکي از دانشجويان متحصن كه نخواست نامي از وي برده شود، در اين خصوص گفت: «اين درخواست‌ها بارها توسط معاونت دانشجويي و رياست دانشگاه در ژست‌هايي پوپوليستي مورد تاييد قرار گرفته است اما تا به حال علي‌رغم پيگيري‌هاي ما، هيچ ثمري نداشته است.»

همچنين يكي ديگر از دانشجويان حاضر در اين تحصن در اين زمينه گفت: « ما چيزي جز احترام به حقوق انساني خويش نمي‌خواهيم. ما خواستار تحقق حق كرامت انساني خويش هستيم.»

گفتني است كه  از زمان شروع تحصن، حراست و انتظامات دانشگاه، به طور مکرر دانشجويان را تهديد به احظار، اخراج و محروميت از شرکت در امتحانات کرده‌اند که باعث دلهره در اين دانشجويان دختر شده است. بسيج يکپارچه ماموران در اطراف اين دانشجويان، تاكنون مانع از حضور و عکسبرداري خبرنگاران از اين تحصن شده است.

 

ادامه تحصن در خيابان

گفتني است در ساعت دو بعدازظهر با برخورد ماموران حراست که قصد پراکنده کردن و اخراج جمعيت دختران معترض از محوطه سازمان مرکزي را داشتند، دانشجويان با تغيير مکان، تحصن خود را در مقابل درب ورودي سازمان مرکزي دانشگاه مازندران در خيابان پاسداران شهر بابلسر ادامه دادند. تا لحظه تنظيم اين گزارش هيچ کدام از مسوولان دانشجويي يا رييس دانشگاه در جمع متحصنان حاضر نشده‌اند و حاضر به پاسخگويي نيستند

                                                                   

خاتمی: تصمیم من به شرایط کشور بستگی دارد


من هم مانند هر ایرانی نسبت به سرنوشت کشورم حساسم و تا جایی که بتوانم فعال خواهم شد. تصمیم در زمینه نوع فعالیت من به شرایط کشور و اینکه کجا می توانم آرمانها را بهتر پیاده و پیگیری کنم بستگی دارد.

 

