بمناسبت ۲۲بهمن سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند ملت ایران-جمال درودی عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران


۴۶ سال پیش در چنین روزی انقلاب به پیروزی رسید.
انقلابی که نتیجه یک قرن مبارزات ملت بزرگ ایران و ادامه انقلاب مشروطه و نهضت ملی ایران بود که طی سالیان سال با خون جوانان برومند این سرزمین آبیاری شد. این انقلاب آسان بدست نیامدکه این چنین آسان از دست برود.
با تاسف امروز گروهی از افراد ظاهر بین نسبت به اصالت انقلاب تردید میکنند و آنرا به نقد میکشند و چنین نتیجه گیری میکنندکه انقلاب کاری عبث بوده است، ولی هرگز نبایدبه این طرز تفکرصحه گذاشت، به طوریقین باریشه یابی تاریخی و نگاهی به گذشته و مبارزات یکصد ساله ملت ایران برای کسب استقلال و آزادی به این نتیجه خواهیم رسید که ایران در بستر انقلاب قرار گرفته بود و گزینه ای غیر از آن نداشت. انقلاب ایران یکی از اصیل ترین و ریشه دارترین و مردمی ترین انقلابهای جهان بود با آرمانهایی بزرگ و عالی.
بنابراین نباید مصائب و درگیریهای امروز سبب شود که مردم انقلابی به پاخواسته و شهیدان درخون خفته را مقصر بدانیم. البته بر این باوریم که انقلاب از مسیر اصلی خود منحرف شده ولی انقلاب را تقصیری برگردن و تاوانی بر عهده نیست.
رمز پیروزی انقلاب در آن برهه از زمان اتحاد و همبستگی همه ملت ایران با این شعار نهادینه شده بود “همه باهم، همه با هم”  تمام گروهها و طبقات و احزاب سیاسی و روحانیون و روشنفکران، مسلمان و غیر مسلمان بدون در نظر گرفتن اختلافات مسلکی و سیاسی و عقیدتی در کنار هم و باهم موفق شدند رژیم استبدادی را سرنگون کنند. در آن ایام زنان و مردان و جوانان پرشور انقلابی سینه های خود را در برابر مسلسل ها قرار دادند و بر لوله تفنگها که به قلب آنان نشانه گرفته شده بود شاخه های گل نشاندند و بی پروا سربازانی را که قصد جان آنان را داشتند در آغوش گرفتند و گفتند: ” برادرارتشی، چرا برادر کشی” درب زندانها را گشودند و زندانیان سیاسی راچون قهرمانهای ملی بردوش گرفته و سرود آزادی سردادند به این امید که دیگر زندان سیاسی نخواهیم داشت. انقلابیون مجسمه های میادین را که نمادی از استبداد و حکومت مطلقه بود به زیر کشیده و بر این باور بودند که دیگر در برابر بتی سر فرود نخواهند آورد.
چه زیبا و دلنشین و بیاد ماندنی بود صحنه های انقلاب میدیدیم که دختران و پسران آزادانه با یک دنیا شور و احساس جوانی در کنار هم روی تانک ها با مشت های گره کرده سرود پیروزی میخواندند.
امروز که به پیرامون خودمینگریم از آن امال و آرزوها چه بجای مانده…؟ هیچ …. درست مانند خاکستری باقی مانده از کاروانی که نشان دهنده انست که زمانی در این بیابان سوت و کور، آتشی به پا بوده، گرمی ونوری داشته حال از انهمه شور و هیجان و امید تنها خاکستری سرد بجای مانده است. گذر زمان و ۴۶ سال حوادث گوناگون و رویدادهای سهمگین چنان گردو غباری بر پیکر انقلاب نشانده که دیگر اثری از آن دیده نمیشود. با تاسف امروز ملت بزرگ ایران پس از یک قرن مبارزه در راه آزادی در همان نقطه ای قرارگرفته که قرار داشت و انقلاب شکوهمند ایران به افسانه ها پیوست و قصه غصه ها شد.
متاسفانه امروز در جایگاه آن زنان و مردان شجاع و آزاده انقلابی که تنها و تنها درد وطن داشتند و هدفشان سربلندی و افتخار ایران بود گروهی از جوانان ناآگاه و متعصب جایگزین آنان شده اند. در حالیکه کوچکترین اطلاعی از انقلاب و اهداف آن نداشته وندارند وبا تاریخ یکصد ساله مبارزات ملت ایران بیگانه اند وبا فلسفه و رخدادهای بزرگ تاریخی و سیاسی و اجتماعی ایران و علل جنبشهای مردمی و عناصر تکوین دهنده آن ناآشنا هستند خود را وارث انقلاب و نگهدارنده و حافظ آن میدانند و با خشونت هر چه تمامتر به انقلابیون دیروز میتازند.
سوال اینجاست که رهبر واقعی آن انقلاب چه کسی بود؟ آیا میتوانست کسی غیر از محمدرضاپهلوی که با ۳۷ سال سلطنت مطلقه و استبدادی ملت را به سوی انقلاب کشاند، باشد.؟ او در آخرین روزهای حکومت خود چنین گفت: ” شما ملت ایران علیه ظلم وستم بپاخواستید انقلاب ملت ایران نمیتواند مورد تایید من به عنوان پادشاه ایران و به عنوان یک فرد ایرانی نباشد … ”
پاینده ایران

۲۲ بهمن ۱۴۰۳

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است