خطر قحطی در غزه؛ سازمان ملل: دو روز پس از ارسال کمکهای بشردوستانه، هیچ محمولهای به مردم نرسیده است
دو روز پس از آغاز ورود کمکها به غزه، سازمان ملل میگوید هیچ محموله جدیدی به مردم محلی نرسیده است.
حدود صد کامیون از زمان کاهش محدودیتهای یازدههفتهای اسرائیل وارد این منطقه شدهاند. دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل میگوید تیم این نهاد در غزه روز سهشنبه منتظر مجوز ارتش اسرائیل برای دریافت کمکها بوده اما این مجوز صادر نشده است. یک خبرنگار بیبیسی میگوید رانندگان کامیونها شب را در کابین خودروهای خود خوابیدهاند. رسانههای فلسطینی از ادامه حملات هوایی مرگبار خبر میدهند. اسرائیل گفته از ماه مارس ارسال تمام کمکها را متوقف کرده تا حماس را تحت فشار بگذارد گروگانهای باقیمانده را آزاد کند.
دو روز پس از آغاز ورود کمکها به غزه، سازمان ملل میگوید هیچ محموله جدیدی به مردم محلی نرسیده است.
حدود صد کامیون از زمان کاهش محدودیتهای یازدههفتهای اسرائیل وارد این منطقه شدهاند.
دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل میگوید تیم این نهاد در غزه روز سهشنبه منتظر مجوز ارتش اسرائیل برای دریافت کمکها بوده اما این مجوز صادر نشده است.
منبع Reuters
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ – ۲۰ مه ۲۰۲۵
///////////////////////////////////////////////
نعما لوی، یکی از پنج سرباز زن ارتش اسرائیل که در حمله هفتم اکتبر حماس به گروگان گرفته شد،
او می گوید: بزرگترین نگرانیاش در دوران اسارت بمبارانهای ارتش اسرائیل بود. او بار دیگر خواستار آزادی گروگانها شد و گفت نگران جان آنهاست.
او در اظهاراتی که بازتابی گسترده داشت در یک تجمع اعتراضی در تلآویو گفت هر بار که حملات هوایی شروع میشد او فکر میکرد که خواهد مرد و هر انفجاری که رخ میداد او تصور میکرد که لحظه مرگش فرارسیده است.
او گفت که در یکی از انفجارها فقط به این دلیل زنده ماند که دیواری که به آن تکیه داده بود، فرو نریخت.
نعما لوی ۲۰ ساله که تازه خدمت سربازی خود را آغاز کرده بود، در جریان حمله هفتم اکتبر حماس در یک مقر ارتش اسرائیل گروگان گرفته شد.
در همان روز، تصویر او در حالی که دستانش از پشت بسته شده بود و مردان مسلح او را داخل یک خودرو جیپ منتقل میکردند در شبکههای اجتماعی بسیار همرسان شد.
او سرانجام ۸ فوریه ۲۰۲۵ (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) در پی توافق حماس و اسرائیل آزاد شد.
او در هفتههای اخیر در تجمعهای معترضان به دولت نتانیاهو در میدان مشهور به میدان گروگانها در تلآویو حاضر شده است.
معترضان از دولت میخواهند به جنگ پایان دهد و برای بازگرداندن گروگانها با حماس مذاکره کند.
از حدود ۱۱ هفته پیش که آتشبس به پایان رسید، اسرائیل حملات زمینی و هوایی خود را به اسرائیل تشدید کرده است.
به گفته مقامهای درمانی حماس در غزه، در آخرین حملات هوایی اسرائیل ۲۰ نفر کشته شدهاند از جمله یک خبرنگار محلی و یک کارمند ارشد خدمات امدادرسانی و اعضای یک خانواده.
