قتل مافیایی حمید حاجیان، وکیل سابق حسین هدایتی، متهم پرونده فساد بانک سرمایه؛ حسین هدایتی، پاسدار سابق چطور ثروتمند شد؟


قتل حمید حاجیان، وکیل سابق حسین هدایتی، متهم پرونده فساد بانک سرمایه، آن هم تنها چند روز پس از آنکه نام او در دادگاه مطرح شد، عجیب به نظر می‌رسد.

نعمت احمدی، وکیل باسابقه دادگستری معتقد است این پرونده را نباید یک قتل ساده در نظر گرفت. او می‌گوید با روشن شدن همه ابعاد زندگی و ارتباطات این وکیل مقتول، می‌تواند به زوایای پنهان دیگری از پرونده فساد بانک سرمایه رسید.

پیش از این حسین هدایتی در دادگاه گفته بود: «۴ سال است در دادسرای ناحیه سه شعبه ۱۲ علیه فیروز دولت‌آبادی طرح شکایت کرده‌ام، اما هنوز ترتیب اثر داده نشده است. به سراغ حمید حاجیان که یک وکیل با نفوذ است و ۵۰ میلیارد تومان پول بنده را خورده و برده است، بروید. حاجیان گفته بود که اگر اسمش را در دادگاه ببرم، از من شکایت می‌کند. شاید فرار یقینی – یکی از متهمان پرونده- به حاجیان ارتباط داشته باشد.»

سیامک مدیر خراسانی، وکیل مدافع حسین هدایتی در پرونده اخیر، اما گفته است که «به هیچ عنوان ارتباطی میان موکل من و حاجیان وجود ندارد.»

گفت‌وگوی «ایران» با نعمت احمدی را می‌خوانید.

شما آقای حاجیان را می‌شناختید؟

خیر، شناختی از ایشان نداشتم.

پرونده دادگاه آقای هدایتی را دنبال کردید؟ ایشان در دادگاه مدعی شد که این وکیل ۵۰ میلیارد تومان گرفته، اما به جای کمک، یکی از متهمان پرونده را فراری داد؟

من، هم از این واقعه و هم از اظهارات آقای هدایتی تعجب کردم. ضمن اینکه اخبار مختلفی درباره این مرحوم شنیدم، مانند اینکه بسیار بانفوذ بوده یا اینکه ثروت زیادی داشته است، غیر از این، آشنایی دیگری نداشتم.

نفس قتل یک وکیل دادگستری چه معنایی دارد؟

در جریان دادگاه بانک سرمایه مطرح شد که ایشان ۵۰ میلیارد تومان از آقای هدایتی گرفته، این رقم با هیچ منطق حقوقی سازگاری ندارد. زیرا آیین‌نامه‌ای درباره حق‌الوکاله داریم که مطابق آن، حق‌الوکاله وکلا عدد معینی خواهد بود، اما اگر بیش از این باشد، باید قرارداد نوشته شده و مالیات این حق‌الوکاله پرداخته شود.

چنین رقمی برای وکالت یک پرونده که حتی موکل ایشان هم ناراضی بود، به چه معنا است؟

اساساً کسانی که چنین مبالغی را به وکیل می‌پردازند، در درجه اول کار خودشان ایراد دارد، به عبارت دیگر، بخش زیادی از این مسأله به فسادی که متأسفانه حاکم است، باز می‌گردد.

منظور شما از فساد چیست؟

اگر یک مسئول فاسد نباشد، یا اگر یک رئیس بانک فاسد نباشد، من وکیل نمی‌توانم کار خاصی بکنم؛ بنابراین فساد یک چرخه به هم پیوسته است. از این رو معتقدم این حادثه، بویژه در طلیعه حضور آقای رئیسی در مقام ریاست دستگاه قضایی، می‌تواند فرصت خوبی برای پیگیری ریشه‌های مفاسد باشد. زیرا آقای رئیسی گفت که فساد را نباید تحمل کرد، حتی اگر کم یا در هر زمینه‌ای باشد.

