پس از کارزار نخریدن خودرو صفر داخلی، کارزار «مرغ هورمونی نخوریم» مبارک است: کمال اطهاری – محققان می گویند نه تنها لمس کردن مرغ بلکه قرار گرفتن آن در آشپزخانه می تواند به قیمت جان شما تمام شود: رشیدی


مرغ

دومین کمپین هم از سوی مردم شکل گرفت. بعد از کمپین «نخریدن خودرو صفر داخلی» که حمایتگران از آن از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضدانقلاب و خیانتکار لقب گرفتند، دومین کمپین نیز با نام «مرغ نخوریم» در واکنش به مرغ‎های هورمونی در بازار شکل گرفت که صدای رئیس سازمان دامپزشکی کشور را درآورد و او نیز شکل‎گیری این کمپین را از روی جهل قلمداد کرد.

این واکنش‎های مسئولان در حالی رخ می‎دهد که جوامع غربی با پروبال‌دادن به نهادهای مردمی که کمپین نیز شکلی انتزاعی از آن است، توانستند رشدی پایدار و نسبی در اقتصاد خود به وجود آورند؛ امری که به گفته کمال اطهاری، اقتصاددان، حتی می‎تواند ایران را از هر آرایش نظامی در مقابل جنگ نرم بهتر حفظ ‎کند، چراکه وقتی جامعه مردمی قوام یافت و فعال شد بهتر می‎تواند در مقابل هر نوع دشمنی‌ای از خود محافظت کند و در نهایت منجر به ثبات سیاسی بیشتر در کشور خواهد شد.

‌ با تشکیل دومین کمپین مردمی پرسش این است که تشکیل این کمپین‎ها در اقتصاد چه مفهومی دارد؟
این کمپین‎ها رخداد تازه‎ای است که در فضای اقتصادی ایران شکل گرفته که البته در چارچوب اقتصاد سیاسی می‎گنجد، زیرا روابط نهادهای اجتماعی با اقتصاد را موردبررسی قرار می‎دهد. این مفهوم در‌واقع همان مفهومی است که با نام «حکمرانی شایسته» از آن یاد می‎شود که در آن رابطه سرمایه اجتماعی با توسعه اقتصادی موردبررسی قرار می‎گیرد، امری که در اقتصاد نئوکلاسیک در نظر گرفته نمی‎شد. درواقع در اقتصاد نئوکلاسیک روابط اجتماعی به روابط اقتصادی ورود نمی‎کرد و رابطه‎ای برون‎زا تلقی می‎شد.

‌ ورود این مباحث به اقتصاد از چه زمانی آغاز شد؟
در اقتصادهای نهادگرای جدید این موضوع وارد حوزه اقتصاد سیاسی شد و حتی به خاطر آن بسیاری از متفکران این حوزه جایزه نوبل را از آن خود کردند. طبق بررسی این متفکران به‌درستی آشکار شد که رشد پایدار اقتصادی بدون انباشت سرمایه اجتماعی ممکن نیست، همان‌گونه که رقابت در بازار بدون نهادهای اجتماعی، که ایجاد‌کننده این رقابت هستند، ممکن نیست. در جوامع غربی این نهادهای مردمی در اقتصاد وجود داشته که رشد اقتصادی به صورت نسبی و پایدار ایجاد شده است.

‌ آیا برای ورود نهادهای مردمی به اقتصاد در ایران تلاشی صورت گرفته است؟
چه هنگامی که در دوره سازندگی اصلاحات در اقتصاد ایران را آغاز کردیم و چه در دولت احمدی‎نژاد که هدفمندی یارانه‎ها در راستای این اصلاحات در دستور کار قرار گرفت، نهادهای رقابتی ایجادشده نه بر پایه نهادهای مردمی بود و نه برپایه نهادهای رفاهی برای تأمین اجتماعی مردم. به‌عنوان مثال در دولت سازندگی نه‌تنها به این مقوله توجهی نشد بلکه در زیر لوای قانون کار، کارگاه‎های زیر ۱۰ نفر از شمول بیمه تأمین اجتماعی خارج شد. همان‌گونه که در دولت احمدی‎نژاد به اسم یارانه، نظام تأمین اجتماعی کنار گذاشته شد. نظامی که بنا بود با هدفمندی یارانه‎ها انطباق پیدا کند تا اختلافات طبقاتی کاسته شود، درنهایت منجر به پرداخت یارانه نقدی به تمامی اقشار جامعه حتی ثروتمندان شد.