سید محمد خاتمی و بوندویک نخست وزير سابق نروژ پس از دیدار دوجانبه در اسلو در جمع خبرنگاران حاضر و به سؤالات آنان پاسخ گفتند.
در ابتدا نخست وزیر سابق نروژ، در مورد کارگروه زنان که روز گذشته با مشارکت بنیاد گفت و گوی تمدن ها (ژنو) در اسلو برگزار شد توضیحاتی ارائه کرد. در پایان این گزارش دو طرف بر ادامه همکاریهای مشترک و توسعه فعالیت های دو بنیاد تأکید کردند.
به گزارش روابط عمومی موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها،نخستین سؤال را خبرنگار یکی از شبکه های خبری نروژ در مورد پرونده اتمی ایران مطرح کرد.
سید محمد خاتمی در پاسخ توضیح مختصری درباره سیر پرونده ایران داده و با اشاره به عضویت ایران در
NPT بر حق ایران برای بهره برداری از فن آوری صلح آمیز هسته ای تأکید کرد.
وی در ادامه افزود: افزایش قیمت نفت و کاهش ذخایر جهانی نفت و گاز، جهان را ناگزیر از روی آوردن به سمت بهره گیری از انرژی های نو خواهد کرد.
در حال حاضر پرونده ایران مشکل حقوقی ندارد و آنچه امروز مسأله را بغرنج کرده بحثی سیاسی است. حق ایران کاملاً روشن است و ایران در چارچوب مقررات آژانس حرکت می کند. راه حلی جز مذاکره بدون شرط برای باز کردن گره پرونده هسته ای ایران وجود ندارد و تهران آماده نشستن بر سر میز مذاکره است. مذاکره ای بدون هرگونه پیش شرط. منطقه ما منطقه ای بحران زده و در عین حال استراتژیک است و هر بحران دیگری در منطقه، خصوصاً اگر ایران یکی از طرف های آن باشد برای همه زیانبار خواهد بود.
سؤال دوم به انتخابات آینده ریاست جمهوری در ایران و چگونگی مشارکت مؤثر ایران در بازگرداندن ثبات به عراق اختصاص یافت.
سید محمد خاتمی در پاسخ به این سؤال انتخابات آینده در ایران را مشابه انتخابات در کشورهای دیگر دانست و از اینکه تغییر ساختار قدرت در ایران از طریق انتخابات صورت می گیرد اظهار خرسندی کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: مسائل داخلی مختص ایران نیست و کم و بیش در تمام کشورها شاهد بروز اختلاف نظرهای داخلی هستیم. البته بدیهی است که در کشورهایی با دموکراسی نوپا شاهد بروز مسائل و مشکلات بیشتری باشیم، اما من به سرانجام کار خوشبینم. در مورد انتخابات آینده ریاست جمهوری در ایران هم نتیجه هرچه باشد، چنانچه برآمده از آراء آزاد مردم باشد قابل قبول و مورد احترام است. در مورد عراق هم همه ما شاهدیم که عراق در بحران جدی به سر می برد. ایران از نفوذ زیادی در عراق برخوردار است، اما نباید از نفوذ ایران تعبیر دخالت در امور عراق کرد. این نفوذ ریشه ای تاریخی دارد. ما با اشغال عراق مخالف بودیم، مشکل عراق می توانست به صورت دیگری حل شود. وضعیت فعلی به نفع افراطیون است. عراق نیازمند امنیت است و این امنیت باید توسط خود عراقی ها برقرار شود. ما از ابتدا طرفدار استقرار قانون اساسی و دموکراسی بودیم و خوشبختانه در هر دو کشور دوستان ما بر سر کار آمدند. روا نیست که نفوذ تاریخی ایران در منطقه به دخالت تعبیر شود. ایران نه قصد دخالت در امور داخلی عراق را دارد و نه به چنین کاری دست می زند. سیاستمداران منصف اروپایی و آمریکایی به درستی به این مسأله معترفند که ایران باید در حل بحران منطقه نقشی محوری داشته باشد. چه بسا ادعای دخالت ایران در عراق و فشا نابه جا به ایران منجر به تقویت برخی جریانهای تندرو در منطقه شود و این خود خشونت مضاعف را به دنبال خواهد داشت. اشتباهات آمریکا در اشغال عراق و افغانستان سبب تقویت و بسط خشونت در منطقه شده و امیدوارم آمریکا و هم پیمانانش با اشتباهی دیگر وضعیت بحرانی منطقه را بحرانی تر نکنند.