چرا شما مسأله قتل این وکیل را به چنین موضوعات با چنین گستره‌ای پیوند می‌زنید؟

ببینید! یک وکیل کشته شده است. هنوز مشخص نیست که علت قتل چیست، اما سیگنال‌هایی که داده می‌شود، مشخص می‌کند که ضمیر این اتفاق به کجا برمی‌گردد. به عنوان مثال، وقتی دوربین محل قتل خراب می‌شود تا از صحنه قتل فیلمبرداری نشود، نشان می‌دهد که این اتفاق، می‌تواند یک نمونه باشد که ما به مسأله فساد اقتصادی به صورت سطحی نگاه نکنیم، به عبارت دیگر، این طور نباشد که در یک پرونده سه یا ۵ نفر را بگیریم یا در پرونده بابک زنجانی تنها شخص او یا دو نفر دیگر را بازداشت کنیم، این شیوه، ریشه‌یابی فساد نیست و پیامد آن نمی‌تواند مبارزه با فساد باشد، چه بسا می‌تواند زمینه‌ساز کتمان وضع موجود باشد که همه می‌دانیم با کتمان نمی‌توانیم با این مفاسد مبارزه کنیم.‌

می‌گویید که نباید با پرونده‌های مفاسد برخورد سطحی کرد. به عنوان یک وکیل، آیا احتمال می‌دهید که میان این قتل و پرونده مفاسد اقتصادی ارتباطی باشد؟

من شنیدم که ثروت وکیل مقتول به میلیارد‌ها تومان می‌رسید. باید تحقیق کرد که ایشان چه پرونده‌هایی داشته و در این پرونده‌ها با چه کسانی سر و کار داشته است؟ ما از این طریق باید به سرچشمه برسیم. یعنی اگر با فساد مبارزه کنیم، نباید مورد مقطعی و موردی باشد، بلکه باید فراگیر باشد. مثلاً در همین پرونده به صورت بسیار ساده می‌توان مشخص کرد که ایشان چند سال وکیل بود، چه میزان ثروت دارد، این ثروت را از چه راهی کسب کرد، پرونده‌های مهم او چه بود، در این پرونده‌ها با چه کسانی ارتباط داشت، تلفن همراه، کامپیوتر و دفتر او بررسی شود تا آدرس، نام و نشانی بسیاری از افرادی که با ایشان سروکار داشتند، مشخص شود.
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران از بازداشت و تعقیب قضایی دو بدهکار کلان خبر داد. او مدعی شد یکی از این دو بدهکار، در حوزه های ورزشی فعالیت می کند. چهارشنبه، سرویس قضایی و انتظامی خبرگزاری «فارس» خبر از دستگیری فردی داد که با نام مختصار «ح.ه» معرفی شده است. نام «حسین هدایتی» فعلا از سوی مراجع رسمی فاش نشده، فقط می گویند قطعا بازداشت شده. فارس ادعا می کند که دلیل بازداشت هم ارتباط او با یکی از پرونده های پر سر و صدای فساد مالی است که اخیراً در کشور مطرح شد. کدهای این خبرگزاری وابسته به نهادهای امنیتی به پرونده «بابک زنجانی» نزدیک تر است.

به گزارش سایت آی اسپورت، نام حسین هدایتی را از سال ۱۳۸۳ شنیده ایم؛ زمانی که دعوا میان «علی پروین» با «اکبر غمخوار»، مدیر وقت باشگاه «پرسپولیس» بالا گرفت و هدایتی به عنوان متمولی ناشناخته، باشگاه «استیل آذین» را بنا کرد. علی پروین از سوی هدایتی نماینده تام الاختیار شد و استیل آذین با بازگشت او به پرسپولیس، از رونق افتاد. ولی هدایتی که سودای شهرت در سر می پروراند، خیلی زود لقب «عابر بانک» گرفت.

بذل و بخشش های حسین هدایتی برای پرسپولیس، او را تبدیل به یکی از تصاویر محبوب رسانه ها کرد اما پیشینه اش هرگز برای کسی روشن نشد. در مورد خودش روایت های مختلفی به زبان آورده است ولی این که چنین ثروتی را از کجا و چه گونه به دست آورده است هم روشن نیست. تنها تصاویر واقعی که از او به چشم می خورد، حضور پررنگش در سپاه پاسداران بوده؛ آن هم در دهه ۶۰ خورشیدی.

روایت اول به سال ۹۱ خورشیدی و گفت و گوی او با خبرگزاری «مهر» برمی گردد. به این خبرگزاری گفته بود که سال ۱۳۵۸ فعالیت اقتصادی خود را با ۱۳ هزار تومان آغاز کرده است؛ یعنی وقتی سال اول هنرستان بوده! به مهر گفته بود: «سال۵۸ دو دستگاه پرس خریدم و گذاشتم در مغازه و واشرها و لولاهای کابینت می‌زدم. یواش یواش کارم را گسترش دادم و رفتم توی کار تولیدات تزیینات پرده. بعدش ۱۱ هزار متر سوله در شهرک صنعتی علی‌آباد خریدم.»