//////////////////////////////////////////////////
سکوت ترامپ در قبال «سونامی» اعتراض دیپلماتیک به اسرائیل
نویسنده, پل آدامز
شغل, خبرنگار دیپلماتیک بیبیسی
۳ خرداد ۱۴۰۴ – ۲۴ مه ۲۰۲۵
سرخط این هفته روزنامه لیبرال هاآرتص بیتعارف ماجرا را میگوید و هشدار میدهد: «حالا که اروپا شروع به اقدام علیه ‘جنون محض’ اسرائیل در غزه کرده است، سونامی دیپلماتیک در راه است.»
حملات دیپلماتیک این هفته صورتهای مختلفی به خود گرفته و برخی از آنها غافلگیرکننده بودهاند.
از محکومیت یکپارچه اقدامات اسرائیل در غزه گرفته تا قتل تکاندهنده دو کارمند جوان سفارت اسرائیل در واشنگتن، این هفته – با ملایمترین توصیف – هفتهای پرتلاطم برای دولت یهودی بوده است.
با صدور بیانیه مشترک بریتانیا، فرانسه و کانادا در محکومیت اقدامات «فاحش» اسرائیل در غزه، غروب دوشنبه اسرائیل آماج فشارهای دیپلماتیک قرار گرفت.
هر سه کشور هشدار دادند در صورتی که اسرائیل حمله نظامی تازهاش را ادامه دهد و به محدودیتهای اعمالشده بر کمکهای بشردوستانه پایان ندهد، ممکن است اقدامات عملی بیشتری در پیش گیرند.
آنها همچنین تهدید به «تحریمهای هدفمند» در واکنش به فعالیت شهرکسازی اسرائیل در مناطق اشغالی کرانه باختری کردند.
سپس بیانیهای از سوی ۲۴ کشور اهداکننده کمکهای بینالمللی منتشر شد که شیوه تازه کمکرسانی با حمایت اسرائیل در غزه را محکوم میکرد.
ولی این تازه آغاز جنگ بود.
روز سهشنبه، بریتانیا گفتوگوهای تجاری با اسرائیل را به تعلیق درآورد و و از بازبینی نقشه راه همکاریهای دوجانبه که در سال ۲۰۲۳ تدوین شده بود، خبر داد.
دوره تازهای از تحریمها که بر شهرکنشینان یهودی اعمال شده است از جمله علیه دانیلا وایس، چهرهای شناختهشده که در مستند اخیر «شهرکنشینان» ساخته لوئیس ترو ظاهر شده بود.
تسیپی هوتولی، سفیر اسرائیل در لندن، به وزارت خارجه بریتانیا احضار شد؛ اقدامی که معمولاً در قبال کشورهایی چون روسیه یا ایران انجام میشود.
کایا کالاس رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که «اکثریتی قوی» از اعضای این بلوک مدافع بازنگری در توافق همکاری ۲۵ ساله با اسرائیل شدند و این باعث وخامت بیشتر اوضاع برای این کشور شد.
«دیگر بس است»
دلایل این سیل محکومیتهای دیپلماتیک به قدر کافی روشن به نظر میرسیدند.
شواهدی دال بر اینکه غزه بیش از هر زمانی دیگری از آغاز جنگ، پس از حمله حماس در اکتبر ۲۰۲۳، در آستانه گرسنگی و قحطی دستهجمعی است، موجی از وحشت را در سراسر جهان برانگیخته بود.
حمله نظامی اسرائیل و لحن تند جنگطلبانه همراه آن نشان میداد که شرایط در این سرزمین مصیبتزده بار دیگر رو به وخامت خواهد رفت.
سهشنبه، دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، در پارلمان از اظهارات تند بزالل اسموتریچ، وزیر افراطگرای اقتصاد اسرائیل، انتقاد کرد؛ اسموتریچ از «پاکسازی غزه»، «نابودی آنچه باقی مانده» و انتقال غیرنظامیان فلسطینی به کشورهای ثالث گفته بود.