‌ این نهادسازی‎ها برای اقتصاد چه اهمیتی دارد؟
این نهادسازی‎ها در تنظیم روابط جامعه در اقتصاد بسیار حائز اهمیت است و اگر به تنظیم این روابط توجهی نشود، در غیاب انجمن‎های مردمی اقتصاد پیشروی نمی‎کند. همان‌گونه که سازمان حمایت مصرف‎کنندگان و تولیدکنندگان به جای اینکه سازمانی تحت‌نظارت مردم باشد، زیر لوای دولت قرار گرفته است و به این دلیل کارآیی لازم را ندارد. یا در مثالی دیگر وزیر مسکن، راه و شهرسازی اخیرا در مقابل غیرمردمی‌بودن قانون نظام مهندسی اعتراض کرد و همین امر یکی از گزینه‎های استیضاح این وزیر شد.

‌ لازمه تشکیل این نهادها چیست؟
لازمه آن وجود دادگاه‎های تخصصی برای رسیدگی به دعوی مردمی است. هنگامی که حقوق مردمی به رسمیت شناخته شود، دعوی پیدا می‎کند و از حالت کمپین خارج می‎شود. هرچند همین کمپین نیز نوعی سرپیچی مدنی محسوب می‎شود. در واقع وجه انتزاعی این سرپیچی مدنی در قالب کمپین بروز داده می‎شود، اما وجه انضمامی آن، که در قالب نهادهای مردمی است، به رسمیت شناخته نمی‎شود.

‌ حال شکل‎گیری این کمپین‎ها چه دستاوردی برای اقتصاد ایران خواهد داشت؟
این اتفاق برای اقتصاد ایران بسیار مبارک است، زیرا درنهایت منجر به ثبات سیاسی در ایران خواهد شد. درواقع اعتراضات مردمی در این شکل در تقابل با دولت صورت نمی‎گیرد و در این شرایط است که مردم کمتر از واژه «اینها» در مقابل دولت یاد می‎کنند و بنابراین مستقیما موضوع موردنظر را هدف قرار می‎دهند. این رخداد، ایران را از هر آرایش نظامی در مقابل جنگ نرم بهتر حفظ می‎کند، چراکه وقتی جامعه مردمی قوام یافت و فعال شد، بهتر می‎تواند در مقابل هر نوع دشمنی از خود محافظت کند. بنابراین بهتر آن است که برخی از مسئولان دولت با آن به تقابل برنخیزند، زیرا درنهایت با این رخدادها به خود دولت نیز کمک خواهد شد.

شرق

محققان می گویند نه تنها لمس کردن مرغ بلکه قرار گرفتن آن در آشپزخانه می تواند به قیمت جان شما تمام شود