رئیس جمهوری سابق ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار اسوشیتدپرس در رابطه با انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا و تأثیر آن در روابط ایران و آمریکا و دنیای اسلام و غرب گفت: انتخابات آمریکا مربوط به مردم آمریکا است. لزوماً روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید مسائل را حل نخواهد کرد. آنچه لازم است تغییری اساسی کند سیاستها و استراتژی ها است. سیاستمداران آمریکایی باید این حقیقت را باور کنند تهدید و زور در روابط دنیای امروز جایی نداشته و به ابزاری مضر تبدیل شده است. آمریکا برای دنیا برادر بزرگ تر نیست. آمریکا هم کشوری است از کشورهای دنیا و البته کشور بزرگ و قدرتمندی است. اما سیاستمداران آمریکایی باید بپذیرند که همه کشورها منافع و شخصیت قابل احترامی دارند. امیدوارم سیاستهای دولت بعدی آمریکا واقع بینانه تر باشد. زمان آن فرا رسیده که آمریکا به جای اینکه قدرت سیاسی، اقتصادی و علمی خود را صرف سرکوب و تحقیر و اشغال کند، آن را در راه توسعه و ثبات و امنیت در جهان به کار بندد. آمریکا در حالی عامل ترویج خشونت در جهان شده که می توانست بزرگ ترین نقش را در استقرار ثبات بین المللی بازی کند. آمدن و رفتن افراد مهم نیست، وقت آن رسیده که سیاست ها قدری منطقی، خردورزانه و صلح جویانه باشند.
بندویک هم در ادامه اظهار امیدواری کرد پس از تغییرات سیاسی ماههای آینده در آمریکا و ایران شاهد گفت و گو و ارتباط منطقی میان دو کشور باشیم.
خبرنگار
AFP پرسش مشابهی در مورد انتخابات آینده ریاست جمهوری در ایران و موضع رئیس جمهوری سابق کشورمان با توجه به اعلام بازنشستگی وی پرسید.
پاسخ سید محمد خاتمی با این جمله آغاز شد که آدمی در گذر ایام به سن و سالی می رسد که نیازمند آرامش برای تمرکز بر پاره ای امور شخصی خویش دارد، اما متأسفانه سیاست بازنشستگی ندارد. من هم مانند هر ایرانی نسبت به سرنوشت کشورم حساسم و تا جایی که بتوانم فعال خواهم شد. تصمیم در زمینه نوع فعالیت من به شرایط کشور و اینکه کجا می توانم آرمانها را بهتر پیاده و پیگیری کنم بستگی دارد. در حال حاضر از فعالیت های بین المللی خود راضیم و در دنیای اسلام نیز برای توجیه و پیشبرد تفکر منطقی، خردورزانه و آزادیخواهانه اسلام که سخت به آن معتقدم و نیز برقراری فرهنگ دیالوگ برای رسیدن به صلح توأم با عدالت و کرامت تلاش می کنم. باید منتظر آینده بود.
خبرنگار دیگری با اشاره به خبرهای منتشر شده در مورد اجرای دو حکم اعدام در ایران خواستار توضیح سید محمد خاتمی شد. رئیس بنیاد گفت و گوی تمدن ها (ژنو) با تأکید بر این نکته که هیچ انسان معتدلی از کشته شدن یک انسان خرسند نمی شود ادامه داد: مجازات اعدام در بخشهایی از دنیا با توجیهات حقوقی خاصی اجرا می شود و در بسیاری از سیستم ها نیز منع شده است. در بخشهایی از آمریکا هم مجازات اعدام هنوز اجرا می شود. اسلام هم برای برخی جرایم مجازات اعدام را تأیید کرده، اما شرایطی که برای اجرای این حکم در نظر گرفته به گونه ای است که اجرای این حکم به ندرت صورت می گیرد. من معتقدم نباید در صدور و اجرای حکم اعدام سخاوتمند بود. رهبری ایران و رئیس قوه قضائیه هم علاقمندند صدور و اجرای حکم اعدام در ایران به حداقل برسد.
یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در این جلسه با اشاره به انتشار اخباری غیررسمی از تمرینات نظامی اسرائیل برای حمله به تأسیسات اتمی ایران نظر سید محمد خاتمی را در این مورد جویا شد. خاتمی با تبلیغاتی خواندن این اخبار تصریح کرد: اسرائیل در حال حاضر به هیچ وجه در موقعیت مناسبی قرار ندارد و بعید است مرتکب چنین اشتباهی بشود. این روشها بحران زا است، نه از بین برنده بحران. ایران به هیچ عنوان از بروز بحران استقبال نمی کند. آمریکا و اسرائیل هم باید بدانند که اگر بحرانی نو ایجاد شود دود آن به چشم همگان خواهد رفت.
آخرین سؤال نیز به درخواست یکی از مقامات ارشد نروژ از دولت ایران برای تجدید نظر در مجازات اعدام کودکان در ایران اختصاص یافت که سید محمد خاتمی در پاسخ تصریح کرد: مجازات اعدام در مورد کودکان بزهکار در ایران به هیچ وجه پیش از رسیدن به سن قانونی اجرا نمی شود.