لمی گفت: «این کارها را باید به همان اسمی که دارند صدا بزنیم. این کار افراطیگری است. خطرناک است. مشمئزکننده است. هولناک است. و آن را به شدیدترین لحن ممکن، محکوم میکنم.»
اسموتریچ تصمیمگیرنده مستقیم در جنگ غزه نیست و تا پیش از این، حرفهای تحریکآمیزش معمولاً نادیده گرفته میشد.
اما گویا آن روزها دیگر سر رسیده است. به درست یا غلط، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اسیر و در بند همکاران راست افراطیاش دیده میشود. منقتدان او را متهم به ادامه بیمحابای جنگ بدون در نظر گرفتن جان غیرنظامیان فلسطینی یا گروگانهای اسرائیلی باقیمانده در غزه، میکنند.
کشورهایی که از دیرباز مدافع حق دفاع اسرائیل از خودش بودند حالا میگویند: «دیگر بس است».
این هفته بیتردید زمانی بسیار مهم برای کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، بود؛ مدافع سرسخت اسرائیل که زمانی گفته بود «من بدون قید و شرط از صهیونیسم حمایت میکنم» و سال گذشته به دلیل تردید و تعلل در درخواست آتشبس در غزه با انتقاد شدید اعضای حزب کارگر مواجه شده بود.
روز سهشنبه، آقای استارمر گفت که رنج کودکان بیگناه در غزه «کاملا غیر قابل تحمل است».
نتانیاهو در برابر این اقدام هماهنگ و کمسابقه از سوی برخی از قدرتمندترین متحدان اسرائیل، واکنشی خشمگینانه نشان داد و تلویحاً بریتانیا، فرانسه و کانادا را به حمایت از حماس متهم کرد.
او در شبکه اکس نوشت: «وقتی قاتلان دستهجمعی، تجاوزگران، کودککشان و آدمربایان از شما تشکر میکنند، در سمت نادرست عدالت ایستادهاید.»
«شما در سمت نادرست بشریت و در سمت نادرست تاریخ ایستادهاید.»
گیدیون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، فراتر رفت و ادعا کرد که «ارتباط مستقیمی» بین منتقدان اسرائیل، از جمله استارمر، و قتل یارون لیچینسکی و سارا لین میلگریم، دو کارمند سفارت اسرائیل که بیرون موزه یهودیان در واشنگتن به ضرب گلوله کشته شدند، برقرار است.
اما به رغم سیل همدردیها پس از قتل این دو نفر، به نظر میرسد دولت اسرائیل بیش از پیش منزوی شده است و متحدان غربی و اعضای برجسته دیاسپورای یهودی همگی خشم – و اندوه – خود را درباره جنگ در غزه ابراز میکنند.
لرد لوی، فرستاده پیشین بریتانیا در امور خاورمیانه و مشاور تونی بلر، گفت که انتقادهای دولت فعلی را تأیید میکند و حتی اشاره کرد که شاید این واکنشها «کمی دیر» صورت گرفته باشد.
او که خود را «با افتخار یک نفر یهودی توصیف میکند … که شورمندانه دلبسته اسرائیل است» در برنامه «جهان در ساعت یک» رادیو ۴ بیبیسی گفت: «باید در برابر آنچه در غزه در حال وقوع است، موضعگیری شود؛ نه فقط از سوی ما در بریتانیا، بلکه در سطح بینالمللی.»
اما در میانه تمام این ماجراها یک نفر که اگر بخواهد میتواند جنگ را متوقف کند، سکوت کرده است.
دونالد ترامپ در پایان سفر اخیرش به منطقه خلیج فارس گفت: «عدهای زیادی دارند از گرسنگی میمیرند.»
مسئولان کاخ سفید اشاره کردهاند که رئیسجمهور آمریکا از جنگ خسته شده است و میخواهد دولت اسرائیل «دیگر تماماش کند».