فراوری : رشیدی

بعد از رفع نگرانی از هورمون های تزریقی به مرغ، که برخلاف تصورات رایج مبنی بر میزان زیاد هورمون در گوشت مرغ‌ نتایج پایش‌ها مشخص کرد هورمون موجود در مرغ حتی بسیار کمتر از سطح استاندارد بوده است.کمی بعد نوبت رسید به مرغ های سربی که  پرونده ی آن به روی میز کمیسیون بهداشت شورا  رفت. که افراد از مواضع گوناگون دیدهای ضد و نقیضی به آن داشتند حتی خبرهایی مبنی بر کذب بودن بررسی سرب در گوشت مرغ ها منتشر شد.
اما بعد از مرغ های هورمونی و سربی نوبت رسیده است به اینکه حتی دست زدن به مرغ خام هم خطرناک است و باید افراد بلافاصله دستهای خود را خوب بشویند.
تحقیقات جدید هشدار داده است که شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می‌تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد.
کارشناسان تأکید کردند که شستن مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می‌کند.
این باکتری از چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می‌کند.
بر اساس گزارش آژانس استاندارد مواد غذایی انگلیس (FSA)، باکتری کمپیلوباکتر، به عنوان رایج‌ترین نوع مسمومیت غذایی در انگلیس است که در یک سال بر ۲۸۰ هزار نفر تأثیر گذاشته است.
از آنجایی که این نوع باکتری‌ نسبت به سالمونلا و باکتری ای-کولی کمتر شناخته شده است، در مورد آن و علائم آن که دیگران را تحت تأثیر قرار می دهد، مردم اطلاعات ضروری ندارند.
علائم این نوع باکتری شامل اسهال، درد معده و گرفتگی عضلات، تب و به طور کلی احساس ناخوش است.

تحقیقات جدید هشدار داده است که شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می‌تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد.

کودکان زیر پنج سال و افراد مسن، بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند؛ آلوده شدن افراد ممکن است فقط برای چند روز به نظر برسد اما می‌تواند به مشکلات سلامتی طولانی مدت منجر شود.
به مرغ خام دست نزنید
این روزها مراکز بهداشت تغذیه در مورد خطرات شستن مرغ خام هشدار می دهند و از مردم می خواهند مرغ را پیش از پختن نشویند. پژوهشگران انگلیسی می گویند کمپیلوباکتر که در مرغ خام وجود دارد یکی از عوامل اصلی ابتلا به مسمومیت های غذایی است و هنگام شستن مرغ خام بر اثر پخش شدن آب به اطراف ممکن است به لباس، وسایل آشپزخانه و دست شما منتقل شود و کار دست تان بدهد. این موضوع را با دکتر سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در میان گذاشتیم. گرچه دکتر ضیاءالدین مظهری بر عدم شست و شوی مرغ خام تاکید نمی کند اما می گوید: گوشت و مرغ را باید حتما در تخته های جداگانه خرد و تمیز کنید و آن تخته باید از تخته ای که سبزیجات روی آن خرد می شود متفاوت باشد. از طرف دیگر شستن تخته به تنهایی کافی نیست و بعد از شست و شو و کم کردن غلظت آلودگی ها باید تخته گوشت نمک اندود شود و چند ساعتی جلوی آفتاب قرار گیرد تا آشپزخانه و در مراحل بعدی خرد کردن گوشت های سفید و قرمز را آلوده نکند.
ردی از مرغ خام در آشپزخانه تان نماند
هر سال ۲۸۰ هزار نفر در انگلیس به خاطر کمپیلوباکتر بیمار می شوند و گاه حتی جان خود را در اثر نفوذ آن از دست می دهند. به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند مرغ خام همیشه در یخچال و زیر پوشش نگهداری شود و افراد پس از آماده کردن مرغ خام برای پخت دست ها و تمامی وسایل آشپزخانه، مثل چاقو یا بشقاب و قابلمه هایی را که با مرغ خام تماس پیدا کرده اند به دقت بشویند. متخصصان انگلیسی می گویند نیازی به شستن مرغ قبل از پخته شدن نیست اما بعید است که ایرانی ها بتوانند با این توصیه کنار بیایند. گذشته از این در گزارش پژوهشگران آمده است برای آن که مرغ باکتری های آسیب زایش را از دست دهد نباید هیچ قسمتی از گوشت آن به رنگ صورتی باقی بماند و ردی از خون و سایر مایعات بدن مرغ در گوشه و کنار آشپزخانه دیده شود.
به گفته محققان، حتی دست زدن به مرغ خام هم خطرناک است و باید افراد بلافاصله دست‌های خود را خوب بشویند.

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است