روایت دوم می گوید که او در خانواده ای متمول به دنیا آمده است؛ یعنی از بدو تولد سرمایه دار بوده و نیازی هم به فعالیت های ریز اقتصادی برای پول روی پول و ثروت روی ثروت گذاشتن نداشته است. پایگاه خبری «پیک دانشجو» سال ۹۳ در گزارشی، حسین هدایتی را متولد محله دولاب تهران و از پدری کارخانه دار معرفی کرد. ننوشت که دقیقا پدر هدایتی صاحب چه کارخانه ای بوده اما ادعا کرد که پدر، پسر را از سنین نوجوانی صاحب مغازه فروش واشر، لوله و کابینت آشپرخانه در محله «پیروزی» کرده بود.

روایت سوم کمی متفاوت است؛ سال ۹۳ حسین هدایتی کمی پیشینه خود را تصحیح می کند. پس از انتشار بخشی از تصاویرش با لباس فرم سپاه پاسداران در دهه ۶۰ خورشیدی، او با تایید فعالیت خود در نیروی زمینی سپاه، بخشی از ثروت خود را معطوف به همان دوران و البته هوش و ذکاوت خود عنوان کرد.

هدایتی گفته بود سپاه در پایان هر سال به پرسنل خود عیدی ویژه ای می داد. رقم آخرین دریافتی او به عنوان عیدی را بیست و پنج هزار تومان عنوان کرد و مدعی شد با همان رقم سکه خریده و چون پول سپاه برکت داشته، روی سکه ها سود سرشاری کرده است.

تصور کنید که سال ۱۳۶۷ حسین هدایتی با تمام ۲۵ هزار تومان دارایی اش، سکه تمام بهار آزادی خریده باشد. جدول قیمت سکه طی چهار دهه اخیر نشان می دهد که بهای سکه طلا در این سال، ۹ هزار و ۹۳۹ تومان بوده است؛ یعنی دو و نیم سکه در همان سال. معادله های اقتصادی هدایتی نشان می دهند که با دو یا سه سکه بهار آزادی می توان طی سه دهه، یکی از هشت ثروتمند اول ایران شد!

۲۵ فروردین ماه سال ۹۰ خورشیدی، سایت «مشرق نیوز» نام حسین هدایتی را کنار مردانی مانند «محمد جابریان»، «محمد صدر هاشم نژاد»، «علی انصاری»، «احمد ابریشم چی» و… قرار داد و از او به عنوان یکی از هشت ثروتمند اول ایران نام برد.

هدایتی در مورد حضورش در سپاه پاسداران و ثروتی که از آن روزها به دست آورده، گفته است: «گاهی زمین‌هایی را خریدم که بعدها میلیاردها تومان قیمتش شد؛ مثلا یک بار زمینی را خریدم دومیلیارد، اخیرا خریداری از من خرید ۳۰۰ میلیارد. من هر چی گیرم می‌آمد، ملک می‌خریدم و هرچه دارم از ملک دارم؛ مثلا سال ۱۳۷۵ یک قطعه زمین خریدم ۲۱میلیارد تومان، الان می‌خرند ۱۶۰میلیارد تومان. خب من چه کار کنم زمین گران شده؟ مدیران حوزه اقتصاد باید پاسخ دهند که چرا.» به مهر گفته بود تولید ثروت، یک نوع عبادت برای بچه مسلمان است که باید مورد احترام قرار بگیرد.

حالا شاید این عابد، بازداشت شده باشد. پیش از این هم اخباری در مورد بازداشت هدایتی منتشر می شد اما خیلی زود یا مهر تکذیب روی آن می خورد و یا پیش از آن که پرونده رسانه ای شود، او از در خروجی «اوین» عبور می کرد. ۲۴ تیرماه سال ۹۱ «غلامحسین محسنی اژه ای» به عنوان سخن گوی قوه قضاییه در مورد شایعه بازداشت حسین هدایتی در جمع خبرنگاران گفت: «این که هدایتی تحت تعقیب قرار گرفته را می‌دانم اما این که منجر به بازداشت وی شده یا خیر، اطلاعی ندارم. می‌دانم که پرونده‌ای تشکیل شده است.»