اما در حالی که رهبران غربی خشمشان را ابراز میکنند، ترامپ تقریباً هیچ چیزی نمیگوید.
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
«وضعیت در حال تغییر است»؛ افزایش خشم اسرائیلیها از شیوه پیشبرد جنگ
تجمع معترضان به جنگ که عکسهایی از کودکان کشته شده فلسطینی در دست دارند
نویسنده, تام بنت
شغل, بیبیسی
در بیتالمقدس
۱ خرداد ۱۴۰۴ – ۲۲ مه ۲۰۲۵
با ورود جنگ اسرائیل در غزه به مرحلهای جدید و خشونتبار، صداهای مخالف در داخل اسرائیل نسبت به ادامه و نحوه اداره آن بهطور فزایندهای بلندتر شدهاند.
یائیر گولان، سیاستمدار چپگرا و معاون پیشین فرمانده ارتش اسرائیل، روز دوشنبه با سخنانش واکنشهای زیادی را برانگیخت.
او گفت: «اگر اسرائیل مانند یک کشور عاقل رفتار نکند، در مسیر تبدیل شدن به کشوری منفور قرار خواهد گرفت، مثل آفریقای جنوبی سابق.»
او در مصاحبهای با برنامه محبوب صبحگاهی رادیو عمومی اسرائیل، افزود: «کشور عاقل با غیرنظامیان وارد جنگ نمیشود، نوزادان را بیهدف نمیکشد و جمعیت را هدف نابودی قرار نمیدهد.»
نخستوزیر بنیامین نتانیاهو در پاسخ، این اظهارات را «تهمت خون» توصیف کرد — اشارهای به اتهام قدیمی و ضدیهودی که یهودیان را متهم میکند برای مناسک مذهبی عید پسح، کودکان غیریهودی را میربایند و میکشند.
فقط ۱۹ ماه پیش، زمانی که نیروهای حماس از حصار مرزی عبور کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر – عمدتاً غیرنظامی – را کشتند و ۲۵۱ نفر را به گروگان گرفتند، چنین سخنانی در داخل اسرائیل تقریباً غیرقابل تصور بود.
اکنون غزه ویران شده، اسرائیل حملهای نظامی دیگر آغاز کرده، و علیرغم توافقی برای پایان دادن به محاصره ۱۱ هفتهای، تنها مقدار کمی کمک وارد این منطقه شده است.
طبق نظرسنجی جدید شبکه ۱۲ اسرائیل، ۶۱٪ از شهروندان خواهان پایان جنگ و بازگرداندن گروگانها هستند. تنها ۲۵٪ از گسترش جنگ و اشغال غزه، همانطور که نتانیاهو وعده داده، حمایت میکنند.
دولت اسرائیل همچنان تأکید دارد که حماس را نابود کرده و باقیمانده گروگانها را آزاد خواهد کرد. نتانیاهو وعده داده به «پیروزی کامل» خواهد رسید و هنوز هم از حمایت چشمگیری برخوردار است.
با این حال، به گفته گرشون باسکین، مذاکرهکننده پیشین آزادی گروگانها، فضای عمومی در اسرائیل ترکیبی از «یأس، تروما و ناتوانی در تغییر وضعیت» است.
او میگوید: «اکثریت قاطع خانوادههای گروگانها معتقدند باید به جنگ پایان داد و به توافق رسید. اقلیتی کوچک فکر میکنند نابودی کامل حماس اولویت است و پس از آن گروگانها آزاد خواهند شد.»
معترضان در خیابانی که دود آن را فراگرفته، سه معترض بلندگوی دستی در دست دارند
روز یکشنبه حدود ۵۰۰ معترض – با تیشرتهایی که روی آن نوشته شده بود «جلوی وحشتها در غزه را بگیرید» و عکسهایی از نوزادان کشتهشده در حملات هوایی – تلاش کردند از شهر سدروت تا مرز غزه راهپیمایی کنند.
