تلویزیون دولتی آلمان و قتل عام در یمن – محسن مسرت, برگرداننده حمید بهشتی


رئیس شبکه اول تلویزیون رسمی آلمان، آ اِر دِ
آقای، راینولد بِکِر و رئیس شبکه دوم تلویزیون رسمی
آلمان، زِد دِ اِف، آقای دکتر نُربِرت هیملِر

در باره کشتار در یمن

آقایان محترم

روز یکشنبه ۹ اکتبر ۲۰۱۶ شبکه یورونیوز گزارشی از بمباران یک مراسم سوگواری در یمن در که روز پیش تر موجب کشته شدن دستکم ۱۴۰ تن گشته بود پخش کرد. از اینکه شبکه های شما، آ اِر دِ، و، زِد دِ اِف، در برنامه های اخبار خود در روز یکشنبه ی گذشته و تا جایی که من توانستم دنبال کنم تا امروز نیز از این واقعه که بی شک از بدترین جنایات جنگی به حساب می آید خبری پخش نکرده اند، برآشفته گشتم.

من به عنوان شهروند این کشور از این موضوع بی نهایت متاثرم که این ۱۴۰ قربانی غیر نظامی یمنی برای آ اِر دِ و زِد دِ اِف حتا ارزش یک خبر را نیز نداشته اند، چه رسد به اینکه گزارشات مشروحی را در باره عاملین این بمباران و مسئولان احتمالی این جنایت که می بایست در دادگاه لاهه مورد دادرسی قرار گیرند، مطرح کرده باشند. به نظر من هر دو رسانه با ندیده گرفتن این خبر مهم برای عموم، در انجام وظیفه ای خبر رسانی که در قبال مردم دارند به سختی کوتاهی کرده اند. برای من کاملا روشن است که فرستنده های شما با این کار به وظیفه ی بی طرفی خویش نیز لطمه وارد ساخته اند. زیرا این گمان قوی وجود دارد که ملاحضات شما به جلوگیری از لطمه زدن به روابط اقتصادی کشور آلمان با عربستان سعودی، یعنی همان کشوری که به احتمال قوی مسئول این جنایت می باشد، سبب سانسور در خبر رسانی شده است. این را نیز نباید از نظر دور داشت که فرستنده های شما در باره جنایات جنگی در مورد کاروان کمکی سازمان ملل که به اتحاد سوریه و روسیه نسبت داده می شود، روزها مشروحاَ گزارش کرده اند.

کتمان سیستماتیک قتل افراد بیگناه در یمن برای من و مطمئناَ برای میلیون ها انسان دیگر نیز موجب نگرانی نسبت به آزادی مطبوعات در این کشور است، چرا که در این مورد میان آن دو سامانه ارتباط جمعی رویکرد واحد به چشم می خورد. در این رابطه سئوالات مهمی مطرح هستند که لازم است به آنها جواب داده شود: ابتدا اینکه

چگونه ممکن است که هردو رسانه یک رویکرد مشترک در این باره داشتند؟ با توجه به این واقعیت که هر دو رسانه دو روز پشت سر هم از یک رویه مشترک پیروی کردند، نمیتوان قبول کرد که این روش واحد اتفاقی بوده است. لذا این پرسش مطرح است که

آیا بین فرستنده های شما توافقی بوجود آمده است که موجب سانسور خبر جنایت در یمن گردیده است؟ این پرسش نیز مطرح می گردد که

آیا احیانا مقام مسئولی برای سانسور اخبار نامطلوب، فراتر از حوضه تصمیم گیری این دو سامان شما یعنی آ اِر دِ و زِد دِ اِف وجود دارد؟

وجود یک چنین نهادی موجب نقض قانون اساسی بوده و به شدت به آزادی بیان وآزادی مطبوعات لطمه می زند، زیرا انگیزه ایجاد دوسامانه رسانه ای مستقل از یکدیگر این بود که تنوع آراء و اطلاعات تضمین گردد و نه اینکه این دو رسانه با یکدیگر همدستی کنند یا توسط نهاد فراتری مجبور به پخش اخبار مطلوب و جلوگیری از اطلاعات نامطلوب گردند.

شما آقایان رؤسای بخش برنامه این دو رسانه در هر صورت موظف هستید به مردم توضیح دهید چگونه سانسور اطلاعات فاجعه یمن در ۹ اکتبر انجام گرفت و کدام مقام یا اشخاصی مسئول آن هستند.

Tlaxcala

 

 

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است