نامه به آکادمی سوئد و آکادمی نروژ برای نامزدی جایزه نوبل ۲۰۱۹ برای نرگس محمدی و نسرین ستوده:کورش زعیم، هموند شورای رهبری جبهه ملی ایران


آکادمی سوئد، کمیته برای جایزه نوبل؛ و آکادمی نروژ برای جایزه صلح نوبل

استکهلم، سوئد و اُسلو، نروژ

درباره: نامزدی برای جایزه صلح نوبل ۲۰۱۹

آقایان/بانوان گرامی،

ما مفتخر هستیم که بدینوسیله بانو نسرین ستوده و بانو نرگس محمدی، دو بانوی برجسته ایرانی و کنشگر حقوق بشر ستایش شده جهانی را بطور مشترک برای دریافت جایزه نوبل ۲۰۱۹ معرفی و نامزد کنیم.

بانو نسرین ستوده، زاده ۱۹۶۳، و نرگس محمدی، زاده ۱۹۷۲، دو تن از شناخته شده ترین کنشگران صلح و حقوق بشر در ایران هستند. نسرین ستوده، یک وکیل مدافع حقوق بشری، اکنون برای یک حکم ۵ ساله در زندان است و اخیرا با حکم های جدید به علت مبارزه برای حقوق زنان، به ۳۳ سال دیگر در زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.

نرگس محمدی، یک فیزیکدان و روزنامه نگار، که از دوران دانشگاه یک کنشگر حقوق بشری بوده، برای شرکت در بنیانگذاری “کانون مدافعان حقوق بشر ایران” و نیابت رئیس آن، و بنیانگذاری شورای ملی صلح، در همراهی با بانو شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳، اکنون برای یک دوره ۱۶ ساله در زندان بسر می برد.

بانو ستوده و بانو محمدی هر کدام دو کودک دارند که به علت دوره های متعدد و طولانی زندان به دلایل دیدگاهها و مبارزات حقوق بشری خود، به ندرت توانسته اند با فرزندانشان باشند. بانو محمدی حتی اجازه تماس تلفنی با فرزندانش را نداشته است، که نشانه ای از بیرحمی سامانه قضائی جمهوری اسلامی است. بانو محمدی همچنین برای “جرم”هایی چون مبارزه برای حقوق زنان در ایران، تشکیل گروه ضد اعدام (لگام)، و دیدار با بانو کاترین اشتون، وزیر خارجه اتحادیه اروپا، در سفر به ایران محکوم شده است.

نرگس محمدی تا کنون موفق به دریافت جایزه بنیاد الکساندر لانگر ایتالیا در سال ۱۳۸۸، جایزه حقوق بشر پر آنگر دولت سوئد در سال ۱۳۹۱، جایزه حقوق بشر شهر وایمار آلمان در ۱۳۹۵، و جایزه آندره ساخاروف توسط انجمن فیزیک امریکا در سال ۱۳۹۷ شده است. نرگس محمدی مبتلا به بیماری مزمن فلج عضلات (ALS) و خونریزی رحم است که برای آن چند بار زیر نظر زندان در بیمارستان بستری شده، ولی هنوز درمان نیافته است.

نسرین ستوده یک حقوقدان و وکیل مدافع حقوق بشری است که تا کنون دفاع از کنشگران سیاسی مخالف را که در پیامد انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸، زندانی شده بودند برعهده داشته است. وی همچنین وکیل مدافع کنشگران سیاسی و حقوق بشری، زندانیانی که در کودکی مرتکب جرم و محکوم به اعدام شده اند، شهروندانی که به جرم اعتقاد به کیش بهائیت زندانی شده اند، زنان معترض به حجاب اجباری، و مادرانی که فرزندانشان در قتل عام جمهوری اسلامی در دهه ۱۳۶۰ اعدام شده اند، و کمک به گردآوری یک میلیون امضاء در پشتیبانی از انجمن حقوق کودک، بوده است.

بانو نسرین ستوده موفق به دریافت جایزه حقوق بشر کمیته بین المللی حقوق بشر ایتالیا در۱۳۸۷، جایزه باربارا گولداسمیت آزدی نوشتار از انجمن قلم امریکا در ۱۳۹۰، تقدیرنامه دانشکده حقوق دانشگاه ایلی نوی جنوبی امریکا در ۱۳۹۰، جایزه آندره ساخاروف برای اندیشه آزاد توسط اتحادیه اروپا در ۱۳۹۱، و جایزه سالانه حقوق بشر بین المللی لودویک-تراریو برای یک حقوقدان در سال ۱۳۹۷، شده است.

من خود به عنوان یک کنشگر سیاسی برای حقوق بشر و دموکراسی در طی پنج دهه، و زندانی چندباره سیاسی در جمهوری اسلامی ایران، و محروم شده از تدریس در دانشگاه، این افتخار را داشته ام که با این دو بانوی برجسته در کانون مدافعان حقوق بشر ایران و شورای ملی صلح وبرخی رویدادهای حقوق بشری دیگر همکاری داشته باشم. ب

نامه های پشتیبانی و امضاهای بسیاری از نخبگان و استادان از دانشگاههای ایران و جهان، و کنشگران حقوق بشری و سیاسی، در پشتیبانی از این نامزدی تقدیم یا ارسال خواهد شد.

با گرامیداشت،

کورش زعیم، هموند شورای رهبری جبهه ملی ایران
یک سازمان سیاسی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران از ۱۳۲۸خ

تهران – ۱ فروردین ۱۳۹۸خ- ۲۱ مارس ۲۰۱۹م

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است