رهبری این تجمع با گروه «ایستاده با هم» بود – گروهی کوچک ولی در حال رشد از یهودیان و فلسطینیهای اسرائیلی که مخالف جنگ هستند.
پس از تلاش برای بستن یک جاده، آلون-لی گرین، رهبر گروه، همراه با هشت نفر دیگر بازداشت شد.
گرین، که اکنون در حبس خانگی است، به بیبیسی گفت: «کاملاً مشخص است که افکار عمومی در اسرائیل در حال بیدار شدن است. میتوان دید که افراد بیشتری موضع میگیرند.»
اوری ولتمن، یکی دیگر از اعضای گروه، گفت که باور فزایندهای در حال شکلگیری است مبنی بر اینکه ادامه جنگ «نه تنها به مردم غیرنظامی فلسطینی آسیب میزند، بلکه جان گروگانها، سربازان، و همه ما را به خطر میاندازد.»
در ماه آوریل، هزاران نیروی ذخیره ارتش – از همه شاخهها – نامههایی را امضا کردند و از دولت نتانیاهو خواستند جنگ را متوقف کرده و تمرکز خود را بر دستیابی به توافقی برای بازگرداندن گروگانها بگذارد.
با این حال، همه در اسرائیل چنین دیدگاهی ندارند.
روز چهارشنبه در گذرگاه کرم شالوم به سمت غزه، بیبیسی با گیدئون هاشاوت گفتگو کرد که از معترضان به ورود کمکهای انسانی به غزه بود.
او گفت: «مردم غزه بیگناه نیستند؛ آنها انتخاب کردهاند، آنها یک سازمان تروریستی را برگزیدهاند.»
در همین حال، بریتانیا روز سهشنبه تحریمهای تازهای علیه گروههایی از شهرکنشینان افراطی اسرائیلی اعلام کرد.
در شدیدترین اقدام خود تاکنون، بریتانیا مذاکرات توافق تجاری با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورد، سفیر این کشور را احضار کرد و وزیر خارجه، دیوید لمی، تشدید اقدامات نظامی در غزه را «از نظر اخلاقی غیرقابل توجیه» خواند.
اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده که در حال بازنگری در توافق مشارکت ۲۵ سالهاش با اسرائیل است؛ توافقی که روابط سیاسی و اقتصادی طرفین را تنظیم میکند.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که «اکثریت قاطع» اعضای اتحادیه از بازنگری در این توافق حمایت میکنند.
دوشنبه شب، بریتانیا همراه با فرانسه و کانادا بیانیهای تند امضا کرد که در آن حملات نظامی اسرائیل محکوم شده و هشدار داده شده بود که در صورت عدم بهبود وضعیت انسانی در غزه، «اقدامات مشخص بیشتری» اتخاذ خواهد شد.
به گفته اوری ولتمن: «فضا در حال تغییر است. باد از جهتی دیگر میوزد.»
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////
سازمان ملل برای مقابله با بحران انسانی در غزه خواستار ورود کمکهای بیشتر شد
۲ خرداد ۱۴۰۴ – ۲۳ مه ۲۰۲۵
در پی کاهش محاصره ۱۱ هفتهای غزه از سوی اسرائیل، حدود ۱۳۰ کامیون حامل کمکها در چند روز گذشته وارد غزه شده است اما سازمان ملل متحد اعلام کرده که روزانه حداقل به ۶۰۰ کامیون کمکهای انسانی برای ساکنان غزه نیاز است.
ساکنان غزه میگویند که این کمکها «قطرهای در اقیانوس نیازهای مردم غزه» است.
همزمان پزشکان در غزه می گویند در نتیجه حملات هوایی امروز اسرائیل دستکم ۲۲ نفر در غزه کشته شدهاند.
ارتش اسرائیل اعلام کرده بیش از ۷۵ مکان را که آنها را «اهداف تروریستی» خوانده، هدف قرار داده است.