محسنی اژه ای حتی از فاش گویی دلایل تعقیب قضایی هدایتی هم طفره رفت: «او مشکل بانکی داشته ولی مابقی را نمی‌دانم.»

همان روز سایت «بازتاب» نوشت: «عدالت بالاخره یقه یکی از بزرگ ترین بدهکاران بانکی کشور را گرفت و حسین هدایتی که با تبلیغات رسانه ای در ورزش تحت عنوان دسته چک شناخته می شد، بازداشت شد.»

بازتاب مدعی همکاری «میرخسروی» و «زنوزی» با هدایتی، دو متهم اقتصادی دیگر در آن سال بود. هدایتی این بازداشت را تکذیب کرد؛ همان طور که دهم آبان ماه امسال هم خبر بازداشت و انتقال خود به اوین را در گفت و گو با «ورزش سه» کذب محض خواند. او تحت تعقیب قرار گرفته و بازداشت هم شده اما هرگز بیش از دو روز در اوین حضور نداشته است؛ حداقل تا امروز. معادله بازداشت های حسین هدایتی پیچیده مانده است. خودش هرگونه رابطه با مقام های بالادستی نظام را تکذیب می کند اما به این جمله که سال ۹۳ لابه لای حرف هایش مستتر شده است، دقت کنید:«وقتی از سپاه خارج شدم، سردار “دهقان”، فرمانده نیروی هوایی سپاه گفت تو به درد اقتصاد می‌خوری.»

دایره و شعاع فعالیت او محدود نیست. مشرق نیوز هدایتی را به عنوان «غول ورزش» ایران معرفی کرد و در مورد بخشی از فعالیت های اقتصادی او نوشت: «هدایتی بیش از ۲۲ سال است در کارخانه داری، کشاورزی و ساختمان سازی فعالیت می کند؛ به عنوان مثال، بزرگ ترین مجموعه پرورش میگو را در ایران راه اندازی کرده و حتی صاحب یکی از بزرگ ترین کارخانه‎جات فولاد هم هست.»

از دارایی هایی که به او نسبت داده می شود، می‌توان به مالکیت «شرکت هلدینگ استیل آذین ایرانیان»، «صنایع استیل آذین»، «شرکت خاورآذین»، «شرکت فجر گالوانیزه سپاهان کاشان»، چندین کارخانهٔ فولادسازی و ورق، «شرکت نایبند» که بزرگ ترین شرکت پرورش میگوی ایران است و نیز برج‌سازی در دبی یا سهام‌داری بانک خصوصی «تات» اشاره کرد.

در گزارش مشرق نیوز، شرکت استیل آذین (شناخته شده ترین شرکت حسین هدایتی) به عنوان یکی از ۴۰ شرکتی معرفی شد که سال ۱۳۸۹ توسط او اداره شده است. استیل آذین همان سال از سوی سازمان تربیت بدنی به عنوان بنگاه نمونه، لوح تقدیر گرفت.

نکته ویژه در مورد هدایتی، ادعای یکی از اطرافیان او است؛ کسی که خواسته بود نامش فاش نشود ولی بخشی از ثروت پس انداز شده هدایتی را فاش کرده است: «هدایتی ده ها کارخانه بزرگ در آسیا و خاورمیانه دارد. او در یکی از حساب هایش در ایران، بیش از ۱۰۰ میلیارد پول دارد و بیش از ۵۰۰ میلیارد هم در بانک دبی پس انداز کرده است.»

دایره فعالیت های هدایتی در ورزش گسترده بوده است. مالکیت باشگاه «استیل آذین»، مدتی تملک بر باشگاه فوتبال «ملوان»، شایعه خریداری «ختافه» اسپانیا و همین طور عضویت در هیات مدیره باشگاه پرسپولیس، از جمله سوابق او بوده است.

هدایتی سال گذشته برای خرید امتیاز باشگاه پرسپولیس در مزایده اقدام کرد و تا پای خرید نهایی هم پیش رفت ولی در نهایت به دلیل آن چه وزارت ورزش و جوانان بدهی بانکی حسین هدایتی اعلام کرده است، واگذاری این باشگاه به وی منتفی شد.

خبرگزاری فارس حالا با نام اختصاری، خبر از بازداشت هدایتی داده است. در آخرین خط خبر هم نوشته او در ارتباط با یکی از پرونده های پر سر و صدای فساد مالی که اخیراً در کشور مطرح شده، بازداشت شده است.

iranemrooz

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است