پول قاچاق مواد مخدر برای کدام نامزد خرج شد؟ فرزانه روستایی


جنجالی‌ترین گفته وزیر کشوردولت روحانی در مورد وارد شدن پول قاچاق به رقابت‌های انتخاباتی، در جریان این انتخابات مغفول ماند و کسی اشاره ای به آن نکرد. فقط روحانی در کلیتی مبهم به پرونده سال ۸۴ قالیباف اشاره‌ای گذرا کرد و ادامه نداد. هر قدر عبدالله رمضان‌زاده به خبرنگاران اشاره داد که پرونده ۸۴ را پی بگیرید به غیر از یادداشت سردبیر زیتون کسی به آن نپرداخت. اما ماجرای پرونده ۸۴ یا پول‌های کثیفی که در انتخابات ایران نقش بازی کرده و می‌کند جنجالی‌ترین بخش مناظره هاست که از قضا می تواند ٬‌ بیانگر علت العلل همه فسادی باشد که جمهوری اسلامی به آن مبتلاست.

آنچه رحمانی فضلی گفت و پس گرفت

دو سال پیش در جریان همایش تخصصی روئسای ستاد های مبارزه با مواد مخدر٬ وزیر کشور گفت که بخشی از پول‌های مربوط به قاچاق مواد مخدر در حوزه سیاست وارد می‌شود و در قالب کمک به انتخابات و تصمیم‌سازی‌ها مصرف می‌شود. او به عنوان نمونه به انتخاب یکی از اعضای شورای شهر اشاره کرد که دو میلیارد تومان صرف تبلیغ کرده است و مدعی است دوستانش پرداخت کرده‌اند. او تاکید کرد که پول قاچاق به همه جا نفوذ کرده است. او گفته بود که سالانه ده هزار میلیارد تومان ارزش مواد مخدر مصرفی در ایران و همین مقدار نیز درآمد ترانزیت مواد مخدر است. بر این اساس٬ در واقع ۲۰۰۰۰ میلیارد دلار تومان پول کلان ناشی از مصرف و ترانزیت مواد مخدر در ایران معادل دو سوم بودجه عمرانی کشور است.

جالب که اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی نیز گفته‌های رحمانی فضلی را رد نکرد و گفت مواردی بوده اما جدی نیست. البته او نیز مانند رحمانی فضلی تاکید کرد پول ناشی از قاچاق‌های کالا نیز در پی وارد شدن به سیاست و تاثیرگذاری بر تصمیم گیری هاست. شاید بسیاری باور ندارند که قاچاق مواد مخدر و ترانزیت بین المللی آن از کانال نهادهای رسمی در ایران سال‌هاست که صورت می گیرد. اما قبل از وزیر کشور٬ مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری قبلا با صراحت بیشتری گفته بود که نهادها در ایران قاچاق مواد مخدر می‌کنند و در ترانزیت بین‌المللی دست دارند. پور محمدی تاکید کرده بود که هر نوع قاچاق مواد مخدر اقدامی غیر انسانی و غیر اخلاقی است و سودی از آن نصیب کسی نمی‌شود و هیچ مملکتی تا کنون با پول مواد مخدر به جایی نرسیده است.

جملات رحمانی فضلی بیشتر تیر خلاصی به اعتبار جمهوری اسلامی که احضار به مجلس را در پی داشت. او گفته‌های خود را تعدیل کرد. البته وارد شدن پول‌های کثیف به مجلس و انتخابات بی‌سابقه نیست. در دولت احمدی‌نژاد جابر ابدالی متهم پرونده مشهور بیمه ایران که معاون احمدی‌نژاد، محمدرضا رحیمی، هم در آن نقش داشت متهم بوده است که ۲۰۰ میلیون تومان بین نمایندگان توزیع کرده است و سعید مرتضوی نیز کارت هدیه به تعدادی ازنمایندگان داده است.

صدری نماینده خوی در مجلس نیز چند کلید دیگر را نیز در این رابطه ارائه داد و گفته است عده ای که از این پول‌های کثیف دارند با کمک به مساجد و تامین هزینه عروسی فقرا تلاش می‌کنند نماینده خود را به مجلس بفرستند. او حتی تاکید کرد تعداد این موارد به‌قدری زیاد است که به عنوان نماینده مجلس احتیاج به تحقیق ندارید. آن‌ها همه جا هستند و دارندگان پول‌های قاچاق خودشان به سراغ شما می‌آیند و بی رودربایستی می خواهند تا برایشان راه باز کنید.

اما مهدی کروبی نیز وقتی نتیجه انتخابات به احمدی نژاد ختم شد اشارات جالبی داشت و گفت : انتخابات را باختیم چون پول قاچاق نداشتیم ٬‌ پول بنادر غیر قانونی نداشتیم تا با آن رای بخریم.