سباستین هیل، سخنگوی دولت آلمان درباره از سرگیری تحویل کمکها به غزه پس از ۱۱ هفته محاصره گفته است کمکهایی که اسرائیل اکنون اجازه ورود آنها به نوار غزه را میدهد، «کم، دیر و بسیار کند» است.
او افزود: «حالا باید حجم این کمکها به طور قابل توجهی افزایش یابد… و اطمینان حاصل شود که این کمکها به دست مردم برسد تا رنج در نوار غزه پایان یابد.»
اسرائیل میگوید روز گذشته حدود ۱۰۰ کامیون کمک وارد غزه شد. گفته شده که این میزان کمکها نمی تواند نیاز ساکنان این منطقه را برطرف کند.
قبل از جنگ، روزانه حدود ۵۰۰ کامیون به نوار غزه کمکهای غذایی، دارو، غذای کودک و تجهیزات پزشکی میرساندند. این تعداد پس از شروع جنگ به شدت کاهش یافت.
اکنون، سازمان ملل تخمین میزند که برای شروع مقابله با بحران انسانی در غزه، روزانه ۶۰۰ کامیون نیاز است.
آنتوان رنارد، از مسئولان برنامه جهانی غذا به بیبیسی گفته است که فقط ۱۰۰ کامیون در روز حداقل نیاز غذایی غزه است.
اسرائیل بارها وجود کمبود غذا در غزه را رد کرده است.
برنامه جهانی غذا اعلام کرده که دیشب ۱۵ کامیون کمکهای غذایی مورد سرقت قرار گرفتهاند.
این کامیونها حامل مواد غذایی حیاتی برای جمعیتهای گرسنهای بودند که با اضطراب منتظر کمکهای انسانی هستند.
برنامه جهانی غذا از مقامات اسرائیلی خواسته تا حجم بیشتری از کمکهای غذایی را سریعتر، با ثباتتر و از مسیرهای ایمنتر به غزه منتقل کنند، همانطور که در زمان آتشبس انجام میشد.
در حال حاضر، این نهاد اعلام کرده که نمیتواند به صورت ایمن در این منطقه فعالیت کند.
سازمان ملل متحد اعلام کرده که روزانه حداقل ۶۰۰ کامیون کمکهای انسانی برای غزه نیاز استزه نیاز است
سازمان ملل همچنین اعلام کرده که بدون تحویل فوری سوخت، تأسیسات آب و فاضلاب در غزه ممکن است تا پایان هفته به طور کامل از کار بیفتند.
اسرائیل در ماه مارس خطوط اصلی برق تصفیهخانههای نمکزدایی آب در غزه را قطع کرد و گفت هدفش فشار آوردن به حماس برای آزادی گروگانهای باقیمانده است. از آن زمان ظرفیت این تصفیهخانهها به طور چشمگیری کاهش یافته است.
هر چند کمکهایی وارد غزه شده، اما تاکنون سوختی به این منطقه تحویل نشده است. اسرائیل میگوید در غزه کمبود سوخت وجود ندارد.
والدین در غزه به بیبیسی گفتهاند که پس از ۱۹ ماه جنگ، کودکانشان به نوشیدن آب شور عادت کردهاند. پزشکان هم از افزایش مشکلات جدی کلیوی در ساکنان غزه خبر دادهاند.
رائد الزهرنه، پدر چهار فرزند در خان یونس، میگوید: «میدانیم آب غیرقابل نوشیدن است، اما هنوز مینوشیم. درد معده و اسهال داریم، اما تحمل میکنیم. چه کاری از دستمان برمیآید؟ باید آب بخوریم، جایگزینی نیست.»
