جاسوسی اسرائیل از جلسات مذاکره با ایران


در حالی که ایران و قدرت های جهانی تلاش می کند به یک توافق در مورد برنامه اتمی ایران برسند، روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که اسرائیل، مخالف روند گفتگوهای جاری، از مذاکرات اتمی ایران با آمریکا و متحدانش جاسوسی کرده است.

این روزنامه روز دوشنبه نوشت یک مقام ارشد کاخ سفید سال گذشته میلادی فهمید که اسرائیل با استراق سمع، استفاده از اطلاعات جلسات محرمانه آمریکا، از طریق خبرچین ها و همچنین با تماس با دیپلمات های اروپایی در مورد  جزئیات مذاکرات اتمی اطلاعات کسب کرده است.

این گزارش می گوید اسرائیل جاسوسی مستقیم از آمریکا را تکذیب کرده است، اما در عوض گفته با نظارت بر رهبران ایران، اطلاعات به روز در مورد جلسات مذاکرات اتمی را دریافت کرده است.

دیپلمات ها و کارشناسان ایران و گروه ۱+۵ ( آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، و آلمان) به دنبال توافقی هستند که برنامه اتمی ایران را محدود و به تدریج تحریم ها علیه این کشور را بر دارد.

دو طرف مذاکرات توافق کرده بودند که جزئیات مذاکرات مخفی بماند تا مانع تاثیرگذاری دیگران در گفتگوها شوند.

روابط دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، و اسرائیل پس از سخنرانی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا بیش از گذشته تیره تر شد. نتانیاهو در کنگره خواستار آن شد که آمریکا و ایران در مذاکرات جاری توافق نکند. او به دعوت جان بینر، رئیس جمهوریخواه کنگره آمریکا در آنجا سخنرانی کرد و کاخ سفید را در این سفر دور زد، اقدامی که به گفته کاخ سفید خلاف تشریفات رایج دیپلماتیک است.

در همین حال، روز دوشنبه یوکیو آمانو رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی، در یک گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت، اطمینان دارد ایران و گروه ۱+۵ در فرصت باقی مانده می توانند به توافق جامع هسته‌ای برسند چرا که هر دو طرف برای حل این موضوع اراده سیاسی را دارند.

کمی پس از آن‌ که روزنامه آمریکایی وال‌ استریت جورنال گزارشی با مضمون «جاسوسی اسرائیل» از جلسات مذاکره هسته‌ای با ایران منتشر کرد، وزیر خارجه اسرائیل این خبر را تکذیب کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه، ۴ فروردین، خبرگزاری فرانسه، آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل، گفته‌ است که «این گزارش صحت ندارد، همان‌ طور که معلوم است اسرائیل منافع امنیتی دارد که باید از آنها حفاظت کند و ما هم فعالیت‌های اطلاعاتی خود را داریم، اما از ایالات متحده جاسوسی نمی‌کنیم.»

وی افزود: «ما اطلاعات‌مان را از دیگر منابع گرفته‌ایم، نه از ایالات متحده. دهه‌ها است که در این مورد دستورالعمل واضحی صادر شده: از ایالات متحده جاسوسی نکنید، چه مستقیم، چه غیرمستقیم.»

روزنامه وال‌ استریت جورنال روز دوشنبه، سوم فروردین، روی وب‌سایت خود از قول «مقام‌های ارشد کاخ سفید» گزارش داده بود که اسرائیل از سال گذشته «به منظور تلاش برای جلوگیری از توافق احتمالی هسته‌ای قدرت‌ها با ایران» اقدام به جاسوسی از مذاکرات اتمی کرده‌ است.

این روزنامه نوشته‌ بود که «جاسوسی» اسرائیل از مذاکرات با ایران شامل شنود و کسب اطلاعات از جلسات محرمانه مقامات آمریکایی، و تماس اسرائیلی‌ها با خبرچین‌ها و دیپلمات‌ها می‌شود.

در این رابطه اما، روز سه‌شنبه یک مقام ارشد در دفتر نخست‌وزیری اسرائیل نیز که نام او فاش نشده به شبکه خبری سی‌ان‌ان با تأکید بر این‌ که اسرائیل اقدام به جاسوسی از آمریکا و دیگر هم‌پیمانان اسرائیل نکرده گفت که «این اتهامات بالکل نادرست است».

در همین روز شبکه جهانی بی‌بی‌سی نیز خبر داد که یک مقام رسمی در دفتر نخست‌وزیری اسرائیل که نام او نیز فاش نشده به این شبکه گفته‌ است: «کشور اسرائیل از ایالات متحده و دیگر متحدان اسرائیل جاسوسی نمی‌کند. آشکار است که هدف از انتشار این اتهامات ضربه زدن به روابط مستحکم بین ایالات متحده اسرائیل و ضربه زدن به امنیت و همکاری‌های اطلاعاتی ماست.»

وال‌ استریت جورنال از قول «یک مقام ارشد آمریکایی» نوشته‌ بود اطلاعاتی که اسرائیل از این «جاسوسی‌ها» به‌ دست آورده در اختیار قانون‌گذاران آمریکایی و دیگران گذاشته شده تا با استفاده از آن بتوانند در جریان دست‌یابی به توافق نهایی اتمی با ایران کارشکنی کنند.

به نوشته این روزنامه، این جاسوسی زمانی برملا شد که آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا پیام‌هایی را ردگیری کردند که بین مقام‌های اسرائیلی رد و بدل می‌شد و محتوای این پیام‌ها تنها می‌توانست از گفت‌وگوهای هسته‌ای که پشت درهای بسته برگزار می‌شود درز کرده باشد.

به گزارش وال‌ استریت جورنال، مقام‌های کاخ سفید به‌ویژه از این موضوع ناراحت شده‌اند که اسرائیل این اطلاعات را در اختیار برخی اعضای کنگره گذاشته تا بتوانند پرونده‌ای علیه روند مذاکرات هسته‌ای تشکیل دهند.

گروهی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه آمریکایی همواره همصدا با اسرائیل نسبت به آن چه «توافق بد» با ایران می‌دانند هشدار می‌دهند.

به گفته این گروه، اگر توافق نهایی با ایران به این معنی باشد که قابلیت‌های ساخت بمب اتم در ایران هم‌چنان به‌ جای خود باقی بماند توافقی بد با جمهوری اسلامی امضا شده‌ است.

دولت باراک اوباما اما همواره به اسرائیل و نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره اطمینان می‌دهد که توافق احتمالی با ایران از خطر ساخت جنگ‌افزار هسته‌ای در ایران جلوگیری خواهد کرد.

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است