سپاه پاسداران متهم اصلی انواع مختلف قاچاق

اداره بخش‌های امنیتی همه فرودگاه‌های امام ٬ مهرآباد و پیام با سپاه است. اما این همه ماجرا نیست و دامنه قاچاق در ایران بسیار فراتر است. محمدعلی مشفق مشاور اسبق مهدی کروبی در سال ۸۴ در مصاحبه‌ای به این اشاره داشت که فرودگاه مهرآباد ۲۵ ورودی خروجی دارد که در اختیار گمرک نیست. یک گزارش روزنامه ایران نیز اشاره مشابهی دارد مبنی بر اینکه در سال ۸۵ بیش از ۵۰۰۰ محموله از گمرک امام خمینی رد شده است که همه آن‌ها مجوزجعلی داشته‌اند. سازمان بنادر و کشترانی در سال ۸۵ اعلام کرد که از ۱۲۲ اسکله و بندر فقط ۵۵ بندر زیر نظارت کشتیرانی است و مجوز قانونی دارد و زیر نظر گمرک است . معنای این عبارت این است که ۷۸ اسکله و بندر در دست مقام‌های امنیتی است که از آن همه چیز وارد و صادر می‌کنند.

ترانزیت مواد مخدر از سوی نهادها و محکومیت‌های جهانی

ویکی‌لیکس سال گذشته سندی منتشر کرد در مورد اینکه ایران از طریق آذربایجان و ترکیه به اروپا مواد مخدر و هرویین ترانزیت می‌کند. روزنامه آلمانی دی‌ولت نیز گزارش مفصلی در این رابطه منتشر کرد. سال ۲۰۱۲ وزارت خزانه‌داری آمریکا محمد‌رضا باغبانی از فرماندهان سپاه قدس را به اتهام تسهیل در ترانزیت و قاچاق مواد مخدر در لیست تحریم‌ها قرار داد و در گزارش مشابهی مدعی شد که بین ایران و حزب الله و کارتل بین المللی قاچاق مواد مخدر در آمریکای لاتین بده بستان وجود دارد. منابع افغان نیز معتقدند که نهادهای ایرانی ۶۰ درصد مواد مخدر کشت شده در افغانستان را از طریق مرزهای شرقی خود ترانزیت می کند. در تایید اظهارات منابع و روزنامه های افغانستان می‌توان به گفته های حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیونامنیت ملی مجلس اشاره کرد که معتقد است ۶۰ درصد کل مواد مخدر جهان از طریق مرزهای شرقی ایران عبور می‌کند.

حال می‌توان به عمق پرونده سال ۸۴ قالیباف پی برد. زیرا این فقط قالیباف نیست که درگیر و در ارتباط با روابطی است که طرف مقابل آن کارتل‌های بزرگ بین‌المللی هستند. شاید در یک نگاه٬ آزاد کردن یک قاچاقچی بزرگ بین‌المللی از زندان و در ازای آن دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان به حساب رئیس ستاد مواد مخدر عمل زشت و شنیعی به نظر نرسد، به‌خصوص اگر این پول به مصرف شخصی قالیباف نرسیده باشد. اما وقتی این پول‌های کثیف وارد معادلات سیاسی و اقتصادی می‌شوند مانند رودخانه راه خود را پیدا می‌کنند.

گزارش سال ۸۴ در مورد فساد در عملکرد قالیباف برای شورای امنیت ملی منتشر شده اما در جایی درز پیدا نکرده است. تا جزئیات این پرونده علنی نشود هیچ‌کس نمی‌تواند قالیباف را متهم کند که مشخصا برای منافع شخصی وارد این معامله شده است. اما هر چه هست ٬ اگر برای چهار دهه سپاه یا نیروی انتظامی یا وزارت اطلاعات وارد معامله با قاچاقچی‌های بزرگ بین‌المللی شده و کالاهای آنها را از ایران عبور داده اند باید این انتظار را داشت که این پول‌های کلان بی‌نظارت و اعلام نشده بدون شک وارد معادله‌های سیاسی شده اند و جهت انتخابات متعددی را تحت تاثیر قرار دهند.

تا زمانی که سردار سپاهی قالیباف منابع مالی برای چاپ آن همه تراکت و پوستر و تراکت گران قیمت را در جریان انتخابات اخیر را اعلام نکند٬‌ افکار عمومی آن‌را به حساب برادران قاچاقچی ریشو می‌گذارد که تسبیح در دست دارند و بر پیشانی همه آن‌ها پینه بسته است. آن‌ها کثیف‌ترین شغل تاریخ بشر پس از فحشا را اتخاذ کرده اند: یعنی دست داشتن در قاچاق مواد مخدر در ابعاد جهانی.

البته دامان ابراهیم رئیسی نامزد اصلی اصول‌گرایان نیز از این آلودگی مبرا نیست. زیرا  قالیباف، ترفند و دروغی نماند که برای دفاع از رئیسی به حسن روحانی نامزد اصلاح‌طلب نبندد.

منابع:
http://www.dw.com/fa-ir/عقبنشینی-وزیر-کشور-از-ادعای-نقش-پولهای-کثیف-در-انتخابات/a-18409480
http://www.dw.com/fa-ir/نگرانی-از-ورود-پولهای-کثیف-به-انتخابات/a-18954731
http://www.radiofarda.com/a/o2-dirty-money-iran-election/26989329.html

zeitoon

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است