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
منابع بیمارستانی در خان یونس: در حمله هوایی اسرائیل ۹ فرزند یک پزشک در غزه کشته شدند
تیمهای دفاع مدنی پس از حمله در خان یونس، جسدی را حمل میکنند
گزارشها حاکی از آن است که همزمان با شدت گرفتن عملیات نظامی ارتش اسرائیل ، نه فرزند یک پزشک که در بیمارستانی در جنوب غزه کار میکند، در حمله هوایی روز گذشته اسرائیل کشته شدند.
بیمارستان ناصر در شهر خانیونس، جایی که این پزشک در آن جا کار میکند، این خبر را تأیید کرده است.
بنا بر گزارش این بیمارستان، تنها یکی از فرزندان دکتر علا النجار و همسرش در این حمله زخمی شده و جان سالم بدر برده است. یک جراح بریتانیایی شاغل در این بیمارستان، گفته است که روی پسر ۱۱ ساله نجاتیافته دکتر النجار عمل جراحی انجام داده است.
ویدیویی که توسط مسئول وزارت بهداشت تحت اداره حماس منتشر و توسط بیبیسی راستیآزمایی شده، اجساد سوخته کودکان را نشان میدهد که از زیر آوار در خانیونس بیرون آورده میشوند.
دکتر منیر البورش، مدیر این وزارتخانه، در شبکه اجتماعی ایکس گفته که خانه خانواده دکتر النجار تنها چند دقیقه پس از بازگشت حمدی، همسر دکتر علا النجار، هدف حمله قرار گرفته است.
او گفته که بزرگترین فرزند این خانواده تنها ۱۲ سال داشته است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که هواپیماهایش روز جمعه «چند مظنون» را که از ساختمانی در خانیونس فعالیت میکردند، هدف قرار دادهاند و گفته است که ادعای وارد آمدن آسیب به غیرنظامیان در دست بررسی است.
در بیانیهای، ارتش اسرائیل آمده است که منطقه خانیونس یک «منطقه جنگی خطرناک» است و پیش از آغاز عملیات، غیرنظامیان را از آن جا تخلیه کردهاند.
ارتش اسرائیل همچنین روز شنبه اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۰۰ هدف را در سراسر غزه بمباران کرده است.
وزارت بهداشت غزه گفته که دستکم ۷۴ نفر طی این مدت در حملات اسرائیل کشته شدهاند.
روز گذشته آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد که مردم غزه با «بیرحمانهترین مرحله» از جنگ روبرو هستند و جلوگیری از ارسال کمکهای بشردوستانه توسط اسرائیل که از ماه مارس اعمال شده را محکوم کرد.
اسرائیل در اوایل این هفته این محاصره را بهصورت جزئی کاهش داد.
نهاد نظامی اسرائیل اعلام کرد که روز گذشته ۸۳ کامیون حامل آرد، غذا، تجهیزات پزشکی و دارو وارد غزه شدهاند.
با این حال، سازمان ملل بارها اعلام کرده که این میزان کمک به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای دو میلیون سکنه غزه نیست و گفته است که روزانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون مورد نیاز است.
این سازمان از اسرائیل خواسته تا اجازه ورود کمکهای بسیار بیشتری را بدهد.
ورود محدود غذا در روزهای اخیر صحنههایی آشفته ایجاد کرده است؛ از جمله حمله مسلحانه به یک کاروان کمک و ازدحام شدید مردم در برابر نانواییها برای دستیابی به نان.
بررسیهایی که این ماه با حمایت سازمان ملل انجام شد، هشدار داد که جمعیت غزه در معرض قحطی قرار دارند.
شهروندان غزه به بیبیسی گفتهاند که غذایی در اختیار ندارند و مادران دچار سوءتغذیه قادر به شیردهی به نوزادانشان نیستند.
اسرائیل اعلام کرده که هدف از محاصره، فشار به حماس برای آزادی گروگانهایی است که هنوز در غزه نگه داشته میشوند.
همچنین اسرائیل حماس را به سرقت کمکها متهم کرده، هرچند این گروه این اتهام را رد کرده است.
BBC